středa 30. září 2009

Tréninky minulé, tréninky budoucí..

Rád bych se pár slovy vrátil k nedávno minulým tréninkům a posléze navázal těmi budoucími..

V neděli 27.9. na 17 hodinu jsme měli domluvený přátelský match s týmem Gascar. Utkání se mělo uskutečnit na Svážné, jak bylo předem dohodnuto. Na tento zápas jsme se sešli v 6ti lidech + Lukáš Č. do brány.. Čekali jsme snad 20 -25 minut, ale soupeř nedošel. Bohužel. Byl jsem přesvědčen, že až dojdu domů a otevřu e-mailovou schránku, najdu tam, že se Gascar ze zápasu omlouvá, jelikož vystupování jejich zástupce, se kterým jsem jednal, bylo vstřícné a důvěryhodné. (pro upřesněnou - na email sem se díval ten den jen dopoledne).. Také padl názor, nutno říci, že chytrej, že sem měl dát Gascaru své telefonní číslo.. Ale i přesto, že jsem ho nedal, bylo by na místě se tedy alespoň ze strany soupeře nějak k věci postavit, jelikož.. ..v ten den večer jsem ve svém e-mailu nic nenašel, a ve dnech budoucích také ne. Tím bych uzavřel tuto věc se slovy, že se na nás Gascar jednoduše vysral a nestojíme mu zřejmě ani za blbej mejl, nebo jakoukoliv omluvu..

V neděli jsme však měli vlastně neštěstí ve štěstí. Na smeteném a nekvalitním pažitu svatostánku Svážná právě trénoval brazilský celek Fluminense. V České Republice je na dlouhodobém soustředění. Michal tedy umě dojednal s nimi přátelský zápas. Přesto, že brazilských hračiček bylo jako molů v šatníku, náš nemastný neslaný výkon na ně stačil. Z mého pohledu se jednalo o slabého soupeře, který jsme mohly převálcovat jedna báseň. Sice jsme byli převážně na hřišti pány my, převálcování se nekonalo. Nechápu však proč, mohly jsme si zahrát pro radost, o nic nešlo, zakombinovat si, mít ze hry potěšení.. Místo toho to pár lidí přestalo bavit a prostě bylo zřetelné, že by už radši seděli doma u televize a popíjeli čajík..
Po zápase následovalo vřelé objetí s protihráči a vyjádřená touha Fluminense hrát s námi dále v pravidelných trénincích. Později, mimo dosah kamer se dohodlo, že příští rok by bylo možné na oplátku si zahrát pár přáteláků na domácím stadionu brazilského přítele - Estádio das Laranjeiras. Vše je nyní v rukou špiček týmů a na jejich vzájemné domluvě. Každopádně je předběžně domluven termín našeho příštího střetnutí na Svážné a to na pondělí - 5.10.2009 - kolem 19 hodiny..
Z našich řad se ozvalo pár hlasů, které se přiklání k ignorování nabídky Fluminense z důvodu, že jde o slabého soupeře, který nám nic nedá. Já jsem toho názoru, že až nebudem hrát jako pičinky se soupeřem jako Fluminense, můžeme se odrazit dále a přestoupit na další level. I když na druhou stranu - je to přece jen Fluminense a kdo mě zná... :-)

Včera, v úterý 29.10 byl trénink se Slovanem. Sešlo se nás opět celkem málo, ale protože Slovanistů bylo dost, hrál se celkem solidní futsal. Ve srovnaní s nedělním soupeřem to bylo jako srovnávat mýho "cvrčka" s "mamutem" Roberta Rosenberga. Dle slov Michala, v úterý se na Okruhu sešly v dresu Slovanu samé legendy. A měl pravdu, mnoho hráčů divizního "A" týmu se postavilo proti Oldovi a mě v obraně, a Vláďovi s Michalem v útoku. Samozřejmě jsme dostali ještě pár hráčů Slovanu, ale přesto kvalita a zkušenost mnohonásobně převažovala jazýček vah na stranu druhou. Podle toho také vypadalo střetnutí. Nemyslím si, že bychom naprosto propadli, ale časem se začaly projevovat faktory, které dělí právě vítěze od poražených. Slovanistická lepší fyzička, kvalitnější souhra, nahrávky, vyzrálost.. Za výkon v úterý se nemusíme stydět, jsem rád, že jsme si zahráli kvalitní hru a opět alespoň o stupínek vylepšili fýzu. Příští úterý tipuju trénink nebude, Slovan střídá více týmů a tak na nás asi přijde řada zase za 14 dní..

Na to navazuje další snad příjemná novinka.. Přišla nám opět nabídka na přátelský zápas. Jméno soupeře je o to zajímavější, že v něm hraje naše bývalé hvězda David "Benzema" Plch. Ano, jedná se o celek RST. Dnes jsme se koukl na e-mail, který už delší dobu nepoužívám a našel jsem tam nepřečtenou zprávu z 27.9. s návrhem na společný přátelák na den 28.9. na hřišti Trnková. Bohužel jsem zprávu otevřel až dnes. Střetnutí s Davidovým novým celkem by mohlo být velmi zajímavé a vzrušující a proto jsem neváhal a oslovil RST s předběžnou nabídkou přáteláku na někdy během příštího týdne. Vzhledem k tomu, že na pondělí máme domluvené Fluminense, příhodná se mi zdála středa, třeba kolem 18 hodiny, nebo později, to už by záleželo na domluvě. Hřiště Svážná, nebo nějaké jejich domluvené. V emailu jsem napsal, že vše je zatím předběžné a že se musím zeptat týmu a zjistit počty, kdo by šel a kdo ne.. Moje poslední větě emailu jsme vyjádřil přání, nebo spíše víru v to, zda nastoupí sám David.. K večeru se mě dostalo této odpovědi.. " Čau, víc by vyhovovalo úterý, je to možný? Ve stejný čas, tzn od 18h na té Svážné ( případně to třeba objednat) Můžeme se domluvit i pravidelný tréninky. To víš, že nastoupí, dej mi vědět."
.
Takže co z toho plyne.. Máme zájem si zahrát proti RST v úterý 6.10. na Svážné někdy kolem 18 hodiny? Na společné tréninky bych ruku zatím rozhodně nepodával, přeci jen týmu, kterému jsme v poslední střetnutí dali 8:0 nevykazuje pro nás do budoucna téměř žádnou perspektivu. Vím, byly by hned tři dny za sebou naplněné futsalem (neděle - zápasy, pondělí - Fluminense, úterý - RST), ale ten kdo tento sport miluje, jistě v tom nevidí větších problémů.. Záleží na nás a naší domluvě.. (domluva také v pátek u piva)
To jest vše, vyjádřete se prosím na diskusi k tomuto tématu a k vidině případných problémů při třech po sobě jdoucích sportovních dnech. Já za sebe říkám.. neděle ANO, pondělí ANO, úterý ANO!

sobota 26. září 2009

28.9.1982 (zapnout HD)

Pohár za vítězství v sezoně 08/09

Konečně sem se odhodlal k tomu, vyfotografovat naši chloubu - pohár za vítězství ve 3.A brněnské třídě v loňském ročníku 2008/2009.
.
Monemntálně nedisponuju fotoaparátem a tak musíte vzít za vděk rozmazanýma fotkama z mého mobilu.. :-)

pátek 25. září 2009

Průběžné kanadské bodování

I po tomto kole jsem si pro sebe vyhodnotil kanadské bodování, které si vedu nově od této sezony. Je velmi zajímavé a pro mně osobně přímo vzrušující..
.
Ve vedení se usadil "nováček" týmu Vláďa - 7bodů, který soupeřům svojí hruškou tropí opravdové potíže. Druhý je Olda - 6bodů, který je rovněž prozatím nejlepším asistentem týmu. Třetí míst patří mě - Pájovi - 5bodů. Za touto trojicí je tříbodová propast a následuje chumel hráčů s dvěma body... Však se koukněte..

David - světoběžník z Nového Lískovce

O Davidovi "Benzemovi" Plchovi ( *1925) už toho bylo napsáno mnoho. Dnes však přicházím se skutečnostmi z jeho života, které jen málo kdo z vás tuší...
.
Tento muž mnoha tváří, nejen že oblékal minulou sezonu náš oranžový dres, ale jeho jméno je také spojeno s mnoha mediálně slavnými lidmi. Už od mala měl David blízko k politice a jeho vysoké ambice a umění tahu na bránu ho dovedla až k metám nejvyšší. Objevil se vedle největších jmen světové politiky, což dokazuje fotodokumentace z roku 1943 a 1962.
.
Na konci let 70tých (1979) dal nadobro sbohem své politické karéře a začal se naplno věnovat svému největšímu koníčku - fotbalu. Svoji bohatou fotbalovou kariéru počal v Jundrově. Ihned v prvním roce jeho půsbnosti u týmu začal přitahovat svým netradičně ofenzivním pojetím hry do ochozů mnoho fanoušků. Vyprodaná T-JundrovAréna po každém zápase ve stoje tleskalo představení, které vynikající kabaretiér David předváděl. To samozřejmě neuniklo chapadlům chobotnice zvaným média a náhle se David stal velmi ceněný artikl na fotbalové burze. Po dvouročním působení v Jundrově, kde nastřílel 74 sotěžních gólů, přišla nabídka, kterou klub nemohl odmítnout. Klub Moravská Slavia Brno nabídla částku 26.000.000 korun za přestup tohoto kovaného leváka, při platu 65.000 korun měsíčně. Agenti zastupující stranu Morendy a Jundrova si plácli a tak od nového ročníku oblékal "Benzema" bíločervený dres. Ve Slávistickém dresu vydržel dlouhé roky a po jeho odchodu v 90tých letech (1992)do fotbalového důchodu byl jeho dres s číslem 10 vyvěšen pod strop tribuny. Za mnoho sezon u klubu nastřílel do sítí soupeřů neuvěřitelných a úctyhodných 231 branek.. Když to tak počítám, s fotbalem skončil v 67 letech, což zasluhuje velké uznání..
.
V roce 2008 David, jakožto novolískovečkák, byl několikrát spatřen po boku hráčů Nasan Nový skovec. Dokonce se podařilo ukořistit fotku z jedoho ze zápasů, kde je David popsán jako "fanoušek". Kdo ví, jak to bylo, nedivil bych se, kdyby David v Nasanu tahal v zákulisí za drátky a byl šedou eminencí klubu. Zkušenosti na to rozhodně měl.. Snad hra Nasanu ho natolik nabudila, že v následujícím roce se stalo to, v co věřil jen opravdu velmi, ale velmi přehnaný optimista
.
Kdo by to byl tušil, že velký David se jednou vrátí!! Svůj nečekaný, ale o to neuvěřitelnější comeback ohlásil vloni. Vedení futsalového Carpe Diem okamžitě této zprávy využilo a všemi deseti sáhlo po této celebritě brněnských kolbišť. Byl jsem velmi rád, když jsem mohl Davida v týmu přivítat a předat mu dres s jeho milovanou "desítkou" (nikoliv pivem :-)) ). Po pár zápasech s Davidem jsem všichni poznali, že jeho futsalový um by mu vystačil na 3 a půl života. Byl neuvěřitelný!!
.
Jak už jsem řekl, svůj comeback naostro si odbyl 6.9.2008 v prvním zápase sezony 3.A třídy, zápasem proti Storks. A co čert nechtěl, Davidovi se podařilo dát hned v úvodu branku! Velkolepý návrat!!
.
15.2.2009 - den konce Davida u Carpe Diem. Netuším, co se pokazilo. Snad nenávist k oranžové barvě, snad frustrace z neschopnosti spoluhráčů.. Nedokážu si to vysvětlit, ale David dal tímto dnem Carpe Diem vale. Přestal naprosto s představiteli klubu komunikovat. Je to moc smutné a bolestivé, je mi líto, že to takto dopadlo. Co bude dál nikdo netušil... Všichni jsme si shodně mysleli, že David už nadobro odešel do fotbalového, potažmo futsalového důchodu. Jaké však bylo naše překvapení když...
.
Kariéra u CDB08:
soutěžní zápasy: 10
vstřelené branky: 6
nesoutěžní "turnajové" zápasy: 7
vstřelené turnajové branky: 0
.
..když jsme společně s Oldou minulý týden nahlíželi do víkendových výsledků všech tříd futsalu. David "Benzema" Plch neukončil kariéru, jak se čekalo, ale hraje za svůj nový klub - RST. (proti RST jsme hráli v Zimní Lize s výsledkem 8:0 v náš prospěch) Nejen, že za RST hraje, ale už se mu podařilo vsítit i první branku..
.
Chtěl bych závěrem Davidovi popřát mnoho zdaru ve své další kariéře, ať se mu daří a konečně nalezne potřebný klid, který u nás zřejmě nenašel.. Díky, Davide za to, jakým způsobem jsi nás obohatil svým působením u klubu..

Boris, hvězda zářící vysoko nad námi..

Boris Dočkal – jméno znějící jako ten nejděsivější hrom při tisícileté bouřce. Před rokem a půl ho ve futsalovém světě ještě téměř nikdo neznal. Sice před téměř 10ti lety jsem ho mohli pravidelně sledovat na televizní obrazovce v seriálu Beverly Hills, co by schizofrenního mazánka zazobané rodiny Wallshů (ztvárnil roli Borise a Dorise), ale po dotočení poslední série zájem o jeho osobu výrazně poklesl.
.
http://carpediembrno08.blogspot.com/2008/05/nov-beverly-hills-90210.html
.
Opět na výslunní popularity ho katapultovala až zcela nová, na míru ušitá role. Nikoliv však filmová, ale futsalová. Psal se rok 2008, konec března a Borisovi přišla nečekaná nabídka ze strany Oldy na účinkování v kabaretu jménem Carpe diem Brno 08. Boris bez rozmyslu přikývl a jistě toho nelituje.

Postupem času si v klubu buduje stále stabilnější základnu a nyní, ve třičtvrtěročí 2009 je jedním z tahounů a nejvýraznějších postav týmu. Tento idol ženských srdcí, milovník nedbalé elegance (strniště), ale především zabiják gólových šancí soupeřů se dokáže po hřišti doslova roztančit. V kvapíkovém rytmu letos nastřílel již 2 branky, a to se, považte, jedná o obránce s defenzivními úkoly. Zarážející v dobrém slova smyslu však je to, jakým způsobem branky vstřelil. Místo nohou má dva obrovské dřevěné katapulty, které metají ohnivé koule rychlostí meteoritů spadlých z nebe.

Občas se na lavičce přistihnu a sleduju jeho ladné pohyby na hřišti. Ze snění mě vyruší až střídání, ve kterém se ho snažím napodobovat, leč marně.. Připadám si jako laciná napodobenina. Prostě a jednoduše… Boris je jen jeden!

čtvrtek 24. září 2009

Přátelský zápas s Gascarem

Tuto neděli sehrajeme na Svážné přátelský zápas s týmem Gascar. Náš minulý střet skončil naším fiaskem a tak doufám, že hozenou rukavici zvedneme a pokusíme se nyní Gascaru nejen vyrovnat, ale porazit ho. Velkým úskalím je pro nás nepřítomnost gološe, což je dost velkej problém.. Nevíte o někom, kdo by to mohl odchytat?
Účast na nedělním klání potvrdili: Ríša, Martn M., Kuba, Olin, Michal a já, takže 6 lidí. No a ještě by to chtělo toho gološe, co? ....
.
Sraz v 16:50 na Svážné, začátek od 17:00.
.
Doufejme, že jedno z hřišť bude volné, jelikož je jsou obě hřišťata veřejně přístupné.. No snad to klapne!

středa 23. září 2009

Novinky z BAF

Dnes jsem obdržel e-mail rozesílaný předsedou BAF p.Polákem všem vedoucím brněnských futsalových klubů. Jedná se o novinky, problémy a informace kolem probíhající soutěže.. Pokud máte zájem, můžete se i vy s nimi seznámit..
.
Slovo p.Poláka:
Vážení sportovní přátelé,
máme za sebou první tři týdny futsalových soutěží a musím uznat, že letošní ročník patří k organizačně nejnáročnějším, které jsme kdy řídili!
V první řadě nás trápí nedisciplinovanost některých týmů při hrazení startovného a členských příspěvků. Ještě osm týmů nemá vše dořešené a pokud to nevyřeší do konce září, tak je čekají finanční postihy a během října pak vyloučení ze soutěže. Věřím, že k tomu nedojde, protože druhá věc, která zkomplikovala naše soutěže ve 3.třídách jsou chybějící mužstva jejich neustále odhlašování a přihlašování nových. Až vás někdy napadne, že je v tom záměr. Na konci srpna byly všechny soutěže kompletní, jenom neměly některé týmy vyřešeny finance a soupisky. Pak najednou přestaly reagovat na výzvy a postupně zmizely čtyři týmy. Pak se přihlásily dva náhradníci a opět bez vysvětlení přestaly komunikovat. Nakonec jsme do 3.E třídy přidali Ingostav B a ve 3.D třídě se nyní čeká na zase nový tým Werder B. Opravdu jsme z chování vedoucích a zástupců některých oddílů zcela rozčarováni. Al ezřejmě taková je doba. V každé případě Ingostavu B a Werderu B děkujeme za pomoc při naplnění soutěží.
Třetím problémem jsou hřiště. To, že některá jsou již hodně opotřebovaná a před rekonstrukcí (Řečkovice, Svážná, Novolíšeňská), musíme skousnout a vyčkat do jara, kdy by měl být na většině nový povrch. Horší jsou problémy na Srbské, kde stojí velký návěs a na hřišti se proto hrát nedá. Až se vyřeší problémy mezi oprávněnými majiteli a neoprávněnými nájemci, tak budeme vědět víc. Ale nyní se celý podzim odehraje 1.A třída v Jehnicích a 3.C třída v Komárově, kterou tam odsunulo chování některých lidí vůči p.ředitelovi ZŠ Jehnice, který tam tuto neděli byl při prvním turnaji na kontrole. Pokud však budou hráči močit na hřišti, na ploty, na zdi budovy,před zraky okolních nájemníků, místo toho, aby šli na záchod, tak dlouho nevydrží ani v Komárově.

Nyní pár informací pro jednotlivé soutěže:
Okresní přebor: Omlouvám se za to, že zatím není nové elektronické počítadlo, protože rozměr jeho čísel byl tak malý, že čísla nebyla vidět přes šířku našeho hřiště a to je pro informovanost týmů na hřišti špatné. Jednáme tedy o elektronické tabuli s většími čísly nebo s jinou firmou, ale vše je tím pádem o 10 tisíc dražší a to musíme řešit se sponzorem firmou KAJOT, jestli na to budeme mít. V příloze Nový objekt.doc máte připravenýn ávrh na jarní část soutěže se zápasy i po 17 hodině. Je to kvůli zkrácení 14-tidenních až čtyřtýdenních přestávek během soutěže, kdy hřiště musí pojmout i zápasy 1.B a 3.A třídy. Samozřejmě, že některé úpravy a přesuny časů v rámci turnaje jsou po dohodě mezi kluby možné a vůbec by bylo dobré celý dokument připomínkovat. Také vás upozorňujeme na termín 10. nebo 11.listopadu, kdy vás budeme žádat o pomoc při stavbě nafukovací haly (9-16:00 s obědem).

1.A třída: Jak už jsme upozorňovali výše, tak se místo Srbské hraje na ZŠ vJehnicích. Je to první velká zcela jasně viditelná žlutá budova po levé straně při příjezdu do Jehnic (vpravo od Řečkovic za Mokrou horou), autobusč. 70. Věřím, že po vyřešení problémů se na jaře na Srbskou vrátíme. Dohrávka 1.A: Sobota 3.10. 16:15 Svážná - Atlantis (SVÁŽNÁ) - po 3.A třídě!

2.A třída - dohrávky: Středa 30.9. 17:30 Jiříkovice - Měnín (KOMÁROV)
Sobota 26.9. 17:00 Riders - Měnín(RYBNICKÁ) - po okresním přeboru
Neděle 27.9. 16:00 Bastr B - Torcida a 16:50 TornádoB - Torcida (RYBNICKÁ) - po 1.B třídě
2.B třída - dohrávky: Sobota 26.9. 15:40 Starobrno - Olymp (NOVOLÍŠEŇSKÁ) -po 2.B třídě
Sobota 7.11. 08:00 Surreal - Olymp (NOVOLÍŠEŇSKÁ) - před 2.B třídou
Stojany na sítě jsou v řešení, ale zřejmě se jich dočkáme až na jaře.

2.C třída - dohrávky: Neděle 18.10. 15:40 Pik.utopenci - West Žab a 16:30 Pik.utopenci - Tropicana (RYBNICKÁ) - po 1.B třídě
Během zimy počítáme s rekonstrukcí obou hřišt, tedy v Řečkovicích i naSvážné.

2.D třída - Stojany na sítě jsou v řešení, ale zřejmě se jich dočkáme až najaře.

3.C třída: Vzhledem k chování hráčů na hřišti v Jehnicích zřejmě bude nutné odehrát podzimní část v Komárově na Sladkého. Jarní část se rozhodne podle vývoje situace na Srbské.

3.D třída: Počet týmů klesl bohužel na osm, ale ve čtvrtek by se měl dostavit Werder B, který má zájem všechny zápasy dohrát. Prostoru na to je spousta. Bohužel ORV Morava a Motivace nereagují na další výzvy a tak s nimi již nepočítáme. Jarní část jistě doplní nováčci.

3.E třída: Po doplnění Ingostavem B má soutěž 10 účastníků a počítáme že poslední místo doplní na jaře jeden nováček.

pondělí 21. září 2009

18+

Nový šokující videoklip něměcké skupiny Rammstein s názvem Pussy (ženský klín) nenechá chladným ani toho největšího puritána. Opravdové peklo! Zkoukněte necenzurovanou verzi až do konce, stojí to za to... :-)

Zatančili jsem si vítězné Flamengo..

Kvalitním výkonem se klub Carpe Diem prezentoval tuto neděli v 5. a 6. kole 2.D futsalové třídy. Na hřišti Mutěnická jsme nejprve zdolali po profesorském výkonu Flamengo a následně sehráli dobrý zápas s první Faunou B, nakonec se však z vítězství radoval soupeř.
.
V neděli jsme se podruhé v historii klubu sešli úplně všichni. Všech 10 hráčů, kteří figurují na platné soupisce se sešli na jednom místě. Neskutečné. Počasí nám také přálo a tak jsme se smělo mohli pustit do zápolení o tabulkové body. Rozestavení hráčů však doznalo kosmetických úprav.. V bráně byl samozřejmě Martin H., první obrannou dvojici tvořil Olda s Borisem a druhou Ríša se mnou. Byla to moje premiéra na postu obránce a snad mohu říci, že jsme se úkolu zhostit dobře. Alespoň já jsem to tak cítil a post obránce mě opravdu seděl výborně, toť moje dojmy. V útoku se muselo točit hned 5 hráčů. Michal, Lob, Martin M., Kuba a Vláďa. Občas to při střídání tolika hráčů zaskřípalo, ale to se dalo čekat.. Na podobné situace, kdy se točí hned pětice útočníků nejsme zvyklí.
.
Carpe Diem byl v nedělním programu napsán až na poslední dva zápasy dne, proto naše první vystoupení se uskutečnilo ve 14:00 a naším soupeřem bylo Flamengo. Kdybychom nezískali minule tři body za kontumaci, z tabulky by bylo jasně patrné, že oba týmy by se ve spodních příčkách "drželi za ruce". Ale jelikož jsme body získali, šli jsme do souboje v roli mírného "tabulkového" favorita. Asi všem utkvěla v hlavách ostudná prohra z minulého týdne a doufám, že nikdo si nepřipouštěl nějakou reprízu. Myslím si že ne, protože obraz hry se od začátku zápasu změnil opravdu o 180 stupňů. Velmi vysoko cením fakt, že konečně jsme se dočkali komunikace a tím i koordinace spoluhráčů. Nebáli jsme si křiknout, kdo koho má a kdo komu utíká. Doplňování a zaskakování v obraně bylo opravdu na dobré úrovni a tím jsme útočnou hru Flamenga na vlastně celý zápas otupili. Znechuceného soupeře jsme jak se patří mačkali a výsledkem bylo i pár krásných gólových okamžiků. Skóre otevřel bombou Boris, následovala branka Vládi a poločasový účet uzavřel Martin M.. Skóre 3:0 a bezzubý soupeř dával znát, že utkání držíme pevně ve svých rukou a že tentokrát ho rozhodně nepustíme. Obraz hry se ve druhé půli nezměnil a po většinu času jsme měli míč na svých kopačkách my. Z mnoha šancí, které jsme měli jsme dokázali proměnit už jen dvě. Po Olinově střele míč do sítě usměrnil podruhé v utkání Martin M. a v úplném závěru do růžku branky o tyčku zavěsil Grande Paolo. Jasné a naprosto zasloužené vítězství 5:0 dalo konečně zapomenou na nevydařený předchozí víkend. Chmury byly tatam a v týmu opět konečně zavládla pohoda a klidný režim. Nesmíme zapomenout i na dobře chytajícího brankáře Martina H., který pokryl pár nebezpečných pokusů soupeře. Ale jak jsme již psal, ďábelsky neprostupná obrana velmi často sesmahla útočné choutky Flamenga již v zárodku. Jak zhodnotit utkání v celkovém obraze.. Zasloužené tři body, téměř bezchybná hra. Díky všem!
.
Za pět minut nás čekal druhý, opoznání těžší soupeř - doposud neporažená a jasně první Fauna B. Do utkání jsme šli s přesvědčením, že pokud podáme soustředěný, vyrovnaný a zodpovědný výkon, můžeme uspět. Začátek zápasu se nesl v duchu vyčkávání. Rozehrávala Fauna a snad 5 minut držela na svých kopačkách míč na vlastní polovině. Prostě jen vyčkávala na naš napadání, které nepřicházelo. Naprostou pasivitu utnulo až naše špatné střídání, když jsme šli trapně pomalu střídat, Soupeř toho využil a konečně se začalo trochu hrát. Bohužel, po neuhlídání jednoho z útočníků jsme nešťastně hned z první šance Fauny inkasovali.. Během prvního poločasu jsme sehráli velmi dobrou a vyrovnanou partii. Naším největším problémem však byla koncovka. Dostávali jsme se do mnoha šancí, ale kloudně ji zakončit bylo nad naše síly. Je to velká škoda, protože jsem přesvědčen, že jsme na soupeře měli. Druhý poločas se opět nesl v duchu toho prvního. Měli jsem dvojnásobně více šancí ke skórování, než soupeř, ale opět se štěstí, nebo spíše zkušenost, usmála na Faunu. Po přímém kopu cca z 6-8 metrů byl Martin propálen k levé tyči. Takovýto průběh mohl pouze jednu jedinou věc, nasrat. Tak my jsme hráli, neproměňovali šance a soupeř nám naděloval z ojedinělých útoků. Hold musíme se sklonit před vyzrálou a zkušenou hrou soupeře. V poslední desetiminutovce ještě padli branky na obou stranách. Nejprve do naší sítě a nakonec čestný úspěch zaznamenal druhým gólem dne Vláďa. Bohužel už to byla pouze malá kosmeťárna.. Výsledek 1:3 byl konečným.
.
Nedá se říci, že bychom odehráli špatné utkání. Doplatili jsme na pár chyb v obraně, které soupeř bez mrknutí oka potrestal a dále na impotenci v zakončování akcí. Nebojím se říct, že pokud bychom všechny naše gólovky proměnili, mohli jsme jít domů s výhrou 6:3, možná více. Je to škoda! Druhý zápas se nesl v mírně napjaté atmosféře...nechci to zde opět rozebírat, tak kdo by měl zájem se k této věci vyjádřit, nebo i jiné kolem zápasu, může na diskusi..
.
Závěrem: Jsme rád, že jsme se vymanili ze srabu a ze špatného pocitu z minula. Tento víkend byl opravdu po futsalové stránce nadmíru dobrý, neříkám výborný, ale dobrý byl. Pokud v tomto trendu budeme pokračovat, vůbec se nebojím o setrvání v 2. třídě. A kdo ví, snad i o horní polovinu tabulky. Děkuji Vám všem za výkony, jaké jste předvedli..
.
V tabulce jsme udrželi pěkné 10. místo, na kterém se držíme od zahájení soutěže. Další zápasy jsou na programu v neděli 4.10. na hřišti Novolíšeňská.

sobota 19. září 2009

Krátké Preview před zítřejšími špíly

Zítra nás čeká další důležitá část sezony a to 5. a 6. kolo. Opět na hřišti Mutěnická sehrajeme od 14:00 dvě střetnutí. Nejprve s týmem Flamengo a následně s Faunou B.
.
Počasí by mělo být nádherné. Co se týče sestavy, tak žádné omluvenky se ke mě nedostali, tudíž předpokládám, že budeme všichni, včetně Loba. Lob účast dnes potvrdil. Můžeme se těšit i na velký fanouškovský kotel, krom Lucky zde bude s vlajkou jančit i Monča.
.
Našimi prvními soupeři budou, jako už jsem napsal, Flamengo. Dle tabulky by se mělo jednat o slabšího soupeře, než v druhém zápase Fauna B. S jedním bodem se krčí v sestupových bažinách. Nutno podotknout, že pokud bychom minule nezískali tři body pomocí kontumace, byli bychom jejich věrnými partnery. Dá se předpokládat vyrovnaný zápas s otevřeným koncem pro oba mančafty.
.
Druhé střetnutí bude křest ohněm. Narazíme na dosud neporaženou a na špici se tyčící tým Fauna B. V tomto duelu bude více než kdy jindy záležet na opravdu kvalitní a především dobře organizované obranné hře. Jen tak pro informaci, Fauna v minulém kole hrála se soupeři, se kterými jsme hráli my v prvním kole. Jezdce i Kormidlo B bez problémů převálcovala..
.
Tak to bylo jen tak ve zkratce..
.
Budu se těšit, zítra sraz na Mutěnické ve 13:30!

pátek 18. září 2009

Kanadské bodování po 3 zápasech

Aby byla probíhající seozna zajímavější, pokouším se dělat si takové malé skoukromé kanadské bodování hráčů. Mohli jste si všimnout, že se občas ptám i na asistence při vstřelení branky. Minulou sezonu jsem si dělal statistiky pouze o vstřelených brankách, přičemž na asistenty nebyl vlastně brán žádný zřetel a tak přinejmenším polovina zásluhy na vstřeleném gólu byla mrknutím oka zapomenuta. Není to škoda? Myslím, že i na tvůrce hry a asistenty branek by se zapomínat nemělo a tak zde zveřejňuji statistiku po prvních 3 odehraných zápasech.

čtvrtek 17. září 2009

Rozhovor s královnou Olinem

Dnes odpoledne, mohlo být tak kolem půl 5 jsem šel po ulici Česká a kousek od obchodního domu Wágner jsem uviděl stát větší hlouček lidí. Nedalo mě to a pádil jsem se tam jako správný mediální dravec podívat. Po příchodu k chumlu přeřvávajících se lidí jsem zpozoroval, že se nejedná o nějaké vystoupení bezdomovce, jak už to tak u nás bývá, nýbrž uprostřed hloučku stál Olda a rozdával zúčastněným novinářům rozhovor. Jaká to náhoda! Měl jsem moc štěstí a tak i mě, malému pisálkovi, pidiredaktorovi, se podařilo Oldovi "vpálit" pár otázek a pochytat smělé odpovědi. Všichni, co tu právě čtou tyto řádky, musí být neskonale šťastni, jelikož ukořistit rozhovor s celebritou Oldova formátu, se poštěstí jednou, maximálně dvakrát za život..
.
1.
Minulý futsalový víkend byl velkým zklamáním. Jakou taktiku by jsi týmu naordinoval pro tento víkend? Cítíš za špatný výsledek vinu i ty sám?
.
Řekl bych ,že jsme selhali jako tým a hledání viníků není na místě,protože nikdo nehrál dobře.Takže podíl na výsledku máme všichni stejný,tedy i já.
Jakou bych dal taktiku jistě všichni tuší a zveřejnil jsem to i na diskuzi. Myslím,že jen poctivá obrana nás udrží v soutěži.Podíváme-li se totiž na loňskou sezonu,kdy sme všechny drtili,zjistíme,že průměr našich vstřelených branek byl 5. Pokud bysme letos měli 4,budeme za to dle mého hodně rádi a tak si dokáži všichni jistě lehce spočítat,kolikrát si můžeme dovolit v zápase inkasovat,abysme plně bodovali. A řeči o tom,na co
máme a nemáme nejsou na místě. Chelsea pod Mourinhem hrála taky až nechutnou defenzivu,ale nemyslím si,že proto,že by navíc neměla,ale proto,že s touhle taktikou vyhrála 2x titul.
.
2.
Od nové sezony máme v týmu dvě nové tváře. Jaký na tebe udělali zatím dojem?
.
Myslím,že s nákupy můžeme být spokojeni. Oba jsou pro tým jistě posilou a postupem času se oba mohou stát opravdovými leadery týmu.
.
3.
V médiích je často propírána žabomyší válka mezi Tebou a Pájou. Jak to vlastně mezi váma je
?
.
Jako mezi každým jiným králem a královnou.
.
4.
Nelituješ někdy svého odchodu ze Slovanu? Měl jsi někdy chuť seknout s Carpe Diem a zavelet k návratu? Popiš svoje pocity kdy tomu tak bylo..

.
Svého odchodu nelituji,nakonec kdykoliv se můžu vrátit. Chuť,nebo spíš myšlenky na odchod z Carpe jsem měl. Bylo to v době,kdy jsem býval neustále terčem kritiky za svoje horlivé chování v zápasech a na trénincích a poté pranýřován na stránkách. V té době mě napadlo,že to nemám zapotřebí pořád dokola se omlouvat a vrátím se zpět.
.
5.
Oproti Slovanu máš v Carpe Diem naprosto rozdílnou futsalovou roli. Dalo by se říci, že ve Slovanu jsi se jen „vezl“ s týmem nabytým futsalovými celebritami, kdežto v Carpe Diem jsi vlastně přebral roli celebrity ty, která by měla tým v těžkých situacích podržet. Jak se vyrovnáváš s touto novou výzvou? Sedí Ti nová role?
.
Pravda je,že moje role Béčku byla jiná,ale v Céčku jsem patřil ke zkušenějším a jak říkáš ty,celebritám. Ale určitě jsem se jen nevezl. Nemám problém s touto rolí, a čím víc leží hra na mých bedrech,tím více jsem do hry vtažen a zapálen do ní.
.
6.
Přímá a jasná otázka, na kterou očekávám rovněž přímou a jasnou odpověď.. 30.11.09 Ti končí hostování u Carpe Diem, prodloužíš hostování i na jarní část sezony?
.
Na 99% procent s tím počítám. To 1% je nějaká revoluce,puč nebo defenestrace v týmu. Ale chci i říct,že v horizontu 5 let nehodlám hrát znovu 3.třídu. Tímto bych vlastně i odpověděl na otázku mojí budoucnosti v týmu.
.
7.
S kým se Ti v klubu dobře spolupracuje po futsalové stránce? S kým si rozumíš?
.
V týmu není žádný hráč,který by hrál vyloženě dle mých představ a se kterým bych mohl hrát poslepu. Není ovšem v týmu ani žádný hráč,se kterým bych se na hřišti nesnesl a spolupráci s ním si neuměl představit.
.
8.
Kdybys vzal tým Carpe Diem jako celek, dalo by se vyzdvihnout pár kladných a pár záporných klubových vlastností, samozřejmě co se týče hry..
.
Těžko hodnotit,myslím,že 3.třída není soutěž ve které by nějaké vlastnosti jasně vystouply na povrch. Tuto otázku mě můžeš znovu položit v polovině soutěže,to už budeme chytřejší.
.
9.
Myslíš, že Carpe Diem v nynější sestavě má na to hrát důstojně 2. třídu? Všeobecně je známo, že na jarní část sezony je možnost povolat do týmu Lukáše Čejku.. je to podle Tebe řešení? Pokud ne, jaké řešení by jsi navrhoval?
.
Těžko říct,jakou roli budeme hrát ve 2.třídě. Odehráli jsme 3 zápasy z nichž ten s Jezdcema byl herně nad očekávání povedenej,ten s Comixem byl herně i výsledkově nad očekávání nepovedenej.Teď se dozvíme,co z těch 2 případů byla větší náhoda. Uvidíme časem. Na druhou část otázky chci předně říct,že jak Lukáš,tak další z Lískovecké party Vláďa,mají dveře do klubu otevřené,pokud v něm chtějí zůstat delší dobu. Jestli Lukáše povolat nebo ne je těžká otázka,protože nevíme,jak na tom po půli soutěže budeme,ale já se momentálně přikláním k tomu ho na pouze krátkodobé období nepovolávat. Pokud by jasně řekl,že bude hrát i tu nadcházející sezonu,tak sem pro,jinak spíš ne. Hráčů máme momentálně dost a pokud na to nebudeme mít v této sestavě letos,těžko předpokládat,že příští rok na tom budeme jinak. A doprošovat se vždy někoho po půli sezony aby nás přišel zachránit pro mě nemá moc smysl.
.
10.
Co by sis přál, nebo spíše co by jsi popřál klubu Carpe Diem do budoucna?
.
Přál bych si,abychom se znovu v brzké době sešli v nějakém restauračním zařízení a popili Krvavý záda.Klubu bych popřál hlavně hodně štěstí do nadcházející sezony a i do sezon dalších. Aby se nám obloukem vyhýbaly takový představení jako naposled.

Díky za interview!!! P.

úterý 15. září 2009

Poprava

Konečně jsme se odhodlal k napsání o hororu, který se odehrál tuto neděli v zápase s Comixem. Ten trapas nebudu popisovat doslova, protože mnohem radši pěji chvalozpěvy, než negativní výměšky a hledání viníků. Začnu tedy popořadě..
.
Sestava - Martin H. - Boris, Ríša, Olin - Martin M., Kuba, Michal, Pája.
.
V neděli jsme na Mutěnické zahajovali celý program zápasem s Juve už v 9:00. Snad proto, že to byl první zápas se stalo to, na co máme v poslední době smůlu, nebo v tomto případě velké štěstí.. Tým Juve se sešel pouze ve 4 lidech. Soupeř nebyl schopen nastoupit a při pohledu na nezájem jejich hráčů o jakékoliv vyjednávání, nebo alespoň nějakou vstřícnou reakci k našemu týmu, abychom ještě počkali, nebo prostě něco.. bylo vyústění z naší strany jasné. V 9:05 rozhodčí po domluvě s námi zápas kontumoval 5:0 v náš prospěch.
Sice jsem si představoval naši první letošní výhru jinak, ale díky bohu za 3 body. Kdybychom je nezískali, v tuto chvílu bychom se topili na dně kaluže 2.D třídy. To znamenalo, že do druhého našeho špílu zbývala necelá hodinka a půl. Většina hráčů využila pauzu k odpočívání na pažitu.
.
Naším druhým soupeřem se stal tým Comix. Mělo jít papírově o slabšího soupeře, nežli ty, se kterými jsme se střetli a střetneme se. Alespoň tomu napovídalo druhé postupové místo ve 3.E třídě. Nepopisuje se mě zápas lehce a proto to tentokrát vezmu ve zkratce. Utkání skončilo 1:11 v náš neprospěch. Nevídané a především trapné.
.
Comix, věrný svému názvu, nás převálcoval přesně jako kreslený superhrdina padouchy. Nezbylo z nás nic. Naše poprava začlala už v první půli, kdy nás soupeř téměř nepustil k míči a my nemohli najít jakýkoliv recept na jejich výbornou hru. Comix hrál po celé utkání bez brankáře, co nám to však bylo platné, když jsme za celý zápas vystřelili dvakrát na bránu. Neuspokojivý výkon v prvním poločase podtrhl soupeř dvěma brankami. Skóre 0:2 by ještě sám o sobě nemusel být neřešitelný problém, ale to by se nesmělo stát to, co se stalo v druhé půli. Hirošima hadr! Comix nás rozbombardoval a troufám si říct, že s ubohým výkonem bychom těžce stačili i na ten nejposlednější tým třídy třetí. Naprosté selhání! Ovšem nelze v tuto chvíli házet vinu na tým a schovávat se za ostatní. Šlo o selhání jednotlivců. Nikdo svoji roli v týmu nezvládl. Kdybych měl jít do detailů, máme v týmu tzv. tvůrce a trubce. Tvůrci netvořili a trubci nebořili. Nechápu to, jak je možné, že velezkušené hráče může soupeř obejít nepříliš povedenou kličkou a to třeba třikrát po sobě. Navíc pokud je klička naprosto čitelná a reakce našeho hráče ještě více naivní. Nepokrývání hráčů bylo na denním pořádku. Byli jsme u každého míče později a rychlostní rozdíl byl až propastní.. Chyběla jakákoliv domluva, komunikace vázla. Zajímalo by mě, kdo z vás by mohl odpřísáhnout, že na hřišti nechal duši? Prostě všechno v zápase bylo špatně, dokonce i střídání. Jelikož se neběhalo, hráči zůstávali na hřišti zbytečně dlouho a střídačka zírala, jak Comix sází do naší zahrádky jednu kedlubnu za druhou. Naši neschopnost jsme často nahrazovali nepoměrně tvrdou hrou, za kterou jsme později pykali.. Prostě tento zápas byl jeden velkej omyl!!
Čestný úspěch zaznamenal, po nahrávce Ríši, Michal.
.
Závěrem bych rád nepříjemnou situaci alespoň trošku zmírnil.. Nebyli jsme jediní, kdo si odnesl liščin pytel zázvoru, v 2.C třídě prohrál tým Madrid B rovněž 1:11, je to malá náplast, ale přece jenom nejsme tohle kolo pro smích pouze my.
.
Poslední věcí, o které se chci zmínit je v úvodu zmiňované získané tři body. Ukazuje se, že mají hodnotu přinejmenším stříbra. Díky těmto "vydřeným" bodům jsme se udrželi v půlce tabulky, stále na 10. místě. Naše kontumovaná výhra 5:0 a prohra 1:11 tedy v zásadě neudělal výraznější tabulkovou paseku. Je nutné však tuto destrukci, kterou nám Comix neservíroval, brát jako zdvižený prst a velké varování.

sobota 12. září 2009

Před nedělním špílem

Ještě než se rozhovořím o zítřejších zápasech 2.D třídy, rád bych tu zmínil včerejší přátelský zápas s Gascarem.
Z naší strany to byl neuspokojivý výkon, který téměř u všech smázl dobrý pocit z úterního tréninku. Proti kvalitnímu soupeři jsme se nemohli přes vší snahu prosadit a tak klub Gascar nás rychlou kombinací a naším nepokrýváním hráčů lehce přehrával. Ve hře bylo mnoho nepřesností, kterých se musíme zítra nejlépe vyvarovat, nebo alespoň eliminovat na minimum. Po zápase na lavičce kdosi trefně pronesl, že to co nám dnes chybělo byl vlastně celej fotbal.
Gascar je výborný tým, jsem téměř přesvědčen, že jejich první nováčkovská sezona ve 3.třídě bude také jejich poslední. Pokud budou předvádět to, co proti nám, brzy se s nimi potkáme ve třídě druhé (samozřejmě pokud nesestoupíme :-) )
Myslím, že na včerejší zápas plný osobních emocí bychom měli rychle zapomenout a s čistou hlavou zítra vstoupit do 3.a 4. kola naší soutěže.
.
Zítra nás čeká o poznání důležitější zápasy, než ten včerejší. Už v 9:00 se utkáme s týmem Juve a po pauze s Comixem. Opět na hřišti Mutěnická.
.
Sestava by měla být takováhle: Martin H., Olin, Boris, Ríša, Kuba, Martin M., Michal a Pája. Budeme mít tedy o jednoho hráče více než minule, což je dobré. Na druhou stranu nám bude chybět "hráč minulého kola" Vláďa, který hrál výborně na tzv. "hrušce", tedy na hrotu útoku zády k bráně. Druhý absentující bude Lob, který je na vinobraní ve Znojmě. Zdravotní problémy hlásí Olin, kterého bolí řitní svěrač. Na zápas jde, ale pokud by to nešlo, museli bychom se obejít i bez něj. Od minula jsme posíleni o Martina M. a Michala, takže útočná síla by zítra měla být velká. Nechme se překvapit.
.
Počasí má být zítra celkem proměnlivé. Jsou hlášeny i deště a bouřky, doufejme, že nám se to vyhne. Jinak příjemných 20 - 24 stupňů, i když po ránu je tak 15.
.
Juve - náš první soupeř. Jedná se o loňského účastníka 1.třídy, který však beznadějně poslední sestoupil. Minulé kolo naznačilo, že Juve zřejmě nebude aspirant na postup. Stejně jako my si připsal pouze bod a zásluhou horšího skóre je hned za námi. Předpokládám, že se bude jednat o vyrovnaný zápas, ve kterém zvítězí šťastnější mužstvo. Udělejme tedy pro to vše, abychom to byli my. Po tomto špíle bude následovat jedno zápasová pauza.
.
Comix - tradiční tým brněnských soutěží. Ještě když jsme hrával před zraněním asi před 9-10 lety, už jsme o tomto týmu slýchal. Comix postoupil stejně jako my z 3.třídy jako druhý postupující celek. Minulé kolo zaznamenal výhru 5:1 nad Flamengem a prohru s Faunou B 4:6. 9 vstřelených branek za dva zápasy o něčem svědčí a tak se bude mít nejen obrana, ale celé mužstvo na pozoru.
.
Do zítřejšího boje jdu s optimismem a odhodláním vybojoval nejméně 3 body a tudíž naši první výhru. Doufám, že se stejným nadšením do toho půjdete i vy a společně dorazíme úspěšně k cíli, bodům!

úterý 8. září 2009

One man show Kormidelníka Škaroupky

V neděli 6.9. jsme nastoupili k historicky prvním zápasům 2. třídy. Našimi soupeři byly obávaní Jezdci a Kormidlo B.
.
Na neděli nebyla příliš příznivá předpověď počasí, naštěstí se prognózy ukázali jako liché a my se mohli pustit do prvního zápolení v krásné, letním počasí. Při příchodu na hřiště, na kterém jsme všichni byli poprvé, jsme byli mírně zděšeni. Opravdu za bránami nebyly sítě, takže se pro míč muselo vždy běžet cca 30 metrů a navíc na pár místech byl umělý pažit jako ledová skluzavka. Ve srovnání s hřištěm na Okruhu se jedná o nebe a dudy. Jak už jsem se ale zmínil v minulém článku, všichni soupeři měli podmínky stejné, tak i přes naši nevoli, jsme museli zatnout zuby a nevyhovující podmínky strpět.
.
Naše sestava ještě stihla za sobotu zřídnout a tak se nakonec na prvních zápasech sezony neobjevil Luboš, Michal a Martin M.. Byla to velká škoda, protože Lob se velice dovedným obráncem a duo Michaldo x Bobby jsou pilíři útočných řad. Ostatní všichni byli přítomni, včetně Kuby a Vládi, a tak jsme se mohli pustit do prvního soupeře..
.
..tím nám byli Jezdci. Už dlouho dopředu jsme věděli, že souboj s tímto týmem bude velmi těžký, né-li nejtěžší ze všech. Opět jsme často z kuloárů slýchával, že musíme hrát beton, že nás stejně roznesou a jiné zbytečné bláboly. Po vlastně třech měsících od Kozina Cupu musím dát konečně za pravdu Michalovi, který se hádal s Olinem ohledně taktiky. Olin je zarytý "Řek", že proti soupeřům nejlépe betonovat a betonovat. Kdežto Michal byl názoru, že není nutno se silnějších soupeřů bát, lepší je na ně vlítnout a pokusit se je překvapit. Začal jsme zastávat stejný názor jako Michal, sice hrát ze zajištěné obrany, ale nebát se útočit a bez respektu válčit. Samozřejmě se najde nějaký rejpal, co namítne, že na to prostě nemáme.. Ale máme, a tento víkend jsme to dostatečně předvedli - 7 branek bez Michala a Martina je toho důkazem. A navíc jsme přesvědčen, že kdyby tam byli i tito dva, odcházíme s větším počtem bodů v ranci. Chce to jen větší útočnou motivaci, kterou musí za každou cenu podporovat obrana.
.
Ale nyní už k samotnému zápasu Carpe Diem vs. Jezdci. Do zápasu jsme vkročili nebojácně. Na počátku jsme měli všichni plno sil a to se i projevilo na hře. Role outsidera nám od začátku souboje seděla. Soupeř byl tím, kdo musel útočit a my jen čekali na vhodnou příležitost k útoku. A že jich nebylo málo. Během prvních 10ti minutách jsme se ocitli snad v pěti vyložených gólových příležitostech. Střelci však buď minuly branku, nebo nastřelili dobře postaveného brankáře. Troufám si říci, že soupeře jsme do šancí pouštěli jen sporadicky, sice snad měli na kopačkách více balón, ale šance jsme měli my. Krátce před koncem prvního poločasu jsme se konečně mohli radovat ze vstřelené branky. Před bránu si šikovně naběhl Boris a do prázdné sítě zavěsil. Po prvním poločase jsme nečekaně vedli 1:0 a vše směřovalo k překvapení kola. Navíc druhý poločas začal stejně, jako ten minulý skončil. Sice už nebylo tolik sil, ale přesto jsme před brankářem objevovali nečekaně často. Svoji první letošní soutěžní branku střílí Olin a dává utkání nový ráz. Vedení 2:0 se zdálo v tu chvíli dostačující. Hru soupeře jsme do té chvíle kontrolovali. Pak se však stalo něco, co se stát nemělo. Kombinace naší změny taktiky na "zanďoura" a posledních zbytků sil se ukázal býti jako smrtelný koktejl. Jezdci nás náhle začali mačkat jak pomeranč a my nevěděli, kde nám hlava stojí. V poslední 10ti minutovce jsme byly rádi, když jsme se dostali na chvíli za půlku a dali si na chvíli voraz v obraně. Ovšem bylo to málo, soupeř střílí branku a snižuje na 1:2. Následuje oddech (time) Jezdců a zbrojení na poslední steč. Za tu chvíli se nám nepodařilo nabrat tolik sil, abychom dokázali skvělý výsledek ubránit. Utkání po vyrovnávací brance bylo za nedlouho ukončeno. Takže Carpe Diem vs. Jezdci 2:2.
.
Po utkání jsme měl smíšené pocity. Na jednu stranu výsledek 2:2 v prvním utkání, kde jsme předpokládali jasnou prohru je skvělý. Kdyby mě někdo v sobotu řekl, jestli bych bral remízu, neváhal bych ani chviličku. Na druhou stranu byla realita taková, že jsme ztratili vyhraný zápas. Každopádně i bod se počítá, navíc když je vůbec první v druhé třídě.
.
Po špíle jsme měli třičtvrtěhodiny oddech. To jsem vyplnil cvičením Jógy pro snížení psychického tlaku. Vyplatilo se, v druhém utkání jsem se díky tomu dokázal prosadit. A nejen já.
.
Druhý zápas představoval brankové hody a westernovou přestřelku vjednom. Našimi soupeři byly Kormidlo B. Tento zápas byl velmi netradiční, co se týče průběhu. Nezačali jsme vůbec dobře. Než jsme se stačili rozkoukat, soupeř vedl 2:0 a je pravdou, že s dotahováním výsledků máme všeobecně velké potíže.. Po mnoha šancích na obou stranách snížil krásnou střelou ze záklonu do šibenice Kuba. Byla to jeho premiérová branka v dresu Carpe a podtrhl tím svůj kvalitní výkon toho dne. První poločas okořenila hádka na střídačce Olina a mě, prudčeji jsme si povídali o vracení se a bránění. Ze strany Oldy se jednalo o naprostou demagogii. Přelévání hry, ovšem bez gólového efektu trvalo až do poločasového hvizdu a my s nadějným výsledkem vstupovali do druhé půle. Vstup do druhého poločasu se nám stejně jako do prvního nepovedl. Po pár minutách nám soupeř nasázel tři branky a zdálo se být o osudu utkání rozhodnuto. Skóre 1:5 byl pěkným nájezdovým můstkem k debakl a následné ostudě. Co se však poté stalo, nad tím ještě teď nevěřícně kroutím hlavou. Byl jsem si téměř jist, že vyrovnat skóre v druhé půli, při vyčerpání všech hráčů, je nemožný úkol. Prostě jsme nevěřil, že jsme něčeho takového schopni. Jsem velmi rád, že jsem se mýlil, dokázali jsme, že i manko 4 branek jde při dobrém a soustředěném výkonu za pár minut smazat. Prvním, který snížil skóre byl pěkným prostřelením brankáře Vláďa. Poté jsme dal dva slepené góly já, oba prudkou střelou nártem (nikoliv bodlem, což je u mě 95 procent střel) a vyrovnávající branku dal zajímavou střelou k tyči Olin. Nevídaná věc! Asi 5 minut před koncem bylo tedy skóre vyrovnané 5:5 a my měli osud utkání náhle ve vlastních rukou. Nabádal jsme hráče, aby jsme se neposrali, jako v minulém utkání. Abychom hráli stále stejně a nezatahovali se.. Bohužel, opět jsme koncovku utkání nezvládli. Díky výtečnému výkonu hráče Škaroupky a našim chybám v obraně jsme umožnili Kormidlu ještě dvakrát skórovat. Konečný výsledek 5:7 je pravdivým obrazem hry obou mužstev. V týmu Kormidlo vyčníval nade všechny jeden hráč, už zmiňovaný Škaroupka, který po nahlédnutí do zápisu nám nasázel 5 branek. Tento zápas patřil jemu!
.
Zhodnocení na závěr..
Myslím, že na první vystoupení v 2. třídě to vůbec nebylo špatné. Jednou jsme téměř sahali po vítězství a v druhém utkání po remíze. Věřím, že teď v neděli podáme ještě lepší, vyrovnanější výkon a podaří se nám připsat první tři body za výhru. Včerejší trénink naznačil, že na tom rozhodně nejsme špatně a kdybychom zopakovali výkon jako včera, nebojím se o výsledek. Našimi příštími soupeři budou Juve a Comix..

pondělí 7. září 2009

Soutěž "Hráč sezony" startuje

Rozhodl jsem se, že soutěž "Hráč sezony", i přes drobné protesty Olina neskončí. Proto právě startujeme nový ročník 09/10 s pozměněnými a s velmi ulehčujícími pravidly pro stranu hlasujících i pro mě, který dělá vyhodnocení.

Zde jsou:
  • velká změna - pro ulehčení se bude hlasovat pouze pro jednoho hráče kola. Už ne pro tři, jako tomu bylo, prostě a jednoduše napíšete toho, kdo si myslíte, že byl v onom kole nejlepší a nejvýraznější osobnost týmu po fotbalové stránce
  • v soutěži nesmíte hlasovat pro sebe
  • kdo z aktivně zúčastněných na špílech nebude v Hráči sezony hlasovat, má nárok pouze na polovinu získaných bodů od spoluhráčů.. například: Lojza hrál dobře a získal od spoluhráčů 6 bodů, ale protože nehlasoval v souutěži, získá pouze 3.
  • hlasování bude opět probíhat, stejně jako v minulém ročníku, v určeném odkaze na pravé liště stránek
  • hlasování bude probíhat od konce zápasů víkendu, tj. neděle večer, až do následujícího pátku do 24:00
  • v sobotu, nebo v neděli hlasy sečtu a vyhodnotím
  • vyhrává ten, který bude mít nejvyšší součet bodů za celou sezonu
  • z klubových peněz (pokud ještě nějaké zbudou) budou vítězi zakoupeny hodnotné dary.. - to mě připomíná, že vloni jsem zapomněl dekorovat Oldu, budu to muset napravit, aby soutěž neztratila na vážnosti..
  • Pája má během celé doby hry právo jakkoliv upravovat pravidla, aby bylo dosaženo co nejpožadovanějších výsledků.. :-) samozřejmě co se týče objektivnosti..
  • poslední pravidlo: ten, kdo napíše na diskusi slovo " panebože" je ten největší, ale opravdu mega čuráček na světě.. Uvidíme, kdo bude první..

Tak šup do toho, samci!

neděle 6. září 2009

Program příštího futsalového týdne

Příští týden bude futsalově velice náročný, což je jen dobře. Měly by nás čekat dva tréninky a celý týden vyvrcholí nedělními ostrými zápasy 2.D futsalové třídy.
  • ÚTERÝ 8.9. - trénink na Okruhu od 19:30
  • PÁTEK 11.9. - přátelský zápas s celkem 3D třídy s týmem GASCAR, čas 17 - 18h na hřišti Šámalova (zatím domluveno na 70procent, pokud by to nebylo, určitě se o tom dozvíte)
  • NEDĚLE 13.9. - zápasy 3. a 4. kola brněnské soutěže, týmy Juve a Comix

Doufám, že se na trénincích a zápasech sejdeme v co největším počtu.

sobota 5. září 2009

Nabídka přátelského utkání

Včera nám přišla na klubový e-mail (carpediem.pj@centrum.cz) nabídka k přátelskému utkání. Nabídka přišla od nováčka 3.D třídy týmu GASCAR.
.
Jednalo by se o příští pátek 11.9. v době od 16:00 - 18:00. Vím, že tento termín je dosti brzo, proto by bylo schůdnnější řešení pouze hodinový špíl od 17:00 do 18:00.
Hřiště je zajištěno na ul. Šámalova.
.
Můj názor: myslím, že každá prověrka mimo vostré zápasy by nám jenom prospěla. Teď jde o to, abychom tam nebyly za magory, co přijdou ve 4 lidech. Zítra na zápase se Vás budu ptát, jestli v uvedené době by jste si udělali čas.. Každopádně já jsem pro!

Smutná zpráva

Dnes přicházíím s velmi smutnou zprávou, která se jistě dotne všech současných a bývalých hráčů Tatranu Starý Lískovec.. Zemřel pan Jaromír Pernica.
.
Text z oficiálních stránek Tatranu:
.
" Výbor TJ Tatran Starý Lískovec s hlubokou lítostí oznamuje, že v sobotu 1. srpna 2009 zemřel po těžké nemoci ve věku 81 let pan Jaromír PERNICA, dlouholetý člen oddílu kopané, funkcionář, trenér a člen trenérské rady JmKFS a MěFS v Brně. "
.
Poslední rozloučení s panem Pernicou se uskutečnilo v pondělí 10. srpna ve 14.45 hodin v obřadní síni krematoria města Brna na Jihlavské ulici.
.
Bohužel jsem se o této zprávě dozvěděl jen před pár dny, proto ji předávám až dnes...
.
Pan Pernica byl známý jako "tvrdý" chlapík, který chtěl z každého dostat po fotbalové stránce vždy jen to nejlepší. Jako člověka jsem si ho velmi vážil.
.
Je to smuná a zkličující zpráva.
.
Čest jeho památce!

pátek 4. září 2009

Co je nového v zákulisí klubu?

Už dlouho jsem Vás neinformoval o vnitřních záležitostech klubu, proto tak nyní učiním a shrnu dění klubu za oponou..
.
Na začátku srpna jsem odeslal žádost o vystvení registraček 8 našich hráčů na ČMFS do Prahy s tím, že se to stihne do začátku sezony. Dnes je 4. září a registračky stále v ruce nemám. To naznačuje, že tento rok, stejně jako jindy, jsou v Praze zavaleni prací..
.
V průběhu srpna jsme do klubu získali dvě nové posily - Kubu a Vláďu - a i těm bylo samozřejmě nutní registračky v co nejkratším termínu zajistit. Vše šlo hladce, a 18. srpna jsem odeslal žádost s ostatními náležitostmi rovněž na ČMFS. Je dost možné, že registračky obou fází dojdou společně. Doufejme, že brzy..
.
Dne 21. srpna se konala předsezonní schůze všech zástupců mančaftů 2.tříd. Nemohl jsem se zúčastnit, jelikož jsem byl na dovolené. Roli předsedy převzal tedy Olda a vše dokonale vyřídil. Tato věc nebývá zvykem, ba naopak, a tak i teď někdy, když si na to vzpomenu na Olinovo zastupování toho dne, zůstávám pár vteřin v němém úžasu. Na schůzi byly odevzdány nové soupisky (v našem klubu máme 10 členů klubu), zaplaceno startovné 9600korun, zaplaceny poplatky za hráče na soupisce - 100 korun jednotlivec.
.
Dále nám byl slavnostně předán pohár (pohárek) za 1. místo v loňském ročníku 3.A brněnské třídy. Mám ho doma vystavený na poličce. Pokud máte zájem, rád ho donesu na některý zápas.. (foto poháru dodám sem na stránky časem)
.
Předání poháru probíhalo asi takto.. Jelikož jsme hráli 3.A třídu, a né třeba 3.E, šel Olin pro pohár jako první.. Pan Polák do davu hlásá... "…vítězem 3.A třídy v loňském ročníku 2008/2009 se stal celek CARPE DIEM ! " Když Olda uslyšel název našeho klubu, prudce se mu rozbušilo srdce. Vstal, nohy se mu však rozechvěly, a tak se musel opět posadit. K předání poháru ho muselo vyburcovat až publikum, které začalo mohutně tleskat, burácet a skandovat Cáááárpe Diem!! Olin, zahlcený emocemi nakonec překonal strach a vydal se úzkou uličkou směrem k pódiu. Jeho krok byl ustrašený, ale odhodlaný. Předseda BAF mu na posledním schodku podává ruku, aby se teď už zaslzený Olin nezhroutil do první řady. Gratulace pana Poláka, předání poháru, odchod ze scény. Při průchodu uličkou nazpět na místo Olda přijímá gratulace od všech blízce přítomných kolegů. Pohár drží křečovitě, snad aby dal najevo, že patří jen a jen jemu a že půjčení a prohlédnutí je možné jen přes jeho mrtvolu.. Ještě dlouho se emočně vypjatý Olda, nedbaje všech přihlížejících, na své židli s pohárem laskal..
Další průběh schůze už Olin nevnímal, byl ve svém euforickém světě.
Takto úspěšně tedy skončila schůze v pátek 21.srpna.
.
V tomto týdnu jsem z klubových peněz, které jsem do Vás vybral po čas prázdnin, koupil nový klubový míč. Je stejný, jako jsme měli vloni - SELECT MIMAS - kvalitní míč.
.
Posledním bodem, který by stál za zmínku z klubového zákulisí je, že jsem včera navštívil pana Poláka, aby nám vystavil povolení -dokument, který dosvědčuje, že nám z ČMFS zatím nedorazily registračky. Tento list jsem dostal a tak po dobu, než nám dojdou, hrajeme na své občanky, jako vloni.
.
To je vše, co jsem vám chtěl říct…

Před prvním špílem.. Info!

Už za dva dny odstartuje prvními zápasy nový ročník futsalové sezóny. V 9:50 se na hřišti ZŠ Mutěnické střetneme s celkem Jezdci a poté s Kormidlem B.
.
Naše sestava by měla znít takto: Martin H., Ríša, Olin, Boris, Jakub, Vláďa, Martin M. a Pája, což je po mizérii v loňském roce výborná zpráva. Otazník zůstává nad Lubošem, který mě má dnes vědět, jestli dojde, nebo ne. Jistým neúčastníkem je Michal, který odjel na 14dní vyučovat parádičky do Itálie. Je ještě jeden malý zádrhel, nebo spíše poznámka.. Boris oznámil, že v sobotu jde na nějakou důležitou chlastací akci, proto budeme solidární a na jeho případný nedělní výpadek budeme brát ohled.
.
Druhou věcí kolem sestavy je sehranost, z čehož mám opravdu velkou obavu. V mezi sezonní přestávce jsme se nikdy všichni nesešly. Na trénink chodilo jen pár lidí a středeční tréninkové střetnutí s Antabusem toho bylo důkazem. Nemyslím, že bychom hráli nějak výrazně špatně, ale byla vidět nesehranost a především neorganizovanost ve hře dozadu.
.
Jak jsem již naznačil, naším prvním soupeřem nám bude celek JEZDCI. Bude se jednat zřejmě o jednoho z vůbec nejtěžších týmů, jaké se v 2.D třídě vyskytnou. Vloni jen o prsa sestoupili z 1.A třídy. Od záchrany je dělily pouhé 2 body. Nakonec se však staly posledními sestupujícími. Jezdci budou asi pěkní brousci, jelikož to byl v loňské sezoně druhý nejtrestanější celek, ve 30ti zápasech si odnesly hned dvě červené karty a k tomu dalších 22 žlutých. My však máme v týmu Ríšu a tak se ničeho nebojím..Ze střelců týmu se nikdo výrazněji neprosadil do pater nejvyšších, 17 branek dal Tesař a 14 Hrdlička T, přičemž král střelců 2.D třídy dosáhl 39 branek.
.
Uvidíme, jak se se soupeřem popereme, každopádně zaleknutí by rozhodně nebylo na místě. Musíme na ně vlítnout, jako by se jednalo o jakýkoliv celek v loňské sezoně. Do duelu vstupujeme jako outsideři (přece jen brali bychom v úvahu ročník 08/09, hrála by proti sobě 1.a 3. třída), a tak nemáme co ztratit, můžeme pouze překvapit.
.
Po zápase s Jezdci máme zápas volno. To vyplní střetnutí našeho dalšího soupeře Kormidla B s Deportivem. Můžeme proto našeho dalšího soka skouknout a zhodnotit naše šance ještě před nástupem do utkání.
.
KORMIDLO B - jen z těží Vám můžu něco sdělit o tomto soupeři. V loňské sezoně klub Kormidlo mělo pouze A tým, který hrál úspěšně Okresní přebor, o jejich "béčku" není v tabulkách ani vidu, ani slechu. Proto netuším, jestli třeba hráči z OP přelezli do "Béčka" a "Ačko" dostali mladí, jak se to často dělává.. Každopádně se jedná jen o spekulaci a my můžeme jen čekat, jak se věci vyvrbí a kdo se to proti nám vůbec postaví..
.
Hřiště - z mnohých stran se dozvídám, že hřiště Mutěnická je hrozné. Ani ne kvůli svému povrchu, ten je prý ukázkově připraven, ale především proto, že se jedná o hřiště bez sítí za bránou. To v globálu znamená, že prudká střela mimo bránu poletí kamsi do pr.... Jedná se o velký školní areál, proto bychom se ztráty míče bát asi nemuseli, ale přece jenom, chodit po každém "zakopnutí" sto metrů pro míč není zrovna příjemné.. Ale co se dá dělat, podmínky jsou pro všechny nastaveny stejně a tak i my musíme sklopit hlavu a vypořádat se s tím..
.
Doufejme, že nám bude přát počasí.. Předpověď hovoří o 12 - 16 stupni, což je pro futsal ideální. Horko by být nemělo..
.
NEZAPOMEŇTE!!! ...si s sebou vzít OBČANSKÝ PRÚKAZ a CHRÁNIČE! + všechno, co si berete vždycky..
Vláďovi a Kubovi donesu dres + trenky + štulpny..
.
Na neděli se velice těším, doufám, že to máte stejně. Celkem mě vyhovuje fakt, že v 2.třídě jsme nováčky a tak se od nás ani moc nečeká. Soupeři by nás mohly mnohdy podcenit, což by bylo jen a jen dobré..
Sraz: 9:20 (Mutěnická)!!