úterý 15. září 2009

Poprava

Konečně jsme se odhodlal k napsání o hororu, který se odehrál tuto neděli v zápase s Comixem. Ten trapas nebudu popisovat doslova, protože mnohem radši pěji chvalozpěvy, než negativní výměšky a hledání viníků. Začnu tedy popořadě..
.
Sestava - Martin H. - Boris, Ríša, Olin - Martin M., Kuba, Michal, Pája.
.
V neděli jsme na Mutěnické zahajovali celý program zápasem s Juve už v 9:00. Snad proto, že to byl první zápas se stalo to, na co máme v poslední době smůlu, nebo v tomto případě velké štěstí.. Tým Juve se sešel pouze ve 4 lidech. Soupeř nebyl schopen nastoupit a při pohledu na nezájem jejich hráčů o jakékoliv vyjednávání, nebo alespoň nějakou vstřícnou reakci k našemu týmu, abychom ještě počkali, nebo prostě něco.. bylo vyústění z naší strany jasné. V 9:05 rozhodčí po domluvě s námi zápas kontumoval 5:0 v náš prospěch.
Sice jsem si představoval naši první letošní výhru jinak, ale díky bohu za 3 body. Kdybychom je nezískali, v tuto chvílu bychom se topili na dně kaluže 2.D třídy. To znamenalo, že do druhého našeho špílu zbývala necelá hodinka a půl. Většina hráčů využila pauzu k odpočívání na pažitu.
.
Naším druhým soupeřem se stal tým Comix. Mělo jít papírově o slabšího soupeře, nežli ty, se kterými jsme se střetli a střetneme se. Alespoň tomu napovídalo druhé postupové místo ve 3.E třídě. Nepopisuje se mě zápas lehce a proto to tentokrát vezmu ve zkratce. Utkání skončilo 1:11 v náš neprospěch. Nevídané a především trapné.
.
Comix, věrný svému názvu, nás převálcoval přesně jako kreslený superhrdina padouchy. Nezbylo z nás nic. Naše poprava začlala už v první půli, kdy nás soupeř téměř nepustil k míči a my nemohli najít jakýkoliv recept na jejich výbornou hru. Comix hrál po celé utkání bez brankáře, co nám to však bylo platné, když jsme za celý zápas vystřelili dvakrát na bránu. Neuspokojivý výkon v prvním poločase podtrhl soupeř dvěma brankami. Skóre 0:2 by ještě sám o sobě nemusel být neřešitelný problém, ale to by se nesmělo stát to, co se stalo v druhé půli. Hirošima hadr! Comix nás rozbombardoval a troufám si říct, že s ubohým výkonem bychom těžce stačili i na ten nejposlednější tým třídy třetí. Naprosté selhání! Ovšem nelze v tuto chvíli házet vinu na tým a schovávat se za ostatní. Šlo o selhání jednotlivců. Nikdo svoji roli v týmu nezvládl. Kdybych měl jít do detailů, máme v týmu tzv. tvůrce a trubce. Tvůrci netvořili a trubci nebořili. Nechápu to, jak je možné, že velezkušené hráče může soupeř obejít nepříliš povedenou kličkou a to třeba třikrát po sobě. Navíc pokud je klička naprosto čitelná a reakce našeho hráče ještě více naivní. Nepokrývání hráčů bylo na denním pořádku. Byli jsme u každého míče později a rychlostní rozdíl byl až propastní.. Chyběla jakákoliv domluva, komunikace vázla. Zajímalo by mě, kdo z vás by mohl odpřísáhnout, že na hřišti nechal duši? Prostě všechno v zápase bylo špatně, dokonce i střídání. Jelikož se neběhalo, hráči zůstávali na hřišti zbytečně dlouho a střídačka zírala, jak Comix sází do naší zahrádky jednu kedlubnu za druhou. Naši neschopnost jsme často nahrazovali nepoměrně tvrdou hrou, za kterou jsme později pykali.. Prostě tento zápas byl jeden velkej omyl!!
Čestný úspěch zaznamenal, po nahrávce Ríši, Michal.
.
Závěrem bych rád nepříjemnou situaci alespoň trošku zmírnil.. Nebyli jsme jediní, kdo si odnesl liščin pytel zázvoru, v 2.C třídě prohrál tým Madrid B rovněž 1:11, je to malá náplast, ale přece jenom nejsme tohle kolo pro smích pouze my.
.
Poslední věcí, o které se chci zmínit je v úvodu zmiňované získané tři body. Ukazuje se, že mají hodnotu přinejmenším stříbra. Díky těmto "vydřeným" bodům jsme se udrželi v půlce tabulky, stále na 10. místě. Naše kontumovaná výhra 5:0 a prohra 1:11 tedy v zásadě neudělal výraznější tabulkovou paseku. Je nutné však tuto destrukci, kterou nám Comix neservíroval, brát jako zdvižený prst a velké varování.

Žádné komentáře: