středa 23. září 2009

Novinky z BAF

Dnes jsem obdržel e-mail rozesílaný předsedou BAF p.Polákem všem vedoucím brněnských futsalových klubů. Jedná se o novinky, problémy a informace kolem probíhající soutěže.. Pokud máte zájem, můžete se i vy s nimi seznámit..
.
Slovo p.Poláka:
Vážení sportovní přátelé,
máme za sebou první tři týdny futsalových soutěží a musím uznat, že letošní ročník patří k organizačně nejnáročnějším, které jsme kdy řídili!
V první řadě nás trápí nedisciplinovanost některých týmů při hrazení startovného a členských příspěvků. Ještě osm týmů nemá vše dořešené a pokud to nevyřeší do konce září, tak je čekají finanční postihy a během října pak vyloučení ze soutěže. Věřím, že k tomu nedojde, protože druhá věc, která zkomplikovala naše soutěže ve 3.třídách jsou chybějící mužstva jejich neustále odhlašování a přihlašování nových. Až vás někdy napadne, že je v tom záměr. Na konci srpna byly všechny soutěže kompletní, jenom neměly některé týmy vyřešeny finance a soupisky. Pak najednou přestaly reagovat na výzvy a postupně zmizely čtyři týmy. Pak se přihlásily dva náhradníci a opět bez vysvětlení přestaly komunikovat. Nakonec jsme do 3.E třídy přidali Ingostav B a ve 3.D třídě se nyní čeká na zase nový tým Werder B. Opravdu jsme z chování vedoucích a zástupců některých oddílů zcela rozčarováni. Al ezřejmě taková je doba. V každé případě Ingostavu B a Werderu B děkujeme za pomoc při naplnění soutěží.
Třetím problémem jsou hřiště. To, že některá jsou již hodně opotřebovaná a před rekonstrukcí (Řečkovice, Svážná, Novolíšeňská), musíme skousnout a vyčkat do jara, kdy by měl být na většině nový povrch. Horší jsou problémy na Srbské, kde stojí velký návěs a na hřišti se proto hrát nedá. Až se vyřeší problémy mezi oprávněnými majiteli a neoprávněnými nájemci, tak budeme vědět víc. Ale nyní se celý podzim odehraje 1.A třída v Jehnicích a 3.C třída v Komárově, kterou tam odsunulo chování některých lidí vůči p.ředitelovi ZŠ Jehnice, který tam tuto neděli byl při prvním turnaji na kontrole. Pokud však budou hráči močit na hřišti, na ploty, na zdi budovy,před zraky okolních nájemníků, místo toho, aby šli na záchod, tak dlouho nevydrží ani v Komárově.

Nyní pár informací pro jednotlivé soutěže:
Okresní přebor: Omlouvám se za to, že zatím není nové elektronické počítadlo, protože rozměr jeho čísel byl tak malý, že čísla nebyla vidět přes šířku našeho hřiště a to je pro informovanost týmů na hřišti špatné. Jednáme tedy o elektronické tabuli s většími čísly nebo s jinou firmou, ale vše je tím pádem o 10 tisíc dražší a to musíme řešit se sponzorem firmou KAJOT, jestli na to budeme mít. V příloze Nový objekt.doc máte připravenýn ávrh na jarní část soutěže se zápasy i po 17 hodině. Je to kvůli zkrácení 14-tidenních až čtyřtýdenních přestávek během soutěže, kdy hřiště musí pojmout i zápasy 1.B a 3.A třídy. Samozřejmě, že některé úpravy a přesuny časů v rámci turnaje jsou po dohodě mezi kluby možné a vůbec by bylo dobré celý dokument připomínkovat. Také vás upozorňujeme na termín 10. nebo 11.listopadu, kdy vás budeme žádat o pomoc při stavbě nafukovací haly (9-16:00 s obědem).

1.A třída: Jak už jsme upozorňovali výše, tak se místo Srbské hraje na ZŠ vJehnicích. Je to první velká zcela jasně viditelná žlutá budova po levé straně při příjezdu do Jehnic (vpravo od Řečkovic za Mokrou horou), autobusč. 70. Věřím, že po vyřešení problémů se na jaře na Srbskou vrátíme. Dohrávka 1.A: Sobota 3.10. 16:15 Svážná - Atlantis (SVÁŽNÁ) - po 3.A třídě!

2.A třída - dohrávky: Středa 30.9. 17:30 Jiříkovice - Měnín (KOMÁROV)
Sobota 26.9. 17:00 Riders - Měnín(RYBNICKÁ) - po okresním přeboru
Neděle 27.9. 16:00 Bastr B - Torcida a 16:50 TornádoB - Torcida (RYBNICKÁ) - po 1.B třídě
2.B třída - dohrávky: Sobota 26.9. 15:40 Starobrno - Olymp (NOVOLÍŠEŇSKÁ) -po 2.B třídě
Sobota 7.11. 08:00 Surreal - Olymp (NOVOLÍŠEŇSKÁ) - před 2.B třídou
Stojany na sítě jsou v řešení, ale zřejmě se jich dočkáme až na jaře.

2.C třída - dohrávky: Neděle 18.10. 15:40 Pik.utopenci - West Žab a 16:30 Pik.utopenci - Tropicana (RYBNICKÁ) - po 1.B třídě
Během zimy počítáme s rekonstrukcí obou hřišt, tedy v Řečkovicích i naSvážné.

2.D třída - Stojany na sítě jsou v řešení, ale zřejmě se jich dočkáme až najaře.

3.C třída: Vzhledem k chování hráčů na hřišti v Jehnicích zřejmě bude nutné odehrát podzimní část v Komárově na Sladkého. Jarní část se rozhodne podle vývoje situace na Srbské.

3.D třída: Počet týmů klesl bohužel na osm, ale ve čtvrtek by se měl dostavit Werder B, který má zájem všechny zápasy dohrát. Prostoru na to je spousta. Bohužel ORV Morava a Motivace nereagují na další výzvy a tak s nimi již nepočítáme. Jarní část jistě doplní nováčci.

3.E třída: Po doplnění Ingostavem B má soutěž 10 účastníků a počítáme že poslední místo doplní na jaře jeden nováček.

Žádné komentáře: