středa 4. dubna 2012

První jarní tipování

Vážení tipující, rozhodl jsem se, že pokračování tipovací soutěže započne už tímto víkendem, místo plánovaného startu až se začátkem soutěže klubu Carpe Diem. O víkendu se na klubové scéně hraje mnoho velmi zajímavých utkání a propást tuto možnost si tipnout vítěze by byl hřích. 

Pravidla, které jsem nastavil před zahájením celého tipování tedy budou splněna tím, že zápasy vypisuji nejpozději do středy. Uzávěrka tipování je v pátek do 24:00. Přeji všem šťastnou ruku. Na podzim to byla celkem tabulková řežba, co se týče tipujících a tak se dá předpokládat, že jaro nebude o nic méně zajímavé. Bodové rozestupy jsou minimální a každý výraznější bodový zisk může s tabulkou jak se patří zamíchat. 

Po podzimu vede zaslouženě Vláďa. S dvoubodovou ztrátou na něj zle dotírá Dub, který svoje umístění zdůvodňuje svým jednokolovým kolapsem, kdy zapomněl tipovat a nabral tak nechtěnou ztrátu. Třetí s tříbodovým odstupem pošilhává Olin.

Arsenal vs. Manchester City
Souboj třetího celku z Londýna proti Manchesteru City, který zaujímá druhou pozici v lize. MC po výborném průběhu ligy, kdy se dlouho držel na čele soutěže, nyní pomalu dochází dech a nabírá kolo od kola ztrátu na vedoucí United. Zápas s domácím Arsenalem už může výrazně napovědět, kam se bude další cesta City ubírat, zda stále ještě stíhačkou na United, nebo pohodlným umístěním (velký náskok na třetí Arsenal) na druhém místě.

Real Madrid vs. Valencie
Favorit střetnutí je více než jasný. I když se jedná o boj prvního se třetím, kvalita kádrů je možná neporovnatelná. Barceloně se poslední kola podařilo ztenčit náskok Realu na 5 bodů, proto si madridský celek nemůže dovolit další zakolísání.

Lazio vs. Neapol
Tento víkend se hrají skutečně zajímavé zápasy ze špiček tabulek evropských lig. Nejinak tomu je i v italské Sérii A. Třetí Lazio hostí na svém stadionu čtvrtou Neapol. Náskok prvního AC Milán a druhého Juventusu se zdá nedostižný, proto se boj bude zaměřovat spíše na třetí postupové místo tabulky, zajišťující postup do předkola Ligy Mistrů. Bodový rozdíl mezi celky jsou pouhé tři body.

Liberec vs. Sparta
Tento zápas v nabídce zkrátka chybět nemůže. Sparta je v krizi a Liberec po dlouhém čekání vystřídal pražský celek na špičce ligy. V sobotu si tyto dva celky to rozdají  v přímém souboji o první příčku. Výhodu domácího prostředí má Liberec a já tajně doufám, že toho dokážou využít a odříznou konečně tu slavnou Spartu od válu..

Opelík Rajhrad vs. Restart
O víkendu se hrají tuším prozatím jen 4 brněnské soutěže. Jedna z nich je 3E třída, která nabízí zajímavý souboj sedmého Opelíku Rajhrad, který jsme nedávno porazili s Brno Open a týmu Restart – klubu na 5.místě tabulky, se kterým jsme rovněž měli čest se utkat na letošním Brno Open. Ve skupině jsme prohráli 3:4. Byl to ten zápas, kdy jsme v mžiku prohrávali 0:4 a v druhém poločase dotáhli na 3:4. V celku Restart jistě nastoupí světoznámí David Gerard Plch.

Slovan B vs. Pískovna B
Asi nejjasnější zápas víkendu. Sedmý Slovan B hraje s první Pískovnou B. Proč nejjasnější? Protože se zápas Slovanu B téměř kryje s Áčkem a sestava bude zřejmě poslepovaná a složení sestavy značně kostrbaté. Navíc když přihlédneme, že Pískovna B má z patnácti odehraných zápasů třináct výher, favorit utkání je nasnadě.

Žádné komentáře: