pondělí 11. května 2009

300: Bitva u Termophyl

Stejně jako naši sparťanští hrdinové, tak i před námi stál přetěžký úkol, porazit nepřítele, o kterém jsme věděli, že se bude snažit zuby nehty urvat kus masa pro sebe, aby přežil v nelítostné divočině 3.A brněnské třídy futsalu.

Udatný Pájonidas však směle zavelel hřmotným hlasem k útoku a jeho armáda v lítém boji, bičována větrem nepříznivých událostí, neuhla ani o píď. Výsledek bitvy hřeje o to více všechny chrabré válečníky, že byl korunován skvělým úspěchem, výhrou 7:0 a tudíž čistým kontem nad na první pohled krvežíznivými monstry z Bosonoh.
.
V neděli 10.5. v 15:30 jsme zakončovali 3.hrací víkend jara zápasem proti Bosonohám C. Byli jsme jasní favorité, ať už při pohledu do tabulky, nebo při vzpomínce na poslední naše střetnutí, ve kterém jsme Bosonohy přejeli 8:0. Jediné, co nám mělo sát v cestě za úspěchem bylo neutuchající horko. Podmínky však byli pro oba soupeře stejné a tak ani případný neúspěch by se nedal na tuto okolnost svalit.
Začátek utkání ovlivnila komická situace, kdy sem si zapomněl doma kopačky a tak sem ve duchu písně "200 v městě, 300 z místa" pro ně sypal autem až se za kočárem prášilo. Tím pádem, jsem do role kapitána utkání byl nucen dát královnu Olina. Dorazil jsem a už se 5 minut hrálo. Tímto se za vzniklé extempore dodatečně omlouvám. No a aby jsme se tedy dostali k sestavě..

V bráně nahradil nemocného Martina H. Boris. Nikdo nevěděl, co od něj a jeho výkonu má čekat. Bude chytat jako trubka, nebo se v něm skrývá kočičí pudy a vylapá všechno? Tuto tajenku rozluštil zápas, a já tu musím s potěšením sdělit, že Boris předvedl unikátní výkon. Střel se nebál, chytl co mohl a odměnou mu bylo krásné čisté konto na konci zápasu. Obrana nastoupila ve složení Lob, Culiš a Olin, útok Michal, SixKiller a Pája. Honza a Ríša se ze zápasu omluvili, David se neomluvil.

Utkání začalo.. A začalo přesně v tom duchu, jaké bylo ten den počasí.. utahaně, pomalu, bez běhání, nabízení se.. Sice jsme předvedli pár kloudných akcí, i pár střel, ale k úspěchu v prvním poločase bohužel nice nevedlo. Bosonohy byly dalo by se říct téměř bezzubé, a pokud něco předvedli a dostali se před Borise, tak ten se nezalekl a míč ukryl v mohutných dřevorubeckých pažích. Všichni jsem věděli, že na soupeře herně máme, bylo jen otázkou času, kdy se prosadíme. Chtělo to jedné, začít se více pohybovat a nabízet se. No a taky trochu začít kombinovat, protože pár hráčů asi zapomnělo, že není na ping-pongu, kde dotyčný hraje sám, ale na futsale, kde jsou na hřišti další 4 spoluhráči. Navzdory velké převaze v první půli svítil na světelné tabuly kolosea Okruh bezbrankový stav.

Druhá půle začalo zostra. Na smršť, jakou jsme připravili hráčům Bosonoh, většina z nich nezapomene ani na smrtelné postely. Výkon z první poloviny byl zapomenut a my jsme si zahráli loutkové divadlo s kašpárky z Bosonoh, jenž se jim nožičky zamotaly kolem nevěřícně rotující hlavičky. Dílo načal probuzený střelec Martina a pak už se to sypalo. Rozhodčí ještě skoro nestihl odpískat rozehrání po gólu a brankář soupeře už lovil míč ze sítě opět. Ten den musel brankáři Bosonoh svými rysy silně připomínal výlov kaprů. Opět Martin - střela - gól - 2:0, Pája - střela - gól - 3:0, Olin - střela - gól - 4:0, Pája - střela - gól - 5:0, Olin - střela - gól - 6:0, Martin - střela - gól - 7:0. Pokud sem pořadí branek otočil, tak mě nekamenujte.. No prostě galapředstavení se vším všudy. I zvědavé stářím zdrchané babky ze širokého okolí, nedbaje rad svým lékařů a napříč svými zdravotními neduhy, se přikodrcali na Okruh v domnění, že se něco rozdává zadarmo, nebo alespoň ve slevě. A měli pravdu, Carpe Diem ten den rozdávalo radost! Radost z futsalu a navíc přidalo Bosonohám pěkných pár ran na záda.
Druhý poločas vyzněl jasně v náš prospěch, podařilo se nám prosadit po všech stránkách. Dokonce jsme si už i nahráli, více se běhalo a to soupeři zlomilo vaz. Nepamatuji se, kdy bychom za poločas dali 7 branek, navíc, když to bylo v poločase ještě 0:0. Každopádně vítězstvím 7:0 jsme opět o velký krok vpřed.

Chtěl bych všem poděkovat za velmi dobré výkony, které jste předvedli. Byl to dobrý kolektivní výkon, který podtrhl naši suverenitu ve skupině A. Jsem rád, že se tento zápas povedl i bez neustálého napomínání a rozčilování se. Takto bych si to představoval i nadále a věřím, že nejsem jediný.

Dále Vám přináším souhrn výsledků 15. a 16. kola, kde opět nebyla nouze o překvapení, ale také o suverénní výsledky některých favoritů..
V 9 hodin dopoledne skupinu A zahájil výhrou Dynamit nad Pörkele 2:1, tento výsledek se celkem dal očekávat. Dle mě a Oldy jsou Dynamit horkým kandidátem na postupový flek, současně s Technikou. V druhém utkání na jara výborně hrající Orel St.Lískovec zdolal těsně Pörkele 3:2 a připsal si další jarní body. Jen tak pro zajímavost Orly z Lískovce na podzim získali z 10ti zápasů celkem 7 bodů, nyní v půlce jara po 5ti zápasech jich získali už 9! a tím se řadí mezi nejúspěšnější celky dosavadní jarní části. Příští kolo se stanou našimi soupeři. Ve třetím střetnutí dopoledne Dynymit smetl United 10:2, zisk 6ti bodů Dynamitu nás moc netěší, ale co se dá dělat. Technika pokračuje ve své jarní spanilé jízdě a na kopytech roznesla nováčka ŽVK 8:0. Nečekaně dobrý víkend zažili Predátoři, když získali 6 bodů za dvě výhry, 6:1 na United a velmi nečekaně vysoko 8:3 na Storks. Mezi těmito duely sehráli svoje první utkání dne i na čele hrající i-center a bez větších problémů porazili ŽVK 5:3. Za zápas kola by se dal považovat další, tentokrát už náš předzápas a to mezi rivaly z popředí Storks a i-centrem. Mírně favorizovaný Storks utkání nezvládl a prohrál s i-centrem jasně 0:5. To je velké překvapení, Storks prohráli obě střetnutí víkendu a tím pádem klesly z postupovým pozic až na 4.místo tabulky. Zato ostatní favorité potvrdili, že boj o postup nevzdávají, naplno bodovala Technika, Dynamit, i-center a také my výhrou 7:0 nad Bosonohama.
.
V tabulce se pozice měnila především díky propadu Storks. kteří propadli z druhého na čtvrté místo. My jsme si výhrou pojistili vedení v soutěží a na druhé postupové místo se vydrápali i-center. V těsném závěsu za nimi je Technika, Storks a Dynamit. Ostatní týmy tabulky už nadobro ztratili postupové ambice a jejich pozice se víceméně nemění.

Ve střelecké tabulce došlo v prudkým posunům. Duda z i-centru 5ti víkendovými góly odskočil pronásledovatelům o pěkných pár gólů, až na 20. Třetí v pořadí je stále Lukin s 16ti trefami, čtvrtý jsem já s 15ti a páté místo drží Olda se 14ti ránami do černého (tím nemyslím Wilfrieda Dudu) Nebezpečně se přibližuje SixKiller Martin, které ze tří víkendů vytěžil neuvěřitelných 10 branek a patří mu 12.pozice.

Další střetnutí odehrajeme až za tři týdny a to 30.května. Soupeřem nám bude jarní senzace z Lískovce a zle dotírající Dynamit.

Žádné komentáře: