středa 6. dubna 2011

První trénink je za námi, zítra jdu k očnímu..

Nebojte, nebudu tady týden co týden hodnotit tréninky. Dnes však považuji za nutné článek napsat, protože to vypadá na další změny..
.

Hiště:Všichni, kteří přišli na včerejší trénink byli z prvního pohledu na hřiště zmateni. Opravdu je to ono hřiště, kde máme trénovat? ...prohnalo se hlavami hráčů.. V němom první dojem vyvolal smích, u někoho zamyšlení, zda skutečně stálo za to vážit cestu do Komárova.. Důvodem všeho, co zde píšu jsou následující skutečnosti:

Osvětlení - dá-li se to tak vůbec nazvat. V rozích hřiště jsou snad 40watové žárovky na tyčích 2m nad zemí, což snad mluví za vše. Trénink byl spíše hrou na slepou bábu, než kvalitní futsálek. Pro šeroslepé jedince bylo včerejší představení smrt. Z mého pohledu mi dělal největší potíž najít spoluhráče. Ne proto, že by byli obsazení, ale při akci jsem se nemohl spolehnout na periferní vidění při rozpoznání rozlišovacího dresu, ale musel jsem se rozhlédnout a identifikovat svého spoluhráče, což v mnoha případech trvalo vteřiny a ztrátu míče. Při dlouhodobém užívání ozdravné kůry v Komárově může hrozit oslepnutí! Tak to za prvé, osvětlení otřesné!

Peníze - 300korun hodina tréninku, 50 korun mizerné osvětlení, 100korun šatny + sprcha. To máme celkem 450 korun na hodinu čistá ruka. Kdo si myslel, že v Komárově ušetří oproti Řečkovicích, byl vyveden z omylu. Hřiště v Komárově je o 50 korun na hodinu dražší!!

Šatny - dostat se na první pokus do šaten je nadpozemský úkol. Labirynt je slabé slovo. Šatny jsou vzdálené snad 200 metrů od hřiště klikaticí jako prase. Útěchou nám může být, že správce se tuším zmínil o otevření nových šaten u hřiště během jednoho měsíce.

Oplocení - olpocení je slušně řečeno chatrné. Díry v plotech a ono pletivo dosti nízké. Boris jednou málem upravil fasádu blízko stojícímu Mercedesu, a na druhý pokus se mu podařilo málem vysklít okno tamní ředitelny.

Tak to byly zápory tréninků v Komárově. V potaz beru především první bod - osvětlení, s ostatními se dá celkem bez problémů vyrovnat, pokud nejste vyloženě labilní jedinci. Přicházejí na řadu klady..

Tak klady máme za sebou..

No dobře, kecám.. :-)

Povrch - Nevím jak ostatním, ale mě celkem vyhovoval povrch hřiště. Neklouzalo mě to, tráva není příliš vydřená.

Sítě na bránách - je to sice prkotina, ale z původně avízovaných branek bez sítí se vyklubal opak.

Co z toho plyne? Většina hráčů byla ze hřiště mírně rozladěna a dlouhodobější působení zde si neuměli představit. Do hry tedy vstupuje Antabus, který se dle jejich slov pokusí sehnat příznivější hřiště. V úvahu přichází Líšeň (nové hřiště) a opět Řečkovice, které jsem minulý týden odvolal. Já už ze sebe kokota dělat nebudu, proto celá věc je předána dál, Poldovi a jeho bandě. O výsledcích jednání Vás budu neprodleně informovat.. Pokud se nepodaří jiné hřiště sehnat, tréninky budou nadále pokračovat v Komárově. Budeme si vesele ničit oči dále..

Pár slov k samotnému tréniku..

Anatbusu došli 3 lidé. U nás se dá mluvit o rekordu, dorazilo 7 lidí!! Jediný Martin, který mě psal, že dojde, nedošel a nedal o sobě vědět. I takto jsme udělali dva mančafty po 5ti a hrálo se. Spoloečně se Sykecem jsem hrál za Antabus a nestačil jsem se divit, jak výborně hraje pětice stojící proti nám. Dan má skutečně formu, procházel naší obranou, nabíhal si a nebál se jít do průniku z obranných pozic. Vláďa se neskutečně pohyboval, nabíhal si, narážel a přesně nahrával. Kuba opět zapnul svoje trysky a v mnoha příležitostech se ocit před brankářem sám po úniku, velmi slušně kombinoval. Boris se rovněž dobře zapojoval do kombinací a Petr rozhodně nezůstal pozadu. Má vyjímečné krytí tělem, je to hráč do kombinace. Na druhé straně, v mém týmu stál Sykec. Ten se prezentoval pár opravdu tvrdými dalokonosnými střelami, takže konečně máme v týmu šutéra s pořádnou bombou.

Z tohodle pohledu mě trénink nadchl. Všichni se snažili a barcelonské kombinace byly k vidění v nemálo případech. Děkuji všem za účast!

Žádné komentáře: