středa 30. května 2012

Preview: Ethanol


V neděli se utkáme s celkem Ethanol. V podzimní části soutěže jsme s tímto celkem prohráli jednoznačně 1:5, když se jedinkrát trefil kanonýr Jeřábek. Jak dopadne nedělní duel?
Sestava na neděli je značně nejistá, v přítomnosti není ani čárka tak doufám, že ještě ty dva zbývající víkendy odehrajeme se ctí a ve více lidech.
O posun v tabulce vzhůru nemůže být řeč, o skóre pod námi je právě Ethanol (v případě naší prohry je před námi) a pokud do konce soutěže – i v posledním víkendu vyjdeme bodově na prázdno, může se před nás dostat i předposlední Predators. Poslední v tabulce skončit nemůžeme, což je jediné štěstí.
Já v neděli dojdu, přidá se ještě někdo? Sraz v 11:45, zápas startuje ve 12:15.

Kozina Cup v Oleksovicích


Došla mě eSeMeSková pozvánka od Koziňáků z Oleksovic na letošní KOZINA CUP 2012. Konat se bude ve čtvrtek 5.července. Ve čtvrtek a pátek je volno – státní svátky. Večerní zábava by měla být opět na starém dobrém místě – Myslivně s numetalovou skupinou Víkend.
.
Domluvte se, kdo chce jet v novém odkazu v pravé liště Kozina Cup, máte na to do 15. června, poté pokud se dohodnem se začnou vybírat peníze.
Klikni na mě, pokud se chceš kouknout na propozice turnaje..

Porážka od kuželů


V neděli jsme odehráli historicky jedno z nejhorších utkání. Porazily nás čtyři kužely. Padesátiletí dědkové hrající bez střídání oproti šesti lidem do pole z našeho týmu. Neproměnili jsme kvantum šancí, míjeli míč metr před bránou, hráli naivně a mnozí bez touhy po úspěchu klubu. Takhle to už zkrátka dál nejde. Moje iluze už dávno nejsou takové, jako před sezonou, proto zisk bodu v závěrečných třech utkáních by se rovnalo zázraku. Bez motivace a snahy něco dokázat se týmová hra hrát nedá. Kdosi kdysi řekl, že tým je tak silný, jako jeho nejslabší článek. Neboli po našem řečeno pokud někdo zahraje na hovno, celý tým jde do sraček. S tím se můžu jen ztotožnit, i když není zápas jako zápas. Občas zápas projedeme po vlastních individuálních selháních, jindy tím, že nejsme schopni proměnit proměnit devět šancí z deseti ze dvou metrů. Kdyby bylo jednoznačné, kdo, nebo co je ten nejslabší článek, dala by se situace nějak řešit, ale tyto chyby přicházejí vždy s někým jiným, jinak a neodhadnutelně. Pokud by chyby byly alespoň nahrazeny viditelnou snahou, zápalem a chutí pro klub něco vykonat, na vznikající chyby by se také dalo dívat z jiného úhlu pohledu, ale i tyto základní kameny, bez kterých se vyhrávat nedá mi u Vás chybí. Zkrátka a jasně, nemáme tým na to abychom v současnosti konkurovali ani těm nejslabším týmům naší skupiny, mezi které jsme se už bezpečně zařadili. Je to pro mě velké zklamání a asi už všichni tuší, že po sezoně dojde k něčemu, co mi trhá žíly a rve srdce. Pánbůh s námi v posledních třech utkáních..

Carpe Diem vs. Hlt Club 2:5 (2:2)
Petr (Vláďa), Michaldo (Vláďa)

úterý 29. května 2012

Tipovačka

Žabinští Vlci C vs. All In
3.F třída

Blue Flames B vs. Žabinští Vlci C
3.F třída

Predators vs. Hlt Club
3.F třída

Hlt Club vs. Donkeys
3.F třída

Portugalsko vs. Turecko
přátelský zápas

Brazílie vs. Mexico
kvalifikace na MS

pátek 25. května 2012

Významná sezonní jubilea


Blíží se pomalu konec sezony a já se tak vrhl do bilancování a statistik. Udělal jsem kompletní statistiky klubu od jeho založení (sezonní i turnajové) a dále hráčské sezonní. Jsou to zajímavá čísla.. Proto však tento článek nepíšu, dokonce je zde ani nezveřejním, píši ho proto, abych upozornil na pár nedělních jubilejí hráčů našeho klubu a tím je třeba i motivoval.

Pokud v neděli Michaldo vstřelí branku, bude to jeho 20 trefa v soutěžním zápase od založení klubu. (nyní 19 branek)

Pokud v neděli Boris vstřelí dvě branky, bude to jeho 20 trefa v soutěžním zápase od založení klubu. (nyní 18 branek)

Pokud Petr v neděli nastoupí, bude to jeho 30tý soutěžní zápas za Carpe Diem. Rovněž může dosáhnout mety 20ti kanadských bodů v soutěžním zápase od založení klubu, k čemuž mu schází jediný bod. A aby toho nebylo málo, pokud ten bod dosáhne vstřelením branky, bude to jeho jubilejní 10tá trefa za Carpe Diem v soutěžním zápase.

Pokud Pája v neděli nastoupí, bude to jeho 90tý soutěžní zápas za Carpe Diem. Pokud se i trefí do sítě soupeře, bude to jeho 60 soutěžní branka od založení klubu.  

Tj. vše. Ze zajímavostí klubových statistik stojí za zveřejnění snad pouze to, že poslední letošní soutěžní zápas proti Žabinským Vlkům C bude rovněž jubilejním 200tým zápasem Carpe Diem od jeho založení. (soutěžní + turnajové = takže celkem)

čtvrtek 24. května 2012

Nové datum posezonné schůze klubu

Bylo změněno datum posezonní schůze klubu. Jelikož se původní datum 23.6. nehodilo hned zkjraje dvěma lidem, byla schůze přosunuta na datum - o týden pozdějc. Nové datum schůze je tedy sobota 30.6.2012. Toto datum je konečné!

středa 23. května 2012

Posezonní schůze klubu

Důležitá zpráva pro všechny. V neděli dne 17.6.odehrajeme poslední zápas sezony 2011 / 2012. Na sobotu 23.6. svolávám již tradiční posezónní schůzi klubu. Čas a místo dostatečně dopředu zveřejním zde na stránkách. Vyzývám všechny aktivní hráče klubu, aby se dostavili na určené místo ve smluvený čas. Program schůze zatím nemám zpracován, ale do takové hloubky, jako tomu bylo minulou posezónní schůzi asi nepůjdu. I když člověk nikdy neví..
Každopádně s datem 23.6.počítejte a rezervujte si ho.

Preview: Hlt Club

V neděli nás čeká Hlt Club, tým který jsme na podzim porazili 5:0, ale to v týmu byla ještě krapet morálka. Nyní vládne anarchie a klub se řítí nesprávným směrem. Vítěz je tedy značně nejasný, i když po naší prohře s posledními minulé kolo by se možná i najít dokázal, v dresu Hlt Clubu.
V přítomnosti hráčů na zápas je zatím pár jmen a snad i přibudou další. Nechme se překvapit. V neděli sázím na tahouny klubu jarní částí soutěže, kterými je bez debat Petr a Ríša. Ríša požívá střelecké obrození, Petr sbírá pilně bodík po bodíku a nenápadně se stává motorem týmu, aniž by to kdokoliv zaznamenal. Stačí se podívat na jeho jarní účet. Naopak někteří tahouni z minulých ročníků jsou silně za očekáváním a v současnosti pouze těží ze svých pověstí, kterých jsou pouze vybledlými stíny.

Hrajeme jen jeden zápas, sraz na něj je ve 14:15. Špíl začíná v 14:45.

pondělí 21. května 2012

Tipovačka extra


Jelikož jsem marod, ležím v posteli s noťasem, mám na všechno moře času a napadaj mě nejrůznější vylomeniny, rozhodl jsem se Tipovačku ještě před koncem mírně zdramatizovat. Věřím, že vedoucím borcům se dramatizace libit příliš nebude, ale nám ostatním, co vrčí za vraty určitě ano. V příštím víkendu budeme tipovat ne na 6 utkání, jako vždycky, ale mimořádně hned na dvojitou porci. K dispozici tedy bude k rozdělení hned dvanáct bodů z dvanácti utkání. Tipovačka se na vedoucí pozici vyrovnává a Dubovi chybí k dostižení Vládi už jen tři bodíky. O víkendu bude mít velkou šanci náskok smazat. Stejně tak i Olin má stále jakousi šanci. Ostatní se už pouze bijí pod pódiem pro vítěze. Vše bude záležet na Vašich tipech, zda Vláďa uhájí první místo, či se tabulka promíchá. Každopádně pro připomenutí.. do konce soutěže zbývají 4 tipovací víkendy. Tento je mimořádný - 12tipů, další dva budou opět klasické s 6ti a v posledním si to opět rozdáme s dvanácti tipy.
* Rád bych reagoval na Dubovu připomínku, že Vláďa čeká na odtipování Duba. Ano, je to pravda. :-) Tímto celkou kauzu ukončuji.
Navrhuji Vám řešení. Pokud někdo bere tipovačku vážně a chce si být jistý, že od něj někdo neopisuje, má možnost mě své tipy poslat do pátku na email, zveřejním je v sobotu ráno a může si být jistý, že ten či onen od sebe neopisoval.. Co Dube...nebo ostatní.. carpediem.pj@centrum.cz

 United vs. AVM Metal
Souboj čtvrtého s prvním týmem. United patřil po podzimu k úzké špičce soutěže, na jaře se však může řadit už jen ke špičce širší a nebo k Olinově studené špičce. Podzim: 2:5.

Ethanol vs. Blue Flames B
Souboj trpaslíka s Goliášem. Blue Flames je jasným favoritem. Podzim: 2:5.

Madrid B vs. Ethanol
Duel ze středu tabulky. Madrid dokzal na podzim urvat tenkou výhru 2:1. Mírným favoritem je i nyní.

Žabinští Vlci C vs. Madrid B
I dne je favorit jasný, ovšem na podzim Madridští Vlkům dva body uloupili, utkání skončilo 2:2.

Hlt Club vs. All In
All In je jasným favoritem. Podzm: 2:5.

Kickers vs. Slovan B
Dvojzápas čeká i Slovan B, nebude to mít ovšam jednoduché. Narazí na silný Kickers, který na podzim porazil těsně 5:4.

Comix vs. Slovan B
Druhé utkání budou mít s Comixe, i nám dobře známým celkem se Solomonem Kalouem v útoku. I tento duel Slovan B na podzim zvládl a to v poměru 4:2 pro Slovan.

Zbrojovka Brno vs. Most
Poslední jarní zíápas čeká i naši druhou nejvyšší fotbalovou soutěž. Čtvrtou Zbrojovku čeká devátý Most. Na domácím stadionu, i přesto, že už o nic nejde, by měla vyhrát..  

Polsko vs. Slovensko
Přátelské utkání našich vývhodních sousedů s Polskem, naším partnerem ve skupině ME.

Česká Rep. vs. Izrael
I my změříme síly v přípravném utkání s celkem z východu. Izrael je přesně soupeř našich kvalit. Remízka se více než nabízí. 
Řecko vs. Slovinsko
Naši další soueři ze skupiny. Se Slovinci jsou mírnými favority.

USA vs. Skotsko
Posledním z utkání jesouboj USA se Skotsem. Favorita hledat těžko.

středa 16. května 2012

Tipovačka


Evropské soutěže jsou za námi, na futsal su nasranej a nemám na něj náladu. Dnešní výběr zápasů byl tedy trochu složitý a pokud se někomu nebude líbit, tak to mrdám a je mi to naprosto ukradený!

Bayern vs. Chelsea
V sobotu se tuším hraje finále Ligy Mistrů. Německo anglický souboj bude jistě zajímavý.

Juventus vs. Neapol
V Itálii se rovněž o víkendu hraje Coppa Italia, tedy pohár. Nechce se mi hledat, co je to za zápas, jestli je to finále, nebo první kolo. Zkrátka hraje Juve s Neapolí.

Mathare United vs. Karituri Sports
Na pořadu má další kolo i nejvyšší Keňská liga. Čtrnácté Mathare Utd pohostí na svém bavlníkovém poli tým Karituri Sports, který nyní zaujímá šesté místo.
http://www.livesport.cz/tabulka/hfjcfSbF/Whv0TMCS/

 AL Shabab vs. AL Nasr
Šlágr kola pro tento víkend jsem vybral boj nejvyšší soutěže ve Spojených Arabských Emirátech. Narazí na sebe domácí třetí tým tabulky AL Shabab a druhý celek Al Nasr.
http://www.livesport.cz/tabulka/0CHSBv79/Yu1Eu9Hj/

Brno Bohunice vs. Otrokovice
Další kolo má v plánu odehrát rovněž Divize D JM kraje. Souboj tabulkových trpaslíků do vzájemného duelu svedl předposlední Bohunice s stupínek nad nimi hrající Otrokovice.
http://www.livesport.cz/tabulka/Emo60mBD/UZAlHfFq/

Vstřelí o víkendu v dresu Slovanu B branku do sítě soupeře Mrazič?
Jeho forma je nepopiratelná! Kdo se odváží tipnout že ne, shoří na místě jako papír.
ANO: 1
NE: 2

úterý 15. května 2012

JEBEM JÁ VAŠHO BOHA!

Sestava: Nekwish - Ríša, Michaldo - Petr, Pája

Carpe Diem vs. Predatrors 2:4 (1:1)
branky: Ríša (Pája), Petr (Pája)

Carpe Diem vs. Kohouti 4:8 (1:2)
branky: Ríša (Petr), Petr (Michaldo), Ríša (Pája), Pája (Petr)


Jebem já Vašho Boha vyjebaného!

pátek 11. května 2012

Upřesnění sestavy na neděli

Je pátek ráno a já koukám do přítomnosti k nedělním zápasům. Podle toho, co jsem tam našel, budeme hrát asi ve třech lidech. Účast potvrdil Petr, Vláďa a já. Naopak se ze zápasů odhlásil Sykec z jiných důvodů.
Zbývá mě tedy jen doufat, že Nekwish, Ríša a Michaldo dorazí.. Boris v neděli slaví kulaté čtyřicáté narozeniny, takže jeho účast je tak trochu pochybná (Vláďa se rovněž účastní, tak snad to nepřežene).. No, co k tomu říct.. snad se tedy slezem.
* Ohledně mého malíčku. Sádru mě v podnělí dokoři sundali, malíček mám rozhejbávat, protože ho pořádně neohnu. Bolí pouze při sebetýrání. Tvar jaksi drží, už není do písmene F, jak jsem psal onehdá, po sundání sádry je do písmene C a to asi díky tomu, že sádra opsala tvar výčepního zařízení. Každopádně jdu ještě za tři týdny na kontrolu a do té doby mám mít klid na lůžku, naše slabounká soupiska a nefalšované vzruzšení  mi však, i přes nevoli mojí milované manželky, nedovolí se neděle nezúčastnit. Těším se a doufám, že mě do toho někdo nedrbne.
Pravděpodobná sestava: Nekwish - Ríša, Michaldo, Petr, Pája, Vláďa, (Boris)

čtvrtek 10. května 2012

Bratři jak se patří

V preview jsem nahodil téma, že jsem psal předsedovi BAF o informaci, zda rozhodčí Kabeláč, který nám má v neděli pískat i zápas s Predatros je tatáž osoba, jako Kabeláč, který střílí branky za Predators.

Odpověď na sebe nedala dlouho čekat s tím, že se jedná v případě rozhodčího o bratra hráče Predators. Jeden je Martin a drujhej je Michal - bratři jak se patří..
Předsedovi to přišlo divné, stejně jako mě, jedná se totiž o tak trochu střet zájmů, že? ..aby brácha pískal bráchu... však to známe, já na bráchu, brácha na mě.. (i když ne že by na tom v té naší čunče tolik záleželo :-))

Rozhodnutí tedy nechal předseda BAF na hlavním předsednictví futsalu, kterého se na tuto choulostivou záležitost optal. Výsledek je takový, že v dnešním nasazení sudích na neděli již Kabeláč nefiguruje, nahradil ho rozhodčí Zukal. Jednalo se tedy skutečně o střet zájmů a my vědomky nevědomky panu Kabeláčovi - rozhodčímu sebrali job v naší luxusní třídě.. Holt komploty rozhodčích s týmama se nevyplácí, kór proti nám ne.. (nebo spíš proti mě, čestnému člověku, který lehce a vytrvale rejpe pod žebírko, dokud maso samo neopadá) :-) 


Nový futsalový Bůh: Mrazič


Rád bych zde zavzpomínal na jednoho z neproduktivnějších, či možná nejproduktivnějšího střelce historie Carpe Diem co se týče brankového průměru. Jeho brankový průměr zápasy / branky zastínil tehdy další velké hvězdy hrající v oranžových dresech, počínaje Olinem a Pájou konče. Ano, jedná se o Bombermana Mraziče.

Po jeho přestupu do Slovanu po minulé sezoně se tento unikátní hráč dlouho hledal, nemohl si ve vápně najít tu svoji pověstnou střeleckou parketu. Spolupráce s novými spoluhráči mnohdy pokulhávala, nutno podotknout že především ze strany spoluhráčů, na které si stěžoval. Docházelo k mnoha konfliktům, někdy i vyhroceným. Nyní však konečně sherně i střelecky explodoval naplno. Dvěma krásnými střelami (když se pokaždé položil plnou vahou) rozhodl poslední utkání Slovanu B proti Celeanu (2:1), stal se oslavovanou první hvězdou utkání a postaral se tak o důležité tři body pro tým. Lidé ho plácali po ramenou a on konečně pocítil ten nádherný pocit zadostiučinění. Od té doby Mrazič víří optimismem a horlivě očekává další zápasy. Konečně si začal věřit a s přesvědčením, že hra Slovanu bude stát především na něm a jeho výkonech se dá dojít skutečně dosti daleko. „Sebevědomí je ve futsale někdy důležitější než samotný um“, pronesl bezprostředně po zápase šťasný hráč. 

Kdy nastal zlom? Martin často hrával jako tělo bez duše, na hřišti sice chtěl být všude, ale nebyl nikde a právě toto rčení z úst Jaromíra Jágra, které mě nedávno Mrazič pouštěl na youtube.com to v něm konečně zlomilo. „Nová role vůdce Slovanu mi zkrátka sedí a náramně prospívá. Jsem silný.“, dodal Mrazič.

Věřím, že optimismus a dobrá nálada Mrazičovi zůstane po celé jaro a branky mu budou padat. Nám jen můžou zůstat oči pro pláč, že jsme nedokázali tak výborného futsalistu udržet ve svém týmu. Bohužel.. Jeho prosazení se ukázalo být pouhou otázkou času. Nový futsalový Falcko je tu! Futsalový světe třes se!

středa 9. května 2012

Průběžné kanadské bodování týmu

Futsalové jaro má za sebou tři zápasy jara a kanadské bodování sezony doznalo pár změn. Především se na vyšší pozice posunuli hráči stále aktivní v klubu a naopak Ti, co již klub opustili padají studnou níž a níž. V tabulce naleznete kanadské bodování podzimu, jara a celkové, celosezonní.

Preview: Predatros, Kohouti


Důležitý víkend má před sebou eskadra Carpe Diem. V neděli změříme své síly s prozatím posledním Predators a lepšícími se Kohouty.
Sestava není zcela jasná, jelikož do této chvíle není v přítomnosti ani čárka, lze se tedy domnívat, že s nedělí počítá celý mančaft. Každopádně bych byl rád, aby pravidlo psaní se na tréninky a zápasy bylo zachováno. Poslední dobou tento trend jaksi upadá, což má neblahý vliv na moje nervy a dochází k jejich pravidelnému podráždění.


Predators, tým se kterým jsme odehráli na podzim velmi špatné utkání. Ještě nedlouho před koncem jsme prohrávali 1:3, poté vzal kuš do rukou Boris a dvěma přesnými zásahy nakonec alespoň povalil urputného divočáka. Letošek zatím Predators vychází o něco lépe. K jedinému podzimnímu bodu získaného s námi nyní už přibyly další tři za výhru s Madridem B a zápas s Blue Flames skončil proklatě zajímavě, výsledkem 4:6. S All Inem dostali latu 2:9 a s Žabinskými Vlky C padli 1:8. Jsou to sice velké čísla a le jak lze odečíst z jmen soupeřů, los zápasů na úvod každé půlsezony týmu rozhodně nepřál. Věřím v zisk tří bodů a odčinění tak kočkopsa, co jsme předvedli v minulém vzájemném duelu. Ještě bych si neodpustil jednu zajímavost.. V neděli nám má pískat i v zápase s Predators rozhodčí Kabeláč, který dle mého je aktivním hráčem Predators a občas se i strefí.. Dochází zde tedy k takzvanému střetu zájmů. Nejsem nějaký urýpaný uplakánek, ale jen pro zajímavost jsem se optal Poláka, jestli se jedná o toho samého člověka. Na odpověď čekám..

V druhém zápase přivítáme Kohouty. Čtvrtý celek tabulky, který si minule vyšlápl i na Blue Flames B, který poprvé v sezoně klopýtl. S kohouty máme kladnou bilanci, na podzim jsme je i díky šutérovy Svárovi porazili 3:2. Na Turnaji Nadějí nedávno jsme vyhráli 4:0, ovšem tam jsme měli slavnou obranu z kraje, takže posouzení není relevantní. Každopádně se bude jednat o těžký duel, protože v nohách už budeme mít Predátory. Kohouti ovšem také a to s All Inem.

Tabulka je stále našlapaná od čtvrtého místa k devátému v pár bodech. Byl bych rád, Carpe Diem urvalo 6 bodů, ale všechno záleží na momentálním rozpoložení a mnoha okolnostech. U nás je to vždy na náhodu a jak se kdo vyspí..

Začínáme ve 13:00, sraz tedy bude ve 12:30. Zapište se do přítomnosti, zda jdete, nebo ne.

pondělí 7. května 2012

Žertovný QUEST

Po dlouhé době jsem se opět dal do něčeho hravého. Vaším úkolem je najít šest rozdílů ve dvou téměř totožných fotografiích. Své výsledky pište s přesným popisem rozdílů na diskuzi. Ten nejrychlejší z Vás se správnou odpovědí na diskuzi vyhraje hodnotnou cenu.. Výhodu mají samozřejmě ti, co jsou tu pečení vaření..

Najdi šest rozdílů

Nadvláďa v Tipovačce

Svoji nadvládu, nebo chcete li nadvláďu v Tipovačce upevnil opět dobře tipující Vláďa. Stjně jako on, po třech bodech zíkal také Petr, Pája a Olin. Výherce kola však hgledejme jinde, je to Dub se čtyřmi správnými tipy. Naopak jen dva uhodnuté zápasy připadly Sykecovi. S ohledem na podobný bodový zisk všech tipujících by to s celkovou tabulkou nemělo nic výrazného udělat, nahrál nám ovšem fakt, že Daníček celý pátek prospal a nestačil své tipy vyvěsit. Přišel tak o drahocené body a ztratil jak na třetího Olina, který mu opět ufrnkl, tak už i na čtvrtého Páju a pátého Petra. Daníček se tedy připravil o stíhačku Olina v závěru soutěže a smutně nyní kouká ze šestého místa.
Do konce Tipovačky letošního roku zbývá posledních 6 kol, jen pro informaci.

Hlt Club vs. Madrid B
Zápas naší skupiny. Na podzim zvízězil Madrid B těsným výsledkem 2:1. N ajaře se však tomuto španělskému velikánovi příliš nedaří a v současnosti mu patří až osmá pozice. Zato Hlt Club si vede velmi solidně, je na místě pátém.

Carpe Diem vs. Predators
Všichni jistě máme ještě v živé paměti památný zápas, kdy Boris svými dvěma zásahy v závěru vybojoval alespoň remízu s outsiderem skupiny, Predators. Jak si budeme vést s posíleným soupeřem nyní? CD figuruje momentálně na 7.místě, Predators se prozatím ode dna neodlepili.

Carpe Diem vs. Kohouti
N podzim to byl velmi vyrovnaný duel, který nakonec vydřel náš celek v poměru 3:2. Nyní se zdají Kohouti ve velké formě, vítězství nad Blue Flames B minulé kolo hovoří za vše. Svoji formu povrzují i svojí pozicí v tabulce. Nyní jsou na pěkném čtvrtém místě.

Vstřelí o víkendu branku do sítě soupeře Michaldo i Vláďa? 
Je jedno kdo ve kterém zápase, nebo jestli dají oba dva v zápase stejném. Otázka tedy zní jasně a já jsem zvědav na výsledek.
1: ANO
2: NE

Finsko vs. USA
Víkendový zápas MS v hokeji svede ve vzájemý duel domácí Finy a celek ze zámoří. Není nutno se zde dlouze rozepisovat, kdo sleduje MS má jistě přehled, kdo si jak vede.

ČR vs. Rusko
Prozatimní hra národního mužstva se mi zdá jakási neslaná nemastná. Porazit Rusy v současném rozpoložení se mi zdá jako kousek z říše snů. Ale nic není nemožné..

neděle 6. května 2012

Aktualizace zápasů jara

Díky vypadnuvší Santě Morganě z naší skupiny F, došlo k jakési změně rozpisu zbývajících zápasů, aby celky zbytečně nečekaly a nedocházelo v velkým prostojům. Jelikož jsem u bývalého rozpisu na pravé liště už smázl původní časy zápasů, nevím zda se změny dotkly i nějak nás. Každopádně zde uveřejňuji aktuální rozpis tak, jak ho odehrajeme v náslujícím období.. V liště napravo už jsou časy také opraveny..

13.5. Predators, Kohouti (13:00, 14:45)
27.5. Hlt Club (14:45)
03.6. Ethanol (12:15)
17.6. Madrid B, Žab.Vlci C (10:30, 11:30)

středa 2. května 2012

Tipovačka

Po dlouhé době opět měkdo v Tipovačce uháhl všechny tipy. O to větší radost mám, že jsem to byl právě já. Jistě mě to všichni přejete, že? Opak se povedl Olinovi, který selhal a prakticky ztratil naději na obhajobu titulu. K Olinovi se nepříjemně plazí Daníček a já, uvidíme, jestli se třeba už příště doplazíme, nebo zdechnem před cílem.. Výborný výsledek dosáhl i Vláďa, který ziskem 5ti bodů upevnil svoji první pozici a stvrdil svoji nadvládu.
Včera se objevila na stránkách anketa, zda chcete oživit tipovačku během následujících týdnů právě začínajím Mistrovstvím světa v Hokeji. Zatím hlasovalo šest lidí a všichni se vyjádřili pro, proto Vámm vyhovím a stane se tak.

AVM Metal vs. Saky Paky
Ač by se mohlo zdát, že AVM je jasný favorit, minulé kolo ukázalo, že i tento velikán skupiny dokáže klopýtnout. V následujícím kole se Dubův celek střetne s trpaslíky z malé vesničky zvané Sakypaky. Přesto, že se jedá o souboj druhého celku s devátým, není stoprcocentně vítěz dán. Sakům a asi i Pakům se podařilo na podzim soupeře dokonale zaskočit a připsali si na d favoritem snadnou výhru 4:0.

Antabus vs. West Žab B
Zde by se papírově mělo jednat o papírově jednoznačnou záležitost. Podzimní výsledek hraje ve prospěch Antabusu ve proapěch 5:1 a postavení v tabulce je také více než výmluvné. Pátý celek hraje s desátým. Favorit je dán, zde by WŽ pomohla jen černá magie.

Bohemians Praha vs. Tango Brno
Poprvé se v Tipovačce objevuje i naše první futsalová liga. Semifinálový souboj mezi brněnsým Tangem a pražskými Bohemians má za sebou úvodní střetnutí, které skončilo velký překvapením. Tango doma utrpělo porážku 3:4, kterou se musí pokusit v Praze odčinit. Před celou sérií byl favorit na postupšího do finále jasný - Tango. Nyní jsou šance vyrované.

Inter Milán vs. AC Milán
Milánské derby. Inter hraje doma a musí bodovat, aby se udržel ve hře o poháry, kde je velká tlačenice. Druhý celek italské Serie A AC Milán zasew nesmí ztratit body na vedoucí Juventus. Skončí zápas plichtou? 

Česká Republika vs. Dánsko
Úvodní střetnutí MS bývají vždy ošemetná. Navíc, když se náš národní celek střetne s nevyzpytatelnými Dány. Severské země jsopu na vzestupu a už dávno neplatí, že nebezpeční jsou jen Finové a Švédi. Už pár let dokazují velký boom i Dáni a Norové. Zkušenosti jsou však jistě na naší straně. Povede se nám vstup do MS?

Česká Republika vs. Švédsko
Druhý zápas naší repre je hned v sobotu s domácími Švédy. Bude to pekelně těžké utkání, kde pasovat favorita je nadlidský úkol.

Uzávěrka tohoto kola tipovačky je už v pátek, v 16:00. To začíná hokej, večer pak i 1.liga futsalu. V pátek večer tedy budeme už vědět už dva výsledky zápasů této Tipovačky. 
Tak čágo!

(MC) Hammer Petr

Kladivo Petr a jeho družina dokázala zápas s Donkeys rozhodnout už do poločasu. Nejen, že se muž s obrovskou ránou v noze trefil hned dvakrát, jako třešinka na dortu byla asistence Borise, jeho vůbec první v dresu Carpe Diem za jeho více než čtyřleté působení.

Bylo parné popoledne a šestice zbylých hráčů Carpe Diem se jeden po druhém došouralo na ZŠ Kamínky k odehrání jediného zápasu proti otloukánkovi naší skupiny, týmu Donkeys. Ríša a Pája na zápas nebyli povoláni díky poklesu výkonnosti a tak vše měl v rukou sextet vyvolených v následujícím složení. Nekwish, který dostal důvěru k navléknutí kapitánské pásky, Boris, Sykec, Petr, Michaldo a Vláďa.

Tým Donkeys odehrál těžké střetnutí s All Inem, kde jednoznačně podlehli a následně měli nastoupit proti nám. S All Inem se jim zranil jeden z pěti hráčů do pole a proti nám už tak nastupovalo torzo čtyř velmi vyčerpaných hráčů. Pichlavé a neúnavné slunce splnilo navíc svoji roli a tak jsme se mohli stát svědky pěkné podívané pod naší taktovkou.

Od začátku utkání jsme měli navrch. Neběhavý soupeř hledal na hřišti neexistující kaluže, kde by mohli smočit svůj obličej. Nekwishe během první půle ohrožovali pouze střelami od půlky, které náš golman chytající v životní formě kryl jako nic. Převaha zprvu nebyla tak markantní, jako začala být zhruba po pěti minutách hry. Převzali jsme otěže zápasu a už nepustili. Nejprve Boris nečekaně přesně nahrál na hrušku Petrovi. Ten se jako ještěrka prosmýkl kolem unaveného dubu a jeho kovadlina v pravé noze poslal neomylně míč k levé tyči do protipohybu brankáře. Krásný okamžik hodný potlesku. Po chvíli bylo skóre navýšeno. Střelcem nyní už můžu říct z povolání, se stal opět hammer Petr, když naprosto po totožné akci, ovšem nyní nahrával nešťastně soupeř, umístil svojí jedovku nechytatelně ke stejné, levé tyči. Kdyby obě akce pouštěli v televizi po sobě, leckdo by si pomyslel, že se jedná o replay. Tento muž se stal hrdinou okamžiku a snad i celého zápasu. Do poločasu jsme stihli skóre ještě jednou, naposledy navýšit. Boris přiťuknul míč brazilci Bebému, který v záklonu prudce napnul síť, která obepíná branku. Pěkná utěšená střela zhruba z pěti metrů. Naše převaha byla markantní, soupeř se skutečně před Nekwishe dostal tak ve dvou případech.
V poločase se stalo něco, co se dalo očekávat, ale nikdo to neočekával. Soupeř přišel s tím, že jejich fyzický fond hlásí total error a je načase se dohodnout na ukončení špílu. Po dohodě bylo svoleno, protože naši borci i po polovině zápasu byli slití potem stejně jako hráči soupeře. V zápase tedy bylo uvedeno, že soupeř pro nedostatek hráčů schopných hraní ukončil zápas s výsledkem 3:0. Zde bych se chtěl omluvit Nekwishovi, který byl tento zápas kapitánem a asi měl o osudu rozhodnout po vzájemné domluvě s týmem právě on. Nakonec dav zvítězil a rozhodl tak celý tým. Příště budeme chytřejší, drahoušku.
Carpe Diem vs. Donkeys 3:0
branky: Petr (Boris), Petr, Michaldo (Boris)

Získali jsme zaslouženě potřebné body na které můžeme navázat už za 10 dnů při střetnutí s posledními Predators a nyní už čtvrtýmy Kohouty.

Děkuji hráčům za odehrání zápasů a zisk tří bodů, které nás posunuli na 7.místo tabulky. Rozdíly jsou zde minimální a na 4.flek ztrácíme pouze 5 bodů, což není neřešitelné. Třetí ŽV B už si zřejmě svůj post v klidu pohlídají.