pátek 27. května 2011

Kozina Cup klepe na pupek

Rok se s rokem sešel a je tu opět tradiční turnaj na travnatém hřišti malé vesničky u Znojma, Oleksovic. Kozina Cup 2011 se uskuteční v úterý 5.července, ve státní svátek..
Tento turnaj si v našich řadách získal mnoho příznivců i odpůrců. Turnaj je dobře organizovaný a večerní vesnická zábava také není k zahození, na druhou stranu se pravidla futsalu příliš neřeší a s klasickým futsalovým turnajem má ten Koziňácký málo společného.

Přesto přezevšechno jsme Oleksovice navšítili už třikrát po sobě a nyní by to tedy mohlo být naše čtvrté vystoupení. Na loňském ročníku tým Crape Diem, složený z poloviny z hostujících hráčů, zaznamenal velký úspěch. Dosáhl historického úspěchu a domů si odvezl pohár pro třetí nejlepší mužstvo. Vloni sestava zněla takto: Nekwish – Dan, Vláďa, Dub, Olin a Lukáš. Silná a perspektivní sestava.

Dnešní článek píši z jednoho prostého důvodu. Jelikož se jedná o velký a vyjímečný úspěch, který proslavil klub za i za hranicemi Brna (následně jsme pověst hrubě pošramotili a vrátili na svoji původní úroveň vystoupením v Okříškách), by bylo fér, kdyby na turnaj odjeli hráči přinejmenším ve stejné sestavě, jako vloni a obhájili si svůj úspěch. Vím, že obhajobě moc touží a jakýkoliv prudký a nešetrný zásah do silné loňské sestavy, i podle slov zainteresovaný, by šance na opakování úspěchu srazil o několik desítek procent níže. A s tím bohužel musím jen souhlasit a názor podpořit.
Nechci tedy příliš vstupovat do sestavy turnaje, ale v případě, že by byl tým doplněn o jednoho, či dva hráče, nechal bych výběr plně v kompetenci někoho, kdo na turnaji byl vloni.
Letošní nominace na turnaj je tedy prozatím stejná jako vloni: Nekwish – Dan, Vláďa, Dub, Olin a Lukáš.
Do začátku turnaje zbývá více než měsíc, proto je možné, že se vyskytne nějaké nepředloženost a sestavu překroutí. Třeba Lukáš má ve stejný termín naplánovaný pěší turistický výlet. Tak uvidíme, jak se rozhodně..
Co se týče posílení kádru o zmiňovaného jednoho, či dva hráče, své služby prozatím rovněž nabídnout nemohu. V plánu mám stejný turistik, jako Lukáš. Vše se ale může ještě změnit. Každopádně jak jsem řekl, sestavu nechť si vyberou sami hráči, kteří slavili úspěch. Je to moje královské rozhodnutí.. Do soupisky razantněji vstoupím pouze v případě, že vznikne krvavý konflikt..

Žádné komentáře: