pátek 3. června 2011

Jak to viděl soupeř..

Prolezl jsem stránky našich soupeřů ze skupiny a hledal reportáže z našich vzájemných zápasů. Hned ve třech případech jsem se trefil do černého a tak si můžete přečíst, jak viděl soupeř naše vzájemné zápolení, které máme jistě ještě v živé paměti..

18.kolo - Carpe Diem vs. BB PRESS B 2:3 (2:1)

Carpe Diem se dostavilo v pouhých pěti hráčích do pole a od začátku utkání hrálo asi to jediné, co se v jarním parnu a s jedním střídajícím hráčem dá - radikální defenzivu. Naše úvodní obléhání však nemělo valného úspěchu, střely k bráně soupeře ani nedoletěly a nebo se jí hrubě vyhnuly. A když už se soupeř rozhodl podívat kupředu, paradoxně za to pykal - rozehrávku vystihli Pepe společně s Janochem, no prvně jmenovaný nekompromisně poslal žluté do vedení. Nevím, zda jsme si mysleli, že teď už to půjde samo nebo co, docela zbytečně jsme usnuli na vavřínech a díky laxnosti v bránění i osobních soubojích jsme Carpe Diem nechali, aby skóre otočilo ve svůj prospěch.
Obraz utkání po celou druhou půli byl stejný: BB Press se bez náznaku invence tlačil do čtveřice hráčů Carpe Diem nasáčkovaných těsně před branou, Carpe po zisku míče zase okamžitě nakopávalo či nahazovalo na nejvytaženějšího útočníka. No dívat se na to moc nedalo ... Vysvobození a vyrovnání skore přinesl rychlý výhoz a chytrý lob Ladi. Otočení skóre mohla zařídit dvojice Newman - Laďa. Jejich brejk dva na nikoho první jmenovaný zkazil, když trestuhodně prováhal okamžik přihrávky a zaslouží si tak nakopat do... a tímto se omlouvá všem spoluhráčům. No naštěstí, když už znudění a slabí rozhodčí pokukovali po hodinkách, klapla zcela nečekaně rozehrávka rohu. Po kombinaci Newman - Janoch se kanonýr Janoch z rodu kanonýrů ( vždyť jeho bratr trhá sítě klidně i střelami z půlky) ocitl sám před brankařem Carpe a nezaváhal... v samotném finiši už soupeř neměl dostatek sil na nějakou reakci a tak jsme v poklidu uhlídali tři bodíky.

Závěrečná hádka mezi některými hráči BB Press rozhodně nestojí za rozebírání a osobně doufám, že se zúčastnění za svoje výlevy stydí. Hádat se jak staré báby, navíc po vítězném zápase, spíše baví ostatní týmy než že by cokoli řešilo


19.kolo - Carpe Diem vs. RED DEVILS 0:0

První utkání se neslo v opatrném duchu a zjevné snaze obou týmů především neinkasovat. Vůli po vítězství měli jakoby větší spíše hráči v bílorudých dresech, ale jen těžce překonávali obranný val Carpe Diem. V největší šanci první půle se ocitl Jirka Nejezchleba, jenže po přihrávce Jirky Smolíka z hranice pokutového území přestřelil nejen brankáře, ale i branku. V závěru se do šance po samostatné akci cpal Milan Ducháček, jeho střelu asi z osmi metrů však brankář vytěsnil na roh. Pak už se toho moc nestalo a jediný vzruch na hřiště vnesl Smolda, když nevystřídal a rozehrávající Jelda spatřil žlutou kartičku za příliš mnoho hráčů na hřišti. Po obrátce začali vážněji hrozit i oranžoví. Po odraženém míči se dostal soupeř do přečíslení a útočník Carpe Diem nastřelil tyč, Petr Tandler pak hasil situaci zásahem těsně před vápnem. Následný přímý kop skončil vedle branky. Na druhé straně vyslyšel Smolda volání lavičky po častější střelbě a z otočky mířil levačkou nad. Pak se zase dopředu tlačili protivníci z Carpe Diem a jejich kapitán povodil rozhozenou obranu bílorudých, naštěstí v jasné příležitosti nezamířil přesně. Red Devils oplatili šikovným lobem Mildy za obranu, David Fremml našel hlavičku Aldy Žilky, ale ani tato situace neskončila gólem. Neúspěšně se zkoušel prosadit i druhý útok, Michal Fremml ve výhodě natahoval nohu za přesnou dorážkou marně a při přímém kopu Jirky Jelínka zachránil Carpe Diem od pohromy brankář zákrokem na brankové čáře. A protože za obranou Red Devils uhájil první čisto konto v sezóně Petr Tandler, rozešli se soupeři smírně za stavu 0:0.


21.kolo - Carpe Diem vs DEBAKL 1:3 (0:0)

Do druhého utkání proti Carpe Diem, poslednímu týmu tabulky, šel Debakl nezvykle jako favorit. Jeho pozice byla umocněná tím, že protivník měl za sebou těžký zápas a na střídání jednoho hráče. Modří byli v první půli jasně lepší, jenže Martinu Jelínkovi se nepodařilo protrhnout střeleckou smůlu z prvního klání, brankář soupeře občas čaroval a hlavně bylo velmi obtížné překonat zhuštěný val protivníka před vlastní bránou. Poločas branku nepřinesl a bohužel narůstala nervozita Debaklu, kterou umocnil gól v jeho síti po standardní situaci. Naštěstí se brzy podařilo vyrovnat Brankovi Mikoláškovi, který z levého křídla napálil balon tak, že si ho dobíhající zadák srazil do vlastní sítě. V posledních minutách přišly velké chvíle Lukáše Másilka. Po sklepnutí Martina Jelínka se na půlicí čáře dostal k míči a po několika krocích se rozhodl z křídla vypálit. Balon zapadl přesně k tyči. Obrat dovšili oba aktéři předchozí gólové situace, když Lukáš Másilko skluzem dorážel do prázdné brány míč po perfektní akci v podání Martina Jelínka. Debakl se tak přiblížil záchraně výhrou 3:1.

Žádné komentáře: