čtvrtek 17. září 2009

Rozhovor s královnou Olinem

Dnes odpoledne, mohlo být tak kolem půl 5 jsem šel po ulici Česká a kousek od obchodního domu Wágner jsem uviděl stát větší hlouček lidí. Nedalo mě to a pádil jsem se tam jako správný mediální dravec podívat. Po příchodu k chumlu přeřvávajících se lidí jsem zpozoroval, že se nejedná o nějaké vystoupení bezdomovce, jak už to tak u nás bývá, nýbrž uprostřed hloučku stál Olda a rozdával zúčastněným novinářům rozhovor. Jaká to náhoda! Měl jsem moc štěstí a tak i mě, malému pisálkovi, pidiredaktorovi, se podařilo Oldovi "vpálit" pár otázek a pochytat smělé odpovědi. Všichni, co tu právě čtou tyto řádky, musí být neskonale šťastni, jelikož ukořistit rozhovor s celebritou Oldova formátu, se poštěstí jednou, maximálně dvakrát za život..
.
1.
Minulý futsalový víkend byl velkým zklamáním. Jakou taktiku by jsi týmu naordinoval pro tento víkend? Cítíš za špatný výsledek vinu i ty sám?
.
Řekl bych ,že jsme selhali jako tým a hledání viníků není na místě,protože nikdo nehrál dobře.Takže podíl na výsledku máme všichni stejný,tedy i já.
Jakou bych dal taktiku jistě všichni tuší a zveřejnil jsem to i na diskuzi. Myslím,že jen poctivá obrana nás udrží v soutěži.Podíváme-li se totiž na loňskou sezonu,kdy sme všechny drtili,zjistíme,že průměr našich vstřelených branek byl 5. Pokud bysme letos měli 4,budeme za to dle mého hodně rádi a tak si dokáži všichni jistě lehce spočítat,kolikrát si můžeme dovolit v zápase inkasovat,abysme plně bodovali. A řeči o tom,na co
máme a nemáme nejsou na místě. Chelsea pod Mourinhem hrála taky až nechutnou defenzivu,ale nemyslím si,že proto,že by navíc neměla,ale proto,že s touhle taktikou vyhrála 2x titul.
.
2.
Od nové sezony máme v týmu dvě nové tváře. Jaký na tebe udělali zatím dojem?
.
Myslím,že s nákupy můžeme být spokojeni. Oba jsou pro tým jistě posilou a postupem času se oba mohou stát opravdovými leadery týmu.
.
3.
V médiích je často propírána žabomyší válka mezi Tebou a Pájou. Jak to vlastně mezi váma je
?
.
Jako mezi každým jiným králem a královnou.
.
4.
Nelituješ někdy svého odchodu ze Slovanu? Měl jsi někdy chuť seknout s Carpe Diem a zavelet k návratu? Popiš svoje pocity kdy tomu tak bylo..

.
Svého odchodu nelituji,nakonec kdykoliv se můžu vrátit. Chuť,nebo spíš myšlenky na odchod z Carpe jsem měl. Bylo to v době,kdy jsem býval neustále terčem kritiky za svoje horlivé chování v zápasech a na trénincích a poté pranýřován na stránkách. V té době mě napadlo,že to nemám zapotřebí pořád dokola se omlouvat a vrátím se zpět.
.
5.
Oproti Slovanu máš v Carpe Diem naprosto rozdílnou futsalovou roli. Dalo by se říci, že ve Slovanu jsi se jen „vezl“ s týmem nabytým futsalovými celebritami, kdežto v Carpe Diem jsi vlastně přebral roli celebrity ty, která by měla tým v těžkých situacích podržet. Jak se vyrovnáváš s touto novou výzvou? Sedí Ti nová role?
.
Pravda je,že moje role Béčku byla jiná,ale v Céčku jsem patřil ke zkušenějším a jak říkáš ty,celebritám. Ale určitě jsem se jen nevezl. Nemám problém s touto rolí, a čím víc leží hra na mých bedrech,tím více jsem do hry vtažen a zapálen do ní.
.
6.
Přímá a jasná otázka, na kterou očekávám rovněž přímou a jasnou odpověď.. 30.11.09 Ti končí hostování u Carpe Diem, prodloužíš hostování i na jarní část sezony?
.
Na 99% procent s tím počítám. To 1% je nějaká revoluce,puč nebo defenestrace v týmu. Ale chci i říct,že v horizontu 5 let nehodlám hrát znovu 3.třídu. Tímto bych vlastně i odpověděl na otázku mojí budoucnosti v týmu.
.
7.
S kým se Ti v klubu dobře spolupracuje po futsalové stránce? S kým si rozumíš?
.
V týmu není žádný hráč,který by hrál vyloženě dle mých představ a se kterým bych mohl hrát poslepu. Není ovšem v týmu ani žádný hráč,se kterým bych se na hřišti nesnesl a spolupráci s ním si neuměl představit.
.
8.
Kdybys vzal tým Carpe Diem jako celek, dalo by se vyzdvihnout pár kladných a pár záporných klubových vlastností, samozřejmě co se týče hry..
.
Těžko hodnotit,myslím,že 3.třída není soutěž ve které by nějaké vlastnosti jasně vystouply na povrch. Tuto otázku mě můžeš znovu položit v polovině soutěže,to už budeme chytřejší.
.
9.
Myslíš, že Carpe Diem v nynější sestavě má na to hrát důstojně 2. třídu? Všeobecně je známo, že na jarní část sezony je možnost povolat do týmu Lukáše Čejku.. je to podle Tebe řešení? Pokud ne, jaké řešení by jsi navrhoval?
.
Těžko říct,jakou roli budeme hrát ve 2.třídě. Odehráli jsme 3 zápasy z nichž ten s Jezdcema byl herně nad očekávání povedenej,ten s Comixem byl herně i výsledkově nad očekávání nepovedenej.Teď se dozvíme,co z těch 2 případů byla větší náhoda. Uvidíme časem. Na druhou část otázky chci předně říct,že jak Lukáš,tak další z Lískovecké party Vláďa,mají dveře do klubu otevřené,pokud v něm chtějí zůstat delší dobu. Jestli Lukáše povolat nebo ne je těžká otázka,protože nevíme,jak na tom po půli soutěže budeme,ale já se momentálně přikláním k tomu ho na pouze krátkodobé období nepovolávat. Pokud by jasně řekl,že bude hrát i tu nadcházející sezonu,tak sem pro,jinak spíš ne. Hráčů máme momentálně dost a pokud na to nebudeme mít v této sestavě letos,těžko předpokládat,že příští rok na tom budeme jinak. A doprošovat se vždy někoho po půli sezony aby nás přišel zachránit pro mě nemá moc smysl.
.
10.
Co by sis přál, nebo spíše co by jsi popřál klubu Carpe Diem do budoucna?
.
Přál bych si,abychom se znovu v brzké době sešli v nějakém restauračním zařízení a popili Krvavý záda.Klubu bych popřál hlavně hodně štěstí do nadcházející sezony a i do sezon dalších. Aby se nám obloukem vyhýbaly takový představení jako naposled.

Díky za interview!!! P.

Žádné komentáře: