středa 29. září 2010

Preview před 7. a 8.kolem - Líšen C a Poclain B

Po jednovíkendové přestávce se tuto neděli opět představíme na krátce střiženém trávníku. Budou to zápasy náročné, ve kterých se zřejmě rozhodne, kterým směrem se klub letos v tabulce vydá. V současném rozmístění týmů v tabulce představujeme pomyslnou půlící osu. Osu, která rozděluje týmy mezi ty šťastnější v horní polovině a naopak týmů v polovině dolní. Přesto, že oba naši nedělní soupeři jsou v té spodní polovině, bude se jednat dle mého názoru o zatím nejobtížnější dvojici zápasů v tomto ročníku. Jak obstojíme v těžké zkoušce? Podaří se nám opět zalít pomalu uvadající květinu, nebo dočista uschne. Pevně věřím v první variantu. Aby se tak stalo, bude nutný stoprocentní výkon všech zúčastněných!

Sestava je v tuto chvíli následující: Michal – Boris, Dan – Michaldo, Pája a Vláďa. Do druhého zápasu bude moci nastoupit Ríša, který si v našem prvním představení dne nuceně odpočine za svůj karetní mariáš v dohrávce s Deportivem. Martin je dosud nejistý a zda na zápas přijde je velká neznámá. Vždy je ovšem lepší počítat, že nedojde a pak být mile překvapen. Kuba se ze zápasu omluvil dlouhou dobu dopředu tak, jak to má být. Ano, pokud budeme hrát v 5ti lidech, bude to masakr, ovšem historie ukázala, že i zápasy v 5ti lidech se dají uhrát v obstojný výsledek. Navíc v druhém utkání nás snad doplní Ríša, což bude jistě úleva.

Začínáme v 14:00 zápasem s Líšní C. I přes to, že se jedná o velmi silné mužstvo, které v loňském ročníku obsadilo krásné 3.místo, máme s ním kladnou bilanci. S Líšní nás zdobí výhra a remíza. V obou utkáních slavila výhru naše tuhá defenziva, když jsme byli zakopaní jako krtci a jen čekali na brejk. Každopádně se to vyplatilo. Nevím, jak moc lze brát v úvahu současné umístění Líšně v tabulce. Dvanácté místo by mohlo svádět k podcenění, ovšem v tomto případě by to byla skutečně sebevražda ještě před utkáním.

Hned po střetnutí s Líšní si změříme síly s Poclainem B. S tímto týmem máme naopak jednu s nejhorších bilancí, co se týče loňských soupeřů. V obou zápasech jsme dostali na prdýlku a šli domů jako spráskaní psi. V loňském ročníku patřili k tomu lepšímu, co 2.D třída nabídla, letos je to středotabulkový tým, stejně jako my. V současnosti je hned za námi, na 9.místě. Stručně a jasně, nesmíme stáhnout kalhoty, když brod je ještě daleko. Zápas začíná bez branek a bude záležet, kdo se s úvodem zápasu lépe popere. Pokud vstřelíme první branku, je zápas otevřený všemi směry. Pokud ji inkasujeme…však to znáte..

Ještě něco málo k sestavě.. Oba naši Michalové mě v úterý hlásili mírné nachlazení. Jejich účast je v neděli přímo existenční, proto ležte, inhalujte, poťte se, nelítejte po venku, teplý ponožky a superpyrin!

Počasí bohužel nevěstí nic dobrého. Má být nadále uplakané počasí, zamračeno.. no prostě jako je teď a asi už týden v kuse.

Tak pánové, doufám, že po delší době v neděli na hřišti necháme duši a konečně i srdce! Musíme chtít bojovat! Pomáhat si, koordinovat se! Moc se zase těším a doufám, že i vy!

Sraz je v 13:30 tentokrát poprvé v sezoně na Novolíšeňské !!!

úterý 28. září 2010

Dnešní trénink zrušen !!!

Dnešní trénink je zrušen z důvodu špatného počasí !!!

středa 22. září 2010

Dohrávka s Deportivem 0:4

Děs a hrůza! Souhlasíte? Včerejší herní projev s Deportivem byl jeden z našich nejhorších výkonů vůbec. Jaké jsou příčiny krachu? Na soupeře jsme neměli ani v jednom herním faktoru. Byl rychlejší, tvořivější, nefauloval, střílel, vodil si nás jak na pouti, prostě z naší strany do byl vyloženém trapas. Své samozřejmě v celém utkání odehrálo roli i netradiční velké hřiště v Řečkovicích, ale vymlouvat se na naši totální bezzubost a ustrašenost kvůli hřišti je absurdní.

Deportivo nás přehrálo ve všech směrech a zaslouženě si odvezlo výhru 0:4. A to k nám ještě byli dosti milostiví. Kdybychom dostali osmičku, nemohl by se nikdo divit.

.

První branka padla po rozehrání volného kopu. Až v autě jsem se dozvěděl, že trestňák byl rozehrán do strany na dalšího borce a až následně byla propálená zeď.Omlouvám se tedy všem, na které sem ječel, že zeď musí stát ať se děje co se děje. Uniklo mi, že přímák byl rozehrán a až následně střílen. Já to viděl jako rovnou střelu mezi zeď z první.. Takže omluva je zde na místě. Druhý branka padla rovněž z přímáku, kdy Michal v bráně trošku zaspal a nedokázal zlikvidovat střelu, která byla chytatelná. V pořadí třetí hřebíček do rakve zasadil útočník Deportiva po pěkné narážečce a vyšachování naší obrany. Střela k tyči měla parametry světové extratřídy. Takto tedy probíhal první poločas. Skončil za stavu 0:3 v náš neprospěch a zbytek druhé půli při současném obrazu hry měl být jen o tom, neutrpět debakl. V první půli jsme měli snad jednu jedinou šanci, kdy jsem po rychlém protiútoku pálil vedle. Asi sem měl situaci řešit jinak, za obráncem číhal Vláďa, ale při rychlém běhu před třičtvrtě hřiště můj mozek vyhodnotil, že na přihrávku už není tolik sil. Proto jsem volil střelu ze zastávky. Vedle o dva metry. Deportivo si s námi dělalo co chtělo, takový byl skutečný pohled na hru.

Druhý poločas Deportivo pojalo už jen jako udržení výsledku, za čož jim můžeme poslat děkovný dopis. Zatáhli se na vlastní polovinu a vyčkávali. Během této druhé půle se nám naskytly asi dvě větší šance, které zůstaly nevyužity. Do šancí se dostal Vláďa a Boris. Ríša tentokrát neudržel uzdičku svého temperamentu a byl po dvou hrubších zákrocích a tedy dvou žlutých vyloučen. Příště si tedy odpyká trest a týmu bude chybět. Stalo se tak zhruba v polovině druhé půle. Trest v podobě hraní ve třech lidech byl bezezbytku proměněn. Po zámku Deportiva jsme inkasovali počtvrté. Zbytek zápasu už bylo pouze labutí písní této noční můry. Konečný výsledek 0:4 byl pro nás velmi milostivý za výkon, který jsme předvedli.

Carpe Diem vs. Deportivo 0:4 (0:3)

.

Všeobecně všichni cítíme, že náš výkon byl děsný. Obrana ustrašená, bez nápadu. Útok bez pohybu, nápadu, neviditelný. Je jasné, že naše hra potřebuje změnu! Jakoukoliv! Porstě nový impulz, vyzkoušet inovaci na herních postech a především striktní dodržování toho, co si na lavičce řekneme Když se řekne „dorazíme je“, neznamená to „budeme stát 5 metrů on nich“. To znamená, že hráči nenecháme dýchat. Když rozehrává soupeřův gološ, nesmí mít komu rozehrát! Každopádně doplácíme na to, že každý si hraje svůj part a nakonec je z toho mišmaš a herní kočkopes. Nehrajeme jako tým podle nějakých předem určených pravidel, aby jako celek to k něčemu vypadalo. Každý v týmu by měl mít svoji úlohu a do ostatních hráčů „zapadat“..

Po zápase něco naznačoval Dan, na diskuzi něco podobného rozepsal Michaldo (s kterým ve všech bodech souhlasím). Přijde mě, že stále bereme všechno jako prdel a ona to prdel je. Prdel, dokud lidé nazačnou ze zápasů odcházet s nechutí a s pocitem zbytečnosti. V tu chvíli je nutné něco udělat a zapojit se VŠICHNI, se zapálením do vymýšlení nové herní koncepce ve prospěch celého týmu. Více týmu obětovat a mít snahu cokoliv změnit. Bez toho to nepůjde…

úterý 21. září 2010

Po 6.kole nám patří 7.místo

V neděli jsme sehráli další dvě utkání stále ještě úvodních střetnutí sezony. Na pořadu dne bylo 5. a 6. kolo 2D třídy, kde se nám jako soupeř postavili týmy Debakl s Jezdci.
Příjemné podzimní počasí přilákalo do ochozů stadionu na Mutěnické nespočet diváků, kteří až v pozdních odpoledních hodinách odcházeli přeplněni pozitivními dojmy ze hry týmů naší brněnské skupiny.
.
Sestava od pátku doznala malých změn. Z utkání se omluvil Ríša a Martin. Sestava tedy vypadala takto: Michal – Boris, Dan, Kuba – Michaldo, Vláďa a Pája. Rána v podobě neúčastí dvou významných persón mírně snížili šance na úspěšný den, jistě nás však psychicky nevyřadil z tuhého boje o body.
.
Úvod neděle patřil duelu Carpe Diem s Debaklem. S tímto týmem jsem chtěl stoprocentně bodovat. V tu chvíli poslední tým tabulky se potýká s dlouhodobější mizérií, kterou bychom svým tříbodovým ziskem nechtěně ještě prohloubili. Hráči z Debakl na nás od začátku vlétli. Dá se hovořit o tom, že úvodních 5-10 minut patřilo především jim. I přes soustavný tlak, kterému nás tento tým vystavoval se tu a tam v jejich obraně ukázala nějaká ta škvírka a tím i šance ke skórování. Motivace byla u mě více než velká. Při neúčasti Martina, vynikajícího střelce minulého ročníku jsem na sobě cítil mnohem větší břemeno zodpovědnosti. Tomu odpovídala i moje aktivnější a tvořivější hra, co se týče kouzel s míčem a různých fines. Tlak Debakl utnula až akce zhruba z poloviny poločasu, kdy po autovém kopu posílám míč prudce před bránu, kde si šikovně naběhl Vláďa. Ten z bezprostřední blízkosti tváří v tvář brankáři skóruje. Od této chvíle jsme vyrovnaným soupeřem. Do poločasu mají oba týmy ještě pár šancí, které buď zlikvidovali brankáři, nebo byly kopnuty pánu Bohu do oken. V poločase byla řeč o tom, že se nesmí opakovat scénář z nekonečno zápasů předešlých. Často se stává, že v poločase vedeme hubeným sklem 1:0 a hned v úvodu druhého dějství inkasujeme nešťastnou branku, po které se nemůžeme otřepat a zbytek zápasu se už jen trápíme. Modlil jsem se bohu Odinovi, aby nás ušetřil tohoto trápení. Marně. Historie se opět opakovala. Po chvíli od hvizdu začínající druhý poločas byl míč v naší síti. Po zkažené přihrávce napolovině hřiště se soupeř dostal do přečíslení a po vyšachování obrany zaslouženě skóroval. V tom okamžiku na nás padla taková malá dečka, jako vždycky. S více než hratelným týmem Debakl by byla remíza neúspěchem, ale vše k této nemilé věci spělo. Zhruba 8 minut před koncem došlo opět k přečíslení soupeřem a Michal v bráně se musel snad v poločasové pauze napít hopsinkové šťávy, jinak se nedá vysvětlit jeho brilantní přesun od tyče k tyči, kde zlikvidoval stoprocentní gól. Podržel tým, což bylo v tuto obtížnou chvíli velice důležité. Posledních pět minut však nakonec patřilo nám. Na polovině hřiště jsem převzal míč, po vzoru brazilce Denilsona přešlápl míč, rychlá klička doprava, pár bleskových kroků a z obránce byl rázem jen statista. Byl mým kouzlem natolik očarován, že koukal jak lemur a z fleku by mohl jít dělat na Svoboďák živou sochu.. Přede mnou už byl jen golman, který pohotově vyběhl, aby zmenšil střelecký úhel. Už už to vypadalo na uplakanou střelu z nutnosti a vyčerpanosti, ale v tom jsem dal nezištnou přihrávku pod sebe, kde číhal podruhé v utkání Vláďa. Do prázdné brány skóroval s potutelným úsměvem, který jen dokresloval celou situaci, která vítězoslavně nastala. Byl to zřejmě druhý rozhodující moment utkání. První byl velezákrok Michala. Po necelých třech minutách se stala doslova kopie celé rozhodující akce. Tentokrát byl v hlavní roli Michaldo, který věrný svému brazilskému původu motal a motal obránce, až se ocitl zhruba dva metry od pravé tyče soupeřova brankáře. Poté nádherně pod sebe poslal nahrávku na Vláďu, který neuvěřitelně potřetí stál na tom pravém místě. Do prázdné brány potřetí skóroval a završil tak hattrick, který mu doslova spadl do klína. Nechci nijak snižovat význam Vláďova hattricku, prostě a jednoduše v tomto utkání měl čich na góly a vždy stál tam, kde měl. I to dokazuje, jak velký hráč Vláďa je.
Do konce utkání se už nic podstatného nestalo a my si tak připsali zaslouženou, ale vydřenou výhru.
Carpe Diem vs. Debakl 3:1 (1:0)
Branky: Vláďa (Pája), Vláďa (Pája), Vláďa (Michaldo)
.
Ve druhém utkání se nám měl postavit obávaný celek Jezdci. Ještě 10 minut před utkáním nebylo jasné, jestli se zápas odehraje, protože hráči soupeře se trousili jako švábi na pivo a na špíl dorazili skutečně až v hodině dvanácté pár minut před střetnutím. Nakonec mohlo představení začít. Vlastně nemám, co bych o utkání psal. Zápas rozhodly naše dvě stoprocentní neproměněné šance a naše dvě chyby v obraně. Jinak se zápas odehrával v poklidném pomalém tempu. Po celý zápas jsme byli bezzubí, což u mě bylo především zapříčiněno fyzičkou. Nevím jak u ostatních.. V prvním poločase jsme měli jednu ohromnou příležitost, která by znamenala vedení. Po přihrávce za obranu jsme nedokázali trefit míč při konfrontaci útočník vs. brankář. Možná (na které se samozřejmě nehraje), pokud bychom dali tuto branku, match by se odvíjel jinak, ale takto jsme inkasovali my. Po přetlačení našeho obránce se do vyložené příležitosti dostal jeden ze zkušených jezdců a neomylně skóroval. Musíme přiznat, že jsme mohli Kubovi trochu pomoct, zůstal tam sám, jeden na jednoho v malém vápně, přičemž všude kolem jsme skotačili my, ostatní. Je to škoda. Místo vedení následovala tedy sprcha v podobě inkasování na 0:1. Tento výsledek zůstal až do poločasu. V pauze jsme si řekli, že budeme trochu více aktivní a na hřiště vlétneme. Jaký byl skutečný obrázek? Sice jsme obranu vytáhli výše, ale o snahu s výsledkem něco udělat se rozhodně nekonalo. V polovině druhé půle jsem podobně jako v první půli poslal technicky míč za obranu naskrz hřištěm, ovšem šance naše vyrovnání se Michaldo asi zalekl a netrefil míč. Druhá velká šance nevyužita. Totožný scénář jako v prvním poločase. Nedáš - dostaneš. Asi 8 minut před koncem se hned dva naši obránce vrhli na jednoho Jezdce k rohovému praporku a jaksi zapomněli na osamocený "strom na poli" v podobě druhého útočníka. Ten po přihrávce byl naprosto osiřen před Michalem a se štěstím, ale přece našeho brankáře prostřelil pod pravou rukou. Úprava skore na 0:2 se ukázala jako definitivní. V posledních minutách jsme se ještě pokusili o jakousi power-play, ale ta naši bezzubost jen potvrdila. Sice jsme v pár okamžicích dokázali udělat zámek na polovině Jezdců, ale to bylo z naší strany vše. Bez střely, bez nápadu a bez pohybu se branka vstřelit nedá. Utkání skončilo 0:2 v náš neprospěch.
Carpe Diem vs. Jezdci 0:2 (0:1)
.
Co říci k utkáním.. S Debaklem jsme předvedli nepoměrně lepší výkon, než s Jezdci. Příčinou toho bude fyzička, bezesporu. Neleze vinu z prohry na někoho házet. Vypracovat si dvě velké příležitosti za 40 minut je skutečně málo a s tím se nevyhrává. Je těžko polemizovat, jak by utkání dopadla, kdyby se hrála obráceně a my s Jezdci zahajovali. Je možné, že bychom i s nimi bodovali, protože rozdíl mezi námi nebyl vůbec velký a utkání se mohlo vyvíjet úplně jiným směrem. Vítězstvím jsme katapultovali tento tým na špici naší skupiny. Vidím v tom jedno pozitivum. Pokud takto hraje první tým tabulky, není naše šance na dobrá umístění v tomto ročníku vůbec špatná. Opačný problém má Debakl, ty jsme porážkou přibili hřebíkem ještě více ke dnu sudu jménem 2.D třída.
.
Co na to říká tabulka? V tabulce jsme mírně klesli.. Nyní nám náleží pěkné 7.místo, ovšem kluby před námi mají vesměs odehráno o zápas více. Kdybychom nastolený standard udrželi a o hracích víkendech získávali pravidelně alespoň tři body, je při odvážné a kladné konstelaci hvězd možné nakouknout i do pohárové Evropy. :-)
.
Dnes nás čeká dohrávka utkání s Deportivem. V 18:40 je sraz v Řečkovicích na hřišti. Začátek střetnutí je naplánován na 19:10!

Napsali o nás..

Dnes Vám přináším dva aktuální články našich nedávných soupeřů, jak náš společný boj viděli oni sami. Co o nás napsali a jak hodnotí zápasy Red Devils (1:2) a Debakl (3:1) se dočtete v následujících řádcích..
.
Carpe Diem vs. Red Devils 1:2 (1:0)
"Do čtvrtého utkání sezóny vstoupili Ďáblové hodně ospale a přizpůsobili se nechtěně pomalé hře soupeře. Aby toho nebylo málo, opět museli dotahovat náskok protivníka, který se prosadil po autovém kopu, hlavičce a přesné střele k tyči. Red Devils, pokud chtěli pomýšlet na bodový zisk, museli přeci jen zapnout na vyšší obrátky. V samostatném úniku netrefil bránu Milda Ducháček, kombinaci Marka a Mildy zabránil paradoxně David, který však byl vzápětí faulován brankářem a nařízena byla penalta! K té se postavil sám postižený a hodně nepovedenou střelou ponechal soupeři poločasové vedení.
Další věci se začaly dít až po změně stran. Šikovnou přihrávkou se prezentoval opět Smolda na Chlebu, ale ten nezakončil. Trpělivá hra Red Devils přinesla své ovoce až deset minut před koncem. K odraženému míči po Jeldově jedovaté střele se nachomýtla letní posila Michal Fremml a benjamínek týmu z ostrého úhlu poslal míč do sítě. Vyrovnáno! Bod za aktivní vystoupení byl však rudému týmu málo. Chleba se rozběhl za zdánlivě ztraceným míčem podél lajny a gólman Carpe Diem skluzem vyprovodil míč i Chlebu za postranní čáru. Následovala v rychlém sledu červená karta a přesilová hra Red Devils. K té nastoupili Ďáblové ve speciální formaci Aleš Žilka - Milan Ducháček - Jirka Jelínek - David Fremml a časomíra ukrojila sotva třicet vteřin, než byla přesilovka využita. Bleskovou kombinaci zakončil David dorážkou mezi nohy náhradního brankáře a poslal Red Devils konečně v nové sezóně do vedení! To už se podařilo ve zbývajících třech a půl minutách udržet a tři body do tabulky tak putují zaslouženě na konto Red Devils."
.
Carpe Diem vs. Debakl 3:1 (1:0)
"V nedělí 19. září si dali Debaklisté několik předsevzetí: soustředit se na defenzívu, počkat si v obranném bloku na to, co udělá soupeř a vyrážet do brejků. A pokusit se urvat nějaké body proti těžkým soupeřům, kteří je ten den čekali. Prvním protivníkem byl tým Carpe Diem. Hráči Debaklu poučeni z předchozích utkání se snažili hlavně neudělat chybu a raději dát pár přihrávek dozadu, až se otevře prostor pro útok. Drželi bezbrankovou remízu téměř celý první poločas, přesto v jeho závěru inkasovali. Bylo to už poté, co se ve velké šanci ocitl Branko Mikoláško. Obdržel ideální pas od Tomáše Veverky, těsně před golmanem se snažil míč usměrnit do sítě. Neuspěl a navíc po střetu s ním dopadl celou vahou na obličej. Po svých sice odešel ze hřiště, dále už však vzhledem k šoku z nárazu nepokračoval. Ve druhé půli hráči Debaklu zvýšili útočné úsilí a svůj velmi dobrý výkon korunovali vyrovnávacím gólem. Tomáš Veverka zatáhl míč po levé straně, vyhnul se kličkou obránci a střílel na branku. Golman Carpe Diem sice jeho střelu vyrazil, Lukáš Másilko však byl na správném místě a odražený míč dorazil do prázdné branky. Od té chvíle se do sebe oba týmy zakously a hrálo se o tři body. Velkou příležitost neproměnil Jano Páleník, když nedokázal překonat brankáře Carpe Diem. Na druhé straně zázračně chytil jistý gól Petr Hanák: útočník soupeře na něj běžel sám a ve správný moment se snažil ležícího Petra přelobovat. Ten však reflexivně vytrčil nad své tělo ruku a míč padající do branky vyrazil do bezpečí. Rozhodnutí tak přišlo pět minut před koncem po chybě Zdeňka Meitnera, který nejprve rozehrál míč na kopačky soupeře a posléze propadl v souboji jeden na jednoho. Útočník Carpe Diem se okolo něj dostal před brankáře Petra Hanáka a stačil ještě servírovat míč spoluhráči před prázdnou branku. Poslední třetí gól byl téměř identický jako ten druhý, hráči Debaklu opět nepokryli hráče před svou brankou, k němuž se dostala přihrávka ze strany. Škoda, Debakl měl rozhodně minimálně na bod a nakonec ztratil všechny tři po prohře 1:3."

pondělí 20. září 2010

Dohrávka s Deportivem je už zítra! Preview před dohrávkou 1.kola

Zítra odehrajeme dohrávku z 1.kola soutěže s týmem Deportivo. Bylo tak dohodnuto v součinnosti s týmem Torcida, který celý karneval domlouvá a pořádá. Do tahanice o nerozdělené body je namočena hned čtveřice mančaftů. Carpe Diem, Deportivo, Torcida a BB Press B.

V úterý na našem tréninkovém hřišti v Řečkovicích bude sehráno několik dohrávkových duelů místo našeho pravidelného tréninku. Nás zajímá čas 19:10. To se muži v oranžovočerné kombinaci postaví Deportivu. Sraz na utkání je v 18:40!

Co se sestavy týče, nechme se překvapit, kdo příjde. Já dojdu určitě, ale mám nedobré zprávy. Včera sem si nějak pochroumal moje dlouhodobě nemocné koleno a nemůžu absolutně chodit z kopce. Na rovině a při chůzi do kopce je to v pohodě, ale jak jdu z kopce, je konec. Ještě že se futsal hraje na rovině.. No co tím chtěl ale básník říci, koleno mám bolavé, a proto je možné, že si zítra dám nucenou pauzu. Stále doufám, že se to nějakým zázrakem do zítřka zlepší, proto celou věc nechám otevřenou. Každopádně na špíl dorazím a případně Vás podpořím zuřivým pišťákem z lavičky..

.

Deportivo – těžký soupeř, který svoji hrou a výsledky v druhé polovině minulého ročníku patřil vůbec k tomu nejlepšímu, co 2.D třída nabídla. Půjde rozhodně o obtížný zápas, který navíc stíží velikost hřišti v konfrontaci s naší fyzičkou. I přes všechno zůstávám optimistou a v zisku bodů věřím. Deportivo je k poražení, což předvedli velice nečekaně hráči Red Devils v tomto posledním kole. V tomto utkání nemůže být řeč o nějakém útočném festivalu, musíme zalést jak krtci do děr a čekat, co nám průběh zápasu nabídne..

.

Takže zítra v 18:40 na hřišti v Řečkovicích!

(report ze zápasů víkendu bude až společně s touto dohrávkou)

čtvrtek 16. září 2010

Pozor změna !!! Čtěte všichni !!!

Prosím všechny, aby v neděli přišli na zápas o 10 minut dříve, to jest v 8:20! Dnes mě volal borec u Torcidy (rovněž jménem BB Pressu B a Deportiva) a je nutné se domluvit na náhradním termínu zápasů. Je toho strašně moc a je to všechno zamotaný jako klubko hadů, proto Vás velice snažně prosím o to, aby jste dorazili skutečně včas a těch 10 minut dříve této důležité věci věnovali.
Musím Vám vysvětlit situaci, která nastala (což není na 2 minuty) a společně se domluvit na řešení náhradního termínu, které by vyhovovalo většině..
Díky za pochopení a v 8:20 v neděli čau!!!

Preview před 5. a 6.kolem - Debakl a Jezdci

V neděli nás čekají dva důležité zápasy. V prvním střetnutí se naše meče zkříží s Debaklem, nováčkem 2.třídy, se kterým ještě nemáme žádné zkušenosti. V druhém souboji půjde o taktickou bitvu s Jezdci.
Sestava: ..by měla dle předpokladů být kompletní. Jediným, nad kým visí v tuto chvíli otazník je Martin. Ten mě dá vědět v sobotu. Kontroloval jsem, zda Michal náhodou nedostal za svůj karetní mariáš stopku na více než jeden zápas a naštěstí nedostal. Svůj trest si odpykal v zápase s Faunou B a v neděli se tedy může zase postavit do brány.
Debakl – v současnosti je to poslední tým naší skupiny. Nelze jej však podcenit. Považuji za nutné dát ještě než se unavíme první branku a co nejdříve ji pojistit. Je totiž dost pravděpodobné, že pokud tento scénář nebude naplněn, budeme se trápit jako minulý víkend. Debakl má v současnosti jednu remízu a tři prohry. Za tyto čtyři utkání dostal nejvíce branek ze všech v soutěži a to 17, což dělá průměr lehce nad 4 obdržené branky za zápas. Na druhou stranu jich vstřelil prozatím 8, stejně jako my, mají však o zápas na kontě více. V tomto špílu bych chtěl stoprocentně bodovat! Musíme získávat body s relativně slabšími soupeři, s těmi těžkými to už půjde velmi ztuha..
Jezdci – v obou zápasech minulé sezony se jednalo o velmi hustý koktejl strategie. Na podzim jsme si ze vzájemného střetu odnesli bod po remíze 2:2, na jaře jsme vyšly ze souboje bez bodu, po usmrkané prohře 1:2. Jak si můžete všimnout, v obou dvou zápasech nepadlo mnoho branek, stejný průbě očekávám i nyní. Taktická bitva, kde zvítězí ten odolnější. Tento zápas pro mě bude znamenat 100 zápas za Carpe Diem celkem, doufám tedy, že bude úspěšný a nám se podaří Jezdce oloupit o nějaký ten bodík!
.
Mezníky:
Pája – pokud nastoupí v zápase s Jezdci, oslaví 100 zápas v dresu Carpe Diem celkem.
Program:
9:00 Carpe Diem vs. Debakl
zápas volno
10:40 Carpe Diem vs. Jezdci
.
Sraz v 8:30 na hřišti Mutěnická!

středa 15. září 2010

Na utrápený úvod sezony vezeme 3 body

Konečně je to tu! Sezona 2010/2011 protrhla startovní pásku a řada zajímavých zápasů je konečně před námi. Tým se musel vypořádat s nepříjemným jednotýdenním skluzem, jelikož minulou neděli nám soupeř z BB Pressu B nedošel.
I přes tento malý handicap úvodu sezony se v ochozech stadionu na Mutěnické sešlo a později i tísnilo několik tisíc diváků v čele se slavnými osbnostmi a VIP hosty.
Tak jak bylo avizováno v „preview“, sestava pro neděli byla téměř totožná. Jediný, kdo ze sestavy vypadl byl zkušený zadák Ríša, kterého skolila zřejmě influenza. Všichni ostatní s výjimkou Loba dorazili a mohli se tedy potěšit z týmové trmy vrmy, kterou jsme s noblesou sobě vlastní v obou utkáních předvedli.
Svoji soutěžní premiéru si odbyl v dresu CD Dan, který byl nakonec po předchodích spekulacích umístěn na post obránce. Defenzivní trio vytvořil s Borisem a Kubou. V útoku nastoupil obávaný ostrostřelec Martin, brazilský kouzelník Bebé, hruškoidní Vláďa a vladař Pája. Tři tyče patřili Michalovi, jako vždy.
.
V prvním střetnutí se nám postavil známý celek Red Devils. V posledním našem měření sil byl úspěšnější celek rudých ďáblů a to v poměru 2:1. Jistě si všichni pamatujeme na nohy slepené smůlou a obvazy zavázané kolem očí, jinak se tehdejší propad nedá popsat. Všem nevěřivcům bych dal za příklad tento nedělní zápas s jasným tvrzením, že historie se opakovat může a to doslova! Náš první nedělní zápas přeměnil lusknutím prstů historii ve skutečnost. Herní i po stránce průběhu a celkového skóre. Nastoupili jsme plní očekávání, jaký bude náš vstup do sezony. Nečekané čtvrté místo po kontumaci zápasu s BB Pressem z minulého kola bylo velkým lákadlem k udržení si této pozice nebojácným výkonem. Začali jsme dobře. I přes prvotní zakřiknutý obraz hry se nám podařilo brzy dostat do vedení. Po akci z křídla dostal míč Vláďa, ten posunul na nabíhajícího Kubu a Speedy Gonzales zamířil z 6ti metrů přímo do spodního růžku branky. Nechytatelná střela a zasloužené vedení. Další průběh hry byl pod taktovkou Red Devils. Ne proto, že bychom byli horší, ale proto, že jsme jim tento styl vnutili svoji defenzivní taktikou. Držení míče v tu chvíli jistě vyzníval velkým rozdílem ve prospěch ďáblů. Naše obrana však byla pevná a i přes pár nesmyslných odevzdání míčů a nepřesných nahrávek jsme uhájili slibné vedení do poločasu. Do druhého poločasu jsme nastoupili s vědomí, že pokud se nám podaří vsítit ještě jednu branku, může být definitivně rozhodnuto. Od úvodního hvizdu druhého poločasu se začal hrát pomalý až nudný fotbal. Naše taktika zůstala beze změn, ale výkon v útočné fázi sklouzl asi na výkon naší slavné české reprezentace. Takže k nule. V útoku nebyla aktivita, nenabízení se. I přes můj nesčetný hřmot, který nejednou připomínal vuvuzelu, k nápravě nedošlo. Stalo se to, co nemělo. Z ojedinělé akce soupeř vyplivnul branku z nulového úhlu po odraženém míči. Naše snaha nesnaha byla po zásluze potrestána. Jen si říkám.. musíme pořád a dokola dostávat tak debilní usmolené branky? Vždycky po nějakém odraze, nebo po banální chybě. Kdyby si nás soupeř rozebral, rozťukal, nebo dal nějakou pumelici z 15 metrů, neřeknu ani popel. Ale stává se obehraným evergreenem, že dostáváme trapné branky, které však platí a bolí dvojnásob. Bezmoc se trefit mezi tři tyče soupeřova brankáře utnula situace asi 6 minut před koncem. Míč putoval kolem postranní čáry a dobíhal ho ve sprintu soupeřův útočník. V tu chvíli se Michal v bráně zachoval jako Terminátor. Začali mu před očima jezdit písmenka a čísílka k vyhodnocení nebezpečí akce, až mu jeho software přikázal konat co nejdříve a bez rozmyslu. Po zběsilém vyběhnutí zajel do soupeře jako do gatí. Na jeho obranu musím říct, že nejdříve sice trefil míč, ale soupeř letěl jako igráček vyhozený z pátého patra paneláku, což neuniklo rozhodčímu. Ten Michala okamžitě vyloučil. Naše naděje na výhru se smrskly podobně jako se smrskne šulda v ledovém rybníku, takže téměř na neviditelno. Hra ve třech po dobu dvou minut se ukázala jako rozhodující. Soupeř nás dokázal uzamčít a po chvíli i skórovat. Utlumení ze ztráty vedení bohužel vydrželo i na poslední dvě tři minuty a my tak dobře rozehraném utkání nesli po vzoru lišky domů jen pytel rozpíchaný od ježka. Prohra 1:2 velmi mrzela. Soupeř byl více než hratelný. Jen pro srovnání, také v dubnu na Turnaji nadějí jsme v poločase vedli 1:0 a prohráli 1:2..
Carpe Diem vs. Red Devils 1:2 (1:0)
branka: Kuba (Vláďa)
.
Následoval zápas s Faunou B. Do zápasu nemohl nastoupit Michal, který dostal stopku na jeden zápas. V bráně se tedy podruhé v kariéře v soutěžním zápase objevil Boris. To znamenalo i čachry se sestavou. Obrané duo Kuby a Dana jsem doplnil já. Naším velkým štěstím bylo, že Fauna B nemela hráče na střídání. No štěstí, soupeř by to jistě také neřešil a těšil by se plnými doušky z výhry, proto tento fakt nemůžeme brát jako nějakou polehčující okolnost. S Faunou B jsme se střeli už vloni se střídavým výsledkem, 1:3 a 6:2. V duších všech se ještě leskl vztek z zklamání z předchozího utkání, ale bylo nutné se koncentrovat na tento důležitý zápas. Začátek a vlastně celý zápas byl ve znamení pěšího fotbalu, do kterého nás vtáhla nestřídající Fauna a my se jí rádi přizpůsobili, i když to sebou neslo jistá rizika. Stejně jako utkání vloni parta třicátníků a více z Fauny chtěla aplikovat na obranu Carpe Diem účinnou rozvážnou hru, žádné divočení. Naše obrana vcelku dobře odolávala. V polovině ospalého utkání se povedl krásný brejk. Na půlící čáře jsem ukázkovou robinsonádou vypíchl míč a tím nás poslal do přečíslení. Nahrávka do leva na Martina, ten na Vláďu do rohu, načež následovala uhlazená přehrávka opět na mě, nabíhajícího před bránu. Vyšachovaná obrana byla nucena přihlížet mému skvostnému bodlíčku, kterak upravuje skóre na 1:0. Tato akce byla oslavou futsalu a podíleli se na ni stejným dílem všichni tři protagonisté. Děkuji jim, jelikož jsem tímto zásahem dosáhl mety rovných 50ti branek v dresu Carpe Diem. Do poločasu se již nic zápasního nestalo až na jednu naši 110ti procentí šanci, která zůstala nevyužita. Poté se futsalová pila tahala stále pomaleji a pomaleji, až se skoro usnulo. Probudil nás až hvizd rozhodčího, který rozpůlil zápas. Druhý poločas začal tak, jak se skončil ten první. Pomalé tempo vyhovovalo spíše Fauně B, my jsme se chtěli pokusit navýšit skóre, abychom nedopadli jako v minulém utkání, tedy jako sedláci u Chlumce. Opak se stal pravdou. Po jednom z rohů jsme neuhlídali nabíhajícího borce a nechali se lehce odtlačit. Bohužel výsledek 1:1 byl na světě a nevěstil nic dobrého. Sice ještě dvě třetiny druhé půle bylo před námi, ale naše nemohounoct byla velká. Soupeři remízový stav vyhovoval a tak při pomalé chůzi pro 30 metrů zakopnutý balón se stačil i vychcat u keříku. Byl jsem nervózní, přiznávám. Už už to vypadalo, že utkání skončí remízou, což by v mých očích byl neúspěch, osvítil nás paprsek světla. Akce podobná té z první půle. Opět jsem chytře vypíchl přihrávku soupeře na půlící čáře a vyrazil vstříc vítězství týmu. V cestě mě stál už pouze jeden obránce a z leva mi nabíhal Bebé Michaldo. Míč jsem potáhl tak, že už to vypadalo na střelu, ale lišácky jsem poslal míč pod sebe na u tyče nabíhajícího Bebého. Ten pod nohy brankáře Fauny s vtipem skóroval a rozhodl tak o utrápeném vítězství našeho celku. Tím tedy odpovídám i na poslední tři minuty utkání, kdy se soupeř snažil hrát s brankářem v pěti v poli. S vypětím všech sil jsme náporu odolali a uhájili tak hubené, ale troufnu si říct zasloužené vítězství.
Carpe Diem vs. Fauna B 2:1 (1:0)
branky: Pája (Vláďa), Michaldo (Pája)
.
Hra: Jistě všichni cítíme, že v neděli to nebylo to pravé ořechové. Chybí pohyb, rozehrávka a myšlenka. Hra je rozháraná a neuspořádaná. Každopádně nás tři body můžou s přihlédnutím na výkon těšit. V budoucnu můžou mít cenu zlata. Je nutné si však také uvědomit, že nám mezi prsty unikla výhra s Red Devils. Je zbytečné omílat coby kdyby, jen chci konstatovat, že se při pohledu na hru nedělních soupeřů dalo utrhnout i více bodů. Dobrý výkon dle mého názoru podal Kuba. Ostatní se vešli do svého průmeru. Sebe nehodnotím..
Tabulka: V tabulce držíme výsostné postavení a to 4.flek. V příštím kole změříme síly s dosud posledním týmem tabulky Debaklem a s vysloužilými harcovníky – Jezdci, kteří jsou před námi. S Jezdci jsme vždy hráli vyrovnaná utkání, s Debaklem to bude naše vzájemná premiéra.
Mezníky: Všech důležitých osobních úspěchů bylo dosaženo. Pája se trefil po padesáté v oranžovo-černém dresu, Michal oslavil svůj 40tý start za klub vyloučením, Boris svůj 80tý netradičně v bráně tradiční výhrou, Michaldo svůj 70tý start za CD vítěznou brankou, rovněž Kuba v zápase s Faunou B odehrál svůj jubilejní 40 zápas celkem a Dan se postavil k prvnímu zápasu v soutěži za CD se ctí.

úterý 14. září 2010

Dnešní trénink ze strany Carpe Diem zrušen

Dnešní trénink byl ze strany Carpe Diem zrušen. Z důvodu velké marodky a také z důvodu důležitých záležitostí jednotlivců – viz.omluvenky. Tréninkové hřiště přesto navštíví borci z Antabusu, tak pokud by se našel někdo, kdo by sebral odvahu si jít čutnout do mičudy může, ba co více - bude vřele přijat. Anatbusu totiž dojde 9 lidí a jeden jim tedy chybí na alespoň nějaký fotbálek.
Týmem CD zmítá velká marodka. Vláďa, Boris, Pája, Martin a Ríša si léčí různá zranění, či onemocnění. Doufejme, že se do neděle dá co nejvíce lidí do pořádku a s přehledem obhájíme pohárové příčky tabulky 2.D brněnské třídy. :-)
Na neděli zatím nejsou žádné omluvenky..

pondělí 13. září 2010

Zranění a nemoc v jedné osobě

Zdravím Vás. Dnes mám smutnou zprávu. Jsem zraněn a navíc nemocnej. V sobotu jsem si něco udělal se zádama (asi skříplej nerv) a stále mě to drží a bolí to jako čert. Včera jsem nastupoval pod dvěma ibalginama, tak to trochu povolilo, ale musím to nechat vyléčit. Dále sem se dnes probudil a mám v krku oslizlej knedlík (večer sem měl guláš), nos ucpanej a su celkově unavenej.
Proto se omlouvám ze zítřejšího tréninku! Zítra by neměl dojít Dan, Kuba, já, Vláďa a asi i Ríša. Ten byl včera nemocncej a asi se do zítřka neuzdraví. Proto Vás ostatní, kdo může, prosím o stoprocentní účast, ať nejsme za idioty.
Předpokládaná účast: Michal - Boris, Martin a Michaldo. Anatabus jistě budu mít hráčů více, tak nebude problém si alespoň začutat.
Budu se snažit z nemoci co nejdříve vylízat, abych mohl k dalším nedělním špílům nastoupit.
Děkuji za pochopení a kladný přístup k celé nepříjemné věci.

čtvrtek 9. září 2010

Preview před 3. a 4. kolem - Red Devils a Fauna B

Chmury z úterního nevydařeného tréninku musí být zapomenuty a je nutné se soustředit na nadcházející víkend, půjde totiž o úplně rozdílné zápasy. Nad hřištěm bude ve vzduchu viset rovnou 6 bodů. S oběma týmy jsme už měli tu čest se střetnout, proto zhruba víme o jaké soupeře půjde.
.
Ve 14:00 nastoupíme proti týmu Red Devils. S tímto týmem jsme se už letos střetli a to v dubnu, v osmifinálové skupině Turnaje Nadějí. Tam jsme RD smolně podlihli 1:2, když ještě v poločase jsme drželi výhru ve svých rukou 1:0. Pokud si na tento zápas vzpomínáte, šlo o jeden z vůbec nejsmůlovatějších a nejbezradnějších zápasů vůbec v historii Carpe Diem. V zápase jsme měli jednu stoprocentní šanci za druhou, ovšem spalovači šancí se nyní ukázali naplno. Mezi nimi jsem se skvěl samozřejmě i já. Pro připomenutí zde dávám odkaz na tento špíl..
http://carpediembrno08.blogspot.com/2010/04/dno-strelecke-sinusoidy.html
S tímto soupeřem bych chtěl prostě za každou cenu bodovat. Odehrajeme si svoje v obraně a šance se dle mého názoru vyskytnou sami. Vždy to tak bylo a nyní to nebude jinak. Musíme navázat na pověstnou pevnou obranu, která nás v minulé sezoně pasovalo do špice mezi týmy s nejméně obdrženými brankami. V zakončení neváhat a nevymýšlet zkrášlovací hlouposti.
.
Bez pauzy bude naším druhým soupeřem Fauna B. S tímto týmem máme vyrovnanou bilanci jedné prohry a jedné výhry. Na podzim loňské sezony se nám nepodařilo prorazit buben herní vyzrálosti Fauny a podlehli jsme jim tehdy 1:3. http://carpediembrno08.blogspot.com/2009/09/zatancili-jsem-si-vitezne-flamengo.html
Jarní zápas byl naprosto o něčem jiném a po nadstandardním výkonu jsme lehce převálcovali soupeře 6:2. http://carpediembrno08.blogspot.com/2010/05/risa-bajny-hrdina.html V tomto zápase bude velmi záležet na úvodu, kdo dá první branku. Rovněž si pamatuju, že Fauna má dobře zvládnuté standardní situace, proto předem varuji před často se objevujícím nedůrazem, otáčením se ve zdi a podobnými specialitkami.. Každopádně pokud bychom urvali body v tomto zápase byl by to nádherný počin. Jako správný kapitán věřím, že se týmu podaří podat co nejlepší výkon korunovaný ziskem nějakého bodíku.
.
Sestava – do této chvíle se mi neomluvil žádný z hráčů a tak to vypadá na kompletní sadu kousků. Jediným absentérem možná bude Lob.
Malý problém – musíme vyřešit, kde bude hrávat Dan. Jestli v útoku, nebo obraně. V současnosti (v nedělní sestavě) máme 3 obránce, 4 útočníky + Dan. Dan se prý spíše cítí na útok, což by znamenalo, že někdo z útoku musí jít do obrany. Mám to být já? Excelentní střelec, exkluzivní virtuóz a extrémní freestyleový iluzionista? Nevím. Nechci nikterak shazovat kvality někoho z týmu to ani v nejmenším, ale minulou sezonu jsem měl z týmu nejpřesnější mušku a bojím se toho, abych se v obraně totálně nezakopal, tak jak to umím, když dojde fyzický fond a tým tím střelecky ještě více neochabnul. No je to o diskusi, kterou před zápasy rozhodně musíme zahájit a věc vyřešit.
Počasí - Dle mého radaru, který mám upevněný na balkoně by v neděli mělo být příjemně, bez deště.
.
Mezníky
Tím, že se nyní hrají dvě utkání, důležitá kulatá jubilea významným způsobem narostly. Především v sekci odehraných zápasů.
Pája:
Pokud se mu podaří v některém z nedělních zápasů skórovat, dosáhne 50 branek v dresu Carpe Diem celkem.
Michal N:
Pokud nastoupí k nedělním zápasům, v zápase s Red Devils si připíše na konto již 40 startů v dresu Carpe Diem celkem.
Boris:
Pokud nastoupí i do druhého zápasu s Faunou B, dosáhne krásných 80 zápasů v dresu Carpe Diem celkem.
Michaldo:
Pokud nastoupí i do druhého zápasu s Faunou B, dosáhne krásných 70 zápasů v dresu Carpe Diem celkem.
Kuba:
Pokud nastoupí i do druhého zápasu s Faunou B, dosáhne 40 zápasů v dresu Carpe Diem celkem.
Dan:
Pokud nastoupí do zápasu s Red Devils, bude to jeho první soutěžní zápas v dresu Carpe Diem.
Pokud nastoupí i do druhého zápasu s Faunou B, dosáhne 10 zápasů v dresu Carpe Diem celkem.
.
Těším se na neděli! Sraz je v neděli - 13:30 přesně na hřišti Mutěnická!

středa 8. září 2010

Úterní trénink - fiasko summary

Včerejší trénink se z herního pohledu příliš nepovedl. Antabus nás tentokrát přejel jako shnilé melouny na silnici. Byly prostě lepším týmem a to je fakt. Co však našemu selhání předcházelo?¨
.
Jsou zde dva hlavní body. Prvním je málo hráčů. Rozhodli jsme se hrát s jedním borcem na střídání (trénink navštívilo 5+1 Carpe hráčů), což bylo na tak velké hřiště skutečně málo. Soupeř nám sice nabízel výpomoc, ale ze zkušeností z minula, že hráč jiního týmu do hry vnese cosi cizího, jsme odmítli. Antabus tedy střídal se třemi hráči. Když už jsme u bodu docházky, na tréninku se bez omluvy neobjevil Vláďa a Ríša. U Ríši jsem si říkal, že třeba ještě neviděl stránky a článek s vysvětlením systému omluv (i když že je každé úterý trénink ví, takže nechápu). U Vládi se mě to zdá nepochopitelné. Nevím, jestli občas mluvím se stádem volů (obecně), nebo s lidmi, kterým je z obrovské lenivost, nebo blbosti mají potíž zvednout telefon a zavolat, nebo v tomto případě napsat na stránky do omluvenek blaf k příslušnému datu – nedojdu. Hlavně že se na klubové diskusi vesele diskutuje o pí*ovinách, na to čas je, ale aby se sjelo o řádek níž do omluvenek a napsalo jedno slovo, to je neřešitelném problém.. Pokud jsem v neděli omluvenku jednoho, či druhého obdržel, omlouvám se jim. Jsem však skálopevně přesvědčen, že o úterý nebylo ani zmínky. U mého ucha rozhodně ne.
No, ale abych se vrátil k problémům na hřišti. S jedním na střídání jsme se velmi brzo unavili, což se ukázalo být největším zádrhelem. Na to navazuje špatná herní strategie a kopanec je na světě..
Z nepochopitelných důvodů jsme ve většině případů napadali Antabus už v hloubi jejich poloviny. Poté stačilo pár šikovných nahrávek soupeře a my se hnali přes celé hřiště zpět. Asi to byla moje chyba, uznávám. Neřekli jsme si před zápasem, co budeme vůbec hrát. Až posledních asi 20 minut jsme přešli na defenzivní taktiku s bráněním obranného pásma, což se ukázalo jako mnohem lepším a účinnějším nástrojem.
Náš tým by si měl zažít jistá pravidla, která budou fungovat bez vyzvání. Prostě při bránění útoku se budeme vždy rovnou směřovat do hloubi vlastního defenzivního pásma. Bez upozornění, prostě automaticky.
Především na únavu se nalepily další z dlouhodobých problémů. Únava nešvary jen podtrhl. Nepřesnost přihrávek byť na pár metrů a tak zbytečné odevzdávání míčů soupeři. Nedůraz v soubojích a nekvalitní obsazování hráčů v obranném pásmu – to se týkalo především úseku hry, kdy jsme ještě nehráli zatažení. Špatné řešení situací při útoku tři na dva a tím ztráta míče a brejk.
Závěrem bych chtěl říct asi toto. S Antabusem jsme včera rozehráli otevřenou partii, což se nám hrubě nevyplatilo a škaredě vymstilo. Důvodem byl malý počet hráčů na naší střídačce. Věřím, že kdyby nás bylo o jednoho, dva hráče navíc, hra by vypadala podstatně jinak. Každopádně už víme, že když je nás pět a půl, nemůžeme se na tak velkém hřišti pouštět do útočné šarády, mít jazyk na hrudi a obranu nechat hořet. V dnešním moderním futsalu vítězí týmy, které mají dokonale propracovanou defenzívu a né ty, co hrají vabank. To sem řekl pěkně, že? :-)

úterý 7. září 2010

Nový design webu

S novou sezonou přichází i mírná změna image našich stránek. Jak jste si vy všichni pozornější mohli všimnout, naše stránky během posledních pár dní prošlo určitou obměnou. Dle prozatimních reakcí se dá říci, že úspěšnou. Rád bych Vás seznámil s novinkami, které naše stránky nabízejí.
Už na konci minulého týdne jsem dal do pořádku a zpřehlednil omluvenky zápasů a tréninků. V zápasech jsou vypsány veškeré hrací víkendy jara a u každého je možnost napsání omluvenky. Pokud už tedy nyní víte, že nebudete moci dorazit třeba za 2 měsíce, napište to tam.. To samé v bledě modré je i v sekci tréninků.. Jsou zde vypsány veškeré tréninky až do konce tohoto roku. V obou odkazech se budou odehrané zápasy a tréninky mazat tak, aby na nejvyšší místě bylo vždy aktuální datum.
Úvodní ántré - neboli to, co na Vás vyjukne hned, když otevřete stránky. Vždy jsem se snažil o originalitu, což mě jistě potvrdíte. Ne vždy však byl výsledek takový, jaký jsem si přál.. Nyní jsem vsadil na jednoduchost s podtržením smyslu našeho klubu, což je futsal. Logo uprostřed s nápisy po stranách se dle mého názoru více než povedlo a dalo našim stránkám konečně nebojácný směr a neokoukanou tvář. Stránky mají svého ducha. Jsem přesvědčen, že se jedná o jedno z nejzdařilejších úvodních obrazců, jaké stránky Carpe Diem dosud zažily.
Čas - na pravé liště se objevil řádek s aktuálním časem. Ano, je to celkem zbytečnost, ale dal jsem ho tam proto, aby byl jakousi protiváhou "aktuality" na straně článků. Berte tuto věc jako fakt, se kterou se nadá hnout.
Carpe Diem TV - velkou novinkou je naše nová soukromá TV :-). Můžete si zde přehrát dosud publikované videoklipy k mojí dílny. Po vzoru Barcelony, či Manchesteru United má tedy už i Carpe Diem svoji vlastní televizi.
Založení klubu - doufám, že Vás potěší, nebo potěšila sekce "založení klubu" Je to krátké pojednání o tom, jak a kdy vůbec klub vznikl. Naleznete zde také zahajovací sestavy dosud odehraných ročníků.
Rozpis sezony - Jedná se lépe řečeno zatím jen o rozpis podzimu, jaro ještě rozepsáno není. Myslím, že toto na stránkách skutečně chybělo. Aby měl každý okamžitý přístup k zápasům a mohl se kouknout na to, co ho zajímá. Nikdo se nemůže vymlouvat na to, že neví kdy jsou zápasy.
Statistiky Carpe Diem a nové karty hráčů - nejvýraznější a největší proměnou prošly profily hráčů. Myslím, že se vše celkem slušně povedlo. V kartách hráčů se můžete seznámit s jeho osobními statistikami, což je největší boom od dosud chabých vizitek. Jsem moc rád, že jsem se konečně k něčemu takovému dokopal. Novinkou jsou i statistiky klubu. Nemůžu Vám zaručit, jak často budu statistiky aktualizovat, ale chtěl bych dodržet kmitočet každého půl roku. Nic však neslibuju..
Dodatečně byli dodělány karty Kuby, Michala a Martina. Hledal jsem vhodný obrázek. Bohužel od Martina a Kuby mám strašně málo fotek, proto jsem musel brát za vděk to, co bylo.
Bývalí hráči klubu - jsou zde prozatím jen ve formě textu. Nevím, zda se mě bude chtít se se všim zase drbat a udělat jim karty tak, jak to mají hráči aktivní. V nejbližší budoucnosti to ale nebude.
Co zmizlo - možná jste si všimli, ale zmizla anketa. Do budoucna ji jistě obnovím, ale ještě nevím jak a na kde budu umístěná. Přece jen nechci, aby web působil příliš přeplácaně. Jediné co zůstává je věčná anketa dole v pravé liště. Dále byly upraveny odkazy na oblíbené stránky. Z pravé lišty úplně zmizly a dva nejdůležitější naleznete úplně dole uprostřed jako malé ikonky.
.
To by bylo asi tak vše. V mnoha případech se stává, že krok vpřed ve skutečnosti znamená dva kroky vzad. Každý má rád zaběhlé způsoby a nerad se přizpůsobuje novotám. Doufám a věřím, že nový pozměněný vzhled stránek jsou dva kroky vpřed a žádný vzad, alespoň tak to cítím já.

pondělí 6. září 2010

BB Press B - děkujeme

Sezona 2010 / 2011 začala.. BB Press B nám hned na úvod sezony připravil překvapení, kterého by se nikdo nenadál..
.
V prvním hraném kole skupiny D se rozhodovalo o prvních letošních bodech.
V úvodní pětiminutovce jsme byli svědky poměrně nudného fotbalu, ve kterém vyčnívalo pouze několik odmávaných ofsajdů na straně BB Pressu B. První zajímavá situace se rodila na začátku 7. minuty, kdy se snažil Ríša prostrčit balón ulicí na volného Vláďa, ale útočník Carpe Diem nedokázal přihrávku zachytit. V následujícím protiútoku BB Pressu B vyslal útočník první provizorní střelu na bránu Michala.

Záhy se však dostali domácí do vedení. Na roh Kuby si naběhl Boris a svým ramenem poslal balón za záda gólmana soupeře, který se snažil na centrovaný míč vyběhnout, ale nedosáhl na něj - 0:1. BB Press jakoby byli inkasovaným gólem zaskočeni a hned z dalšího rohu znovu Carpe Diem nebezpečně zahrozili. Tentokrát byl v hlavní roli Pája, ale těsně před ním odvrátil nebezpečí jeden z obránců.

Další akci táhl přes celou polovinu hřiště útočník Vláďa a svou akci zakončil střelou z hranice pokutového území jen těsně vedle branky. V 13. minutě přišel další hřebíček do rakve BB Pressu. V hlavičkovém souboji si silně pomohl loktem defenzivní záložník Bébéček a za tento zákrok inkasoval červenou kartu.

Druhý zářez pro zdecimovaného a oslabeného soupeře přišel v 15. minutě. Pája se nadvakrát snažil propasírovat míč před branku, což se mu nakonec podařilo a tam stál osamocený Ríša, který pohodlně poslal Carpe Diem do dvoubrankového vedení. I za nepříznivého stavu to BB Press nezabalil a první obrovská šance přišla za nedlouho. Pěkná akce dvojice úročníků. Útočník Á tečoval zajímavý centr útočníka Bé, ale gólman Nekwish byl na svém místě a včas odvrátil na roh.

Carpe Diem mohli svůj náskok v závěru poločasu ještě navýšit. Aktivní Kuba se uvolnil ve středu hřiště a parádní ranou na zadní tyč se snažil překvapit brankáře, který jeho pokus konečky prstů vyrazil na roh a zachránil tak BB Press od pohromy v podobě třetího gólu. I přesto však BB Press předvedl v první půli otřesný výkon a do kabin se šlo za zaslouženého stavu 0:2 pro domácí Carpe Diem.

Hned na úvod druhého poločasu Carpe Diem navýšili svůj dvoubrankový náskok. Po kolmici Borise se k zakončení dostal Vláďa, těsně před brankářem dokázal trefit tyč branky BB Pressu a od té se míč došloulel za brankovou čáru.. Poté se znovu ozval bezradný BB Press. Jedovatou střelu z dálky vyslal nejaktivnější hráč X, jeho pokus však letěl těsně nad břevno branky Michala.

V obrovském laufu za domácí Carpe Diem se prezentoval zejména Boris, který v další akci znovu vynikající střelou kvalitně prověřil brankáře soupeře. Skulinek v obraně BB Pressu bylo opravdu mnoho a v 31. minutě se Kuba řítil sám na gólmana, na poslední chvíli těsně před brankářem dokázal udělat báječný kolenotoč a nezištně mezi nohy brankáře poslal Carpe Diem do již hrozivě vyhlížejícího vedení 4:0. V této fázi zápasu byli domácí jednoznačně lepším celkem a BB Press mohla být ráda, že byl průběžný stav stále pouze 0:4.

Bohužel pro hosty však nepřišel zvrat, ve který jistě věřili. V 36. minutě se trefil poslední z pětice Pája, který si naběhl na přihrávku od Ríši a zakončoval do prázdné branky – 0:5. BB Press však mohl vzápětí korigovat stav na rozdíl čtyř branek. Na centr hráče Y z přímého volného kopu jen těsně nedosáhl hráč Bé. Závěrečná dvouminutovka už kromě pár zakopnutí míče a jedné příležitosti Vládi nic zajímavého nepřinesla, a tak domácí vyhráli svůj první zápas ve skupině smrti D. BB Press se uvedl na hřišti Mutěnická v žalostné formě.
.
No dobře, asi jste všichni poznali, že to všechno je blábol.. Zkopčený článek z MS Francie vs. JAR s výměnou jmen.. :-) Ale něco sem přece napsat musel, ne? Tak jak to tedy bylo skutečně?
Na stadion jsme dorazili s půlhodinovým předstihem tak, jak bylo uvedeno v článku. Z avízované páteční sestavy Michal – Boris, Kuba, Ríša, Vláďa, Pája a Martin. Nakonec ze sestavy vypadl poslední jmenovaný, který plnil rodinné povinnosti. Bylo podezřelé, že 20 minut před zápasem jsme na Stadium Santiaga Mutěnického stále sami. Jen tu a tam ze křoví vykoukl nějaký ten pořadatel. Oblečeni, nažhaveni na úvod sezony, tak vypadal náš příchod z kabin na hřiště. Minutu před zápasem tento blyštivý okamžik úvodu sezony zkalil fakt, že na hřišti byli skutečně jen hráči oranžovočerné kombinace dresů. Soupeř z BB Pressu B se nedostavil.
Po dohodě s rozhodčím byl zápas kontumován v náš prospěch 5:0. Z hlediska lehkého zisku 3 bodů skvělé, z hlediska plánovaného pompézního úvodu sezony trapné a neuspokojivé. Mnoho z nás si přišlo zahrát futsal, zaběhat si a mít dobrý pocit ze hry a pohybu. BB Press B nám tyto okamžiky odepřel a právem za to pyká v podobě pokuty 500 korun od BAF a úvodním skore 0:5.
Hráči, kteří nebyli tento víkend k mání tedy nemusí ničeho litovat a směle vykročit vstříc zářivým zítřkům nové sezony spolu s ostatními příští neděli.
Ze stránek BB Pressu jsem se dozvěděl, co zapříčinilo jejich nepříchod na zápas. Je to prosté.. to, proč v neděli ráno soupeři zkameněli nohy byl ohromný strach. Strach z Carpe Diem.
.
Z důvodu pár odložených zápasů a pár kontumací figurujeme nyní na historickém 4. místě neúplné tabulky.
Závěrem bych chtěl poděkovat BB Pressu B za první body do tabulky.
Carpe Diem vs. BB Press B 5:0 (kont.)

pátek 3. září 2010

Nový systém omluvenek ze zápasů a tréninků

V odkazech OMLUVENEK ZÁPASÚ a TRÉNINKÚ je připravený nový, o mnoho přehlednější systém omluvenek k zápasům respektive k tréninkům.

Zápasy – jsou zde jasně vyznačené termíny všech podzimních zápasů. Je to proto, že pokud už nyní víte, že nebudete moct na nějaký z víkendů dojít, aby se to včas vědělo a mohli jste to zaznačit. Termíny zápasů jsou odstupňovány dle data a vždy po odehrání nejbližšího víkendu bude již neplatné datum smazáno tak, aby vždy na prvním místě byl nadcházející zápas. Nepiště zde kraviny a blbosti, na to slouží diskuze.. sem opravdu jen termíny, kdy nebudete moct.

Tréninky – ve stejném duchu jsou nově vytvořeny i tréninky – každé úterý. I zde prosím pravidelně piště svoji neúčast na tréninku, jinak s Vámi bude počítáno.

.

Omluvenky

Jak již jsem psal, jsou možné dvěma způsoby. Chci už v tomto mít konečně pořádek a né se dozvídat půl hodiny před tréninkem, že někdo nedorazí a to v lepším případě. Někteří se ani neráčí omluvit a takové budu nemilosrdně trestat žíněmi.

Takže ještě jednou:

a) prostřednictvím sms přímo mě

b) prostřednictvím diskuse zde na stránkách

.

Prosím Vás, aby jste se pokud možno omlouvali z tréninků a zápasů včas. Vím, že někdy do toho může něco vlétnout bleskovou rychlostí, ale těchto případů je jistě minimum.

.

Počasí

Ještě bych rád pár řádků věnoval počasí. Minulé úterý jsem dostal pár sms zpráv, zda se bude konat trénink i za nepříznivého počasí, které tehdy panovalo. Takže tady je odpověď: zápasy a tréninky nejsou zrušeny, dokud by jste ode mě neobdrželi smsku. A tak to bude i nadále.. Nic není zrušeno, pokud Vám na mobilu nezadrnčí esemeska ode mě, že se akce nekoná..

Novinka ! Mezníky před nadcházejímím víkendem

Rozhodl jsem se, že od příště při každém „preview“ – před hracím víkendem uveřejním novinku, tzv. mezníky hráčů a klubu. Čeho kdo může v daném utkání dosáhnout ohledně odehraných utkání, branek, asistencí. Je to takové zpestření před vstupem do zápasu, které by mohlo leckoho aspoň trochu přimotivovat..
.
Ne každý může tento víkend dosáhnout nějaké významné mety, proto se zde vždy objeví jen Ti, kteří mají skutečně reálnou naději. Současně jsou zde i zcela jasné záležitosti, které nelze nijak ovlivnit..
.
Ještě před výpisem možných jubilantů chci upozornit, aby jste dávali pozor na důležité slovíčkaření. Mety jsou buď „celkové“, nebo „soutěžní“.
CELKOVÉ – součet soutěžních a turnajových statistik
SOUTĚŽNÍ – statistiky pouze z oficiálních ročníků soutěží
.
Carpe Diem
Klub Carpe Diem odehraje v neděli s týmem BB PRESS B jubilejní 110 zápas od svého vzniku (zápasy celkem)
Michal N.
V neděli v zápase s BB Pressem B odchytá svůj 40 zápas v dresu Carpe Diem od svého příchodu do klubu. (zápasy celkem)
Pája
Pokud se Pája v nedělním zápase s BB Pressem B trefí do černého, bude to jeho jubilejní 50 branka v dresu Carpe Diem celkem. (branky celkem)
Pokud si Pája v nedělním zápase s BB Pressem připíše dva body do kanadského bodován, dosáhne bájné hranice 50ti soutěžních bodů. (body soutěžní)
.
Ostatní hráči mají ke kulatým, nebo polokulatým číslům relativně dále. I když je možné, že se někomu podaří vsítit třeba tři branky a kulaté mety dosáhne. Budu zde uveřejňovat však pouze jen ty nejpravděpodobnější..
.
Do budoucna plánuji udělat SÍŇ SLÁVY Carpe Diem. V ní budou hráči s nejvíce odehranými utkání, s největším počtem bodů, branek atd. Ovšem musím to teprve vymyslet. Není totiž možné, aby někde figuroval třeba Olin přede mnou. Musím počkat, až odehraju více utkání, než on. :-)

Dvě nová pravidla

S příchodem nové sezony se mění rovněž některá pravidla futsalu. Proto bych je Vám chtěl ve zkratce představit..
.
1. Pravidlo hry s brankářem
Do teď platilo, že pokud brankář rozehraje míč u své branky na spoluhráče, spoluhráč mu může míč vrátit pouze pokud míč přejde půlku.

To už neplatí. Po rozehrání brankáře u své branky se sám míče může dotknout až po dotyku míče soupeřem. To znamená, že když brankář rozehraje spoluhráči, nesmí spoluhráč zahrát zpět na brankáře, ať je kdekoliv na hřišti. Míče se totiž musí nejprve dotknout soupeř, aby se mohl brankář opět zapojit do hry.
Kdo toto pravidlo nechápe, vysvětlím mu to před zápasem.
.
2. Basketbalové pravidlo
V basketbalu obecně platí, že pokud hráč hodí míč těsně před hvizdem, nebo současně s hvizdem a padne koš už po hvizdu, je koš uznán. To samé pravidlo je nyní nově zavedené ve futsalu. Pokud tedy vystřelíme s hvizdem, nebo chvíličku před ním a míč padne do brány po „limitu“, branka bude uznána.

čtvrtek 2. září 2010

Den Dé nadešel, preview před BB Pressem

Den Dé téměř nadešel. V neděli poprvé tým Carpe Diem okusí chuť trávníku letošní sezony. Soupeř nebude jednoduchý, přesto věřím v dobrý výsledek.
.
Z důvodu odložení zápasu s Deportivem, který měl naši pouť soutěží letos zahajovat, se této pocty dostalo klubu BB Press B. S tímto týmem máme celek zajímavé zkušenosti. V dosavadní historii jsme se BéBéčkem změřili síly hned třikrát. Jednou výhrou 6:2 na turnaji Foremo Cup 08/09, podruhé prohrou 0:3 na turnaji Brno Open 2009 a dále na Turnaji Nadějí 2009, kde jsme plichtili 1:1. Zde se však v obou případech hrálo s A týmem. Je ale nad slunce jasné, že v béčku se může objevit a jistě objeví až 4 hráči Á týmu. Varuji tedy před podceněním tohoto silného týmu, jehož potenciál je umě skryt pod nálepkou nováčka z třetí třídy.
Zahájení utkání je v 10:40 na hřišti Mutěnická.
.
Strategii hry Carpe Diem nemusím snad nadále omýlat. Je jasná. Pro připomenutí dávám za příklad poslední dva zápasy loňské sezony..
.
V neděli nám bude chybět ze základní sestavy Bebé Michaldo, Dan a zřejmě i Lob.
Sestava by tedy měla být následující: Michal – Kuba, Boris, Ríša – Pája, Vláďa, Martin. Věřím, že se všichni na zahájení nové sezony těšíte, já tedy moc! Budu se na Vás těšit v neděli!
Sraz v 10:10 na Mutěnické!!!!