čtvrtek 29. října 2009

Dvojzápas s SK Líšeň C a Mokrou Botafogou

V neděli nás čeká předposlední soutěžní víkend podzimní části soutěže. Utkáme se v něm s šestou Líšní C a třetím celkem tabulky Botafogou Mokrá.
.
Opět, stejně jako minulý víkend sestavu slepujeme na poslední chvíli. Může za to stále neustupující marodka v týmu a navíc se k tomu přidaly další neodkladné záležitosti. Budeme postrádat Vláďu, Michala a Kubu, který se omluvil kvůli dlouhodobě naplánovanému stěhování kamaráda. Poslední otazník visí nad Lobem, jehož služby bychom opravdu uvítali. Pokud Lob nepůjde, budeme nuceni zápas odehrát pouze v 5ti hráčích v poli, což je při naší fyzičce nadlidský výkon. V bráně nastoupí tradičně Martin M., v obraně Boris, Olin a Ríša, který se původně omlouval, ale nakonec před zaměstnáním zvítězil fotbal.. Útočné řady ozdobí svojí přítomností Martin M., já Pája a doufejme, že Lob. Pokud by Lob nebyl, hrálo by se pouze na dva obránce a tři útočníky. Boris by zřejmě doplnil mě a Martina M. v útoku. Doufám, že Luboš půjde a tak i obrana si bude moct během zápasu odfrknout..
.
Počasí má být hnusný. V noci ze soboty na neděli hlásí mínus jedna až mínus pět. Hrajeme dosti brzo, v 9:50, předpokládám tedy, že teploty nějak výrazně nezvýší svůj stav a budou se pohybovat tak kolem nuly až pěti nad nulou, takže žádná hitparáda.
.
Jak sem už psal, naším prvním soupeřem, v 9:50, bude SK Líšeň C. Tým dlouhodobě hrající na špici tabulky. Líšeň zdobí velmi kvalitní obrana, která ve 12ti utkáních zaznamenala pouze 12 branek. Dle posledních výsledků týmu by se mohlo zdát, že soupeř je v mírném útlumu, ale na to nelze v žádném případě spoléhat. V posledních čtyřech duelech hned dvakrát okusili hořkost porážky a to s Kormidlem B a Faunou B. Jednou remizovali, s Flamengem! a zapsali si také jednu výhru nad Jezdci.
.
Po jednozápasové pauze, které vyplní zápas mezi Deportivem a Botafogou, nás čeká soupeř druhý zmiňovaný, Botafoga. I zde si neodpustím poslední čtyři utkání. V nich hned ve třech utkáních dominoval náš soupeř a připsal si hladká vítězství - Kormidlo B, Fauna B, Flamengo. Jednou prohráli s Jezdci. Nováček ve druhé třídě si vede nad poměry dobře, patří mu zaslouženě třetí pozice, hned za Podolím a Comixem.
.
Strategie pro tuto neděli je jasná. Minulý víkend jasně nastínil, jakým směrem bychom se měli vydat..
SRAZ na zápasy je v 9: 25!!! Všichni, prosím!

pondělí 26. října 2009

Nezvládáme druhé poločasy !!!!!

Pánové, dnes jsem udělal velice zajímavou statistiku, která se týká našich obdržených branek. Dal jsem si tu práci a rozdělil naše obdržené branky do poločasů. Je naprosto šokujícím zjištěním, že z hlediska obdržených branek v prvním poločase patříme ke špičce soutěže! Z toho však jasně plyne i to, jak podprůměrné máme poločasy druhé..
.
Malé shrnutí..
Celkem jsme do této chvíle obdrželi 43 branek z 11 střetnutí.
.
První poločas:
V prvním poločase jsme jich obdrželi POUZE 9 z 43 celkem a to z 11 odehraných zápasů!!!! Což znamená 0,82 branky na první poločas. Nevídané číslo..
Celkem 5 z 11 případů se nám podařilo nedostat za první polovinu střetnutí branku, což je úchvatné..
Ve třech případech jsme obdrželi dvě branky, nikdy ne více..
.
Druhý poločas:
Ve druhém poločase jsme inkasovali celkem 34 z 43 branek. Vidíte ten nepoměr? 9 ku 34! Což v průměru dělá 3,1 branky na druhou půli.
Ve druhé části hry jsme pouze jednou uhájili čisté konto a to v zápase s Flamengem.. Největší náklep nám dal Comix a to v poměru 1:9.
.
Zajímavé, že?
Čím si myslíte, že to je? Z této statistiky jasně vyplývá, že druhý poločas nám prostě absolutně nesvědčí a naše špatné výsledky pramení také právě z tohoto problému.. Únava a nesoustředěnost jako na začátku zápasu.. to je můj názor! Jaký je ten Váš? Pokud víme, odkud vítr vane, bylo by dobré se na druhé poločasy více zaměřit, protože právě ty nám téměř v 90 procentech prohrávají zápas!

Kanadské bodování po 12.kolech soutěže

Od minula se v soutěži "kanadské bodování" příliš neudálo. Sice jsme tentokrát vstřelil 4 branky, ale body si vesměs připsali hráči na vedoucích pozicích a tak jen zvýšili svůj bodový zisk. Jediným a to dost podstatným skokem se předvedl Kuba, který díky 1+1 se dostal hned o dvě příčky výše. Nejaktivnějším sběračem bodů víkendu byl Olda, připsal si 2+1 a upevnil si tak vedení v týmu. Druhé místo jsem podpořil svým 1+1 i já. Třetí se nadále drží zraněný Vláďa a čtvrtý je Martin M., který v neděli zaznamenal jednu asistenci. Na páté místo ze sedmého se vyšvihl Kuba. Ostatní pozice zůstaly nezměněny..

Dobrý výkon bodový zisk opět nepřinesl..

Záblesk lepších časů bylo vidno v nedělních soutěžních zápasech na E'stadio de la Lisenha Nuovo. Bohužel jsme opět v 11. a 12. kole 2.D třídy brněnského futsalu nebodovali, což je mírně řečeno průšvih, ale za výkonům v zápasch by slušel našemu týmu přinejmenším bod, né-li dva.

Naše sestava nakonec vykrystalizovalo takto. Do brány se postavil tradičně Martin H., do obrany naskočil Boris, Olin a Ríša. V útoku naše barvy hájil Martin M., Kuba a já Pája. V útoku i v obraně jsme tedy střídali shodně jednoho hráče. Počasí se v neděli nepovedlo přímo podle předpovědi, bylo mlhavo, až zataženo.

Žádal jsem veškeré zúčastněné o dochvilnost ohledně srazu na zápas. Spolu s Oldou jsme určili taktiku, kterou by se mělo ten den hrát. Bránění hlouběji na vlastní polovičce a ucpávání středu. Pokud totiž bráníme až od stzředu hřiště, v obraně vznikají trhliny, které soupeř nemilosrdně trestá. Vlastně naše nová taktika měla být takovým tmelem na ucpání děr v obraně. A že je to dobrá taktika, se kterou se dá něco dokázat ukázal hned první zápas s Podolím.

Tým Podolí okupoval třetí pozici v soutěži a tak z jejich hlediska mělo být utkání pouhou formalitou a dalším zářezem na pažbě. Nechybělo mnoho a překvapení mohlo být na světě. První poločas začal. Protivník do naší obrany bušil jak do vrat, ale semknutá obrana odolávala nájezdům. Nutno říci, že Podlolí mělo kvalitní technicky vybavené hráče, kteří byli schopni přejít jeden na jednoho. Naše ofenziva však byla natolik semknutá, že pokud se tak stalo, a soupeř přešel přes jednoho, a v zápětí narazil na našeho druhého hráče, který byl opodál. Zkrátka a jasně, náš obranný val se dal překonat pouze střelou z dálky, nebo rychlou akcí, kdy bychom nestihli pokrýt veškeré útočníky. Naše obranná taktika slavila úspěch i v útoku. Podolí se častokrát nechávalo unést útočným snažením a tak vznikal prostor k rychlým protiútokům. Z naší strany bohužel pro první poločas zůstali nepotrestány. S přibývajícím časem soupeř nervózněl, do poločasu se nic neudálo a tak po půli byl výsledek 0:0.
Do druhého poločasu jsme nastupovali posilněni vizí, že obraná taktika je opravdu dobré řešení a návod k vyvedení týmu z krize posledních týdnů. Druhý poločas se měl nést v duchu toho prvního, urputné bránění z naší strany, dobývání Martinovy klece ze strany Podolí. Po minutě hry druhého poločasu se naše snažení proměnilo v prach. Nepodařilo se nám pokrýt útok soupeře a poprvé jsme kapitulovali. Bývalo zvykem, že po obdržení branky se tým sesype na hromádku, nyní nás však z přicházejícího útlumu pozitivních emocí vyvedla okamžitá odpověď. Olda rozehrál z levé strany hřiště přímák. Míč letěl na ve vápně stojícího Martina M., ten lehce z první přiťukl mě, a já bodlíčkem zavěsil míč do sítě zmateného golmana Podolí. Bylo vyrovnáno během dvou minut a zápas jakoby začal od znova. Po chvíli zápolení na obou stranách jsem se při útočném výpadu zranil. Přeletěl sem přes golmana a dopadl z tuze velké výšky na zem. Tento zápas i ten další jsem ale samozřejmě odehrál, kdežto následky pociťuji dost silně nyní. Mám něco s krkem, že s ním nemůžu hejbal, naražený bok, zápěstí a dršku, kterou sem si dal taky o zem. Odbelhal jsem se na střídačku a bolestné křeči jsem zaznamenal, že jsem bohužel dostali branku na 2:1. Nemůžu ji ani popsat, jelikož sem si zrovna foukal bebina. Utkání nakonec skončilo i tímto výsledkem, 2:1 pro Podolí. Nebyli jsme však daleko od senzace kola, defenzivní výkon v utkání nás však může těšit, protože v porovnání se zápasy minulými se opravdu jednalo o nebe a dudy. Druhou stránkou věci je hra ofenzivní, která díky kvalitní defenzívě, měla tentokrát o mnoho více prostoru a šancí na skórování. Opět jsme vstřelili jen pouhou jednu branku, což je ostuda a s jediným ostrým výstřelem se opravdu vyhrávat nedá. Šancí na skórování v tomto utkání bylo mnoho..
Carpe Diem vs. Podolí 1:2
branka: Pája (Martin M.)

Druhý zápas nás čekal hratelnější celek - Bedka. Po výkonu z prvního zápasu jsme si byli vědomi, že pokud dodržíme stanovenou taktiku, máme šanci uspět. Během prvního poločasu se opět soupeř téměř nedostal na dostřel našemu brankáři. Besídkáři Martina prověřovali pouze z dálky a tyto střely Martin pohotově kryl. Opět se nám čím dál více začínal otevírat prostor k rychlým brejkům a jeden z nich jsme korunovali krásnou brankou. Po levé straně jsem potáhl míč a nezištně levačkou poslal mezi dvěma obránci Besídky na osamoceného Olina, který střelou k tyči zajistil vedení Carpe. Poločas, přes opravdu mírnou převahu Besídky, pramenící u našeho zanďoura, skončil naším vedením 1:0. Modlil jsem se za to, aby se nám výsledek podařilo navýšit alespoň o jednu branku. Nepamatuju si, kdy jsme naposledy vedli o dvě branky... Bohužel pro nás, se nám tento sen nepodařil realizovat. Nevím čím to je, snad jsem se začali tlačit více do ofenzívy, nebo také docházely síly, ale do poloviny druhého poločasu se podařil Besídce obrat hodný mistra. Po narážecí akci, kdy se na dva obránce valil útok tří borců jsme dostali vyrovnávací branku. Za chvíli na to Besídkář prudkou ránou ze střední vzdálenosti propálil vše, co mu stálo v cestě, a na to téměř jako přes kopírák branka na 1:3 v náš neprospěch. Dotáhnout dvougólovou ztrátu se zdálo být téměř nemožné. V zápase plném vzruchu a obratů vzal do rukou osud torpédo Carpe Diem, Kuba. Krásnou přízemní střelou nejprve propálil gološe soupeře mezi nohy (2:3), nutno dodat, že to bylo z uctivé vzdálenosti a ihned na to to, opět střelou Kuba ohrozil brankáře podruhé. Nyní byla střela tak prudká, že brankář vyrazil střelu pouze před sebe a v zápětí mu začaly hořet rukavice. Olda využil situace a uklidil míč za plápolajícího golmana. Pěkný futsalový okamžik. Nečekané vyrovnání bylo na světě. Mužem těchto pár minut se stal bezpochyby Kuba, dokázal, že vzdát se za nepříznivého stavu není jeho šálek kafé. Vyrovnání v nás vzbudilo touhu pokračovat ve zdařilém trendu posledních minut i nadále. Chtěli jsme vyhrát. A nebyl jsme od toho daleko, opět. V jednom u brejků, kdy jsme šly tři na dva, nebo snad na jednoho, kdy jsme mohli strnout vedení na svoji stranu, se nepodařilo udržet míč, který byl na našich kopačkách a lacino jsme ho odevzdali soupeři. Tímto nešvarem už musíme být proslulí, chodíme do brejků, přečíslíme soupeře a pak si akci zkazíme špatnou přihrávkou, nebo rovnou míč soupeři odevzdáme. Tato věc se nám stala nyní osudná. Ztráta míče při přečíslení na polovině soupeře, lehká a zbytečná ztráta míče, protiútok Besídky, potrestání - branka! V tu chvíli Olda dostává epileptický záchvat. Ječí jako prase, svíjí se na zemi, kope nohama kolem sebe, bělmo se mu nalévá krví a žilky po celém těle nevydrží nápor jeho bezprostředního negativního prožitku. Olda psychicky kolabuje a do konce utkání sedí, třesoucí se na lavičce, zabalen do deky a s pěnou u pusy kouká kamsi do dály, za hřiště.. Bezpochyby rozhodující moment, potažmo branka utkání. Je škoda, že se nepodařila dát nám, šance byla. Do konce utkání chyběla opravdu chvilka. Z nenápadné střely nám soupeř ještě upravuje fasádu na 3:5. Rozhodčí končí utkání, ve kterém mohlo být skóre klidně opačné a nikdo by se tomu nemohl divit..
Carpe Diem vs. Besídka 3:5
branky: Olin (Pája), Kuba (Olin), Olin (Kuba)

Naše defenzíva, pod novými taktickými pokyny, doznala velmi výrazné proměny. A to proměny k lepšímu! Sláva! Po zápasech každý uznal, že jsme takto měli hrát už mnoho týdnů předtím a že se této zbraně budeme držet rozhodně i nadále. Kámenem úrazu pro tento víkend se stala ofenzivní impotence. Nedá se říci, bezzubost, jelikož jsme si za tyto dvě utkání vytvořili přinejmenším 8-10 vyložených brankových příležitostí, z nichž pouhé 3 skončili brankou (neberu jako brankovou příležitost Kubovu střelu z dálky). Až příliš často jsme se dostávali k souboji jeden na jednoho - tváří v tvář brankáři a neproměnili jsme. Je to bolavé místo týmu, které se musí pro příští týdny a měsíce změnit. Pokud začneme proměňovat šance podpořené nově naordinovanou defenzívou, budeme v budoucnu slavit úspěchy, o tom jsme přesvědčen. Aby nedošlo k mýlce, naše střelecká gólová aktivita je už delší dobu na bodu těsně nad mrazem, není to problém posledního víkendu..

Tabulka se tímto kolem definitivně rozdělila na týmy, které zimní přestávku přečkají v klidu a na ty, které budou po podzimu ohroženy sestupem. Našimi dvěma prohranými zápasy jsme se už nadobro přiřadili k celkům bojujícím o bytí a nebytí v druhé třídě. Vím, jde pouze o dílčí, půlsezonní umístění, ale propast mezi celky v klidném středu a námi se povážlivě každým kolem prohlubuje.. Nyní sídlíme na 12.pozici.

Příští kolo odehrajeme opět proti celků z vysokých pater tabulky. Na Mutěnické už tuto neděli změříme nejprve síly s ambicemi pryštící SK Líšní C, která je nyní na 6. místě. Co je ale naprosto šokující zjištění, že doposud dostala pouze 12 branek z 12 ti utkání. Absolutně nejlepší obrana v soutěži. Jen tak pro srovnání, druhá nejlepší obrana Jezdců a Poclainu má na svém kontě dvojnásob branek, tedy 24. My jich máme 43! Po jedozápasové pauze nás čeká tým v tabulce na třetím místě - Botafogo Mokrá.

pátek 23. října 2009

Budoucnost klubu + ANKETA! Důležité!!

Dnes k Vám přicházím s ožehavým a veledůležitým tématem, které by se mohlo zatím zdáti jako taková malá hudba budoucnosti, ale je nutné, už nyní si s předstihem alespoň trochu ujasnit pár věcí..
.
Ze včerejšího článku už víme, že od příští sezony nás bohužel opustí Martin Haluza bez ohledu na to, jak letošní sezona dopande. Je to obrovská ztráta, za kterou jen obtížně budume hledat náhradu a díra po něm nebude asi nikdy zcela zacelena.
.
Druhou velkou a neskrývanou pravdou je, že Olda je v Carpe Diem pouze na hostování. Je veřejně známé, že už před sezonou koketoval s leadry Slovanu a v nedávném rozhovoru přiznal, že už několikrát během krize v týmu pomýšlel na návrat. V této souvislosti nutno podotknout, že v interview také vypověděl, jak se věci mají v případném sestupu Carpe zpět do 3.třídy. V horizontu 5ti let nehodlá hrát opět 3.třídu, což mluví za vše..
Co se týče letošního jara, vyjádřil Olda názor, že z 99 procent zůstane v Carpe Diem a prodlouží hostování, které má nyní platnost jen do 30.11.09. Doufejme, že se takto rozhodne a nebere současné neúspěchy týmu jako to, co označil tím jedním procentem k jeho případnému zimnímu odchodu.. cituji "To 1% by musela být nějaká revoluce,puč nebo defenestrace v týmu"... vysvětlil Olin.
.
Jak se tedy věci mají?
Je dosti možné, že od příští sezony ztratíme dva klíčové hráče týmu. U Martina H. je věc už daná, u Olina je to na vážkách. Otázkou je, zda by Olda zůstal u týmu i pokud by se druhá třída udržela. Je pravdou, že v současné době v týmu panuje mírné napětí a této situaci rozhodně plusové body nepřidá. Bojím se toho, že pokud se klubu nepodaří druhou třídu udržet, by se mohly najít i další hráči, kteří by měli v úmyslu změnit dres, nebo s futsalem skočili nadobro..
.
Chtěl jsem v tomto článku nastínit fakt, kam se vlastně tým Carpe Diem ubírá. Už v zimní přestávce by mělo padnout jasné a konkrétní rozhodnutí, kterým směrem se vydáme.. Buď tým bude čekat v budoucnu velké obrození a pokus konečně klub stabilizovat jak po hráčské stránce, tak i ve všech ostatních důležitých věcech, nebo není vyloučeno, že v tom nejhorším případě se tým vydá cestou záhuby.. Mám obavy z toho, že pokud se klubu nepodaří druhou třídu udržet, někteří hráči budou chtít odejít a tím dají visací zámek na dveře s nápisem Carpe Diem..
.
Rád bych se velmi, velmi předběžně zeptal anonymně formou nové ankety na věc, kterou je pro mě velice důležité znát. Nebojte se, že budu zjišťovat, kdo jak hlasoval, u ankety to sand ani nejde, nebo to rozhodně neumím. Jde mě o to, dopídit se toho, jak širokou základu bude mít klub příští sezonu. Chtěl bych se dozvědět, kolik lidí by bylo ochoto při případném sestupu zůstat v klubu, kolik by odešlo atd.. O co Vás chci dnes opravdu upřímně poprosit, aby jste tentokrát v anketě hlasovali pouze jednou, chci se dopátrat opravdu všeříkajícího výsledku, nikoliv zkresleného. Z toho vyplývá, že anketa je nyní pouze pro hráče klubu s tím, že bych poprosil Martina H., aby nehlasoval, protože jeho resumé je už známe. Očekávám tedy dalších 9 hlasů v anketě, od každého z Vás jeden. Předem Vám moc děkuji.
.
Z výsledku bude jasně patrné, jak si tým stojí pro příští sezonu.. Anketa je vytvořena už v takovém předstihu, aby v případě, že by se rozhodlo větší počet hráčů tým z jakéhokoliv důvodu opustit, bylo možné zavčas udělat nějaké opatření, tj. včasné shánění nových hráčů, nebo alespoň poptávání se aj..
.
Závěrem bych chtěl skončit alespoň trochu pozitivně, v zimní pauze jsem připraven, pokud Michal jak slíbil zajistí zapsání klubu do rejstříku Ministerstva Vnitra, oslovit vední firmy kde pracuji, jestli by se nestali našimy sponzory.. Vše však záleži na tom, jak se vyvrbí situace v klubu. Pokud by mělo Carpe Diem jít do kytek, byla by moje a Michalova snaha bezpředmětná..
.
Nebudu malovat čerta na zeť, věřím v to, že klub se udrží ve 2.třídě a pokud by se nepoštěstilo, já osobně v tom problém nevidím..
Jak jste na tom vy? ANKETA!

Info k nedělním zápasům: Podolí + Besídka

Informace před tímto víkendem budou tentokrát strohé a krátké.
O sestavě jsem toho namluvil dost už v jednom z minulých článků. Máme početnou marodku s tím, že v sobotu mě má dát vědět Lob, jestli půjde a dnes bych měl vydolovat odpověď i od Olina. Pokud by ani jeden z nich nešel, máme rovnou 4 hráče mimo a oba nedělní zápasy odehrajeme bohužel pouze s jedním hráčem na střídání.
Počasí by se mělo vydařit, mělo by být kolem 10 stupňů, což jsou fajnové futsalové podmínky.
.
Co napsati k soupeřům...
Všichni víme, s kým máme tu čest tento víkend. Prvním zápasem dne v 9:00 zahájíme s Podolím, který ještě před minulým kolem zářil na špici tabulky. Po nevydařeném kole minulém, kdy prohrál s Comixem 1:7 a druhém zápase odloženém, klesl na třetí pozici. V tomto utkání můžeme pouze překvapit. Vzhledem k počtu hráčů by byl malý zázrak, ovšem o to příjemnější, pokud bychom z tohoto souboje vyšly s bodovým ziskem. Věřím v body!! Nebo aspoň v bod! :-)
Druhý soupeř, který nám to dopoledne zkříží cestu bude Besídka. Tento celek je na 10. místě tabulky, přímo nad námi. I do tohoto utkání vstupujeme jako outsideři, nezbývá nám, než soupeře překvapit a zahrát naše maximum. Bylo by super, pokud by se povedlo v tomto utkání nějaký ten bod urvat.
.
I přes nepřízeň osudu, jaký nám přichystala paní Nemoc, se na nedělní zápasy těším.. Věřím, že předvedeme o mnoho více kolektivní výkon, než dříve..
SRAZ NA ZÁPASY V 8:30 NA NOVOLÍŠEŇSKÉ !!!
.
Novinka: ..která se netýká nedělního zápasu.. V úterý 27.10. nakonec trénink se Slovanem je! Takže kdo má ještě nohy, nebo něco s čím může hrát futsal, hurá na trenál..

čtvrtek 22. října 2009

Armageddon - Martin Haluza po sezoně končí v Carpe Diem

Včera jsem měl rozhovor s naší brankářskou oporou, Martinem "Haluz" Haluzou. Bohužel pro klub nemám dobré zprávy. Stane se to, co jsem já osobně očekával už dlouhou dobu. Martin od příští sezony opustí klub Carpe Diem. Důvod je jasný a naprosto pochopitelný. Téměř každotýdenní dojíždění z 80km vzdáleného Přerova. Martina ve všem chápu, je to dálka, zabere to moře času a finanční stránka věci není také zanedbatelná.
.
Martin mě ve svých odpovědích ujistil, že za jeho odchodem v žádném případě nestojí nic osobního, ani současné výsledky klubu. Je to opravdu jen o tom neustálém dojíždění..
.
Martin slíbil dochytat letošní sezonu, samozřejmě i včetně jara, a poté mu bude smlouva s klubem zrušena a bude uvolněn.
.
Co se týká zimní přestávky, tak Haluz přislíbil účast na jednom, nebo dvou jednodenních turnajích, pokud se jich zúčastníme, každopádně do pravidelné soutěže, jako byla minulou sezonu v zimní přestávce Zimní Liga, s ním počítat nemůžeme.
.
Pro tým je to obrovská rána. V duchu jsem s tím stále počítal, už od doby, co jsem zjistil, že Martin opustil svůj klub v malé kopané ATEX kvůli dojíždění. Věděl jsem, že to dříve nebo později dorazí i k nám, ale stejně jsem z toho mírně v rozpacích.
.
Bude velice obtížné najít za Martina adekvátní náhradu, jestli vůbec taková někdy spatřila světlo světa… Je to fenomenální brankář nesčetných kvalit.
.
Z Martinových vesmírných zákroků budeme mít radost přibližně do poloviny června, to odehraje za Carpe Diem svůj poslední zápas.

středa 21. října 2009

Nedělní zápasy ohroženy, týmem zmýtá nevídaná marodka

Bohužel mám dnes špatníé zprávy, co se týče marodnosti našeho týmu. Dalo by se říci, že jsou dokonce ohroženy naše nedělní zápasy. Co je toho příčinou a kdo v neděli nemůže se dočtete v následujících řádcích..
.
Vláďa - dlouhodobě zraněn z důvodu těžkého naražení ramene
Michal - z minula to vypadalo, že bude delší dobu mimo díky třetu kolen s protihráče z posledního špílu. Michal však začal chodit k přírodnímu léčiteli a pomocí bylinek koleno uzdravil. Co čert nechtěl, včera na tréninku se však opět zranil. Tentokrát to vyopadá opravdu na těžší zeranění. Po nechtěném střetu se spoluhráčem si Michal narazil předloktí, které právě v tuto chvíli mění barvu z fialového na zelený. Ruku má nafouklou jako balón. S jeho službami bohužel také na nějaký čas nemůžeme počítat.
Lob - psal jsem mu a bohužel i on je v tuto chvíli nemocen. V sobotu mě má dát vědět, jak na tom je, ale velké naděje bych jeho návratu na umělou pažitku nedával.
Olin - kontroverzní důvod, proč nejít na soutěžní zápasy. Olda jede v sobotu na chlastačku se Slovanem mimo Brno. Dle Oldových slov by se musel najít někdo, kdo by v sobotu nepil a v neděli ráno, nebo ještě v sobotu v noci by ho dopravil autem zpátky do Brna.
.
To je pro tuto chvíli všechno.. Zrekapitulujme si tedy, kdo s jistotou dojde..
Účast potrvdili: Boris, Kuba (oba včera na tréninku), Ríša, Martin M. a Martin H. (dnes sms) a posledním do party jsem já Pája. To máme 6 lidí. To moc není co? Jeden na střídání na dva zápasy hrané po sobě s téměř těmi nejlepšímy týmy soutěže..
.
Nezbývá než doufat, že Lobovi se umoudří zdraví a Olinovi splaší játra a nikam nepojede..

pondělí 19. října 2009

Zítřejší trénink na Okruhu

Dnes jsem se s Jarou domluvili, že zítra se společný trénink Slovanu a Carpe Diem uskuteční. Proto Vás nyní žádám, aby jste se vyjádřili na diskuzi - všichni - (ať jdete, nebo ne), jestli můžete dojít..
Všichni proto, že je to dost na rychlo a nepoznám, kdo z Vás si to četl a kdo ne..proto se všichni vyjádřete. Kdo se nevyjádří do dnešního večera, pošlu mu sms, kde se stejně budu muse vyjádřit..
...takže útěr! :-)

Recept na zlepšení morálky v týmu..

.
http://fotbal.sport.cz/fotbal/kvalifikace-ms-2010/158138-bosensti-fotbaliste-se-museji-na-trenincich-libat.html
.
Co si o to myslíte? Stojí to za zkoušku?

čtvrtek 15. října 2009

Highway to Hell - noční můra live

Cesta do pekel - tak přesně takto se dají přeložit výsledky našeho týmu za poslední týdny. Pokud se týmu něco nezmění, něco shnilého nezačne opět vonět, opravdu se do toho pekla hodně brzy propadneme.. Opět jsme předvedli hororovou hru, ze které se obracel žaludek..
.
Nejen, že se nám o nedělním víkendu zápasy v obou případech vymkly z rukou, ale navíc jsme ztratili zřejmě do konce podzimní části sezony naši hrušku Vláďu, který si přivodil nepříjemné zranění ramene, které si vyžádá několik měsíců klidu. V tomtéž utkání se zranil i Michal, koleno na koleno a už to bylo. Rána jako kanónu a podezření na rozdrcený meniskus byl tu. Nakonec to byl jako vždycky pouze utržený rotátor a tak se z Michalovi přítomnosti budeme moci těšit zřejmě už napříště.
.
Do dvou zápasů jsme vstupovali s jasným cílem, bodovat s Capalíkem a potrápit Poclain B. V sestavě chyběl dlouhodobě stagnující Lob a pro tentokrát i naše štika Kuba. Úvod prvního zápasu zpestřil příjemným překvapením Martin H., když si donesl na zápas židličku, aby jeho přítelkyně nemusel sedět na zemi, nebo nedej boha stát.. Bylo to velmi pěkné, až dojemné.. A to myslím vážně. Kapitánskou pásku jsem pro tento dvojzápas předal královně Oldovi.
.
Náš první soupeř toho dne byl Poclain, který se nacházel jednu příčku nad námi. Od prvopočátku se na nás soupeř vrhl jako se stejnou vervou, jako do sebe kdysi lámal vodky Vláďa Mrázek, takže nehoráznou.. Počáteční tlak tým ustál a do partie o tři body jsme pomalu začali mluvit i my. Po mrtvém úvodu jsem počali vyrovnávat hru. Po pěkné akcičce, kdy Olda rozehrál od vlastní branky jsem se k míči dostal já a po pár krocích směrem k bráně soupeře jsem zametl míč přesně k tyči. Nevím, jestli branka vlastně z ničeho nic zaskočila více nás, nebo soupeře. Každopádně jsme vedli 1:0 a zdálo se, že bychom mohli v tomto utkání alespoň vyrovnaným soupeřem ambiciózního Poclainu. Abych odpověděl na předchozí řečnickou větu...branka, kterou jsme vstřelili samozřejmě více zaskočila nás.. A jak už to tak u nás bývá, vedení jsme neudrželi dlouho, po rychlém útoku jsme nestačili pokrýt dorážku po střele útočníka Poclainu a vyrovnání bylo na světě. Od té chvíle jsme s dostali do útlumu, který byl korunován do poločasu brankou Šikuly na 1:2 v náš neprospěch. V týmu se opět rozhostila špatná nálada a u některých dokonce i trudomyslnost. (na obrázku trudomyslná dívka)
.
Do druhého poločasu jsme nastupovali už jako zmoklé slípky. I přesto, že nás bylo celkem dost, nohy těžkly a nikdo neběhal tak, jak by slušelo a patřilo. Prostě v týmu vládla špatná morálka, která se projevovala i na výkonu. Nevím, co bych rozsáhle psal o druhém poločase, opět jsme ho odehráli bezzubě, kdy zkušený soupeř našim útočníků skoro nedal čichnout ke svým šunkám. Chyběla nám dravost po vítězství. Každý se spoléhal na toho druhého a z posrání strachy za drbání se k ničemu samostatného neodhodlal. Mottem všech zúčastněných bylo bezpochyby "kdo nic nedělá, nic nezkazí" A tak se do konce utkání nic nedělalo. Soupeř vstřelil branku upevňující vedení. Rozhodčí pískl konec druhé dvacetiminutovky a my - nasraní na sebe - mohly pouze sklopit hlavy. Nadprůměrně v zápase zachytal gološ Martin, který zlikvidoval mnoho příležitostí soupeř.
Carpe Diem vs Poclain B 1:3
branka: Pája (Olin)
.
V týmu chybí základní věci. Vůdce týmu, kdo by dokázal strhnout celek za nepříznivého stavu a nebál se zdravě riskovat. Nebudeme si nic namlouvat, řeknu Vám svoji ideu, na koho jsme spoléhal nejvíce, že by se mohly stát vůdci týmu. Měl jsem za to, že dle výsledků ze sezóny minulé, to bude jistě trio Olin, Martin M. a já osobně. Potajmu jsem doufal, že se někdo přidá.. Bohužel ani jeden z nás nenaplňuje očekávání a je hluboko za svým stínem. Otázkou je proč? Nedostatečně kvalitní kádr pro druhou třídu? Nesoustředěnost? Nevím, v týmu panuje napětí, místo radosti ze hry..
.
Čeho jsem si všiml je, že Carpe chybí ale opravdu mamutím dílem dravost! Prostě ochota jít do souboje, vybojovat míč pro mužstvo, nebo jeden za druhého. Někteří hráči toho během zápasu více nakecají, než odehrají. Mrdáme se za každou zkaženou přihrávku, chválíme se za každou povedenou. Je to normální? Mnohonásobně samozřejmě převyšuje drbání záporné a tím dochází k neochotě se pro hru nadchnout a dát do toho všechno.. Prostě a jednoduše nehrajeme jako tým, naprosto postrádám v mužstvu přátelskou a teplou atmosféru, kdy by mě třeba někdo poplácal před zápasem po zadku a řekl "pojď do toho brácho, máš na to..", " seš king, tak předveď, co v tobě je", nebo "Grande Paolo, seš fenomén".. Každej si hraje na svém písečku a tým někde zmizel.. Najdeme ho společně?
.
Druhé utkání se nám postavil celek, který jsme měli dle papírových předpokladů porazit. Tým Capalík byl v tu chvíli na předpoledním místě tabulky s jedinou výhrou. Že zápas nebude procházka vitenamskou tržnicí dokazoval už první jejich zápas, kdy deklasovali 6:2 trápící se Deportivo. Úvod zápasu jsme zvládli, ale vstřelenou branku Vám můžu popsat pouze zprostředkovaně. Neviděl jsem ji, jelikož jsem pádil pro náš náhradní druhý míč. Ale seběhlo se to asi takto. Olda rozjel akci po lajně, přihrál Martinovi M., ten nejprve nalákal soupeře na buřta a pak nezištně posunul míč opět na Oldu, který lišácky zakončil. Opět jsme vedli 1:0 a doufali v nevyplnění dnes už fousaté pravdy, že v vzápětí inkasujeme branku nazpět. Nechci házet vinu na fakt, který za chvíli napíšu, ale v vzápětí jsme opravdu inkasovali branku zpět. Předcházelo tomu opět nesmyslné výměny názorů a drbání za nepovedené přihrávky v našem týmu. Nechápu to, my se už hádáme a nadáváme si i když vedeme 1:0? S tím běžme, nebo spíš běžte do prdele! Někomu se něco nepovede, tak dostane hned čočku místo toho, aby se to třeba i někdo jinej za něj snažil napravit! To mě sere!! Hrajeme snad jako tým, ne? Když to někdo posere, tak se to snažíme snad napravit všichni. Jeden za všechny, všichni.... Místo toho se dotyčněj dozví, jakej je kokot, že nepřihrál, schytá opovržlivé pohledy a kroucení hlavy. Jestli takto chceme pokračovat, tak s tím běžme vysrat!! Prostě od teď se bude hrát tak, že když to někdo posere, tak se na něj hulákat nebude a bude se celý tým snažit chybu napravit!! ... abych se vrátil k zápasu, opravdu jsme po chvíli, co jsme branku dali inkasovali branku nazpět. A do poločasu další.. To znamená, že v půlce jsme měli v síti dva a soupeř jednoho pavouka. Před námi byla poslední dvacetiminutovka a my jsme do druhé půlky matche šli snad s odhodláním něco změnit. Nezměnili jsme, sice se nám podařila aktivnější hra, občas tam byly i světlé okamžiky v podobě pěkné souhry a zakončení, leč bez úspěchu. Do naší brány padl další gól. Na počátku druhé půle se zranil Vláďa, rameno nevydrželo jeden z pádů na těžký kluzký terén.. Že bez práce nejsou koláče si uvědomil asi i Michal Koláček, který svoji chvilkovou aktivitou doplatil na nepříjemný střet se soupeřem, kdy si odrovnal koleno. Do konce zápasu také nedohrál.. Měli jsme tedy jednoho na střídání a asi 15 minut před sebou. Nic zásadního se už neudálo, náš „tlak“ se snad ani za tlak považovat nedalo a tak jsme si nakonec ze zápasu odnesli nepěknou prohru 1:5, s Capalíkem.
Carpe Diem vs. Capalík 1:5
branka: Olin (Martin M.)
.
Poslední týdny ukazují podprůměrnou formu mančaftu. Otázkou je, jestli je to nějaká přechodná fáze, nebo jsme opravdu tolik za našimi soupeři v 2.třídě. Zásadní otázka je – máme na to hrát druhou třídu, nebo ne? Začátek sezony nebyl špatný, nebo rozhodně nevykazoval takový propad, jakým si dnes procházíme.. Trefně to vyjádřil Vláďa, který poznamenal, že to jde s námi od 10ti k 5ti. Musí se něco zásadního stát!! A to hodně rychle..
.
Do týmu se musí vrátit týmový duch, který postrádáme a vylepšit především obětavost a snaha hrát pro tým a tudíž jeden za druhého.
.
V poslední 4 utkání jsme vstřelili pouhých 5 branek, to je žalostná bilance.. Z toho hned ve třech případech vstřelili branku hráči na pozici obránce.. To o naší útočné síle také leccos vypovídá.
-
Závěrem chci vyjádřit naději, že si moje věty vezmeme k s srdci a začneme konečně ukazovat, co v nás je. Většinu hráčů týmu znám hodně dlouho a vím, co v nich vězí.. v současnosti hrají snad na 60 procent, více ne.. Příští zápasy budou velkou zkouškou, zda se dokážeme zmátořit a ukrást body týmům v tabulce nejvýše položeným. Na Novolíšeňské si to rozdáme s třetím Podolím a desátou Besídkou, od které máme odstup 4 body. Věřím v dobrý výsledek i přes nepříznivé kurzy sázkových kanceláří. Držím se vlastního hesla „ nač lámat hůl, když jedeme do Afriky“ a v tomto duchu doufám k tomuto nelehkému úkolu přistoupíme všichni..
.
...jinak to už bude opravdová a nefalšovaná Highway to Hell!

pondělí 12. října 2009

Tréninky během tohoto a příštího týdne..

Zítra - v úterý, chodíváme trénovat se Slovanem. Jara mě psal, že je trénink zrušen, protože Slovan jede trénovat do Křenovic. Tím zřejmě končí naše aktivní účinkování v tomto týdnu.
.
Co bude ten příští se neví.. Jara mě píše vždy až v neděli, tak hned jak to budu vědět, bude to tady viset..
.
Mám v plánu během této 14ti denní pauzy ještě jednu akci a to obnovit zrušený přátelák s týmem RST. Je na nás, kdy se dohodnem, poté návrh předložím leadrům tohoto celku, který po příchodu Davida překvapivě vede 3.D třídu.
Říkal sem si, že by sme si mohli jít kopnout o víkendu, ale RST hraje v neděli soutěžní zápas, proto na tento termín asi nepřistoupí..
Kdy by se Vám to teda hodilo, navrhněte něco a shodněte se na tom na DISKUZI! (nebo spíš napiště, který dny v týdnu můžete a kdy bude nejvíc lidí, tak ten vyberem) Prosím o vyjádření co nejdřívější, ať je na dohodu dost času.. Díky za pochopení..

Kanadské bodování po 10.ti kolech soutěže

Bodování se od minula příliš nezměnilo. Může za to neschopnost týmu střílet branky. Pořadí se měnilo pouze na špici, kde se na první pozici ze třetí vyšplhal Olin, který si o víkendu připsal 1+1. Současně je s pěti asistencemi stále nejlepší nahrávač v týmu. Druhé místo jsem zaujal já, svoji víkendovou trefou sem se stal také nejlepším střelcem týmu se čtyřmi zásahy. Třetí místo tabulky opanoval Vláďa, který si od minula pouze prohodil místo s Oldou. Vláďa v neděli nebodoval. Pořadí ostatních hráčů zůstal nezměněn..

sobota 10. října 2009

K zítřku a k soupeřům..

Zítra v 10:40 zahájíme utkání s Poclainem B další ze série zápasů v 2.D brněnské třídě futsalu. Bezprostředně po utkání bude navazovat druhé, s předposledním Capalíkem.
.
V omluvenkách nikdo neomluvil, proto předpokládám, že budeme téměř všihcni. Říkám téměř, protože osobně se mě z účasti omluvil Kuba, který tráví víkend na Slovensku. V minulém týdnu nás sužovalo mnoho zranění. Olin si doléčuje kotník, jak je na tom Michal s nemocí nevím, Martina M. z minulých zápasů bolelo zápěstí a o mě se od pondělka ucházela chřipka. Nyní se zdá, že je vše zažehnáno, nastoupím. Doufejme, že všichni "nemocní" tak jak sem je zde napsal, nastoupí.
.
Hrát se bude opět na hřišti Mutenická, tedy ne jako minule, ale tam, kde jsme odehráli předchozích 6 kol. Počasí nám přiliš pro tento víkend nepřeje a přát ani nebude, očekávají se přeháňky a chlad.
.
V prvním střetnutí se potkánme s nebezpečným Poclainem B. V tabulce je tento tým přímo nad námi a může se pyšnit výhrou v minulém kole nad Kormidlem B, což je také nejvýše posazený celek, se kterým uhráli dobrý výsledek. To my se s takovým výsledek pochlubit nemůžeme, vlastně naším úspěchem č.1 zůstává remíza s Jezdci, jelikož ostatní výhry jsem docílili výhrami nad týmy v sestupových vodách. Výhra nad Poclainem by byla velmi cenná. Upozorňuji, že pokud zahraje kompaktně a zopovědně dozadu celý tým, půjde o tvrdou taktickou bitvu, jelikož Poclain má třetí nejlepší obranu v soutěži a to považte je na 9. místě. Průměr obdržených branek na zápas činí pouhé dvě branky.
.
Druhý zápas nás čeká tým Capalík. Na to, že je to druhý tým od konce tabulky, má o jednu vstřelenou branku více, nežli my. (a to se nám pocítá do skóre kontumace 5:0 s Juve) V probíhající soutěži si prozatím připsali jedno vítězství a sedm porážek. Doufejme, že po našem zápase přibude i porážka další. Je to naše povinnost s tímto soupeřem udělat tři body.
.
Takže v neděli na Mutěnické, sraz v 10:15 na místě! Všichni!

pátek 9. října 2009

Omluva za kachňátko

V úterý, se při popisu nedělních utkání v článku objevilo jedno novinářské kachňátko. V žádném případě se nejedná o velkou nepřehlédnutelnou kachnu, jak se dotyčnému zdá.. Určitě si toho vůbec nikdo nevšiml, ale považuju za správné věci uvést na pravou míru..
.
Cituji věty, o které se jednalo.. " Vlastně hned z další akce, po obdržení branky, jsem rozehrál rychlou akci, míč poslal na Martina M., ten ekvilibristicky z první přehodil snad na 15 metrů obranu a nabíhající Boris z první trefil míč přímo do černého."
.
Včera se strhla obrovská hádka (v kladném a přátelském duchu) prostřednictvím ICQ mezi mnou a Oldou o to, kdo Martinovi M. nahrával a vlastně rozehrál onu akci snů, ze které padl vítězný gól. Olda tvrdil, že on a já si samozřejmě trval na svém a na oprávněnosti slov ve článku "jsem rozehrál"..
.
Bezvýchodná situace nakonec utnula až pozdní noční hodina, kdy jsme u klávesnice usínali a stále si stáli za svým. (no dobře.. začínala Ordinačka :-) ) Rozešli jsme se tedy plichtou - tj. že každej si myslel svoje..
.
Nedalo mě to a napsal sem Martinovi, aby mi sdělil, kdo mu nahrával.. K mému úžasu odpověděl Oldu.. :-))
Musel sem se začít smát, navrhl sem tedy Martinovi dvě kofoly, když bude tvrdit, že sem mu nahrál já.. Odpověď mě ještě více překvapila... Martin napsal, že v tomto je zásadovej a kofoly ho nezlomí.. :-))
Nakonec sem se odhodlal k velké nabídce.. Tři kofoly, hlasování v Hráči sezony pro Martina :-)), obrovskej článek o Killerovi - kterak je Martin skvělej člověk a hráč a jako bonus vlastnoručně upečená bábovka! :-)
Martinova odpověď.. NE! :-))))
.
V tu chvíli bylo jasno, Olda měl pravdu, nahrával mu to on.. Nevím ale, jakto, že sem si myslel, že sem to byl já? Napadá mě jediné vysvětlení.. Asi začínám být stejnej, jako někteří důchodci, co sledují třeba fotbal, nebo tenis u TV a při každém vzrušujícím úderu, nebo kopu, sami vykopnou nohu do vzduchu... To samé se muselo stát i mě a tak v době přihrávky Oldy na Martina jsem určitě vykopl nohu stejně jako Olin a už to bylo, přihrávka byla moje.. :-))
.
Takže tolik na vysvětlenou..
Nyní už je kachňátko v článku opraveno a velice rád se touto cestou Oldovi omluvím.. Takže SORÁČ! :-)
Ze všeho špatného je ale nutné si brát to dobré a v tomto případě je to fakt, že v týmu máme opravdu zásadového a přímého člověka, který si stojí za svým i kdyby mu pečení holuby do huby padaly.. Dámy a pánové, představuji Vám Martina "Bobby Six Killera" Mrázka!
.
Nové znění věty: "Vlastně hned z další akce, po obdržení branky, Olin rozehrál rychlou akci, míč poslal na Martina M., ten ekvilibristicky z první přehodil snad na 15 metrů obranu a nabíhající Boris z první trefil míč přímo do černého."

úterý 6. října 2009

Mumuland hadra!

Poprvé tuto neděli jsem se sešli k odehrání 7. a 8. kola na hřišti Novolíšeňská. Podle plánů a vytýčeních cílů klubu to měl být zisk 6ti bodů, jelikož oba celky figurují v tabulce až za námi. Jak to dopadlo už všichni víme, díru do ozonové vrstvy jsem opět neudělali... spíše to byl náš tradiční Mumuland.
.
Před zápasem jsem opět, stejně jako minulé kolo, neměl žádné omluvenky. Až pár desítek minut před utkáním se omluvil Luboš, kterého sužují průdušky. Start prvního zápasu ještě nečekaně zpestřil Martin M., který místo na Novolíšeňskou dojel na Mutěnickou, kde jsem odehráli předchozí tři víkendy. Nakonec po výborné navigační schopností, kterou oplývá Ríša, našel cestu a dorazil docela včas. Myslím, že Ríša mu jel dokonce naproti, ale to už jsem nesledoval, jelikož jsem se soustředil na zápas. Za zmínku stojí, že pár členů ještě bylo poznamenáno páteční pitkou ve Varně a následně v Ratejně. Olda dokonce barevným a mírně nateklým kotníkem.
.
Prvním relativně slabším soupeřem nám byl celek Excalibur. Jeden z nejhůře střílejících celků v celé 2.D třídě. I tento zápas to potvrdil. I když hned od počátku na nás soupeři vlétli jako supy na mršinu. Naše obrana zprvu měla měla mírné problémy s pokrývání všech hráčů, ale po chvíli se sladila a i když byl míč převážně na kopačkách soupeře, našeho brankáře Excalibur ohrožoval ze střední. nebo velké vzdálenosti. Bezprostřední kontakt útočníka s Martinem snad neproběhl. Po 8 minutách hry jsme se pomalu začali i my dostávat do tempa a hru jsme vyrovnali. Byla to velice vyrovnaná první polovina zápasu. Na naší straně se opět objevil nešvar posledních turnajů a to nesoustředěnost na přihrávky. Až příliš často na mé gusto jsme podávali soupeři míče na stříbrném podnosu po zkažené lehké nahrávce. Poločas tedy skončil zaslouženou remízou 0:0. Po obratu stran se obraz hry téměř nezměnil, čekalo se na první branku. Šance sice byly na obou stranách, ale nakonec, asi 6-8 minut před koncem zápasu jsem rozehrál rychle aut z pravé strany a do pěkné střelecké pozice si naběhl Kuba. Krásná střela snad z 10 metrů se zavěsila přímo pod víko branky. Vedení 1:0 jsme náležitě oslavili! Na lavičce jsem se modlil, aby jsme výsledek udrželi. Přece jenom ztráta s týmem na sestupových pozicích je vždy nepříjemná. Bohužel, se nám výsledek opět nepodařilo udržet. Po slabé střele míč neudržel v bráně lapající Martina vyrazil ji před sebe. Pro útočníka Excaliburu už bylo celkem lehké míč dopravit do sítě. Byla to veliká škoda. Už mě opět začali přepadat černé myšlenky, že ztratíme body úplně zbytečně. V tom však přišlo něco naprosto nečekaného a na 2.třídových kolbištích naprosto unikátního. Vlastně hned z další akce, po obdržení branky, Olin rozehrál rychlou akci, míč poslal na Martina M., ten ekvilibristicky z první přehodil snad na 15 metrů obranu a nabíhající Boris z první trefil míč přímo do černého. Dokázali jsme okamžitě odpovědět a výsledek opět strhnout na naši stranu. To už do konce zápasu zbývaly necelé dvě minuty. Soupeř se odhodlal ke hře bez brankáře. Sice ještě na pár nebezpečných střel a akcí dosáhl,ale to bylo naštěstí vše. Obrana i s napomáhajícími útočníky pokryla to co měla a my si tak po nervy drásajícím zápase připsali nutné, dalo by se říci existenční body. Osobně musím říci, že jsem doufal, že se na tyto body tolik nenadřeme, ale díky bohu za to, že jsme ty kýžené tři body vyválčili.
Carpe Diem vs. Excalibur 2:1
branky a asistence: Kuba (Pája), Boris (Martin M.)
.
V druhém zápase nás čekal soupeř o něco málo těžší, tedy alespoň tak hovořila tabulka. Představenstvo klubu Červený Drak na každý svůj zápas vypravuje autobus pro klubové fans, který je vždy plně obsazen. Klub má velmi silnou základnu fanoušků, což potvrdil i zápasem s námi. Hřiště obestoupené tvrdým jádrem RDH ( Red Dragons Hooligans ) byl soupeřovým pátým hráčem v poli. Snad i proto jsme utkání nezvládli. Od počátku utkání to bylo opět velice vyrovnané, ba dokonce si troufnu říci, že jsme měl pocit, že přes tohoto soupeře by se dalo snadněji přejít, než přes Excalibur. Nebyli tolik nebezpeční dopředu. Na druhou stranu, bezzubí jsme byli i my. A to tak, že moc. Většina našich akcí končila už v zárodku a nebyli jsme schopni se jakkoliv útočně prosadit. Bylo jasné, že v utkání zvítězí ten šťastnější tým. A první krok k tomuto faktu udělali Draci. Boris neuhlídal jednoho ze soupeřů a po pokopnutí míče a následné ráně k tyči se v prvním poločase Ruďoši dostali do vedení. Takto i první poločas skončil. Bylo před nimi posledních dvacet minut a Martin M. nabádal hráče k vymačkání se jako citrón. Nevím, co bych přímo na hře v druhém poločase popisoval, hrál se škaredý futsal z obou stran. Mnoho nepřesností bylo na denním pořádku. Asi v půlce hry se nám podařilo vyrovnat. Po nenápadné akci opět Martin M. svoji nahrávkou našel před bránou číhajícího Michala a ten nekompromisně prostřelil kalhoty brankáře soupeřů. Opět se začalo blýskat na lepší časy. Výsledek 1:1 opět obrátil list zápasu na začátek a šance na výhru byli rázem opět vyrovnané. Záleželo, koho vyrovnávající branka nakopne. V tu chvíli jsem dokonce věřil v nějaké zmrtvýchvstání a tudíž mi bleskla hlavou i vidina tří bodů. Dnes už podruhé píši ono nepříjemné slovo.. BOHUŽEL, se to opět podařilo soupeři a BOHUŽEL opět po naší hrubce v obraně. Na postu posledního obránce stojící Martin M. nahrál jednomu Drakovi na nohu tak nešťastně, že úplně přesně. V tandemovém bleskovém protiútoku jsme inkasovali na 2:1. Do konce zbývali necelé tři minuty a my jsme zkusili zahrát hru bez brankáře. Touto zkouškou naslepo jsme však umožnili soupeři pouze zatloukat hřebíčky do naší rakve jeden za druhým. V zápise jsme nakonec byl nucen podepsat konečný výsledek 1:4.
Carpe Diem vs. Červený Drak 1:4
branka a asistence: Michal (Martin M.)
.
Jistě jste si všimli, že dnes ve článku cituji i tzv. "viníky" branek. I když nelze veškerou měrou výsledky házet na ně, to ani náhodou, celý tým se dopustil pár chybek... udělal jsem to proto, abych zde zdůraznil, že neprohráváme zápasy tím, že jsme nějak výrazně horší, než soupeř, ale po našich nesmyslných chybách. V prvním případě nevím, jestli měl Martin v bráně zakrytý výhled, nebo jako se to seběhlo, Boris se nechal opít rohlíkem a Martinova nahrávka na nohu soupeře je jen vyvrcholením naší vlastně zbytečné snahy. Celý tým se vždy o něco snaží, a pak přijde kolaps vždy nějakého hráče, neříkám že stále těch stejných, prostě vždycky někoho. Mlčel bych, kdyby byl soupeř jasně lepší a přehrával nás ve všech aspektech hry, ale nyní a mnohokrát předtím to tak nebylo a stejně jsme prohráli po našich totálně zbytečných hrubkách. Chtěl bych na Vás apelovat a poprosit, pokusme se na hru více soustředit a zřejmě do výkonu dát ještě více, než doposud. Je zbytečné inkasovat ve všech nedělních případech branku po našich chybách (poslední dvě branky na 1:3 a 1:4 padlo už z důvodu hry bez brankáře). Nedostali jsme vlastně ani jednu normální branku, kterou by si soupeř vypracoval.. Je to strašně ubíjející, toto zjištění. A dávám krk na to, že teď v neděli to nebylo poprvé, kdy jsme soupeřům darovali branky..
.

Další věcí, nad kterou se chci chvíli pozastavit je to, že během zápasu jsme měli snad tři, nebo čtyři standartní situace, které jsme řešili vždy stejně (já osobně beru vinu na sebe, protože sem je rozehrával). Naším jedním secvičeným signálem. Byla to chyba. Zastávám názor, že pokud se nedaří vysloveně útočníkům v útoku, půlku práce vlastně za celý tým můžou udělat dobře secvičené standartní situace. Mám takovou vizi, že když budeme rozehrávat stadratku, každej už prostě bude vědět svoji roli a bude vědět kam si má stoupnout. Chce to nacvičit alespoň tři, čtyři signály. Nezaleknout se této situace, ale vyřešit ji brankou. V této herní činnosti jsme naprostí tragédi.. Otázkou je proč? Protože jsme líní si něco nacvičit?
.

Chtěl bych abychom se někdy sešli na Svážné a dali si trenál. Třeba udělat dva týmy - čtyři na čtyři s tím, že si každá čtverka vymyslí společně nějakej signál, nebo dva a zkusí to na druhou čtverku aplikovat. Pak si řekneme chyby a jestli je to v praxi použitelný. Je tak se v tomto bodě hneme z místa.. To samé, jako jsem psal o pár řádků výše platí o rozehrání autů a rohů.. Cvičit to chce!
.
Dále by se na tréninku vysvětlilo všem hráčům, co se po nich v zápase vlastně chce. Třeba Michal myslím, že vůbec neví, co po něm Olda chce.. Neříkám to z důvodu, že bych chtěl někoho pošpinit, nebo shazovat, ale proto, že v týmu dochází k řadě nedorozumění, které by bylo fajn si na samostatném trenálu vyříkat.. Jednou má Michal hrát ve středu, podruhý nabíhat do kraje a potřetí si sbíhat pro míč. V tomto případě je pravda asi na obou stranách, chápu Olina co po Michalovi chce, a naopak chápu Michala, že Oldu je někdy těžké pochopit.. Tak přesně proto bych tento trenál udělal, pro upřesnění a vyjasnění si rolí na hřišti a následné lepší aplikování ve vostré akci.
.

Závěrem chci tedy říci, že náš výkon v neděli nebyl bůhvíjaký, to jistě všichni cítili. Vstřelené tři branky ze dvou utkání se soupeři, kteří jsou v tabulce pod námi je taková malá katastrofa. V tabulce jsme už potřetí po sobě udrželi 10.pozici. Příští týden hrajeme s předposledním Capalíkem, v tomto utkání jsou opět nutností 3 získané body, druhý zápas s Poclainem B je naprosto otevřený, soupeř je o stupínek výše v tabulce.. Hrajeme na Mutěnické!

pondělí 5. října 2009

Kanadské bodování po 7. a 8. kole

V kanadském bodování po 7. a 8. kole se nic výraznějšího nestalo. Pozici na druhém a třetím místě prohodil Olin s Pájou, jinak ostatní bodující si připsali vesměs po jednom bodu a tak se více pořadí neměnilo.. Důvodem výraznějšího nebodování je, že se nám za dva zápasy podařilo vstřelit pouhé tři branky, což je celkem dost velká slabota..
.
K dvojici nejlepších střelců týmu - Vláďovi a Pájovi - se připojil nedávno v pravdivém článku velebený Boris. Všichni si připsali po třech brankách. Nejlepším nahrávačem zůstává Olda a Vláďa se čtyřmi asistencemi.

Zítřejší přátelák s RST zrušen

Dnes jsem zrušil úterní přátelák s týmem RST. Důvodem je nízký počet dostupných hráčů. RST jsem slíbil ještě nespecifikovaný náhradní termín.
.
nedostupní:
Martin H. - mimo Brno
Kuba - škola
Lob - nemoc
Ríša - zaměstnání
Olin - zranění kotníku
Martin M. - zranění zápěstí
.
dostupní na půl:
Michal - pocit blížící se nemoci
.
dostupní hráči:
Boris
Vláďa
Pája
.
To je materiál..

sobota 3. října 2009

Final domluva kolem tréninků..

Včera na akci sme domluvili, jak moc akčně bude vypadat příští futsalový týden. Musím říci, že maratón, na který to od začátku vypadalo, to nebude.
.
Na projednání byly tři akce - nedělní zápas, pondělní trénink s Fluminense a úterní přátelák s RST (odvíjející se od vyjádření Jary ze Slovanu)..
.
Nedělní zápas - po dlouhém nervy drásajícím boji mezi všemi zúčastněnými jsem dospěli k rozhodnutí, že na dva nedělní zápasy půjdeme.. :-)
.
Pondělní trénink s Fluminense - Z důvodu velké vytíženosti některých členů týmu bylo odhlasováno, že se na pondělek definitivně vykašleme.. To znamená, že pondělek je free den.
.
Úterní přátelák s RST -tento zápas závisí, nebo nyní už můžu říci, že závisel na vyjádření Jary ze Slovanu, zda v úterý máme dojít. V úterý dojít nemáme a tak je jasno. Přátelák s RST platí. Takže v úterý v 18:00 všichni na Svážné.. Dejte prosím vědět na diskuzi, kdo v úterý může.. ( včera potvrdili - Boris, Olin, Pája, Michal a nejsu si jist Vláďou )

pátek 2. října 2009

Registračky

Včera dorazily poslední kusy registraček, takže od neděle už hrajeme na ně, všeci!

čtvrtek 1. října 2009

Info k nedělním zápasům

V neděli 4.10 sehrajeme v rámci 7. a 8. kola velice důležitý dvojzápas s celky Excalibur a Červeným Drakem. Střetnutí se odehrají poprvé v sezoně na hřišti Novolíšeňská a to od 12:20..
.
V neděli má být krásné podzimní počasí a proto doufám, že stejně krásný bud i náš výkon. Sestava je pro mně velkou neznámou, zatím nikdo účast vyloženě neodřekl, takže se uvidí.. V poslední době se vyrojili velké spekulace kolem týmové taktiky a strategie hry. Tento "problém", se kterým se potýkáme, se bude muset probrat do základu zítra ve Varně, takže doufám, že tam dorazíte v co největším houfu.. Musíme si konečně do očí říct, jak se pokusíme hrát a především to dodržet..
.
Ve 12:20 zahájíme svoje nedělní vystoupení s týmem Excalibur. Tento celek postoupil stejně jako mi vloni ze 3.třídy, kterou s přehledem vyhrál. Letos to tak slavné není a v tabulce 2.třídy zaujímá 13. pozici. Zajímavostí, která by mohla všem uniknout, ale na druhou stranu nemusející nic znamenat je to, že Excalibur ve třech z posledních čtyř utkání nevstřelili branku. (poslední 4 střetnutí - 0:7, 0:5, 5:3, 0:7).. No a to ještě předchozí skončilo 1:6. Dá se z toho něco vypozorovat? To nechám na Vás, každopádně budeme muset podat kvalitní soustředěný výkon, jen tak dosáhneme vítězství. Poslední informací, která je patrná i ze zveřejněných posledním výsledků Excaliburu je, že je to druhý nejhůře střílející tým soutěže.
.
Ihned navazující utkání odehrajeme s celkem Červený Drak. V tabulce okupují příčku jedenáctou, tudíž hned za námi. V tomto případě je to třetí nejhůře střílející mančaft. S Červeným Drakem jsem se měli střetnout už v Zimní Lize, ale bohužel se soupeř nedostavil a tak nám spadla do klína kontumace. V poslední´m kole si připsal ČD velmi cennou výhru nad čtvrtou Líšní C.
.
Jak jste mohly zpozorovat, v neděli budeme hrát s celky, které jsou v tabulce za námi a tak do utkání vstupujeme jako velice mírní favorité. Věřím, že tuto novou roli zvládneme a připíšeme si tentokrát plný počet bodů. Obdobná situace bude i ten následují víkend, který sehrajeme také s týmy níže tabulkově položenými.. Po královské debatě s Oldou jsme stanovili jasný cíl, z následujících čtyř utkání si musíme připsat nejméně 9 bodů! Nesnadný úkol? Ani v nejmenším... Já to vidím takto..v týmu máme hráče, kteří svůj potenciál využívají prozatím snad jen na 50 procent. Pokud se zlepší týmová komunikace,bude se dodržovat strategie, na které se dohodneme, vzroste soustředěnost a především houževnatost všech hráčů, určitě budeme sahat po vítězství častěji, než doposud.
.
V neděli sraz v 11:50 na Novolíšeňské!