pondělí 13. června 2011

Olééé, druhý bod!!

Včera jsme odehráli předposlední víkend sezony. V ochozech stadionu Santiaga Novolisenha se tísnilo neuvěřitelných 79.546 platících diváku. Kdo neměl štěstí, sledoval zápas na velkoplošných televizích před branami stadionu. Velmi mě potěšilo, že jsem na tribunách neviděl jen staré známé tváře, ale krom nich, bylo možné potkat také fandy z přilehlých zemí. V hledišti jak už to tak bývá se mimo slušných platících diváků našel i nějaký ten „černoch“. Podporu jsme tedy měli velkou i přes stále se mračící nebesa. Dokázali jsme žhavého kotle využít dosyta?

Sestava: Nekwish – Dan, Pája – Vláďa, Petr.

K počtu lidí se nebudu ani vyjadřovat, je to kapitola sama o sobě. Je ale snad všem jasné, že jsme hráli bez střídání..

V prvním zápase jsme se postavili Pentatronu. Soupeři, kterému se na jaře slušně daří a tak jsme z pozice posledního týmu soutěže mohli jen překvapit. A nezačali jsme vůbec špatně, po pár odrazech útoků soupeře jsme se i my dostali ke slovu, ale v jasné příležitosti jsme zklamali. Obraz prvního poločasu byl stejný, jako v mnoha minulých zápasech. Pentatrton dobýval naši tvrz a my někdy s obtížemi, někdy ne odolávali. Dobré bylo, že jsme jen nebránili. Pentatron nás nechával přecházet i do útoku a my smrděli skoro na každém kroku jejich poloviny. Držení míče by jistě vyhrál soupeř, na šance bychom byli vyrovnaní. Poločas skončil tedy 0:0 a rozhodnout se mělo v poločase druhém. Ve druhém poločase Penťáci zvýšili obrátky a jejich vždy pohledný kolotoč o který se snažili nakonec rozbil naše naděje na udržení dobrého výsledku. Při jednom z protiútoků si hráči soupeře vyměnili míč na naši polovině a našim dvěma hráčům se nepodařilo ubránit útočníka nabíhajícího na středu. Byla to velká škoda. Drželi jsme dobrý výsledek a pak toto. Zbytečná branka. Druhá přišla hned v závěsu a byla zcela v mé kompetenci. Ve středu pole se mě zamotal míč pod nohy a trojice hráčů soupeře mě odzbrojilo a zasadilo nám z protiútoku druhou ránu sekerou. Kupodivu jsme se i tak malém počtu hráčů nepoložili, naopak jsme zvýšili obrátky a byl to Pentatron, kdo se musel bát o výsledek. V útoku jsme vystřídal Vládi a začal plést mašličky. A asi celkem slušně, protože z toho byly velké příležitosti, mj.velké příležitosti měl z našeho týmu během utkání úplně každý. Nakonec se jedna chytal. Po jesličkách soupeři jsem míč napálil do gološe a z odrazu skóroval pěknou umístěnou střelou Petr. Do konce zbývalo už jen pár minut, náš tlak však trval. Utnula ho až situace asi dvě minuty před koncem. Do akce jsme zapojili Nekwishe. Ten dostal míč u naší brány s tím, že ho vyveze. Na půlce přišla fatální nahrávka, která měla být původně na mě. Míč s přehledem zachytil soupeř a střelou vzduchem z vlastní půlky rozvlnil naši síť. A co více, Nekwish reflexivně si na letící míč na půlce sáhl a vyfasoval okamžitě žlutou kartu, která byla více než shovívavá. A bylo to, pánové.. Prohráli jsme 1:3 v zápase, který nebyl nad naše síly. Tedy možná fyzické, ale herní ne. S Pentatronem jsme odehráli vyrovnané utkání plné šancí a výsledek mohl vyznít jakkoliv. Jsme to ale my, a tak vyzněl opět proti nám.. Od porážky nás nezachránily oni moje zázračné ponožky, které jsme před zápasem půjčil Nekwishovi..

Carpe Diem vs. Pentatron 1:3 (0:0)

Branka: Petr (Pája)

Po pauze nás čekal Kobas. Ten hrál s dvěma na střídání. My do brány byli nuceni postavit Sykece, Nekwish se totiž svým konáním vykartoval a v utkání s Kobasem si trest odpykával. Utkání skončilo 0:0, tak nevím co bych zde dlouze popisoval. Jen se vrátím ke svým šancím. V utkání měly oba týmy dostatek šancí, aby svrhli výsledek na svoji stranu. V hlavní roli jsem byl tentokrát na naší straně já. V prvním případě jsem po Vláďově přiťuknutí míč napálil bombou do břevna, odtam se odrazil na brankovou čáru a ven. Ve druhém poločase jsem šel z mírného úhlu dvakrát na brankáře soupeře. Byl jsem ze středu stínován hráčem Kobasu. V jednom případě jsme míč napálil metr vedle zleva, v druhém metr vedle zprava. Chtěl bych dodat malé vysvětlení. Vím, že to byly velké příležitosti, které mohli rozhodnout utkání, ale na svoji obranu musím uvést fakt, že to byl vlastně čtvrtý poločas bez střídání. Síly nebyly a podle toho to také dopadlo. Do míče jsem plácl ze všech posledních sil a bohužel bez úspěchu. Každopádně to byly stoprocentní příležitosti, které jsem měl proměnit a tak nezisk tří bodů v tomto utkání beru z velké části na svoji plešatou hlavu. Cítím to tak, i když šancí bylo i na jiných místech.

Carpe Diem vs. Kobas 0:0

Nedělní výsledky nás doslova katapultovali z poslední pozice na předposlední. Classic má však zápas k dobru s BB Pressem B, který předpokládám pohraje. Juhůůů

Zítra nás čeká trénink. Doražte prosím ještě v dostatečném počtu. O dalším fungování této akce neakce si budeme muset pohovořit.

Žádné komentáře: