čtvrtek 10. května 2012

Nový futsalový Bůh: Mrazič


Rád bych zde zavzpomínal na jednoho z neproduktivnějších, či možná nejproduktivnějšího střelce historie Carpe Diem co se týče brankového průměru. Jeho brankový průměr zápasy / branky zastínil tehdy další velké hvězdy hrající v oranžových dresech, počínaje Olinem a Pájou konče. Ano, jedná se o Bombermana Mraziče.

Po jeho přestupu do Slovanu po minulé sezoně se tento unikátní hráč dlouho hledal, nemohl si ve vápně najít tu svoji pověstnou střeleckou parketu. Spolupráce s novými spoluhráči mnohdy pokulhávala, nutno podotknout že především ze strany spoluhráčů, na které si stěžoval. Docházelo k mnoha konfliktům, někdy i vyhroceným. Nyní však konečně sherně i střelecky explodoval naplno. Dvěma krásnými střelami (když se pokaždé položil plnou vahou) rozhodl poslední utkání Slovanu B proti Celeanu (2:1), stal se oslavovanou první hvězdou utkání a postaral se tak o důležité tři body pro tým. Lidé ho plácali po ramenou a on konečně pocítil ten nádherný pocit zadostiučinění. Od té doby Mrazič víří optimismem a horlivě očekává další zápasy. Konečně si začal věřit a s přesvědčením, že hra Slovanu bude stát především na něm a jeho výkonech se dá dojít skutečně dosti daleko. „Sebevědomí je ve futsale někdy důležitější než samotný um“, pronesl bezprostředně po zápase šťasný hráč. 

Kdy nastal zlom? Martin často hrával jako tělo bez duše, na hřišti sice chtěl být všude, ale nebyl nikde a právě toto rčení z úst Jaromíra Jágra, které mě nedávno Mrazič pouštěl na youtube.com to v něm konečně zlomilo. „Nová role vůdce Slovanu mi zkrátka sedí a náramně prospívá. Jsem silný.“, dodal Mrazič.

Věřím, že optimismus a dobrá nálada Mrazičovi zůstane po celé jaro a branky mu budou padat. Nám jen můžou zůstat oči pro pláč, že jsme nedokázali tak výborného futsalistu udržet ve svém týmu. Bohužel.. Jeho prosazení se ukázalo být pouhou otázkou času. Nový futsalový Falcko je tu! Futsalový světe třes se!