úterý 17. května 2011

Probere se Zbrojovka z komatu?

Většina hlavních evropských lig má o víkendu poslední ligové kolo, některé už skončili.Ať jsem hledal, jak jsem hledal, příliš zajímavých zápasů jsem mezi nimi nenašel. Proto i tentokrát zůstaneme lovit v českých rybnících a zaměříme se na čtyři zápasy brněnského futsalu a dva důležité zápasy Gambrinus ligy.

21.5.
Příbram vs. Zbrojovka Brno
Existenční zápas pro oba týmy. O druhém sestupujícím z letošhího ročníku Gambrinus ligy se rozhodne mezi těmito dvěma mančafy. Doplní tak už jasného sestupujícího z Ústí nad Labem. Příbram má v současnosti jednobodový náskok před Brnem, Černý Petr tedy prozatím leží na jihomoravanech. Jak dopadne přímý souboj dvou adeptů na sestup?

22.5
Plzeň vs. Baník Ostrava
Boj z druhého pólu tabulky. Z toho, kde se už definitivně může rozhodnout o letošním králi ligy. Plzeň může domácí výhrou rozhodnout o zisku titulu! Doufám, že se mu to podaří a pohřbí ty dotírající pražský ku.… dva metry pod zem! Ostrava neoplývá poslední dobou omračující formou a tak favorit tohoto utkání by měl být jasný. Jde jen o to, jak se dokáží západočeši především psychicky poprat s velikou a neopakovatelnou šancí..

21.5.
RST vs. Antabus
Sobotní kolo 2.B třídy brněnského futsalu přináší bonbónek. Souboj klubu, kam od nás odešel David Gerrard Plch a našeho tréninkového partnera Antabusu. RST je na předposledním místě tabulky, ale nenechme se más, podzimní souboj vyhrál po tuhém boji nad Antabusem 1:0. Antabus nadále drží 11.pozici v tabulce a má zápas k dobru. Rozdíl mezi oběma celky jsou nyní pouhé 4 body. Z vítězství se tedy mohou radovat oba celky.

22.5.
Jezdci vs. Pentatron
Zde dochází k velice zajímavé situaci. Oba celky hrají opačně, než na podzim. Zatímco Jezdci patřili k top týmům na podzim, nyní pozici přebral Pentatron. V celkové tabulce jsou sice stále na tom lépe Jezdci, ale současná forma je bezesporu na straně Pentatronu. Velice rozporuplný duel. Na podzim hubené vítězství uhájil celek Jezdců v poměru 2:0.

22.5.
Deportivo vs. Celeano
Zápas bez favorita. Střet druhého se třetím týmem tabulky. I na jaře oba týmy hrají výborně a z tohoto pohledu (jarní tabulky) se střetává třetí celek se čtvrtým. Jediným snad směrodatným ukazatelem by mohl být výsledek z podzimu, kdy Deportivo přesvědčivě Celeano porazilo 4:1.

22.5.
Debakl vs. Kobas
Posledním zápasem v nabídce je utkání zvedajícího se Debaklu s neutrálně hrajícím Kobasem. Nejde o nijak zajímavý duel, ale Kobas jsem do nabídky chtěl zařadit, protože si nevzpomínám, zda už v našem tipování figuroval. Debakl je posledním celkem naší tabulky, na jaře však už třikrát naplno bodoval. Kobas hraje zatím nemastně neslaně a jak na jaře, tak celkově drží devátou pozici. Podzimní zápas skončil plichtou 2:2.

Žádné komentáře: