úterý 29. listopadu 2011

Rezervace zajištěna!

Jak už se jistě všeci těšíme, opět po nějakém tom týdnu uvidíme své ksichty navzájem. Stane se tak v sobotu 10.12. na předvánoční klubové akci. Měl jsem strach, jestli ještě teď, na konci listopadu něco seženu, nějakou stylovou putiku... můj strach však byl naprosto neopodstatněný a až zběsile přehnaný, jako je tomu téměř vždy, že?

Chtěl jsem po vás, plazil jsem se v hlíně, žadonil jsem a poníženě prosil o napsání účasti v přítomnosti. Ozvalo se celkem 7 lidí, pro které jsem tedy udělal rezervaci. Jmenovitě svoji účast potvrdili tito alkoholchtivý nenechavci: Olin, Petr, Sykec, Vláďa, Michaldo, Boris a Pája. Pokud by měl ještě někdo zájem, ať se mi svěří z budky pořadu Tabu.

A teď to nejdůležitější.. kde se akce bude konat? První kritérium bylo, aby akce nebyla ve Varně, jelikož si chtěl hubu ožrat i Nekwish. Nechtěl pinglovat, ale co z toho... do seznamu příchozích se zatím nenapsal a tak bůhví, zda dojde.. Navíc minule se objevilo pár hlasů, že Zelená ve Varně je drahá jako prase. Varna tedy tentokrát nebude..
Sešel jsem dál po České a po pravé straně mě přivítala relativně nově otevřená Stopkova Plzeňská Pivnice. Nečekaně měli na 10.12 volno a tak jsem zamluvil velký stůl pro cca 10 lidí. Byl jsem šťasten z dobrého pořízení a broukal jsem si ve své ješitnosti píseň "Taky jsem se narodil Boss" celou cestu až domů. Dnes jsem se však nemile překvapil. Blesklo mi hlavou, že když je to na hlavní brněnské třídě, budou tomu odpovídat asi i ceny. A bohužel jsem se nemýli. Po otevření stránek pivnice jsem valil bulvy jako francouzský buldoček. Pivko za 39, Zelená a Rumík za 49!!! Ty krávo! Rychle jsem odříkal třikrát Otčenáš a začal přemýšlet, jak situaci řešit.
Napadla mě nakonec spásná myšlenka. Zavítat do klubu, kde jsem před 2 roky slavil narozeniny. ROCKIN CAFÉ! Nepamatuji, že by se tam někdy nějaká akce zkazila, mám na klub jen dobré vzpomínky. Rockin Café je i díky jukeboxu, dobré hudbě (když nejede jukebox) a především solidním cenám pro náš vánoční večírek to pravé ořechové..

REZERVACE JE TEDY STVOŘENA NA 10.12. - klub ROCKIN CAFÉ - sraz na místě v 19:30! Stůl se nachází ve podzemní části lokálu, je to ten největší stůl, co tam je. Prosím o dochvilnost!!
Adresa: Rockin Café, Pekárenská 12, Brno. (zastávka Grohova, šalina č.12,13 z Nádru)
http://www.rockincafe.cz/

A nyní už po různých statistikách ta skutečně nejdůležitější tabulka podzimu.. :-))

neděle 27. listopadu 2011

Statistky klubové a jednotlivců po podzimu 2011 - 2012

Chvíli to trvalo, ale je to zde. Dnes se můžeme společně "pokochat" statistikami, jakých jsme společě dosáhli za podzim 2011 a na které navážeme jarem 2012. Mnohdy je to pokoukáníčko spíše k pláči, ale třeba se někdo po shlédnutí svých výsledků vybičuje a bude chtít dokázat, že takovej lůzr zase není..

* První Vám přináším jen pro zopakování celkovou tabulku podzimu. Kdyby se na nic chtěl někdo v souvislosti se statistikami kouknout, ať to nemá daleko..


* Vstřelené a obdržené branky klubu. Co k tomu říct? Skončili jsme v mírném mínusu, o jednu branku. Výborná polovina soutěže co se týče obdržených branek se změnila v drama po výprasku od Santa Morgany 8 brankami. Tím jsme se zařadili do prměru soutěže. Náš tým nikdy noplýval nějak zvlášt výraznou střeleckou potencí, ale mám za to, že mít průměr 2,9 branky na zápas je trošku propadák. Vzhledem k tomu, kolik máme šancí za zápas by se náš průmě měl pohybovat mezi 4-5 brakami, to je i můj cíl pro jaro.. Stejně, v mírném mínusu, skončila i bilance výher / proher, což je velká škoda.


* Dostáváme se k osobním statistikám hráčů a začneme kanadským bodováním. Vůbec nevím, co k němu napsat. Hodnoty u jednotlivců hovoří za vše. Je mi líto, že to musím říct, ale to, jak dopadla valná většina z Vás zkrátka k klubovému štěstí nemohla vést a také nevedla. Počínaje Vláďou a konče Sykecem je to bída. Z tabulky musím vyjmout samozřejmě Nekwishe, jakožto brankáře. Očekávání od některých hráčů byla asi vyšší..


* Snad nejděsivější statistikou, co jsem byl nucen udělat je tabulka střelců klubu. Nevím, zda plakat, nebo se smát. Je to tragikomedie. Pánové, druhý nejlepší střelec aby měl tři branky za půl sezony je bez pardónu trapas jako hrom. Nedělám to rád a často - to mi věřte, že bych se plácal po ranemu, ale ujet Vám o parník 7 mi branek je žalostné a ač by se mohlo někomu zdát že ano, tak mi to radost rozhodně nedělá. Mnohem radši bych byl, kdyby byl někdo alespoň v náznku v závěsu a jistě by bylo i umístění klubu jinde. Vzpamatujte se! Připojuji i statistiku všech střelců soutěže, které zpracovává BAF.


* Statistika nejlepších nahrávačů hovoří už alespoň trocvhu více vyrovnaně. I když to není kdovíjaká sláva, je alespoň trochu vidět, kdo v týmu hraje a kdo nosí vodu.


* V tabulce nejtrestaněkších klubů vévodíme celé soutěži s 1 červenou a 5ti žlutými kartami. Není se čím chlubit, poku skončíme poslední i po jarní části, je za to pokuta. Zde jsou dosavadní největší hříšníci klubu.

* Poslední statistikou je statistika brankařů. Připojuji čísla sečtené kancelaří BAF. V tabulce je uveden pouze Nekwish, ale pár branke obdržel i Boris a tuším že i pár nám padlo do prázdné brány při power play. Tímto jsou Nekwishovi statistiky mírně nepřesné..


Tak to by bylo všechno. Doufám, že jsem Vás staistikama potěšil, dal jsem si na nich záležet. Na jaře se čísla stoprocentně změní a já pevně věřím, že v mnoha případech k lepšímu..

sobota 26. listopadu 2011

Zhodnocení podzimní sezony

Moc se mě do toho nechce, ale přesto považuji za správné napsat pár slov k právě skončené podzimní části sezony 2011 - 2012.

Nová sezona s sebou přinesla celou řadu nových věcí, se kterými jsme se byli nuceni chtíc, či ne vypořádat. V mnoha ohledech se nám to podařilo, v mnohém naopak ne. V pár bodech se budu snažit zhodnotit obě strany mince. Férově a objektivně.

Po nezdaru v minulém ročníku, kdy jsme spadli po mnohdy hrůzostrašných výkonech z 2.brněnské třídy, měl být návrat mezi 3.třídové celky jakési herní i duševní uklidnění, srovnání si, na co máme a především mělo dojít k opětovnému nastartovnání zarezlé mašiny. Měl jsem v plánu smělý cíl, hrát do 4.místa tabulky a bezstarostně se bavit futsalem. Při podledu zpět, na pozimní část letoška, se to zatím příliš nepovedlo. Až často se týmu drží hutná atmosféra, kterou zkrátka nedokážeme odbourat, herní projev byl často rovněž za mým očekávání. Je mě úplně jasné, že herní projev mužstva jde s morálkou a pohodou ruku v ruce a jedno se bez druhého neobejde, ale stejně tak dobře vím, že pokud nebudeme nastartovnáni v jednom, nepohneme se z místa ani v druhém.. Zkrátka, pokud se nebude dařit výsledkově, atmosféra bude na bodě nula a naopak, pokud je špatná atmosféra, nemohou se dostavit ani dobré výsledky. Jasná matematika, kterou jsme luštili bez výsledku celý podzim. Je to smyčka, ze které pokud se nám musí podařit vylézt. Lámal jsem si hlavu jak.. změnou kádru? Změnou čeho? Odchodem Kuby, Dana a Mraziče došlo před sezonou k doplnění kádru nováčky Svárou a Martinem. Dle mnohých hlasů hráčů byl tento výběr na slepo skutečným mávnutím do prázdna a o nahrazení agilního Kuby, nevyzpytatelného (ve všech směrech) Dana a nebezpečného Mraziče nemůže být bohužel slov. Ke konci podzimu oba hráči nakonec sami odešli, což přikládám největší vinu atmosféře v týmu, a chápu to. Ke konci podzimu se do týmu jako kometa vehnala nová slibná naděje, zběsilý rotvajler Ondra, kterému bych chtěl věnovat s chutí pár řádků. Myslím, že Ondra je on. Ano, on! Jako Morpheus Pája si myslím, že právě Ondra by mohl být oním Vyvoleným, na kterého tak dlouho čekáme. Ondra přišel do týmu na poslední 4 zápasy podzimu a předvedl, že jeho buldočí povaha je přesně to, co tým potřebuje. Hráče jeho povahy a herního projevu v týmu nemáme a chyběla nám, jako sůl. Hráč, který se rve o každý míč, chová se týmově, neremcá, chápe základní pincip narážečky a především i mě, jako spoluhráče jeho snaha nabíjí. V Ondrovi vidím budoucnost a je to ten, který nás může dostat ze smyčky, kterou jsem zmiňoval. Náš tým se mi do příchodu Ondry zdál netvárný, neschopný se herně pohnout z místa. Pružný Ondra může dát na jaře týmu nový charakter, což mě naplňuje nadějí a posiluje těšení se na druhou polovinu sezony. Věřím, že vedle hráče, kterému se není za těžko pohout za míčem, se nabalí i výkony ostatních v týmu a utvoříme konečně trochu dynamický celek. Zapomeneme zatuchlý, ustrašený a utahaný styl a předvedeme podobnou hru, jako v posledním víkedu podzimu po celé jaro. Aktivní a snad občas i atraktivní. S tím chci vstoupit do jarní části, potažmo do Brno Open, kde však bude nesrovnatelná konkurence.

Bodem, který stojí za upomenutí je produktivita týmu. Opět jsme po celý podzim plýtvali šancemi jako na běžícím pásu. Bez branek body nezískáme. Je mi smutno při pohledu na tabulku střelců našeho týmu. Tento bod však nechci příliš rozvádět, protože veškeré statistiky klubu budou následovat v jednom z příštích článků. Každopádně slabá střelecká potence hráčů klubu je do nebe volající a je to jednou z příčin neslavného výsledku pozimu.

Tím se dostáváme k tabulkovému umístění po podzimu. Po polovině sezony zaujímáme střed tabulky, 6.místo. Vzhledem k mým cílům před sezonou a vývoji v tabulce beru 6.příčku za zklamání. Především ztráta s posledními Predators, který svůj jedniný bod uhráli právě s námi je trpký a zamrzí. Remízu zachraňoval až Boris dvěma přesnými zásahy v závěru utkání. Otřesné! Na dva suverenní týmy tabulky All In a Blue Flames B už ztrácáme skutečně mnoho bodů, pro jaro tedy boj s těmito "velikány" skupiny tabulkově vzdávám.. dále je to však otázkou. Třetí Žabinští Vlci C jsou divnej celek. Pokud jim přijdou na zápas hráči z Bé (1.třída) týmu, kteří hrají pravidelně i za Á tým (divize), je proti nim hrát důstojně zkrátka nereálné. Ano, hráči, kteří jsou napsáni na soupisce Béčka, mohou hrát i za Áčko, i za Céčko, což se třeba právě nyní, v posledním víkendu stalo. Takže pokud pošlou na Céčko kvalitní celek, nemáme reálnou šanci je dostihnout. V tuto chvíli na tento třetí celek tabulky ztrácíme 7 bodů, což není úplně ztracené, ale vzhledem k tomu, co jsem psal, také velice těžké dohnat. Od čtvrté pozice až do deváté jsou celky nasázeny v rozemí 4 bodů, což je solidní masakr. V tomto balíčku jsme i my. Stejně tak dobře jde z něj vybruslit nahoru, jako dolů. Bude záležet na naší jarní pohodě a formě. Předposlední Donkeys a poslední Predators jsou v tabulce prakticky do počtu, o to víc nás může mrzet ztráta s druhým jmenovaným..

Závěr článku chci rozdělit na dvě části, celkové shrnutí podzimu a jarní očekávání. Pokud bych měl spokojenost s týmem na podzim hodnotit na stupnici od 0 do 10, přičemž 10 je nejvíc, moje hodnocení je na bodu 4. Mírný podprůměr. Tým zaostal za mým očekávání herně i tabulkově. Moje hodnocení je takové jako je také proto, že jsme v pasivních číslech. Uhráli jsme je 4 výhry a naopak prohráli 5 krát. Jeden zápas skončil remízou. Získali jsme 13 bodů. Bylo mi jasné, po skončení minulého ročníku, že na 2.třídu v tomto složení nemáme, ale očekával jsem, že se v konkurenci třetitřídových celků nepropadneme do šedi průměru a skutečně dokážeme, že jsme ve druhé třídě nebyli náhodou a že se budeme prát o nejméně vrchní příčky. 6.místo není sice nijak tragické, ale oslňující rovněž ne. Všichni jistě cítímě, kde nás talčí kopačka a doufám, že na jaře pro zlepšení uděláme maximum.

I přes trochu kritické hodnocení podzimu se dívám do budoucna s umírněným optimismem. Věřím v jarní probuzení. Můj cíl je zakončit sezonu na 4.místě tabuky!!! Ruku na srdce, týmy pohybující se kolem nás v tabulce nejsou k neporažení a pokud se nám podaří bodovat v zápasech, které jsme si prohráíli sami, eliminovat zbytečné chyby na polovinu, věřím v postup tabulkou vzhůru. Konec podzimu nazanačil, že angažování Ondry je dobrým tahem a i taho malá skutečnost může být rozhodujícím článkem do jarní moziaky. Do podzimu jsme vstupovali s dvěma neznámými hráči, do jara už nikoliv, navíc s jednou kvalitní nadějí. Týmy už máme oťukané a víme, co od nich čekat a jak se k tomu postavit. Pozice v tabulce není neřešitelná, na 4.pozici ztrácíme pouze 3 body. To je jen malý výčet pozitiv, které mě utvrzují v optimismu a v naději na úspěšný jarní celkový výsledek. V následujících týdnech pro mě bude otázkou, zda tým ještě neposílit o jednoho hráče. Samozřejmě ozkoušeného na Brno Open, ale v tomto bodě se ještě rozhodnu..

Děkuji všem, co se jakkoliv podíleli na průběhu podzimní části. Děkuji jim za všecho, jejich čas, snahu, námahu a obětavost. DĚKUJI!

čtvrtek 24. listopadu 2011

Domluveno! Trénink od ledna v hale!

Včera jsme se napevno domluvili s Poldou na trénincích v hale od Nového roku. Hala bude conevidět rezervována a to na každou středu od 20:00 hodin. Místo zatím ještě přesně nevím, ale bude to v Líšni. Takže s tím prosím předběžně počítejte..

Až budu mít podrobnější informace, sdělím Vám je.. do ledna času dost..

úterý 22. listopadu 2011

DOTAZ!

Pánové, mám k Vám velkou prosbu. Vadilo by Vám, kdyby se posezení Carpe Diem posunulo o den? Na sobotu 10.12.? Neuvědomil jsem si, že už ten den (pátek) mám domluvenou akci a trklo mě to až teď. Takže pokud by jste neměli nic proti, byl bych Vám kladným přijetím změny zavázán. Ti co se už vyjádřili se vyjádřete prosím znova k sobotě v PŘOTOMNOSTI a neštěkejte na mě, prosím! Pokuk všem bude vyhovovat pátek, podřídím rezervaci Vám, ale sám se budu rozmýšlet, kterou akci navštívím.. (mj.to páteční rozhodování by bylo i na Michaldovi)

pondělí 21. listopadu 2011

Předvánoční posezení + Brno Open

Blíží se konec roku a tak se jako každý rok sejdeme u stolu ke příležitosti zhodnocení uplynulého podzimu, zanadávání si a naopak poplácání se po ramenou.
Předvánoční posezení se tentokrát uskuteční v pátek 9.prosince. Místo konání ještě není známo, ale asi by bylo na čase co nejrychleji něco sehnat a dát rezervačku. Tímto Vás žádám, aby jste všichni kdo mají zájem přijít, napsali do PŘÍTOMNOSTI TRÉNINKÚ svoji účast / neúčast a to nejpozději do konce tohoto pracovního týdne, tedy do pátku!!! To kvůli rezervaci míst. Kdo se nezapíše, budu brát, že nejde a pokud dojde, o židličku se bude muset postarat sám.. Zváni jsou všichni členi, kamarádi a známí klubu i s přítelkyněni, či příteli..

Termínem se nezavděčím jistě všem, ale nedá se nic dělat. Je brán zřetel totiž také na to, že do 17. prosince má být ztaplacen turnaj Brno Open 2012, takže si na posezení vemte peníze navíc, budu vybírat startovné.. Tímto Vás chci poprosit o sdělení zájmu hraní na BRNO OPEN 2012 rovněž na PŘÍTOMNOSTI TRÉNINKÚ. Startovné 4000 bude rozpočítáno mezi příhlasivší..
To jest vše, pánové. Tazže pište, pište.. Posezení a Brno Open..

pátek 18. listopadu 2011

Tipman podzimu se stal Vláďa

Máme za sebou nejen podzimní sezonu 3.brněnské třídy, ale také podzimní část tipovací soutěže. Jsem rád, že se tato soutěž chytla a že se do ní zapojilo tolik lidí. Soutěž bude pokračovat opět na jaře, souběžně s herním plnánem naší 3.F třídy..

Letošní soutěž je velice zajímavá, snad celou první polovinu vedl Dub, aby od druhé poloviny předal štafetu Vláďovi. Ten vítězný prapor drží už nějaou tu neděli a vypadá to, že se jí jen těžko bude zbavovat. Dub v tuto chvíli na Vláďu ztrácí dva body, což není kdovíjaký náskok, ale Vláďa si svými dobrými tipy nepouští nikoho k tělu na více, než ony dva bodíky. Třetí místo po podzimu zaujímá Olin, který se prezentuje jednou výborným výkonem, podruhé propadem. Nedaří se mu stabilizovat své tipy a tím ztrácí.. Stále se ale dá mluvit o jakémsi kontaktu se špicí. Čtvrtý je objev letoší sezony, já.. :-) S Oldou pomalu pomaličku ztrácím kontakt, kdežto s čelem už je to horší. Na Vláďu je to už propastných 9 obdů, což se jen těžce bude stahovat.. Přesto neskládám zbraně a na jaře vyhlašuju útok na špici. Na pátém místě je o bod zpět Petr s Danem a dále následuje Martin. Je škoda, že Martin přestal tipovat současně s jeho odchodem z klubu. Odchod neznamená zpřetrhání jakýchkoliv vazeb a pokud ho soutěž bavila, není důvod v ní nepokračovat. Na dalším místě je Sykec, který pravidelně tipoval až druhou polovinu podzimu, ale svými vesměs dobrými úlovky se dotáhl na zbytek pole. Předposlední Mrazič a poslední Nekwish jsouu jen sváteční tpéři a do konečného pořadí už nezasáhnnou.

Rozhodl jsem se, že upřesním kritéria, která budou rozhodovat o pořadí v tabulce v případě shodnosti bodů. Zapřemýšlím a o svém resumé a zanesení do pravdidel Vás budu informovat..



KONEČNÁ TABULKA PO PODZIMNÍ ČÁSTI TIPOVÁNÍ:


VLÁĎA - 35 bodů


DUB - 33 bodů


OLIN - 30 bodů


PÁJA - 26 bodů


PETR - 25 bodů


DAN - 25 bodů


MARTIN - 22 bodů


SYKEC - 19 bodů


MRAZIČ - 4 body


NEKWISH - 2 body


*

Důležité tři body na závěr

Perný týden mě nedovolil dříve napsat článek k nedělnímu poslednímu víkendu, které rozhodlo o pořadí v tabulce po podzimní části soutěže. Konečně jsem se na chvíli utrhl a tak alespoň ve zkratce napíšu, jak se věci měli..

V neděli vládlo nečekaně krásné počasí. Slunce svítilo, seč mu síly stačily, ptáci zpívali a my se chystali na důležité dva zápasy podzimu. Z důvodu větší marodky, která se po neděli ještě více rozrostla a hráčům, kteří nemohli z jakéhokoliv důvodu dojít nás bylo pouze 5 do pole. V sobotu jsem tedy požádal Sváru, zda by ještě nedošel v neděli týmu vypomoct. K mé radosti svolil, za což mu patří můj velký díky. Sestava tedy pro neděli zněla takto: Nekwish – Boris, Ondra, Michaldo – Petr, Svára, Pája.

Čekaly nás dva veledůležité zápasy, proti týmům hrajícím nad námi. Tabulkově jsme tedy byli outsideři v obou střetnutích. Jako lehčí soupeř se jevil tým, se kterým jsme začínali, týmem Madrid B. Jako druhý nás čekal celek Žabinských Vlků C. Potřebovali jsme bodovat, jako sůl. Nyní, po nedělním boji můžu s jistotou říct, že pokud bychom s některým ze soupeřů nebodovali, po podzimu bychom skončili na tragickém 9. místě tabulky!!! Naštěstí se tak nestalo a pár bodů se nám urvat podařilo..

Už před utkání jsme si řekli, jak budeme hrát. V obraně aktivní rychlý přístup, do předu aktivita a především jsme si šli zahrát futsal. Bez nervů, povyku, bez řvaní. Pro radost. Podařilo se, i když cesta na vrchol nebyla lehká. Nebyla lehká a to pouze z důvodu naší neohrabanosti a zbrklosti. Když už jsem to nakousl, tak zmíním to, co se mi nelíbilo.. Během prvního střetnutí jsme lehce ztráceli míče po debilních chybách, že jsme třeba zbrkle rozehráli aut, nedařilo se občas přihrát na tři metry, ale tyto věci se už stávají pomalu evergreenem Carpe Diem. Nevím, co změnit.. Myslím, že je to spíše v každém z nás, umět se soustředit na to, co samotný člověk dělá. Nevěřím, že máme v týmu lidi, co by skutečně nedokázali přihrát. Je to jen o schopnosti soustředit se na hloupou přihrávku. Ztráty míče znamenají vždy nebezpečí na druhé straně, nutno podotknout zbytečně.. Když máme přece míč my, soupeř nám branku nedá, to je stará dobrá pravda.. Tak proč se ho zbytečně zbavovat? Ale už ke střetnutí. Samotný zápas hodnotím kladně. Aby né, když jsme vyválčili tři body. Tři zasloužené body. Po dobrém výkonu celého týmu jsme si připsali vítězství 2:1. Zdá se to být chudý a nekontrolovaný výsledek, ale né až tak. Po celý zápas jsme měli veskrz taktovku ve svých rukou my a konečně můžu říct, že jsme byli lepší i po herní stránce. Madrid B ohrožoval Nekwishe jen sporadicky a my spálili opět mnoho šancí. První branka padla po pěkné moderní akci, když jsem mezi obránci vybídl ke sprintu Ondru, ten míč potáhl až k brankáři a na podnose míč naservíroval Petrovi. Ten už se zakončením problém neměl a tak jsme v půlce první půle vedli 1:0. Stejně skončil i poločas. Jelikož píši článek už dost dlouho po zápase, nepamatuji si přesný průběh, ale snad v půlce druhého poločasu jsme skóre navýšili. Po bleskovém úprku po levé straně hřiště jsem v příhodný okamžik levačkou servíroval skrz nohy obránce míč na volného Ondru. Ten svým prvním gólem v dresu Carpe Diem, teď už můžu říci že vítězným, rozhodl o osudu utkání. Vedení 2:0 vydrželo až zhruba do poslední pětiminutovky utkání. To se podařilo Madridu B snížit a vynutit si tak dramatický závěr. K velkému dramatu, i přes zvýšené obrátky Madridu, nedošlo a tak jsme se mohli radovat z nečekané, ale zasloužené výhry.

Carpe Diem vs. Madrid B 2:1 (1:0)

branky: Petr (Ondra), Ondra (Pája)

Ve druhém utkání se odehrálo divadlo, které dosud nemělo ve 3.třídě obdoby. Žabinští Vlci C se zřejmě před zápasem nafutrovali lysohlávkami, jinak si jejich přehnané a neadekvátní reakce nelze vysvětlit. Myslel jsem, že vypjaté peklo si prožijeme s celkem Santa Morgana z předčtrnáci dní, u nichž bych to vzhledem k prudšímu temperamentu přijal lépe, ale s týmem ŽV?? V celku soupeře nastoupili dle soupisky tři hráči hrající za Bé tým (1B.třída). A bylo to znát. Opomenu li herní stránku, tak především naprosto okatou namyšleností, která ze soupeře sálala od brány k bráně a silně si vědomi mylné myšlenky, že se z nich asi každej posere. Neposral, představte si, že ne. Vždy jsem si myslel, že tým ŽV je kvalitní celek vědom si svých silných herních stránek, které dokáže na hřišti doplna využít a tím zápas vyhrát, za což jsem si jich skutečně vážil. Tento zápas mě sice také vyhráli, ale vyhráli ho především hubou a až trapným naříkáním. Jsem přesvědčen na sto procent, že jsme nehráli nijak tvrdě, zákeřně, nebo za hranicí pravidel. Do krajnosti zápas vyhnal soupeř neustálým fňukáním, osočováním rozhodčích a také nás. Nejaktivnější byl zřejmě holohlavý kolega v zeleném dresu, který při každém kontaktu ječel jako stará šlapka nabraná na vidlích. Vzhledem k jeho věku byl možná měl už doma sedět na kanapi a ne kazit ostatním hru. Snad jediným solidním člověkem, který zápas zvládl ze strany soupeře byl golman ŽV, který se snažil vyhrocenou situaci zklidnit, za což mu patří můj velký dík. Závěrem tohoto odstavce si dovolím ještě dvě důležité věci.. První je to, že z tohoto nepříjemného souboje týmů si odnesl jeden náš hráč zlomený prst na ruce, což také je dosti výmluvné. Z druhé bych chtěl říct, že by si měl soupeř uvědomit, co hraje za soutěž. Je to třetí brněnská třída. Nejnižší v Brně. Tomu se automaticky musí rovnat i výkonnost rozhodčích a kvalita hráčů. K nějakému tomu pokopnutí dojde zkrátka v každém utkání a rozhodčí vždy není nejpřesnější v úsudcích. Je k tomu potřeba rovněž tak přistupovat a pokud se to nějaké straně nelíbí a nevyhovuje mu to, ať nejnižší soutěž nehraje a baví se dále ve vyšších soutěžích, kde jsou rozhodčí školenější, přesnější a hráči dovednější a ohleduplnější. Ve bych ukončil větou, že bych musel dlouho lovit v paměti, kdy jsme naposledy hráli s většími uplakánky, což mě u tak věhlasného týmu, jako jsou Žabinští Vlci dosti zklamalo. Ale už konečně k utkání..

Jak už bylo napsáno, celý zápas se nesl v duchu psychického vypětí. Tentokrát ne vnitřního klubového, jak to tak u nás bývá, ale celozápasového. Herní kvalita byla na očekávaně na straně ŽV C, celý poločas bušil do naší zavřené klece a projít jí se jim podařilo jen jednou. Předtím však následovala jedna pohádková akce, když jsme míč po úhledné akci párkrát proťukali mezi sebou, až mě Ondra našel před bránou. Otočení by bylo časově nákladné a tak jsem zvolil prudkou patičku, čímž jsem rozvlnil síť a dostal nás do vedení. Ojedinělá akce a hned úspěšná. Snad nečekané prohrávání odstartovalo představení ochotnického spolku Lumír. Vlci dále dobývali naši bránu, jak herně, tak slovně, až se ujala jedna z milionu akcí a soupeř tím vyrovnal. Nesložili jsme se. Z protiútoku jsme šli opět do vedení. Petr mě vybídl ke sprintu, já se sice valil jak sud, ale myslel jsem si že sprintuju, a nakonec to stačilo. Vstříc brankáři jsem nezaváhal a umístil míč z levé strany kolem nohy bezmocného brankáře. Opět jsme nečekaně vedli a tlak ŽV se zdvojnásobil. Do poločasu jsme už vedení ubránili a radovali jsme se z dílčího úspěchu. Vedení s tak nabitým kádrem soupeře byl velký úspěch. Začátek druhého poločasu se nám nepovedl a prakticky rozhodl o osudu utkání. Za prvních 5 minut jsme hned třikrát inkasovali a bylo rázem po zápase. Zkrátka jsme si vybrali slabou nekoncentrovanou chvilku a to nás stálo zápas. Zbytek zápasu se už jen dohrával. V závěru jsme naposledy inkasovali a prohráli tak 2:5. Chtěl bych říci, že výhru si soupeř skutečně zasloužil, byl herně lepší a my měli v nohách už jeden zápas před nimi. Nechci spekulovat, jak by zápas dopadl kdyby.. Na první poločas můžeme být právem hrdí, i přes jasnou převahu soupeře jsme ho vyhráli a soupeř měl větry jako po fazolačce. Na druhý poločas bych nejraději zapomněl. Takový už je futsal.. jednou jsi nahoře, jednou dole.

Carpe Diem vs. Žabinští Vlci C 2:5 (2:1)

branky: Pája (Ondra), Pája (Petr)

Chtěl bych poděkovat všem přítomným za tři krásně poločasy. Ten čtvrtý rozhodla naše nekoncentrovanost a asi i únava. 60 minut hry jsme předváděli zhruba to, na co si myslím, že skutečně máme. V týmu jsme tentokrát neměli Vláďu, Ríšu a Sykece. Z hlediska Vládi jsme si mohli vyzkoušet, zda dokážeme hrát jinak, než „na hrušku“. A ono to šlo, co myslíte? Mě se hrálo výborně. Přišlo mi, že jsme nehráli ten starej nudnej futsal, ale že se nám tu a tam podařila skvostná akce, že jsme si míč narazili, naběhli si, hráli po stranách, ne středem na hrůšu. A ono to šlo, že?? Bylo by vhodné se domluvit, jak hrát dále.. Chtěl bych pochválit všechny z týmu za přístup a jmenovitě Ondru, který svým pohybem si říkal o míč (1.branka do sítě Madridu) a za jeho obětavost. Do soubojů chodil neohroženě, ale častně. Dobře zachytal Nekwish, který zlikvidoval nepočítaně střel ŽV. Pochvalu si však tentokrát zaslouží skutečně všeci.. Díky.

úterý 15. listopadu 2011

Brutální marodka

Naštěstí sezona skončila, tým Carpe Diem se totiž potýká až s brutální marodkou. Tentokrát se nejedná o kašlíček, nebo rýmičku, jako tomu bývá často, ale o vážnější dlouhodobější zranění.. Před námi je však dost dlouhá pauza a tak věřím, že do nového roku se vše urovná a všichni budou připraveni na Brno Open 2012.

Ríša - podezření na slepák. Prudké horečky, blouznění.

Sykec - poraněná noha. Zřejmě natažený, nebo natržený sval. Berle!

Ondra - zlomený prst na ruce po jednom ze soubojů v utkání s Žabinskými Vlky.

Když k tomu přidáme odchod z klubu Sváry a Martina, je nás nyní všehovšudy 5 do pole, což je zcela nedostatečné. Jak jsem řekl, díky Bohu, že nás tato tragédie postihla až po sezoně.. Všem přeji brzké a bezbolestné uzdravení!

Tréninky do konce roku zrušeny!

Počínaje zítřkem jsou venkovní tréninky až do konce roku zušeny. Zítra tedy nechoďte, kdo měl v plánu dojít.. Vyhověl jsem tak mnohým z Vás a tentontokát i sobě, čemuž předcházela domluva s vedením Anatbusu.
Co nás tedy čeká dále?
Zimní pauza.. Nebo lépe řečeno herní pauza dlouhá necelé dva měsíce. První lednový víkend 2012 se opět sejdeme na pažitu a to u příležitosti prvních zápasů turnaje Brno Open 2012.
.
Než se opět sejdeme v lednu na hřišti, však bude ještě jedna akce. Někdy v prosinci mám v plánu udělat jakési předvánoční posezení, kde si každý donese svoji vlastní baňku a vymění si ji s hráčem, kterého v týmu příliš nemusí. Utuží se tak vzájemné vyzby hráčů a stmelí kolektiv. O termínu Vás tedy budu snad brzo informovat, aby jste měli dost času se plazit před šéfem a žadonit o přesunutí firemního vánočního večírku, aby jste mohli na ten náš, Carpe Diemáckej..
.
Od ledna nás tedy čeká Brno Open a dále se mě Polda ptal, jestli bychom od Nového roku chodili hrávat do tělocvičny. Dal jsem mu kladnou odpověď, tak pokud se něco namane, počítejte i s tréninky od Nového roku v hale. O aktuálnosti této akce Vs budu informovat.
.
Poslední apel se bude týkat našich stránek. Tím, že skončila podzimní sezona, neskončil život na stránkách. Naopak. V nejbližších dnech a týdnech se budu snažit dohnat resty, napsat články co mám v plánu, vyhodnotit statistiky, první půlsezonu, věci ohledně prosincového posezení a informovat Vás o dění kolem klubu celkově. Už proto, že budu potřebovat vybrat startovné na zimní ligu BO2012 a nové vybavení pro mančaft, sledujte stránky nadále alespoň ve frekvenci datla tlučícího do stromu.

pátek 11. listopadu 2011

Ríša a Sykec mimo hru

Konec podzimní sezony s sebou přinesl také šedý mrak nasáklý marodkou. Bohužel je to tak. Po Ríšovi, který má problém nejspíše se slepým střevem se mi ozval i Sykec.

Sykec byl minulý týden na stáži se stánky v Argentině a při té příležitosti si šel ve volném čase zatrénovat s týmem River Plate. Nevinná zábava se bohužel změnila v tragédii. Při kličce zvaná "koloběžka" ucítil Sykec v levé noze nepříjemné prasknutí a okamžitě se skácel na zem jako podťatý. Právě v této chvíli v jedné z nemocnic bojuje o život...ně důležité výsledky, které potvrdí, zda se jedná pouze o naštípnutí, nebo o horší variantu, o zlomeninu. Tak i tak je jasné, že zbytek roku Sykec stráví před televizní obrazovkou s ovladačem, či lahváčem v ruce. Na pažit se už letos nedosatene a svůj tým Carpe Diem tak bude už moci sledovat pouze z plazmové obrazovky.
.
Jak to ovlivní tuto neděli? Celkem zásadně.. V tuto chvíli máme pouze jednoho na střídání, což je nepříjemné.. vzhledem k tomu, že hrajeme dva náročné zápasy hned po sobě. Hold smolíček..

čtvrtek 10. listopadu 2011

Preview - poslední víkend

Vítám Vás u letos posledního preview. Náročný víkendový program odehrajeme s týmy, které jsou tabulkově na námi a proto bodový zisk by po katastrofě z před 14ti dnů byl malým zázrakem. Je na místě říct, že pokud se nám skutečně nepodaří bodovat, je pravděpodobné, že klesneme v tabulce dosti hluboko. Na desátou, předposlední pozici v soutěži "ztrácíme" pouze 4 body a tak každý vybojovaný bod může mít cenu zlata a toho, že po podzimu budeme figurovat na důstojné pozici.
Sestava se zatím krystalizuje v přítomnosti. Z omluvených je zatím znám pouze Vláďa a na 50procent Sykec. V neděli už nemůžeme počítat s dvojící Martin a Svára, kteří klub tento týden opustili a odjeli na zaslouženou dovolenou do Karibiku.
Pravděpodobná sestava tedy vypadá takto: Nekwish - Boris, Ríša, Michaldo - Petr, Pája, Ondra. (možná Sykec)
Soupeřem nám v nedělním klání bude Madrid B a mužstvo Žabinských Vlků C. Skutečně nebezpečná dvojice. Tým Madridu je na páté pozici a na jejich příčku ztrácíme tři body. Ze zajímavých výsledků sezony tohoto týmu lze vyzdvihnout remízový zápas 2:2 s naším druhým nedělním soupeřem ŽV C.
Žabinští Vlci C (4.místo) budou o poznání tvrdší oříšek. Neúspěch v minulém kole jistě budou chtít napravit a získat plný počet bodů. V náš neprospěch hraje i to, že s Vlky hrajeme ihned po utkání s Madridem B. Sestava ŽV C bývá častokrát totožná se sestavou B týmu. Výraznějšího rozdílu výkonnosti nedosahuje doposud jen díky tomu, že B tým hrál stejný den a na zápas Céčka došli ti stejní borci už unavení. A i toto nehraje v náš prospěch, tentokrát B tým v neděli nehraje a tak na nás bude čekat čerstvý celek.
Uvidíme, jak se se situací dokážeme sami porvat. Atmosféra v týmu není kdovíjaká a mám za to, že pouze společný nečekaný úspěch nás může oživit. Dejme do hry úsilí a srdce. Mnohem větší význam tentokrát kladu na náš první nedělní zápas, s Madridem B. Zde budou body viset jistě níže a sebrat je bude moct kdokoliv. Úspěch, či neúspěch se většinou odrazí i v našem druhém zápase, proto je Madrid B stěžejní pro nedělní dopoledne.
Sraz v neděli je v 10:00 přesně! První zápas začíná v 10:30, druhý v 11:30.

úterý 8. listopadu 2011

Tréninky po sezoně

Pánové, rád bych od každého z Vás znal názor na tréninky po skončení podzimní části soutěže. Chcete dále trénovat? Je to samozřejmě i na domluvě s Antabusem a jak se k tomu postaví on.

Já za sebe říkám, že osobně potřebuju jak fyzickou, tak především duševní dovolenou a proto jsem pro to, herní podzim už příliš neprotahovat. Cítím, že potřebuju pauzu. Možná je na místě zmínit, že počasí je stále velmi příznivé a tak pro ty, kdo by zájem měl je samozřejmě možnost pokračovat.

Pauza by tedy v případě ukončení letošních tréninků trvala zhruba měsíc a půl. Po měsící a půl odpočinku by následovala od ledna tradiční pouť zimní ligou Brno Open, a pokud by byla vůle tak se určitě budou konat nějaké ty vánoční turnaje, na které se můžeme přihlásit..

Každý se prosím vyjádřete na diskuzi, jak jste na tom a jaký máte názor na další tréninky, následující po této neděli a do kdy případně tréninky chcete.. Předem děkuji za vstřícnost a rychlé jednání.

Po Svárovi Carpe Diem opouští i Martin

Po Svárovi se z týmu uvolňuje i Martin a to k dnešnímu dni. Poslední podzimní víkend tedy bude už bez obou hráčů. Odchod z klubu je rovněž na vlastní žádost a uvedené důvody plně chápu.

I Martinovi přeji vše nejlepší v další sportovní cestě a mnoho úspěchů, trofejí a osobních ohodnocení. Moc bych si přál, kdybychom se jednou střetli na futsalovém poli, jako protihráči.. :-)

Vypořádání za startovné bude posléze, jak jsem Ti psal v mejlu..

Děkuji za vše, co jsi pro tým vykonal!

Poslední podzimní kolo Tipovačky

A máme to za sebou, skoro.. O víkednu se uskuteční poslední kolo Tipovačky pro tento rok. Soutěž tak bude mít za sebou svoji podzimní část. S prvním zápasem Carpe Diem na jaře se opět rozběhne a bude pokračovat plynule dále.. Samozřejmě bodové zisky zůstanou. V neděli se tedy dozvíme podzimního krále!
.
ČESKÁ REPUBLIKA vs. ČERNÁ HORA
Reprezentace už v pátek hraje svůj první barážový duel s Černou Horou. Jak dopadne?

TURECKO vs. CHORVATKO
Zápas se bude odehrávat nejen na hřišti, ale i v hledišti. Oba tábory fans patří k nejdivočejším v evropě a tak se je nač těšit.

ANTABUS vs. ZONER
Svoji podzimní pouť soutěží končí i Antabus. Svoje poslední utkání odehraje s týmem Zoner, který je jednu příčku pod Antabusem, na 7. Tabulka C skupiny je velice vyrovnaná a případný úspěch Antabusu by je mohl vynést až k postupovým pozicím..

ALL IN vs. BLUE FLAMES B
Dva neporažené celky naší skupiny. Přímý boj o první místo a o krále podzimní tabulky.

ETHANOL vs. DONKEYS
Boj z opačného půlu tabulky. Devátý Ethanol přivítá desáté Donkeys.

PÍSKOVNA B vs. SLOVAN B - počet branek v síti Slovanu
Pískovna B je bezkonkurenční celek letošní 1.A třídy s průměrem 7 vstřelených branek za zápas. Ze 14ti utkání jich jen jeden prohráli, zbytek vyhráli. Kolik branek nasází střelci Pískovny Slovanu?
1: Pískovna B dá Slovanu B 0-5 branek.
2: Pískovna B dá Slovanu B 6 a více branek.

To je vše, přátelé. Uzávěrka tohoto víkendu je už v pátek v 19:30, nezapomeňte! Po odtipování víkednu ještě uveřejním podzimní tabulku v celém jejím lesku.. na jaře s tipováním nashle.

pondělí 7. listopadu 2011

Svára opouští řady Carpe Diem

Dnes jsem se dohodl se Svárou na ukončení jeho působnosti v našem klubu. Ukončení je datováno k dnešnímu dni, tedy ještě před zakončením podzimní části soutěže. První podnět v této věci podal sám hráč, dále už se jednalo pouze o vzájemnou domluvu.
.
Chtěl bych Petrovi veřejně poděkovat za výkony v soutěži a vůbec za vše, co pro tým udělal a dále mu popřát vše nejlepší v jeho další fotablové, či futsalové kariéře. Děkuji!
.
Dveře na trénink jsou mu nadále otevřené..

neděle 6. listopadu 2011

Pondělní sestava pro přátelák

Jelikož se nás z Carpe Diem přihlásilo málo, čtyři hráči - Michaldo, Petr, Pája a Ondra, byl bych rád, kdyby nám přišli pomoct hráči z farmičky, tak jak bylo avízováno v článku. (Olin, Mrazič)

Vím, že se ještě neozval Svára, Ríša, Vláďa a Boris, ale na to už nyní spoléhat nemůžu, protože jsem musel dát vědět Brno City, jestli dojdeme. Pokud někdo ze 4 dosud nezapsaných dojde, tak jen dobře..

Prosím Olina, aby ještě svoji účast potvrdil v příomnosti tréninků, ostatních 5 kousků beru jako jistotu.

Takže zítra.. přesný čas srazu ještě pro jistotu upřesním zítra po ránu zde na stránkách..

pátek 4. listopadu 2011

Pondělní přátelák s Brno City

Pánové, jak už jsem naznačil na tréninku, v pondělí je možnost si zahrát přátelské utkání s týmem Brno City. Jelikož tento víkend nehrajeme, bylo by to oukej myslím.. Začátek v 18:30, konec ve 20:00. Celá akce by se odehrála na našem soutěžním hřišti na Kamínkách za umělého osvětlení, které je tam skutečně parádní. O 110 procent lepší, než na Boby.



Ve středu mi účast předběžně přislíbil Petr a Ondra.. se mnou jsme tedy zatím tři.. Kdo se přidá?



Zapište se prosím všichni členové klubu v přítomnosti tréninků a to co nejdříve. Zítra mám dát vědět vedení Brno City.. Děkuji


Sraz v 18:20, ať se ve půl začně hrát!

NOVINKY!!!

Dnes mám dvě novinky! Začnu tou nejveselejší na světě! Včera jsem se dozvěděl, že náš brankář Nekwish je těhotný!!! Vědí to teprve krátce, ale potvrzené to je! Na svět tak přijde další neřízená nervová střela.. V krátkém sledu, po Borisovi je to další naděje pro Carpe Diem do budoucna.. Gratulace!!!
.
Druhá novinka je tak trochu kuriózní.. V týmu máme hráče, který se jmenuje úplně jinak, než si všichni myslí. Došlo k nevídanému mediálnímu šumu a tak napravme to, co bylo zpackáno.. V našem týmu nehraje Ondřej Valehrach, ale jeho pravé jméno je Ondřej André. Jméno si před časem změnil a já se o tom nedozvěděl, protože mě to vůbec nenapadlo a Nekwish, který přestup načal, se mi o tom nezmínil a mluvil o něm jako o Ondrovi Valehrachovi.. Takže aby bylo jasné, Ondra je od teď André.. :-) Skutečné brazilské jméno nám v týmu chybělo jako sviňa, tak teď už ho konečně máme..

čtvrtek 3. listopadu 2011

Uvedení na pravou míru..

Akce – reakce. Fyzikální pojmy vyučující se na základní škole. Tento týden jsme mohli být svědky uvedeného v přímém přenosu. Můj článek Blamáž II, kde jsem se zmínil o plánovaném odchodu Vládi, vyvolal reakci zkušeného střelce, kterou Vám nyní s potěšením otisku.

Oficiální vyjádření Vládi:

„Ty voléééé, co to tam píšeš?? :-) K odchodu z klubu se po podzimní části rozhodně nehodlám. S žádným šéfem AVM Metal jsem nejednal, pouze jsem hovořil s Dubem o možnostech, kolik jich je v týmu atd.. Nic konkrétního. Zprávu o jednání s šéfem AVM důrazně odmítám a ohrazuji se proti ní. Tímto vše uvádím na pravou míru a považuji věc za uzavřenou. Pokud bych s někým jednal o novém kontraktu, Pája bude první, kdo to bude vědět. Dále bych chtěl vyjádřit, jaké zalíbení jsem našel v klubu Carpe Diem a slibuji, že konečně začnu něco hrát..“

Nemám důvod Vláďovým slovům nevěřit a proto věc považuji také za uzavřenou. Celé Vláďovo tvrzení podporuje fakt, že v vyjádřil snahu o podporu klubu po stránce zázemí (plán pro zimní pauzu). Jak, zatím nebudu rozebírat.

Donesly se mě zvěsti ještě z jiných stran o Vláďově brzkém odchodu a každá hovoří o něčem jiném, ale jak jsem psal, nemám důvod Vláďovým slovům nevěřit. Tímto končím téma Vláďa a AVM, alespoň do léta, konce sezony 2011 / 2012.

Včerejší trénink na Boby

Po neděli jsem si spravil chuť celkem solidním včerejším tréninkem. Sice nás bylo pomálu – Ondra, Petr, Boris, Sykec a já, ale nakonec nám přišel vypomoct i náš bývalý střelec Mrazič a tak jsme měli dokonce jednoho na střídání. Po včerejšku můžu říct, že jsme možná našli recept, jak nedostávat od Antabusu každý týden latu.

Od začátku jsme opět tahali za kratší konec, jak už to tak bývá, Antabus nás přehrával především v našem obranném pásmu a my jim dávali prostoru tolik, kolik zkrátka chtěli. Výsledkem toho bylo vedení 5:0 asi v polovině tréninku. Naše střelecké pokusy byly jen sporadické. V poslední třetině tréninku jsme si však řekli, jak budeme hrát a ono to kupodivu fungovalo. Nečekaně jsme zvýšili aktivitu dopředu, ale především jsme hráli aktivní obranu. Důsledně jsme začali dodržovat těsné, ale skutečně velmi těsné bránění všech na naší polovině. Dosud to bylo bránění na dva, tři metry, kdy měl soupeř čas si míč zpracovat a rozehrát..změna byla v tom, že jsme soupeře tentokrát nenechali vydechnout. Aktivní pressing každého jednotlivce vedl k velmi časté ztrátě míče ze soupeřových kopaček. A ke slovu jsme se tedy dostali my. Rády bych zde něco řekl a byl bych rád, kdyby jste se nad tím zamysleli i vy.. Slyšel jsem, že aktivní obrana a vůbec presování je pro náš tým nehratelný systém z hlediska náročnosti po fyzické stránce. Když si to tak vezmete, co je náročnější? Zpresovat, nedat soupeři tím šanci rozvinout útok a získat míč po 15 vteřinách, nebo pasivní obrana, takzvané stínování a tedy i běhání kolem hráče, nutnost zachytávání náběhů ostatních hráčů soupeře a nutných aktivit s tím spojených, který může trvat třeba 30 vteřin, nebo mnohdy i déle.. Je to na posouzení každého z vás. Mě, podle včerejší zkušenosti vychází lépe ten pressing. Vydat o trochu více sil při těsném bránění a získání míče po pár chvilkách hry. Myslím, že všichni, kdo byli na tréninku museli uznat, že tento herní systém má něco do sebe a v poslední třetině hry jsme Antabus takřka k ničemu nepustili, co se týče jejich útočné fáze. Naše střelecká aktivita také vzrostla a výsledkem bylo i gólové vyjádření. Těžko soudit, jak by trénink dopadl, kdybychom měli golmana, protože pár branek, co jsme obdrželi se dá označit jako laciné.. Na druhé straně Víťa se občas tasil skvělými zákroky..

Každopádně mám z tréninku celkem dobrý pocit. Pokud bychom se snažili a dodržovali tuto taktiku i v zápase, možná by to přineslo ovoce..co myslíte?

středa 2. listopadu 2011

Blamáž II

Nevím co bych psal a vlastně pro koho. Všichni na zápase byli a tu bídu viděli. V pondělí jsem popsal 3 kusy A4, kde jsem si zhruba načrtl, na koho mám jaký názor, na jeho herní kvality a co si vlastně skutečně myslím. Neotisknu to zde, protože ega některých hráčů by byly asi dosti silně zasažena a další spolupráce s nimi by byla takřka nemožná.

S odstupem tří dnů od zápasů jsem se konečně s trapným výsledkem, který mě dostal pod velký balvan zklamání tak nějak srovnal a dokážu hovořit soudně..

Neděle ukázala v plné kráse, jak na tom skutečně jsme a konečně mě usadila pevně na zem. Víkend, na který jsem se hrozně těšil, věřil jsem v zisk všech 6ti bodů a tím připoutání se k špici se stal nakonec mojí černou můrou. Tým na lepší hru, jakou v neděli předvedl nemá. Střízlivě jsem se zamyslel, o kolik se moje představa před sezonou a současná realita liší a dospěl jsem k důležitému závěru. Carpe Diem jde jiným směrem, než bych chtěl a pokud má tým prosperovat, podávat solidní výkony za které by se nemuselo stydět a hrát společně pro radost, musí dojít k zásadním změnám. Tato myšlenka mě drží už delší dobu, aby jste si nemysleli, že ze mě mluví rozhořčení právě z této neděle. Zápasy s Ethanolem a Santou Morganou však byli poslední kapkou mé trpělivosti.

Po podzimní části jsem rozhodnutý udělat změny v kádru. Situace si to žádá a bez toho se Carpe Diem nehne z místa. Někteří lidé z klubu odejdou z mého rozhodnutí, nebo dobrovolně na vlastní žádost. Co vím, tak Vláďa si už zřejmě našel nové angažmá v AVM Metal, kde horečně vyjednává o svém přijetí.. Je smutné, že jsem se o tom dozvěděl za jeho zády, ne z jeho úst, každopádně brána z pevnosti Carpe Diem je otevřená dokořán.

Někteří hráči našeho kádru na soutěžní futsal zkrátka z různých důvodů nemají, a pokud si to sami nepřiznají, bude jim to v zimní pauze sděleno.

V týmu je však i pár lidí, na kterých chci tým dále vystavět a pokusit se v jarní části odehrát důstojnou roli v horní polovině tabulky. Pokud se mě tým nepodaří seskládat z průměrných až nadprůměrných hráčů, bude na čase se zamyslet, zda tým neprodat do zahraničí a břemeno tím upusit na zem.

Do konce podzimu nás čeká poslední dvojzápas. Žádný zázrak už nečekám, ale debakl jako tuto neděli také ne. Nevím, zda moje preview před zápasem Vám vůbec něco dávají, jestli si z nich něco berete, ale pokusme se dohrát podzim s kladnou myslí a s odhodláním poprat se o zbylých 6 bodů. Řešit problémy, které jsem nastínil, budeme až po sezoně.

Zapiště se do přítomnosti tréninků!

Je středa ráno a v přítomnosti tréninků jsou pouhé 4 odpovědi! Žádám všechny ostatní, jmenovitě Borise, Sváru, Martina a Petra, aby se co nejdříve zapsali!
.
Prozatím...
Nejde: Michaldo, Vláďa, Ríša, Nekwish.
Jde: Pája, Sykec, Ondra.
.
Trénink je dnes od 19 hodin, sraz v 18:50 na hřišti - Boby. Pokud se nás nesejde dost, budu jednat s Poldou co dál.. Sledujte stránky, pokud by byl trénink zrušen, objeví se to zde, smsky psát tentokrát nebudu..

Tipovačka

Neapol vs. Juventus
Asi nejzajímavější zápas víkendového kola italské serie A. Pátá Neapol hostí první Juventus.

Hannover vs. Schalke
Tento víkend je na půdě futsalové i fotbalové málo zajímavých zápasů, proto se objeví i lehce méně atraktivní zápasy. A možná je to právě tento.. O to bude zajímavější tipovat vítěze. Najít si tabulku dá práci..

Slávia vs. Plzeň
Kouč Straka se zdá slaví úspěch. Slávia se pomalu zvedá a v příštím kole narazí na účastníéka Ligy Mistrů Plzeň. Jak uspějí sešívaní proti svišťovi Horváthovi a jeho smečce?

Braga vs. Benfica
Tuším že poprvé se objevuje v nabídce i portugalská nejvyšší soutěž a hned se jedná o duel velmi zajímavý. Čtvrtá Braga, loňský účastníky Ligy Mistrů se střetne s legendární Benficou Lisabon, která je na místě druhém.

Atletic Bilbao vs. Barcelona - počet vstřelených branek Barcelony
Tentokrát nebudeme tipovat vítěze, protože je téměř jistý. Španělská liga se zcvrkla na souboj Realu s Barcelonou o čelo a zbytek tabulky dělá jen takové křoví. Proto ns dnes čeká něco trochu jiného.. Barcelona v 10ti zápasech vstřelila 32 branek, což je 3,2 branky na zápas. Moje otázka zní.. Kolik Barcelona vstřelí branek Atlketicu?
1: 0-2
2: 3 a více

Martin a Olin
Bývalí hráči CD posláni na farmu, nazývanou též Slovan B. O víkendu Slovan hraje dva zápasy, ve kterých oba hráči s největší pravděpodobností nastoupí. Moje otázka zní, podaří se Martinovi Mrázkovi, zvanému Mrazič a Olinovi vstřelit branku? Je jedno kdo v jakém utkání. Jde o to, aby v zápisech z utkání byl jeden i druhý uveden ve střelecké listině o tomto víkendu.
1: Ano, oba tento víkend vstřelí branku
2: Ne, branku vstřelí jen jeden z nich, nebo žádný