pondělí 6. září 2010

BB Press B - děkujeme

Sezona 2010 / 2011 začala.. BB Press B nám hned na úvod sezony připravil překvapení, kterého by se nikdo nenadál..
.
V prvním hraném kole skupiny D se rozhodovalo o prvních letošních bodech.
V úvodní pětiminutovce jsme byli svědky poměrně nudného fotbalu, ve kterém vyčnívalo pouze několik odmávaných ofsajdů na straně BB Pressu B. První zajímavá situace se rodila na začátku 7. minuty, kdy se snažil Ríša prostrčit balón ulicí na volného Vláďa, ale útočník Carpe Diem nedokázal přihrávku zachytit. V následujícím protiútoku BB Pressu B vyslal útočník první provizorní střelu na bránu Michala.

Záhy se však dostali domácí do vedení. Na roh Kuby si naběhl Boris a svým ramenem poslal balón za záda gólmana soupeře, který se snažil na centrovaný míč vyběhnout, ale nedosáhl na něj - 0:1. BB Press jakoby byli inkasovaným gólem zaskočeni a hned z dalšího rohu znovu Carpe Diem nebezpečně zahrozili. Tentokrát byl v hlavní roli Pája, ale těsně před ním odvrátil nebezpečí jeden z obránců.

Další akci táhl přes celou polovinu hřiště útočník Vláďa a svou akci zakončil střelou z hranice pokutového území jen těsně vedle branky. V 13. minutě přišel další hřebíček do rakve BB Pressu. V hlavičkovém souboji si silně pomohl loktem defenzivní záložník Bébéček a za tento zákrok inkasoval červenou kartu.

Druhý zářez pro zdecimovaného a oslabeného soupeře přišel v 15. minutě. Pája se nadvakrát snažil propasírovat míč před branku, což se mu nakonec podařilo a tam stál osamocený Ríša, který pohodlně poslal Carpe Diem do dvoubrankového vedení. I za nepříznivého stavu to BB Press nezabalil a první obrovská šance přišla za nedlouho. Pěkná akce dvojice úročníků. Útočník Á tečoval zajímavý centr útočníka Bé, ale gólman Nekwish byl na svém místě a včas odvrátil na roh.

Carpe Diem mohli svůj náskok v závěru poločasu ještě navýšit. Aktivní Kuba se uvolnil ve středu hřiště a parádní ranou na zadní tyč se snažil překvapit brankáře, který jeho pokus konečky prstů vyrazil na roh a zachránil tak BB Press od pohromy v podobě třetího gólu. I přesto však BB Press předvedl v první půli otřesný výkon a do kabin se šlo za zaslouženého stavu 0:2 pro domácí Carpe Diem.

Hned na úvod druhého poločasu Carpe Diem navýšili svůj dvoubrankový náskok. Po kolmici Borise se k zakončení dostal Vláďa, těsně před brankářem dokázal trefit tyč branky BB Pressu a od té se míč došloulel za brankovou čáru.. Poté se znovu ozval bezradný BB Press. Jedovatou střelu z dálky vyslal nejaktivnější hráč X, jeho pokus však letěl těsně nad břevno branky Michala.

V obrovském laufu za domácí Carpe Diem se prezentoval zejména Boris, který v další akci znovu vynikající střelou kvalitně prověřil brankáře soupeře. Skulinek v obraně BB Pressu bylo opravdu mnoho a v 31. minutě se Kuba řítil sám na gólmana, na poslední chvíli těsně před brankářem dokázal udělat báječný kolenotoč a nezištně mezi nohy brankáře poslal Carpe Diem do již hrozivě vyhlížejícího vedení 4:0. V této fázi zápasu byli domácí jednoznačně lepším celkem a BB Press mohla být ráda, že byl průběžný stav stále pouze 0:4.

Bohužel pro hosty však nepřišel zvrat, ve který jistě věřili. V 36. minutě se trefil poslední z pětice Pája, který si naběhl na přihrávku od Ríši a zakončoval do prázdné branky – 0:5. BB Press však mohl vzápětí korigovat stav na rozdíl čtyř branek. Na centr hráče Y z přímého volného kopu jen těsně nedosáhl hráč Bé. Závěrečná dvouminutovka už kromě pár zakopnutí míče a jedné příležitosti Vládi nic zajímavého nepřinesla, a tak domácí vyhráli svůj první zápas ve skupině smrti D. BB Press se uvedl na hřišti Mutěnická v žalostné formě.
.
No dobře, asi jste všichni poznali, že to všechno je blábol.. Zkopčený článek z MS Francie vs. JAR s výměnou jmen.. :-) Ale něco sem přece napsat musel, ne? Tak jak to tedy bylo skutečně?
Na stadion jsme dorazili s půlhodinovým předstihem tak, jak bylo uvedeno v článku. Z avízované páteční sestavy Michal – Boris, Kuba, Ríša, Vláďa, Pája a Martin. Nakonec ze sestavy vypadl poslední jmenovaný, který plnil rodinné povinnosti. Bylo podezřelé, že 20 minut před zápasem jsme na Stadium Santiaga Mutěnického stále sami. Jen tu a tam ze křoví vykoukl nějaký ten pořadatel. Oblečeni, nažhaveni na úvod sezony, tak vypadal náš příchod z kabin na hřiště. Minutu před zápasem tento blyštivý okamžik úvodu sezony zkalil fakt, že na hřišti byli skutečně jen hráči oranžovočerné kombinace dresů. Soupeř z BB Pressu B se nedostavil.
Po dohodě s rozhodčím byl zápas kontumován v náš prospěch 5:0. Z hlediska lehkého zisku 3 bodů skvělé, z hlediska plánovaného pompézního úvodu sezony trapné a neuspokojivé. Mnoho z nás si přišlo zahrát futsal, zaběhat si a mít dobrý pocit ze hry a pohybu. BB Press B nám tyto okamžiky odepřel a právem za to pyká v podobě pokuty 500 korun od BAF a úvodním skore 0:5.
Hráči, kteří nebyli tento víkend k mání tedy nemusí ničeho litovat a směle vykročit vstříc zářivým zítřkům nové sezony spolu s ostatními příští neděli.
Ze stránek BB Pressu jsem se dozvěděl, co zapříčinilo jejich nepříchod na zápas. Je to prosté.. to, proč v neděli ráno soupeři zkameněli nohy byl ohromný strach. Strach z Carpe Diem.
.
Z důvodu pár odložených zápasů a pár kontumací figurujeme nyní na historickém 4. místě neúplné tabulky.
Závěrem bych chtěl poděkovat BB Pressu B za první body do tabulky.
Carpe Diem vs. BB Press B 5:0 (kont.)

Žádné komentáře: