úterý 30. srpna 2011

Změny pravidel

Chtěl bych Vás seznámit s malými úpravami pravidel, které se mě dostaly do ruky. Platnost je od 1.9.2011, tedy od nové sezony.. Pořádně si je přečtěte, ať netrdlujem..

Platnost pro soutěže B.A.F. od 1.9. 2011

1. Hráči při oddechovém čase mohou být na hrací ploše, náhradníci ne. Občerstvování během oddechového času na hrací ploše není povoleno. Střídání je povoleno až po ukončení oddechového času.

2. Přímo z výkopu nemůže být dosaženo branky.


3. Pokud hráč úmyslně brání rozehrání autového kopu stoupnutím si před
míč a zahrávající hráč jej úmyslně trefí míčem, tak jsou napomenuti ŽK oba dva.

4. Míč při rozehrání autového kopu musí stát na postranní čáře, nebo do 25cm od ní směrem ven z hřiště.

5. Při autovém kopu je povoleno přešlápnout do hřiště, ale noha se musí
alespoň svojí částí dotýkat postranní čáry.

6. Při nedodržení limitu 4 vt. při rozehrání rohového kopu následuje výhoz od branky.

To jest vše. Doporučuji novým členům klubu pročíst i klasická pravidla.. Najdete je zde: http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=21

pondělí 29. srpna 2011

První víkend TIPOVÁNÍ

Tipovací soutěž tedy začíná. Pravidla se od minulého ročníku nezměnily, za což jste určitě rádi. Hodně inovací mnohdy nedopadne na úrodnou půdu a ze zlepšováku se stává paskvil, proto sázím na zavedený způsob z minulého roku.

Ještě předtím si dovolím něco málo z pravidel.. Zápasy k tipování se budu snažit zapsat do odkazu „TIPNI SI“ vždy nejpozději ve středu. Pokud se tak nestane, su v nemocnici, nebo pod drnem. Vaším úkolem je své tipy zapsat k příslušnému odkazu a to nejpozději do pátku 24:00 hodin. Kdo napíše své tipy později, bude bez milosti zbaven mužnosti a jeho tipy se pro onen víkend nezapočítávají.

Tipuje se opět formou 1- výhra domácích, 0 – remíza, 2 – výhra hostů.

Tipovat může každý, bez rozdílu věku, pohlaví a všech jiných rozdílů. Jen černochy bych nesnesl (samozřejmě ve smyslu černých pasažérů, tzn.podvodníků, kteří by vystupovali pod dvěmi jmény, např. Olbramovič / Bývalá Královna) Tímto chci vyzvat i bývalé tipující, jako byl Kuba, že se klidně může zapojit také. Do soutěže se může zapojit tedy každý a to kdykoliv..

Podzimní část tipování začíná prvním víkendem, kdy hraje své zápasy Carpe Diem (3.9.) do posledního podzimního špílu CD (13.11.) Podzimní tipování bude tedy trvat něco málo přes dva měsíce. To samé se bude dít i na jaře. Zjistíme tedy podzimního krále, toho jarního, ale hlavně celkového, který za své vítězství získá sadu tatranek. Na předsezónní schůzi se teprve dohodne, zda to budou tatranky ve formě oplatků, nebo tatranek za krk.

A teď to nejdůležitější..

Veškeré změny pravidel si vyhrazuji. Může k nim dojít kdykoliv a jakkoliv. Nebudu tolerovat žádné remcání. Každé takové počínání bude „odměněno“ odpočtem bodů dle závažnosti provinění. K odpočtu může dojít kdykoliv a to i opakovaně. :-)))

Není možné, aby Král klubu byl na chvostu tabulky, proto jsem vymyslel důležité pravidlo, které přijměte za své.. Pokud neposbírám tolik bodů jako vy, budu vždy a za všech okolností v celkové tabulce jeden bod nad posledním tipujícím..:-)))

Tak, toliko z pravidel..

A nyní už k prvním tipům. Dovoluji si hned na první víkend udělat důležitou jednorázovou změnu. Jelikož se v Evropě nehrají soutěže a je kvalifikační přestávka nároďáků, termín zapsání posledních tipů stanovuji nyní na pátek 20:00. První zápasy, které jsou v nabídce se totiž hrají už v pátek! Jasné, pánové??

2.9. - pátek
Bulharsko vs. Anglie

Anglie vévodí skupině a v dosavadním průběhu kvalifikace. Do těchto chvil neokusily hořkost porážky. Dokáže Bulharsko v čele s Berbatovem Anglii zkomplikovat cestu na ME?

2.9. - pátek
Irsko vs. Slovensko

Brutální tlačenice, taškařice a nebál bych se říci i třenice nastala v nejvyrovnanější kvalifikační skupině B. S třinácti body jsou na čele Irové, rovněž s třinácti na druhém místě Rusové a aby toho nebylo málo 13 bodů mají i třetí Slováci. Slovenská reprezentace se vydala do Irska urvat důležité body, Irové však nedají kůžičku lacino.

3.9. - sobota
Skotsko vs. Česká Republika

Očekávaná zápas podzimu. Naše reprezentace se potácí ve srabu a Skotský soupeř bude dle mého názoru nad naše síly. Mizérie předvedená v Norsku nechť toho důkazem. Naše banda kopáčů na Skoty zkrátka mít zřejmě nebude, i když bych se rád mýlil.

3.9. - sobota
Sezimovo Ústí vs. Zbrojovka Brno

Trapas a zklamání, jen těmito slovy se dá popsat vstup brněnského týmu do druhé ligy. Ze čtyř zápasů jsou na kontě Brňáků dvě remízy a stejný počet proher. Potácí se na sestupovém 15.místě. I přesto, že Brno posílilo o veterána Vaška Kolouška, ani to nepomohlo v posledním kole se Střížkovem k prvnímu plnému bodovému zisku. Podaří se konečně naplno bodovat s devátým Ústím? Tipněte si..

4.9. - neděle
Carpe Diem vs. All In

V našem druhém zápase prvního víkendu se střetneme s týmem All In. Dokážeme bodovat? Troufnu si říci, že bychom mohli být mírní favorité, ovšem na druhou stranu budeme mít už v nohách těžký zápas s Blue Flames B. Netroufnu si tedy odhadnout, jak to celé skončí.. První zápasy sezony jsou vždy ošemetné..

4.9. - neděle
Počet branek

Na paškál jsem si vzal i náš první zápas dne. Tentokrát ovšem bez tipu na vítěze, ale chtěl bych po vás tip, kolik padne v zápase Carpe Diem vs. Blue Flames B branek. Dokážeme se hned v prvním utkání probrat z brankové impotence loňska? Bude první zápas podzimu přestřelka, nebo nezajímavé nudné vyčkávání.. Kolik padne v tomto zápase branek celkem?

1: padne 0-5 branek

2: padne 6 a více branek

Přeji šťastnou ruku při psaní tipů a jak už jsem poznamenal, tentokrát vyjímečně tipy už do pátku 20:00. Čágo!

sobota 27. srpna 2011

Chcete opět tipovat?

Pánové, během loňského jara se rozběhla paralelně na stránkách tipovací soutěž, která trvala až do konce soutěže. Dle mého názoru byla celkem úspěšná, jelikož se jí pravidelně účastnilo zhruba 6-8 lidí.

Chtěl bych se Vás zeptat, zda máte zájem si zatipovat i letos. První podzimní kolo se kapem blíží a abych dodržel termín pro vypsání zápasů (středa), je nejvyšší čas zjistit, jak jste na tom..

Prosím, aby Ti kdo by chtěli tipovat i letos se napsali na diskuzi (kdo zájem nemá, nemusí). Podle počtu zájemců soutěž buď spustím, nebo ne. Nemá cenu dělat divadlo pro tři lidi..

Svůj "zájem" piště nejpozději do úterka, abych ve středu mohl soutěž zahájit..

pátek 26. srpna 2011

Dresy - výsledek kompletace

Takže... posbíral jsem informace ze všech stran a sesumíroval to vše dohrmady. Chtěl bych Vám poděkovat za dobrou spolupráci. Asi se podařilo nalézt všechny dresy..

DRESY:

dres číslo 2 - Borisův dres, má ho doma

dres číslo 3 - měl by mít doma Boris

dres číslo 6 - Martin odevzadl, mám ho doma já

dres číslo 7 - Vláďův dres, má ho doma

dres číslo 8 - mám ho doma

dres číslo 9 - měl by mít doma Boris

dres číslo 10 - měl by mít doma Vláďa

dres čéslo 13 - mám ho doma

dres číslo 16 - Ríšův dres, má ho doma

dres číslo 20 - můj dres, mám ho doma

TRENKY A ŠTULPNY:

já mám doma: 6x trenky + 6x štulpny

Michaldo má doma: 1x trenky + 1x stulpny

Ríša má doma: 1x trenky + 1x štulpny

Boris má doma: 1x štulpny

Celkem je nalezeno: 8x trenky + 9x štulpny

Vláďa ve článku napsal info jen o dresech, nemáš i nějaký trenky a štulpny? Jak vidíte, pár věcí ještě zbývá dohledat. Kouknětě se prosím ještě jednou, jestli se někde něco nepovaluje, to samé udělám i já, ať to dáme do kupy..

Ve středu je trénink a rád bych, aby se mě zde sešly všechny dresy. Tímto bych chtěl poprosit, aby Ti co na trénink jdou mě je donesly ti co nejdou, aby je předali těm, co jdou.. Všechny je vyperu a předám Vám je v neděli na zápase..

Na diskuzi otevírám ještě jeden nový odstavec na konečné dořešení otázky trenek a štulpen..

čtvrtek 25. srpna 2011

Opět změna ve skupině..

Nejedná se o změnu termín, nýbrž o změnu soupeře. Ze skupiny nám vypadl Wine Life a nahradil ho celek Santa Morgana, který loňský ročník žádnou soutěž nehrál. Zařadil se tak po bok Predátors a Kohoutů, jakožto velká neznámá tohoto ročníku..

Kompletace dresů - DÚLEŽITÉ !

Je více než nutné, dát během příštího týdne do kupy dresy. Ty se rozsypaly po sezoně všemi směry (především díky turnajům) a je nejvyšší čas celou sadu deseti dresů před sezonou zkompletovat. Někdo má doma dva, ten kdo by měl mít, dres nemá.. proto Vás chci všechny poprosit, abyste na diskuzi napsali, jaký, nebo jaké dresy doma máte. Chci číslo dresu a jestli máte i trenky a štulpny..
.

Já mám doma čtyři dresy, teď z hlavy nevím jejich čísla, až dnes dojdu domů, napíšu na diskuzi jejich čísla a kompletnost, tak jak to udělá každý..
.
Děkuji za brzkou odpověď a bezproblémovou spolupráci.

První trénink proběhl

Včera jsem šli poprvé trénovat. Trénink se konal na hřišti střediska mládeže Salesko, na ulici Kotlanova v Líšni.

Antabus se sešel snad v plné síle, v takovém počtu jsem je ještě nikdy neviděl. No možná viděl, kdysi v Řečkovicích, ale tato vzpomínka je už hodně fousatá. My jsme se sešli v počtu 5ti lidí - Petr B., Michaldo, Boris, Pája a nový hráč Martin. Nakonec se z tréninku omluvil jak Ríša, tak už v pondělí náš druhý nový mohykán, Petr S.. Na první trénink dorazila kouknout i Cita, dovedla si na vodítku Martina M., který neváhal a zahrál si s námi. Bylo nás tedy 6.

Včerejší večer panovaly dusné podmínky, Slunko už sice zapadlo, ale hutný vzduch by se dal krájet a mazat na chleba. Druhou poznámkou kterou si neodpustím byly rozměry hřiště. Tímto nechci říct, že hřiště bylo špatné, to nikoliv. Chci jen říct, že se hrálo na hřišti s opoznáním menšími rozměry, než klasickými. V tento parný den to bylo jen k užitku, nemuseli jsme se tolik hnát a všechno bylo jak na dlani, tedy kdyby byla fyzička.. Jinak zázemí hřiště a hřiště samotné bylo v perfektním stavu.

Průběh trenálu.. Naše tréninková výkonnost upadala v přímé souměře s úbytkem sil. Troufnu si říct, že prvních dvacet minut z šedesáti minutového tréninku jsme byli lepším týmem, což se odrazilo i ve vstřelených brankách v síti Víti. Zhruba od 20 minuty jsme iniciativu nechtěně, ale nuceně předali Antabusu a ten ji až do konce tréninku pevně držel v rukou. Naprosto jsme odešli fyzicky, mnohdy se nám nedařilo pokrýt hráče soupeře, který působil, jak by shltal před tréninkem koš baterií Energizer. Hýřili aktivitou až do posledních minut a my povětšinou plandali nohama a měli z nich spečenou vánočku. Co se týče skóre, přestal jsem ho počítat,a le bezesporu vyhrál Anatbus, který skóre v druhé polovině trenálu otočil.
Každopádně to byl první trénink, nemůžeme čekat zázraky. Počasí sice působilo na oba týmy stejně, ale na nás se podle mého o trochu odrazilo víc. Nevím, jestli to bylo tím, že Anatbus měl o jednoho hráče víc než my, ale je to tak.

Jsem moc rád, že první trénink už proběhl.. Možná, někdo mohl nabýt falešného dojmu, že když teď hrajeme tu třetí třídu, budeme moc zápasy odchodit, nebo jakkoliv zlehčovat a myslet si, že se to nějak zvládne. Pokud ale budeme na tom fyzicky stejně, jak ukázal první trénink, na první pětku ve skupině můžeme směle zapomenout.

Musím se zmínit o Martinovi, který nehrál vůbec špatně. Myslím, že fotbalově na tom je dobře, fyzicky stejně jako my všichni ostatní :-), dovolil si i pár parádiček a jeho přihrávky měli hlavu a někdy i patu. Je těžké soudit po prvním tréninku, navíc na "neregulérním" zmenšeném hřišti. Co se týče ostatních věcí, nezbytných k hraní futsalu, na nich se bude muset zapracovat stejně jako u všech, kdo okusí poprvé soutěžní futsal. Z rad otce Furatha vím, že futsal je především o kvalitním bránění nejen obránců, ale i útočníků a tak se k tomu musí i přistupovat. Stále si hlídat svého hráče.. Naučili se to jiní, tehdy nezanabohové soutěžního futsalu, jako legendární Speedy Kuba, či Petr.

Příští trénink by už měl být konečně v areálu Boby, podle plánu. Kdyby se ale opět vyskytl nějaký nečekanec, je možné domluvit stejné hřiště, kde jsme hráli včera. Každopádně první volba je Boby, pokud by mělo dojít ke změně, budu Vás informovat.. Trénink ale stoprocentně bude, buď Boby, nebo Líšeň.

úterý 23. srpna 2011

Trénink - ZMĚNA !!

Zítřejší trénink se neuskuteční podle plánu v novém areálu Boby centra, jak bylo sděleno, ale na hřišti v Líšni. Čas zůstává ( 19 - 20h ), přesné místo sdělím buď dnes večer, nebo během zítřejšího dopoledne na diskusi k tomuto článku. Proto všechny účastníky tréninku prosím o skouknutí stránek dnes večer, nebo zítra ráno, ať víte, kde trénink vůbec je..

Také mě to sere, nemyslete si..ale vina není ani na naší straně, ani na straně Antabusu.. Vina je zde:

(zkopčeno ze stránek Anatbusu - slovo Císaře Poldy)

"Dnes mi přišla zpráva, že při včerejší generálce došlo k technickým závadám(nevydrželo osvětlení a povrch prý taky není ještě dostatečně nachystán). Všechny úvodní tréninky všech týmů se přesouvají až na příští týden. S Peťou jsme narychlo zajistili náhradní hřiště v Líšni ve stejný čas v 19:00. Odkaz na hřiště s mapkou dá Peťa do diskuze. Doufám, že to nikoho neodradí a bude maximální účast!"


V to samé věřím i já. Doufám, že Vás změna neodrarí a dorazíme v dostatečném počtu. V tuto chvíli bychom měli být ve složení.. Potvrzení: Pája, Martin, Petr S.. Nepotvrzení, ale bez omluvy, tzn, že se s nimi počítá: Michaldo, Boris, Ríša, Petr B..

Nebude se jednat o standartní futsalové hřiště, abych krotil vášně hned v úvodu, futsalové branky tam jsou, sprchy by měly být také.

Jak bylo psáno Poldou, je to alternativní řešení jen pro tento trénink, příští týden by už hřiště na Boby mělo být v pořádku a měli bychom se nastálo přesunout tam..

Budu se na Vás těšit.. Sraz bude čtvrt hodiny před trenálem, v 18:45.

Cesc z Barcelony do Carpe, předsezonní schůze BAF

Včera jsem se zúčastnil povinné předsezónní schůze BAF, konané v Novém Lískovci, restaurace Okruh. Zde jsem odevzdal startovné a nechal potvrdit soupisku pro letošní sezonu.

Na soupisce nakonec přibyla naše nejčerstvější posila, Petr Svárovský. Je to kámoš naší druhé nové akvizice Martina Vonšáka. Spolu chtěli před sezonou založit nový mančaft, ale pro nedostatek schopných a spolehlivých lidí zvolili alternativu přidat se k zavedenému celku, jakým bezesporu jsme..

Získáváme tak druhé nové jméno do svých řad a jsem velice zvědav, jak si oba greenhorni v oranžovočerném budou vést. Každopádně došlo k důraznému omlazení týmu. Místo vyčpělého Mraziče a silně průměrného Dana přichází ročník 1988 rovnou ve dvojím vydání. Jediný Kuba z trojice ochozích by svým věkem a výkony do týmu zapadl.

Vítám tak v týmu novou tvář, Petra „Cesc“ Svárovského.

Útočný fotbal - hlavní téma Zdeňka Poláka na schůzi BAF. Předseda futsalu nabádal všechny zúčastněné vedoucí týmů k útočně laděné sezoně. Trend vstřelených branek od minulých sezon prudce klesl, což futsalu dle jeho slov doslova škodí.

Dále byl na schůzi odsouhlasen rozpis sezony, předány poháry za vítězství v minulém ročníku. Za sestup jsme se bohužel poháru nedočkali. Ohledně pravidel nedošlo k žádné změně.

pondělí 22. srpna 2011

Cíl pro nadcházející sezonu stanoven

Dlouho jsem přemýšlel nad tímto článkem a lámal si hlavu, jaká bude jeho náplň. Rád bych zhodnotil naše šance v nadcházejícím ročníku a tak nějak stanovil cíl, kterého bych chtěl s klubem dosáhnout..

Mohlo by se zdát, že jakožto jediným sestupujícím z 2. třídy v naší skupině bychom měli převzít roli favorita. S tímto názorem bych nesouhlasil. Kádr přes jarní pauzu nabral opět jiný směr, co se týče sestavy a přihlédneme li k neutěšené situaci v klubu během jarního části loňského ročníku, je nutné naše ambice, které by do nás kdokoliv vkládal, brát s rezervou a krotit se. Na místě je střízlivost a reálné posouzení šancí na úspěch.

Jako favorita skupiny vidím bezpochyby Žabinské Vlky C. Jak řekl jeden z uznávaných holandských internacionálů Oleen vad der Bell, s Žabinskými Vlky je třeba počítat v jakémkoliv stavu, či skupenství. I jejich „C“ celek má nesporné kvality i přesto, že mnoho jejich hráčů překročilo hranici 35, ba někdy i 40 roků. Směs zkušeností a radosti ze hry je ten nejobávanější koktejl, který dle mého názoru bude jen těžko porazitelný.

Spolufavoritem skupiny je jednoznačně Blue Flames B. Všeobecně mám za to, že prim v naší skupině pro tento ročník budou hrát celky s přívlastkem B, nebo C. V loňském ročníku polovinu sezony odehrálo v Béčkovém týmu Modrých Plamenů mnoho hráčů z Ačka a na výsledcích a konečném umístění to bylo znát. (zdroj – stránky Bl.Flames) Vyhráli 3A třídu. Pokud se bude situace opakovat a za Plameny nastoupí i letos Áčkaři z Okresního přeboru, budeme možná namydlení a body se jen těžko připíšou na nás účet.

Dále je situace otevřenější a v mých smělých plánech je snad prostor i pro nás. Troufám si tvrdit, že spolu s Madridem B a Ethanolem bychom to mohli být právě my, kdo by se mohl pohybovat s těchto patrech skupiny. Mírně bych z této trojice favorizoval Madrid B už z toho důvodu, jaký jsem psal o pár řádků výše. Nikde není napsáno, že nemůže dojít někdo z Áčka a rázem tu máme jiný celek.

Carpe Diem a Ethanol. Sice je to výstřel od boku, ale snad bych mohl mít pravdu a náš klub se dokáže udržet do 5.místa ve skupině. To je můj cíl pro letošní podzimní část, pozice do pátéto místa. Z Carpe po sezoně odešel Kuba, Martin M. a Dan. Naopak přišel Martin V. a možná se uskuteční ještě jeden přestup. V tuto chvíli nedokážu odhadnout, jak moc dojde k nahrazení, nebo naopak převýšení výkonnosti ochozích novými hráči. Je to velká neznámá, která stoprocentně ovlivní výkony celého týmu buď k lepšímu, nebo horšímu. Zkrátka je to vo hviezdach, jak by řekl Paľo. Velkou roli bude hrát rovněž docházka, ve které jsme byli příkladně nezodpovědní. Jsem si jist, že jste si žalostné statistiky minulé sezony vzali k srdci a nebude se opakovat situace, která málem tým rozklížila nadobro. Spolehnout se v nadcházející sezoně jistě budeme moct opět na občas nevyzpytatelného Nekwishe a sázka na jistotu by mohla být i v případě Vládi, který minulou sezonu brankově přímo explodoval.. Jsem zvědav na mnoho věcí, které nás letos čekají..mám o nich jistý obrázek a čekám, jak se moje očekávaní naplní. Ať už se jedná o Michalda, či Sykec. O novém přírůstku v podobě Robinha nemluvě..

Situace dále ve skupině je plně otevřená. Sešlo se zde mnoho vyrovnaných celků. Z tohoto klubka může kdokoliv nenadále vylétnout, ale rovněž kdokoliv zahrabat na posledních pozicích skupiny. Pevně věřím, že do klubka se nepřimotáme i my a odehrajeme soutěž v klidném průměru, či nadprůměru skupiny.

Sestava pro ročník 2011 / 2012 tedy zní takto:

Nekwish, Boris, Ríša, Sykec, Michaldo, Vláďa, Petr, Martin, Pája.

Sestava snad bude rozšířena ještě o jedno nové jméno. Vše musí být dořešeno v tomto týdnu, tak se aktualitu ohledně příchodu dozvíte co nejdříve. Můžete si všimnout, že v současnosti máme 8 lidí do pole, není to moc, ale ani málo.. bude záležet na nás, jak budeme chodit..

Nerad bych zapomněl na jednu veledůležitou věc, o které jsem psal asi před měsícem. Největším úkolem, který je před nás položen je ten, abychom si začali futsal opět užívat. a hrát pro radost. Týmu se zhostila dobrá nálada, kamarádství vzkvétalo a na zápasy a tréninky se chodilo s chutí..

Výměna Tropy Elite za Hlt Club

Další změna se udála v naší skupině F. Na postu posledního do party se už vystřídal Bastr s Tropou Elite, poslední aktualizace přinesla zbrusu nového soupeře a to Hlt Club.
Hlt Club minulý ročník zápolil v 3E třídě a na jejím konci se usadil na 7 místě skupiny. S tímto menčaftem jsme se po dobu působení klubu ještě nesetkali, takže to bude pro oba celky premiéra.
Dnešním dnem by měly být definitivně uzavřeny všechny brněnské soutěže, změn bychom se tedy u zřejmě dočkat neměli.. I když nikdy neříkej nikdy..

pátek 19. srpna 2011

!! Tréninky !!

Je to tady! Počínaje příští středou máme tréninky! Konečně došlo k položení nové umělé trávy v areálu Boby a tak se můžeme směle pustit do futsálku.

Veškeré zařizování má na svědomí Polda z Antabusu, za což mu děkuji.

Místo tréninku: Jak už bylo zmíněno, tréninkové stanoviště je v areálu Boby Centra. Možná jste tam někdo hrál velký fotbal (já ano).. mělo by to být tam, kde byla původní tréninková vysoká umělá tráva. Ta byla nyní nahrazenou nízkou, futsalovou. Areál by měl být nový – nová tráva, nové sprchy, nové kabiny, takže paráda..

Čas: Tréninky budou každou středu od 19:00 do 20:00 hodin počínaje tou nadcházející 24.srpna! Takže oprašte kopačky, namastěte olejíčkem svalstvo a za pár dní jdeme na to.. Sraz bude vždy 10 minut před tréninkem (18:50), abychom přesně od 19 začali hrát a nezevlovali tam do čtvrt a z tréninku bylo hovno..

Cena: Příjemná se zdá i cena, když přihlédneme k tomu, že je vše nové. Komplet za hodinu by to mělo být 300 korun.(hřiště, kabiny, sprchy v ceně)

Takže se pánové těším a věřím, že budeme chodit v hojném počtu, vždy minimálně v 7-8 lidech.

Důležitou věcí spojenou s tréninky jsou omluvenky z nich. Aktualizoval jsem odkaz na „omluvenky tréninky“ a tak se do omluvenek prosím pište, pokud víte, že nedorazíte. Krajní termín omluvy, na který bude brán zřetel je předcházející den do večera, tj. do úterka. Kdo se omlouvat nebude a chodit taky ne, toho budu kázeňsky řešit, bez milosti.

* poslední věcí, co mám na srdci je aktualizace „omluvenek zápasů“. Konečně jsem se k tomu dostal a tak kdo ví, že na některý z víkendů sezony nebude moct dorazit, nechť se zapíše tam..

čtvrtek 18. srpna 2011

Nová anketa

V nové anketě na stránkách se dozvíme, jak si vlastně věříme před nadcházející podzimní sezonou. Jsem zvědavý, jak to celé dopadne. O našich šancích ve skupině se budu podrobněji zaobírat v jednom z následujících článků.

Otázka zní.. Jak si bude stát Carpe Diem po podzimní části v tabulce?

středa 17. srpna 2011

Tropa Elite - poslední do skupiny

Včera bylo odtajněno kompletní složení všech skupin. Doufejmě, že už nedojde k žádné úpravě.. Všichni v naší skupině jsou regulérně přihlášeni, tak by změna hrozit nemusela..
Dříve avízovaný Bastr zřejmě nepodal přihlášku včas a tak k nám do skupiny přibyl zbrusu nový poslední soupeř, celek Tropa Elite. S Tropu jsem se už jednou setkali a to ma turnaji Foremo Cup na Lesné  zhruba před dvěma a půl roky.. Utkání skončilo drtivým vítězstvím Carpe Diem v poměru 8:2. Tehdy však hrála úplně jiná sestava, než jaká nastoupí tuto sezonu a tak vázat se jakkoliv na tento zaprášený výsledek je nesmysl. Tropa Elite hrál vloni 3G třídu, kde skončil na 8.místě.

Kompletní složení naší skupiny tedy zní takto: (seřazeni dle úspěšnosti  loňského ročníku)

Carpe Diem - sestup z 2D třídy
Blue Flames B - 1.místo 3A třída
Žabinští Vlci C - 1.místo 3E třída
Ethanol - 5.místo 3E třída
Madrid B - 5.místo 3F třída
Tropa Elite  - 8.místo 3G třída
All In - 9.místo 3F třída
Wine Life - 9.místo 3G třéda
Donkeys - 11.máísto 3F třída
Predators - nehráli
Kohouti - nehráli
.
Potvrzený rozpis zápasů se zde na stránkách objeví během příštího týdne. Je téměř jisté, že k velkým změnám ohledně termínů nedojde.. Bude však oproti předběžnému potvrzen rozpis s Tropou Elte místo Bastru. Sledujte stránky..

Zítřejší "bleskovka" zrušena

Z důvodu malého počtu hráčů na obou stranách: my - 4, Antabus - 5 lidí, je zrušena čtvrteční futsalová hurá akce vyhlášená včera, v úterý. Pokud bude následovat nějaká další, bude na to snad více času a sejdeme se v hojnějším počtu, ať to za něco stojí.. Takže přihlášení zítra nechoďte, prosím.

úterý 16. srpna 2011

Blesková akce

Dnes mě volal Polda - šéf Antabusu, že ve čtvrtek bychom si mohli jít kopnout na plácek v Líšni. Je tam umělá tráva, ale nejedná se o klasické futsalové hřiště..
Prozatím nevím kde přesně, ani v kolik hodin, ale je jisté, že dříve než v 19 hodin by to nebylo...
Obdrželi jste ode mě esemeskou upozornění na tuto akci, prosím Vás tedy, aby jste se všichni vyjádřili na KLASICKÉ DISKUZI K ÚČASTI. Ať jdete, nebo nejdete.. Potřebuju do zítřka - poledne vědět počet zúčastněných.

Děkuji za vstřícnost a rychlou reakci.
O čase a místě akce bych Vás zítra v odpoledních hodinách informoval..

Předsezonní schůze klubu

Jelikože a protože se schyluje k začátku nové sezony, bylo by na místě se sejít a poznat se navzájem.. Myslím totiž, že se málo známe. 
V posledních 2 týdnech, které zbývají do startu naší soutěže totiž možná do klubu bude draftováno ještě pěkný pakl nováčků, tzv. rookies. No dobře, pakl to nebude, ale možná klub ještě bude posílen a jedno až dvě jména. V současnoti jsme na tom tak, že máme 8 lidí do pole, přičemž musíme přihlédnout ke zkušenostem z minulé sezony, kdy polovina týmu nechodila. Proto se nezdráhám tým rozšířit ještě o pár kousků.
O čem jsem ale chtěl psát, je předsezonní schůze klubu..
Schůze se bude konat v pátek 2. září 2011 obligátně ve Varně. Čas bude upřesněn dle domluvy s tamním hlavním výčepním Nekwishem. Věřím v silnou účast..
Akci lze pojmout také jako chlastací, pro ty, kteří budou mít roupy..proto je zván i široký okruh přátel klubu. Snad někteří z Vás do neděle vystřízliví..
.
Prosím o potvrzení účasti všech, kdo mají zájem přijít si poklábosit a popít pár Svijan se Zelenou.. (kvůli rezervačce) - OMLUVENKY TRÉNINKY.

středa 10. srpna 2011

Předběžný rozpis zápasů

Konečně Vám mohu představit předběžný rozpis zápasů letošního podzimu. Říkám předběžný, to znamená, že ho berte mírně s rezervou...může se cokoliv ještě změnit. Předpokládám, že změny by se ale týkaly spíše obsazení skupiny, než dat zápasů.. Pokud by se měnilo i datum, budete obeznámeni včas. 
Sezona nám tedy začíná co nevidět.. už 4.září, což je něco málo přes tři týdny.. Zápasy by pak měly být pravidelně každých 14dní, bez vyjímky.
V naší skupině stále není potvrzen poslední účastník. V propozicích není zvýrazněn tučně, což znamená, že neodevzdal zatím přihlášku. Znepokojující je, že ten co zatím neodevzdal přihlášku a je připsán k nám do skupiny je tým Bastr. Nevím jakto, ale tým Bastr hrál vloni OKRESNÍ PŘEBOR! a letos je zapsán do třetí třídy! Netuším, co se v týmu mohlo stát, proč se rozhodli hrát nejnižší soutěž, každopádně to pro nás znamená, že pokud nakonec přihlášku dají, čeká nás soupeř asi hodně, hodně silný. V kombinaci s Žabinskými Vlky C a Blue Flames B (oba vítězové loňského ročníku, odmítly postoupit) to vypadá na hodně nabitou skupinu, ve které se šance na výraznější úspěch smršťuje o pěkných pár procent níže. Nemalujme však čerta na zeď, sezona ještě nezačala, Bastr zatím přihlášku neodeslal.. uvidíme, jak se situace vyvrbí.. Každopádně jak už kdysi řekl moudrý Antonius Maximus Decimus, každý zápas začíná od nuly a šance jsou tedy vyrovnané..
Perličkou je (kterou by si určitě každý nechal rád ujít), že celou soutěž zahajujeme úplně prvním zápasem.. Sezonu zahajuje s Blue Flames B, tedy těžký soupeř na úvod.. Naopak sezonu uzavíráme 11.listopadu zápasem s Vlky ze Žabovřesk. Veškeré zápasy budeme hrát na nově zbudovaném hřišti ZŠ Kamínky 5 v Novém Lískovci. Na tomto hřišti, ještě než byla položena umělá tráva, jsem strávil své dětství a odehrálo se zde plno památných bitev kamarádů z Kamínek, což jsou Martin a Vláďa Mrázkovi, Lukáš a Jirka Čejkovi, Olin, Ríša a já, Pája (všichni zde chodili i na základu). Do lískovecké party sice tehdy nepatřili Nekwish a Sykec, ale i tito zde tuto školu navštěvovali, protože byli mými třídními spolužáky. Mnoho z ná se tedy vrací na místo činu a sezona tak pro některé bude mít i mírně nostalgický nádech. Pro mě jistě.

4.září
9:00 Blue Flames B
9:45 All In

18.září
13:00 Donkeys

2.října
13:00 Predators
14:45 Kohouti

16.října
14:45 Bastr

30.října
12:15 Ethanol
13:00 Wine Life

13.listopadu
10:30 Madrid B
11:30 Žabinští Vlci C

Opakuji, že se jedná o předběžný rozpis, o veškerých změnách Vás budu informovat.. V brzké době opět aktivuji "omluvemkový list pro sezonu" s aktuálními termíny, takže pokud už nyní někdo ví, že v nějaký termín bude mimoň, nechť to tam zaznačí..

Startovné do 15.srpna!

Prosím o poukázání částky 990 korun za startovné zbylé lidi nejpozději do 15.srpna. Jedná se o Vláďu a Borise. Bebé mě peníze předá o víkendu osobně a za Nekwishem se stavím do práce, jsme tak domluveni. Do stanoveného termínu odevzdání zbývá tedy už jen pár dní, přesně 6 včetně dneška. 
Až peníze převedete na účet, dejtě mě vědět esemeskou, děkuji.

úterý 9. srpna 2011

Zajímavé čachry s postupy a sestupy

Stálo mě to malou námahu, ale nakonec jsem zvítězil. Udělal jsem si sám pro sebe pořádek v sestupech a postupech mezi 2. a 3. třídou v letošním roce. Je to z toho důvodu, abych odhalil, jak moc nám k nesestupu teoreticky chybělo a naopak, co stačí k postupu ze 3.třídy. Pár překvapení jsem se dozvěděl, ale jinak v celku nic svtoborného.. tak například postoupit se 3.třídy se dá i z 5.místa!

Důležitou informací je to, že sestupovat by podle informativního označní na stránkách BAF mělo 16 celků z 2. tříd (jsou 4.třídy a v každé 4 nejhorší), naopak se nabízí postup 14ti celkům z 3.třídy (je 7.tříd a v každé postupují dva první). Při důsledném dodržení všech postupujících a sestupujících musí logicky dojít ke kompenzaci (16 / 14), tudíž musí postoupit o dva týmy ze 3.třídy více, nebo sestoupit o dva týmy méně ze 2.třídy.

Tento malý průzkum jsem dělal v ryhclosti a je možné, že jsem nasekal občas nějakou chybku, či nepřesnost. Nechce se mě to zpětne kontrolovat. Nekamenujte mě proto lidi.. Jde o hovno..

SESTUPY Z 2.TŘIDY: (poslední 4 celky měly sestoupit)
2A
Řečkovice - zůstává ve 2.tídě
Rampy - v propozicích na příší sezonu nenalezeni, zřejmě ukončení činnosti
Storks - sestup do 3.třídy
Botafogo - ukončení činnosti

2B
Greens - zůstává ve 2.třídě
Excalibur - zůstává ve 2.třídě
RST - sestup do 3.třídy
Anatbus - sestup do 3.třídy

2C
Flamengo - zůstává ve 2.třídě
UFO Sika - sestup do 3.třídy
Lamy - sestup do 3.třídy
Kampa - ukončení činnosti

2D
Schalke - zůstává ve 2.třídě
Fauna B -  v propozicích na příší sezonu nenalezeni, zřejmě sloučení s A týmem
Carpe Diem - sestup do 3.třídy
Classic - v propozicích na příší sezonu nenalezeni, zřejmě ukončení činnosti

POSTUPY ZE 3.TŘIDY: (první 2 celky měly postoupit)

3A
Blue Flames B - odmítnutý postup, zůstává ve 3.třídě
Holásky - postup do 2.třídy
Kobas B - zůstává ve 3.třídě
Prison - v propozicích na příší sezonu nenalezeni, zřejmě ukončení činnosti
Red Cards - postup do 2.třídy (postup z 5.místa z řejmě díky vysokému zisku bodů

3B
Besídka - postup do 2.třídy
San Marino - postup do 2.třídy

3C
Adrenalin - postup do 2.třídy
Řečkovice B - odmítnutý postup, zůstává ve 3.třídě
Onyx - postup do 2.třídy

3D
Černí Andělé - odmítnutý postup, zůstává ve 3.třídě
ProBrno - postup do 2.třídy
S.Jehnice - postup do 2.třídy

3E
Žabinští Vlci C - odmítnutý postup, zůstává ve 3.třídě
Flamengo B - v propozicích na příší sezonu nenalezeni, zřejmě sloučení s A týmem
XXX Braun B -  v propozicích na příší sezonu nenalezeni, zřejmě sloučení s A týmem
Hombres - postup do 2.třídy

3F
Dream Snů - postup do 2.třídy
Albion - postup do 2.třídy
Agora - postup do 2.třídy
Juve - postup do 2.třídy

3G
Béďa Team - postup do 2.třídy
Svážná B - postup do 2.třídy

To je čachrů, co? Nechtěl bych být v kůžičce Zdeňka Poláka, když tento mišmaš musí dávát do kupy. Každopádně z těchto podkladů plyne zjištění, že v případě Excaliburu se nemusí sestoupit z druhé třídy ani pokud jste třetí od konce, naopak v mnoha, mnoha případech je postup možný pro celky třetích tříd ze třetí, čtvrté, či páté pozice. Jak už jsem psal, je možné, že nějaká ta chyba se v soupisu objeví, každopádně se bude jedna jen o malé kosmetické úpravy. Dosud nejsou soutěže uzavřeny, tak ještě může dojít k různým přesunům...soupis je k dnešnímu dni.

Služební stáří členů klubu

Dnes jsem se koukl na zoubek datumům příchodů aktivních členů do našeho klubu. V současné době disponujeme devíti jmény, z nichž už pouze tři jména pamatují založení klubu, v březnu 2008. Je to možná smutné zjištění, ale pravdivé. Od založení došlo k obrovské obměně kádru na všech postech. 

  • Pája - příchod do klubu 16.3.2008 (založení)
  • Michaldo - příchod do klubu 16.3.2008 (založení)
  • Boris - příchod do klubu 16.3.2008 (založení)
  • Ríša - příchod do klubu 22.10.2008
  • Vláda - příchod do klubu 17.8.2009
  • Nekwish - příchod do klubu 23.2.2010
  • Petr - příchod do klubu 2.3.2011
  • Sykec - příchod do klubu 2.3.2011
  • Martin V. - 18.7.2011
Příjde mě celkem nedávno, kdy do klubu vstupoval například Vláďa a jak můžete vidět, je pátý služebně nejstarší v klubu a patří už pomalu k inventáři, což je pro mě k neuvěření. Vzhledem k jeho věku patří snad už i do výkladní skříně klubu.. :-))

Spekulace: Martin "Mrazič" odchází do Slovanu

Tato spekulace rovnající se téměř jistotě vyplula na povrch před několika dny. Hráč na volné noze Martin Mrázek, který ještě nedávno působil v barvách Carpe Diem zřejmě v nejbližších dnech podepíše lukrativní smlouvu se Slovanem Brno
Je to tak druhý hráč po Danovi, který po sezoně zamířil do řad Slovanistů. Na rozdíl od Dana, který prakticky neví, do čeho jde, Martin je už protřelý svým působením v tomto klubu z přelomu tisíciletí a pár roků poté.. Vrací se tak na rodnou hroudu, která ho zasvětila do tajů futsalu.Skutečnou hvězdou se však Martin stal až po příchodu do Carpe Diem, což je neoddiskutovatelná pravda, kterou by mě potvrdil i televizní moderátor, pan Šiška. 
Zajímavostí je, že Slovan B minulou sezonu se nedokázal vyhnout pásmu sestupu a měl tedy spadnout z 1.třídy do 2. Nestalo se tak, vyšší síly zafungovaly a Slovan bude i v příští sezoně podle rozpisu hrát třídu první. Je to komedie..ve které nelze věřit ničemu a děje se ve všech  brněnských třídách.. Jde o to, že mnoho týmů postup z různých tříd odmítne a tak se naskýtá šance pro týmy, které sestoupili, jestli by něchtěli dostat takzvanou druhou šanci a i příští sezonu hrát stejnou soutěž, ze které by za optimálních podmínek sestupovali.. No a to je tento případ..

pondělí 8. srpna 2011

Sháním kolegu

Zdarec, sháním k sobě do hokny kolegu do skladu. Nejlíp mýho kámoše, abych ho mohl drbat.. Pokud by někdo z mých známých měl zájem, nebo se chtěl blíže informovat, ať mě dá co nejdřív vědět na mobil.
  • Finanční podmínky - žádná sláva (16tis. hrubého), ale v některých případech lepší, než podpora. A občas nějaká odměna (možná)
  • Velká výhoda - práce většinou (95 procent) jen se mnou ve dvojici, takže psychická pohoda. Výborná pevná pracovní doba, která se už jen tak nevidí.. 7:00 - 15:00 everyday.
Spěchá, už v pátek bylo pozdě..

pátek 5. srpna 2011

Známe převážnou většinu týmů ve skupině

Dnes se na stránkách BAF objevil aktualizovaný seznam týmů v jednotlivých skupinách. Oproti loňsku si bohžel užijeme futsalu o něco méně, jelikož místo 15ti zápasů bude každá polina ročníku čítat pouze zápasů 10. Skupina pro třetí třídu je tedy jedenáctičlenná. V tuto chvíli jsou nám poslední tři týmy obestřeny tajemstvím, ostatních 7 týmů vč.nás jsou již známy.
Ještě včera, kdy bylo známých týmů pouze pár jsem si myslel, že skupina bude celkem schůdná, dnes mám názor opačný. Do skupiny nám přibyl "C" mužstvo Žabinských Vlků, kteří minulý ročník svoji skupinu vyhráli, ale postoupit nechtěli a tak hrají opět trojku. Dále příliš nejsem spokojen s Juve, jelikož i s nimi jsme se střetli už ve 2.třídě a máme s nimi výhru a porážku. Nabízím Vám malé představení prozatím známých týmů..

Predators - s týmem Predátorů jsme se střetli hned v prvním ročníku po našem vzniku. V podzimním i jarním utkání jsme zvítezili, přičemž na jaře jsme sfoukli tento celek 7 brankami. (na podzim 4:2). další dva ročníky, během nichž jsme hráli 2.třídu se Predators vytratil z brněnských soutěží. Nevím, buď svůj tým rozpustili, nebo se přejmenovali a vystupovali pod jiným jménem. Každopádně jakkoliv zohledňovat, či spoléhat na výsledky staré téměř tři roky nelze, sestavy obou týmů jistě prošly gigantickými změnami, (naše megagigantickými) proto se bude jednat v tomto případě téměr o druhé "poprvé"..

Kohouti - neznámý celek. Nevím kde se vzali, prostě přilétli. Kohouti jsou na světě a my se s nimi popasujeme v rovném souboji bez předem daného favorita.

Donkeys - Otloukánek minulého ročníku ve skupině F. Tento celek skončil na posledním místě skupiny a tak doufám, že z mizérie jen tak nevybředne a my si na nich smlsneme. Nechci používat silná slova, všimchni víme, jak umíme vyhořet s outsiderem. S Donkeys jsme se ještě v historii nestřetli.

All In - I o tomto celku se dá zdařile říct, že se jedná o horší celek. I on hrál vloni 3.F třídu a skončil na třetím místě od konce. Každý ročník však je jiný, každý ročník nese nějaké překvapení a tak podcenění jakéhokoliv soupeře by rozhodně nebylo na místě. S All In jsme zatím nehráli.

Juve - o Juve jsem už psal. Jsou to psychopati, kteří pokud nemají za soutěž 6 červených karet, hodnotí sezonu za nezdařilou. Předminulý ročník jsme se s nimi střetli ve 2.třídě, jednou jsme je porazili, podruhé odešli se sklopenými hlavami. Pro mě je tento soupeř dosti nepříjemný a hraji proti nim nerad. V minulém ročníku skončili na 4.místě tabulky 3.F třídy, proto se s nimi musí počítat i letos.

Ethanol - minulý ročník skončil na 5. místě 3.E třídy. S Ethanolem jsme ještě neměli čest si zahrát, letos to napravíme..

Žabinští Vlci "C" - s Vlky jsme už nějaký ten zápas odehráli. Naposled se jednalo o slavné vítězství na penalty na Red Devils Cupu. Céčko ŽV je složeno převážně ze staré gardy týmu, tedy třicátníci a dále. Jedná se velezkušený celek, který soutěž hraje jen pro radost z futsalu a pobavení. Důkazem toho je jeho loňské odmítnutí postupu do 2.třídy poté, co vyhráli 3.E třídu. Doufám, že se na Vlky dokážeme správně namotivovat, protože jen soustředěný a zodpovědný výkon nám může přinést body. ŽV jich ale bohužel moc neztrácejí..

Tak to máme ve zkratce předstevní prozatím 7mi týmů naší skupiny. Další tři se doufám dozvíme co nejdříve, každopádně nejpozději do 22.srpna, kdy je předsezonní schůze klubů. Prozatím nevím, jak skupinu hodnotit, prtotože stále ještě 3 týmy chybí a ty můžou výrazně promluvit do případného označení "skupina smrti".. Uvidíme.. Co bych prozatím označil jako kladné je fakt, že ve skupině nemáme žádného soupeře z lonské 2.třídy, žádného sestupujícího z dvojky.