pondělí 30. dubna 2012

ŠOK! Čórka Santy Morgany z tabulky, změna v rozpisu zápasů

Potvrzeno! Santa Morgana je ze hry. Potvrdil mi to předseda BAF Zdeněk Polák, jeho slova na můj dotaz si můžete přečíst zde..
"Santa Morgana zatím nepřišla na žádný jarní zápas a vedoucí Rafael má nedostupný telefon. Takže po dvou neúčastích na dvou turnajích byli vyloučeni ze soutěže. Navíc dluží peníze na jarní část, takže KONEC. Budu opravovat rozpis, aby nebyly velké prostoje." Toť z vyjádření předsedy..

Pokud jste četli pozorně, jistě Vám neušlo, že dojde tedy k ÚPRAVĚ ROZPISU ZÁPASŮ! Z ropisu bude vyškrtnut velek SM a zápasy se všelijak posunou. Sledujte tedy nadále stránky, kde Vás o změnách zbylých jarních zápasů budu informovat.

Odchod tohoto celku má ještě jeden negativní aspekt. Už tak malý počet zápasů, co na jaře hrajeme rozšíří i storno zápasu se SM v předposledním víkendu..

neděle 29. dubna 2012

Santa Morgana ze hry?

V minulém kole (první jarním) byl zápas naší skupiny F, ve které figuroval tým Santa Morgana kontumován pro nedostavení se tohoto týmu k zápasu. Dnes se zdá, že rozpad klubu původem z Rumunska je dokonán. V aktuálním rozpisu zápasů pro tento víkend  klub černých pasažérů vůbec neobjevil a stejně tak se tváří i naše tabulka skupiny F. Je v ní pouze 10 týmů a po Santě Morganě jako by se zaprášilo..
Informaci jsem si nechal ověřit i u předsedy BAF a čekám na odpověď. Zprávu o vyřazení SM ze soutěže posléze potvrdím, či vyvrátím.
Asi jediným, komu bude tato informace líto je náš gološ Nekwish, který se na střetnutí velice těšil. Je možné, že sladké vrácení porážky se tedy konat nebude..

středa 25. dubna 2012

Chystané zrušení tréninků


Požádal jsem zastupující vedení Antabusu – Davida (čti Dejva), aby si jejich celek začal hledat za nás nástupce, co se týče pravidelných tréninků.
Situace, se kterou se potýkáme celou zimu a teď už i během jarní části soutěže je nadále neúnosná. Přestalo mě bavit neustále slepovat tým kde se dá a dělat si týden co týden starosti.

Kvůli zhruba 20 procentům týmu je mi to upřímně líto, převážil však nezájem zbytkových procent 80ti. Nebudu se zde opat dlouze rozepisovat nad důvody, protože je to dle mého názoru házení perel sviním, zkrátka mě tato věc mnohem více bere a vlastně v ničem se mi nevrací.

Tréninky budou pokračovat do té chvíle, kdy si Antabus najde náhradu. V osobním zájmu doufám, že to bude co nejdříve. Bylo už dost zrušených tréninků..

Mimochodem dnes za Carpe Diem jdou na trénink dva lidé. Pomozte mi vybrat to správné slovo… je to směšné, nebo trapné?

Antabusu se otevřeně omlouvám a prosím, aby situaci začali brzo řešit, třeba inzerátem na stránkách BAF, či jinak.. Děkuji.

Preview: Donkeys


V neděli hraje náš celek jediný zápas a to s Donkeys. Střetne se tedy devátý celek s desátým. Tabulkově jsou tyto týmy sice u sebe, ale podzimní zápas hovořil o něčem úplně jiném. Soupeře jsme rozmetali na 10 kousků a tak se dá předpokládat, že i jarní střetnutí bude v naší režii. Pevně v to věřím.

V sestavě na neděli se neobjeví zatím dva jediní jarní střelci týmu, Ríša a Pája. Ríša z důvodu obdržení čtvrté žluté karty a stopce na jeden zápas a Pája kvůli svému zranění. I přes neúčast těchto dvou hráčů je dle mého názoru sestava dostatečně silná, aby si s Donkeys dokázala poradit bez větších problémů.
Sestava pro neděli tedy bude pravděpodobně v tomto složení: Nekwish, Boris, Sykec, Vláďa, Michaldo, Petr. Šest statečných, z toho pět do pole, kteří se porvou o dobrý výsledek.

Jen pro informaci bych uvedl výsledky minulého kola. Donkeys hráli stejně jako my s Blue Flames B. My jsme prohráli po boji 2:5, Donkeys kapitulovalo propastným výsledkem 2:14. A pro doplnění, svůj druhý zápas hráli s Madridem B, kterému rovněž podlehli a to v poměru 1:5.

Donkeys je celek, který dostal bezpečně nejvíce branek v naší tabulce. Ve 12ti utkáních lovili míč ze sítě hned třiadevadesátkrát, což činí neuvěřitelných 7,75 obdržených branek na zápas. S nestřeleckou potencí se stejně jako my potýká i tento tým a v této statistice je to dá se říci fifty – fifty. My vstřelili 33 branek, Donkeys 32.

Co může hrát do karet nám je, že Donkeys ve chvíli nástupu proti nám už bloud mít v nohách náročný zápas s All Inem, takže veškeré trumfy máme pro neděli v ruce my.

Na utkání se přijdu samozřejmě podívat a podpořit celek. Musím donést soupisku, vlajku klubu, vuvuzelu a kapitánskou pásku, která bude předána Nekwishovi. Je to moje rozhodnutí.

Pánové, v neděli musíte zabrat, ztráta s tímto soupeřem by byla slabě řečeno ostudou a od koho jiného se odpíchnout, než právě od tohoto soupeře. Máme na to hrát klidný střed tabulky a případný neúspěch by nám tento plán výrazně zkomplikoval. Slabšího soupeře v tabulce težko najdeme, protože už i poslední Predators, se kterými se utkáme příště, zalovil v přestupových rybníčcích a nebude se jednat o lehkého soupeře. Vydejte ze sebe maximum a výsledek se dostaví.  Je to na Vás! Věřím Vám!

V neděli zápas začíná ve 13:00, sraz je tedy ve 12:30!

úterý 24. dubna 2012

Ruka v hajzlu

Pánové, je mi líto, ale musím veřejnosti a médiím sdělit, že budu týmu chybět ještě minimálně tři týdny. Včera jsem byl na kontrole v Fakultce v Bohunicích a pro mě zdánlivě dobře se hojící prst se ukázal opravdu jen jako zdánlivě se dobře hojící. Od minula, kdy jsem měl zlomený prst v dobré poloze, se jaksi pohnul a došlo k jeho zahnutí do písmene F. No zkrátka se mě tam cosi hnulo a prst teď nebyl v poloze, jaká je potřeba. Malíček mě narovnali a co je právě ten kémen úrazu, dali do sádry! Nemám tedy už jen ozdobnou dlahu, ale festovní sádru.
V sádře budu minimálně tři týdny, dle doktora, a poté budu moct prst pomalu zatěžovat..
.
Co to znamená pro klub? V dalších třech týdnech se omlouvám ze zápasu s Donkeys, Predators a Kohouty. A dále ze všech tréninků do poloviny května.
Vím, je to nepříjemná situace a to především z důvodu naší úzké soupisky. Budete si však muset s touto situací poradit, není to poprvé, kdy se bude chodit na zápasy ve čtyřech, pěti, nebo šesti lidech. Budu se na Vás chodit dívat a podporovat.
Už v tuto neděli si vyzkoušíte, jaké je to být v pěti, nemůžu já  kvůli výše uvedenému důvodu a Ríša je vykarotvanej. Zbývá jen doufat, že se z nemoci vyléčí Sykec a Boris vyléčí svoji bambulu.

Změna v Tipovačce

Jelikož a protože Daníček nenastoupí v nedělních zápasech Slovanu, je nutné udělat zavčas změnu v Tipovačce na víkend. Nabídka k tipování č.1 (Daníček) se tedy změní takto:

Slovan B vs. Saňaři
Šestý Slovan hraje s druhým celkem tabulky, Saňaři. Na podzim si Slovan B se soupeřem nedokázal poradit, prohrál 1:3. Bez Daníčka bude však tento úkol, porazit favorita, téměř úkol nadlidský, jak všichni jidě uznáme..

pondělí 23. dubna 2012

Úprava zápisu střelců v zápase s Blue Flames B

Gól, který jsme vstřelili na 2:1 v zápase s Blue Flames B jsem řádně neviděl, jak už jsem podotkl na diskuzi dříve. Měl jsem za to, že to byla výstavní "pičinka", kdy Petr rozehrál roh na mě, já z první nástřel před bránu a dále jsem měl zakrytý výhled.. Jen jsem po vsítění viděl Vláďu, který před bránu nabíhal a jak následně slaví vstřelení branky. Domníval jsem se tedy, že ji vsítil on. Z Vašich komentářů je však jasné, že branka padla vlastním přičiněním hráčů BF (což potvrzuje i jejich verze na stránkách), nikoliv po usměrnění Vláďou.
Co z toho plyne? Vláďovi ruším branku a sobě s těžkým srdcem asistenci. Přesto, že se už několikrát stalo, že branka po vlastním stečování do brány se připsala štastnému nahrávači (což jsem byl já), předejdu zbytečnému handrkování a sobě bod rovněž nepřipíšu. V análech bude navždy zaznamenán gól jen jako vlastní. Jediné, co bych předhodil nedočkavým lvův jako syrové maso do diskuze je to, proč se Vláďa sám nepřihlásil, že branku nevstřelil... :-)

Tipovačka


V Tipovačce po minulém kole žádné velké změny. Snad se jí dočkáme v následujícím víkendu. Opět jsem připravil pár lahůdek, které polechtají Vaše chuťové pohárky. A začneme zostra..

Nečekaná událost se vstřelením branky Daníčka všechny jistě zaskočil, ba dokonce vyděsil. Všichni asi potřebujeme po tomto šoku důkladné zklidnění rozvířených emocí a právě proto dávám úplně stejnou příležitost. Je totiž téměř vyloučeno, aby se tatáž událost opakovala dvakrát po sobě a my, všichni špatně tipující si konečně zchladíme žáhu.. Otázka tedy zní..
Vstřelí Daníček podruhé po sobě jdoucím víkendu branku do sítě soupeře v zápase se Saňaři, nebo Celeanem?
Ano : 1
Ne : 2

Opět hraje Dubův AVM Metal a to se třetím týmem tabulky Špilberkem. Podzimní zápas skončil jasným vítězstvím AVM v poměru 8:1. Myslím, že AVM je současně jasným leaderem své skupiny a ztráta s ostatními se zdá jen otázkou teorie. Proto se zeptám na jinou věc.. Kolik vstřelí tým AVM Metal branek svému soupeři v jarním utkání?
0-5 : 1
6 a více : 2

A do třetice tip na událost, nikoliv samotný zápas. Jednat se tentokrát bude o Nekwishe. V poslední době má tento Plánička umělých pažitů výbornou formu. Zápasy v mnoha případech stojí skutečně na něm a na tom, jak se pán vyspal. Díky bohu, že většinou dobře. Ptám se tedy, kolik obdrží Nekwish v zápase CD vs. Donkeys branek?
0-2 : 1
3 a více: 2

Carpe Diem vs. Donkeys
Následují klasické tipy na zápasy. U našeho týmu zůstaneme a můžeme si tipnout na zápas samotný. Na podzim jsme Donkeys porazili vysoko 10:0, což je nejvyšší výhra v historii klubu. Podaří se nám něco podobného, nebo to bude boj na krev?

Kohouti vs. Madrid B
Zápas naší skupiny a to týmů na šestém, respektive páté pozici. Kohouti jsou na vlně a Madrid by jim zřejmě neměl být velkou překážkou, i když je momentálně ještě stále bod před nimi. Navíc podzimní duel skončil jasným vítězstvím Kohoutů 6:1. Favorita je tedy nutné hledat v řadách Kokrháčů.

Man City vs. Man Utd.
Zcela jednoznačně zápas jarní části anglické Premiér League. Jedna z posledních šancí City na zvrat v tabulce a dohnání městského rivala. V Evropě jistě nejledovanější zápas tohoto víkendu.

středa 18. dubna 2012

Zázrak se nekonal


V neděli jsem vstoupili do jarní části soutěže. Překvapení se nekonalo a my po dvou prohrách s dvěma nejlepšími celky podzimu klesli na nelichotivé 9.místo tabulky. Není však na místě házet flintu do žita, s těmito soupeři hraje v naší skupině každý a dá se předpokládat, že problémy s neziskem bodů jistě nebudeme mít jen my.
Už v příštím kole nás čeká předposlední tým Donkeys, kterým jsme minule nasázeli dosud rekordní počet branek v historii naše klubu, bylo to celých 10 branek. Věřím, že v tomto zápase zaznamenáme naše první jarní body.

V neděli jsme se sešli v této sestavě: Nekwish – Boris, Ríša, Vláďa, Michaldo, Petr, Pája. Sykece skolila viróza a tak zůstal doma.
Perličkou, kterýá se však nedá nazývat novinkou je to, že si nepamatuju skoro žádný gól, který jsme dostali. A pokud ano, vůbec nevím, kam ho mám zařadit.

Do zápasu s prvními Blue Flames B jsme vstoupili bez bázně. Soupeř sice držel míč více na kopačkách a my občas hrozili jen z rychlých protiútoků, ale byli jsme to právě my, kdo otevřel skóre zápasu. Po rychlém brejku jsem ze strany přihrál na střed Ríšovi, který utěšenou střelou k tyči zajistil vedení 1:0. Vedení jsme dlouho neudrželi a soupeř srovnal krok. Zhruba 5 minut před koncem poločasu nám ukázkově vyšla akce u rohu, kdy po signálu „pičinka“ jsme vstřelili opět vedoucí branku, tentokrát to byl Vláďa, kdo si umě naběhl před bránu a skóroval. Už už se blížil konec poločasu, ale nadějný výsledek jsme do hvizdu jsme neudrželi. Středem našeho obraného pásma prošel žlutý tank a bodlíčkem vymetl šibenici Nekwishovi brány. Po srovnání skóre rozhodčí pískl konec prvního dějství. Ve druhém jsme od začátku byli o něco horším týmem. Stala se jedna věc…buď nám došly síly, nebo soupeř zvýšil úsilí, efekt to mělo stejný. Druhý poločas nám vesměs po našich chybách proklouzl mezi prsty a my třikrát kapitulovali. Z tvrdého K.O. jsme se už nedokázali zvrávorat a takto tedy skončil i celý zápas, výsledkem 2:5.
Zápas jsme si dle mého názoru prohráli tradičně po vlastních chybách a díky horší fyzičce. Na druhou stranu si vzpomínám na podzimní duel, kdy jsme soupeři téměř vzdorovat nedokázali, tentokrát jsme sice prohráli, ale dá se říci že se ctí. Porážka trochu bolí, zvláště když jsme měli zápas slušně rozjetý, ovšem vědu z toho dělat nebudeme, taková prohra s posledním by nás mohla mrzet o mnoho více.
Když jsme u té bolesti, asi ve třičtvrtě zápasu jsem si při jednom střetu se soupeřem něco udělal s malíčkem. V tu chvíli jsem si myslel, že je vykloubený, protože jsem měl v malíčku regulérní důlek pod kloubem, nakonec v nemocnici zjistili, že ho mám zlomenej. Bolest jako sviňa! Takže děkuji dobrákům z Blue Flames B, že mě takto odrovnali a připravili mě krásné chvilky na chirurgii.
Ale ještě k zápasu, nebo lépe řečeno k zápisu… Nevím, co pořadatel u lavice dělal při zapisování branek, asi se rejpal v nose, protože na stránkách BAF je uveden střelec obou branek Petr, který jak jistě uznáte vypadá trochu jinak než Ríša a Vláďa.. V mých statistikách to samozřejmě bude uvedeno správně.
Carpe Diem vs. Blue Flames B 2:5 (2:2)
branky: Ríša (Pája), Vláďa (Pája)

Do druhého zápasu jsem už kvůli natékajícímu a bolestivému prstu nechtěl nastoupit, ale po pohledu do udýchaných tváří před kolapsem jsem nakonec svolil, že zápas odehraji i se zraněním. Po mém odchodu by totiž zbylo jen 5 lidí do pole a to by mohlo znamenat smrt těch nejslabších z nás z přepnutí. Zápas s All Inem jsme příliš nezvládli, nechci se vymlouvat, ale z mé strany to bylo spíše o tom, solidně odehrát, protože jsem se nutně soustředil více než na hru na svůj malíček a bolest v něm. Nemohl jsem chodit do soubojů, nebo jinak riskovat. Vše tedy stálo na ostatních šutérech týmu. A jak to dopadlo? Do poločasu jsme prohrávali jen 0:1. Po úniku středem se trefil jeden z mladíků soupeře. My se spíše bránili celý poločas. V druhém jsme po chybách ještě dvakrát inkasovali a zdálo se být po zápase. K dramatu došlo až pár minut před koncem. Z přímého kopu jsem se po kulišárně trefil já a poté rovněž z přímáku z velké dálky krásně k tyči Ríša. Pět minut vteřin před koncem jsme ještě zahrávali nepřímý kop z bezprostřední vzdálenosti, ovšem ten jsme nezvládli, lépe řečeno já.. Přikládám vinu tomu, že nemáme nic takového nacvičeno a selský rozum zde zcela jasně nezafungoval.
Carpe Diem vs. All In 2:3 (0:1)
branky: Pája., Ríša

Prohráli jsme tedy s oběma vedoucími celky. Nedá se nic dělat, musíme jít dál a posbírat body jinde. V následujících dvou víkendech hrajeme s celky tabulkově podobnými jako my, kde by se dalo urvat pár bodů. Náš výkon tento víkend nebyl z těch nejhorších, jaký jsme už nemálokrát předvedli. Myslím, že kdybychom takto podobně zahráli s horšími celky, minimálně pár bodů bychom brali.
Jediné co se mi během zápasu nelíbilo je to, že Vláďa opět občas neudržel svůj jižanský temperament na uzdě a řval jako trefené prase. Je dokázané, že krutým drbáním člověka rozhodně povzbudit nejde, spíše se dostane do sraček. Je sice pěkné, že ten, co hlas zvýší si uleví, ale za jakou cenu.. Nejsme hráči, kteří by po celý zápas neudělali chybu a tak je asi nutno k tomu přistupovat a smířit se s tím, že děláme chyby všichni, Vládi nevyjímaje.  

Za čtrnáct dní hrajeme pouze jeden zápas a to s předposledním Donkeys. A jak se zdá, budeme řešit velký problém se sestavou. Za prvé se Ríša v neděli vykartoval a příště nesmí nastoupit a za druhé nevím, jak na tom  budu s rukou, ale dá se předpokládat, že blbě. V tuto chvíli, bez Ríši a Páji, je nás jen 5 do pole. Nedej bože, aby ještě někdo vypadl..

Zde ještě pohled vedoucího Blue Flalmes B na zápas s námi: (kopie z jejich stánek)
"Na první jarní dvojzápas dorazila v jádru Áčková sestava doplněná dvěma mladíky a manažerem-univerzálem Martinem v brance. Začátek ovšem „Áčkový“ vůbec nebyl. Soupeř se rychle ujal vedení. Tomáši Sedlinskému se podařilo vyrovnat, soupeř se ale díky našemu ukázkovému vlastenci téměř z poloviny hřiště dostal opět do vedení. Tomášovi se podařilo znovu vyrovnat, to bylo ovšem z naší poločasové produkce všechno, a o nějaké herní převaze nemohlo být ani řeči.
Druhý poločas byl už naštěstí jiný. Sestava si konečně „sedla“ a to se projevilo na hře i na skóre. Laďa Sosnar vstřelil rozdílový gól, vzápětí Tomáš zkompletoval svůj hattrick. Soupeř se snažil, gól už ale i díky naší zlepšené hře nepřidal. V závěru přidal pátý gól Honza Vrána a byla to jeho letošní premiérová trefa za Béčko."
Pozn.Páji: Áčko BF hraje Okresní třídu.

úterý 17. dubna 2012

Tipovačka


Máme před sebou další kolo Tipovačky. Tentokrát se zaměříme opět více na evropský fotbal, protože se hrají tento víkend skutečně zajímavé zápasy. V minulém kole se nic zásadního nestalo, vedoucí  hráči potvrdili svoji nadvládu. Jedinou výraznou zmněnou je pokles Mraziče na chvost tabulky, jelikož Nekwish zatipoval a zatipoval velmi slušně..

Vstřelí v některém ze dvou víkendových zápasů Slovanu B branku Daníček?
Zapeklitá otázka. Nebo ne? Jedná se samozřejmě také tak trochu o hec, aby se Daníček snažil.. Ovšem pokud všichni odtipují, že ne, aby tato věc na Danovu psychiku neměla právě opačný efekt.. hahaha.
Ano - 1
Ne - 2

Antabus vs. FFT Vinohrady B
Zápas pátého Antabusu s vedoucím týmem tabulky FFT Vinohrady B. Na podzim si dokázal celek Poldy s leaderem tabulky jako jeden z mála poradit a to v poměru 2:1. Dokáží nemožné i nyní?

Arsenal vs. Chelsea
Londýnské derby třetího Arsenalu s prozatím šestou Chelsea. Pokud chce tým Petra Čecha přičichnout příští sezonu k pohárům, bude nutné bodovat, nebo vyhrát Ligu Mistrů.

Mladá Boleslav vs. Sparta
Sparta je v poslední době dosti nevyzpytatelná. Boj s Libercem o post leadera ligy je vyrovnaný a na této pozici se neustále střídají. Čtvrtá Boleslav může být Spartě dosti velkou překážkou.

Barcelona vs. Real Madrid
Španělsko a nejen to se konečně dočkalo. Rébus, zda Barcelona dotáhne na minimum dosud vedoucí Real bude po neděli vyřešen. Pro Real asi jeden z nejdůležitějších zápasů historie. Dokáže banda kolem Ronalda odolat tlaku a uchránit si před katalánci náskok?

Vstřelí v zápase Barcelona vs.Real Madrid jeden z dvojice Ronaldo / Messi branku ze hry? Nepočítá se penalta!
Oba jsou elitními střelci španělské ligy, kteří dlouhodobě bojují o trůn nejlepšího střelce. Podaří se alespoň jednomu v tomto derby vsítit branku bez toho, aniž by byla z pokutového kopu?
Ano - 1
Ne - 2

pondělí 16. dubna 2012

Diagnóza: Zlomený malíček

Domněka o zlomeném malíčku se bohužel potvrdila. Při včerejším prvním utkání s Blue Flames B po jedom ze soubojů jsem si zlomil o soupeře malíček na levé ruce. Další zápas s All Inem jsem se ještě rozhodl vzhledem k malému počtu hráčů odehrát, ale moje další kroky už směřovali směr bohunická nemocnice. Toto nepříjemné a můžu potvrdit i bolestivé zranění se se mnou bohužel nějaký ten čas potáhne a můj návrat na pažitku je v tuto chvíli v rukou božích.

Příští pondělí jdu na kontorlní rentgen a pro pár rad k doktorovi. Doba trvání celkového zahojení však není možné přesně určit. Povzbuzující věcí však je to, že nedošlo k nějak výraznému posunu kostí, zlomenina je to jako ze žurnálu a dobrému srůstu by nic nemělo bránit v cestě. Prst mám v dlaze a zafašovanej.

Carpe Diem je proslaveno už z historie zlomenými malíčky, v posledním zápase podzimu se tak stalo Ondrovi a já jsem plynule navázal v prvním jarním utkání. Čeho se dočkáme příště?

čtvrtek 12. dubna 2012

Chyba v chybě Tipovačky

Velice se omlouvám za chybu v chybě. Tak teď už konečně správně. Antabus hraje s FC Vinohrady B jak bylo původně psáno, které jsou toho času na 3.místě tabulky!!! (a já původně psal na místě prvním)
Omlouvám se za potíže, které jsem mohl způsobit.

Chyba v Tipovačce

V tomto kole Tipovačky jsem udělal chybu. Antabus nehraje s prvními FC Vinohrady B, ale s třetím FFT Vinohrady B. Nastává otázka, zda zápas úplně vyřadit z kola, nebo zda by byly Vaše tipy stejné. Jsem pro zápas ponechat s tipy tak, jak jsou od Vás odtipované. Pokud se na diskuzi objeví námitka byť jednoho člověka pro zrušení zápasu, tento duel bude vyškrtnut. Ozvat proti zápasu je možné do zítřka do půlnoci, na pozdější reklamace nebude brán zřetel..

Záhrobní trénink

Vážené dámy, vážení pánové.. Od včerejška máme nového samozvaného leadera týmu. Jeho rozdávání úkolů a dirigování hry bylo přesné, účelné a splnilo ty nejpřísnější kritéria, jaké jen mohou být na nového vůdce kladeny.
Co na tom, že většina týmu je na hranici psychického i fyzického zhroucení po třičtvrtěhodinovém naslouchání nepříjemné fistule. Hlavně že se plní plán zdánlivě na 100 procent, skutečně však asi na procent 10. Zde musím novopečenému teamlederovi mírně oponovat, protože si myslím, že místo toho, že se budeme honit za pružným zajícem jako chrti, je nutné projevit větší cit pro hru a více naslouchat stavu celého týmu. Starého psa novým kouskům nenaučíš, nebo alespoň ne hned a určitě ne po celou hodinu strávenou na hřišti.

A co mě tedy včera vadilo? Výkon všech a mě nevyjímaje. Nevím, jestli je to vhodné teď, před prvním utkáním jara, ale odložme bíle rukavičky a řekněme si, co nás naštvalo. Slušně, věcně, bez osobních útoků. Hovořit o problémech je normální a bez toho se řešení zkrátka nenalezne. Včera mě naštvaly tři věci. Tři věci, které jsou vzájemně propojené pupeční šňůrou. Výkon celého týmu byl na úrovni 10.místa v třetí třídě. Dokonce i mě se vyjímečně vůbec nedařilo, nedokázal jsem se dostat do hry jak bych chtěl a fyzicky jsem byl vyčerpaný. Zkrátka jsem nestíhal a přiznávám to. Umím zahrát lépe a včera jsem si vybral slabší chvilku. Nebyl jsem ovšem jediný. Tuto nestíhačku slušně podpořil celotréninkový jekot Michalda, který by s přehledem přehlušil i brzdící vlak na nádraží. Taktika jako taková je v podstatě v pořádku, ale aplikace byla mnohem složitější. Někdy to zkrátka týmu nejde a hrát se tato taktika nedá, tím více ne celý trénink. Pokud nám napadání vyjde jen jedenou z deseti pokusů, nemá cenu v něm pokračovat a na místě je změna taktiky, třeba i na zanďoura. Neustále pražit tenisák do zdi, jak to dělají tenisté, bylo nyní krajně neúčelné a taktika napadání po celý trénink byla špatně zvolená. Říkám to napřímo a bez okolků. Radost z jednoho získaného míče z deseti je opravdu slabá náplast na tak markantní fyzické úsilí, které si tento herní styl vyžaduje. Je nutné o hře více přemýšlet a během hry být více variabilní, zkrátka se dané situaci přizpůsobit. S kolapsem týmu šel ruku v ruce i kolaps Nekwishův, který se na vše vyloženě vysral. Já vím, dá se říct, když na to sere tým, proč bych se na to nevysral také, ale tohle je špatná cesta. Je lehké a pohodlné na ni sklouznout, ale hráč jako Nekwish, který si dle jeho slov zakládá na hrdosti hrát v dresu Carpe a vždy se pere jako lev, mě to poprvé za jeho působnost v týmu překvapilo. Úkol brankáře je v chvílích kdy se týmu nedaří celek podržet, nakopnout, poradit. Namísto toho to byl přímý návod, jak šlápnout ještě do větší díry. Chápu, že postávání v bráně není asi zrovna záživné, ale je možnost si sít zahrát i do pole, což jsem navrhoval..

Včera to nešlo asi nikomu z nás, každý byl něčím ovlivněn a za špatný trénink jsme zodpovědni každý z nás. Nemá cenu házet vinu jeden na druhého, protože všichni přispěli svojí troškou, někdo více, někdo méně. Včerejší představení bych přirovnal k průjmu, který už jsme doufám, každý z nás, bez větší újmy překonal a můžeme se posunout dále.

V neděli Vás prosím o přesný příchod na hřiště, tedy v 8:30, chtěl bych sdělit, jak zefektivnit hru a především kdy a jakým způsobem budeme hrát.

Tento článek není útok na nikoho z Vás, jen vyjadřuje mé osobní pocity z včerejšího tréninku.  Nemá za cíl někoho urazit, nebo naopak, aby se někdo urazil kvůli napsaným řádkům. Co jsem napsal nemusí být v očích ostatních pravda a každý na věc může mít samozřejmě svůj názor. Pokud ho sdělí budu rád, budu ho respektovat a popřemýšlíím nad ním.

středa 11. dubna 2012

Preview: Blue Flames B, All In


Tak nám v neděli začíná jarní sezona! Konečně! Konečně? Jak pro koho.. Doufám, že do jara většina z nás vstoupí s odhodláním poprat se o co nejlepší umístění na konci sezony. Cesta to bude nelehká, ovšem nikoliv nezvladatelná. Soupeře máme jakštakš oťukané, víme co od nich zhruba čekat a jak se k situaci postavit. Někdo dal zimní přípravě více, někdo méně, a někdo bohužel nic. Vše se projeví v následujících dvou měsících, doufám, že dobrých měsících.

Už za pár dní nás čeká boj s nejlepšími celky podzimu. Osud tomu chtěl, abychom zahajovali s prvním a následně s druhým celkem tabulky. Oba podzimní duely dopadly naší prohrou, nikoliv však nějak výraznou. S Blue Flames B jsme prohráli 0:1 ovšem po nemastném výkonu, kdy jsme většinu zápasu jen bránili a k ničemu většímu se nedostali. V utkání s All Inem jsme inkasovali branky hned v úvodu a náš celek se z rány už nedokázal otřepat. Nedělní zápasy budou jiné, už z hlediska moji vize, jak tuto polovinu sezony zahrát.. Sice jsme přes zimu opět nic nenacvičili, co se týče rozehrávání standartek, ale úplně bez efektu zimní příprava určitě nebyla. Cítím lepší souhru s některými hráči, více si vycházíme vstříc a snad se nám sladění z tréninku povede aplikovat i do sezony.

Co očekávám od jara? Především zodpovědný přístup zbytku týmu. Je nás do pole už jen 7 hráčů a proto každou absenci tvrdě pocítí celý tým. Jen na dobré docházce se dá stavět další kámen. Pokud by nás chodilo málo, jakákoliv snaha jednotlivce či skupiny je tím značně zmařena a úsilí vyjde naprázdno. Snažte se jaro odchodit skutečně zodpovědně a určitě se to odrazí i ve výsledcích klubu, to si přeji.
Za podzimní část jsme získali 13 bodů. Není to moc, ale úplný propadák to také není. Na 4.příčku ztrácíme pouhé 3 body, ovšem cesta dolů je dlážděná ještě menším schodkem. Pouhý bod nás dělí od 9.místa. Vzhledem k tomu, že nyní hrajeme s těmi nejlepšími celky se dá očekávat tabulkový propad hned po úvodním kole, ovšem na to zřetel brát zkrátka nemůžeme, zápasy s nejsilnějšími čeká i ostatní, to jen my si to vyžereme hned v úvodu. Nesmíme si připustit jakoukoliv deku, chlupatou, či bez chlupů, která by po neděli na nás chtěla padnou a zkrátka jít dále.. Je jasné, že neděle může také dopadnout úplně naopak a my si odvézt skalp někoho z favoritů, to bych považoval za důkladné nakopnutí a týmu by to výrazně zvýšilo kredit i u ostatních celků. Vláďa prohlásil, že má formu, já se na zápasy těším (což je podobné, jako Vláďova forma), a jsou i jiní hráči, kteří sice mlčí, ale jejich výkonnost šla očividně nahoru. Proto zisk bodů není zase až tak nereálný, jak by se tabulkově mohlo zdát.

Nebyl bych správný vedoucí klubu, kdybych si nepřál co nejlepší tabulkové umístění našeho týmu po konci sezony. Co by byl pro mě úspěch? Velkým úspěchem a metou, za kterou bych chtěl, aby se tým hnal je konečné čtvrté místo. Nepřipouštím si možnost, že bychom sezonu ukončili na horším, než 9 místě. Na jaře jsme ztratili s vyloženě slabými soupeři. Například jsme věnovali dva body posledním Predators, kteří si už ani více bodů na jaře nepřipsali. Byl to ten bájný zápas, který zachraňoval Boris úplně na konci. Zkrátka každá ztráta s týmem, který je nyní tabulkově pod námi ucítíme i v konečném zúčtování.

Ale nyní už k nedělním zápasům..
Je úvod jara a tak se tradičně asi slezeme v plné palbě. Tentokrát v 8 mi lidech, z nichž je 7 do pole. Sestava: Nekwish – Boris, Ríša, Sykec,Vláďa, Michaldo, Petr a Pája. Podobná sestava by měla bát i dnes na tréninku (krom Ríši), tak si můžeme na nečisto zkusit, jak jsme na tom.

9:00 Blue Flames B
V prvním zápase jara nás čeká Blue Flames B. Jelikož nehraje jejich Áčko, dá se očekávat, že budou posíleni o hráče z vyšší třídy, bohužel.

9:50 All In
Zápas s All Inem bude asi velmi náročný. Budeme utahaní od modrých plamenů a navíc jde o mladý celek, plný běhavých a agilních hráčů. Zde vidím cestu opět přes kvalitní start do utkání..

Sraz v neděli je v 8:30 na místě – hřiště ZŠ Kamínky!

Dnes je trénink, sraz v 18:50 na místě!    

úterý 10. dubna 2012

Tipovačka

Poslední kolo tipovačky vyznělo v podobném duchu, jak se vytvarovala tabulka po podzimním tipování. Favorité nezklamali a připsali si nejvyšší bodový zisk, zato někteří rádobyfavorité naprosto vybouchli. Za prvním Vláďou a druhým Dubem se začíná otevírat propast, která se o pár kolech už může stát nesmazatelnou..
Pro další tipování jsem vybral převážně zápasy futsalových brněnských soutěží, jelikož tímto víkendem se dostáváme do plného běhu jara. Nemůže chybět tipování na náš klub, které se od začátku celého tipování stalo už celkem tipérskou jistotou pro zaryté pesimisty a odpůrce klubu.

AVM Metal vs. Bosonohy B
První duel svedou Dubův AVM Metal a Bosonohy B, tedy vedoucí celek soutěže s toho času pátým celkem. Na podzim to byl zřejmě urputný boj, protože utkání skončilo tím nejměnším možným rozdílem 3:2 v prospěch AVM. Jak dopadne zápas nyní?

Antabus vs. Vinohrady B
Do jarní části soutěže zasáhne rovněž poprvé Antabus. A bude to rovnou křest ohněm, protože nastoupí proti prvnímu celku tabulky Vinohradům B. Antabus je nyní na 7 místě, ale tabulka je tak vyrovnaná, že každý bodový zisk jej výrazně posune nahoru. Navíc Antabus před jarem vyhlásil útok na postup do druhé třídy a vítězství nad prvním celkem by jejich sebevědomí důrazně posílil. Na podzim vyhráli Vinohrady 4:1.

Kohouti vs. Ethanol
Zápas naší F třídy. Kohouti (8.místo v naší skupině F) se představili na letošním Turnaji nadějí a i přes porážku od nás 0:4 se vůbec nejevili jako marný soupeř, ba naopak. Dokázali potrápit pozdějšího vítěze SDan Marino a vůbec v tabulce si nevedlo špatně. Ethanol je na místě pátém. Na podzim duel skončil vítězstvím Ethanolu v poměru 5:2.

Carpe Diem vs. Blue Flames B
Tabulkově zápas Davida s Goliášem. Na podzim skončilo utkání hubeným vítězstvím plamenů 1:0. Jak si s úvodním zápasem oba celky poradí v neděli?

Carpe Diem vs. All In – vstřelí Petr branku?
Na zápas s All Inem nebudeme tipovat jako na duel, ale na to, jestli se podaří Petrovi v zápase vstřelit branku. Co myslíte, prosadí se v tomto zápase Petr brankově?
1: ANO
2: NE

Schalke 04 vs. Dortmund
V německé lize dojde ke střetu třetího celku tabulky Schalke, kterého na svém stadionu přivítá vedoucí Dortmund, na který zle dotírá druhý Bayern, Dortmund si nemůže dovolit klopýtnout, protože Bayern přesně na toto zaváhání čeká.

čtvrtek 5. dubna 2012

Pár novinek..

Nevšiml by si jen slepec. Na stránkách se objevila nová anketa zaobírající se naším umístěním po jarní části soutěže. Jsem zvědav, kdo jak týmu věří a na kolikáté místo se tipujeme.

Dále byl včera zprovozněn odkaz na Omluvenky zápasy. Důležitá věc, především kvůli našemu momentálnímu nízkému počtu hráču. Kdo by už nyní věděl, že se nemůže něketrý z termínů dostavit, napište to tam prosím. Jinak se prosím pište vždy dosatetečně dopředu před zápasy... Co je dostetečně nechám na Vás, ale vzhledem k tomu, že hrajeme vždy v neděli, tak zapsání v sobotu je už pozdě a páteční je hraniční! To samé platí i pro Omluvenky tréninky, stejný systém, který poslední dobou začíná mírně kolabovat.. Pište se, ulehčíte práci ostatním a bude větší přehled při jednání s Antabusem.

Pro informaci je v pravém sloupci nově rozpis zápasů a tabulka po podzimní části.

středa 4. dubna 2012

První jarní tipování

Vážení tipující, rozhodl jsem se, že pokračování tipovací soutěže započne už tímto víkendem, místo plánovaného startu až se začátkem soutěže klubu Carpe Diem. O víkendu se na klubové scéně hraje mnoho velmi zajímavých utkání a propást tuto možnost si tipnout vítěze by byl hřích. 

Pravidla, které jsem nastavil před zahájením celého tipování tedy budou splněna tím, že zápasy vypisuji nejpozději do středy. Uzávěrka tipování je v pátek do 24:00. Přeji všem šťastnou ruku. Na podzim to byla celkem tabulková řežba, co se týče tipujících a tak se dá předpokládat, že jaro nebude o nic méně zajímavé. Bodové rozestupy jsou minimální a každý výraznější bodový zisk může s tabulkou jak se patří zamíchat. 

Po podzimu vede zaslouženě Vláďa. S dvoubodovou ztrátou na něj zle dotírá Dub, který svoje umístění zdůvodňuje svým jednokolovým kolapsem, kdy zapomněl tipovat a nabral tak nechtěnou ztrátu. Třetí s tříbodovým odstupem pošilhává Olin.

Arsenal vs. Manchester City
Souboj třetího celku z Londýna proti Manchesteru City, který zaujímá druhou pozici v lize. MC po výborném průběhu ligy, kdy se dlouho držel na čele soutěže, nyní pomalu dochází dech a nabírá kolo od kola ztrátu na vedoucí United. Zápas s domácím Arsenalem už může výrazně napovědět, kam se bude další cesta City ubírat, zda stále ještě stíhačkou na United, nebo pohodlným umístěním (velký náskok na třetí Arsenal) na druhém místě.

Real Madrid vs. Valencie
Favorit střetnutí je více než jasný. I když se jedná o boj prvního se třetím, kvalita kádrů je možná neporovnatelná. Barceloně se poslední kola podařilo ztenčit náskok Realu na 5 bodů, proto si madridský celek nemůže dovolit další zakolísání.

Lazio vs. Neapol
Tento víkend se hrají skutečně zajímavé zápasy ze špiček tabulek evropských lig. Nejinak tomu je i v italské Sérii A. Třetí Lazio hostí na svém stadionu čtvrtou Neapol. Náskok prvního AC Milán a druhého Juventusu se zdá nedostižný, proto se boj bude zaměřovat spíše na třetí postupové místo tabulky, zajišťující postup do předkola Ligy Mistrů. Bodový rozdíl mezi celky jsou pouhé tři body.

Liberec vs. Sparta
Tento zápas v nabídce zkrátka chybět nemůže. Sparta je v krizi a Liberec po dlouhém čekání vystřídal pražský celek na špičce ligy. V sobotu si tyto dva celky to rozdají  v přímém souboji o první příčku. Výhodu domácího prostředí má Liberec a já tajně doufám, že toho dokážou využít a odříznou konečně tu slavnou Spartu od válu..

Opelík Rajhrad vs. Restart
O víkendu se hrají tuším prozatím jen 4 brněnské soutěže. Jedna z nich je 3E třída, která nabízí zajímavý souboj sedmého Opelíku Rajhrad, který jsme nedávno porazili s Brno Open a týmu Restart – klubu na 5.místě tabulky, se kterým jsme rovněž měli čest se utkat na letošním Brno Open. Ve skupině jsme prohráli 3:4. Byl to ten zápas, kdy jsme v mžiku prohrávali 0:4 a v druhém poločase dotáhli na 3:4. V celku Restart jistě nastoupí světoznámí David Gerard Plch.

Slovan B vs. Pískovna B
Asi nejjasnější zápas víkendu. Sedmý Slovan B hraje s první Pískovnou B. Proč nejjasnější? Protože se zápas Slovanu B téměř kryje s Áčkem a sestava bude zřejmě poslepovaná a složení sestavy značně kostrbaté. Navíc když přihlédneme, že Pískovna B má z patnácti odehraných zápasů třináct výher, favorit utkání je nasnadě.

pondělí 2. dubna 2012

Boris hrdým otcem

.. nebo takto?
Bude Zuzanka vypadat takto?
V sobotu 31.března v 9:20 se našemu říznému obránci Borisovi narodila dcerka Zuzanka. 
Váha 3,22kg a výška 48cm. Podobná je prý na tatínka a tak se dá pouze spekulovat, jak tedy bude skutečně za pár let vypadat..
Každopádně velká gratulace Borisovi a Evě, Zuzance přeji jen vše nejlepší..

Turnaj vyhrálo San Marino


V neděli jsme odehráli play off Turnaje nadějí 2012. Připsali jsme si dvě prohry v osmifinálové skupině a s turnajem se brzo rozloučili. Sestava byla stejná jako v základní skupině.

CD vs. Onyx 1:2
branka: Dan

CD vs. Lelekovice 0:5

Celkovým vítezem turnaje se stal podle očekávání celek San Marino, který ve finále zdolal nám rovněž známou Torcidu 5:1. Třetí se umístil Onyx a čtvrté skončili Lelekovice.

Co nás čeká dále? Ve středu je první open air trénink na Boby, tak se pište do účasti. O víkendu je volno a ten další už hrajeme první zápasy jarní části soutěže.