středa 27. května 2009

Carpe Diem ve Vídni - výlet do kosmu

V sobotu 23.května část oddílu Carpe Diem navštívilo našeho jižního souseda. Ano, společně s mojí milou ženou Luckou, Lobem a Mončou jsme navštívili Vídeňský zábavní park Práter v Rakousech..
Myslím, že to byl opravdu krásný výlet plný vzrušení a nezapomenutelných napínavých zážitků.. Důkazem toho je i video, které jsem zde právě vyvěsil. Nebudu Vám zde sáhodlouze rozmlouvat, jak super to byl vejlet, máme moře fotek a videí ze všelijakejch hrůzostrašnejch atrakcí, které zde jistě také zveřejním.. Ale zaměřme se na ten úplně nejvíc nejdrsnější a nejbrutálnější zážitek toho dne.
Lucka společně s Lobem se rozhodli, že vyzkoušejí nejdrsnější atrakci, jaká se v parku nacházela.. Atrakce Ejektion Seat - volně přeloženo jako "vystřelovací sedadlo" - pracuje podobně, jako prak, na stejném principu. Natáhnout - vystřelit.. No na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby sedadlo nenatahovali z 60ti metrové výšky a pak Vás nevystřelili do výšky metrů 90ti.. :-)
Prostě maso jak sviňa.. Kdo nezažil, možná neuvěří... každopádně z videa je dobře vidět, jak to s oběma zamávalo.. :-)
Já osobně jsem musel měnit trenky ihned po příchodu k atrakci, takové to bylo pro mě emoční halóó.. Vejít na ni bylo pro mě něco z říše pohádek, a tak sem se držel o pěkných pár metrů vzádu..
Trošku blíže Vám popíšu celou událost.. Lob s Luckou se rozhodli, že vystřelovací sedadlo si nemůžou nechat ujít. Dobrou zprávou bylo, že sedadlo vlastně není jedno, ale dvě vedle sebe, takže mohli být vystřeleni spolu.. Když na něj vstupovali, ještě vůbec netušili, co je čeká. Oběti usedají do křesel a rakouskej maník je přikurtuje.. Z křesel jsou vyvedeny gumové lana, které jsou zavěšeny na 60ti metrových stožárech a sedadlo z nich řádně nataženo tak, aby gumové lana byly napruženy jak se patří. Dále následuje mírné zaklonění obou křesel a po chvíli i povel odstřelovače, že výlet do kosmu se nezadržitelně blíží.. A nejednou.. Uááááááááááááá ! Rychlostí tryskáče oba vylétají nezadržitelně do výšky 90ti metrů, tam se otáčí hlavou dolů a následuje neuvěřitelný volný pád hlavou dolů.. (no na poblití to je). To se opakuje ještě alespoň jednou, sice ne už taková výška, ale kotrmelec a pád hlavou dolů si vychutnávají ještě jednou.. HUKOT jak sviňa!!!
Na videu je jasně patrné, že i životem ostříleným Lubošem tento zážitek náležitě zamával.. Po dosednutí na zem byli oba jako vyměnění.. Zanechá to na nich stopy jistě hodně dlouho..
Po několikahodinové pauze mě Monča prosí, abych tam šel ještě s ní, ale já nejsu sebevrah, takže promíň, Mončo, snad příště.. :-)
Autentické video i s komentářem a mojí úpravou můžete shlédnout zde..
Přeji příjemnou zábavu..



Komentáře prosím na DISKUZI.. :-))

Žádné komentáře: