neděle 31. května 2009

Okruh zaznamenal památné výhry

Ještě před hodnocením celého zápasu musím uvést na pravou míru nedávný článek, ve kterém jsem sliboval připsání 30ti bodů na moje konto a následně vždy dalších 5 po vstřelení branky. Jedná se o soutěž "HRÁČ SEZONY". Samozřejmě jsme to myslel jen jako vtip.. Zkoušel jsem, jaké jsou Vaše reakce a jestli by se aspoň někdo ozval.. Už od začátku soutěže se snažím o nastolení alespoň nějaké objektivity, i když nejmenovaný čelen klubu moji snahu o vyplnění prázdného prostoru mezi hracími víkendy haní a shazuje.. Nakonec byl však i on přesvědčen třeba Borisem, že takováto hra je pěkným zpestřením.. a já doufám, že podobný názor mají i většina ostatních členů klubu.. To jen tak na úvod..
.
Když jsem se v sobotu ráno probudil, běžel jsem ještě rozespalý k oknu a s hrůzou zjistil, že venku leje jako z konve.. Ihned jsem si pomyslel, že za takovýchto špatných podmínek se dnes kvalitního futsalu nelze dočkat, jsem rád, že moje černé myšlenky byly záhy rozplynuty. Ve tři čtvrtě na 9, tedy čtvrt hodiny před zahájením našeho herního dne na Okruhu jsem napsal SMS zprávu předsedovi BAF, a jako správný král vysondoval, jestli se dnes hrát bude nebo ne. A to nejen proto, že Martin H. by zbytečně jel až z Přerova.. Odpovědí jsem byl mírně překvapen, i přes prudký liják mi bylo odepsáno, že se hrát bude.. Po chvíli sledování stránek BAF jsem zjistil, že už na 3 z 5ti hracích hřiští se veškeré zápasy zrušily.. No v tu chvíli mě přišlo hraní v těchto podmínkách jako mírný nerozum.. jak jsme ale nakonec byli rádi v 13:30, po obou špílech, že se zápasy nezrušili a to mě myslím potvrdí každý z Vás.
.
Ještě v pátek večer na "omluvenkovém listě" nebyl napsaný nikdo. V sobotu ráno se mě ze zápasu omluvil Lob. David opět nedorazil a Honza si léčí koleno a kotník. Na poslední chvíli se omluvil i Ríša, který musel zůstat doma a pečovat o matku našeho budoucího nástupce v barvách Carpe Diem. Naše sestava pro sobotní klání tedy nakonec zněla takto: Martin H. - Culiš, Olin, Boris - Martin M., Michal, Pája.
Po příchodu na hřiště se nám zdál terén celkem špatný, plno kaluží a neutuchající deště.. Postupem času, asi během 20 minut se však situace zlepšila a kaluže z hřiště téměř vymizeli. Deště téměř ustal.. A my se tedy mihli s chutí vrhnout do zápasení...
.
První zápas na nás čekal nažhavený, na jaře neporažený, tým ze Starého Lískovce. Svoji jarní dobrou formu potvrdili už v prvním zápase soboty, kdy porazili United 3:1 a připsali si tak další tři body. Začátek zápasu byl posunut o 20 minut, proto zápas stihly i opozdilci Culiš a Boris, kteří téměř shodně přišly o 30 minut později, než se sluší a patří..
Zápas by zahájen.. První ostych ze soupeře zmizel jako pomeranče ve slevě a po pěkné ťukačce Olin zarval prvního góla. Poté následovaly dva velké okamžiky ostrostřelce Michala, který dvěma pěknými brankami zvýšil už na 3:0, jednu po víko, druhou si nepamatuju.. Asi v polovině prvního poločasu bylo jasně patrné, kdo na hřišti vládne a kdo je lepším týmem. Myslím, že nám dosti pomáhá i respekt, se kterým většina mužstev proti mám nastupuje.. Do poločasu zvýšil skore ještě Martin Killer Mrázek a zápas byl hotov. Stav 4:0 v poločase nedával soupeři ani pomyslet na obrat. Otěže utkání jsme drželi pevně ve svých rukou a dobrou kombinační hrou nepouštěli soupeře téměř k ničemu.. Nemálo krát se mě stalo, že jsem Martina v bráně přistihl při dloubání rukavicí v nose.. Byl to jeden z nejkolektivnějších výkonů, jaký Carpe za poslední dobu podalo.. Druhý poločas jsme už na soupeře hráli to, co jsme potřebovali, míč byl po většinu času přilepen na našich kopačkách a futsalem jsme se prostě bavili.. Přesně tak, jak jsme před zápasem všechny nabádal. Akce jak z učebnice.. Jedna krásnější druhé. Po jedné takové jsme se dostal před gološe soupeře i já a dloubáčkem přehodil brankáře.. 5:0. Po nemalé chvíli se ke slovu dostal i Culiš, který ještě do nedávna piloval střelbu s Kateřinou Emmons. A bylo vidět, že né nadarmo, jeho včelička rychlostí stíhačky zaplula střelou téměř od půlky hřiště k levé tyči brankáře Orlů, 6:0. Zápas se začal strhávat v debakl a exibici. Po gólu do konce zápasu ještě vstřelil Martin M. a opět já. Konečný výsledek 8:0 je nečekaně vysoký na to, jak se St.Lískovec na jaře prezentuje. Tímto debaklem utrpěli první jarní prohru a my si udělali na pažbě další vzácný zářez. Musím uznat, že jsme podaly opravdu dobrý výkon, téměř bezchybný. Po zápase mě netěšil ani tolik ohromující výsledek, ale předvedená hra, která občasnými prvky připomínala hru Barcelony.. Tímto zápasem jsme si pootevřeli vrátka k postupu ještě mnohem více. První krok byl učiněn, druhý byl na hráčích Stroks v mezi zápase a konečný třetí v našem druhém špílu dne, s Dynamitem..
V mezi zápasové pauze jsme zašli na kofolu, čaj, pivo a po očku sledovali z nově zrekonstruované restauračky Okruh počínání hráčů Storks, hrajíc proti Technice. Pokud by zápas vyhráli Storksy a my v následujícím špíle porazili Dynamit, postupujeme! Utkání se nevyvíjelo dle našich představ, Technika se brzy dostala do vedení a náskok si držel až do konce. Výsledek 3:0 ve prospěch Techniky byl malým zklamáním a proto jsem už před zápasem s Technikou věděli, že dnes se ještě slavit postup nebude..
.
Dynamit jsme s Olinem ještě před zápasem považovali za nejsilnější celek 3.A třídy, samozřejmě po nás. Neměl jen prostě tolik štěstí, aby se v tabulce dostal na vyšší pozice, jinak herně a kvalitativně na tom dle našeho názoru po podzimní části byli nejlépe. K překvapení všech v sobotním utkání nenastoupil Dynamiťácký nejlepší střelec J.J.Lach. Bylo to určité oslabení, ale výhra nad tímto mančaftem i přes ento malý defekt by mělo stále stejnou váhu, váhu zlata. Utkání bylo zahájeno. Měli jsme předsevzáno, že pokud by se nám podařil stejný herní projev jako v první, zápase, mělo by vše směřovat opět k úspěchu. Dynamit nám byl od začátku očekávaně vyrovnaným soupeřem. Na obou stranách se vystřídalo pár šancí, které gólem ještě neskončili. Po chybě v obraně, teď už nevím koho, se však již do naší sítě prosadil útočník soupeře. Šel dám na Martina a ten i přes veškerou snahu gólu nezabránil.. Ztratit vedení hned v úvodu bylo nemilé, né však neřešitelné. Hra Dynamitu sice byla o mnoho lepší než ta Orlů z Lískovce, ale nikoliv ne nehratelná. Ba naopak, měl jsme za to, že pokud začneme hrát svoji kombinační hru a s obětavým vracením se, máme šanci uspět. Do role spasitlel mužstva jsem se nakonec postavil nečekaně já, po krásném pasu od půli hřiště (tuším od Culiše) jsem stanul tváří v tvář brankáři. Můj první pokus, o přehození vrhnuvšího se gološe pod moje nohy, skončil neúspěšně, míč se odrazil téměř k rohovému praporku. Já však nelenil a plný touhy spasit svět jsme ho doběhl a z nulového úhlu levou nohou poslal rozvlnit síť branky. Měl jsme radost, že konečně jsme týmu opravdu pomohl. Vyrovnání nám vlilo opět sílu do žil. Naše hra se zkvalitnila a za nedlouhou přišlo další trestání v podobě branky Olina, 2:1 v náš prospěch. Takto skončil i poločas. Moc si vážím, že i při nepříznivém skóre jsme se dokázali vzchopit a výsledek otočit. Mám za to, že jsme v celém utkání byli lepší, než soupeř, v druhé půli se sice dostal ještě do dvou vyložených příležitostí, které volaly po brance, ale výborný Martin H. vše zlikvidoval a také přispěl ke konečnému dobrému výsledku. Druhý poločas jsme hráli lépe než soupeř, vytvořili jsme si pár dobrých gólových příležitostí, ale neproměnili jsme je. Až nakonec opět Martin M., který svým dnes 3 góle určil konečný stav zápasu. Vydřeli jsme vítězství 3:1.
.
Ke hře: Tuto sobotu jsme v obou utkáních předvedli, jak se hraje moderní futsal. Musím všechny pochválit za pěknou kombinační hru, nabízení se (i když to občas bez nápovědy nešlo) a za moc dobrý kolektivní výkon. V obou utkáních jsme byli lepším celkem a zisk 6ti bodů si rozhodně zasloužíme. Původně nevhodný terén pro hraní byl všemi našemi hráči nakonec shledán jako velmi vyhovující, vůbec to neklouzalo a hrálo se výbborně, takže dřívější remcy nebyly na místě..
.
K prozatímnímu nepostupu: My jsme svůj úkol splnili. Vytyčený cíl soboty byl splně beze zbytku. Plánovaných 6 bodů se nám podařilo ukořistit, bohužel nevyšla druhá část plánu. Sorks neporazili Techniku a tak z postupu se budeme radovat už téměř jistě příští týden, v neděli 7.5.
.
Klíč k postupu v příštím kole: V příštím kole narazíme na celek Predátors a i-center. Abychom už konečně měli naprostou jistotu postupu, postačí nám porazit jednoho z nich. Zisk tří bodů nás už nadobro posune do 2. brněnské třídy. Já si ovšem kladu za cíl porazit oba soupeře a potvrdit tak suverenitu v soutěži..
.
Slovo závěrem: Opět musím všechny pochválit a pogratulovat k dobrému výkonu. Děkuji, opět jste mi připravili nekončící hodiny euforie, které ještě nyní mírně doprchávájí.. :-) Mám velkou radost z těchto výher, zdá se, že v boji o postup mají cenu nejvyšší a my tak rozhodně udělali ten největší skok k postupu. Náš případný nepostup by byl opravdovou tragédií a mohlo by k němu dojít pouze při nějakém opravdovém spiknutí, kdy by se všechny ostatní týmy na nás domluvili a my všechno prohráli... Nás nepostup je tedy už dalo by se říci jen v mezích teorie..
.
V mezi zápase jsme dohodli termín CDB Gárden Párty 09, které se bude konat 13.6.2009 nejspíše na Lobově a Lucčinné zahradě. v ten den hrajeme poslední sápasy sezony a odpoledne to propukne. Půjde o oslavu postupu a ukončení letošní sezony.. Více však až v dalším článku..

pátek 29. května 2009

Předzápasové info CDB vs. Orel St.Lískovec a Dynymit

Po menší odmlce se opět hlásím s mikrofonem u úst s čerstvými předzápasovými informacemi. Zítra, v sobotu 30.5. nastoupíme k dalším ze série utkání 3.A brněnské třídy. Na Okruhu se střetneme s celky Orel Starý Lískovec a s Dynamitem.
.
Jak si stojí v tabulce naši soupeři? Jaké jsou prognózy pro zítřejší futsalové menu? To vše a ještě něco navíc se dočtete v následujících řádcích.
.
Netradičně dopoledne v 10:30 zahájíme svoji zápasovou pouť proti podceňovanému celku Orel Starý Lískovec "B". Vím, že při pohledu do tabulky by se mohlo mnohým zdát, že půjde o banálního soupeře, ale brzy vás vyvedu z omylu.. Posun o 180 stupňů předvedl tento celek v jarní části soutěže ve srovnání s podzimem. Favoritům bere body jako na běžícím pásu.. Na jaře si na nich vylámali zuby postupně Technika (1:1), Storks (2:2) i i-center (2:2). To potvrzuje jediné, čeká nás opravdu těžký zápas, který klidně může přinést překvapení, stejně jako přinesl naši soupeřům v boji o trůn 3.A třídy. Co je však nejzajímavější a pro nás varujícím ukazováčkem je fakt, že pouze my a Orly z Lískovce si hájí svoji jarní neporazitelnost. Ano, je to tak, pouze tyto dva celky neokusily na jaře hořkost porážky.. Doufám, že moje shrnutí vyvrátilo domněnku lidi, kteří měli za to, že půjde o zápas lážo plážo. To v žádném případě. Je to zápas na ostří rybiček..
.
Bude následovat jeden zápas pauza. Kdo bude mít zájem, může navštívit nově zrekonstruovanou restauraci Okruh Pub. Je to tam opravdu pěkné.. Pro zaryté srdcaře týmu však bude naservírované jiné "žrádlo".. Zápas třetí Techniky se čtvrtými Storks. Všichni víme, co je ve hře.. Psal jsem o tom v jednom z mých nedávných článků.. Pokud by se povedlo, že Storks by Techniku porazili, měli bychom postup ve vlastních rukou už v následujícím zápase s Dynamitem. Pokud bude jakýkoliv jiný výsledek, tudíž Technika získá alespoň bod, náš vysněný postup se odkládá na další víkend..
.
Ihned po tomto, v 12:15 zápase bude následovat ten náš. Dle prohlášení z řad odborníků půjde o nejtěžší zápas jara. Už na podzim Dynamit hrál moc dobře a nebylo daleko od našeho zaváhání. Naštěstí se v druhé půli povedlo dát rozhodují branku na 1:0 a následné tři už vlastně byli jen takovou nástavbou.. Do vstřelení toho prvního to bylo opravdu vyrovnané utkání. Jen pro upřesnění, výsledek nakonec vyzněl pro nás 4:0. Jistě si pamatujete i na můj zkrat, kdy jsem neudržel svůj jižanský temperament na uzdičce a své emoční vypětí si schladil na soupeřově hrudi. Byl jsem vyloučen a následné dva zápasy jsem měl stopku.. Doufám, že Jirka Jakub (čti DžejDžej) J.J.Lach není lstivý a potyčku vymazal z paměti. Nerad bych tým opět oslabil do dalších bojů, ale především bych se tak připravil o aktivní prožitek z případného postupu.. Ale nyní už k samotnému soupeři.. Je to jeden ze silného kvarteta soupeřů, který ještě může pomýšlet na postup.. V současnosti mu patří "nejhorší" výchozí pozice, a to 5.místo. To je ovšem velmi relativní, jelikož čtvrtí Storks mají o zápas více a bodový rozdíl mezi týmy 2.-.5.místa činí pouze 2 body. Takže i Dynamit má postup ve svých rukou a jistě nás budou chtít porazit, aby stejně jako my dosáhly svého cíle. Jejich motivace bude o to větší, že se jedná o ,ještě minulou sezonu, druhotřídový celek, který nakonec sestoupil. Jistě se budou chtít co nejrychleji vrátit a udělají pro to maximum. Soudím tak už i dle zpovědi Borise, který má v Dynamitu známého..
.
Nyní Vám napíši svůj názor na tento víkend.. Já osobně zastávám názor, že půjde o nejtěžší víkend, který jsem ve třetí třídě hrály. Dva odhodlaní soupeři toužící po úspěchu. Bude zajímavé sledovat, jak se s tím popereme a zdali se nám podaří i přes nepřízeň okolností bodovat a dovést tým tam, kde ho chceme mít. Bude záležet na mnoha faktorech.. jestli někdo půjde v pátek do hospody, jestli Olin bude ječet a znepříjemní hru ostatním, jestli si opět nezapomenu kopačky, kolik se nás sejde.. atd..
.
Sestava: v omluvenkovém listě není ani čmrknuto, proto předpokládám, že se dostaví všichni, vyjma dlouhodobého maroda Honzy. Dále si nejsem jist Davidem, který asi jel natáčet pokračování Krokodýla Dundeeho a sežral ho krokodýl.. Všichni ostatní by se zúčastnit měli..
.
Počasí: Oblačno až zataženo, místy déšť. Přes den bude 12 - 16 stupňů, takže žádná hitparáda.. Prostě pravé anglické počasí. Doporučuji si vzít teplé oblečení a Borisovi jeho mikinu.
.
Fakta o Orel St.Lískovec:
pozice: 8. místo
výher: 4
remíz: 4
proher: 7
skore: 35:55
bodů: 16 bodů (z toho 9 na jaře)
střelci: Jaňura 8, Krška 7
poslední střetnutí: CDB vs. O.St.Lískovec: 7-2
.
Fakta o Dynamitu:
pozice: 5.místo
výher: 8
remíz: 5
proher: 2 (jednou s náma, podruhé se Storks)
skore: 52:26
bodů: 29
střelci: J.J.Lach 13, Bíža a Kotrla 8, Plšek 7
vzájemné střetnutí: CDB vs. Dynymit: 4-0
.
Fakta o CDB08:
pozice: 1. místo
výher: 12
remíz: 1
proher: 1
skore: 72:15
bodů: 37 bodů
střelci: Pája 15, Olin 14, Bobby 10
.
SRAZ NA ZÁPAS V 10:00 na OKRUHU !!

středa 27. května 2009

Carpe Diem ve Vídni - výlet do kosmu

V sobotu 23.května část oddílu Carpe Diem navštívilo našeho jižního souseda. Ano, společně s mojí milou ženou Luckou, Lobem a Mončou jsme navštívili Vídeňský zábavní park Práter v Rakousech..
Myslím, že to byl opravdu krásný výlet plný vzrušení a nezapomenutelných napínavých zážitků.. Důkazem toho je i video, které jsem zde právě vyvěsil. Nebudu Vám zde sáhodlouze rozmlouvat, jak super to byl vejlet, máme moře fotek a videí ze všelijakejch hrůzostrašnejch atrakcí, které zde jistě také zveřejním.. Ale zaměřme se na ten úplně nejvíc nejdrsnější a nejbrutálnější zážitek toho dne.
Lucka společně s Lobem se rozhodli, že vyzkoušejí nejdrsnější atrakci, jaká se v parku nacházela.. Atrakce Ejektion Seat - volně přeloženo jako "vystřelovací sedadlo" - pracuje podobně, jako prak, na stejném principu. Natáhnout - vystřelit.. No na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby sedadlo nenatahovali z 60ti metrové výšky a pak Vás nevystřelili do výšky metrů 90ti.. :-)
Prostě maso jak sviňa.. Kdo nezažil, možná neuvěří... každopádně z videa je dobře vidět, jak to s oběma zamávalo.. :-)
Já osobně jsem musel měnit trenky ihned po příchodu k atrakci, takové to bylo pro mě emoční halóó.. Vejít na ni bylo pro mě něco z říše pohádek, a tak sem se držel o pěkných pár metrů vzádu..
Trošku blíže Vám popíšu celou událost.. Lob s Luckou se rozhodli, že vystřelovací sedadlo si nemůžou nechat ujít. Dobrou zprávou bylo, že sedadlo vlastně není jedno, ale dvě vedle sebe, takže mohli být vystřeleni spolu.. Když na něj vstupovali, ještě vůbec netušili, co je čeká. Oběti usedají do křesel a rakouskej maník je přikurtuje.. Z křesel jsou vyvedeny gumové lana, které jsou zavěšeny na 60ti metrových stožárech a sedadlo z nich řádně nataženo tak, aby gumové lana byly napruženy jak se patří. Dále následuje mírné zaklonění obou křesel a po chvíli i povel odstřelovače, že výlet do kosmu se nezadržitelně blíží.. A nejednou.. Uááááááááááááá ! Rychlostí tryskáče oba vylétají nezadržitelně do výšky 90ti metrů, tam se otáčí hlavou dolů a následuje neuvěřitelný volný pád hlavou dolů.. (no na poblití to je). To se opakuje ještě alespoň jednou, sice ne už taková výška, ale kotrmelec a pád hlavou dolů si vychutnávají ještě jednou.. HUKOT jak sviňa!!!
Na videu je jasně patrné, že i životem ostříleným Lubošem tento zážitek náležitě zamával.. Po dosednutí na zem byli oba jako vyměnění.. Zanechá to na nich stopy jistě hodně dlouho..
Po několikahodinové pauze mě Monča prosí, abych tam šel ještě s ní, ale já nejsu sebevrah, takže promíň, Mončo, snad příště.. :-)
Autentické video i s komentářem a mojí úpravou můžete shlédnout zde..
Přeji příjemnou zábavu..



Komentáře prosím na DISKUZI.. :-))

pondělí 25. května 2009

Těžké zranění za stolem počítače..

Ano, je to tak. Zranit se dá i při blbém sezení u počítače a to tak, že hodně. Včera jsme něco tvořil na komplu - nový videoklip, který brzy budete moci spatřit i vy a v tom se to stalo.. Na chvíli jsem odběhl od komplu, abych s něčím pomohl Lucce. Asi za dvě minuty jsem v návalu emocí a nadšen, že se vracím ke svému veledílu, zaplul bleskově na kolečkové židly do útrob stolu tak nešťastně, že jsem nacpaným břichem vyvrhl klávesnici ale především dřevěnou desku pod klávesnicí druhou stranou, než jak se normálně používá při psaní. Deska vyjela z koleček, které mají být jako jistící na chránící proti vypadnutí a ta svině mě spadla přímo na nohu. A ještě k tomu tak škaredě, že mě amputovala kus malíčku. No dobře, prostě mě ukousla docela hlubokou vrstvu kůže. Krev začala stříkat všude kolem.. Bílá ponožka okamžitě změnila barvu v rudou a za moje vytí by se nemusel stydět nejeden hladový vlk..
No a jak je to teď? Su nahranej, kulhám a nemůžu se obout do boty, protože jak tak udělám, okamžitě ponožky opět mění barvu v rudou. Doufám, že výborná mastičkářka Lucka mě z toho vykurýruje a já budu moci o víkendu opět těšit oko diváka hladového gólů..
A co z toho plyne? Chlapi, neseďtě furt u toho komplu jako já, věnujte se i něčemu užitečnému.. Protože i taková práce u pc může být nebezpečnější, než jakýkoliv sport..

středa 20. května 2009

Vyjádření Martina k minulému článku - výměna gološů..

Martin se neprodleně po uveřejnění článku vyjádřil:

"No, abych pravdu řek, tak se mi do toho moc nechce :-) Chci si to pěkně odchytat až do konce a pokusit se vybojovat cenu pro nejlepšího golmana 3. tříd a jelikož sem :-) :-) :-) sobec :-) , tak se o ni nechcu dělit s Borisem :-) :-) :-) a taky samozřejmě Vám to nechci kazit v poli :-)"

Za sebe musím říct, že v sobotu mírně oblouzněni alkoholem nás ani nenapdalo uvažovat o nějakém průměru, tak daleko naše intelektuální hovory nedosahovaly. Ale samozřejmě máš pravdu, kdyby nás to napdadlo, asi to ani nezveřejňuju.. :-)

Výměna gološů? Uvidíme..

Na sobotním koštu slivovice se upekla ořechová bábovka, se kterou bych Vás chtěl nyní všechny obeznámit. Jistě si všichni dobře pamatujeme na Borisovy památné zákroky v bráně při posledním našem důležitém zápase proti Bosonohám. Jeno hbité postřehy a neopakovatelná mrštnost nás s Olinem dovedly k myšlence, že bychom mohli zabít dvě mouchy jednou ranou.
Jak to myslím? Hned Vám to objasním..

Už od začátku se potajmu špitá, že náš origoš gološ Martin by rád zkusil i jiný chleba, než li jen ten golmanský.. Má totiž nepřeberné schopnosti i v poli.. Už chápete?

S Olinem jsme se rozhodli, že pokud oba svolí, tak by došlo k takovému malému trejdu uvnitř mužstva. Boris by šel na zbytek sezony do brány a Martin by zkusil štěstí v poli.
K uskutečnění je potřeba jedna jediná podmínka - a to zajištěný postup. Ihned poté se můžou pozice měnit.

Vyjádření Borise : Rád si stoupnu do brány a budu lapat jak Chilavert. Ano, souhlasím s trejdem.

Vyjádření Martina : Martin se zatím před senzacechtivým mikrofony reportérů skrývá neznámo kde, poslední stopa vede do jihoafrické republiky na golfové hřiště podnikatele Krejčíře.. Takže se nechme překvapit.. a vyčkejme Martinova rozhodnutí.. Na diskuzi bude vytvořen speciální odstavec pro Martinovo vyjádření.. Ihned, jak tak učiní, bude vylepeno i zde, na hlavní straně jako zpráva dne..
.
Ještě trochu podrobněji k oné podmínce výše zmíněné..
Do konce sezony zbývají tří hrací ´víkendy.
Pro ten příští by samozřejmě ještě trejd nebyl aktuální, ale pokud by jsme ale oba zápasy vyhráli a následně by Storks porazil Techniku, mohl by si Boris stoupnout do brány už na zbytek sezony - tj. 4 zápasy - zbývající 2 víkendy.

V případě neúspěchu v následujícím víkendu, Martin zůstává v bráně až do jistého postupu. Pokud by se postoupilo až v dalším předposledním víkendu, Boris by oblékl svoji golmanskou semišovou mikinu z 60tých let v úplně posledním víkendu sezony.
.
Slovo závěrem: Aby nedošlo k mejlce.. Martin je nadále naší neotřesitelnou jedničkou v brance, tato transakce by se uskutečnila pouze, pokud by o to oba zúčastnění stály a to jen do konce sezony, kdy by už nebylo co posrat..
Takže Martine, vyjádři se..

Nová anketa

S příchodem letního počasí jsem se rozhodl vás alespoň trochu oblažit zbrusu novou anketou, u které mě výsledek opravdu moc zajímá..
Pro ty, co by propadly skepsi, kam že se ztratila "věčná" anketa s otázkou Olinova tyranství, nezoufejte, je pouze přesunuta na spodní pravý okraj stránek, tam kde můžete od jak živa najít počet lidí přihlášených na stránky..
Takže vzhůru do hlasování..

pátek 15. května 2009

Královský bonus

Díky neuspokojivých a neobjektivním výsledkům soutěže HRÁČ SEZONY, jsem dospěl k názoru, že by bylo nespravedlivé, kdyby nebyl nějak zvýhodněn, a tím pádem po zásluze dekorován její strůjce a otec v jedné osobě.
Jen si vezměte, kolik úsilí a času mi schramstne vyhodnocování a vedení této krásné hry. Proto jsem se rozhodl, že po příštím víkendu mi bude automaticky přičteno 30 bodů, jakožto "královský bonus". A následně při každé vstřelené brance až do konce sezony vždy dalších 5 královských bonusových bodů.

Král Pája I.

čtvrtek 14. května 2009

Hráč sezony po 9.hracím víkendu

Opět Vám přináším novou aktualizovanou tabulku soutěže HRÁČ SEZONY. V žebříčku došlo po 9.hracím víkendu k nepatrným změnám.
.
Killer Martin si i po tomto víkendu udržel suverenitu a s velkým náskokem vede před druhým Olinem. Třetí Lukin už soutěž vyhrát nemůže. Čtvrtý Martin H. toto kolo do tabulky nezasáhl a náleží mu stále čtvrté místo. Na páté místo se prodral výborným záskokem v bráně Boris, jemným rozdílem předběhl Páju, který klesl na šesté místo. Sedmý zůstává Ríša, a na 8. a 9. místě si prohodili pozice David s Michalem.Desátý Luboš přišel o vylepšení své pozice nehlasováním v tomto kole, stejně tak i Culiš, který získal opravdu pěknej balík bodů, na rozdíl od Loba však už nemá šanci ve hře zvítězit, nemá potřebný počet odehraných víkendů. Ma jedenáctém místě zůstává Honzin, bez odehraného zápasu.

Omluva: chci se omluvit za nepřesnosti v tabulce minulého kola, do tabulky totiž byl zanesen Culiš bez zohlednění jeho neaktivního přístupu k hlasování. Tudíž jeho body z minula byly stornovány a nahrazeny pěkně kulatou nulou.

středa 13. května 2009

Jsme blízko postupu..

Dal jsem si tu práci a propočítal naše šance na úspěch ve skvěle rozehrané 3.A brněnské třídě. Samozřejmě máme nejlepší výchozí pozici ze všech, já jsem však šel ještě o něco hlouběji, abych Vám alespoň mírně přiblížil postupovou matematiku..
Vycházet budeme z poslední aktuální tabulky po 15. a 16.kole, kde jsme zaujali s šestibodovým náskokem vedoucí pozici před druhým i-centrem.
Kolik bodů maximálně mohou ještě získat jednotlivé týmy hrající na špici? V tabulce je naznačen - počet odehraných utkání - aktuální bodový zisk - možný bodový zisk po konci sezony.

1. Carpe Diem...14.........37.........55
2. i-center.........15.........31.........46
3. Technika.......15.........30........45
4. Storks............16.........30........42
5. Dynamit........15.........29........44

Z této tabulky je jasně patrné, že k prvnímu místu bude stačit dosáhnout 47 bodů. Nyní máme 37. To znamená, že bychom potřebovali ukořistit 10 bodů z celkem 18ti možných..tolika je ještě možno na jaře dosáhnout.

Dále jsem se zaměřil na příští kolo, jestli by už náhodou nemohlo být zaděláno na postupové těsto. A odpověď zní kladně, ano mohlo! Tento fakt však nemáme tak úplně ve svých rukou. Pomoci by nám musel náš podzimní rival Storks v zápase proti Technice.

A jak to teda přesně je?
Složitě rozepsáno:
Nyní máme 37 bodů. Postup už předčasně po příštím kole je závislý na tom, že bychom museli oba zápasy vyhrát. A to s Orlem St.Lískovec a následně i s nebezpečným Dynamitem. Zisk 6ti bodů by nás katapultoval na celkem 43 bodů. Tím nastává zásadní zlom v tabulce, kterým setřásáme dva soupeře najednou. Storks se svým maximem 42bodů nás již nemůže ohrozit a stejně tak ani Dynamit, kterým bychom vzali ve vzájemném střetnutí 3 významné body, jejich hranice maximálnosti tedy dosahuje 41 bodů. Ve hře tedy v tuto chvíli zůstávají už pouze i-center s Technikou. A nyní se dostáváme konečně ke zmíněné větě v úvodu. Pomoci by nám musel Storks, který hraje právě v našem mezizápase s Technikou. Pokud by Techniku porazili, rovnou postupujeme, jelikož Technika by mohla tím pádem dosáhnout maxima "pouze" 42bodů! Pokud bude remíza, toto kolo nepostupujeme, ale k postupu nám chybí opravdu málo, zisk 1 bodu v následujících našich 4 utkáních ( Predators, i-center, ŽVK, Technika). Pokud nastane varianta třetí, že Technika Storks porazí, k jistotě postupu bychom potřebovali nasbírat 3body z našich následujících 4 utkání.

Stručně řečeno:
Pokud chceme slavit postup již příště, musíme vyhrát oba zápasy a Storks porazit Techniku.
.
Posledním, o čem chci napsat v tomto matematickém článku jsou významné zápasy mezi rivaly z předních míst skupiny. Je jistotou, že pokud se střetne, někdo z této hvězdné pětice, navzájem si poberou body, a tudíž k postupu by mohlo stačit ještě mnohem méně, než jsem napsal v řádcích výše.
Už v příštím 17. a 18. kole se hrají dva avizované zápasy ze špičky soutěže. STORKS vs. TECHNIKA, zápas, co nás enormně zajímá a samozřejmě my se střetneme s Dynamitem.
V 19. kole na sebe narazí celky Carpe Diem vs i-center. V kole 20. se střetnou ve vzájemném souboji Dynamit s i-centrem a opět my s Technikou.
K postupu máme opravdu hodně blízko..

úterý 12. května 2009

Restaurace OKRUH opět otevřena + kulturní akce

Dnes 12.5. 2009 je možné poprvé oficiálně navštívit nově zrekonstruovanou sportovní restauraci Okruh. Konečně se tedy budeme moci zchladit kofčou, či pivíčkem po i před futsalovými špíly, které zde, na Rybnické 75 hrajeme.
V provozu restaurace jsou nově samovýčepy!!
.
Druhou akcí, kterou zde chci zveřejnit, je páteční (15.5.) futsalový galavečer.. Takže, kdo by měl chuť..
Text ze stránek BAF:
BRNĚNSKÁ SOUTĚŽ 2009/2010 ZDARMA? PŘIJĎTE V PÁTEK 15. KVĚTNA NA FUTSALOVÝ GALAVEČER! Brněnská asociace futsalu za podpory pivovaru Gambrinus a dalších partnerů si vás při novém otevření naší/vaší futsalové restaurace Okruh dovoluje pozvat na 9. GALAVEČER FUTSALU, který se koná v pátek 15.května 2009 v sále na Rybnické 75 v Brně-Novém Lískovci. Od 19:00 hodin hraje skupina BREEZE BAND Jiřího Suchého a na programu je tanec, skvělá hudba, kulturní zábava, sportovní soutěže, neuvěřitelně bohatá tombola s jedinečnou vstupenkovou TOP cenou - startovné do brněnské soutěže 2009/10 ZDARMA!!! PLAKÁT. Vstupenky za 150 korun lze zakoupit v kanceláři B.A.F. nebo přímo v sále. Neváhejte a objednávejte, bude VYPRODÁNO!!!
.
Třetí aktualitou, nebo spíše pozvánkou je sobotní (16.5.) KOŠT SLIVOVICE! Každoroční štamgasti Lukin a Olin všechny jistě přivítají s otevřenou náručí.. Kdo by měl chuť nejen na švestičky, je zván..
.
Poslední kulturní akcí, na kterou jsem upozorňoval již po špíle s Bosonohama je páteční (22.5.) megakoncert TŘÍ SESTER netradičně na Riviéře.. Hostem bude punková legenda E!E, Doktor P.P. a MZH. Zahájení je už v 18:00! Účast zatím nepřímo potvrdili Michal s Lobem. Přímo Lukin a já..

pondělí 11. května 2009

300: Bitva u Termophyl

Stejně jako naši sparťanští hrdinové, tak i před námi stál přetěžký úkol, porazit nepřítele, o kterém jsme věděli, že se bude snažit zuby nehty urvat kus masa pro sebe, aby přežil v nelítostné divočině 3.A brněnské třídy futsalu.

Udatný Pájonidas však směle zavelel hřmotným hlasem k útoku a jeho armáda v lítém boji, bičována větrem nepříznivých událostí, neuhla ani o píď. Výsledek bitvy hřeje o to více všechny chrabré válečníky, že byl korunován skvělým úspěchem, výhrou 7:0 a tudíž čistým kontem nad na první pohled krvežíznivými monstry z Bosonoh.
.
V neděli 10.5. v 15:30 jsme zakončovali 3.hrací víkend jara zápasem proti Bosonohám C. Byli jsme jasní favorité, ať už při pohledu do tabulky, nebo při vzpomínce na poslední naše střetnutí, ve kterém jsme Bosonohy přejeli 8:0. Jediné, co nám mělo sát v cestě za úspěchem bylo neutuchající horko. Podmínky však byli pro oba soupeře stejné a tak ani případný neúspěch by se nedal na tuto okolnost svalit.
Začátek utkání ovlivnila komická situace, kdy sem si zapomněl doma kopačky a tak sem ve duchu písně "200 v městě, 300 z místa" pro ně sypal autem až se za kočárem prášilo. Tím pádem, jsem do role kapitána utkání byl nucen dát královnu Olina. Dorazil jsem a už se 5 minut hrálo. Tímto se za vzniklé extempore dodatečně omlouvám. No a aby jsme se tedy dostali k sestavě..

V bráně nahradil nemocného Martina H. Boris. Nikdo nevěděl, co od něj a jeho výkonu má čekat. Bude chytat jako trubka, nebo se v něm skrývá kočičí pudy a vylapá všechno? Tuto tajenku rozluštil zápas, a já tu musím s potěšením sdělit, že Boris předvedl unikátní výkon. Střel se nebál, chytl co mohl a odměnou mu bylo krásné čisté konto na konci zápasu. Obrana nastoupila ve složení Lob, Culiš a Olin, útok Michal, SixKiller a Pája. Honza a Ríša se ze zápasu omluvili, David se neomluvil.

Utkání začalo.. A začalo přesně v tom duchu, jaké bylo ten den počasí.. utahaně, pomalu, bez běhání, nabízení se.. Sice jsme předvedli pár kloudných akcí, i pár střel, ale k úspěchu v prvním poločase bohužel nice nevedlo. Bosonohy byly dalo by se říct téměř bezzubé, a pokud něco předvedli a dostali se před Borise, tak ten se nezalekl a míč ukryl v mohutných dřevorubeckých pažích. Všichni jsem věděli, že na soupeře herně máme, bylo jen otázkou času, kdy se prosadíme. Chtělo to jedné, začít se více pohybovat a nabízet se. No a taky trochu začít kombinovat, protože pár hráčů asi zapomnělo, že není na ping-pongu, kde dotyčný hraje sám, ale na futsale, kde jsou na hřišti další 4 spoluhráči. Navzdory velké převaze v první půli svítil na světelné tabuly kolosea Okruh bezbrankový stav.

Druhá půle začalo zostra. Na smršť, jakou jsme připravili hráčům Bosonoh, většina z nich nezapomene ani na smrtelné postely. Výkon z první poloviny byl zapomenut a my jsme si zahráli loutkové divadlo s kašpárky z Bosonoh, jenž se jim nožičky zamotaly kolem nevěřícně rotující hlavičky. Dílo načal probuzený střelec Martina a pak už se to sypalo. Rozhodčí ještě skoro nestihl odpískat rozehrání po gólu a brankář soupeře už lovil míč ze sítě opět. Ten den musel brankáři Bosonoh svými rysy silně připomínal výlov kaprů. Opět Martin - střela - gól - 2:0, Pája - střela - gól - 3:0, Olin - střela - gól - 4:0, Pája - střela - gól - 5:0, Olin - střela - gól - 6:0, Martin - střela - gól - 7:0. Pokud sem pořadí branek otočil, tak mě nekamenujte.. No prostě galapředstavení se vším všudy. I zvědavé stářím zdrchané babky ze širokého okolí, nedbaje rad svým lékařů a napříč svými zdravotními neduhy, se přikodrcali na Okruh v domnění, že se něco rozdává zadarmo, nebo alespoň ve slevě. A měli pravdu, Carpe Diem ten den rozdávalo radost! Radost z futsalu a navíc přidalo Bosonohám pěkných pár ran na záda.
Druhý poločas vyzněl jasně v náš prospěch, podařilo se nám prosadit po všech stránkách. Dokonce jsme si už i nahráli, více se běhalo a to soupeři zlomilo vaz. Nepamatuji se, kdy bychom za poločas dali 7 branek, navíc, když to bylo v poločase ještě 0:0. Každopádně vítězstvím 7:0 jsme opět o velký krok vpřed.

Chtěl bych všem poděkovat za velmi dobré výkony, které jste předvedli. Byl to dobrý kolektivní výkon, který podtrhl naši suverenitu ve skupině A. Jsem rád, že se tento zápas povedl i bez neustálého napomínání a rozčilování se. Takto bych si to představoval i nadále a věřím, že nejsem jediný.

Dále Vám přináším souhrn výsledků 15. a 16. kola, kde opět nebyla nouze o překvapení, ale také o suverénní výsledky některých favoritů..
V 9 hodin dopoledne skupinu A zahájil výhrou Dynamit nad Pörkele 2:1, tento výsledek se celkem dal očekávat. Dle mě a Oldy jsou Dynamit horkým kandidátem na postupový flek, současně s Technikou. V druhém utkání na jara výborně hrající Orel St.Lískovec zdolal těsně Pörkele 3:2 a připsal si další jarní body. Jen tak pro zajímavost Orly z Lískovce na podzim získali z 10ti zápasů celkem 7 bodů, nyní v půlce jara po 5ti zápasech jich získali už 9! a tím se řadí mezi nejúspěšnější celky dosavadní jarní části. Příští kolo se stanou našimi soupeři. Ve třetím střetnutí dopoledne Dynymit smetl United 10:2, zisk 6ti bodů Dynamitu nás moc netěší, ale co se dá dělat. Technika pokračuje ve své jarní spanilé jízdě a na kopytech roznesla nováčka ŽVK 8:0. Nečekaně dobrý víkend zažili Predátoři, když získali 6 bodů za dvě výhry, 6:1 na United a velmi nečekaně vysoko 8:3 na Storks. Mezi těmito duely sehráli svoje první utkání dne i na čele hrající i-center a bez větších problémů porazili ŽVK 5:3. Za zápas kola by se dal považovat další, tentokrát už náš předzápas a to mezi rivaly z popředí Storks a i-centrem. Mírně favorizovaný Storks utkání nezvládl a prohrál s i-centrem jasně 0:5. To je velké překvapení, Storks prohráli obě střetnutí víkendu a tím pádem klesly z postupovým pozic až na 4.místo tabulky. Zato ostatní favorité potvrdili, že boj o postup nevzdávají, naplno bodovala Technika, Dynamit, i-center a také my výhrou 7:0 nad Bosonohama.
.
V tabulce se pozice měnila především díky propadu Storks. kteří propadli z druhého na čtvrté místo. My jsme si výhrou pojistili vedení v soutěží a na druhé postupové místo se vydrápali i-center. V těsném závěsu za nimi je Technika, Storks a Dynamit. Ostatní týmy tabulky už nadobro ztratili postupové ambice a jejich pozice se víceméně nemění.

Ve střelecké tabulce došlo v prudkým posunům. Duda z i-centru 5ti víkendovými góly odskočil pronásledovatelům o pěkných pár gólů, až na 20. Třetí v pořadí je stále Lukin s 16ti trefami, čtvrtý jsem já s 15ti a páté místo drží Olda se 14ti ránami do černého (tím nemyslím Wilfrieda Dudu) Nebezpečně se přibližuje SixKiller Martin, které ze tří víkendů vytěžil neuvěřitelných 10 branek a patří mu 12.pozice.

Další střetnutí odehrajeme až za tři týdny a to 30.května. Soupeřem nám bude jarní senzace z Lískovce a zle dotírající Dynamit.

neděle 10. května 2009

Tabulka HRÁČE SEZONY po 8.hracím víkendu

Jelikož se hraje dnes další kolo soutěže 3.brněnských tříd - i naše, byl jsem nucen vstát dnes v 5 hodin ráno a vyhodnotit minulý víkend soutěže Hráč Sezony. Dnes odpoledne totiž budete moci opět hlasovat pro nejlepšího hráče dneška.
.
V tabulce opět došlo k pár změnám. Sice nikterak dramatickým, ale každopádně zajímavým. Prvenství si výborným výkonem v minulém kole udržel Killer Martin, ba co víc, svůj náskok ještě navýšil, průměrná známka 13 je nevídaná. Druhé místo stále patří Olinovi, sice nevím, jak je možné, že se tak dlouho drží tak vysoko, ale počty jsou pravdivé, neúprosné a neošálitelné. Třetí místo patří Lukinovi, který však už do bojů nezasáhne. Velký posun v soutěži zaznamenal náš gološ Martin H., kterého 14 bodů získaných po minulém kole katapultovalo na 4. místo. Na páté klesl Pája. Šestý zůstává nadále Boris, který si toto místo vydobyl dobrými vyrovnanými výkony v každém kole. Je to takový mravenec, jehož práce není moc vidět, ale o to je užitečnější a pomalu pomaloučku sbírá bodík po bodíku.. Na sedmé místo klesl Ríša. Osmý se umístil naprostý nováček soutěže Culiš, který si připsal dva body za minulé kolo. Vyhrát soutěž už však nemůže z důvodu malého počtu zápasů. Na deváté místo klesl Michal, který mírně zaostal za výkonem v prvním jarním kole. Projevilo se to i na nezisku bodů. Michal je však cti žádostivý a dnes jistě do výkonu dá vše, aby napravil bodový zisk. Desátý David a jedenáctý Lob bodový zisk nerozšířili, jelikož nehráli. Dvanáctý Honzin do soutěže ještě nezasáhl a tím také ztratil možnost vyhrát soutěž.
.
Upozornění: Na podzim bylo pravidlem, že po odehrání víkendu se hlasovalo do pátku, tento zaběhnutý trend nebudu měnit. První jarní kolo se však hlasovalo do neděle a to díky vzniklým technickým problémům. Proto ještě jednou opakuji, hlasuje se vždy do pátku!

pátek 8. května 2009

Předzápasové info CDB vs. Bosonohy C

Jak už se stalo takovou malou tradicí, i tentokrát Vám přináším před zápasové informace týkající se našeho nedělního soupeře, který se nazývá Bosonohy C.
V 15:30, jako poslední zápas dne, nás čeká nevyzpytatelný celek z Bosonoh. Náš společný podzimní souboj vyzněl jednoznačně pro nás, až sem byl z toho mírně zaskočen. Výhra 8:0 by mohla svádět k podcenění soupeře, to ale nesmíme udělat, asi by se nám to krutě vymstilo. V prvním jarním kole se podařilo Bosonohám přehrát tehdy ještě první celek tabulky - Storks v poměru 4:1. Druhý zápas vyhráli 4:2 nad nováčkem ŽVK. Druhý jarní víkend se však tým ze středu tabulky příliš nepovedl. Prohrál s předposledními Pörkele 0:3 a remizoval s nevýrazně hrajícím týmem United 2:2.
.
Jak to všechno shrnout... Jak sem již napsal v úvodu, Bosonohy jsou nevyzpytatelný tým s nestabilními výkony. Doufám, že právě proti nám je chytneme v ne zrovna dobrém rozpoložení..
Zápas bude o to těžší, že tým postihla velká nečekaná rána. Absence našeho jediného brankáře Martina H. Po demokratickém rozhodování jsme kolektivně dospěli k náhradě jménem Boris. Chci tímto ještě jednou Borisovi poděkovat za jeho odhodlanost a snahu pomoci týmu všemi dostupnými prostředky.
.
Na listině nehrajících tento víkend přibyl bohužel i Esteban Cambiasso - Ríša.
Nad startem Davida a Honzina visí dva velké otazníky. David o sobě nedává vědět a Honza stále laboruje s poraněným kotníkem, takže o jejich startu bude rozhodnuto asi až v neděli.
.
Předpokládaná sestava:
Boris - Culiš, Lob, Olin, (Honzin) - Killer, Michal, Pája, (David)
.
Fakta o Bosonohách C:
pozice: 6. místo tabulky
výher: 6
remíz: 3
proher: 5
skore: 36:38
bodů: 21
střelci: Výplach 8 :-)
.
Fakta o Carpe Diem:
pozice: 1
výher: 11
remíz: 1
proher: 1
skore: 65:15
bodů: 34
střelci: Pája 13, Olin 12, Killer Martin 7
.
Vzájemná střetnutí: Carpe Diem vs. Bosonohy C : 8:0 (5:0)
Počasí - má být horko jak sviňa. Asi 26 ve stínu.
SRAZ je v 15:00 na OKRUHU!!

čtvrtek 7. května 2009

Zodiac - videoklip

Tak pánové, povedlo se mě něco, z čehož i těm nejotrlejším z Vás se zpotí oči od slz..



Doporučuji si zapnout dole na liště videoklipu HQ, klip pojede lépe hudebně i obrazově..

úterý 5. května 2009

Hledá se brankář na neděli..

Možná jste si sami všimli, že v omluvenkách přibyl jeden hooodně nepříjemný zápis. Je od Martina H., že v neděli s největší pravděpodobností nebude moct nastoupit kvůli nemoci a antibiotikám.. Velká rána, velká ztráta !
Co teď?
Máte někdo nápad?
Kdo se postaví v neděli do brány?

Je nutné toto téma prodiskutovat na DISKUSI !

neděle 3. května 2009

Omluvenky

V pravé liště jsem právě udělal další kolonku a to s "omluvenkama". Byl bych rád, kdyby ti, co se nemohou dostavit na zápas, nebo na trenál se zde vždy zapsali, ať víme, kdo kdy jde a kdo ne... Potřebuje to Olin z důvodu domluvy tréninku, nebo já ohledně počtu lidí na zápasy. Už mám totiž dost posílat neustále SMSky a doprošovat se každého, aby mě laskavě sdělil, jestli jde nebo ne.. Jste dospělí lidi !

  1. Vždy 5 - 6 dnů předem udělám v omluvenkách nový odkaz - událost, ke které prosím napište svoji případnou neúčast. Pokud se nenapíšete, bude to bráno tak, že normálně jdete.. A případný nezdar z důvodu vaší neúčasti budete nésti na svých bedrech a při Vašem příchodu příště dostanete od celého klubu "deku"..

  2. Druhou možností, pokud se nemůžete dostavit na nějaký trenál, či zápas, je mě napsat SMS. Já to v omluvenkách napíšu sám.
Takže abych to shrnul...
Omluvenky buď mě SMSkou, nebo zde v Omluvenkách vždy nejpozději 24 hodin před futsalovou akcí..

Rozumíte??

Myslím, že to pro Vás nemusí být až zas takovej problém, ne? Je to naprosto jednoduchý! A jestli nejste schopni napsat do SMS, nebo sem "na trenál nejdu", tak jste jelimani a bude na Vás dále pohlíženo s opovržením..

Kill Instinct

Kill Instinct - instinkt zabijáka včera v sobotu na Okruhu předvedla hvězda našeho týmu Martin M. Hojně povzbuzován svým opilým bratrem se mu podařilo vstřelit hned pět branek do sítě soupeřů. Uvažuju o tom, že už v článcích nebudu dále psáti jméno Martin M., je to divný furt tam cpát to M., proto budu užívat buď jeho vlastní podpis "Mrazič", nebo prostě Killer, a nebo Bobby SixKiller.
.
Až do prvního zápasu s United nebylo jasné, v jaké sestavě nastoupíme. Původně se počítalo s dvěma čtyřkami, jelikož už s předstihem se omluvili kotníkáři Luboš a Honzin. Pět minut před zahájením zápasu však bylo vše úplně jinak. Už dlouho se neozývající David nedorazil - bez omluvy, to samé Culiš. Ten se nakonec s velkým zpožděním dostavil. Nevím co ho zdrželo, nikomu se nepochlubil..
Tento víkend jsme měli nezvykle početné fanouškovské publiku, dlouho jsme to ani nemohl spočítat, ale nakonec jsme se dobral k číslu 7!!
.
Zápas s United začal dost nervózně z naší strany. Dlouho dlouho jsme se nemohli dostat do nějaké kloudnější střelecké příležitosti. Hra byla neuspořádaná, ani trochu s nádechem herního projevu, jaký jsme předváděli proti Storks. Hra v obraně byla mírně řečeno chaotická, stejně tak útočné výpady. Ke konci první půle vzal poprvé za odpoledne osud do svých rukou Killer Martin a nelítostně zasadil ránu gološovi chytajícímu United. Poločasový výsledek 1:0 nám nedodávalo moc klidu. Zápas byl otevřený... V druhém poločase přidává druhou branku Martin, poté po pěkném průniku Olin a nakonec po bystré nahrávce do prázdné brány Boris. Hra v druhé půli se dosti oproti první zlepšila, a za následek to mělo tento gólový nárůst.. Martin H. vychytal další nulu, za což mu gratuluji. Takže konečný výsledek 4:0 potvrdil naši roli favorita. První poločas však narušil opět Olin, kdo byl, tak ví jak.. Nebudu se zde rozepisovat, každý si na to může udělat obrázek sám. Každopádně radost z futsalu byla pryč.
.
Druhý zápas nás čekal nevyspitatelný celek Pörkele, který, teď už to můžu říct, se o 100procent zlepšil oproti podzimu. Soupeř od první minuty až do poslední byl běhavější nežli my. My jsme mohli však těžit z Killerova osvícení a jeho brankovým příděl tří branek vlastně rozhodl. Navíc po pěkném uvolnění mi přihrál do prázdné brány a i mě se nakonec podařilo skórovat, i když sem si myslel, že v tak otrávené náladě, v jaké sem byl, to ani není možné. Nakonec jsem se i přes mnoho promarněných akcí dostal do souboje tváří v tvář proti gološovi Pörkele. Zasunu jsem mu střelu k levé tyči a nebylo co řešit. Týmu Pörkele se nakonec ještě podařilo potrestat naše nevrácení se obrany a ve snaze 2 na 4 jsme neubránili jejich útok. Pokazili jsme možnou druhou nulu Martinovi H. v bráně. No škoda.. Výsledek 5:1 nás dovedl k sobotnímu zisku celkem 6ti bodů. Přesně tak, jak jsme si to plánovali a představovali..
.
Tento víkend dle mého názoru patřil dvěma lidem, dvěma Martinům z našeho klubu. Pět branek do soupeřovy sítě se nepodaří vždycky a dva zápasy s jedním obdrženým gólem a mnoha dobrými zákroky také výrazně podpořil úsilí ostatních hráčů v poli. Vím, že výsledky jsou kolektivní výkon, ale bez těchto dvou kluků nevím, nevím, jak bychom včera dopadli.. Poděkování však patří všem, každý si odehrál svoje, někdo lépe, někdo ještě lépe...
.
Po tomto kole jsme se neskromně dostal do čela tabulky aktivních střelců našeho klubu s 13ti zásahy. S 12ti mi na záda dýchá Olin, a pokud to tak půjde dál tak Killer Martin nás všechny přejede jak parní válec. Ze tří utkání má 7 branek.
.
Další střetnutí odehrajeme už za týden - 10.5.09 na Okruhu v 15:30. Bude se jednat jen o jeden jediný špíl a to s Bosonohama C. Netuším, co mám od tohoto soupeře očekávat. V prvním jarním kole porazil Storks a nyní prohrál s Pörkele a remizoval s United. No kladná bilance je jednoznačně na naší straně, na podzim jsme jim dali škaredých 8:0, takže doufám, že se nám podaří dobrý výkon i nyní a Bosonohy porazíme..

sobota 2. května 2009

Tabulka a souhrn zápasů po 13. a 14. kole

Dnešními vítěznými výsledky jsme udělali výrazný krok k vysněnému postupu z 3. do 2. brněnské třídy. Cesta v obou střetnutích však nebyla sypána růžemi, jak se mohlo dle výsledků zdát, ale byla to úmorná dřina..
Přináším vám zbrusu čerstvou tabulku po tomto kole společně s odehranými zápasy tohoto kola..

Na čele máme čtyřbodový náskok na druhé Storks + zápas k dobru.. Na třetí místo se posunula dvěma výhrami Technika. Ode dna se pomalu odlepují na podzim nevýrazní Pörkele a Orly z Lískovce také začínají tahat za delší konec provázku..

Stejně jako minulé kolo, tak i ve 13. a 14. kole se dostavilo pár překvapení, ale také suverénní tažení Techniky. Ve zkratce Vám nastíním dnešní duely..
  • V prvním zápase by se dalo říci, že se jednalo o šlágr kola. Narazili na sebe dva aspiranti na postup. Storks vs Dynamit. Celkem mě překvapilo, že minule nemohoucí Storks se dokázali vzepět a porazili 2:0 ambiciózního soupeře. To znamená, že Storksové nám stále šlapou na paty.
  • Druhý zápas měl jasně vyznít pro favorizované Storks, proti ve spodní části tabulky tápajícím Orlu St. Lískovec. Orel však na jaře podává nadmíru dobré výkony a dnes to jen potvrdil. Druhé Stroks pěkně potrápili, ale vedení v utkání v poměru 2:0 se jim nepodařilo ubránit. Nakonec pro nás dobrá remíza 2:2.
  • Třetí utkání - nově vzniklý tým ŽVK narazil na Orly z Lískovce. Orly potvrdili dobrou jarní formu a vyhráli v poměru 6:4. Tým ŽVK je torzem na podzim bezbranného týmu KH. Za ŽVK hraje jeden nebo dva hráči z KH, ostatní jsou mladí kluci..
  • Ve čtvrtém utkání na sebe narazili dva celky ze spodní části tabulky, ŽVK vs Predátors. Z této brankové přestřelky nakonec vítězně vyšel tým ŽVK v poměru 6:5 a připsal si vůbec první výhru v historii.
    .
  • V pátém střetnutí si favorizovaná Technika poradila s přehledem s bezzubými Predátors a vyprovodilo je vysokým debaklem 8:2.
  • V dalším utkání měla však padnout kosa na kámen. Očekávané střetnutí mezi Technikou a i-centerem. I-center však zůstal opravdu daleko za očekáváním. Ani kvalitně hrající Wilfried Duda nedokázal odvrátit ostudný výsledek 6:0 pro Techniku.
  • V dalším utkání jsme nastupovali my Carpe Diem proti ve středu tabulky hrajícím United. V souboji jsme byli favoritem a to jsme potvrdili i výsledkově v poměru 4:0.
  • V osmém utkání dne jsme narazili na opravdu každým dnem se zlepšující tým Pörkele. Vzrůstající formu potvrdili i proti nám. Urputným výkonem se Carpe Diem nakonec podařilo soupeře přehrát výsledkem 5:1.
  • V předposledním střetnutí na sebe narazil tam Bosonoh, u kterého se dalo po posledním poražení Storks dobrý výsledek i proti středotabulkovým United. Nestalo se tak a remíza 2:2 odsoudil tým Bosonoh na již nevážného aspiranta na postup.
  • Tato moje domněnka se potvrdila v posledním zápase, kdy se dobrým výkonem opět prezentoval tým Pörkele a porazil favorizované Bosonohy jasně 3:0.

To by bylo asi tak vše ke krátkému shrnutí kola. Samozřejmě Vás čeká ještě oficiální článek k našim zápasům, to ale snad zítra, nebo v týdnu..