pátek 29. dubna 2011

Oldův rekord se chvěje v základech

Jsem tomu velice rád... Olinův rekord v počtu odehraných zápasů za sebou (bez přerušení), který se zdál být nedostižný, se pomalu začíná ochvívat v základech. No né tak úplně, ale na konci sezony už může být Olin spocený až na prdýlce.

Abychom promluvili řečí čísel, rekord v tuto chvíli čítá 86 utkání bez přerušení. Jediný, kdo Oldovi může zatnout tipec, jsem já osobě. Ostatní se v těchto statistikách nechytají a pohybují se někde v přízemních patrech..

V tuto chvíli mám na kontě plných 73 utkání bez pauzy! Pokud mě zdraví vydrží, no a asi i nervy, tak na konci této sezony bude mít na kontě 85 zápasů! K vyrovnání tedy bude chybět jediný zápas a k překonání zákonitě dva!

Doufám, že se mě podaří Oldův rekord překonat a mým tajným snem zůstává dosažení bájné stozápasové hranice..

Kanadské bodování po 18.kole

Z jara jsou odehrány sice zatím jen tři zápasy, přesto jsme už někteří z nás zaznamenali pár připsaných kanadských bodíků. Jak na tom kdo letos je se můžete podívat v následující tabulce..



Preview před 19. a 20.kolem - Red Devils, Fauna B

Už za dva dny sehrajeme opět na Mutěnické dva klíčové zápasy jara. Klíčové jsou totiž od minula úplně všechny. Během týdne se objevilo pár omluvenek a tak Vás nyní seznámím s nominací na nedělní mače..
Sestava: Nekwish – Dan, Boris, Kuba – Vláďa, Michaldo, Petr, Pája.
Omluveni: Ríša, Sykec, Martin. (důvody v omluvenkovém listě)

Zápasy s Red Devils jsou prozatím naší černou můrou. Opět bych mohl popsat pár řádků, jak smolnou bilanci s tímto týmem máme. Dvě prohry 1:2 a jedna nedávná ve finále RED DEVILS CUPU, to jsme prohráli 0:3. Vždy se jedná o velmi vyrovnaná utkání a to se dá očekávat i od nedělního zápasu. Uvidíme, kdo bude tentokrát tahat za delší šňůrku.. Zápas začíná ve 12:20.
Druhý zápas následuje ihned po skončení prvního.. Soupeřem nám bude Fauna B. Poslední dva zápasy vyhráli a tak se dá předpokládat, že jejich forma oproti podzimu šla nahoru. To se o nás zatím říct nedá a tak mírnými favority jsou právě borci z Fauny. Pokud se jich sejde na zápas více, jsou velmi nebezpečným a kvalitním mužstvem. NO uvidíme jak se situace vyvrbí..

Sraz na zápasy v 11:50 na Mutěnické!

středa 27. dubna 2011

Slovo Krále

Situace v klubu je dlouhodobě neutěšená, nikoliv však zoufalá, až destruktivní. Chtěl bych těmito slovy do klubu vnést alespoň trochu klidu a urovnání situace v rámci možností. Je jasné, že každý máme na vzniklou situaci vlastní názor, ze kterého málo kdo sleví, ale je nutné sezonu dohrát a až poté řešit co dále a vylévat si srdce hádkami, ke kterým situace nyní směřuje.


Chtěl bych tímto apelovat na všechny, aby hořící emoce nechali do konce jarní části vychladnout a soustředili se především na hru (byť jen s jedním na střídání). Důstojné dohrání zbylých dvanácti zápasů je na prvním místě a prosím Vás, aby jste až poté řešili svoje osobní problémy s klubem, byť odchodem. Slova na diskuzi ohledně odchodu na začátku jara působí celkem depresivně a tým psychicky táhne vhledem k situaci ještě více dolů. Ano, i mě nevýslovně sere, že na zápase jsme s jedním na střídání, ale nic s tím neudělám. Každý má svoji hlavu, svůj přístup k týmu. To se následně odráží na výsledcích a nechuti pravidelných hráčů, kteří můžou duši vypustit na hřišti a je jim to houby platné.

Plně chápu Vláďovi slova a ač se to zdá divné, jakožto prezident klubu s ním v kostce souhlasím a nedivím se mu, že se rozhodl tak, jak se rozhodl. Měl bych se správně jako vedoucí postavit na stranu přemlouvání a někdo by si mohl snad i myslet, že bych mohl být uražený, či naštvaný, že chce Vláďa loď opustit. A já na to, že nejsem a s Vláďou cítím. Mívám totiž dosti podobné nálady, jen na rozdíl od Vládi mám za klub zodpovědnost. (tím nechci říct, že Vláďa ji nemá, to ani náhodou). Chci tím říct, že jsem klub založil, mám k němu nějaký úzký vztah a zodpovědnost vůči všem, co v něm hrají. Několikrát jsem měl chuť s tím seknout a možná se to jednou i stane, ale zodpovědnost vůči dalším 10ti lidem mě v tom prozatím zabránila.
Každý má právo se zachovat jako Vláďa a já mu to nebudu mít za zlé. Situace v klubu není právě růžová a komu by se chtělo chodit se týden co týden mordovat na hřiště a domů odejít s porážkou a zbitý jako pes... když k obratu chybí jen tak málo..změnit trochu přístup a vůli..

Závěrem bych chtěl zopakovat to, co bylo řečeno na začátku. Každý situaci vnímá jinak, ale výlevy si prosím schovejte až na konec sezony. Vše nasvědčuje tomu, že po sezoně se budou dít velké věci, počínaje odchody hráčů, konče nevím čím.. Každopádně se musím nad fungováním klubu zamyslet a stanovit si po sezoně nové cíle, jakým způsobem a jestli vůbec pokračovat. Variant se nabízí několik. Která bude ta pravá se dozvíme v létě.


Teď je však prvořadé dohrát jarní část sezony, bez zbytečných emocí! Takže pojďme do toho!

Tipni si - 3.Kolo Touré

Tipovací soutěž se nám nečekaně chytla a tak Vám dnes můžu nabídnout další porci zápasů k tipování. Tipérským leaderem je v průběžné tabulce Olin, který minulé kolo změnil na one man show, když uhodl všechny nabízená utkání, tedy 6.
.
1.5.
SK Líšeň C vs. FC Vinohrady
Velice zajímavé utkání. SK líšeň se podle očekávání na jaře zvedá a dělá v tabulce 2.D třídy pěkný průvan. Ve třech odehraných jarních zápasech má plný počet 9ti bodů. (1x kontumačně). Podaří se jim vyzrát i na první Vinohrady?
FC Vinohrady na jaře nepůsobí tolik neohroženě, jako na podzim. Na úvod jara je zaskočilo Celeno remízou 2:2 a následně zcela škokval prohrou s pralesním Classicem, který už je mimochodem před námi, tzn.že my jsme druhohorní. Nakonec si Vincky spravili renomé na týmu Schalke, které setřáslo ze stromu v poměru 11:0.
Podzimí zápas: 0:2

1.5.
Jezdci vs. Deportivo
Jezdci jsou v tabulce na 4.místě. Předvádí vyrovnané výkony, ze kterého se dá vyjmout snad jen souboj starších generací s Faunou B, které prohráli těsně 5:6. Další dva duely jara vyhráli.
Deportivo si jde jednoznačně za svým cílem. Postupem do 1.třídy. I přesto, že jejich vítězství jsou prozatím chudá (3:2,2:1,4:2), kvalitativně je tým na vysoké úrovni. Bude velmi zajímavé sledovat, jak obstojí v souboji se zkušenými Jezdci.
Podzimní zápas: 2:2

1.5.
Carpe Diem vs. Fauna B
Souboj malého s ještě menším, přičemž ti miniaturní jsme právě my. Fauně se totiž podařilo na jaře už dvakrát vyhrát a náš vzájemný souboj bude přímým soubojem o 14.pozici v tabulce. Carpe Diem nepodává špatné výkony, jen se je nedaří přetavit ve výhry. Zápas to bude veledůležitý pro obě zúčastněné strany.
Podzimní zápas: 2:1

1.5.
Torcida vs. Red Devils
Torcidě se prozatím na jaře příliš nedaří. Jelikož je s námi ve dvojici, má vždy stejné soupeře jako my. Rovněž prohráli s Deportivem a BB Pressem B a v souboji s námi obstálo. Těžko soudit jejich formu, hráli se silnými soupeři.
Red Devils by na minulou neděli nejradši zapomněli. Bodově vyšli naprázdno a navíc je pokořil poslední tým tabulky Debakl. Jak se otřepou z této facky? Bude to určitě velmi vyrovnané utkání..
Podzimní zápas: 2:1

30.4.
Arsenal vs. Manchester Utd.
Šlágr kola anglické nejvyšší soutěže. Arsenal bojuje s Chelsea o druhou pozici, jistě bude bojovat na smrt o zisk tří bodu. Manchester by se případným ziskem bodů téměř korunoval na vítěze letošní Premiér League. Oběma týmům jde o hodně, proto se očekává velmi napínavý duel.
Podzimní zápas: 0:1

30.4.
Bayern Mnichov vs. Schalke 04
Poprvé dávám do nabídky zápas nejvyšší německé soutěže. Oběma týmům se letos nedaří tak, jak by si představovali. Bayern se potácí na 4.pozici a Schalke dokonce až na 10té. V tomto utkání jde o více Bayeru, hraje doma a stále může myslet na pohárovou Evropu. Schalke 04 v útoku se znovuzrozeným Raúlem se může o Evropě jen snít, pokud nevyhrají letošní Champions League, což se zdá po včerejším duelu nepravděpodobné.
Podzimní zápas: 0:2



Přeji šťastný prst při psaní tipů na klávesnici.

úterý 26. dubna 2011

Prohry 2:3 a 1:2

Dlouho jsem přemýšlel o čem budu v tomto článku psát. Emoce z neděle konečně trochu opadly a tak snad zhodnotím slunné dopoledne objektivněji, než v neděli..

Jsme čuráci!

Jakto? Naše účast na zápasech je nulová.. Nemůžu se o tomto tématu rozpovídat, protože by si pro mě okamžitě přišel Lucifer, jak bych klel. Cokoliv řeknu, budu se jen opakovat. Je jasné, že na zápas nemůžu jít se zraněním, které mě nedovoluje hrát, ale kolikrát jsem já, nebo Olin překonali lecjakou bolístku, abychom špíly odehráli a odehráli jsme je se ctí.. Sice tělo potom bolelo, ale nikdy nezůstal tým ve štychu tak, jako se to stalo první dva víkendy na začátku sezony, ve které hrajeme o existenci ve druhé třídě. Nebýt nováčků, hráli bychom ve třech lidech.. to mluví za vše. Moje prosby, nářky a vlastně i vypisování těchto slov jsou k hovnu, jak je vidět. Jak by řekl oblíbený profesor Vítek ze střední , spolupráce s některými je jako házení perel sviním.. taky je to k hovnu!

Sestava: Nekwish – Dan, Sykec, Pája, Petr, Vláďa.

Carpe Diem vs. BB Press B 2:3 (2:1)

Branky: Vláďa (Pája), Vláďa (Pája)

Carpe Diem vs. Deportivo 1:2 (1:1)

Branka: Dan (Pája)

Chtěl bych poděkovat všem nedělním příchozím, bez vyjímky. Petr a Sykec se jali role hráčů týmu dobře a rozhodně nezklamali. Dan odvedl standardně dobrý výkon a Vláďa zahrál nadprůměrně. A tím nemyslím dvě branky, které dal. Držel míče, rozdával je, byl nebezpečný. Nekwish nás už tradičně podržel v klíčových zákrocích. Hra s jedním na střídání a individuální chyby z této situace pramenících na naší straně se opět ukázali být jazýčkem na vahách, který určuje vítěze a poražené.. Tentokrát jsme byli na straně poražených, ovšem oba zápasy jsme odehráli slušně, podali solidní výkon a za tento výkon vzhledem k počtu lidí se stydět rozhodně nemusíme.


Abych shrnul to, co jsem napsal v úvodu.. Pokud se neprobudíme už v příštích zápasech, jsme hotový. Nadcházející dny ukážou, jak moc si situaci bereme k srdci. Čekají nás důležité zápasy s Red Devils a Faunou, které jde rovněž o sestup a nesestup. I kdyby se nám nepovedlo uspět, tak mi ke spokojenosti postačí Váš kladný přístup a snaha.

Začínám nabývat dojmu, že týmu dávám víc, než mu dávají ostatní a to je špatně..

pátek 22. dubna 2011

Sestava se nebezpečně zúžila

Dnešním dnem se omluvenkový list opět nafoukl a rozrostl o další jména.. Do dnešního dne se omluvil Ríša, Michaldo, Kuba a Boris..
Sestava je tedy tato: Nekwish - Dan, Sykec, Pája - Vláďa, Petr Martin.
Bude to pekelnej masakr, hrají se dva zápasy a víme, jak jsme na tom byli minule po jednom.. V tuto chvíli můžu směle zavřít hubu všem nevěřícím Tomášům a skeptickým brblounům ohledně angažování dvou nových posil...tím je myšleno zbytečně vysoký počet hráčů v klubu. Pokud by nebylo jich (Petra a Sykece), hráli bychom v neděli bez střídání.. Proto pokud někdo ještě vypustí z úst něco na adresu, že je nás hodně, budou mu do kalhot vsunuty žhavé uhlíky a video z procesu umístěno na youtube.com.
Do horších zpráv se dá ještě zařadit ta z dnešního rána, kdy jsem nemohl ani pořádně polknout, jak mě bolí v krku.. ve spojení se sobotní kolaudací bytu mýho kámoše se neděle jeví jako zázrak, pokud budu připraven k rannímu zápasu ve všech směrech.. No...budu se snažit..

Žertovný kvíz

Výroky slavných. Jelikož se blíží svátky, jsem v rozverné náladě a tak jsem si pro Vás připravil žertovný kvíz. Mám zde tři výroky slavných v našem klubu. Dokážete rozklíčovat komu jaký hovadiny padaly z huby? Kvíz je opravdu těžký a určen jen pro ty nejbystřejší v klubu. Své odpovědi a tipy můžete zvěčnit na diskuzi.


Tak to nahrééééj, ne? ( výraz bezmoci )


Už se perou? ( jiskry v očích, úsměv pod fousy, bušící srdce, zatnuté pěsti )


Héééj, tak to pískej, ne? (rozpřažené ruce a výraz splašené gorily )

čtvrtek 21. dubna 2011

Preview před 17.a 18.kolem - BB Press B a Deportivo

V neděli nás čeká velmi těžký dvojzápas. Při doufejme slunném počasí se střetneme s BB Pressem B a ambiciózním Deportivem.
Sestava pro neděli je v tuto chvíli taktová: Nekwish – Dan, Kuba, Sykec – Petr, Pája, Vláďa. Ještě stoprocentně nepotvrzení: Martin a Boris (doléčení zranění), přičemž Martin vypadá slibně, o Borisovi nemám zprávy. Určitě nejdou: Michaldo, Ríša – oba omluveni.
Vypadá to tedy, že se sejdeme určitě ve větším počtu, než minule..

V úvodním kole jara na sebe narazili právě naši dva nedělní soupeři. Jejich vzájemné poměřování sil skončilo vítězstvím Deportiva 4:2. Stejným poměrem skončilo i utkání na podzim.
BB Press B – nachází se na bezproblémovém 6.místě tabulky, kde na „pohárové“ příčky ztrácí jen pár bodů. Na podzim jsme si připsali 3 body za kontumaci z důvodu nedostavení se soupeře na zápas. BB Press B chtěl zápas opakovat, protože došlo k jakýmsi nedorozuměním. Náš klub odhlasoval, že se utkání opakovat nebude.. S BB Pressem B se tedy letos potkáváme vlastně poprvé. Věřím, že se nám podaří kvalitní tým podpořený hráči A týmu potrápit.

Zápas s Deportivem bude velmi náročný. Už jen z toho důvodu, že to bude až náš druhý špíl a sil už možná nebude tolik, jako na začátku. V tomto utkání můžeme jen překvapit. Na podzim se hrálo utkání na obřím hřišti v Řečkovicích v náhradním termínu. Hřiště nám odpradávna nevyhovuje, protože naše taktika huštění vápna na tom megaletišti přišla vniveč. Dostali jsme zaslouženě 0:4. Utkání na jaře může být úplně jiné a jistě i bude. Musíme se hecnout a my to umíme. Párkrát už jsme to dokázali! Jsem přesvědčen, že k tomuto utkání nastoupíme pod myšlenkovým vlivem výsledku utkání s BB Pressem B, proto bych rád uspěl především v prvním utkání neděle, následující úspěchy s Deportivem by byli jen třeššššššínkou na dortu.

Pojďme se borci hecnout!!! Vybojovat body do tabulky!
Sraz v neděli v 9:20 na Mutěnické!! Mezi zápasy bude volno, které vyplní špíl Torcidy s Deportivem. (zápas, na který bylo možné tipovat)

středa 20. dubna 2011

Registračky jsou doma!!

Před chvílí jsem vylovil ze schránky registračky Petra a Sykece. Sláva! V neděli můžete nastoupit!

Malý průřez bájných hranic, které mohou v neděli padnout..

Dnes jsem pro Vás připravil malý průřez bájných hranic, kterých může každý jednotlivec v neděli dosáhnout. Sice je to naivní, ale snažím se přispět čímkoliv, co by dosáhlo větší motivace na nedělní zápasy. Třeba si někdo řekne, kurňa já su lempl, už mám tolik odehráno a tak málo branek.. zlomí se to v něm a v neděli předvede kanonádu.. :-)

Ještě malé uvedení na pravou míru pojmů, abyste se nepletli. Rozlišuji tři základní statistiky.. SOUTĚŽNÍ, TURNAJOVÉ a CELKOVÉ (soutěžní + turnajové dohromady). Turnajové jsou nyní stranou, v sezoně si připisujete body pouze do soutěžních a tím pádem i do celkových..

Carpe Diem

Pokud Carpe Diem v jednom ze zápasů vyhraje, bude to jubilejní 60 výhra klubu od jeho založení, tedy celkově (soutěž + turnaje).

Pokud Carpe Diem prohraje v jednom z nedělních mačů, připíše si svoji 30 prohru v soutěžních zápasech.

Nekwish

Pokud Nekwish nastoupí do nedělního špílu, bude to jeho 30 soutěžní start v klubových barvách.

Michaldo

Pokud Michaldo nastoupí do nedělního zápasu, bude to jeho 90 start v našem dresu celkově.

Pokud Michaldo uškudlí dva kanadské body, dosáhne hranice 40ti rovných celkově.

Pája

Pokud Pája zaboduje ve dvou případech, dosáhne hranice 80 bodů za klub celkově, od jeho založení. (celkově)

Martin

Martin musí bodovat hned třikrát, dosáhne tak mety 60ti bodů za klub celkově.

Vláďa

Jen dva zápasy chybí Vláďovi k dosažení hranice 80 zápasů za klub celkově. V neděli tuto hranici může zdolat.

Pokud se Vláďa v neděli trefí 2krát do černého, bude mít na kontě 10 soutěžních branek.

Kuba

Pokud Kuba v neděli oblékne klubový dres v obou zápasech, bude to znamenat, že v tom druhém dosáhne 60tý odehraný zápas za klub, co se týče celkových zápasů.

Ríša

Ríšovi chybí dvě branky k dosažení 20ti soutěžních branek.

Boris

Pokud Boris asistuje u vstřelené branky, bude to jeho vůbec první asistence v dresu Carpe Diem celkově.

Dan

Pokud nastoupí v obou nedělních zápasech, dosáhne mety 40ti odehraných zápasů celkem.

V případě, že Dan si připíše alespoň bod do kanadského bodování, bude to jeho 10 celkově.

Sykec

Pokud Sykec v neděli nastoupí, bude to jeho první soutěžní start v našem dresu. Rovněž si může připsat první bod, celkově i soutěžní.

Petr

Pokud Petr v neděli nastoupí, i on si připíše svůj první start v soutěžním zápase za náš klub a bude mít možnost připsat si první soutěžní body.

Ohlédnutí se za včerejším tréninkem

No vždyť já vím, že sem psal, že už nebudu o tréninkách psát.. I dnešek bude výjimkou.. Jen ve zkratce..

Na úvod tréninku se stala nemilá věc, nešly nahodit světla.. Tato patálie se táhla snad celých 20 minut. Netrpělivým hochům z Anatbusu už kapala pěna od pusy když najednou.. cvak, nad San Sweet Stadium se rozežhnuly žárovičky. Rozdíl to sice moc nebyl od stavu před rozsvícením, ale budiž. Hrát se tedy začalo až v půl 9.

Na trénink dosrazil kvintet našich borců.. Petr, Sykec, Kuba, Dan a Pája. Jako výpomoc do brány se postavil zraněný matador Olin. Na drhé straně bylo hráčů 7, což mělo zaručit kvalitní futsálek.
A bylo tomu tak, Antabus se sice rychle dostal do vedení, to když Olinovy rukavice ještě nebyly dostatečně zahřáté.. V průběhu hry jsme pomalu začali iniciativu přebírat my a v závěru jsme Antabus proměnili na Antabusek. No možná ne tak úplně, ale troufnu si říct, že i přes úbytek sil jsme ke konci měli míč více pod kontrolou my a hráli lepší hru.

Na tréninku se neobjevil dlouhodobě nemocný Michaldo, který psal, že se zde ukáže. Přišla mě od něj smska s omluvou. Je to jeho jediné štěstí, protože Antabusáci si po vyslechnutí, že se zde má objevit, chystali arsenál šišek.. (to byl vtip, Michale.. Doufám, že si to nevezmeš osobně a neuzavřeš se do sebe, jak to umíš..) :-))

Hra z mého pohledu nebyla špatná. Dařili se kombinace, často jsme zakončovali tak, jak jsme si řekli.. Na druhou stranu se dařily i ztráty míče na postu posledního.. Prostě klasika.. Celkově bych však trénink hodnotil kladně. Děkuji přítomným za účast, i Olinovi.

úterý 19. dubna 2011

Fotodokumentace ze zápasu s Torcidou

Martin byl tak hodný a pořídil pár snímků během nedělního zápasu s Torcidou. Se zpožděním Vám je ukazuji teď.. Martinovo přání bylo, aby se objevily už u článku, ale já lehkomyslník na ně zapomněl..






























































Pěkné fotečky.. a je tam i ten gól z přímáku.. :-$

Žijeme v Matrixu

Dnes se na seznam.cz objevil velmi zajímavý a pro mě důležitý článek. Potvrdil slova, které už tvrdím dávno. Ano, žijeme v Matrixu..


Článek zkopčen ze seznamu.cz:


"Polonahého muže, pobíhajícího v pondělí po poli nedaleko Piletic, příměstské části Hradce Králové, uklidňovali městští strážníci. „Žijeme v Matrixu, odejděte nebo vás nechám zmizet,“ křičel na ně podivně se chovající mladík.


Podle svědků muž přijel v dopoledních hodinách, prorazil plot, narazil do stromu a uvízl s autem v poli. Spálil svoje oblečení, včetně dokladů a začal rozebírat motor vozidla. Kolem se povalovaly kabely, klimatizace i chlazení motoru.
„Tvrdil, že auto jezdí na vodu, proto musí všechny nepotřebné díly odstranit. Na kapotu si nasypal hlínu a začal ji šňupat. Muž, který byl pravděpodobně pod vlivem návykové látky, nedokázal nadiktovat ani své jméno,“ uvedla mluvčí hradeckých strážníků Eva Čížková.
Totožnost hlídka zjistila až z městské karty, která ležela na zemi u spálených věcí. „Vzhledem k tomu, že došlo k poškození plotu a nebylo možno na místě určit, zda se nejedná o vůz kradený či neoprávněně užívaný, byl sedmadvacetiletý muž předán k dalšímu šetření přivolané hlídce policie,“ dodala Čížková."


No není tio senzace? Dlouho už jsem se tak nezasmál.. :-)) Žijeme v Matrixu, odejděte, nebo vás nechám zmizet.. To je prostě BOMBA! Rozbil mě, jak by řekl Michaldo.. :-)

pondělí 18. dubna 2011

Tipni si - 2.kolo

První kolo soutěže Tipni si se shledalo nečekaně s úspěchem. O úspěchu se dá hovořit z toho důvodu, že se do něj zapojilo hned sedmero tipérů. Někdo byl úspěšnější, někdo ne. Nestalo se však, že by se někdo netrefil ani jednou. Sázka na jistotu – Antabus se vyplatila.


Už dnes, s předstihem Vám přináším nové tipérské příležitosti. Rozvažujte pečlivě..


24.4. Torcida vs. Deportivo


Prvně jmenovaný celek si minulé kolo celkem pohodlně poradil s námi. Výsledek 5:2 ve prospěch Toroidy tento celek katapultoval na 5.místo tabulky. Deportivo, vážný aspirant na postup si v minulém kole poradil se zle vyhlížejícím BB Pressem B. Dokázalo plně bodovat a přiblížit se Vinohradům, kteří nečekaně klopýtli. Deportivo se začíná jevit jako neporazitelný tým. Podzimní zápas: 2:3


24.4. Debakl vs. Fauna B


Zápas posledního s předposledním. Debakl si v úvodním kole podzimu podle předpokladů nedokázal poradit s vyzrálým celkem Jezdců. Debakl v této sezoně ještě nevyhrál, zaznamenal 5 remíz a 11 porážek. Fauna B na tom není o mnoho lépe. Sice má z podzimu 2 výhry a 1 remízu, ale v posledním kole byly vymetení ze hřiště Rudými Ďábly v drtivém poměru 4:13!! Bude to boj o poslední pozici v tabulce. Podzimní zápas: 3:4


24.4. Schalke vs. Celeano


Schalke v minulém kole nečekaně zaváhalo, když podlehlo na sestupových příčkách hrajícímu Classicu 2:3. Jistě si bude chtít tento 10.tým tabulky zpravit chuť na dalším soupeři. Podaří se jim to s Celeanem? Celeno hraje letos nad poměry dobře. Nováček v 2.třídě si udržuje výbornou pozici pro závěrečný boj o titul. Čtvrtá pozice je tomu důkazem. V minulém kole zaskočili dokonce vedoucí celek soutěže z Vinohrad, když brali po remíze 2:2 velice cenný bod. Podzimní zápas: 3:3


24.4. Carpe Diem vs. BB Press B


Souboj s BB Pressem bude velice těžký. Je to dobré mužstvo, které většinou hrává s hráči svého Áčka. V tabulce jim patří 6.místo. Na naší straně jistě přibude pár hráčů na lavičku, takže bude možnost si odfrknout více, než s Torcidou. Jaký to přinese efekt se dozvíme až v neděli. Podzimní zápas: 5:0 kontumačně


23.4. Valencia vs. Real Madrid


Oběma celkům už jde zřejmě jen o udržení si svého místa v tabulce. Je to souboj třetího celku s druhým. Barcelona je Realu vzdálena, stejně tak Real Valencii. Za Valencií je rovněž bodová propast. V tomto zápase půjde více než o urputný boj o body, o čest a slávu. Podzimní zápas: 0:2


23.4 Inter Milán vs. SS Lazio


Zápas třetího se čtvrtým týmem tabulky bude mít velmi zajímavý náboj. Stále se totiž hraje o posty nejvyšší, jelikož od druhého místa po páté je velká mačkanice. V podzimním duelu Lazio porazilo Inter 3:1. Navíc Inter byl potupně vyřazen z Ligy Mistrů překvapením ze Schalke. Podaří se Laziu zopakovat výsledek z podzimu a dorazit tak Inter?


Tipy budou uzavženy v sobotu 23.4. v 9:00.

Kauza "registračky": Úspěch je na dosah, neradujme se však předčasně..

Kauza „registračky“ snad úspěšně spěje ke konci.. Celý příběh Vám budu milé děti vykládat. Tak se pohodlně usaďte a poslouchejte.


Žádost o registraci byla odeslána cca před 3 týdny. V dopise jsem porosil, aby byly registračky odeslány včas, tak aby naše dvě nové hvězdy mohli v neděli 17.tého nastoupit. V pátek 15.tého jsem však registračky ve schránce nenašel. Michaldo vzal služební telefon a zavolal předsedovi BAF a žadonil, zda je možná nějaké vyjímka, tak jak je to možné před začátkem podzimu. Bylo mu sděleno, že vyjímka je možná, ať se v sobotu dostavím.. V sobotu startuju auto a frčím do Brna, abych se dozvěděl, že vyjímka možná není.. a to z jednoho prostého důvodu, hráči nejsou zatím zavedeni ani do počítačové databáze v Praze. Co to znamená? Že Zd.Polák může udělit výjimku, pokud se čeká na registračky, ale jen v případě, že hráči už jsou zavedeni alespoň v databázi hráčů v Praze na ČMFS. Tam jsou zavedeni po obdržení potřebných věcí (správěn vyplněné registrační lístky, fotky, ústřižek o zaplacení) ode mě. V systému se jejich jména neobjevily. Domů jsem jel tedy s nepořízenou a při spotřebě 12 litrů na sto i s nasraným fialovým obličejem.. Předseda mě dal kontakt na ČMFS, protože jsem chtěl zjistit, kde to všechno vázne..


Dnes jsem volal na ČMFS s tímto výsledkem.. Registračky byly odeslány 15., tedy v pátek a určitě by měli dojít během 2-3 dní. Zd.Polák hráče v databázi nenašel, protože mě řekli, že jeho databáze je zastaralá a že tam má vše zpožděné o 14 dní.. Takže blázinec a bordel se vším všudy..


No, abychom se tedy dostali k podstatě věci. Registračky jsou na světě a měly by dorazit brzy. O jejich objevení se v mých rukách budu informovat na stránkách. Neradujme se však předčasně, všichni víme, že Česká Pošta taky není vždy stoprocentní a v tomto zdlouhavém případě bych se ani nedivil, kdyby se ještě něco pokazilo..

Carpe Diem vs. Torcida 2:5

Tak, a je to tady. Jarní část sezony začala. Bohužel se nám nepovedlo navázat výsledkově na předchozí týdny, herně to tak špatné nebylo, přihlédneme li k jistým skutečnostem. Ta první byla bezesporu sestava. .

Početná marodka a nepřízeň osudu ohledně registraček našich dvou nových hráčů zapříčinila to, že jsme byli na úvod nuceni hrát pouze s jedním na střídání. Bylo to těžké utkání, které se však mohlo vyvíjet mnohem vyrovnaněji, co se týče výsledku.

Sestava: Nekwish – Kuba, Ríša, Dan ,Vláďa, Pája.

Už od rána se mnou cloumal stres, ve střevech jsem měl karneval, ale přesto jsem se těšil na úvodní střetnutí jara. Jak dopadne? Dokážeme navázat na dobré výkony posledních týdnů? Odpověď mě dala až 14 hodina odpolední. S Torcidou jsme prohráli 2:5. Hned v úvodu střetnutí se nám podařilo pěkně skórovat. Po rychlém rozehrání autu, byla to taková hybridní pičinka, nás dostal Vláďa pohotově do vedení. V tu chvíli jsme měli plno sil a všichni věřili, že by se dnes mohlo zadařit. Zchladil nás přímý kop Toroidy. Nevím, kudy přesně míč do brány padl, ale po prostřelení, nebo obstřelení zdi jsme inkasovali vyrovnávací branku. Do poločasu jsme se dostali do pár vyložených brankových situací, ty však zůstaly nevyužity. Síť se rozvlnila na druhé straně. Do šaten se šlo za poločasového výsledku 1:2. Tento výsledek ještě nebyl nikterak rozhodující, nebo nedostižný. Jeda branka a je vyrovnáno, šance na to bezesporu byly, jen štěstí v zakončení chybělo. Úvod druhé půle byl však přesným opakem toho, co jsme si přáli. Snad po jedné minutě jsme opět inkasovali. Dvoubrankový rozdíl, ubývající síly a mnohdy nepřízeň rozhodčích, kteří pískali jako Špačci obecní se nám stal osudným. Na obrat, nebo jakýkoliv vzdor prostě nebyly síly. Do konce utkání jsme se ještě ocitli v pár slibných příležitostech, ujala se jen jedna. Po závaru před bránou se míče chopil Kuba a rozezvučel vnitřní konstrukci branky. Před tímto okamžikem jsme však lovily míč z brány ještě dvakrát a tak Kubova trefa znamenala jen kosmetickou úpravu výsledku na 2:5.

Carpe Diem vs. Torcida 2:5 (1:2)

branky: Vláďa (Pája), Kuba.


Zhodnocení utkání.. P herní stránce to nebylo z mého pohledu podprůměrné utkání. Často hrajeme o mnoho hůře. Dařili se nám kombinace a do šancí jsme se také dostali. Branky jsme inkasovali buď po chybkách jednotlivců, nebo opět z přímáku, což je alarmující. Utkání se dalo zvládnout lépe, pokud by se nám podařilo skórovat z vyložených šancí, to je jasné. Herně na tom Torcida bylo o něco lépe, to musíme uznat. Musíme doufat, že do příště se vyřeší kauza registraček a nemocní se v co největším počtu uzdraví. Důležutá věc závěrem.. Po zápase jsme se domluvili, že od teď bude platit jedna věc. Ten kdo se dostane na dostřel brány, ten nebude nic vymýšlet a vystřelí. Jednoduše to nabombí. Do této chvíle jsme míč chtěli dovést až do brány jako tomu bylo nyní, tomu je konec. Druhou půlkou věci je to, že i když se netrefí brána, akce bude zakončena a nikdo neřekne ani půl slova!! Prostě akce bylo zakončena, sice neúspěšně, ale mnohdy lépe, než ztratit míč při přihrávce na „lépe“ postaveného hráče. Jednoduše se bude střílet z každé pozice bez jakéhokoliv zdrbání od spoluhráčů!! Doufám, že je to dostatečně jasně vysvětleno..

Prohrou se náš tým poprvé ocitl na sestupových pozicích, týmům hrajících okolo nás se překvapivě vedlo.. Vyhrál Classic a i Pentatron, což je nepříjemné. Fauna B a Debakl své zápasy prohrál.

V úterý nás čeká trénink a v neděli další důležitá střetnutí.. Trénink je tradičně ve 20:00 v Komárově!

pátek 15. dubna 2011

Změna!!! Petr a Sykec mají naději! Díky Michaldo!

Petře a Sykeci, nevěšte hlavu, je tu možnost!!! Michaldo mě před chvílí volal a zjistil od předsedy BAF Z.Poláka, že v Praze na ČMFS vznikli nějaké potíže a snad proto registračky nedarazili. Během zítřka je možné zajít k Polákovi a zajistit tzv.vyjímky - povolení k hraní bez registračky. To tedy znamená, že v neděli budete moct nejspíše nastoupit!!

Zítra půjdu povolenky vyřídit!

Největší dík patří Michaldovi, který šťoural informace, až se dostal ke kýženému cíly..

O faktickém vystavení povolenek Vás ještě budu informovat, až poté bude vše na 100 procent.

Špatná zpráva, registračky nedoraziliy

Bohužel, v to co jsem nedoufal se stalo realitou, registračky Petra a Sykece nedorazili.

Plyne z toho jediné, v úvodním nedělním zápase jarní části sezony s Torcidou nemohou tyto dvě nové tváře klubu nastoupit. Naprosto chápu, že obě ikony brněnského futsalu z tohoto faktu můžou být zklamáni a jistě jsou, útěchou jim může být to, že já jsem zklamán rovněž a to velice.

Pokud máte zájem, dondite se v neděli alespoň kouknout, ale nechávám to na Vás.. Jsem skálopevně přesvědčen, že následující víkend už budete na soupisce!

Je mi to líto, pánové..

čtvrtek 14. dubna 2011

Zkus si tipnout..

Co si takhle jarní část soutěže zpříjemnit malou tipovačkou. Vždy v průběhu týdne, nejpozději ve čtvrtek bych zde vyvěsil 6 zápasů z našich futsalových, či fotbalových světových soutěží. Úkol je jasný, napsat tip na vítěze, či remízu..
Uzávěrka soutěže by byla vždy v sobotu v 9:00, jelikož to se začínají první futsalové zápasy v Brně. Následně by byly výsledky tipů vyhodnoceny v tabulce tipérů.
.
17.4.2011
Red Devils vs. Fauna B (2.D třída futsalu)
Red Devils má za sebou výhru v domácím turnaji, což je bezesporu velká vzpruha do sezony. V tabulce drží po podzimu 9.pozici.
Fauna B se po podzimu potácí na dna tabulky naší třídy s pouhými 7 body. Příčinou je to, že povětšinu zápasů odehráli bez střídání. Jejich Áčko právě skončilo sezonu a tak se dá očekávat, že Fauna B bude posílena a o mnoho silnější, než na podzim. V minulých ročnících patřila k top týmům soutěží 2.tříd.
Podzimní střetnutí: 6:4

17.4.2011
Classic vs. Schalke (2.D třída futsalu)
Na sestupu hrající Classici budou chtít jistě soupeře z Německa zaskočit. Na podzim se jim příliš v soutěži nevedlo, za což si vysloužili 14.pozici. Na jaře je čeká boj o záchranu.
Schalke patří 8.pozice. Klidný střed. Schalke je dobrým týmem, což jsme okusili i my. K udržení klidného středu bude jistě chtít v úvodu jara s trpaslíky Classic naplno bodovat a oplatit jim ostudou porážku utrpěnou na podzim..
Podzimní zápas: 8:3

16.4.2011
Antabus vs. Orel Obřany (2.B třída futsalu)
Velice zajímavý a očekávaný duel. Náš tréninkový partner se v sobotu postaví leaderovi tabulky z Obřan. Bude zajímavé sledovat, jak se s rolí outsidera popasují. Antabusu náleží 11.pozice, od sestupových vod je však dělí pouhé 3body.
Orel Obřany jsou jednoznačným favoritem střetnutí. Bezkonkurenční král podzimu se bude chtít blýsknout hned v úvodu sezony. Antabus však jistě nedá svoji kůži lacino.
Podzimní zápas: 0:2

17.4.2011
Slovan B vs. Nasan C (1.B třída futsalu)
Další z velice zajímavých duelů v nichž možná sehrají svoji roli i Olin s Lukášem. Dva novolískovecké mančafty spolu sehrají očekávanou bitvu. Slovanu B se na podzim nevedlo podle představ a 14.místo v tabulce je tomu důkazem.
Na druhou stranu ani Nasan C nikterak nezazářil a je jen o tři příčky nad Slovanem B, tedy na místě 11.tém. Bude to vyrovnaný duel, z nichž je přece jen větším favoritem na zisk bodů Nasan C.
Podzimní zápas: 2:10

17.4.2011
Arsenal vs. Liverpool (Premiér League - Anglie)
Šlágrem víkendového kola Premiér League je bezesporu souboj dvou gigantů, Arsenalu a Liverpoolu. Arsenal hraje doma a stále ještě pokukuje po triumfu v lize. Musel by však mít v závěru soutěže Manchester United totální kolaps. Na Arsenal stále zle dotírá Chelsea, která je 4 body za ním. Bude ji chtít setřát.
Pro Liverpool je souboj s Arsenalem především boj o poháry, mimo to, že jde o velmi atraktivní zápas, na který bude upřen zrak celé Anglie.
Podzimní zápas: 1:1

16.4.2011
Real Madrid vs. Barcelona (LaLiga - Španělsko)
Co k tmu říci. Megazápas. Real Madrid ztrácí na skvělou Barcelonu 8 bodů a titul v lize se mu nenávratně vzdaluje. Tento zápas je jedním z prostředků, jak se Barceloně alespoň přiblížit a dále čekat na Barcelonské uklouznutí v závěrečných kolech.
Barcelona v čele s Messim, Iniestou, Xavim a Vilou předvádí mimoplanetární fotbal. Uvidíme, jak ho dokáží aplikovat na svého odvěkého a největšího rivala.
Podzimní zápas: 0:5

Tipování provádějte formou 1 – výhra domácích, 0 - remíza, 2 – výhra hostů. Pokud o tipovačku bude zájem, budu v ní pokračovat, pokud zájem nebude, zruším ji. Hlavně se do ničeho nenuťte, má to být relaxační a odpočinková činnost.. :--) Tipovat může každý a provádí se v novém odkaze "TIPNI SI" pod diskuzí klubu.

Preview před 16.kolem - Torcida

V neděli nás čeká vstup do jarní části soutěže. I jarní část se můžete těšit, pokud čas dovolí, na předzápasové „preview“ před nadcházejícím víkendem. Dnes je první, naším nedělním soupeřem bude Torcida. V současné době mě největší vrásky dělá naše sestava..

Mužstvo Torcida nám bylo soupeřem při posledním špíle podzimu. Nyní se situace otáčí a my s ní začínáme. Jaký byl zápas na podzim? Vzpomínám si, že jsme jako vždy tahali za kratší konec. Osvěžil jsem si zápas reportáží psanou minulý rok a ve zkratce Vás s ní seznámím. V 15.kole jsme s Torcidou prohráli 0:3. Výsledek je to škaredý, nicméně průběh zase tak jednoznačný nebyl. První branku jsme dostali, když Ríša popustil svoji uzdičku fantazie a sundal soupeře ve vápně. Penalta – 1:0. Druhý zásek jsme dostali po krásné akci, kdy si soupeřův útočník dokázal lahůdkově zpracovat míč letící přes celé hřiště a neomylně skóroval na 0:2. Poslední branka padla po nedorozumění při našem pokusu hrát bez brankáře, s pěti v poli – 0:3. Z toho je jasně patrné, že pouze jedna branka padla po skutečně dobré akci. Ostatním šlo při plné disciplíně zabránit. .

Co z toho plyne? Že musíme střílet branky! V utkání bychom potřebovali vést a především zakončovat nabídnuté příležitosti. Jiný průběh se může rovnat rychlé smrti. Věřím, že nenavážeme na tragický podzim, co se týče vstřelených branek a naše střelecká potence dozná zlepšení. Pokud obrannou fázi hry odehraje na svůj standard, měly bychom bodovat. Chtěl bych upozornit na přehnaný respekt, který není na místě. Na podzim mě přišlo, že jsme byli z každého ustrašení a do zápasu šli s vědomím nedostat latu. Toto chci radikálně změnit. Musíme si věřit a jít do zápasu s odhodláním a cílem vyhrát. Nedávné ať už turnaj, nebo i tréninky naznačili, že bychom na tom nemuseli být zase tak špatně a do jarní tabulky bychom mohli promluvit překvapivým hlasem.. .

Torcida se po podzimu nachází na 7.místě naší tabulky. .

Sestava mě dělá vrásky, jak jsem již napsal. Na stránkách sice v omluvenkách není čárka, ale vyslechněte si následující týmový list zraněných, či jinak indisponovaných..

Kdo by měl určitě dojít: Nekwish, Dan, Vláďa, Pája, Kuba.

Kdo se potýká s čímkoliv: Boris (zraněný kontík z turnaje), Michaldo (Moribundus), Martin (zranění nohy z tréninku), Ríša (neznámo, na všech dosud uskutečněných jarních akcích nebyl, takže překvápko), Sykec (zatím bez registračky, zranění třísel z tréninku), Petr (zatím bez registračky) .

Tak to vidíte. V žádném případě neříkám, že se sejdeme jen v těch 4 do pole. Jsem přesvědčen, že valná většina z napsaných v druhé sekci budou hrát, jen pro Vaši informovanost sděluji, že jejich start je v ohrožení a jak moc je to s nimi nahnuté. Záleží na nich, jak těžké a vážné jsou zranění, nemoci či jiné záležitosti) Kdo máte zájem, napiště na omluvenkách zápasů, jak to s Vámi vypadá.. dík. Doufám, že dnes, nebo zítra přijdou registračky Sykecovi a Petrovi.. .

V neděli hrajeme na hřišti Mutěnická, start zápasu je naplánován na 13:10! Sraz na zápas je ve 12:40! .

středa 13. dubna 2011

Plusy a mínusy včerejšího tréninku

Přesto, že jsem minule napsal, že nebudu jednotlivě každý trénink hodnotit, tentokrát neodolám a neodpustím si pár důležitých plusů a mínusů, které včerejšek přinesl.

Plus – správce hřiště v Komárově se zřejmě během týdne spojil s předsedou BAF Z.Polákem a co se nestalo. Byly nám za minule vráceny nějaké peníze. Celkem 150 korun bylo rozděleno mezi Carpe Diem a Anatbusem, tedy mezi mě a Poldu.

Finančně se má tedy hřiště nyní takto.. Hodina hraní je za 200korun, hodina osvětlení je ta 50korun. No a šatny….

…dostáváme se k mínusu..

Mínus – byly zrušeny šatny a sprchy. Zatím bez náhrady. Z.Polák by prý měl jednat o nápravě, ale výsledek je zatím ve hvězdách. Šatny a sprchy minule stály stovku, tu jsme tedy nyní nedobrovolně ušetřili.

Co se týče samotného tréninku, tak jsem se sešli v sestavě pěti lidí. Kuba, Petr, Sykec, Martin a já. Antabusu bylo 6 a taky jsme hráli hodinku bez střídání. Během zápasu se zranil Sykec a Martin. Sykecovi bolest od začátku tahala koule z trenek (zranění mezinoží) a Martina asi v půlce trenálu někdo nakopl, protože jeho chůze byla značně vratká a nejistá (zranění nohy). Ostatní tři zůstali naštěstí bez újmy na zdraví. V této sestavě pěti lidí jsme Antabus přehráli snad ve všech směrech po celou hodinu a to si troufám říct, že Antabus měl na tréninku vcelku solidní nadprůměrnou sestavu. Dařilo se skoro vše, na co jsme sáhli. Kombinační hra, nabízení se a z toho vyplývající branky povětšinou po kombinacích z dílny pana inženýra Krasomila Moderny.

Příští trénink bude opět v úterý ve 20 hodin na tomtéž místě.

úterý 12. dubna 2011

Nedělní start Petra a Sykece ohoržen

Do středně velkých patálií se dostal start našich nových tváří klubu, Petra a Sykece v nedělním úvodním zápase s Torcidou.
Na vině je tomu stále ještě neobdržené registrační průkazy. Bez registračních průkazů není možné nastoupit do soutěžního zápasu. U ČMFS jsem urgoval urychlené vyřízení tak, aby ještě tento týden registračky došly, s jakým úspěchem se dozvím nejpozději v pátek.. (buď tu budou, nebo ne)
.
Stále ještě máme tři dny naděje, tak doufejme, že první "vostrý" start dvou našich nadějí se uděje už krátce po poledni této neděle.. Při jakékoliv změně v této kauze Vás budu neprodleně informovat.

Tréninky od poloviny května jinde..

Od poloviny května se společné tréninky s Antabusem přesunou s největší pravděpodobností na jiné místo.

Dohodli jsme se tak s naším tréninkovým partnerem po minulém tréninku, který všem minimálně rozostřil zrak. Polda se vrhl do shánění hřišťat a podařil se mu solidní úlovek. Od půlky května máme zamluvený plac v areálu Boby Centra. Původní povrch s vyšší umělou trávou bude během jednoho měsíce nahrazen novou "futsalovou" trávou a ono velké fotbalové hřiště rozděleno na 4 menší - futsalové.

Na hřišti by mělo být kvalitní osvětlení, šatny a sprchy. Avízovaná cena je zatím 300 korun, ale člověk nikdy neví. Víme, jak to dopadlo v Komárově.. Spíše počítám s vyšší částkou..


Do poloviny května si tedy budeme ničit dále zrak na hřišti ul. Sladkého, jedná se ale už jen o pár tréninků..


Dnešní trénink začíná ve 20:00, sraz v 19:50 na místě.

pondělí 11. dubna 2011

Carpe Diem získalo 2.místo na Red Devils Cupu 2011

Velmi nečekaně a úspěšně skončila pro klub Carpe Diem letošní příprava před nadcházející jarní části soutěže 2.D brněnské třídy. Zúčastnili jsme se poprvé turnaje Red Devils Cup 2011 a hned z toho byl jeden z nejvýše ceněných úspěchů klubu od jeho založení, vybojovali jsme 2.místo!!!

K vysněnému finále nás však doprovázela velmi, velmi trnitá cesta. Turnaj Red Devils Cup byl tentokrát jednodenní. Minulé ročníky se hráli po dva dny. Píši o tom z toho důvodu, že jsme byli nalosování do první sobotní skupiny, která se hrála už do 8 hodin ráno a měla ukončení před 10 hodinou. Případný postup by pro nás tak znamenal zákonitě dlouhé čekání v podobně několika hodin. Že to nakonec bylo čekání milé, se můžete přesvědčit v následujících řádcích.

Sestava pro turnaj:

Nekwish – Boris, Dan, Olin – Vláďa, Petr, Pája.

Našim prvním soupeřem ve skupině nám měl být neznámý celek Pozdní sběr. Tak to bylo napsáno v oficiálním rozpise na stránkách Red Devils – pořadatele. Nic tedy nenasvědčovalo tomu, že by to oni být neměli. Až po základní skupině jsme zjistili, že proti nám nakonec nastoupil klub Blajkec Modřice. Nic se však nezměnilo na faktu, že jsme první zápas skupin y zvládli. Sice asi ne na výbornou, ale zvládli. Při bleskovém čase zápasů 15ti minut v základních skupinách mohla rozhodnout sebemenší chybka, ta se na naší straně neobjevila. Jedinou větší příležitostí Blajkecu byla tečovaná střela, která Nekwishovi orazítkovala tyčku. To bylo ze strany soupeře po celý zápas vše. Na obrovském hřišti (podobném Řečkovicím) se začala prosazovat útočná eskadra. Po pěkných kombinacích a také osobních průnicích jsme se stále častěji dostávali před brankáře hostí. Nakonec se ujala nejprve nenápadná akce u rohového praporku, ze které jsem vybruslil svojí oblíbenou stahovačkou. Přišla nahrávka před bránu a tam se po pokusu Vládi a snad i někoho jiného podivným způsobem dostala opět ke mně. Skrumáž, ve které míč poletoval mezi všemi nakonec dopadla pro nás dobře. Míč se do dvou, nebo třech odrazech přikutálel ke mně a já již pohodlně patičkou skóroval do odkryté branky. Sice taková malá haluz, ale v tomto případě se potvrdilo rčení, že štěstí přeje připraveným. První branka zhruba v 9 minutě znamenalo důležité vedení. Za bezmála tři minuty bylo rozhodnuto o našem plném bodovém zisku. K míči jsem se dostal neskromně opět já, a po pájovsku ji vyšpekulíroval. V souboji jeden na jednoho jsem si dovolil obránce utřít houslemi a následně přes nohu posledního obránce Modřic přiťuknout míč na osamoceného Vláďu. Ten se nemýlil. Vystřelil přesně mířenou střelu k tyči a o našem vítězství po tomto rozvlnění sítě nebylo pochyb. Do konce utkání se již nic podstatného nestalo a tak při svém premiérovém utkání jsme si připsali důležité tři body. Ještě musím připomenou jednu maličkost, při které se můžu čepýřit.. V zápase jsem zaznamenal 60 branku v dresu Carpe Diem a současně dosáhl mezníku 130 odehraných zápasů za stejný klub. ¨

Carpe Diem vs. Blajkec Modřice 2:0

branky: Pája, Vláďa

Po pauze se nám postavil pro mě dosti nepříjemný soupeř, jediný celek z první třídy, Queens Park Chrlice. V minulém utkání jsme Chrlicím podlehli 1:2, kdy nám velké potíže činila hra s brankářem v poli, kterou soupeř upřednostňuje v každém ze svých zápasů. I tento nebyl výjimkou. Taktika jim však tentokrát tolik nevyšla, trestal Boris. Naše strategie byla více než jasná, navíc s přihlédnutím k již zmíněné taktiku Q.P. se ani nedalo nic jiného hrát. Beton! Tem držel pevně. Většina špílu byl míč na kopačkách Chrlic, ale byli jsme to my, kdo první udeřil. Nevím, zda v tom byl úmysl, nebo jen obranný odkop, každopádně Borisovi se podařil podobný kousek jako Dejanu Stankovičovi nedávno v zápase Ligy Mistrů. Po odrazu se jaksi dostal míč k Bordovi a ten nekompromisním vysokým odkopem z naší poloviny nasměroval míč přesně do odkryté brány. Bez přípravy do toho práskl a míč doletěl přímo doprostřed. Nádherný okamžik a vedení 1:0. Q.P.Chrlice však své zbraně nesložilo. Nadále se snažilo ohrožovat naši bránu ze všech stran. Nakonec nápor vyústil ve vyrovnávací branku, kdy po tečovaná střele Michal nedokázal reagovat. I v tomto utkání jsme nezahráli špatně. Mírně nadprůměrný výkon z naší strany znamenal důležitý bod a vidina postupu byla stále reálnější.

Carpe Diem vs. Q.P.Chrlice 1:1

Branka: Boris

Olinovo čekání na svoji 50.tou branku nepadlo ani v tomto utkání. Soupeřem nám byl ambicemi pryštící celek FC Lamy. K jistotě postupu nám stačil bod a zisk kýženého bodu se nezdál viset nikterak vysoko. Ze sledování soupeřovi hry v předchozích zápasech se nám zdálo zcela reálné soupeře přehrát. Ve hře zůstával i postup z prvního místa skupiny, kdyby se nám podařila kanonáda. Nakonec byla realita o dost krutější a my si zažili muka na české poměry nevídané. Od začátku se náš tým nechal uspat taktikou soupeře, moc neběhat, však ono to nějak dopadne. I přesto, že jsme si říkali, že musíme zápas odehrát se ctí a bojovat, prostě se to nedalo. Každý už asi měl na mysli jasný postup a vědom si své neporazitelnosti jsme zápas hráli na půl plynu. A málem se nám to vymstilo. Iniciativu jsme přenechali soupeři a spokojili se s bráněním a hraním na brejky. Jeden z nich vyšel parádně. Ze středu hřiště jsem vyvezl míč a pádil v přečíslení tři na dva na soupeřovu branku. Nezištně jsem přihrál Olivovi po mé levé ruce, ten z první, nebo druhé nahrál k protilehlé tyči Daníčkovi a posledně jmenovaný nekompromisně lehce dodal akci punc. Vedení 1:0 znamenalo ukojení našich potřeb a totální uspokojení. Tak teď už to musí vyjít za každou cenu, myslel si jistě každý. Celkem neškodný tým FC Lamy sice do nás narážel útoky jako naráží moře o skaliska, ale my odolávali. Až najednou… Nenápadná akce, kdy se soupeř prosmýkl s míčem kolem obrany a zasunul Michalovi míč k tyči. Soupeř nás ukolébal a pak nemilosrdně ztrestal. I remíza byla dostačující a tak naše obrátky nezačali pracovat na vyšší výkon. Poslední minuta…posledních 30 vteřin, posledních 20 vteřin, posledních 10 vteřin….!!!! Práááásk! A je to v prdeli! Petr si při nahrávce spletl spoluhráče na nahrál soupeři. Vše se odehrálo strašně nečekaně. Soupeř stál osamocen před naší bránou, už se ani nevracel a najednou mu k noze letí míč od nás. Hned jak to Nekwish zmerčil, rozšířili se mu zorničky a jako Jonathan Edward trojskokem skočil do noh osamocené Lamě. Vzal sebou bohužel vše, co mu stálo v cestě. Jasná a neoddiskutovatelná penalta. Lama v křečích, já s nervama v kýblu. Zbytečný faul, stačilo vykrýt úhel, podle mě. No nic, stalo se.. Soupeř penaltu bezpečně proměnil a vyhrál tak 1:2. V tuto chvíli se mnou lomcoval vztek a bezmoc. Posrali jsme si zápas, který měl skončit naším vítězstvím, nebo minimálně remízou. Tento politování hodný okamžik v konečném důsledku znamenal třetí místo v tabulce a čekání, zda některý ze soupeřů z jiných dvou skupin dopadne hůře. (postupovali dva nejlepší ze tří na třetích místech). Petr dodatečně vysvětlil, že nahrávka na nohu soupeře byl omyl, jelikož Lamy měli oranžovozelené dresy a Petr si soupeře jednoduše spletl, což se dá pochopit. Po zápase byla v týmu veselá nálada jsou v krematoriu. Tedy žádná. Byl jsem naštvanej na vzniklou situaci.

Carpe Diem vs. FC Lamy 1:2

Branka: Dan

Rozuzlení o našem postupu, či nepostupu jsem se měl dozvědět až kolem 13 hodiny odpolední, takže jsme měli minimálně 4hodinovou pauzu, která mohla dopadnou všelijak. Ve 13.hodin jsem zavolal pořadateli a dozvěděl se, že v B skupině na tom byl soupeř na třetím místě lépe a stále nepostupujeme. Nutno podotknout, že z výsledků jsem vyčetl, že lépe na tom byl díky kontumaci 5:0, kdy se jeden ze týmů B skupiny nedostavil. Následovalo tedy další čekání, na výsledky skupiny C a tak i poslední šance na postup. Před druhou hodinou mi bylo oznámeno, že jsme postoupili na lepší skóre. V C skupině na třetím místě skončil Davidův celek RST, na jehož úkor jsme nakonec se štěstím postoupili. Od této chvíle jsme tedy byli v pozici nejhoršího postupujícího týmu. Tento fakt se rovnal tomu nehoršímu, co nás mohlo potkat - nejtěžší tým pro čtvrtfinále. Bezpečně nejsilnější celek turnaje co se týče sestavy, dvojnásobný šampion posledních dvou ročníků a jasně nejnabitější celek, pro který by každé jiné umístění, než to nejvyšší byl brán jako neúspěch. (i dle reportu ŽV z turnaje na jejich stránkách) Tým, který vystupoval pod hlavičkou Žabinští Vlci B, byl poskládán z drtivé části z hráčů divize jižní Moravy. Z 8 hráčů Vlků jich je rovná šestka pravidelnými hráči divize (ŽV A týmu) a jen dva hrají 2.C třídu, kde přesto okupují příčky nejvyšší. Při zjištění soupeře se mnohým už snad na zápas ani nechtělo.. Každý měl před očima výprask a respekt ze soupeře.. Pesimistické řeči se linuly ze všech stran..

Ale už k zápasu. Čtvrtfinále se již hráli na 2x10 minut. Jak byla postavená naše taktika bylo asi jasné. Zalít vápno betonem a aktivně se snažit využít každou skulinu při hře dopředu. Byl to neopakovatelný a nejlepší zápas týmu za poslední měsíce a možná i roky. Nečekaně jsem se v úvodu dostali do dobrých střeleckých příležitostí, nakonec bez kýženého efektu. Naše nečekané vedení přišlo však záhy. K přímému kopu k ostřejšího úhlu jsem se postavil já. A technickou, přesto prudší střelou jsem chtěl nachytat gološe v nedbalkách. To se mi povedlo náramně i s přispěním jednoho z obránců, který na moji střelu nestihl adekvátně reagovat a odrazem od jeho holeně sklepl míč přesně k tyči. Vedli jsme 1:0 a začalo se rodit velké překvapení. Největší z letošního ročníku turnaje. Po celý první poločas jsme velmi dobře a svědomitě bránili. Na týmu bylo vidět odhodlání a snaha uhrát dobrý výsledek. Musím všechny do jednoho pochválit za snahu, hráli jste báječně. Druhý poločas se nesl v duchu toho prvního. Opět povětšinou velký tlak Vlků a naše hráz. Malou trhlinu v naší skále udělala až akce v polovině druhého poločasu, kdy jsme nepokryli náběh útočníka soupeře před bránu a vyrovnání bylo na světě. Snad dostatečná nekoncentrovanost, nebo odcházející fyzička měla za následek akci jako přes kopírák. Opět náběh za obranu a opět míč v naší síti. Během několika pár minut tedy došlo k otočení výsledku a pro každého v ten okamžik začalo být semifinále jen velkým snem, vzdáleným v tu chvíli na hony. Nepoložili jsme se! A to je známka velkého týmu. To, na co jsme zvyklí ze soutěže, to proč většinu zápasů prohrajeme – slabou psychikou a nechutí s výsledkem poprat a bojovat nás tentokrát minulo a zapřeli jsme se zuby nehty, jak to šlo. Výsledkem, dá se říci našeho tlaku a snažení, bylo vymodlené vyrovnání!! Každý běhal a nabíhal jak se dalo.. Míč si vypůjčil Olda, který pár rychlými kroky do středu hřiště asi 8 metrů před brankářem vystřelil tvrdě levou nohou. Golman stačil reagovat jen vyražením míče. Pohotový Vláďa se s tím nepáral a bombou málem roztrhal síť branky Vlka hájího svatyni soupeře. Byla to důležitá dorážka, která nás katapultovala opět do hry o postup. Do konce střetnutí jsme již branku nevstřelili, ani neinkasovali. Zápas tak dozrál v pokutové kopy. Na ty byli vybráni… Nekwish, Vláďa a Pája. První přichází na řadu Nekwish krásnou prudkou střelou doprostřed dává. Následně chytá střelu soupeře nádherným sejvem. Máme výhodu jednoho gólu. Případný Vláďův úspěch by nás výrazně přiblížil k postupu. Bylo to drama jako prase. Vláďa se rozbíhá s míč se snaží umístit k tyči. Nepodařilo se, míč končí metr vedle brány. Žabinský Vlk nekompromisně vyrovnává. Na řadu jdu já, vědom si své těžké úlohy. Pokud dám, oni musí. Pokud nedám, jsme možná v hajzlu. Říkal jsem si, dám to k pravé tyčce mírně u země.. realita se nakonec vybarvila úplně do jiných barev. Napodobil jsem Vláďu a míč poslal na podobné místo jako on. Tentokrát to však mohlo být ještě nad o půl metru více mimo. Byl jsem zklamán, ale nedat penaltu se podařilo snad už každému na světě.. Co se dalo dělat. Náš osud byl jen a jen v rukou Nekwishe. Jediní střela z pár metrů může znamenat konec. Vlk se rozbíhá a Nekwish skokem vyráží střelu. V tuto chvíli jsem se pochcal. Sice o tom nikdo nevěděl, nebo nevšiml, ale jo. Naděje stále žila i když jsme prožili klinickou smrt. Míč si bere Olda a teď už je to kdo z koho. Olin nepropadl panice a se štěstím uklízí míč k levé tyčce. Přízemí střelu ještě golman sice stačil sklepnout, měla však dostatečnou razanci a skončila v bráně. Situace se otočila. Pokud by Vlk nedal, postupujeme!! Mičudu si vzal stejný hráč, který už Michala přelstil. Nekwish se pohupuje z nohy na nohu, Vlk se rozbíhá, střílí a Michal chytáááááá!!!! Je to tady!! Postupujeme na penaltový rozstřel, jehož hlavním hrdinou byl bezpochyby Nekwish! Předvedl neopakovatelný výkon!! Rychle odbíhám od kaluže, kterou jsem pod sebou zanechal a slavím s ostatními.. Velkolepý úspěch!!! Porážíme divizní celek, neporažený po dva roky. V tomto ročníku do našeho střetnutí neobdržel ani jednu branku. Prostě úžasná záležitost! Radost nejen z výsledku, ale z předvedené hry byla stoprocentně na místě.. Olin si rozhodující penaltou připsal svoji jubilejní 50.branku v oranžovočerném dresu. Velké poděkování však patří Nekwishovi, který penaltový rozstřel pojal jako své malé, soukromé divadlo. Aplaus ve stoje by mu vyloženě slušel.

Carpe Diem vs. Žabinští Vlci B 2:2 (1:0), pk 3:1

Branky: Pája, Vláďa, Olin(pk)

Jsme v semifinále, kde narážíme na známého soupeře ze skupiny FC Lamy. Můžeme jim tak vrátit nešťastnou prohru ze skupiny, která nás málem stála krk. Tentokrát k utkání přistupujeme s tím, že ho nesmíme podcenit, nebo vypustit tak, jak se tomu stalo ve skupině. Match je také o mnoho zajímavějším, co se týče příležitostí z naší strany. Nepřistoupili jsme na ospalou hru a sami se snažili rozhodnout. Už před utkáním bylo vidno v tvářích našich borců odhodlání vyhrát a odčinit tak neštěstí ze skupiny. Lamy nám nemohli být překážkou. V zápase jsme si vypracovali pár velmi dobrých příležitostí, ale chyběla přesnější muška. Tu si výtečně seřídil až Dan v průběhu druhé půle. Ta první skončila bez branek. Po moderní učebnicové akci jsme konečně skórovali. K míči se dostal Vláďa u lajny, mrštnou přihrávkou hledal mě, jakožto nabíhajícího na středu. Já míč nezachytil a ten prosvištěl k Danovi. Jak už jsem byl v tom běhu tak sem vlastní setrvačností vlastně naběhl i Danovi do trojúhelníku. Ten mě uviděl neobsazeného a nahrál mě, já z první levačkou mu vtipně vracím na střed a Daníček nekompromisně zavěšuje míč pod břevno. Sláva! Po dalo by se říci střeleckém trápení se konečně dostavilo uvolnění. Za velmi důležité považuji to, že Lamy nebyly příliš nebezpeční do útoku. Mohla za to naše soustředěná obranná hra a také ubývající síly. A to nejen na straně Lam. I my už plandali nohama jako svině. Všichni z týmu už byli skutečně vyčerpáni. Svoje maximum totiž odevzdali v souboji s Vlky a nyní už se hrálo skutečně jen z vůle a ze srdce. Ozval se konečný hvizd! Vítězství a postup do finále! Po téměř zpackané základní skupině zněl tento fakt jako obrovské zadostiučinění! Hráči Carpe Diem jen těžko projevovali radost, převládala velká vyčerpanost. Až po dobrých pěti minutách se rozpoutalo naše pověstné plácání se po ramenou. Prostě super pocit, cítil jsem soudržnost týmu a snahu každého jednotlivce poprat se s osudem jak nyní, tak i ve finále.


Carpe Diem vs. FC Lamy 1:0 (0:0)

Branka: Dan

Velké finále bylo za dveřmi. Jako soupeř se nám postavil domácí celek Red Devils, kterému máme co oplácet ze dvou předchozích špílů, kdy nás vždy těsně porazili 2:1. Jak rád bych teď napsal, že se nám to povedlo, ale lhal bych. Utkání o pomyslné zlato si vybralo daň z fyzické připravenosti a malý malér byl na světě. Jsem přesvědčen, že všichni se snažili, co mohli. Přece jen nebojuje se celý den jen proto, aby se finále schválně odchodilo. Únava byla však obrovská. I přesto jsme se po celý zápas snažili hrozit, jak jen to šlo. Moje dvě pumelice rozezvučeli v obou případech břevno, v průběhu zápasu jsme byli minimálně třikrát sami před brankářem. Nepodařilo se ďáblům setnout hlavu a tak jsem utrpěli nejtěžší porážku dne 0:3. Výsledek ovšem předvedené hře příliš neodpovídá. Byli jsme domácím více než důstojným soupeřem. Kdyby bylo skóre opačné, nikdo by se divit nemohl. Tentokrát štěstí a asi i větší fyzická připravenost stála při ďáblech a tak si zaslouženě připsali první titul od dob založení jejich vlastního turnaje. Gratuluju RD!

Carpe Diem vs. Red Devils 0:3 (0:1)

Jak zhodnotit turnaj? Jedině kladně, jak jinak! Po téměř zpackané skupině jsem se dokázali vzepnout nejobávanějšímu soupeři a vytlouct z utkání nečekanou výhru. Tento zápas se dá označit za další mezník a úspěch, jaký klub dosáhl a je srovnatelný s porážkou ambiciózních SOŠ OOM z před dvou let. Opět po čase se Carpe Diem předvedlo v celé své kráse. Hrálo kvalitní futsal, bojovalo se, všichni se snažili a na hřišti jsme táhli za jeden provaz a jako jeden muž. Tímto chci poděkovat všem zúčastněním.. jmenovitě Nekwishovi, Vláďovi, Danovi, Borisovi, Petrovi a Olinovi za odvedené výkony na hranici vyčerpání. Bylo skvělé pozorovat, jak porušujeme pravidlo našeho týmu, že výhra je v mnoha případech jen náhoda. Tentokrát jsme zahráli opravdu jako velký tým.

Střelci Carpe Diem:

Pája, Dan, Vláďa – 2 branky

Boris a Olin – 1 branka.

Tabulka a průběh turnaje naleznete zde:


Fotogalerie turnaje i s mnoha fotkami Carpe Diem naleznete zde: http://www.reddevils.estranky.cz/fotoalbum/turnaje/2011--sedmy-rocnik-turnaje-red-devils-cup/


Děkuji Vám, pánové. Udělali jste mě velkou radost!


Óóó Carpe Diem - ve světě pojem!

Má sílu hromu, já mám ten dojem !

Óóó Carpe Diem - No Red, No White!

Black - Orange Terror, VBlack - Orange Pride!

pátek 8. dubna 2011

Finální podoba sestavy

Naše sestava během posledního týdne prošla mnoha změnami. Jedná se o sestavu na turnaj Red Devils Cup. Někteří hráči onemocněli, někteří odřekli, jiní se přihlásili. Toto je tedy sand už konečná soupiska hráčů pro zítřejší mače:

Nekwish - Boris, Dan, Olin - Vláďa, Petr, Pája.

*

Kuba, Michaldo - nemoc

Sykec - pracovní povinnosti - potvrzeno

Martin - nejde

Ríša - služební povinnosti

.

Takže zítra s kohoutím zakokrháním se sejdeme na hřišti.. 7:55!

hřiště: ZŠ Janouškova 2

středa 6. dubna 2011

Red Devils Cup zná rozdělení do skupin

Nejméně chtěné se stalo skutkem. Ano, jsme v té úplně nejvíc nejrannější skupině, bohužel. Naše skupina začíná v 8 ráno!

Složení skupiny A hrané v rozmezí 8:00 - 9:55 je:

FC Lamy

Q.P.Chrlice

Pozdní sběr

Carpe Diem
.
Systém základní skupiny je takovýto: 1-2, 3-4, 1-3, 2-4, 1-4, 2-3

8:00 : FC Lamy - Q.P.CH.

8:20 : Pozdní sběr - Carpe Diem

8:40 : FC Lamy - Pozdní sběr

9:00 : Q.P.CH. - Carpe Diem

9:20 : FC Lamy - Carpe Diem

9:40 : Q.P.CH. - Podzdní sběr

Naše první utkání tedy začíná už v 8:20. Sraz na turnaj je na místě krapet před osmou ráno. Děkuji za dochvilnost!

Postupová matematika je jednoduchá. Postupují první dva ze skupiny automaticky, další dva nejlepší ze třetích míst rovněž (skupiny jsou tři, tzn.že jen jeden ze třetího místa nepostoupí). Pokud nebude pán Bůh doma a nám by se poštěstilo postoupit, nevím, jestli by to zas až takové štěstí bylo, jelikož play off turnaje se hraje až v odpoledních hodinách, přesněji řečeno čtvrtfinálová kola začínají ve 14:00! Z toho jasně vyplívá, že bychom měli v případě postupu 4 hodiny na klackování se.. .

Novinky - na turnaj jde nakonec i Boris a Sykece se na jisto dozvím v pátek. Na druhou stranu Michalda už z kraje týdne skolila viróza a jeho start je ohrožen..

Aktuální sestava: Nekwish - Boris, Kuba, Dan, Olin - Vláďa, Petr, Pája. (Michaldo, Sykec) .

Zbylé dvě skupiny:

Skupina B

FC Hombres Brno

Napoleon

FC Tembo United

Raz Náraz

Skupina C

Red Devils

RST

GS Transport

Žabinští vlci B

První trénink je za námi, zítra jdu k očnímu..

Nebojte, nebudu tady týden co týden hodnotit tréninky. Dnes však považuji za nutné článek napsat, protože to vypadá na další změny..
.

Hiště:Všichni, kteří přišli na včerejší trénink byli z prvního pohledu na hřiště zmateni. Opravdu je to ono hřiště, kde máme trénovat? ...prohnalo se hlavami hráčů.. V němom první dojem vyvolal smích, u někoho zamyšlení, zda skutečně stálo za to vážit cestu do Komárova.. Důvodem všeho, co zde píšu jsou následující skutečnosti:

Osvětlení - dá-li se to tak vůbec nazvat. V rozích hřiště jsou snad 40watové žárovky na tyčích 2m nad zemí, což snad mluví za vše. Trénink byl spíše hrou na slepou bábu, než kvalitní futsálek. Pro šeroslepé jedince bylo včerejší představení smrt. Z mého pohledu mi dělal největší potíž najít spoluhráče. Ne proto, že by byli obsazení, ale při akci jsem se nemohl spolehnout na periferní vidění při rozpoznání rozlišovacího dresu, ale musel jsem se rozhlédnout a identifikovat svého spoluhráče, což v mnoha případech trvalo vteřiny a ztrátu míče. Při dlouhodobém užívání ozdravné kůry v Komárově může hrozit oslepnutí! Tak to za prvé, osvětlení otřesné!

Peníze - 300korun hodina tréninku, 50 korun mizerné osvětlení, 100korun šatny + sprcha. To máme celkem 450 korun na hodinu čistá ruka. Kdo si myslel, že v Komárově ušetří oproti Řečkovicích, byl vyveden z omylu. Hřiště v Komárově je o 50 korun na hodinu dražší!!

Šatny - dostat se na první pokus do šaten je nadpozemský úkol. Labirynt je slabé slovo. Šatny jsou vzdálené snad 200 metrů od hřiště klikaticí jako prase. Útěchou nám může být, že správce se tuším zmínil o otevření nových šaten u hřiště během jednoho měsíce.

Oplocení - olpocení je slušně řečeno chatrné. Díry v plotech a ono pletivo dosti nízké. Boris jednou málem upravil fasádu blízko stojícímu Mercedesu, a na druhý pokus se mu podařilo málem vysklít okno tamní ředitelny.

Tak to byly zápory tréninků v Komárově. V potaz beru především první bod - osvětlení, s ostatními se dá celkem bez problémů vyrovnat, pokud nejste vyloženě labilní jedinci. Přicházejí na řadu klady..

Tak klady máme za sebou..

No dobře, kecám.. :-)

Povrch - Nevím jak ostatním, ale mě celkem vyhovoval povrch hřiště. Neklouzalo mě to, tráva není příliš vydřená.

Sítě na bránách - je to sice prkotina, ale z původně avízovaných branek bez sítí se vyklubal opak.

Co z toho plyne? Většina hráčů byla ze hřiště mírně rozladěna a dlouhodobější působení zde si neuměli představit. Do hry tedy vstupuje Antabus, který se dle jejich slov pokusí sehnat příznivější hřiště. V úvahu přichází Líšeň (nové hřiště) a opět Řečkovice, které jsem minulý týden odvolal. Já už ze sebe kokota dělat nebudu, proto celá věc je předána dál, Poldovi a jeho bandě. O výsledcích jednání Vás budu neprodleně informovat.. Pokud se nepodaří jiné hřiště sehnat, tréninky budou nadále pokračovat v Komárově. Budeme si vesele ničit oči dále..

Pár slov k samotnému tréniku..

Anatbusu došli 3 lidé. U nás se dá mluvit o rekordu, dorazilo 7 lidí!! Jediný Martin, který mě psal, že dojde, nedošel a nedal o sobě vědět. I takto jsme udělali dva mančafty po 5ti a hrálo se. Spoloečně se Sykecem jsem hrál za Antabus a nestačil jsem se divit, jak výborně hraje pětice stojící proti nám. Dan má skutečně formu, procházel naší obranou, nabíhal si a nebál se jít do průniku z obranných pozic. Vláďa se neskutečně pohyboval, nabíhal si, narážel a přesně nahrával. Kuba opět zapnul svoje trysky a v mnoha příležitostech se ocit před brankářem sám po úniku, velmi slušně kombinoval. Boris se rovněž dobře zapojoval do kombinací a Petr rozhodně nezůstal pozadu. Má vyjímečné krytí tělem, je to hráč do kombinace. Na druhé straně, v mém týmu stál Sykec. Ten se prezentoval pár opravdu tvrdými dalokonosnými střelami, takže konečně máme v týmu šutéra s pořádnou bombou.

Z tohodle pohledu mě trénink nadchl. Všichni se snažili a barcelonské kombinace byly k vidění v nemálo případech. Děkuji všem za účast!

úterý 5. dubna 2011

Pravidla ohledně tréninků

Dnešním dnem jsem zprovoznil sekci "OMLUVENKY TRÉNINKY". Zde se prosím pište, stejně jako na podzim, pokud víte, že se na trénink nedostavíte. V omluvenkách jsou vypsané datumy tréninků až do konce června, takže je vše dokonale přehledné.
.
Kdo se psát nebude a na trénink nedorazí bude potrestán. Jak? To si ještě rozmyslím, každopádně nějak škaredě, protože kazí tréninky všem ostatním, kteří jeho příchod očekávají a pak se kvůli pár takovým nemusí vůbec začít trénovat z důvodu nízkého počtu hráčů. Třeba mě, jakožto Adamovana by to nasralo nehorázně.. Rozmyslete si to prosím..
.
Omluvu lze učinit buď na stránkách, nebo mě SMSkou a to nejpozději 24 hodin do začátku tréninku.. Takže nejpozději den předem - v pondělí večer.
.
Od této chvíle nebudu na tréninky upozorňovat prostřednictvím SMSek. Je to drahé a dokonce už ani na tyto zprávy někdo nereaguje. Všihchni do jednoho máte internet a přístup na stránky. Dvakrát, třikrát týdně na ně koukněte a budete v obraze. Každý z Vás ví, že tréninky jsou pravidelně každé úterý od 20:00 v Komárově na ul.Sladkého, takže není co řešit.
.
Pokud mě ještě měco napadne, sdělím Vám to. Nemyslete nsi, že na Vás chci být zlý, nebo že po Vás chci nemožné.. Jde jen o trochu loajality k vedení a krapet zodpovědnosti vůči odstaním.

pondělí 4. dubna 2011

Možní soupeři na turnaji RD Cup

Byl zveřejněn seznam přihlášených týmů na letošní Red Devils Cup. S mnohými jsme se již dostali do soutěžního křížku a za chvíli Vám všechny představím.. Ještě předtím bych chtěl informoat o důležité věci. Rozlosování do skupin proběhne ve středu, kdy Vás také seznámím se jmény našich soupeřů ve skupině a především časy zápasů.

Hombres - 3.E třída. V současné době zaujímá 6.pozici. S týmem jsme dossud nehráli.


GS Transoport - 3.E třída. Ve své třídě zaujímá předposlední 10.pozici. S týmem jsme se setkali nedávno na Brno Open 10/11 v základní skupině. Podařilo se nám urvat hubené vítězství 2:0.


Q.P.Chrlice - 1.A třída. V první třídě zaujímá sestupovou 14.pozici. Přesto se bude jednat o jednoho z favoritů turnaje. S Chrlicemi jsme měli tu čest se střetnout přesně před rokem na Turnaji Nadějí. Soupeř nám uštědřil porážku 1:2. Pokud se nemýlím, byli to ti, co hráli s brankářem v poli po celý zápas, což nám činilo potíže.


Tembo - 3.F třída. I s tímto celkem, který drží ve své soutěži 6.místo, jsme se už potkali. Stalo se tak v loňské Brno Open, kdy se nám podařilo soupeře přejet jistým výsledkem 5:0.


Raz Náraz - 2.C třída. Ambiciózní tým, jeden ze čtveřice favoritů turnaje. V 2.C třídě zaujímá pěkné 5.místo. So soupeřem jsme se jako tým ještě nesetkali. Já osobně ano (jako výpomoc v dresu Slovanu asi před rokem), je to silný celek.


Napoleon - 2.B třída. Týmu náleží 7.pozice. O Napolenonech nemám sebemenší informace.


Pozdní sběr - stejně tak nemám info o Pozdním sběru. Nehrají žádnou soutěž.


Fc Lamy - 2.C třída - Lamám patří 14.sestupová pozice. S Lamamy jsme se ještě do křížku nedostali.


RST - 2.B třída - 12.pozice. Staří známí RST v čele s Davidem Gerrardem Plchem. Souboj s tímto velkoklubem by byl příjemným zpestřenáím turnaje. Naše poslední vzájemné střetnutí skončilo debaklem v náš prospěch 8:0, stalo se tak v Brno Open 09/10. Od té doby uteklo mnoho vody, oba celky prošly obměnami a zápas v tuto chvíli by byll velmi zajímavý a vyrovnaný.


Žabinšní Vlci B - 2.C třída. Žabinští Vlci jsou jednozančným favoritem č.1 turnaje. Tento celek turnaj ovládl v posledních dvou ročnících celkem bez větších problémů. I ve své třídě stojí v popředí, přesněji na 4.místě. S ŽV jsme se střetli pouze jednou a to na Brno Open 09/10, kdy jsme ve vyřazovacích bojích podlehli soupři vysoko 1:6.


Red Devils - 2.D třída. V naší 2.D třídě RD zaujímá 9.pozici. Zápasy s tímto celkem jsou pro nás utrpením. Pán Bůh není nikdy doma. Už dvakrát se stalo to samé. V poločase jsme vedli 1:0, na konci zápasu svítilo na světelné tabuli skóre 1:2 pro ďábly po jakýchsi ušmudlaných gólech. No, pokud se s tímto spolufavoritem turnaje, jelikož se jedná o domácí, střetneme i nyní, věřím v prolomení psychické bariéry a v kladný výsledek konečně v náš prospěch.


Carpe Diem - 2.D třída, 13.pozice.


Turnaj má dle mého názoru 4 favority, z nichž jeden ční nade všechny - jsou to Žabinští Vlci B. Ve čtveřici dále figurují domácí Red Devils, jediný prvotřídový celek Queens Park Chrlice a silný Raz Náraz.


Tak to je vše, přátelé. S rozlosováním do skupin se ozvu opět ve středu, věřme v příznivý los.