středa 11. dubna 2012

Preview: Blue Flames B, All In


Tak nám v neděli začíná jarní sezona! Konečně! Konečně? Jak pro koho.. Doufám, že do jara většina z nás vstoupí s odhodláním poprat se o co nejlepší umístění na konci sezony. Cesta to bude nelehká, ovšem nikoliv nezvladatelná. Soupeře máme jakštakš oťukané, víme co od nich zhruba čekat a jak se k situaci postavit. Někdo dal zimní přípravě více, někdo méně, a někdo bohužel nic. Vše se projeví v následujících dvou měsících, doufám, že dobrých měsících.

Už za pár dní nás čeká boj s nejlepšími celky podzimu. Osud tomu chtěl, abychom zahajovali s prvním a následně s druhým celkem tabulky. Oba podzimní duely dopadly naší prohrou, nikoliv však nějak výraznou. S Blue Flames B jsme prohráli 0:1 ovšem po nemastném výkonu, kdy jsme většinu zápasu jen bránili a k ničemu většímu se nedostali. V utkání s All Inem jsme inkasovali branky hned v úvodu a náš celek se z rány už nedokázal otřepat. Nedělní zápasy budou jiné, už z hlediska moji vize, jak tuto polovinu sezony zahrát.. Sice jsme přes zimu opět nic nenacvičili, co se týče rozehrávání standartek, ale úplně bez efektu zimní příprava určitě nebyla. Cítím lepší souhru s některými hráči, více si vycházíme vstříc a snad se nám sladění z tréninku povede aplikovat i do sezony.

Co očekávám od jara? Především zodpovědný přístup zbytku týmu. Je nás do pole už jen 7 hráčů a proto každou absenci tvrdě pocítí celý tým. Jen na dobré docházce se dá stavět další kámen. Pokud by nás chodilo málo, jakákoliv snaha jednotlivce či skupiny je tím značně zmařena a úsilí vyjde naprázdno. Snažte se jaro odchodit skutečně zodpovědně a určitě se to odrazí i ve výsledcích klubu, to si přeji.
Za podzimní část jsme získali 13 bodů. Není to moc, ale úplný propadák to také není. Na 4.příčku ztrácíme pouhé 3 body, ovšem cesta dolů je dlážděná ještě menším schodkem. Pouhý bod nás dělí od 9.místa. Vzhledem k tomu, že nyní hrajeme s těmi nejlepšími celky se dá očekávat tabulkový propad hned po úvodním kole, ovšem na to zřetel brát zkrátka nemůžeme, zápasy s nejsilnějšími čeká i ostatní, to jen my si to vyžereme hned v úvodu. Nesmíme si připustit jakoukoliv deku, chlupatou, či bez chlupů, která by po neděli na nás chtěla padnou a zkrátka jít dále.. Je jasné, že neděle může také dopadnout úplně naopak a my si odvézt skalp někoho z favoritů, to bych považoval za důkladné nakopnutí a týmu by to výrazně zvýšilo kredit i u ostatních celků. Vláďa prohlásil, že má formu, já se na zápasy těším (což je podobné, jako Vláďova forma), a jsou i jiní hráči, kteří sice mlčí, ale jejich výkonnost šla očividně nahoru. Proto zisk bodů není zase až tak nereálný, jak by se tabulkově mohlo zdát.

Nebyl bych správný vedoucí klubu, kdybych si nepřál co nejlepší tabulkové umístění našeho týmu po konci sezony. Co by byl pro mě úspěch? Velkým úspěchem a metou, za kterou bych chtěl, aby se tým hnal je konečné čtvrté místo. Nepřipouštím si možnost, že bychom sezonu ukončili na horším, než 9 místě. Na jaře jsme ztratili s vyloženě slabými soupeři. Například jsme věnovali dva body posledním Predators, kteří si už ani více bodů na jaře nepřipsali. Byl to ten bájný zápas, který zachraňoval Boris úplně na konci. Zkrátka každá ztráta s týmem, který je nyní tabulkově pod námi ucítíme i v konečném zúčtování.

Ale nyní už k nedělním zápasům..
Je úvod jara a tak se tradičně asi slezeme v plné palbě. Tentokrát v 8 mi lidech, z nichž je 7 do pole. Sestava: Nekwish – Boris, Ríša, Sykec,Vláďa, Michaldo, Petr a Pája. Podobná sestava by měla bát i dnes na tréninku (krom Ríši), tak si můžeme na nečisto zkusit, jak jsme na tom.

9:00 Blue Flames B
V prvním zápase jara nás čeká Blue Flames B. Jelikož nehraje jejich Áčko, dá se očekávat, že budou posíleni o hráče z vyšší třídy, bohužel.

9:50 All In
Zápas s All Inem bude asi velmi náročný. Budeme utahaní od modrých plamenů a navíc jde o mladý celek, plný běhavých a agilních hráčů. Zde vidím cestu opět přes kvalitní start do utkání..

Sraz v neděli je v 8:30 na místě – hřiště ZŠ Kamínky!

Dnes je trénink, sraz v 18:50 na místě!