úterý 31. května 2011

Termín posezonní schůze

Dnes, dostatečně s předstihem, bych chtěl oznámit datum posezonní schůze klubu. Byl bych rád, kdyby jsme se sešli v co největším počtu, přinejmenším jako minule.
Program schůze je prozatím nepříliš známý, ale už nyní všichni víme, že témat k rozebrání je moře. Bude zde nastíněn další osud klubu a vše pojené s jeho fungováním. Od Á do Zed.
Minule jsme schůzi pojali rychlovkou po posledním špíle. Byl bych rád, kdybychom se tentokrát potkali po sezoně v hospodě u pivka, alespoň s týdenním odstupem. V tomto případě je totiž dost možné, že nejen já, ale i vy všichni by jste jednali pod vlivem bezsprostředních emocí po špílech, které jsou poslední dobou negativní. To je hlavní důvod, proč trvám na odstupu a sejití se o týden později, s chladnou hlavou..
Druhou věcí je, že bych si rád připravil malé shodnocení sezony, a to rovnou po špíle prostě nejde..

Proto termín setkání určuji na pátek 24.června, v 19:30 ve Varně.

Možná, že Vám hlava šrotuje na plné obrátky, co a jak bude, možná to už víte. Mě ano. Můžu Vám sdělit, že není den, kdy bych usilovně nepřemýšlel co bude dál. Jsem v tuto chvíli vnitřně zcela rozpolcen a trápím se tím. Na jednu stranu se o něčem stále přesvědčuji , na druhou to zamítám.
Pokud máte podobné pocity, máte necelý měsíc, aby ve Vás myšlenka uzrála a na schůzi jste došli s jasnou vizí, jak si představujete, nebo nepředstavujete další působení u klubu vy osobně..

pondělí 30. května 2011

Hladina se uzavírá

Nestává se často, abychom po dvou prohrách v tabulce stoupali, že? Tato divná vyjímka nás nyní nečekaně potkala. Už nejsme ti největší lutři v 2.D třídě, už jsme jen Ti druzí největší.. :-) Carpe Diem zaujímá 15.pozici.

Pátral jsem, jak je to možné.. a dopídil jsem se, že o pořadí ve skupině rozhoduje v prvé řadě vzájemný zápas, který máme v souboji s posledním Classicem lepší. Z toho asi vyplívá, že jsme ani minule neměli být svrženi na úplné dno tabulky, ale na předposlední místo, oba inkriminované týmy totiž nyní i minule měli shodně 16 bodů.. Nu což, není tomu jedno? Classic měl toto kolo stejné dva soupeře jako minule my, Poclain B a SK Líšeň C. Vedli si obdobně jako my.. S Poclainem uhráli ještě nenásilný výsledek 1:5, kdežto Líšeň Classicy rozebral do šroubku, na konci utkání bylo na tabuli skóre 0:11. S tímto týmem si tedy můžeme směle podat ruce, jsme zhruba stejně silní. Nevím, zda je to ještě k smíchu, nebo už k pláči..

Abych ale neopomenul naše dva zápasy.. V neděli jsme odehráli dva odložené špíly s tabulkově silnými Jezdci a vyrovnaným Debaklem. Tento víkend byla definitivně poslední šance k prudkému zabrždění strmého pádu do třetí třídy. Bohužel se tak nestalo a my oba své zápasy asi po zásluze prohráli. Opět jsme hráli jen s jedním na střídání, což se částečně podepsalo na výkonu mužstva především v závěrečných minutách druhého zápasu s Debaklem. Navíc po zápase Martin přiznal, že jeho noha není stále stoprocentní a na hřišti se víceméně trápil, než že by předváděl to, co by sám chtěl.

Sestava: Nekwish – Dan, Pája, Petr, Vláďa, Martin.

V zápase s Jezdci jsme mohli jen překvapit. Do souboje jsme vstupovali v roli jasného outsidera a sázkové kanceláře, které vypisovali na klub Carpe Diem nehorázně vysoké kurzy se bohužel nemýlily. Hned v úvodu střetnutí jsme obdrželi dva laciné góly a byly jsem namydlení jak žalud. Věřil jsem, že pokud by se nám podařilo brzy vstřelit kontaktní branku, ještě by jakási naděje skomírala. Pokud bychom inkasovali potřetí, znamenalo by to dozajista přiražení víka futrálu na našem jarním funusu. Nečekaně se ve skutečnost proměnila první varianta. Petr mě přistrčil míč na křídlo a já svým typickým způsobem zavěsil míč pod víko. Bodlo z učebnice Saši Fergusona zasvištělo jako roj vos kolem hlavy brankáře soupeře. Pokud řeknu, že toto byl náš jediný světlý okamžik zápasu, nebyl bych daleko od pravdy. Do poločasu toto skóre vydrželo. Ve druhé půli jsme odešli. Herně, fyzicky, celkově. Výsledkem toho byly dvě branky v naší síti. Na konečných 2:4 upravoval po akci Petra a Vládi druhý jmenovaný. Po milion letech se nám podařilo proměnit akci dva na jednoho. Sice se do brány míč doplazil jako rozsekaný had natřený hustým medem, ale přece jen se nakonec dokodrcal patnáct palců za čáru. Jezdci, přesto že hráli rovněž s jedním na střídání byl vyspělejším mužstvem a především futsalovějším, svoji výhru si zasloužil. Petr si v utkání připsal premiérové dva soutěžní body..

Carpe Diem vs. Jezdci (1:2) 2:4

Branky: Pája (Petr), Vláďa (Petr)

Do druhého špílu jsme nastupovali ihned v závěsu po tom prvním. Debakl si na lavičku přivedl snad i své dědy a babičky. Nasáčkovaná horda střídajících hráčů na dvoumetrové lavičce připomínaly kynuté buchty na pekáči. Zápas začal z naší strany opatrně, jak jinak. Unavená hráz těl čelila výpadům hráčů Debaklu. Takto to vypadalo celou první půli zápasu. Hrozili jsme minimálně a když, tak jen prstem od vlastní brány. Poločas nemohl tedy skončit nijak jinak, než bezbrankovou plichtou. Vše bylo otevřené a vítězství mohlo urvat jakékoliv mužstvo. Tím prvním, kdo ochutnal slast z vedení a vzrušení z možného úspěchu jsme byli my. Po mém rozehrání přímého kopu na Vláďu míč putoval z první na Dana a ten ve snaze naběhnutí si před bránu umístil míč k tyči. Zkrátka běžel a míč mu přilétl na nohu přesně v okamžiku, kdy dělal krok kupředu a tím míč trefil nehorázně přesně. Naše vedení znamenalo zvýšení úsilí Debaklu a především jejich evidentně rostoucí nervozitu. Nebyly bychom to my, kdybychom soupeři branku nevnutili. Bohužel nemalý podíl na tomto mám tentokrát i já. Přešel přes moji osobu borec.. mohl jsem udělat sto jiných věci, jak ho zastavit, ale já ho zkrátka nechtěl faulovat, a ten z křídla vystřelil. Míč letěl do Martinové hrudi, který se v šílené křeči kácí k zemi a nešťastně doráží nohou míč do vlastní sítě. Je to Martinova druhá vlastní branka za jeho druhý hrací víkend. Dal jich tedy zatím do vlastní sítě více, než do sítě soupeře za celou sezonu. I to je takový malý rekord klubu. Bylo tedy vyrovnáno. Aktivita byla jednoznačně na nadopovaných hráčích Debaklu. Létali kolem nás jako duhové masařky kolem hovna a nakonec jedna nenápadná akce rozhodla zápas. Útočník soupeře udělal kliku našemu obránci a prudce vystřelil. Umístěná střela k tyči nám vzal naději alespoň na bod. V úplném závěru zápasu jsme inkasovali potřetí, když si dva naše nejmenované velezkušené hráče u čáry umyl houbou Debaklista a naservíroval míč před volného hráče před bránu. Ten se nemýlil. I v tomto utkání je nutno sportovně přiznat, že Debakl byl o něco lepší. Ani bych neřekl herně, jako hladem po vítězství. Zkrátka chtěl vítězství více než my a v závěru mu k tomu velkou měrou přispěla početnější střídačka a tím neustálý tlak, pod který nás tým soupeře dostával. Vrátili nám tedy prohru z podzimu stejnou měrou, 1:3.

Carpe Diem vs. Debakl (0:0) 1:3

Branka: Dan (Vláďa)

Příští víkend náš celek ze Burkiny Faso čekají velkokluby Anglie (FC Vinohrady – 1.místo) a Německa (Celeano – 2.místo). Máme se nač těšit. Soupeř už jistě leští svůj brankostroj..

pátek 27. května 2011

Kozina Cup klepe na pupek

Rok se s rokem sešel a je tu opět tradiční turnaj na travnatém hřišti malé vesničky u Znojma, Oleksovic. Kozina Cup 2011 se uskuteční v úterý 5.července, ve státní svátek..
Tento turnaj si v našich řadách získal mnoho příznivců i odpůrců. Turnaj je dobře organizovaný a večerní vesnická zábava také není k zahození, na druhou stranu se pravidla futsalu příliš neřeší a s klasickým futsalovým turnajem má ten Koziňácký málo společného.

Přesto přezevšechno jsme Oleksovice navšítili už třikrát po sobě a nyní by to tedy mohlo být naše čtvrté vystoupení. Na loňském ročníku tým Crape Diem, složený z poloviny z hostujících hráčů, zaznamenal velký úspěch. Dosáhl historického úspěchu a domů si odvezl pohár pro třetí nejlepší mužstvo. Vloni sestava zněla takto: Nekwish – Dan, Vláďa, Dub, Olin a Lukáš. Silná a perspektivní sestava.

Dnešní článek píši z jednoho prostého důvodu. Jelikož se jedná o velký a vyjímečný úspěch, který proslavil klub za i za hranicemi Brna (následně jsme pověst hrubě pošramotili a vrátili na svoji původní úroveň vystoupením v Okříškách), by bylo fér, kdyby na turnaj odjeli hráči přinejmenším ve stejné sestavě, jako vloni a obhájili si svůj úspěch. Vím, že obhajobě moc touží a jakýkoliv prudký a nešetrný zásah do silné loňské sestavy, i podle slov zainteresovaný, by šance na opakování úspěchu srazil o několik desítek procent níže. A s tím bohužel musím jen souhlasit a názor podpořit.
Nechci tedy příliš vstupovat do sestavy turnaje, ale v případě, že by byl tým doplněn o jednoho, či dva hráče, nechal bych výběr plně v kompetenci někoho, kdo na turnaji byl vloni.
Letošní nominace na turnaj je tedy prozatím stejná jako vloni: Nekwish – Dan, Vláďa, Dub, Olin a Lukáš.
Do začátku turnaje zbývá více než měsíc, proto je možné, že se vyskytne nějaké nepředloženost a sestavu překroutí. Třeba Lukáš má ve stejný termín naplánovaný pěší turistický výlet. Tak uvidíme, jak se rozhodně..
Co se týče posílení kádru o zmiňovaného jednoho, či dva hráče, své služby prozatím rovněž nabídnout nemohu. V plánu mám stejný turistik, jako Lukáš. Vše se ale může ještě změnit. Každopádně jak jsem řekl, sestavu nechť si vyberou sami hráči, kteří slavili úspěch. Je to moje královské rozhodnutí.. Do soupisky razantněji vstoupím pouze v případě, že vznikne krvavý konflikt..

čtvrtek 26. května 2011

Malé preview před dohrávkou..

Tuto neděli jsme měli mít původně odpočinek, ovšem špatné počasí z předminulé neděle zapříčinilo, že nyní odehrajeme odložená kola. Informace o nedělních soupeřích jsem psal už před 14 dny, jsou to Jezdci a Debakl.


Dnes tedy půjde spíše o upřesnění sestavy a také malinko z prognóz.


Sestava by měla být následující: Nekwish – Dan – Vláďa, Bebé, Pája, Martin, Petr. Rozhodl jsem se, že Dan bude hrát v obraně sám bez střídání a my ostatní se budeme střídat v útoku. Bude to totální ofenzíva.. Hrát se bude na jednoho obránce a tři útočníky.


Nejsu si jistej, co říkal Boris, jestli dojde nebo ne. Až to zjistím, dám vědět na diskusi.


Omluveni: Sykec, Ríša, Kuba.


Něco málo z hrnce prognóz.. Jsme poslední v tabulce, nic se od nás neočekává. Jsme v pozici outsidera v každém z nedělních zápasů. Zkusme toho co nejvíce využít. Mohlo by dojít k podcenění ze strany soupeře a tady vidím malou šanci. Musíme hrát sebevědomě a se zápalem. Naše osobní souboje a ochota poprat se v souboji o míč je na bodu mrazu. Změňme to, bojujme o každý míč tak, jak to vidíme u ostatních. Dejme do hry srdce a na stranu osobní antipatie a přehnané výlevy emocí. Nekřičme na sebe, ale podporujme se!


V neděli hrajeme dohrávku zpět na MUTĚNICKÉ! Sraz v 10:10!

pondělí 23. května 2011

Carpe Diem kleslo na dno tabulky

Dnes bude koment jen ve zkratce. Mám pro to hned dva důvody. Jeden je, že článek jsem už jeden psal a byl dlouhej dvě A4.. Pak ale nějakej magor vypnul proud a neuložené psané řádky šly do háje. Nemám nervy se s tím znovu vypisovat. No a za druhé, nechci si muka spojené s popisem hororu projít znovu..

Neděle mohla být pro náš tým odrazovým můstkem k lepším časům. Vše tomu nasvědčovalo. Sestava byla se třemi na lavičce a tak se očekával alespoň nějaký bodový zisk. Bohužel naprostý opak se stal pravdou a Carpe Diem zažil nejneúspěšnější víkend této sezony. Nutno podotknout, že jsme hráli pod úroveň třetí třídy. Tato hra nám přinesla nový „rekord“ klubu. Za víkend jsme si připsali celkové skóre 1:14 a nezískáním ani bodu poprvé v historii klesli na poslední příčku tabulky.

Do sestavy se po delší odmlce vrátil Martina a byl to právě on, který i přes malé chybky, kterých jsme se dopouštěli všeci, hýřil aktivitou z celého týmu nejvíce. Dále jsme v sestavě mohli najít Bebého, Petra a Vláďu. Do obrany se postavil Kuba, Dan a Pája. V bráně obligátně Nekwish.

V neděli bylo neskutečné vedro. Nepíši to proto, abych nějak omlouval náš výkon, ale proto, aby se tyto věty dochovali pro naše potomky a i oni si mohli přečíst, že jejich otcové hráli v úděsných vedrech futsal. No a taky proto, abych nastínil a informoval, že slunce pálilo až hrůza. Naším soupeřem měl být papírově vyrovnaný soupeř – Poclain B. Zůstalo však jen u slova papírově, na hřišti byl ve výkonech týmů markantní rozdíl, který dokumentuje výsledné skóre 0:6 v náš neprospěch. Kdo by řekl půl slova, že tento duel mohl skončit jinak, je magůrek. Pár šancí na naší straně bylo, ale jak jinak zůstaly nevyužity. Náš střelecký potenciál je tak malý jako šance, že vyleze hroch na strom. Výsledek 0:6 je drtivý, ale spravedlivý. Na soupeře jsme neměli herně, ani nijak jinak. Bohužel, náš projev by těžko stačil i na střed třetí třídy

Carpe Diem vs. Poclain B (0:2) 0:6

Po jednozápasové pauze se na nás těšil soupeř ještě o mnoho silnější. Líšeň C byl v dosavadním průběhu jara nejlepší tým a smlsnul si i na nás. Tuhý beton dostal prasklinu už po pár minutách hry a bylo prakticky po zápase. Hráli jsme bez nápadu, pohybu, naopak jsme hýřili chybami a nedůsledností. Jedinou naši branku zaznamenal Martin, když si moderně vyměnil míč se mnou a umístěnou střelou k tyči nedal brankáři šanci. Michal lovil míč ze sítě hned osmkrát. Je mi ho líto, protože asi za žádnou z branek nemohl.

Carpe Diem vs. SK Líšeň C (0:2) 1:8

branka: Martin (Pája)

Náš nedělní výkon stál za velký kulový. Nikdo z týmu nebyl schopen jakkoliv zareagovat na průběh zápasu a všichni se vezli od začátku až do konce na šedi podprůměrnosti. Já osobně musím za sebe říct, že jsem se do zápasu nedostal tak, jako jindy. Nebyl jsem schopnej ničeho.. Jak by Jarda Jágr řekl, když jdou nohy, tak jde všechno.. a mě nohy prostě v neděli nešly. A asi nešly nikomu z nás, když se tak koukneme na výsledek. Hráli jsme špatně a výsledky jsou toho jen přesným odrazem.

Chápu všechny, že jsou z těchto zápasů znechuceni futsalem.. Znechucen jsem i já. Přesto do konce zbývá ještě 8 zápasů a sezona skončí a já Vás prosím o dohrání se ctí. Po neděli mám sto chutí se na všechno vykašlat a už bych raději do zbytku sezony nenaskočil, ale i přes všechnu hořkou pachuť, kterou polykáme týden co týden, se příští neděli dokopu a udělám vše, co bude v mých silách, abych pro tým udělal nějaký výsledek. Nekašlete na to, vydejte ze sebe své maximum.. Možná jsou to Vaše poslední maxima, které za klub můžete vydat..

čtvrtek 19. května 2011

Situace vyřešená..

Situace kolem případného šestého hráče do pole se nečekaně dobře vyřešila sama. Včera odpoledne mě volal Martin a ohlásil svůj velkolepý návrat na futsalový pažit.

Fenomén Martin Van Persie Mrázek v letošní sezoně odehrál pouhé dva zápasy, v nichž se prozatím do střelecké listiny nezapsal. Tyto špíly odehrál hned v úvodu podzimu. Poté byl fyzioterapeutem klubu u tohoto střelce objeven virus tzv. Únavový Syndrom, který už ve zbytku podzimu Martinovi nedovolil nazout kopačky.

Na počátku jarní přípravy přišla další velká rána. Vyléčený Martin, odhodlán zapojit se do dění klubu v jarní části, byl nešťastně nakopnut na svém prvním tréninku. Ozvěny tohoto zranění stále ještě doznívají a až dosud Martonovi bránili v návratu.

Doufejme, že to špatné si už Martin vybral a bude následovat jen a jen to dobré. Martin tedy v neděli nastoupí ve své obnovené premiéře!

V tuto chvíli jsme dva na střídání. Už jen kosmetickým problémem zůstává, že je nás 5 útočníků a jediný obránce. Do obrany půjdu tedy ještě já a dále se bude muset zvolit ještě jeden kousek.

Olin nenastoupí

Olivova nabídka na zahrání si je sice pro někoho lákavá, ale já ji prozatím důrazně zamítám. Přesto mu děkuji za nabídnutí svých služeb. Pokud by Vás zajímalo proč, mám pár pádných argumentů proč jsem se tak rozhodl..

Za prvé je to pověst klubu. Ať je jakákoliv, výsledky třeba jako S.O.S. vesničky, nechci abychom se ocitli na listině týmů, kteří podváděli.

Za druhé.. na stránky se může kdokoliv kdykoliv podívat a přečíst, co tady kdo kuje.

A za třetí mám ten nejpádnější argument. Při profláknutí podvodu dostává proviněný hráč stop nejméně na 4 utkání, nejvíce tři měsíce. To by nám v případě Olina mohlo být ukradené, ale stejný trest dostává i kapitán, potažmo vedoucí klubu!!! A to jsem já!! Takže jen proto, aby Olin hrál neponesu svoji kůži na trh, abych v následujících 4 utkání seděl, nedejbože dýl..

Jen pro zajímavost jsem se na tuto věc zaměřil trochu bedlivěji a v každém kole (víkendu) se objeví dva až tři mančafty, kteří na tuto kravinu naletí a potom pikají (hráč i vedoucí), můžete se přesvědčit na stránkách BAF, v dokumentech po odehraných kolech brněnských soutěží. Předseda futsalu se sice drží zpátky, takže tresty jsou zatím nejnižší možné – 4 utkání, ale i přesto Vám na to seru..

Zde je výňatek z pravidel futsalu – disciplinárních trestů:

Neoprávněné nastoupení hráče k utkání:

* Nastoupení hráče po vyloučení, start hráče v zastavené činnosti, neoprávněný start za jiný oddíl, na cizí, nebo zfalšovaný registrační průkaz, apod.:

Přátelské utkání : trestá se zastavení činnosti na 2 – 6 utkání

Soutěžní utkání: trestá se zastavení činnosti na 4 utkání až 3 měsíce

* Vedoucí družstva, trenér, popřípadě kapitán za umožnění neoprávněného startu hráče:

Přátelské utkání : trestá se zastavením činnosti, nebo zákazem výkonu funkce na 2 – 6 utkání

Soutěžní utkání: trestá se zastavení činnosti, nebo zákazem výkonu funkce na 4 utkání až 6 měsíců

****** Věřím, že třetí z bodů je dostatečné zdvižení prstu, proč do akce Olda nepůjdu a věřím, že to chápete. *****

Sykec jel navšívit strýčka Domenecha

Nadobro jsme po zbytek sezony ztratitli naši novou posilu Sykece. Ten po dobu následujícího jednoho měsíce bude pobývat u svého strýčka, bývalého trenéra francouzské reprezentace, Raymonda Domenecha. Sykec odjel služebně do země Galského kohouta, do Francie. Tím odpovídám na otázku ohledně jeho účasi na nedělním, potažmo dalších utkáních..

Martin mě má dát večer vědět, jak je na tom. Nohu zatíží během běhu a poté padne rozhodnutí, o kterém Vás budu informovat..

Hjůstne, máme problém... preview před 23. a 24.kolem - Poclain B a Líšeň C

Dnešní, jako už asi veškerá preview předešlé, se bude zaobírat především sestavou. Jak už jste mohli vypozorovat z nadpisu, tak máme skutečně problém..
Omluvenky se průběžně v omluvenkovém listě namnožili jako hadi v kádi a tak se opět budeme potýkat s nízkým počtem hráčů..

Omluveni jsou: Boris, Sykec, Kuba, Ríša, Martin.

Sestava pro neděli: Nekwish – Dan, Pája - Petr, Michaldo, Vláďa.

Bomba, pánové!!! Nemyslíte? To je krásná sestavička! Jediným, kdo ještě může situaci spasit je Martin, který stále marodí a snad je nějaká šance u Sykece, který má na diskusi napsáno u služebky slovo „asi“. Každopádně je potřeba počítat s horší variantou, tak jak jsme na to zvyklí. Proti dobrým zprávám jsme letos naočkováni asi jakýmsi odpuzovačem..
Tak to bychom měli, připravte se na těžký den s jedním na střídání v parném počasí. Má být až kolem 28 na slunku.

Co mě alespoň trochu drží v dobré víře je fakt, že první zápas hrajeme s papírově slabším soupeřem, než v utkání druhém. Jako první se nám podívá na zoubek Poclain B a to ve 12:20. Tady vidím při hodinářsky přesné konstelaci hvězd možnost zisku bodů, nebo bodu. Ve druhém utkání (14:00) s SK Líšeň C – nejlepším týmem jara, budeme nejspíš v pozici podobné Faerským Ostrovům vůči Španělsku. Líšeň nám na podzim nadělila deset branek a byla to naše největší porážka v historii klubu.

Co říci závěrem. Do nedělních špílů nastupujeme jako outsideři v obou případech. Velkou vinu na tom má naše ořezaná sestava. Proto bych byl rád, abychom si každý z nás nestanovili nějaké přehnané cíle a v případě neúspěchu se z toho psychicky neposrali. Věřím, že každý z nás na hřišti předvede maximum a s tím také odejít domů. S čistým svědomím.
Je dosti možné, že letošek z hlediska tabulky nedopadne dobře, to už jsme si snad uvědomili a tak nějak se s tím i smířili.. Stačí se podívat na naši sestavu kolo po kole, v kolika lidech chodíme a jedna z klíčových odpovědí neúspěchu je na světě. Přesto Vás, příchozí prosím o snahu, i když je to těžké..

V neděli je sraz v 11:50 poprvé na NOVOLÍŠEŇSKÉ !!!!


p.s.: na všem hledej pozitiva.. tak třeba v zápase s Líšní nám budou akorát stačit rozlišováky ..máme jich jen 5 a nás bude taky 5! :-)) co bycsme dělali, kdyby nás bylo šest??? :-)

úterý 17. května 2011

Probere se Zbrojovka z komatu?

Většina hlavních evropských lig má o víkendu poslední ligové kolo, některé už skončili.Ať jsem hledal, jak jsem hledal, příliš zajímavých zápasů jsem mezi nimi nenašel. Proto i tentokrát zůstaneme lovit v českých rybnících a zaměříme se na čtyři zápasy brněnského futsalu a dva důležité zápasy Gambrinus ligy.

21.5.
Příbram vs. Zbrojovka Brno
Existenční zápas pro oba týmy. O druhém sestupujícím z letošhího ročníku Gambrinus ligy se rozhodne mezi těmito dvěma mančafy. Doplní tak už jasného sestupujícího z Ústí nad Labem. Příbram má v současnosti jednobodový náskok před Brnem, Černý Petr tedy prozatím leží na jihomoravanech. Jak dopadne přímý souboj dvou adeptů na sestup?

22.5
Plzeň vs. Baník Ostrava
Boj z druhého pólu tabulky. Z toho, kde se už definitivně může rozhodnout o letošním králi ligy. Plzeň může domácí výhrou rozhodnout o zisku titulu! Doufám, že se mu to podaří a pohřbí ty dotírající pražský ku.… dva metry pod zem! Ostrava neoplývá poslední dobou omračující formou a tak favorit tohoto utkání by měl být jasný. Jde jen o to, jak se dokáží západočeši především psychicky poprat s velikou a neopakovatelnou šancí..

21.5.
RST vs. Antabus
Sobotní kolo 2.B třídy brněnského futsalu přináší bonbónek. Souboj klubu, kam od nás odešel David Gerrard Plch a našeho tréninkového partnera Antabusu. RST je na předposledním místě tabulky, ale nenechme se más, podzimní souboj vyhrál po tuhém boji nad Antabusem 1:0. Antabus nadále drží 11.pozici v tabulce a má zápas k dobru. Rozdíl mezi oběma celky jsou nyní pouhé 4 body. Z vítězství se tedy mohou radovat oba celky.

22.5.
Jezdci vs. Pentatron
Zde dochází k velice zajímavé situaci. Oba celky hrají opačně, než na podzim. Zatímco Jezdci patřili k top týmům na podzim, nyní pozici přebral Pentatron. V celkové tabulce jsou sice stále na tom lépe Jezdci, ale současná forma je bezesporu na straně Pentatronu. Velice rozporuplný duel. Na podzim hubené vítězství uhájil celek Jezdců v poměru 2:0.

22.5.
Deportivo vs. Celeano
Zápas bez favorita. Střet druhého se třetím týmem tabulky. I na jaře oba týmy hrají výborně a z tohoto pohledu (jarní tabulky) se střetává třetí celek se čtvrtým. Jediným snad směrodatným ukazatelem by mohl být výsledek z podzimu, kdy Deportivo přesvědčivě Celeano porazilo 4:1.

22.5.
Debakl vs. Kobas
Posledním zápasem v nabídce je utkání zvedajícího se Debaklu s neutrálně hrajícím Kobasem. Nejde o nijak zajímavý duel, ale Kobas jsem do nabídky chtěl zařadit, protože si nevzpomínám, zda už v našem tipování figuroval. Debakl je posledním celkem naší tabulky, na jaře však už třikrát naplno bodoval. Kobas hraje zatím nemastně neslaně a jak na jaře, tak celkově drží devátou pozici. Podzimní zápas skončil plichtou 2:2.

Krapet informací ohledně tréninků

Mám dvě věci na srdci, které bych Vám rád sdělil. Obě se týkají tréninků a obě nejsou takové, nad kterými bychom mohli jásat.
Před měsícem a půl byly avízované tréninky na Boby. Nově položená tráva měla být naším novým útočištěm od poloviny května. Dnes je 17.5. a nic se neděje. Informaci jsem o stavu věcí jsem získal až pročtením stránek Antabusu, který na jejich oficiálních stránkách píší, že položení povrchu se prodlouží nejméně o další měsíc. Z toho vyplývá jediná věc, nadále trénujeme v Komárově až do finálního oslepení.
Druhý věc je spojena s přímo s Komárovem. Minule jsem se ptal na šatny.. Před měsícem bylo správcem řečeno, že od května by měli být v provozu. Nedočkáme se pánové. Šatny sice v provozu jsou, ale ne pro nás. Jejich provozní doba je totiž jen o víkendech, ve všední dny jsou pro všechny zavřené. To znamená, že máme smůlu a šaten se tedy v budoucnosti, kdy budeme ještě působit v Komárově, nedočkáme.

pondělí 16. května 2011

Zrušené nedělní kolo přesunuto na 29.5.

Nedělní program nejen druhých tříd byl zrušen. Důvod je jasný, lilo jak z konve.. Náhradní termín stornovaného víkendu je naplánován na neděli 29.5.2011. (ve stejných časech dle rozpisu)
Co to pro nás znamená? V zásadě nic.. Za zmínku stojí snad jen informace, že do konce sezony už nebudeme mít volný víkend, jak tomu mělo původně být. Následujících 5 víkendů hrajeme nonstop.
Věděl sem, že se něco uděje. Už z toho důvodu, že to vypadalo na naši historickou megaúčast. To nemohlo dopadnout dobře. A taky že ne.. Vsadím se, že toho 29.5. už nás stejné štěstí nepotká a stěží splašíme dva na střídání. I když uvidíme…
.
Důležitou informaci mě poslal Ríša. Vypadá to vypadá, že Ríša v následujících třech víkendech nenastoupí. Důvodem je velká pracovní vytíženost a dovolená, která mu končí 10.6. Do konce po dovolené tedy budou zbývat dva víkendy (12.5. a 19.5.)
.
Toliko z informační klubové kapsy.. Nezapomeňte, že zítra je trénink.. Zrušen bude jen v případě, že bych Vás obeslal esemeskou.

sobota 14. května 2011

Průběžné kanadské bodování

Dnes zde vyvěsím průběžnou celkovou tabulku kanadského bodování jednotlivců v současné sezoně a také tabulku jara. Především jarní tabulka je celkem žalostná, tak dousám, že zítra ji společnými silami výrazně doplníme.. :-)



















středa 11. května 2011

MIchaldo pod palbou otázek

Včera se mě podařilo Michalda vyrvat ze spárů novinářů na tiskové konfernci v Boby Centru a udělat s ním krátký rozhovor. Jaký má názor na věci krátce minulé, jaký je pohled na klub jako takový.. to vše a ještě něco navíc se dočtete v následujících řádcích..

  • Dobrý den Michale. Jsem rád, že sis udělal chvilku na krátký rozhovor.. Začněme tedy..
  • Na začátek něco lehčího, Nějaká soft otázka.. Jak je to nyní s tvým zdravím? Jsi stoprocentně fit?
  • Ano, jsem nyní zdráv a dělám všechno, abych i nadále zůstal.
  • Tým letos nepodává výkony takové, jaké by si představovalo.. V čem myslíš vězí nynější stav? V čem je příčina špatných výsledků klubu?
  • Jeden ke druhému není upřímný - nejsme tým, ale nevýrazní jednotlivci. Jeden za druhého neudělá nic navíc.
  • Já spíš myslím, že tady lidi málo hulej..
  • Jak na Tebe působí nové posily klubu? Je jasné, že zatím nemohli naplno rozehrát svůj koncert ale přece. .v akci jsi je už viděl..
  • Nejsem v pozici, abych mohl někoho druhého hodnotit. Sám nepodávám žádné výkony.
  • S tím nemohu souhlasit.. ale dále..
  • .. co Ti v současné době na klubu nejvíce vadí? Co bys změnil? A co naopak bereš jako velkou devízu klubu?
  • Hádky. Spíš než změnil, našel za sebe náhradu a skončil. Po někdejších výkalech na diskusi nemám chuť hrát futsal. Silná stránka klubu zmizela společně s odchodem zakládajících členů.
  • Ano, Lob byl silným článkem od začátku.. :- )
  • Nedávno jste měli malou výměnu názorů na webu klubu s Vláďou. Už je situace zažehnána?
  • Situaci už nebudu komentovat. Vybraní hráči se k celé záležitosti vyjádřili negativně, chyba je tedy nejspíš u mě. Budu se snažit se z ní poučit.
  • Podle mě jsi dost vztahovačnej. Každém má právo na svůj názor a to, že se názor od názoru liší je úplně normální a běžná věc. Pokud máš na mysli i mě a můj názor, tak jsem napsal, co sem napsal.. Každopádně to byla pravda a můj pocit z události. Uraženej být nemusíš. Pokud bych situaci popsal jinak, než jak jsem to udělal, udělal bych přesně to, po čem prahneš v posledním bodě rozhovoru, což je upřímnost. Pokud bych se postavil na jakoukoliv stranu jen kvůli kamarádství, upřímný bych nebyl. Z této situace bychom se měli poučit všichni, ne jenom ty a udělat vše pro to,a by se nic podobného neopakovalo..
  • Neplánuješ se dát také na dráhu kickboxera, jako Vláďa? :-)
  • Ne, neplánuji.
  • Já jsem se začal před týdnem zabývat Kung-Fu a Kendem (boj s tyčemi), kdyby mě chtěl Vláďa napadnout, nebo i jen vyhrožovat.
  • Jaké to je mít v hubě Vláďu? Popiš své pocity.. :-)
  • Jako pokus o uklidnění atmosféry v klubu, byl uvažovaný článek celkem dobrým nápadem. Nikterak mě však neoslovil, takže pocity v tomto ohledu žádné nemám.
  • Nemůžu opomenout Tvoje prozatimní střelecké tápání. V čem vězí, že máš na kontě zatím pouze jednu branku z jedenácti zápasů? Je branka zakletá?
  • Zřejmě na to už nemám. Nebyl jsem nikdy výrazný střelec. Jen jsem o tom vždy vtipkoval, což se obrátilo proti mně. Namísto snahy o navození dobré nálady, pohody a nabuzení hráčů v týmu, jsem sklidil pouze urážky. I z tohoto bych se do budoucna rád poučil. A ta branka není zakletá jen pro mě, ale pro celý tým.
  • To máš pravdu s tou zakletou brankou pro celý tým.. Já i ale věřím, že v Tobě skutečně ten střelec dřímá a probudí se dřív, nebo později.. Pokud ale klub po sezoně ukončí působnost tak už moc času nezbývá.
  • Jak podle Tebe klub skončí na konci sezony? Sestoupí? Má kvalitu na to, aby dokázal sestupu zabránit?
  • Ano, sestoupí. Mohu zde uvést, že udělám vše pro to, aby se tomu tak nestalo. Nicméně, základem úspěchu je dobrý kolektiv, ten byl v Carpe Diem při jeho vzniku. Nyní si na tento kolektiv pouze hrajeme svým egem - chybí pokora a upřímnost.
  • Co by sis přál do budoucna?
  • Být stále zdráv.

Děkuji Michaldovi za odpovědi a celý rozhovor… Snad je to jen můj pocit, ale příjde mě, že z Bebé Michalda stále ještě nevyprchala ta zhnilá aura z před týdne. Musel jsem rozhovor trochu zlehčit svými nevkusnými, leč trefnými poznámkami.. Vykašleme se na to co bylo a zaměřme se, co bude následovat. Vím, že jsem zašťáral ve dnech minulých, ale jen aby se vše tak nějak urovnalo do humorné roviny.. Asi ještě neuplynulo tolik vody, aby se ze zamračena stalo docela jasno.. Podle mě to chce mít trochu nadhled nad věcí..

Chtěl bych poprosit ostatní, pokud mají co říct k rozhovoru, aby tak učinili slušně a ve vší počestnosti, nebo zruším stránky!

Na závěr bych chtěl Michaldovi popřát to nejdůležitější a to je zdraví! Ať Tvé zdraví vzkvétá jako topol u hřiště Tatran ve Starém Lískovci. Nechť se Ti daří na všech frontách a věřím v dobrou a kvalitní spolupráci.. (nejen se mnou, ale se všemi v týmu)

úterý 10. května 2011

Preview před 21. a 22.kolem - Jezdci a Debakl

Carpe Diem v neděli nastoupí k dalším dvou duelů v cestě za body. Body, které nám tolik chybí. Je až neuvěřitelné, že v omluvenkách není na neděli ani čmrknuto, tak vyjma Martina (který se zotavuje po těžkém a vleklém zranění) bychom snad měli být kompletní. Uvidíme, jak se k neděli postaví Ríša, který zatím chyběl na všech špílech i trénincích.

Předpokládaná sestava:

Nekwish – Kuba, Dan, Boris, Sykec – Petr, Pája, Michaldo, Vláďa. (Ríša, Martin)

To bude nálož, pokud se takto slezeme. Já tomu osobně přesto nevěřím, protože už se stokrát stalo, že to vypadalo v pohodě, že budeme mít tři na střídání a nakonec jsme měli stěží jednoho. Necháme situaci uzrát a v snad v sobotu večer budeme vědět víc. Každopádně pokud by se nás mělo náhodou sejít moc, tj. víc než čtyři na střídání, měli bychom se před špílem poradit a domluvit, kdo by kterej zápas nehrál.. Nemá cenu situaci lámat přes koleno a střídat v pěti, nebo nedej bože v šesti lidech, co myslíte? Čtyři je strop.. pak už by to byl bordel.

Počasí by mělo být usměvavé, jako naše nedělní nálada, že kluci?

Soupeři nám budou Jezdci a Debakl. S Jezdci jsme zatím odehráli solidní špíly, kde vždy rozhodla zkušenost, kterou třicátníci až čtyřicátníci oplývají. Prohráváme s nimi o gól. To se nyní změní, tuším to. Buď vyhrajeme, nebo dostaneme latu jako prase. Každopádně očekávám od nás dobrý a hrdý výkon.

Debakl má nyní pěkně tvarovanou formičku. Na jaře už třikrát vyhrál a bude v tom pokračovat i v zápase s námi. Musíme utnout tuto tkanici a vyhrát. Na podzim se nám to povedlo, když Vláďa zaznamenal hattrick po krásných akcích. No uvidíme..

Taktika.. No nejde ani tak o taktiku, jako o nápad, který bych žádal buď podpořit, nebo odvrhnout. Ztěžujeme si, že na hřišti neběháme a nenecháváme tam duši. V případě, že budeme skutečně ve čtyřech na střídání, co zkusit od začátku soupeře zaskočit totálním pressem. Prostě napadat a hrát s hráčem nejvíc na metr. Jednoduše ho nenechat dýchat ani na vteřinu. Je to fyzicky velmi náročné, ale proč to nezkusit při tolika na střádání. Střídalo by se častěji hráč za hráče (např.Vláďa za Michalda, Pája za Petra a to celej špíl) a jelo zkrátka v každém svém účinkování na hřišti na doraz. Být stále v pohybu!!! I kdyby člověk měl jít střídat za minutu.. Co si o tomto myslíte?

Tento „nápad“ se samozřejmě odvíjí od počtu hráčů, nelze takto hrát s dvěma na střídání.. Po

Stejné pravidlo by platilo i v případě útočení. Hráči by byli stále v pohybu. A když říkám stále, tak stále! Nabíhání si, nabízení se. Odehraju míč, nabíhám si.. Opět velmi náročné, ale proč to nezkusit, kdyby nás bylo dost..

V neděli je sraz v 10:10 na Mutěnické.. Zápas s Jezdci začíná v 10:40, bez pauzy následuje mač s Debaklem. V neděli hrajeme naposled na Mutěnické!

Tipni si na nás..

Dnešní kolo tipni si zůstaneme v tuzemských vodách. Všech 6 událostí v nabídce se odehraje na území naší republiky. Ano, událostí.. nehraji si na nějakého tipmástra ohledně slovíčkaření, ale Kuba mě přivedl na velice zajímavou myšlenku nedávat tipy pouze na výsledky zápasu, ale i na jiné zajímavé události. Myslím, že novinka tipování značně okoření a už se velice těším, jak to všechno dopadne..

14.5.

Teplice vs. Plzeň

Veledůležitý souboj především pro Plzeňské lvi, kteří jsou každé kolo blíže a blíže k vytouženému prvnímu titulu! Při shlédnutí rozlosování má druhá Sparta o mnoho lehčí los ve zbývajících dvou kolech. Dokáže se Plzeň s nepřízni losu vypořádat? Zápas v Teplicích bude vlice zajímyvý.. Sparta má na západočechy ztrátu 4 bodů..

15.5.

Pentataron vs. FC Vinohrady

Pentatron narazí na ambiciózní Fc Vinohrady. Podzimní leader v Vincek je zatím pouhým stínem toho z podzimu. Suverénní podzimní klub si na jaře připsal dvě výhry, dvě prohry a jednu remízu. Dokáže vystavit stopku rozejetému vlaku s nápisem Pentatron? Pentatron nebýt kontumační prohry s Líšní má plný jarní bodový zisk. Vyhrál již 4 utkání!

15.5.

Poclain B vs. Schalke

Zápas z druhého půlu tabulky. V tomto kole se střetne poslední s předposledním týmem naší soutěže. Poclain B má jeden získaný jarní bod, Schalke dokonce žádný. Schalke vstřelil za 5 jarních špílu jen 5 branek. Těžko určit favorita..

15.5.

Debakl vs. Carpe Diem

Debakl na jaře patří k nejlepším týmům. Poslední tři ligové zápasy vyhráli a to proti libovým soupeřům. Na podzim utkání s Carpe Diem skončilo naší výhrou 3:1. Debakl však byl velice vyrovnaným soupeřem a jen větší vůle po vítězství nás vynesla na fotbalový Olymp. Carpe Diem se potácí v krizi, ze které není lehké vybřendnout. Stačil by však jeden, dva dobré výsledky a hned by byl pohled na věc o kus jiný. Carpe se už musí chytit, bude to Debakl, kdo to odnese?

15.5. - Počet branek

A máme tu první ze zajímyvých událostí. Bude se jednat o celkový počet branek během utkání naše celku Carpe Diem vs. Debakl. Na výběr bude samozřejmě ze dvou možností, z nichž ta první bude označena v tipování 1 (jedničkou), druhý tip 2 (dvojkou) Otázka tedy zní takto.. Kolik branek padne v utkání Debakl vs. Carpe Diem?

1: 0-4 branky

2: 5 a více branek

15.5. - Střelec

A do třetice stejný zápas. Na tento špíl (Debakl vs. Carpe Diem) bude jistě upřen zrak všech futsalových odborníků. A nejen na ně.. Také na našeho prozatím neprobuzeného střelce Michalda! Ano, je to tak.. Michaldo v současnoti má na kontě jednu jedinou branku z jedenácti zápasů. Tlak na něj roste a bude zajímavé, jak se se situací popere. Michala znám a je to bojovník, bude brát tuto záležitost jako další z motivačních bodů.. Bude se chtít ukázat a to je jen dobře! Otázka tedy zní.. Zapíše se Michaldo v utkání s Debaklem do střelecké listiny? Jasné a prosté.. 1: ANO, 2: NE

Tak to bychom měli. Doufám, že se vám novinky líbí a zapojíte se do tipování. Tipovat samozřejmě můžou i ti, kterých se vlastní události týkají..


* poznámka * v případě, že by dotyčný, v tomto případě Michaldo, v neděli nenastoupil, tip se zneplatňuje a ve hře zůstávají zbývajících 5 tipů. (stejná pravidla ohledně tipování na události budou platit i pro další tipování.. pokud by inmkriminovaný člověk na zápase nebyl, tip se zneplatňuje)

čtvrtek 5. května 2011

Jarní tabulka

Jarní tabulka je více než zajímavá. Týmy, se kterými bojujeme s bytí a nebytí ve 2.třídě jsou na tom o mnoho lépe.. Sami se můžete přesvědčit v tabulce. Naopak kluby, které se na podzim zdály jako neporazitelné, klopýtají a celková tabulka se tím značně vyrovnává a komplikuje. Zdá se, že jen náš tým stagnuje.

Velkým překvapením je výborná forma Pentatronu, který by nebýt kontumační prohře kraloval jarním statistikám. Naopak zklamání zatím představují výkony Poclainu B a Schalke. Rovněž Classic začal jaro s pompou. **bíle označení jsou naši příští soupeři**/

.

Kterak si bral Michal Vláďu do huby

Dnes Vám přináším krátký pohádkový příběh z dílny známě české spisovatelky Boženy Němcové. Je to jeden z mnoha krásných příběhů z knihy nazvané Pohádky Boženy Němcové. Dnešní pohádka se jmenuje Kterak si Michal bral Vláďu do huby. Pohodlně se se usaďte a zakoukejte se..

1. Ty volééééé, já snad nevěřím vlastním očím..





















2. Tak to je vostrý, z blízka to je fakt mazec! Podumám co s tím..





















3. Áááááá, už to mám, ty šibale! Do huby s ním!





















4. Ale půjdem radši jinam, ne?





















A tak končí pohádka, Kterak si Michal bral Vláďu do huby.. Dobrou noc, milé děti.

středa 4. května 2011

Tipni si, no tak!

Dnešní kolo Tipni si nebude uvedeno tak honosně, jako každé předtím. Byl by to totiž fabul! Čistě vykonstruovaný populistický fabul a to nemám rád. Vezmu to tedy ve zkratce. Tento víkend nehraje žádná ze zajímavých futsalových soutěží. Carpe Diem má pauzu, stejně tak i Antabus. Slovan do tipů už asi dávat nebudu, protože Olin ví předem sestavu svého týmu a tak může s přehledem odhadnout, jak bude Slovan silný a s lehkostí tipne vítěze. Od Olina by se tedy jednalo o jasnou fabulaci a porušení fabulačního řádu hry.
.
7.5.
Manchester Utd. vs. Chelsea
Nejočekávanější zápas víkendu. ManUtd v minulém kole ztratil a Chelsea se přiblížila k leaderovi tabulky na pouhé 3 body. Boj o titul je opět otevřený a hodně napoví tento zápas.

7.5.
Slovácko vs. Zbrojovka Brno
Jedenáctý tým tabulky Slovácko hostí brněnskou Zbrojovku. Pro Brno je to jedna z posledních šakcí, kdy zatáhnout záchrannou brzdu a zabránit tak potupnému sestupu do druhé nejvyšší ligy.

8.5.
Werder Brémy vs. Dortmund
Borussia v minulém kole mohla s předstihem slavit titul krále německé soutěže. Vypustí zápas v Brémách, nebo potvrdí svoji německou nadvládu?

8.5.
Barcelona vs. Espanyol
Barcelona namlsaná postupem do finále Ligy Mistrů přivítá svého velkého městského rivala Espanyol. Derby vždy provází mnoho emocí a může dopadnou jakkoliv. Kvalita je však dlouhodobě a jednoznačně na stranně domácích.

8.5.
FC Sevilla vs. Real Madrid
Real Madrid prohrál v souboji o finále Ligy Mistrů s Barcelonou. Vyřazení jistě krutě bolí. Dokáže se už o víkendu otřepat k tvrdého direktu? V posledním ligovém zápase dokonce Madrid prohrál na domácí půdě se Zaragozou. Tato fakta nedává duelu jasného favority. Sevilla je na 6.místě tabulky!

8.5.
As Řím vs. AC Milan
AC Milán celkem s přehledem vévodí italské sérii A. Na druhý Inter má luxusní náskok 8mi bodů. AS Řím bojuje s Laziem o 4.pozici v lize. Jelikož je AS domácí, může být zápas velice vyrovnaný, rovněž bez jasného favorita.



úterý 3. května 2011

Fabulace?

http://www.slovnik-cizich-slov.net/fabulace/

Konec fabulacím, pánové..

To co se děje na diskuzi je nepřístojné. Je mi z toho špatně, i když můj stav může mít na svědomí i mexický Fajítas, který jsem před chvíli spořádal ve dvojnásobné porci.

Chtěl bych uvést na pravou míru pár věcí, které jsou přehnaným způsobem řešeny na diskuzi. Vezmeme jedno po druhém. Ještě předtím chci všechny ujistit, že nestojím na žádné straně a zaujímám k věcem jen svůj subjektivní názor. Stojím na straně klubu, jeho dobra a budoucnosti, kterou tím, co se zde začalo objevovat ženete do záhuby. Možná budu zlý, nebo krutý, ale každopádně objektivní a pravdomluvný.

Kauza Michaldo

Peklíčko kolem tématu Michalovi nemoci a absenci se spustilo teprve před pár dny.. Velkou zásluhu na tom měl důležitý fakt, který zde nesmím opomenout zmínit. Na zápas nás v prvním víkendu přišlo 5 do pole (1 na střídání). V něm jsme tahali nohy za sebou a jazyk měli na vestě. Opakovali jsme si, že je to na hovno a že se to nesmí opakovat. Na další inkriminovaný víkend (odtud se táhne taškařice) jsme měli mít původně na střídání dva, přičemž Martin v předvečer špílu ohlásil svůj nepříchod. V tuto chvíli jsme byli opět jen s jedním na střídání. Proto jsem v noci volal ve falešném domnění Michaldovi, že bych ho ještě mohl lapnout na udičku… jak že to vypadá, že nás bude jen málo.. Vyrazilo mě dech, když jsem se dozvěděl, že byl ten den na dvou hokejích! Mě osobně to přijde divné a jistě ne jenom mě. Já pokud su nemocnej, nebo se doléčuju, tak jak to prezentuji na diskuzi a omluvenkách, tak nestojím ve vymrzlé hale skoro 6 hodin.. Možná su zabedněnej, ale stát v zimě na hokeji, nebo si jít druhej den zaběhat stavím zhruba na stejnou úroveň, co se týče možnosti opětovného onemocnění. Michal to asi vidí jinak. Myslím, že především tento fakt tým rozohnil do běla. Že na jednu stranu hokej v zimě ano, fotbal venku ne (rozmezí cca 12 hodin). A rozdíl mezi úterním tréninkem, na který by stopro šel a nedělním špílem je 48 hodin je také přinejmenším k zamyšlení.. (jestli je to takovej časovej rozdíl, ve kterým může dojít k zázračnému doléčení)

Abych se ale vrátil k úvodnímu tématu, Michaldo na zápase nebyl, dostali jsme dvakrát na prdel a problém je na světě. V hlavách se zrodilo to, že Michaldo klidně mohl jít, když může trajdat po hokejích.. To je celej problémek.. Ve spojení s frustrací po dvou prohrách, vyčerpaností hráčů se to stává pro některé neřešitelným velkým problémem.

Chtěl sem jen trochu podrobněji rozebrat situaci, nikoliv ji zhoršovat, nebo něco jiného.. Každý si musí sám v sobě obhájit, jestli udělal pro tým vše tak, jak je jeho nejlepší vědomí a svědomí.. S tím hokejem to ale překvapilo i mě, přiznávám..

Kauza Vláďa a Dan versus pitka a slovní bitka

Vláďa a Dan se stali součástí sporu ohledně jejich účasti tuto neděli. Pravda je tato. Vláďa a Dan mě minulý (druhý hrací) víkend řekli, že v další sobotu jedou na nějakou kalbu a že neví jak to dopadne..ovšem že se hraje až ve 12:20 a tak by to měli stihnout. K žádné stoprocentní omluvě, či naopak potvrzení účasti nedošlo. Jestli si vzpomínáte, pronesl jsem tehdy, že pokud tedy někdo z Vás nepůjde, nechť mě o tom alespoň informuje smskou.

Tuto neděli nastala tato situace. Na zápas přišel jen Dan. Ano, překvapilo mě to. Moje překvapená reakce pramenila z toho, že jsem si na kalbu vůbec nevzpomněl a automaticky jsem počítal s oběma. Vzpomněl jsem si až když na to přišla řeč.. Abych zde vyvrátil či potvrdil spekulace, zda došlo k potvrzení omluvy Vládi ze zápasu, tak nedošlo.. Teď je ještě otázka, zda vůbec mělo dojít k potvrzení. Z mého pohledu ano. O potvrzení jsem žádal a za druhé a to je nejdůležitější.. představte si, že by takto jednal každý.. Představte si, kdyby mě 10 lidí řeklo, že v sobotu kalí a neví jak dopadnou a já jim řekl, ať se ozvou.. No asi bych čekal na nějakou Vaši odpověď, protože by se mohlo lehce stát, že bych na zápase byl sám. Za Vláďovu omluvu jsem tedy měl brát to, co mi bylo naznačeno minulou neděli, chápu to správně? Situaci přitížil ještě fakt, když Dan prohlásil, že Vláďa kalil a vyspává opici. Tááák, a kohout je na střeše. Kde je tedy teď pravda? I když Vláďa nedorazil, situaci bych já osobně nijak nehrotil, protože nás bylo v ten den dost, dva na střídání.. každopádně celková chyba nastala asi špatnou komunikací mezi mnou a Vláďou a následně zákeřným puzzle událostí, které do sebe pěkně zapadaly a situaci jen zhoršovaly..

Je tu spor o to, kdo má pravdu. Je tu spor o tom, kdo fabuluje, nasazuje ostatním bifokální brýle v tomto antidekubitním systému. Je to těžké řešit a proto bych se na to vysral. Na celé řešení..

Podejte si ruce, pošlete přátelskou esemesku a mějte se rádi. Láska zvítězí nad lží a nenávistí, uvidíte..

Je mi líto, že nerespektujete to, co jsem napsal zhruba před týdnem, kdy jsem na Vás apeloval a prosil Vás, aby nedocházelo ke zbytečným výpadům, hádkách a tahanicím.. Ničemu tím neprospějete a tým to táhne dolů ještě rychleji, než jaký je náš propad v tabulce. Vítězí u Vás nezodpovědnost, sobeckost a zloba. Kydáte na sebe jen hnůj, vytahujete kauzy sto let staré a k čemu všemu? Aby jste dokázali pravdu? Jen se tím situace zhorší a tým půjde do sraček, pokud v nich už neplave.. Vykašlete se už na rozhněvané reakce na diskuzi a pište o lásce, květinách, či knihách.. Jde především o klub a ne o Vaše uražené ega!!! V klubu totiž nejste sami, jestli jste si nevšimli.. Znovu Vás žádám o důstojné dohrání soutěže a až následné řešení situace!

V článku vyjadřuji jen svůj názor, bez jakýchkoliv postranních úmyslů. Nechci tím nikomu uškodit, či dokonce rozezlít. Reakce na tento článek nepište, protože já mám pravdu. Kdo jinej by měl mít pravdu, než já, sám Král. Zpochybnit moje slova nelze, lze je totiž pouze respektovat a sklonit se před nimi.. Tak to prosím udělejete a začněte se chovat jako rozumní dospělí lidé..

pondělí 2. května 2011

Trma vrma

Až neuvěřitelně vyrovnaná situace se zrodila na chvostu naší 2.D třídu po tomto víkendu. Poslední čtyřka, jejíž jsme účastníky jsou naměstnáni ve dvou bodech, přičemž hned tři týmy mají shodně 16 bodů. Všechny týmy hrožené sestupem v jarním období soutěže bodují, jen my stagnujeme. Před námi je situace rovněž zajímavá, s odstupem 7 bodů jsou Schalke, dále Pentatron a Poclain B. Schalke s Poclain B se brodí na jaře stejnou herní mizérií, jako my.
.
Sestava: Nekwish – Dan, Boris, Kuba – Michaldo, Petr, Pája.
V prvním nedělním střetnutí s Red Devils jsme vybojovali náš první jarní bod po remíze 0:0. Tento pro oko diváka lahodící špíl splňoval ty nejpřísnější kritéria moderního futsalu. Brankové příležitosti na obou stranách, množství kvalitních akcí. Zápas by si zasloužil nálepku televizního utkání. Jak jsem řekl, skóre mohlo vyznít na obě strany, velké příležitosti ke skórování měl Pája, kdy nedokázal po vyšachování obrany usměrnit míč levačkou do brány, Michaldo, který se řítil na brankáře sám, ale radost mu překazila tyč, nebo Dan, který netrefil míč po rozehrání přímého kopu. Na druhou stranu nás opět slušně podržel Nekwish. Z jeho zákroků si namátkou pamatuji krásné vychytání nebezpečného přímáku. No, co bych ještě o tomto krásném utkání napsal.. snad bude stačit, když napíšu, že na konci jsme se dokonce dočkali standing ovation, taková utkání se totiž rodí jen jednou za sto let.
Carpe Diem vs. Red Devils 0:0

V druhém utkání nás potrápila Fauna B. Tým, který se potýká s malou docházkou na nás přece jen stačil. Tento zápas vyhráli zkušenosti nad naší dravostí. No, opravdu nevím, co bych psal. Utkání jsme si prohráli sami, jako vždy. Dostali jsme hloupé góly, ať už po nedorozumění v obraně, nevrácení se, nebo nepokrytí hráče. Náš pohyb především v druhém utkání byl unikátní úkaz. Byli jsme jako sloupy pouličního osvětlení stojící stále na místě bez ohledu na výsledek. Nevím.. prostě nevím jak mám situaci popisovat. Jsme přizdisráči, kteří si nic nedovolí. Jeden spoléhá na druhého a zbavuje se míče jen aby to sám nepodělal. Bez pohybu, nabízení se. Podíváme li se na utkání objektivně, tak Fauna B hrála bez střídání a přesto byla o třídu lepší. Čím to je? Zkuste se rozepsat na diskuzi, čím to může být? Třeba se budeme opakovat, ale zajímají mě vaše názory.
Už v úvodu utkání jsme inkasovali branku po rozehrání autu na hrušku. Rozehrávající si lehce seběhl před bránu a „hruška“ ho vybídla ke skórování. 1:0 pro Faunu. Druhý gól je kapitola sama pro sebe.. V hlavní roli Kuba a Michaldo. Rozehrání autu u naší brány, nikde nikdo a najednou letí míč mezi nimi. Kuba nahrával Michaldovi zpět a ten to nezaznamenal. Situaci vycítil jeden ze starých lišáku Fauny, neomylně naše obral a skóroval. Šílenost, laciná šílenost. V závěru poločasu jsem měl solidní dvouminutovku. Ve středu hřiště mě přistrčil míč Kuba a já prudkou střelou bodlíčkem málem utrhl brankáři ruku. Míč prosvištěl do šibenice jako nůž máslem. Po dvou minutách jsme se dostali do přečíslení tři na dva, Dan ze středu posílá míč na mě na pravo a já se s tím opět nepáral. Vlivem ztráty sil jsem byl opět donucen použít moji specialitu, bodlíčko. Míč tentokrát málem ustřelil golmanovi levou polovinu hlavy, dělovka z úhlu skončila pod víkem brány. Konečný hvizd po prvním poločase rozdělil zápas v poměru 2:2. Druhý poločas už byla jen labutí píseň. Nepohyb nás odsoudil na rybáře, čekající na výlov ve vlastní síti. Dočkali jsme se. Po vyběhnutí Nekwishe v úmyslu odkopnou míč, což se nepovedlo, zůstala brána prázdná. Fauna byla navíc v přečíslení tři na dva. Když tuto rovnici sečteme, nezbývá než dodat výsledek. A+B rovná se branka do prázdné na 3:2. Do konce utkání už se nic zásadního nestalo. Zkouška hry bez brankáře přišla v niveč.
Carpe Diem vs. Fauna B 2:3 (2:2)
Branky: Pája (Kuba), Pája (Dan)

Co dodat k nedělní prvomájové nadílce. V současné formě a rozpoložení týmu je každý bod dobrý, proto jsem rád i za ten usmolený bodík s Red Devils. Na lepší mančafty (nad námi v tabulce) zkrátka nemáme a boj se pro nás v současnosti zúžil na čtveřici posledních Debakl, Fauna B, Classic a Carpe Diem. Náš herní projev nepokulhává, ale dlouhodobě kulhá a štěstí se nás také přestalo držet. Nechci tady plakat nad rozlitým mlíkem, ale po sezoně je opravdu na čase zhodnotit a zbilancovat na co máme a na co ne, co a jak dál. Se současným kádrem na víc, než nyní předvádíme prostě asi nemáme a to je fakt, ze kterého bychom měli vycházet a uvědomit si.
Tým ztratil důležitý článek v Olivovi a celosezónně postrádá střelce Martina, jejichž přínos týmu jste si mohli prohlédnout v nedávných statistikách. Byl podstatný! Ač byla, nebo je nyní snaha jakákoliv, nahradit se je prozatím nepodařilo a můžeme jen doufat, že s brzkým návratem Martina tým alespoň trochu ožije a začne sbírat body.
Bojujme dál tak, jak nejlépe umíme. Do konce sezony stále zbývá dost zápasu (čti deset), nic ještě není ztraceno.. Nevěšme hlavu a snažme se o společný úspěch!



Nyní nás čeká čtrnáctidenní pauza od soutěžního futsalu, tréninky nadále pokračují.. Zítra naviděnou!