pondělí 27. června 2011

Schůze Carpe Diem: shrnutí

V pátek se konala posezonní schůze, na kterou jsem se jak se patří a sluší náležitě připravil. Bylo toho totiž dost k rozebrání a informace, kterými jsem Vás jistě zahltil jste vstřebávali ještě dlouhé hodiny. Rád bych zde shrnul to, co se na schůzi odehrálo a na čem jsme se tedy dohodli..

PRVNÍ ČÁST SCHÚZE - ZHODNOCENÍ SEZONY.

Letošní sezona byla z pohledu mého, vrcholového managera, zklamáním. Ve srovnání se sezonami minulými musím bezostyšně hodnotit letošek za neúspěšný. V první sezoně jsme slavili postup z 3.třídy, druhou sezonu jsme se jakožto nováčci dokázali udržet a třetí sezonu už jsme podle předpokladů a mnou stanovených cílů mohli hrát klidný střed tabulky. Nestalo se tak a my jsme jakožto druhý nejhorší celek této sezony sestoupili zpět do 3.třídy. Tlustým písmem se na stavu podepsalo především tragické jaro. Přikládám konečnou tabulku. Sezona se fiaskem stala hned z několika důvodů, které jsem na schůzi rozebral ve čtyřech podbodech.

Podbody nejsou řazeny dle jejich závažnosti, ale podle toho jak mě přišli na jazyk.

  • Herní nekvalita:

Neúčast Martina – minulou sezonu byl Martin, Olin a já nejvyčnívajícími tahouny mužstva. Hovořili porot to i statistiky kanadské, či střelecká tabulka. Po sezoně odešel Olin a já byl v domnění, že roli tahouna převezme na svá bedra především Martin. Nestalo se tak, jelikož odehrál pouhých 6 zápasů z celkového počtu 29. Za neúčastí Martina na zápasech stál na podzim nejprve únavový syndrom, poté se na jaře při svém prvním tréninku zranil, když ho Polda nešťastně trefil někam do oblasti kotníku. Výsledkem všeho bylo už zmíněných 6 odehraných zápasů, ve kterých si připsal jednu branku. Je mi jasné, že zdraví neporučíš a ani Martina v žádném případě z ničeho neviním, jen jeho neúčast vidím jako jednu z příčin našeho herního poklesu.

Špatná a naivní hra – o tomto tématu bych mohl napsat stohy papírů. Problém je všem jistě jasný. Nenahrajeme si na dva metry, děláme stále stejné chyby, mnoho individuálních chyb, nesehranost. Zkrátka nemáme v současném složení kádr na to, abychom hráli důstojně 2.třídu.

Nemohoucnost vstřelit branku – o tomto problému hovoříme rovněž už dvě sezony. Tentokrát vše vyvrcholilo naším sestupem. Na podzim jsme vstřelili pouze 15 branek ze 14ti utkání, na podzim 27 z 15 utkání a to jen díky zázračnému poslednímu víkendu, kdy jsme dali 12 branek. Krom jednoho víkendu to byla v našem podání katastrofa. Zde přikládám statistiku klubu co se táče vstřelených a obdržených branek a podíl jednotlivců svými kanadskými body na celkovém počtu branek.

  • Docházka:

Přikládám statistiku celkové docházky našeho týmu. Už z této statistiky vyplývá, kdo se jak podílel vlastně na chodu klubu. Prvních 5 lidí mají velice dobrou účast. Boris, Kuba, Michaldo mají účast průměrnou, ostatní mizivou. Tabulka je k zamyšlení a důkaz pro ty, kdo nechápou, jak jsme mohli tento rok tak prodrbat. Dále přikládám rozdělenou statistiku docházky za podzim a jaro, kde si můžete sami porovnat, jak kdo chodil a nechodil a jaký je rozdíl mezi dvěma polovinami sezony. Na jaře došlo k výraznému úbytku aktivních hráčů z 75 procent na 60 a i proto jsme neudrželi podzimní výsledky. Tým během jara stál stále na těch stejných lidech – Dan, Pája, Petr, Vláďa, Nekwish - díky kterým jsme sezonu vůbec dohráli. Tímto bych chtěl těmto pár lidem upřímně poděkovat, že nenechali tým ve štychu a podíleli se na důstojném dohrání tohoto ročníku. Poslední přiloženou tabulkou je statistika docházka bez a s posilami. Zde bych si dovolil malou vsuvku, kterou jsem udělal i při schůzi..a to vysvětlení proč byly do klubu posily přibrány. Nebylo to z důvodu doplnění kádru, nebo vyplnění místa po někom, ale abychom měli dva hráče navíc, pro náš větší komfort při střídání a abychom se neuhnali, tak jak tomu bylo párkrát na podzim. Výsledek? I přes dva nové hráče chodilo ještě méně hráčů na jaře, než na podzim!! Nebýt posil, v několika případech bychom utkání vůbec neodehráli a to je doslova alarmující! V tabulce si můžete srovnat následující.. podzimní část se 4mi lidmi v poli + kolik bylo na střídání. Ve druhém sloupci to samé na jaře, kde jsme byli obohaceni o dvě nové tváře a v poslední tabulce jsou statistiky, jak bychom odehráli jaro, kdybychom dvě nové tváře neměli.. Ve dvou případech bychom se sešli jen se třemi do pole!! Pánové, pardón, ale to je trapas.. Docházka je jednou z velký příčin našeho krachu!

  • Tréninky:

Dle mého vyjádření tréninky stály za hovno. A to je fakt. Zodpovědnost jsem vzal na sebe, jelikož měli asi probíhat úplně v jiném duchu. Nebo máte někdo z vás pocit, že bychom něco natrénovali a trénink Vám něco dal? Já ne. Měli jsme trénovat rozehrání rohu a přízáků. Z přízáků dostáváme kvanta branek, tak proč bychom jich stejně nemohli i dávat? Protože nebyla vůle cokoliv nacvičit. Další věcí o které jsem se rozhovořil byla to, že na trénincích hrajeme jinak než na zápasech a to je možná špatně. Jak chceme hrát dobře na zápasech, když si z tréninků nic neodneseme. Je mi jasné, že na trénink si asi každý chodí tak nějak zarelaxovat, zaběhat si a hrát ležérněji, než v zápase.. Je to správné? Hrát beton i trénincích, ať si to zažijeme a bereme to jako samozřejmost? Nevím.. Každopádně co je neomluvitelné je opět ubohá docházka na tréninky, kterých se na jaře účastnili vesměs stejní lidé, kteří podrželi tým na jaře v soutěži.

  • Spory:

Na počátku jara v týmu došlo ke sporu prostřednicím našich společných stránek. Nepohodl se Vláďa a Michaldo ohledně docházky. Myslím, že i tato věc nějak negativně ovlivnilo tuto sezonu. Vztahy v klubu ochladli a my nechodili na zápas jako parta kamarádů, nýbrž jako pár cizích hráčů, kteří si jdou odkroutit svoje. A to v drtivé většině dopadlo neúspěšně. Komunikace Vládi a Michalda se ztenčila na pozdrav, což je špatně. Nedokážu si představit nadále stejnou atmosféru v klubu, kde bych měl dělat vedoucího.

Toto byly čtyři hlavní body, které podle mě ovlivnili sezonu a náš sestup. Každý na věc může mít jiný názor, každopádně věci, které jsem napsal jdou jen velmi těžce vyvrátit a jsou pravdivé.

Posily: zhodnocení

Zhodnotil jsem naše dvě jarní posily, Petra a Sykec.

Petr – hodnocen jako velmi dobrý tah. Své pevné místo v týmu si vybudoval svojí zodpovědností a prací pro tým. Svoji snahu podpořil 7 kanadskými body. Jak jsem řekl, kdybych měl volit mezi střelcem světových kvalit bez zodpovědnosti, který mi přijde na zápas jednou, dvakrát za polovinu sezony a Petrem, dlouhodobě stabilním hráčem, volím jednoznačně Petra.

Sykec – vzhledem k jeho vysoké absenci zapříčiněnou pracovními povinnostmi nelze tohoto hráče objektivně hodnotit, co se týče herní posily. Faktem zůstává, že po stránce klubové pro tým přínosem prozatím nebyl.

Statistiky jednotlivců:

Přikládám tabulku kanadského bodování, nejlepších střelců a asistentů. Ve všech třech případech statistiky vyhrávám já, já jen já!

Co se týče kanadského bodování, karty jsou rozdány jasně. S přehledem tabulce vévodí duo Pája a Vláďa s 26, potažmo 21 body. Z dáli se jim na záda kouká Dan, Kuba a Petr. Bodový zisk ostatních je bohužel zanedbatelný.

Střeleckou tabulku po třetí v řadě ( 3 sezony po sobě) vyhrávám já. Tentokrát mě k prvenství postačilo 12 branek. Střeleckým koncertech v posledním víkendu jsem předstihl dlouho vedoucího Vláďu, který se nakonec umístil druhý s brankami jedenácti.

U asistencí je situace obdobná. Vyhrál jsem já se 14ti přihrávkami, druhý skončil Vláďa s 10ti a dále Kuba, Dan a Petr..

Samostatná statistická kapitola je Nekwish, jeho čísla si můžete rovněž prohléhdnout. Připsal si dokonce asistenci.

Tipni si:

Současně s jarní sezonou se prolínala doplňková soutěž a to ta tipovací, Ovládl ji jeden muž a to Olin. S přehledem vyhrál (34 bodů) a dlouhodobě podával nejzdatnější tipérské výsledky. Následuje velmi naměstnané pole tipérů. Vláďa 27b, Petr 26b, Kuba 25b, Dan 22b. Ostatní byly lůzři, nebo nehráli pravidelně viz. tabulka. Výherci blahopřeji a předávám Mílu. Olda byl dekorován rovněž za výhru v prvním ročníku soutěže o nejlepšího hráče sezony, kterou nespravedlivě vyhrál. Opět dostal Mílu.

Na závěr hodnotící poloviny schůze jsem si dovolil malou třešničku, která dokázala nepravost slov Vládi, který si dlouhodobě stěžoval, že mu nenahrávám. Statistiky nejsou jen nuda, jak se zpívá ve známé písničce, jsou zábovné a především mají cenné údaje, o čemž jsme se mohli všichni přesvědčit. Tak aby bylo navždy jasno..

Vláďa nahrál v této sezoně Pájovi na gól ve TŘECH případech z 12ti Pájových branek.

Naopak Pája nahrál v této sezoně Vláďovi na gól v SEDMI případech z jeho 11ti vstřelených branek.

Výsledek mluví za vše, moje údajné nenahrávání je naprosto neopodstatněné. Dalo by spíše mluvit o opačném, zrcadlovém efektu. No a abych si ještě přisadil, bylo by vhodné zde použít přísloví.. ten kdo nejvíc křičí, od toho to fičí.. aneb kdo se dožaduje nahrávek, sám nenahrává.. :- )) To sem to kvalitně rozebral, co? Úplně si představuju teď Vláďu, jak toto čte a říká.. to je píííčus! :- )))

Poděkování:

Závěrečným bodem první půle zhodnocení bylo poděkování. Děkuji všem, kdo se jakkoliv aktivně podílel na odehrání této sezony. Neskončila tak, jak bych si představoval, ale alespoň jsme ji nějak odehráli, což bylo prvořadým cílem po jarní krizi.

DRUHÁ ČÁST SCHÚZE - CO DÁL?

Ve druhé části schůze bylo projednání, jak to s klubem vypadá do budoucna. Po zpackané sezoně mnozí z nás přemýšleli co a jak, zda pověsí kopačky na hřebík, budou se věnovat něčemu jinému, či by opravdu chtěli pokoušet dál osud a v klubu vytrvat.

Jako první bod této části programu byl logicky zařazen dotaz, kdo se jak rozhodl. Zajímalo mě především vyjádření těch, kdo se rozhodl úplně v klubu skončit, nebo jaké má podmínky v pokračovní, pokud nějaké bude.

Kuba – je mojí smutnou povinností Vám sdělit, že naše barvy po sezoně opouští náš obránce Kuba. Je již rozhodnut přesedlat své sedlo z poníka na dospělou kobylu, a to z futsalu na velký fotbal. Z mého osobního hlediska je to bolestná ztráta, protože Kubu mám rád jako člověka a spolupráce s ním byla vždy korektní a na úrovni. V klubu mě bude velice chybět. Proti jeho rozhodnutí však stát nechci, jak jsem řekl, nikomu ve štěstí stát nebudu a přeji mu mnoho úspěchů na poli osobním i sportovním.

Martin – Martin se ze schůze během týdne omluvil. Jeho požadovaly na setrvání v klubu zněly takto: Martin bude dále pokračovat jen v případě sloučení se Slovanem, jinak svoji působnost v klubu ukončí. Sloučení se Slovanem v současnosti nepřipadá v úvahu a to z obou stran – Slovanu i Carpe Diem a tak je věc bohužel vyřešena. Martin rovněž opouští naše řady. Je mi to líto, Martin je střelec k pohledání, který bohužel promarodil celou sezonu a především dobrý kámoš.

Vláďa – svůj záměr opustit klub oznámil už po „sporu“ s Michaldem, který se odehrál na začátku jara. Jeho hlavním důvodem bylo však nechuť hrát s nezodpovědným kolektivem, což shrnuje všechno. Svoje další působení podmínil změnou kádru.

Dan – svůj odchod neoznámil, ale svoje další působení podmínil stejně jako Vláďa obměnou kolektivu. Důvod stejný.

Pája – to sem já, kdyby jste někdo nevěděl. Zopakuji to, co jsem řekl na schůzi. Dlouho sem přemýšlel, zda s futsalem nadobro neseknu. Nakonec jsem se rozhodl, že káru ještě snad pár let potáhnu dále. Svoje možná nejlepší sportovní roky mezi 20 – 26 jsem fotbal, či futsal vůbec nehrál, protože jsem bydlel ve Strakonicích, poté v Olomouci. Pokud bych nyní na sezonu0 přerušil, ztratil bych další rok. Ve hře bylo i naprosté ukončení hraní, to jsem zamítl z důvodu předešle napsaného. O svých podmínkách budu hovořit později..

Michaldo – chce dál hrát

Boris – chce dál hrát

Petr – chce dál hrát

Sykec – chce hrát dál

Ríša – chce hrát dál

Nekwish – chce hrát dál

Tak to bychom měli. Každý se vyjádřil jak to sám se sebou zamýšlí dál a na řadě je klub.. tedy jak to s klubem zamýšlíme dál. Na výběr je ze čtyř alternativ..

Ukončení působnosti klubu.

Hrát 3.třídu dále ve stejném složení

Hrát 3.třídu v novém, oživeném složení

Sloučení se s Antabusem

  • Ukončení působnosti klubu – tento návrh byl přednesen a jako první zamítnut. Zde se jednalo především o to, že pokud by nebyl dostatečný počet hráčů, kteří by se vyjádřili, že chtějí ve futsalu pokračovat, nemělo by cenu věc lámat přes koleno a bylo by na místě skončit. Tato alternativa, kterou jsem ještě před čtrnácti dny považoval za nejpravděpodobnější tedy nenastala.

  • Hrát 3.třídu ve starém složení – ve starém složení se rozumí, že by v týmu nenastala téměř žádná změna. Stejná sestava, z nichž polovina lidí chodilo a polovina nechodilo. V tomto případě bych rezignoval na post vedoucího klubu a děj se vůle Boží. Klub by byl nucen převzít někdo nový a veškeré zařizování ohledně nové sezony a věcí s tím spojené by bylo už v jeho kompetenci. Pokud by byla zvolena tato varianta, stal bych se řadovým hráčem. Zamítnutí varianty usnadnil také fakt, že by do tohoto „projektu“ nešel Dan a Vláďa. V týmu by zbylo 6 lidí do pole, což je málo. Nový manager by byl nucen shánět nové lidi, a jelikož se k tomu nikdo nehrnul (převzetí vedoucí funkce), tato alternativa byla rovněž smetena ze stolu.

  • Hrát 3.třídu v novém, osvěženém složení – původně jsem touto variantou myslel to, že v týmu zůstane 4-5, max.6 hráčů stejných, těch co chodilo a mají o futsal zájem, zbytek bychom našli nové hráče. Kádr by se tak zúžil o nechodiče a hráče, co nemají zájem hrát. V mém původním záměru bylo i v tomto případě rezignovat na post vedoucího. Do týmu bychom dovedli dvě, nebo tři nové tváře, což by pročistilo atmosféru a týmu dodalo nový lesk. Mě osobně by noví spoluhráči dodali nový impulz a věřil bych v lepší budoucnost. To co nastalo toto jaro už zažít nechci. Pokud by byla schválena tato varianta otázkou zůstává, kdo by tým vedl. Každopádně v této variantě už hraje, jen pro informaci, roli Dan s Vláďou, kterým by se splnil požadavek na hraní v novém složení, bez nespolehlivých hráčů. Plus tomuto bodu přináší, že by zůstal zachován klub Carpe Diem Brno 08 i se svým původním názvem. Pro tuto variantu se vyjádřil: Petr, Sykec a Michaldo.

  • Sloučení se s Anatabusem – asi nejzajímavější varianta. S Poldou jsem o této věci předběžně mluvili po telefonu a případné sloučení ještě spolu nese mnoho otazníků a neznámých. Byl by to skok do neznáma. Náš původní model zněl, že bychom oba týmy sloučili v jeden s tím, že každý tým by dodal zhruba 4-5 hráčů. Samozřejmě ty, co chodili a mají zájem dále hrát. Na schůzi jsem nadhodil zlomek „problémů“ které by sloučení přineslo.. jen tak namátkou: název klubu – v úvahu přichází zachování Carpe Diem, Antabusu, nebo zvolit nový společný název. Dále je velký problém na postu brankáře.. Víťa a Nekwish – oba spolehlivý a platní brankáři.. Jak to vyřešit? Naštěstí bychom nemuseli v tuto chvíli řešit registračky, protože ve 3. nemusejí být. Až v případě postupu, bychom museli registračky sjednotit pod jeden tým. Problémů závažných i méně závažných je dost. U nás by v tomto případě chtělo hrát 9 lidí + gološ.. Jak vyřešit problém? Padl zajímavý návrh na dva týmy. Podle všeználka Olina může ve 3.třídě působit A i B tým, samozřejmě každý v jiné skupině. Takže i tato varianta přichází v úvahu. Jeden tým by hrál v sobotu, druhý v neděli. Hráči (určitý počet) by se mohli dle regulí prolínat, jak by bylo potřeba. Tím by se vyřešil problém s mnoha futsalchtivými hráči a hlavně i problém brankářů. Pro variantu sloučení se vyjádřili: Vláďa, Dan, Boris, Ríša a Pája.

Výsledek:

Na čem jsme se tedy dohodli?

  1. Jako první varianta, kterou zkusíme bude sloučení se s Antabusem. Jednání zatím ani neprobíhají, takže vše je ještě v peřince. S Poldou se domluvíme, zda o to oba týmy stojí. Jak bychom řešili situaci v případě jednoho týmu (redukce hráčů, vedoucí), jak bychom postupovali v případě dvou týmů. O výsledcích jednání Vás budu neprodleně informovat.
  2. Jako druzhá varianta zústává zachování klubu Carpe Diem jako takového s tím, že bychom kádr oživili novámi hráči.

Schůze ukončena.

středa 22. června 2011

Pozor! Změna pořadí tipovací soutěže!

Dnes jsem umístil do odkazu TIPNI SI konečné výsledky této skvostné hry, kterou jsme měli možnost hrát celé jaro. Musím se omluvit všem, ale v tabulce došlo k mírné změně..
.
Původní pořadí soutěže TIPNI SI:
  1. Olin - 34 bodů
  2. Vláďa - 27 bodů
  3. Petr - 26 bodů
  4. Kuba - 25 bodů
  5. Dan - 22 bodů
  6. Pája - 16 bodů
  7. Bebé a Dub - 6 bodů
Po pečlivém zvážení jsem dospěl k názoru, který jsem už kdysi avízoval. Olin podváděl. Při jednom z prvních tipů Olin znal okolnosti zápasu Slovan vs. Nasan a proto nebylo těžké se dostat vůči ostatním do výhody. Proto já, jakožto ředitel soutěže a současně notář soutěže Aleš Ulm v jedné osobě tomuto hráči ( a to doslova) odebírám počet bodů, který ono kolo získal. A sice v počtu 3 bodů (slovy tří). Dále bylo schváleno radou klubu (Dan, Vláďa, Petr, Kuba, Michaldo, Nekwish, Pája) odebrání dalších 8 bodů (slovy osmi) za to, že Olda není aktivním členem klubu, ale pouhým divákem a příznivcem klubu.
Aby bylo spravedlnostu učiněno za dost, stejný počet (8 bodů) musí být odebrán ze stejného důvodu i Dubovi a jeho konečné skóre tak činí -2 body.
Naopak byl schválen tzv. královský bonus. Královský bonus určený pro tuto sezonu činí 8 kladných bodů. Tento bonus obdržím já.

Nové pořadí - celkové výsledky soutěže TIPNI SI:
  1. VLÁĎA .. 27 bodů
  2. PETR .. 26 bodů
  3. KUBA .. 25 bodů
  4. PÁJA .. 24 body
  5. OLIN .. 23 bodů
  6. DAN .. 22 bodů
  7. BEBÉ .. 6 bodů
  8. DUB .. -2 body
Doufám, že se Vám soutěž líbila. Gratruluji vítězi a doufám, že se u obdobné akce jednou sejdeme znovu..
Veličenstvo Pája I. Nádherný

My máme parní stroj, úžasné síly zdroj ... :-)

..no nedivte se mi, musím si tento okamžik vítězství užít, nevím, na jak dlouho to opět bude.. Každopádně jako parní stroj náš tým tentokrát pracoval.. přesně, koordinovaně, spolehlivě. Je škoda, že poslední vítězný víkend byl už pouze labutí písní, jelikož sezona už je několik týdnů v troskách a sestup našeho týmu byl znám už mnoho dní předem.

Sestava: Nekwish - Dan, Michalo, Kuba, Petr, Vláďa, Pája.
Je velkým paradoxem, že za jarní část do neděle jsme dokázali vstřelit pouze 14 branek, v neděli jsme statistiku převrátili naruby a vsítili dalších 12 branek. Při počítání jednotlivých statistik a pohledu na sezonu po letech nemůžeme dostat pravdivý obrázek o letošním jaru. Třináct zápasů hovno a dva zápasy zlato. Každopádně se konečně zadařilo a tak si to pojďme společně užít.. Ještě předtím si ještě dovolím opět záležitost.. já, zapomnětlivec největší který většinou vaří z vody a občas si něco domyslí si pamatuji všechny branky, což je naprosto k neuvěření!!
Nebývale velký brankový a kanadsko - bodový zisk urvali někteří z nás.. Je to v našem týmu unikátní záležitost a tak se Vám s tím svěřím už na úvod článku.. Takže v neděli si hráči vedli takto:
Pája 8 bodů (5+3)
Vláďa 6 bodů (2+4)
Dan 3 body (2+1)
Petr 3 body (1+2)
Michaldo a Kuba (1+0)
Nekwish (0+1)

Začněme zkraje. Duel o poslední flek tabulky nás čekal jako první. Classic, který v předzápase prohráli 2:5 s Torcidou by jistě rád přenechal Černého Petra nám. Naše komando však bylo jasně proti. V zápase, který měl být trápením obou mužstev o vstřelení vítězného gólu, tak jak tomu bylo na podzim se zvrhl v naše muzikálové galapředstavení, kdy diváci vstávali ze sedaček a křičeli Carpe Diem, vivat! Před špílem jsme si řekli, že nebudem hrát zanďoura jako vždy, ale zahrajeme si pro radost otevřenou partii. Do obrany se na vlastní žádost postavil Michaldo, což mě posunulo do útoku. Byl to šťastný tah, Bebé v obraně předvedl kvalitní výkon, za mě hovoří 5 vstřelených branek.

1:0 – Po akci z protiútoku jsem se Danovi ukázal přímo mezi beky před brankářem. Dan od levé lajny posílá přesný milimetrová pas na mě, a já si pohrál s brankářem jak s hadrou na holi. Osamocen před brankářem jsem naznačil kliku do leva a míč si rychle posunul do prava. Plácající se brankář na zemi už jen přihlížel, jak jsem míč putuje do prázdné brány.
2:0 – Akce v přečíslení tři na dva. Po levé straně běží Dan s míčem, nahrává mě na střed, já přiťukávám Vláďovi na pravo a ten umístil míč přímo k tyči. Pěkná přízemní střela a hlavně proměnění přečíslení, což se u nás děje jen v opravdu vyjímečných případech. Takto by to mělo vypadat. Nesrat se s tím.
2:1 – Vedení 2:0 nás uspokojilo, jako vždy. Vyklidili jsme na chvíli pozici a přenechali iniciativu na soupeři. A to se nám vymstilo. Okolo Michalda, se na hrušce obtočil útočník Classicu a skóroval.
3:1 – do poločasu jsme nakonec ještě vsítili třetí branku. Mám za to, že pokud by se tak nestalo, měli bychom problém a druhý poločas by se nesl ve znamení bání se o výsledek. Hráli bychom ustrašeně a dlouhodobé neprosazení se by vedlo k psychickému kolapsu. S míčem jsem si pohrával u levé čáry na polovině Classicu asi 5 metrů od rohu. Následovala přihrávka na Vláďu, ten hruškoidně přiťukává zpět na mě, přičemž jsem si zatím hbitě sběhl před bránu a neomylně ránou jako z děla umístil míč metr pod spojnici protilehlé strany brány. Nádherná tic–tac akce. Tímto výsledkem skončil poločas.

Classic byl slabší než my. Bylo to očividné a na hřišti jsme po celou první půli dominovali. Blesklo mě hlavou, že by jsme konečně mohli vstřelit více branek a udělat výsledek aspoň s šesti kousky. Ten den jsme na to měli, vyšlo prostě všechno,. Počasí bylo krásné, avšak ne horko. Na střídání byl ideální počet 2 a nám se navíc solidně herně dařilo.

4:1 – Druhý poločas začal. Taktovku utkání do svých rukou vzal Petr s Kubou. A předvedli skvostnou akci. Petr přebral míč na půlící čáře. Pár metrů pokračoval kupředu a následně vybídl Kubu k jeho tradičnímu sprintu. Kuba přihrávku zachytává v ten nejvhodnější okamžik a z ostrého úhlu se mu na poslední chvíli daří obhodit brankáře. Míč se dokutálel přesně k levé tyčce. Bomba akce.
5:1 – Soupeř tu a tam zkouší hrát s brankářem v poli. To se mu jedenkrát vymstilo. Ztrátu na naší polovině trestal šťastně Vláďa. Ten cca 10 metrů za půlkou se snaží trefit odkrytou bránu. Gološ Classicu ve snaze míč tečovat vedle udělal pravý opak. Mičuda, která původně letěla mimo bránu po jeho snaživé teči přistává přesně u levé tyče. Šťastná branka, po které brankář protivníka skryl hlavu do dlaní.
6:1 – Dan číhal na půlce a čekal na moje rozehrání autu zhruba 5 metrů na polovině Classicu.. Každý čekal rozehrání na krátko, tak jako vždy. Dan nenápadně jak liška vystartoval a ve sprintu mazal do volného prostoru, který se před ním rozevřel. Já to naštěstí viděl a přes celou šířku ho příhrou vybídl ke skórování. Ten i přes poměrně divoké zpracování a pokopnutí si míče dokázal přelstít Classica v bráně. Míč propasíroval snad jeslemi, nebo nějak velmi těsně kolem těla a rozvlnil tak síť už pošesté.
6:2 – na řadu přišel nakonec i Classic a my dostali branku jak jinak než classicky. Po přímáku. Nekwish se nestihl přesunout do svého postavení při rozehrání a inkasoval poté, co mu míč prolétl kolem těla k tyči.
7:2 – závěrečná branka utkání byla opět skvostem. Michaldo rozehrál aut na krátko na mě, já vzduchem přihrávám na hrušku Vláďovi, ten sklepává míč hlavou zpět mě a já ve výskoku a kopu známého jako Topigeri vsítil míč z první pod víko. Zkrátka úžasné. Tímto góle jsem dokonal svůj první hattrick v sezoně a hřiště tak zasypali kšiltovky a čepice kolem stojících bezdomovců.

Carpe Diem vs. Classic 7:2 (3:1)
Branky: Pája (Dan), Vláďa (Pája), Pája (Vláďa), Kuba (Petr), Vláďa, Dan (Pája), Pája (Vláďa)

Takto skonči tedy zápas, ve které jsme si připsali rekordní výhru 7:2. Classic byl slabší než my. Je to však důvod proč výhru zlehčovat? Není! Rozhodně není. Myslím, že ostatní týmy když nás porazí také velebí své ego a nezlehčují situaci tím, že jsme porazili slabšáka. Všichni v utkání hráli velmi dobře. Michaldo na postu obránce zahrál velmi slušně, koordinoval hru svým pištivým hlasem, někdy přehnaně, ale vydržet se to dalo :- ) Vláďa zahrál hrušku tentokrát velice dobře, Dan se k dobrému výkonu také přidal. Kuba s Petrem byly velice platným duem , což potvrdil v nejedné akci. Nekwish příliš práce neměl a když ano, vyřešil ji v klidu, nebo skluzem :- ). Takže klasika. Cešlý tým zahrál dobře a mám za to, že konečně jsme působili tak nějak kompaktně a z toho můžem mít velmi dobrý pocit.

Ve druhém utkání nás čekal celek Schalke. Tomuto týmu se na jaře příliš nevedlo a jedině výhra nad námi by je udržela na nesestupových pozicích. Hráli tedy o všechno. Úvod zápasu byl velice vyrovnaný. Na obou stranách byli náznaky šancí a my cítili, že půjde o trochu jiný zápas, než s Classicy. Schalke byl silnější a nabuzenější tým.
0:1 – první branku jsme inkasovali my. Po rozehrání rohu si mě umyl soupeř tak, že jsem nevěděl kde jsme a propálil po zemi všechno, co mu stálo v cestě. Zdálo se mi, že míč proletěl snad ještě dvěma houslemi, než rozvlnil Nekwishovu síť. No nic, byla to moje chyba a bylo jen na nás, zda se z toho složíme, nebo zabojujeme. A zabojovali jsme.
1:1 – moje chyba mě vybičovala dokonce k těžkému fyzickému souboji. Na polovině Schalke, téměř u rohového praporku jsem po souboji tělo na tělo vybojoval míč (soupeř se svalil na zem a hořekoval, že to byl faul), vystřelil jsem do vracejícího se obránce předem mnou a odražený míč se dostal k Michaldovi zhruba na hranici trestného kopu (delší penalta).. Ten po výzvě opět vrací mě, já patičkou přistrkávám Vláďovi, který naběhl do míst mé kolize se soupeřem a z první vrací Michaldovi na střed do chumlu. Bebé si počínal jako pravý portugalec a bezostyšně mezi obránci umístil míč do sítě. Moderní akce jako sviňa a především vyrovnání.
2:1 – vedení se nám dokonce za chvíli podařilo převrhnout na naši stranu. Míč se dostal k Petrovi, který číhal u pravého rohu poloviny Schalke. Po pár kličkách se rozhodl vystřelit, ale míč kdosi tečuje a letí vysoko nad naše hlavy. Přiběhl jsem od půlící čáry a míč z první v letu plackou nasměroval vstříc bránu. Nemýlil jsem se. Na míč si sice ještě gološ sáhl, ale stihl ho jen doklepnout přesně k tyči. Velkou zásluhu na brance nese Petr.
2:2 – hádejte jak jsme inkasovali? Ano, po přímáku. Tentokrát ne po střele, ale po šikovném rozehrání na volného hráče. Pro toho už nebyl problém míč poslat za záda Nekwishe. Plichtou skončil i poločas a tak se muselo zákonitě rozhodnout až v tom druhém.
3:2 – další k pokladnice moderních rychlých akcí, kterými jsme se bohužel hemžili jen v tomto víkendu. Na středu Vláďa vysílá přihrávku na mě vpravo, já vezu míč cca 5 metrů a nesobecky nevolím střelu, ale nezištnou přihrávku na Dana, který si lišácky sběhl na zadní tyč. Ten do prázdné nezaváhal.
4:2 – Akce dvojice Vláďa – Petr. Vláďa na polovině Schalke kouzlí s míčem z prudkého úhlu od brány. Správně volí přihrávku na nabíhajícího Petra a ten střelou do protipohybu vlní a vlní a vlní síť.
5:2 – akce, která má neobyčejný význam. Byla to sice branka na 5:2, tedy nepříliš důležitá, ale v konečném důsledku rozhodla o mnohém. Pocity z ní umocnilo i to, že padla v hodniě dvanácté, tedy snad 4 vteřiny před koncem. Po ní se už jen rozehrálo a byl konec utkání. U této branky si totiž připsal asistenci, svoji první v sezoně, Nekwish a navíc rozhodla o tom, že jsem vyhrál tabulku střelců před Vláďou. Je to osud. Míč jsem od Nekwishe převzal po výhozu už na vlastní polovině… pokračoval jsem po lajně, poté klika na střed a prudká střela k tyči, na kterou si brankář už jen sáhl konečky prstů. Co na tom, že mě nabíhali dva lidé po stranách.. :- ) Ne, buďme soudní, oba mojí spoluhráči byli obsazení, protože se jednalo o přečíslení 3 na 2. Já jsem volil jedinou správnou variantu, protože se mě střed pěkně otevřel..
.
Carpe Diem vs. Schalke 5:2 (2:2)
Branky: Michaldo (Vláďa), Pája (Petr), Dan (Pája), Petr (Vláďa), Pája (Nekwish)
.
Co k utkání říct. Bylo parádní a jen dokreslilo nedělní krásnýá den. Troufnu si říst, že v obou utkáních na nás soupeř zkrátka neměl a my se setkali s nebývalou produktivitou a střeleckou potencí. Děkuji všem zúčastněným, bylo mi ctí s Vámi v neděli hrát.
.
Dvěma výhrami jsme definitivně uhájili 15. místo, Classic na nás nakonec ztratil 4 body, když v dohrávce překvapivě porazil BB Press B. Byl to karneval, který jsem dlouho nezažil a jsem rád, že jsem tyto pěkné okamžiky mohl s Vámi prožívat.

úterý 21. června 2011

Tréninky zrušeny

Dnešním dnem, po dohodě s Poldou, jsem zrušil naše slavné úterní tréninky. Nejméně v polovině případů jsme se nesešli ani v 10ti lidech tak, abychom si zahráli v nejnižším možném počtu 5 na 5.

Nevím co k tomu říct, na trénincích se po dobu jejich konání objevovalo pravidelně jen pár lidí, ostatní z různých důvodů nemohli. Každý ví, jak na tom byl.

Tuto informaci o zrušení trenálů zakončím prostou větou oznamovací, která shrnuje můj pocit... je radost pro Vás pracovat a něco zařizovat.

středa 15. června 2011

Preview 29. a 30.kola - Classic, Schalke

V neděli nás čekají POSLEDNÍ zápasy. Sezona dospěla ke svému konci a i když se mi to říká těžce tak musím říct, díkybohu. Především jarní část sezony byla doslova fiasko a stabilita klubu se otřásla v základech. V tuto chvíli nedokážu říct, zda neděle bude derniérou pouze této sezony, nebo i něčeho více. Každopádně někteří z nás už ohlásili po sezoně svůj odchod do jiného klubu, nebo do penze. Je tak více než jasné, že pro pár hráčů to budou možná poslední zápasy za klub a tak by se snad ve hře mohlo konečně objevit více než nechuť, mám na mysli srdce. O nic už prakticky nejde, o našem sestupu se rozhodlo nejméně dva tři víkendy dříve a tak nemusíme být jakkoliv svázáni nějakým cílem uspět. Pojďme si zahrát konečně pro radost a s chutí, tak jak tomu bylo v první a v mnoha případech i druhé sezoně. Šance uspět je o to vyšší, že v posledním kole narazíme na dva podobně tápající mančafty jara, kteří nezískali o mnoho bodů více, než my. Mohlo by jít o zajímavý otevřený boj o poslední body sezony.

Sestava: Nekwish – Dan, Kuba, Pája – Vláďa, Bebé, Petr.

Nejistí: Martin, Sykec.

Omluvení: Ríša, Boris.

V prvním utkání narazíme na celek Classic. Tým, který je o bod za námi a tudíž je poslední. S Classicy si měníme poslední pozici během závěrečných víkendů celkem často. Tento zápas hodně napoví, komu nakonec zůstane v rukou Černý Petr a stane se největším looserem 2.D třídy. Na vyšší pozici, než na 15.místo ani jeden z mančaftů nemůže dosáhnout, je to tedy mezi námi a nimi. Na podzim utkání skončilo hubenou výhrou 1:0, když se trefil Daníček. V případě shody bodů po odehrání všech zbývajících zápasů bude o pořadí rozhodovat vzájemný zápas.

Ve druhém střetnutí hrajeme se Schalke. Na podzim jsme tomuto celku podlehli 0:2, to ovšem se ještě řadili mezi týmy horní poloviny tabulky. Jarní výsledky hovoří o velkém herním propadu a právě díky jarní famóznosti se drží jednu příčku nad sestupem. I v tomto případě by výhra nemusel viset příliš vysoko. Stačí jen zatahat konečně za ten delší konec.

Start prvního utkání s Classic je ve 13:10 na Novolíšeňské. Po zápase pauzy odehrajeme ve 14:50 svůj poslední zápas sezony s Schalke.

pondělí 13. června 2011

Olééé, druhý bod!!

Včera jsme odehráli předposlední víkend sezony. V ochozech stadionu Santiaga Novolisenha se tísnilo neuvěřitelných 79.546 platících diváku. Kdo neměl štěstí, sledoval zápas na velkoplošných televizích před branami stadionu. Velmi mě potěšilo, že jsem na tribunách neviděl jen staré známé tváře, ale krom nich, bylo možné potkat také fandy z přilehlých zemí. V hledišti jak už to tak bývá se mimo slušných platících diváků našel i nějaký ten „černoch“. Podporu jsme tedy měli velkou i přes stále se mračící nebesa. Dokázali jsme žhavého kotle využít dosyta?

Sestava: Nekwish – Dan, Pája – Vláďa, Petr.

K počtu lidí se nebudu ani vyjadřovat, je to kapitola sama o sobě. Je ale snad všem jasné, že jsme hráli bez střídání..

V prvním zápase jsme se postavili Pentatronu. Soupeři, kterému se na jaře slušně daří a tak jsme z pozice posledního týmu soutěže mohli jen překvapit. A nezačali jsme vůbec špatně, po pár odrazech útoků soupeře jsme se i my dostali ke slovu, ale v jasné příležitosti jsme zklamali. Obraz prvního poločasu byl stejný, jako v mnoha minulých zápasech. Pentatrton dobýval naši tvrz a my někdy s obtížemi, někdy ne odolávali. Dobré bylo, že jsme jen nebránili. Pentatron nás nechával přecházet i do útoku a my smrděli skoro na každém kroku jejich poloviny. Držení míče by jistě vyhrál soupeř, na šance bychom byli vyrovnaní. Poločas skončil tedy 0:0 a rozhodnout se mělo v poločase druhém. Ve druhém poločase Penťáci zvýšili obrátky a jejich vždy pohledný kolotoč o který se snažili nakonec rozbil naše naděje na udržení dobrého výsledku. Při jednom z protiútoků si hráči soupeře vyměnili míč na naši polovině a našim dvěma hráčům se nepodařilo ubránit útočníka nabíhajícího na středu. Byla to velká škoda. Drželi jsme dobrý výsledek a pak toto. Zbytečná branka. Druhá přišla hned v závěsu a byla zcela v mé kompetenci. Ve středu pole se mě zamotal míč pod nohy a trojice hráčů soupeře mě odzbrojilo a zasadilo nám z protiútoku druhou ránu sekerou. Kupodivu jsme se i tak malém počtu hráčů nepoložili, naopak jsme zvýšili obrátky a byl to Pentatron, kdo se musel bát o výsledek. V útoku jsme vystřídal Vládi a začal plést mašličky. A asi celkem slušně, protože z toho byly velké příležitosti, mj.velké příležitosti měl z našeho týmu během utkání úplně každý. Nakonec se jedna chytal. Po jesličkách soupeři jsem míč napálil do gološe a z odrazu skóroval pěknou umístěnou střelou Petr. Do konce zbývalo už jen pár minut, náš tlak však trval. Utnula ho až situace asi dvě minuty před koncem. Do akce jsme zapojili Nekwishe. Ten dostal míč u naší brány s tím, že ho vyveze. Na půlce přišla fatální nahrávka, která měla být původně na mě. Míč s přehledem zachytil soupeř a střelou vzduchem z vlastní půlky rozvlnil naši síť. A co více, Nekwish reflexivně si na letící míč na půlce sáhl a vyfasoval okamžitě žlutou kartu, která byla více než shovívavá. A bylo to, pánové.. Prohráli jsme 1:3 v zápase, který nebyl nad naše síly. Tedy možná fyzické, ale herní ne. S Pentatronem jsme odehráli vyrovnané utkání plné šancí a výsledek mohl vyznít jakkoliv. Jsme to ale my, a tak vyzněl opět proti nám.. Od porážky nás nezachránily oni moje zázračné ponožky, které jsme před zápasem půjčil Nekwishovi..

Carpe Diem vs. Pentatron 1:3 (0:0)

Branka: Petr (Pája)

Po pauze nás čekal Kobas. Ten hrál s dvěma na střídání. My do brány byli nuceni postavit Sykece, Nekwish se totiž svým konáním vykartoval a v utkání s Kobasem si trest odpykával. Utkání skončilo 0:0, tak nevím co bych zde dlouze popisoval. Jen se vrátím ke svým šancím. V utkání měly oba týmy dostatek šancí, aby svrhli výsledek na svoji stranu. V hlavní roli jsem byl tentokrát na naší straně já. V prvním případě jsem po Vláďově přiťuknutí míč napálil bombou do břevna, odtam se odrazil na brankovou čáru a ven. Ve druhém poločase jsem šel z mírného úhlu dvakrát na brankáře soupeře. Byl jsem ze středu stínován hráčem Kobasu. V jednom případě jsme míč napálil metr vedle zleva, v druhém metr vedle zprava. Chtěl bych dodat malé vysvětlení. Vím, že to byly velké příležitosti, které mohli rozhodnout utkání, ale na svoji obranu musím uvést fakt, že to byl vlastně čtvrtý poločas bez střídání. Síly nebyly a podle toho to také dopadlo. Do míče jsem plácl ze všech posledních sil a bohužel bez úspěchu. Každopádně to byly stoprocentní příležitosti, které jsem měl proměnit a tak nezisk tří bodů v tomto utkání beru z velké části na svoji plešatou hlavu. Cítím to tak, i když šancí bylo i na jiných místech.

Carpe Diem vs. Kobas 0:0

Nedělní výsledky nás doslova katapultovali z poslední pozice na předposlední. Classic má však zápas k dobru s BB Pressem B, který předpokládám pohraje. Juhůůů

Zítra nás čeká trénink. Doražte prosím ještě v dostatečném počtu. O dalším fungování této akce neakce si budeme muset pohovořit.

Tipni si, finále!

Tímto týdem končí tipovací soutěž Tipni si. Stejně jako končí brněnské soutěže, končí i celkem oblíbená soutěž, která Vás provázela po celou jarní část. Doufám, že Vám hra přinášela radost a s chutí jste si zatipovali. Někdo byl úspěšný více, někdo méně. Cenu pro vítěze nemám a tak útěchou pro budoucího vítěze můžou být pouze jeho dobré tipérské schopnosti a přesný odhad.
.
Jezdci vs. Poclain B
Souboj čtvrtého s pátým celkem tabulky. Velmi těžké rozhodování, jelikož Jezdci si neustále udržují svůj vysoký standard a Poclain B během jara patří mezi nejlepší týmy.
Tabulka: 4 / 5
Podzim: 1 : 2

Pentatrton vs. Deportivo
Na začátku jara by byl favorit jasný. Našláplému Deportivu však na jaře absolutně došel dech a z postupových pozic klesá níž a níž. V současnoti vegetuje na 6.místě tabulky. Semý Pentatron na jaře válí. Sbírají pravidelně body každý víkend a to je možná pasuje do role mírného favorita utkání, přihlédneme li navíc k faktu, že na podzim si s Deportivem připsali líbivé vítězsví 4:1.
Tabulka: 7 / 6
Podzim: 4 : 1

Debakl vs. SK Líšeň C
Utkání s Líšní jde vždy o to, v jaké se sejde sestavě. A také, zda chce, či nechce postoupit. Nyní zaujímá druhou pozici v soutěži jen o vzájemný zápas s Celeanem. Pokud tedy jdou po postupu, nasadí kvalitu a ta rozhodne. Debakl na podzim mile překvapil a s Líšní si připsal nečekanou remízu 4:4.
Tabulka: 13 / 2
Podzim: 4 : 4

Torcida vs Classic
I přes výkany Torcidy jsou v tomto utkání favoritem. Classic se trápí na dně tabulky společně s námi a sestup je rovněž nemine. Torcida hraje dlouhodobě střed tabulky a v zápase si dle mého názoru připíše snadnou výhru.
Tabulka: 9 / 16
Podzim: 5 : 2

Kobas vs BB Press B
Kobas v minulém kole příliš nepředvedl a to i s námi. BB Press B je proto asi mírným favoritem utkání. Tabulkové umístění BB Pressu je mírně zavádějící, mají o zápas méně a při výhře by se posunuli o několik míst kupředu.
Tabulka: 11 / 10
Podzim: 3 : 4

Red Devils vs. Celeano
Red Devils umí překvapit, už nejejdnou nás o tom přesvědčilo. Celeanu jde však o postup, o který bojuje na dálku s Líšní. Ďáblům se na podzim podařil husarský kousek v podobě výhry 2:1, podaří se jim to i nyní?
Tabulka: 8 / 3
Podzim: 2 : 1

čtvrtek 9. června 2011

Preview před 27. a 28.kolem - Pentatron a Kobas

Co bych měl psát do aktuálního preview, když máme nyní nula borců na střídání. Mám popisovat, že nemáme šanci, budeme strhaní jako koně a nasraní na celej svět? Je to zbytečný.. a všichni už to dopředu víme.

Poslední nadějí na hru s více lidmi je Ríša a Martin. Sykec je definitivně mimo hru, stále obědvá Galské kohouty. Ríšu oslovovat nebudu. Každý má rozpis, ví kdy jsou zápasy a doprošovat se a shánět někoho, aby došel určitě nehodlám. Martin minule stále laboroval s poraněním nohy, uvidíme, zda už se to konečně umoudřilo.. Za sebe musím říct, že pokud by se hrál zápas včera, určitě bych nenastoupil ani já. Hrubě mě rýpalo pod čéškou a celej den sem kulhal. Dnes už to vypadá lépe a tak snad v neděli budu ready. Bolavá ruka z minulé neděle je téměř minulostí.

Z důvodu prachbídné účasti jsem byl nucen obepsat alespoň ostatní pravidelné chodiče, zda dorazí, abychom poskládali nutnou čtverku. Petr, Dan i Vláďa kývli a tak se mnou jsou to alespoň 4 lidé. Nepočítám v bráně stálici Nekwishe.

Našimi soupeři budou borci z Pentatronu a Kobasu. Pentatron je desátý, Kobas jedenáctý. Jsou to týmy z dolní poloviny tabulky, ovšem při naší formě a nestřídání se zdají už nyní býti nedostižným cílem. Nechme se překvapit. Třeba Dan z brašny vytáhne další dvoje plíce a všem vytře zrak.

Sraz je v 11:50 na Novolíšeňské!

Kozina Cup přihlášen

Kdo by náhodou sledoval stránky futsalového klubu FC Kozina Oleksovice, mohl si všimnout, že jsem Carpe Diem již přihlásil do letošního ročníku KOZINA CUPU. Stalo se tak v úterý..

Takže Dane, Vláďo, Oldo, Lukáši, Dube a Nekwishi...vzhůru za obhajobou..
Ještě se zmíním o sestavě.. Stále nevím, zda pojedu a stejný stav dle odpovědi na otázku účasti panuje u Lukáše. Asi se chce nechat prosit, ale toho se ode mě nedočká. Nechávám tedy "vyjednávání" s Lukášem plně ve Vaší kompetenci. Je to ale jako mluvit s dubem (málý d, ne s Dubem).. :-) O své účasti bych Vás zavčas informoval.
Je sice ještě dostatek času, ale bude nutné uhradit startovné, které činí 1000 korun na tým. I tuto záležitost nechávám plně na Vašich bedrech. Každopádně je domluveno, že startovné bude zaplaceno do konce tohoto měsíce!! Tak se nějak domluvte, lidi které nevidíte tak často obvolejte a prachy si popředávejte.. Vždy jsem startovné platil složenkou. Seženu Vám adresu, zde ji sdělím a pak už se starejte sami.. Good Luck!

http://www.fckozinaoleksovice.estranky.cz/clanky/prihlasene-tymy-7.rocnik-kozina-cup-2011/

středa 8. června 2011

Tipni si, opět..

Při pohledu na omluvenkový list se mi chce brečet. Začínat nabývat dojmu, jestli tady tohle všechno, co dělám ve svém volném čase a z vlastní vůle vůbec k něčemu je. Má se cenu otravovat s nějakou tipovačkou? Baví to někoho? Má z toho někdo radost? Chybělo by to někomu? Nevím.. V neděli s největší pravděpodobností budeme hrát bez střídání a to mi chuť pro Vás cokoliv dělat dokonale bere..
No nic, vyzuřil jsem se a jdeme na to..
.
Tango D vs. Slovan B
Slovan minulé kolo překvapil výhrou nad čtvrtými hráči Bosonoh. Podaří se mu vytáhnout se i proti prvnímu Tangu D? Můj tip je, že Tango je až příliš velké sousto, ale uvidíme..
Postavení v tabulce: 1 / 14
Podzimní zápas: 7 : 2

Excalibur vs. Antabus
Z kabiny Antabusu zní hromovým hlasem Polda a nabádá své svěřence k nejvyšší pohotovosti., Tento víkendu totiž zřejmě velmi napoví, kdo z 2.B třídy sestoupí. Anatbusu nyní k nesestupovým příčkám chybí pouhé tři body a tak svůj osud mají jen ve svých rukou. Excalibur se houpe právě nad propastí sestupu a tak tento souboj by se dal nazvat také zápasem jara. Velice důležitý zápas.
Postavení v tabulce: 12 / 15
Podzimní zápas: 0 : 3

Poclain B vs. Red Devils
Na podzim by to byl zápas bez favorita. Teď je role favorita rozhodně na bedrech Poclainu B, který si na jaře vede nad poměry dobře. V současnosti zaujímá pěkné 5.místo. Red Devils hrají tak nějak oblačno zataženo, nikdy se neví, jak se jim zadaří. Klidný střed tabulky však drží dlouhodobě.
Postavení v tabulce: 5 / 7
Podzimní zápas: 5 : 5

Jezdci vs. FC Vinohrady
Zápas kola. Čtvrtý celek se utká s prvním. Favorit utkání je asi jasný. Vinohrady se po horším úvodu jara dostali do vzduchového vaku euforie a létají nad hlavami ostatních, což jim zajišťuje dlouhodobě první flek v tabulce. Zkušení Jezdci mohou jen překvapit. Bude to však velmi těžké, Vinohrady už téměř slaví návrat do 1.třídy.
Postavení v tabulce: 4 / 1
Podzimní zápas: 1:4

Torcida vs. Pentatron
Zápas bez favorita. I postavení v tabulce hovoří pro remízu. Pentatronská spanilá jízda po snovém úvodu jara opadla jak první mrazík, Torcida zase nepředvádí jisté výkony, na které by se dalo stoprocentně vsadit. No, uvažte a tipněte..

Dá ve střetnutí Carpe Diem vs. Kobas Vláďa branku?
Zajímavá událost. Náš nejlepší střelec Vláďa má na kontě 9 branek z 21 zápasů. To je skoro branka na obzápas. Proto jsem do této události vybral právě jeho, aby šance byla zhruba fifty - fifty. Před vaším tipování však upozorním na pár důležitých faktů, které je nutné zvážit. Zřejmě budeme hrát bez střídání a zápas s Kobasem je až ten náš druhý.. nedá se tedy počítat, že budeme nejčerstvější.. :-/
Ano: 1
Ne: 2

Statistiky poločasů

Dnes jsem se pustil do zajímavé statistiky poločasů, které jsme odehráli během jara. Zjištění je v mnoha ohledech alarmující, stejně tak překvapivé je naopak fakt, že do posledního zápasu s Vinohrady jsme nikdy během jara nedostali v první půli více, než dvě branky..

Naše jarní statistiky jsou pohromou. Z jedenácti odehraných zápasů jsme deset prohráli a jeden remozovali.

Do této chvíle se nám nepodařilo skórovat ve třech zápasech z 11 jarních. Na jaře jsme nedokázali ani jednomu soupeři dát více než dvě branky, což je doslova trapné. Naopak jsme dvakrát inkasovali 8 branek.

V prvním poločase hrajeme dlouhodobě lépe, než ve druhém. Může za to naše slabá fyzické připravenost. Dokud můžeme, hrajeme solidné futsal. Ve druhé půlu odpadneme a branky se do naší sítě jen hrnou.

V prvním poločase jsme pětrkát z 11 zápasů neskórovali a dvakrát se nám podařilo udržet čisté konto. Jak jsem napsal v úvodu, obdivuhodné je, že jsme do zápasu s Vinohrady nikdy neinkasovali více než dvě branky. S Vinohrady to byli poprvé tři.

Jen jednou se nám podařilo první poločas vyhrát, zápas jsme však prohráli v půli druhé. Hned pětkrát jsme drželi remízu, udržet ji do konce jsme zvládli v jednom případě.

Druhý poločas je přesným odleskem našich celkových výsledků. Stejně jako konečné výsledky zápasů, tak i druhý poločas vyznívá hrubě v náš neprospěch a to deset proher a jedna remíza.

Ve druhém poločase jsme skórovali jen v pěti případech (z 11ti) a nikdy jsme nedali více, než jednu branku. Z toho vyplívá, že ve zbylých šesti případech se nám v druhé půli skórovat nepodařilo.

Kdybychom zabrousili do souhrných statistik obou poločasů, tak se nám jich z 22 podařilo vyhrát 1 jediný, 6 jich remizovat a zbytek15 jich prohrát.

Malé porovnání obou poločasů.. první / druhý

Počet vstřelených branek: 8 / 5 (Matrix)

Počet inkasovaných branek: 16 / 30 (první poločasy bráníme velmi dobře při úvaze 11ti zápasů)

Poločas bez vstřelené branky: 4 / 6

Poločas bez inkasované branky: 2 / 1

Výhra v jedom z poločasů: 1 / 0

Remíza v jednom z poločasů: 5 / 1

Prohra v jedom z poločasů: 5 / 10

Tak to byly naše slavné statistiky poločasů. Co na ně říkáte? Kdyby jste něčemu nerozumněli, tak se ozvěte. Rád vysvětlím. (kromě Olina) :-)

úterý 7. června 2011

Petr poprvé skóroval v dresu Carpe Diem

Ani tento víkend se nám nepodařilo bodovat. A není se co divit, proti nám stály dva nejlepší celky naší tabulky. Původně avízovaná sestava se nakonec zúžila o Martina, kterého noha stále bolí.

Sestava: Nekwish – Dan, Boris, Pája – Michaldo, Vláďa, Petr.

V prvním utkání jsme hráli proti Celeanu. Soupeř hrál bez střídání a tak nás svitla jakás takás šance na uhrání slušného výsledku. Od počátku jsme byli Celeanu vyrovnaným soupeřem. Šance se tvořili na obou stranách, ale dlouho se nebyl schopen nikdo prosadit gólově. Nerozhodný výsledek uťal až svoji první brankou v dresu Carpe Diem Petr. Vláďova střela skončila odrazem před brankářem a ten ve snaze míč co nejrychleji odkopnout trefil dotírajícího Petra vší silou míčem do holeně. Od Petrových nohou putoval míč do brány. Kuriózní,a le platná branka. Vedení 1:0 nás jakoby ukolébalo a ze hřiště jsme se vytratili. Přesto, že soupeř hrál bez střídání byl to právě on, kdo nás ostřeloval ze všech stran. Naše výpady byli ojedinělé a když už nějaké, tak skončili mimo bránu nebo na rukavicích brankáře. Do poločasu jsme jednou inkasovali a do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu. Druhá půle začala tlakem Celeana, který těžil především z našich chyb. Za druhou půli jsme inkasovali hned třikrát a po pohledné akci vstřelili jedu branku. V hlavní roli byl Pája s Vláďou, druhý jmenovaný skóroval. Prohráli jsme tedy 2:4. Soupeř byl lepší, ale každý asi cítil že z utkání šlo vytěžit více a směle se mohlo myslet i na remízu. Soupeř nebyl k nepřekonání, jako tomu bylo například s Líšní. Byly nám vyrovnaným soupeřem, ale rozhodla asi mladická dravost, individuální neschopnost a větší touha po vítězství. Tu v posledních týdnech ve svém chlebníku rozhodně nemáme. Asi nám ji snědli Horáček s Pažoutem.

Carpe Diem vs. Celeano 2:4 (1:1)

Branky: Petr (Vláďa), Vláďa (Pája)

Ve druhém parném utkání nás čekal boj s větrnými mlýny. Nakonec nás podle předpokladu semlely. Začátek utkání však tak jednoznačný nebyl, nerozhodný výsledek i před tlak FC Vinohrady jsme drželi až do 15.minuty. Carpe v tu chvíli zahrozilo asi snad jen 2krát, či třikrát, ale zato celkem solidně. Další z řady neuvěřitelných osobních minel odstartoval v Líšni Vinohradský karneval. Po hrubé chybě, další a další jsme za pět minut, které chyběly do konce první půle inkasovali třikrát a bylo po zápase. Ve druhém poločase už to byl boj jen o to, nedostat desítku. To se sice nestalo, ale i výsledek 0:8 je k zaslzení. Ve druhé půli, asi už se budu opakovat, ale dostali jsme nejméně 4 branky z těch 5ti po špatném rozehrání, nebo nečekané nevysvětlitelné ztrátě míče. Zkrátka to byla reklama na antifutsal. Zaslouženě jsme tedy proháli 0:8.

Carpe Diem vs. FC Vinohrady 0:8 (0:3)

V tabulce jsme opět klesli na dno, máme stále 16 bodů, jako předposlední Classic. Souboj do konce sezony se pro nás tedy zúžil na souboj o předposlední místo v tabulce.

Dnes je trénink, doražte prosím v dostatečném počtu. Díky

pátek 3. června 2011

Albert Malwene

Čas od času se na novinkách.cz, nebo někde jinde najde článek, kterej mě prostě dostane do kolen. Naposled to byl magor, co křičel na policisty, že je nechá zmizet, že všechno je Matrix.. tentokrát je to Alby Malwene, tedy lépe řečeno byl.. I když se jedná o v jádru smutný příběh, tak tvrzení, že jeho manželka se proměnila ve šneka a terorizuje vesnici je prostě dokolane odzbrojující.. :-))) O magickém penisu nemluvě.. :-)

" Evangelický duchovní Albert Malwane byl upálen. A to domorodci, kteří tvrdili, že mluví se zvířaty a užívá "neviditelný" penis k tomu, aby měl tajně sex se ženami ve vesnici. Místní lidé jsou také přesvědčeni, že manželka duchovního - která se momentálně i s dítětem skrývá - se proměnila ve šneka a terorizuje je.

Místní policie naštěstí zaujala racionální stanovisko. Zatím bylo zadrženo devět mužů a tři ženy, kteří stanou v městečku Mpumalanga před soudem. Budou čelit obvinění z vraždy a žhářství. Tito vesničané byli zadrženi den po upálení Alberta Malwaneho, pastora křesťanské církve Izwi Zion.

Mluvčí místní policie Leonard Hlathi potvrdil reportérům listu In Depth Africa, že pastor byl vyvlečen ze svého domku v osadě Etitandini a odveden na kopec, kde byl zapálen. Spálen byl i jeho dům. Pastorova manželka a dcera se z obav o vlastní bezpečnost skrývají. "

Jak to viděl soupeř..

Prolezl jsem stránky našich soupeřů ze skupiny a hledal reportáže z našich vzájemných zápasů. Hned ve třech případech jsem se trefil do černého a tak si můžete přečíst, jak viděl soupeř naše vzájemné zápolení, které máme jistě ještě v živé paměti..

18.kolo - Carpe Diem vs. BB PRESS B 2:3 (2:1)

Carpe Diem se dostavilo v pouhých pěti hráčích do pole a od začátku utkání hrálo asi to jediné, co se v jarním parnu a s jedním střídajícím hráčem dá - radikální defenzivu. Naše úvodní obléhání však nemělo valného úspěchu, střely k bráně soupeře ani nedoletěly a nebo se jí hrubě vyhnuly. A když už se soupeř rozhodl podívat kupředu, paradoxně za to pykal - rozehrávku vystihli Pepe společně s Janochem, no prvně jmenovaný nekompromisně poslal žluté do vedení. Nevím, zda jsme si mysleli, že teď už to půjde samo nebo co, docela zbytečně jsme usnuli na vavřínech a díky laxnosti v bránění i osobních soubojích jsme Carpe Diem nechali, aby skóre otočilo ve svůj prospěch.
Obraz utkání po celou druhou půli byl stejný: BB Press se bez náznaku invence tlačil do čtveřice hráčů Carpe Diem nasáčkovaných těsně před branou, Carpe po zisku míče zase okamžitě nakopávalo či nahazovalo na nejvytaženějšího útočníka. No dívat se na to moc nedalo ... Vysvobození a vyrovnání skore přinesl rychlý výhoz a chytrý lob Ladi. Otočení skóre mohla zařídit dvojice Newman - Laďa. Jejich brejk dva na nikoho první jmenovaný zkazil, když trestuhodně prováhal okamžik přihrávky a zaslouží si tak nakopat do... a tímto se omlouvá všem spoluhráčům. No naštěstí, když už znudění a slabí rozhodčí pokukovali po hodinkách, klapla zcela nečekaně rozehrávka rohu. Po kombinaci Newman - Janoch se kanonýr Janoch z rodu kanonýrů ( vždyť jeho bratr trhá sítě klidně i střelami z půlky) ocitl sám před brankařem Carpe a nezaváhal... v samotném finiši už soupeř neměl dostatek sil na nějakou reakci a tak jsme v poklidu uhlídali tři bodíky.

Závěrečná hádka mezi některými hráči BB Press rozhodně nestojí za rozebírání a osobně doufám, že se zúčastnění za svoje výlevy stydí. Hádat se jak staré báby, navíc po vítězném zápase, spíše baví ostatní týmy než že by cokoli řešilo


19.kolo - Carpe Diem vs. RED DEVILS 0:0

První utkání se neslo v opatrném duchu a zjevné snaze obou týmů především neinkasovat. Vůli po vítězství měli jakoby větší spíše hráči v bílorudých dresech, ale jen těžce překonávali obranný val Carpe Diem. V největší šanci první půle se ocitl Jirka Nejezchleba, jenže po přihrávce Jirky Smolíka z hranice pokutového území přestřelil nejen brankáře, ale i branku. V závěru se do šance po samostatné akci cpal Milan Ducháček, jeho střelu asi z osmi metrů však brankář vytěsnil na roh. Pak už se toho moc nestalo a jediný vzruch na hřiště vnesl Smolda, když nevystřídal a rozehrávající Jelda spatřil žlutou kartičku za příliš mnoho hráčů na hřišti. Po obrátce začali vážněji hrozit i oranžoví. Po odraženém míči se dostal soupeř do přečíslení a útočník Carpe Diem nastřelil tyč, Petr Tandler pak hasil situaci zásahem těsně před vápnem. Následný přímý kop skončil vedle branky. Na druhé straně vyslyšel Smolda volání lavičky po častější střelbě a z otočky mířil levačkou nad. Pak se zase dopředu tlačili protivníci z Carpe Diem a jejich kapitán povodil rozhozenou obranu bílorudých, naštěstí v jasné příležitosti nezamířil přesně. Red Devils oplatili šikovným lobem Mildy za obranu, David Fremml našel hlavičku Aldy Žilky, ale ani tato situace neskončila gólem. Neúspěšně se zkoušel prosadit i druhý útok, Michal Fremml ve výhodě natahoval nohu za přesnou dorážkou marně a při přímém kopu Jirky Jelínka zachránil Carpe Diem od pohromy brankář zákrokem na brankové čáře. A protože za obranou Red Devils uhájil první čisto konto v sezóně Petr Tandler, rozešli se soupeři smírně za stavu 0:0.


21.kolo - Carpe Diem vs DEBAKL 1:3 (0:0)

Do druhého utkání proti Carpe Diem, poslednímu týmu tabulky, šel Debakl nezvykle jako favorit. Jeho pozice byla umocněná tím, že protivník měl za sebou těžký zápas a na střídání jednoho hráče. Modří byli v první půli jasně lepší, jenže Martinu Jelínkovi se nepodařilo protrhnout střeleckou smůlu z prvního klání, brankář soupeře občas čaroval a hlavně bylo velmi obtížné překonat zhuštěný val protivníka před vlastní bránou. Poločas branku nepřinesl a bohužel narůstala nervozita Debaklu, kterou umocnil gól v jeho síti po standardní situaci. Naštěstí se brzy podařilo vyrovnat Brankovi Mikoláškovi, který z levého křídla napálil balon tak, že si ho dobíhající zadák srazil do vlastní sítě. V posledních minutách přišly velké chvíle Lukáše Másilka. Po sklepnutí Martina Jelínka se na půlicí čáře dostal k míči a po několika krocích se rozhodl z křídla vypálit. Balon zapadl přesně k tyči. Obrat dovšili oba aktéři předchozí gólové situace, když Lukáš Másilko skluzem dorážel do prázdné brány míč po perfektní akci v podání Martina Jelínka. Debakl se tak přiblížil záchraně výhrou 3:1.

čtvrtek 2. června 2011

Průběžné kanadské bodování našeho týmu

Zde je průběžné kanadské bodování týmu v jarní části, následuje bodování celkové. Pokochejte se Vašimi čísly.. :-/









Preview před 25. a 26.kolem - Celeano, Vinohrady

Také se tak těšíte na neděli? Za tři dny nás čeká souboj s dvojicí vedoucích týmů naší skupiny. Nejprve budeme čelit druhému týmu Celeano a následně leaderovi letošní tabulky týmu FC Vinohrady.

Sestava je v tuto chvíli tato: Nekwish – Dan, Boris, Pája – Petr, Michaldo, Vláďa.
O účasti Martina se dá jen spekulovat. Měl mě dát do včerejška vědět, ale zatím nedal. Až tak učiní, budu Vás o tom informovat.

Omluveni jsou: Sykec, Ríša a Kuba.

Nemám, co bych k soupeřům napsal. Jsou to kvalitní týmy proti kterým stojí soupeř, co nasbíral jeden usmolený bod z 9ti jarních zápasů. Favorit je tedy v obou zápasech jen jeden, tým protivníka. Na podzim se nám podařila senzace, když Boris poslal Vinohrady do kolen dvěma životními trefami. V neděli můžeme vidět Borise v sestavě znovu, uvidíme jak se dokáže na zápas nemotivovat. Je jasné, že soupeř z Vinohrad mu vyloženě sedí.

Sraz je v 10:10 na Novolíšeňské.

středa 1. června 2011

Tipni si

Dnes jen ve zkratce. Jednak na to nemám čas, a druhak ani náladu.


Bosonohy B vs. Slovan B

Slovan je i s kvalitní sestavou, jakou poslední kola disponuje, v žumpě zvané slušně sestupové příčky. Do konce nezbývá příliš kol a tak by měl naplno bodovat. Bosonohy však budou navýsost těžký soupeř.

datum: 5.6.

podzimní zápas: 7:3

umístění v tabulce: 4 / 14


Adom vs. Antabus

Obrazně řečeno Antabus je na tom tabulkově podobě, jako Slovan B. Také zaujímá 14.,pozici a také jim jde o hodně. Podaří se jim dosavadní tabulková nepřízeň osudu vyzvrátit?

datum: 4.6.

podzimní zápas: 4:3

umístění v tabulce: 9 / 14


Debakl vs. Classic

Souboj o ve vodách sestupových naší třídy. Na podzim nečekaně Classic byl tím, kdo zvedl vítězný prapor po jasné výhřr. Jarní výsledky však ukazují, že tentokrát by to mohlo být právě naopak.

datum: 5.6.

podzimní zápas: 2:6

umístění v tabulce: 14 / 16


Deportivo vs. Poclain B

Deportivu minulý víkend hrubě nevyšel. Nulový bodový zisk usměrnil jejich vidinu postupu do roviny teorie. Zato Poclain B, bez ambic postupu během celéí sezony poslední dobou dokazuje, že se s ním musí počítat a po nevydařeném vstupu do jarní části sbírá body pravidelně.

datum: 5.6.3

podzimní zápas: 0:3

umístění v tabulce: 5 / 6


Pentatron vs. Red Devils

Pentatron neudržel vysoký standard ze začátku jara a pomalu upadá do výsledků měsíců loňských. Red Devils hraje stabilně dobře a proto výsledek tohoto zápasu je neočekávatelný. Vyrovnané celky středu tabulky.

datum: 5.6.

podzimní zápas: 6:2

umístění v tabulce: 10 / 7


Kolik padne branek

Kolik podle vás padne branek v utkání hlavního aspiranta na titul a prvního celku tabulky z Vinohrad a námi, borci z Carpe Diem.

1: 0-7

2: 8 a více