pondělí 2. května 2011

Trma vrma

Až neuvěřitelně vyrovnaná situace se zrodila na chvostu naší 2.D třídu po tomto víkendu. Poslední čtyřka, jejíž jsme účastníky jsou naměstnáni ve dvou bodech, přičemž hned tři týmy mají shodně 16 bodů. Všechny týmy hrožené sestupem v jarním období soutěže bodují, jen my stagnujeme. Před námi je situace rovněž zajímavá, s odstupem 7 bodů jsou Schalke, dále Pentatron a Poclain B. Schalke s Poclain B se brodí na jaře stejnou herní mizérií, jako my.
.
Sestava: Nekwish – Dan, Boris, Kuba – Michaldo, Petr, Pája.
V prvním nedělním střetnutí s Red Devils jsme vybojovali náš první jarní bod po remíze 0:0. Tento pro oko diváka lahodící špíl splňoval ty nejpřísnější kritéria moderního futsalu. Brankové příležitosti na obou stranách, množství kvalitních akcí. Zápas by si zasloužil nálepku televizního utkání. Jak jsem řekl, skóre mohlo vyznít na obě strany, velké příležitosti ke skórování měl Pája, kdy nedokázal po vyšachování obrany usměrnit míč levačkou do brány, Michaldo, který se řítil na brankáře sám, ale radost mu překazila tyč, nebo Dan, který netrefil míč po rozehrání přímého kopu. Na druhou stranu nás opět slušně podržel Nekwish. Z jeho zákroků si namátkou pamatuji krásné vychytání nebezpečného přímáku. No, co bych ještě o tomto krásném utkání napsal.. snad bude stačit, když napíšu, že na konci jsme se dokonce dočkali standing ovation, taková utkání se totiž rodí jen jednou za sto let.
Carpe Diem vs. Red Devils 0:0

V druhém utkání nás potrápila Fauna B. Tým, který se potýká s malou docházkou na nás přece jen stačil. Tento zápas vyhráli zkušenosti nad naší dravostí. No, opravdu nevím, co bych psal. Utkání jsme si prohráli sami, jako vždy. Dostali jsme hloupé góly, ať už po nedorozumění v obraně, nevrácení se, nebo nepokrytí hráče. Náš pohyb především v druhém utkání byl unikátní úkaz. Byli jsme jako sloupy pouličního osvětlení stojící stále na místě bez ohledu na výsledek. Nevím.. prostě nevím jak mám situaci popisovat. Jsme přizdisráči, kteří si nic nedovolí. Jeden spoléhá na druhého a zbavuje se míče jen aby to sám nepodělal. Bez pohybu, nabízení se. Podíváme li se na utkání objektivně, tak Fauna B hrála bez střídání a přesto byla o třídu lepší. Čím to je? Zkuste se rozepsat na diskuzi, čím to může být? Třeba se budeme opakovat, ale zajímají mě vaše názory.
Už v úvodu utkání jsme inkasovali branku po rozehrání autu na hrušku. Rozehrávající si lehce seběhl před bránu a „hruška“ ho vybídla ke skórování. 1:0 pro Faunu. Druhý gól je kapitola sama pro sebe.. V hlavní roli Kuba a Michaldo. Rozehrání autu u naší brány, nikde nikdo a najednou letí míč mezi nimi. Kuba nahrával Michaldovi zpět a ten to nezaznamenal. Situaci vycítil jeden ze starých lišáku Fauny, neomylně naše obral a skóroval. Šílenost, laciná šílenost. V závěru poločasu jsem měl solidní dvouminutovku. Ve středu hřiště mě přistrčil míč Kuba a já prudkou střelou bodlíčkem málem utrhl brankáři ruku. Míč prosvištěl do šibenice jako nůž máslem. Po dvou minutách jsme se dostali do přečíslení tři na dva, Dan ze středu posílá míč na mě na pravo a já se s tím opět nepáral. Vlivem ztráty sil jsem byl opět donucen použít moji specialitu, bodlíčko. Míč tentokrát málem ustřelil golmanovi levou polovinu hlavy, dělovka z úhlu skončila pod víkem brány. Konečný hvizd po prvním poločase rozdělil zápas v poměru 2:2. Druhý poločas už byla jen labutí píseň. Nepohyb nás odsoudil na rybáře, čekající na výlov ve vlastní síti. Dočkali jsme se. Po vyběhnutí Nekwishe v úmyslu odkopnou míč, což se nepovedlo, zůstala brána prázdná. Fauna byla navíc v přečíslení tři na dva. Když tuto rovnici sečteme, nezbývá než dodat výsledek. A+B rovná se branka do prázdné na 3:2. Do konce utkání už se nic zásadního nestalo. Zkouška hry bez brankáře přišla v niveč.
Carpe Diem vs. Fauna B 2:3 (2:2)
Branky: Pája (Kuba), Pája (Dan)

Co dodat k nedělní prvomájové nadílce. V současné formě a rozpoložení týmu je každý bod dobrý, proto jsem rád i za ten usmolený bodík s Red Devils. Na lepší mančafty (nad námi v tabulce) zkrátka nemáme a boj se pro nás v současnosti zúžil na čtveřici posledních Debakl, Fauna B, Classic a Carpe Diem. Náš herní projev nepokulhává, ale dlouhodobě kulhá a štěstí se nás také přestalo držet. Nechci tady plakat nad rozlitým mlíkem, ale po sezoně je opravdu na čase zhodnotit a zbilancovat na co máme a na co ne, co a jak dál. Se současným kádrem na víc, než nyní předvádíme prostě asi nemáme a to je fakt, ze kterého bychom měli vycházet a uvědomit si.
Tým ztratil důležitý článek v Olivovi a celosezónně postrádá střelce Martina, jejichž přínos týmu jste si mohli prohlédnout v nedávných statistikách. Byl podstatný! Ač byla, nebo je nyní snaha jakákoliv, nahradit se je prozatím nepodařilo a můžeme jen doufat, že s brzkým návratem Martina tým alespoň trochu ožije a začne sbírat body.
Bojujme dál tak, jak nejlépe umíme. Do konce sezony stále zbývá dost zápasu (čti deset), nic ještě není ztraceno.. Nevěšme hlavu a snažme se o společný úspěch!



Nyní nás čeká čtrnáctidenní pauza od soutěžního futsalu, tréninky nadále pokračují.. Zítra naviděnou!

Žádné komentáře: