pondělí 21. září 2009

Zatančili jsem si vítězné Flamengo..

Kvalitním výkonem se klub Carpe Diem prezentoval tuto neděli v 5. a 6. kole 2.D futsalové třídy. Na hřišti Mutěnická jsme nejprve zdolali po profesorském výkonu Flamengo a následně sehráli dobrý zápas s první Faunou B, nakonec se však z vítězství radoval soupeř.
.
V neděli jsme se podruhé v historii klubu sešli úplně všichni. Všech 10 hráčů, kteří figurují na platné soupisce se sešli na jednom místě. Neskutečné. Počasí nám také přálo a tak jsme se smělo mohli pustit do zápolení o tabulkové body. Rozestavení hráčů však doznalo kosmetických úprav.. V bráně byl samozřejmě Martin H., první obrannou dvojici tvořil Olda s Borisem a druhou Ríša se mnou. Byla to moje premiéra na postu obránce a snad mohu říci, že jsme se úkolu zhostit dobře. Alespoň já jsem to tak cítil a post obránce mě opravdu seděl výborně, toť moje dojmy. V útoku se muselo točit hned 5 hráčů. Michal, Lob, Martin M., Kuba a Vláďa. Občas to při střídání tolika hráčů zaskřípalo, ale to se dalo čekat.. Na podobné situace, kdy se točí hned pětice útočníků nejsme zvyklí.
.
Carpe Diem byl v nedělním programu napsán až na poslední dva zápasy dne, proto naše první vystoupení se uskutečnilo ve 14:00 a naším soupeřem bylo Flamengo. Kdybychom nezískali minule tři body za kontumaci, z tabulky by bylo jasně patrné, že oba týmy by se ve spodních příčkách "drželi za ruce". Ale jelikož jsme body získali, šli jsme do souboje v roli mírného "tabulkového" favorita. Asi všem utkvěla v hlavách ostudná prohra z minulého týdne a doufám, že nikdo si nepřipouštěl nějakou reprízu. Myslím si že ne, protože obraz hry se od začátku zápasu změnil opravdu o 180 stupňů. Velmi vysoko cením fakt, že konečně jsme se dočkali komunikace a tím i koordinace spoluhráčů. Nebáli jsme si křiknout, kdo koho má a kdo komu utíká. Doplňování a zaskakování v obraně bylo opravdu na dobré úrovni a tím jsme útočnou hru Flamenga na vlastně celý zápas otupili. Znechuceného soupeře jsme jak se patří mačkali a výsledkem bylo i pár krásných gólových okamžiků. Skóre otevřel bombou Boris, následovala branka Vládi a poločasový účet uzavřel Martin M.. Skóre 3:0 a bezzubý soupeř dával znát, že utkání držíme pevně ve svých rukou a že tentokrát ho rozhodně nepustíme. Obraz hry se ve druhé půli nezměnil a po většinu času jsme měli míč na svých kopačkách my. Z mnoha šancí, které jsme měli jsme dokázali proměnit už jen dvě. Po Olinově střele míč do sítě usměrnil podruhé v utkání Martin M. a v úplném závěru do růžku branky o tyčku zavěsil Grande Paolo. Jasné a naprosto zasloužené vítězství 5:0 dalo konečně zapomenou na nevydařený předchozí víkend. Chmury byly tatam a v týmu opět konečně zavládla pohoda a klidný režim. Nesmíme zapomenout i na dobře chytajícího brankáře Martina H., který pokryl pár nebezpečných pokusů soupeře. Ale jak jsme již psal, ďábelsky neprostupná obrana velmi často sesmahla útočné choutky Flamenga již v zárodku. Jak zhodnotit utkání v celkovém obraze.. Zasloužené tři body, téměř bezchybná hra. Díky všem!
.
Za pět minut nás čekal druhý, opoznání těžší soupeř - doposud neporažená a jasně první Fauna B. Do utkání jsme šli s přesvědčením, že pokud podáme soustředěný, vyrovnaný a zodpovědný výkon, můžeme uspět. Začátek zápasu se nesl v duchu vyčkávání. Rozehrávala Fauna a snad 5 minut držela na svých kopačkách míč na vlastní polovině. Prostě jen vyčkávala na naš napadání, které nepřicházelo. Naprostou pasivitu utnulo až naše špatné střídání, když jsme šli trapně pomalu střídat, Soupeř toho využil a konečně se začalo trochu hrát. Bohužel, po neuhlídání jednoho z útočníků jsme nešťastně hned z první šance Fauny inkasovali.. Během prvního poločasu jsme sehráli velmi dobrou a vyrovnanou partii. Naším největším problémem však byla koncovka. Dostávali jsme se do mnoha šancí, ale kloudně ji zakončit bylo nad naše síly. Je to velká škoda, protože jsem přesvědčen, že jsme na soupeře měli. Druhý poločas se opět nesl v duchu toho prvního. Měli jsem dvojnásobně více šancí ke skórování, než soupeř, ale opět se štěstí, nebo spíše zkušenost, usmála na Faunu. Po přímém kopu cca z 6-8 metrů byl Martin propálen k levé tyči. Takovýto průběh mohl pouze jednu jedinou věc, nasrat. Tak my jsme hráli, neproměňovali šance a soupeř nám naděloval z ojedinělých útoků. Hold musíme se sklonit před vyzrálou a zkušenou hrou soupeře. V poslední desetiminutovce ještě padli branky na obou stranách. Nejprve do naší sítě a nakonec čestný úspěch zaznamenal druhým gólem dne Vláďa. Bohužel už to byla pouze malá kosmeťárna.. Výsledek 1:3 byl konečným.
.
Nedá se říci, že bychom odehráli špatné utkání. Doplatili jsme na pár chyb v obraně, které soupeř bez mrknutí oka potrestal a dále na impotenci v zakončování akcí. Nebojím se říct, že pokud bychom všechny naše gólovky proměnili, mohli jsme jít domů s výhrou 6:3, možná více. Je to škoda! Druhý zápas se nesl v mírně napjaté atmosféře...nechci to zde opět rozebírat, tak kdo by měl zájem se k této věci vyjádřit, nebo i jiné kolem zápasu, může na diskusi..
.
Závěrem: Jsme rád, že jsme se vymanili ze srabu a ze špatného pocitu z minula. Tento víkend byl opravdu po futsalové stránce nadmíru dobrý, neříkám výborný, ale dobrý byl. Pokud v tomto trendu budeme pokračovat, vůbec se nebojím o setrvání v 2. třídě. A kdo ví, snad i o horní polovinu tabulky. Děkuji Vám všem za výkony, jaké jste předvedli..
.
V tabulce jsme udrželi pěkné 10. místo, na kterém se držíme od zahájení soutěže. Další zápasy jsou na programu v neděli 4.10. na hřišti Novolíšeňská.

Žádné komentáře: