pátek 23. října 2009

Budoucnost klubu + ANKETA! Důležité!!

Dnes k Vám přicházím s ožehavým a veledůležitým tématem, které by se mohlo zatím zdáti jako taková malá hudba budoucnosti, ale je nutné, už nyní si s předstihem alespoň trochu ujasnit pár věcí..
.
Ze včerejšího článku už víme, že od příští sezony nás bohužel opustí Martin Haluza bez ohledu na to, jak letošní sezona dopande. Je to obrovská ztráta, za kterou jen obtížně budume hledat náhradu a díra po něm nebude asi nikdy zcela zacelena.
.
Druhou velkou a neskrývanou pravdou je, že Olda je v Carpe Diem pouze na hostování. Je veřejně známé, že už před sezonou koketoval s leadry Slovanu a v nedávném rozhovoru přiznal, že už několikrát během krize v týmu pomýšlel na návrat. V této souvislosti nutno podotknout, že v interview také vypověděl, jak se věci mají v případném sestupu Carpe zpět do 3.třídy. V horizontu 5ti let nehodlá hrát opět 3.třídu, což mluví za vše..
Co se týče letošního jara, vyjádřil Olda názor, že z 99 procent zůstane v Carpe Diem a prodlouží hostování, které má nyní platnost jen do 30.11.09. Doufejme, že se takto rozhodne a nebere současné neúspěchy týmu jako to, co označil tím jedním procentem k jeho případnému zimnímu odchodu.. cituji "To 1% by musela být nějaká revoluce,puč nebo defenestrace v týmu"... vysvětlil Olin.
.
Jak se tedy věci mají?
Je dosti možné, že od příští sezony ztratíme dva klíčové hráče týmu. U Martina H. je věc už daná, u Olina je to na vážkách. Otázkou je, zda by Olda zůstal u týmu i pokud by se druhá třída udržela. Je pravdou, že v současné době v týmu panuje mírné napětí a této situaci rozhodně plusové body nepřidá. Bojím se toho, že pokud se klubu nepodaří druhou třídu udržet, by se mohly najít i další hráči, kteří by měli v úmyslu změnit dres, nebo s futsalem skočili nadobro..
.
Chtěl jsem v tomto článku nastínit fakt, kam se vlastně tým Carpe Diem ubírá. Už v zimní přestávce by mělo padnout jasné a konkrétní rozhodnutí, kterým směrem se vydáme.. Buď tým bude čekat v budoucnu velké obrození a pokus konečně klub stabilizovat jak po hráčské stránce, tak i ve všech ostatních důležitých věcech, nebo není vyloučeno, že v tom nejhorším případě se tým vydá cestou záhuby.. Mám obavy z toho, že pokud se klubu nepodaří druhou třídu udržet, někteří hráči budou chtít odejít a tím dají visací zámek na dveře s nápisem Carpe Diem..
.
Rád bych se velmi, velmi předběžně zeptal anonymně formou nové ankety na věc, kterou je pro mě velice důležité znát. Nebojte se, že budu zjišťovat, kdo jak hlasoval, u ankety to sand ani nejde, nebo to rozhodně neumím. Jde mě o to, dopídit se toho, jak širokou základu bude mít klub příští sezonu. Chtěl bych se dozvědět, kolik lidí by bylo ochoto při případném sestupu zůstat v klubu, kolik by odešlo atd.. O co Vás chci dnes opravdu upřímně poprosit, aby jste tentokrát v anketě hlasovali pouze jednou, chci se dopátrat opravdu všeříkajícího výsledku, nikoliv zkresleného. Z toho vyplývá, že anketa je nyní pouze pro hráče klubu s tím, že bych poprosil Martina H., aby nehlasoval, protože jeho resumé je už známe. Očekávám tedy dalších 9 hlasů v anketě, od každého z Vás jeden. Předem Vám moc děkuji.
.
Z výsledku bude jasně patrné, jak si tým stojí pro příští sezonu.. Anketa je vytvořena už v takovém předstihu, aby v případě, že by se rozhodlo větší počet hráčů tým z jakéhokoliv důvodu opustit, bylo možné zavčas udělat nějaké opatření, tj. včasné shánění nových hráčů, nebo alespoň poptávání se aj..
.
Závěrem bych chtěl skončit alespoň trochu pozitivně, v zimní pauze jsem připraven, pokud Michal jak slíbil zajistí zapsání klubu do rejstříku Ministerstva Vnitra, oslovit vední firmy kde pracuji, jestli by se nestali našimy sponzory.. Vše však záleži na tom, jak se vyvrbí situace v klubu. Pokud by mělo Carpe Diem jít do kytek, byla by moje a Michalova snaha bezpředmětná..
.
Nebudu malovat čerta na zeť, věřím v to, že klub se udrží ve 2.třídě a pokud by se nepoštěstilo, já osobně v tom problém nevidím..
Jak jste na tom vy? ANKETA!

Žádné komentáře: