pondělí 22. srpna 2011

Cíl pro nadcházející sezonu stanoven

Dlouho jsem přemýšlel nad tímto článkem a lámal si hlavu, jaká bude jeho náplň. Rád bych zhodnotil naše šance v nadcházejícím ročníku a tak nějak stanovil cíl, kterého bych chtěl s klubem dosáhnout..

Mohlo by se zdát, že jakožto jediným sestupujícím z 2. třídy v naší skupině bychom měli převzít roli favorita. S tímto názorem bych nesouhlasil. Kádr přes jarní pauzu nabral opět jiný směr, co se týče sestavy a přihlédneme li k neutěšené situaci v klubu během jarního části loňského ročníku, je nutné naše ambice, které by do nás kdokoliv vkládal, brát s rezervou a krotit se. Na místě je střízlivost a reálné posouzení šancí na úspěch.

Jako favorita skupiny vidím bezpochyby Žabinské Vlky C. Jak řekl jeden z uznávaných holandských internacionálů Oleen vad der Bell, s Žabinskými Vlky je třeba počítat v jakémkoliv stavu, či skupenství. I jejich „C“ celek má nesporné kvality i přesto, že mnoho jejich hráčů překročilo hranici 35, ba někdy i 40 roků. Směs zkušeností a radosti ze hry je ten nejobávanější koktejl, který dle mého názoru bude jen těžko porazitelný.

Spolufavoritem skupiny je jednoznačně Blue Flames B. Všeobecně mám za to, že prim v naší skupině pro tento ročník budou hrát celky s přívlastkem B, nebo C. V loňském ročníku polovinu sezony odehrálo v Béčkovém týmu Modrých Plamenů mnoho hráčů z Ačka a na výsledcích a konečném umístění to bylo znát. (zdroj – stránky Bl.Flames) Vyhráli 3A třídu. Pokud se bude situace opakovat a za Plameny nastoupí i letos Áčkaři z Okresního přeboru, budeme možná namydlení a body se jen těžko připíšou na nás účet.

Dále je situace otevřenější a v mých smělých plánech je snad prostor i pro nás. Troufám si tvrdit, že spolu s Madridem B a Ethanolem bychom to mohli být právě my, kdo by se mohl pohybovat s těchto patrech skupiny. Mírně bych z této trojice favorizoval Madrid B už z toho důvodu, jaký jsem psal o pár řádků výše. Nikde není napsáno, že nemůže dojít někdo z Áčka a rázem tu máme jiný celek.

Carpe Diem a Ethanol. Sice je to výstřel od boku, ale snad bych mohl mít pravdu a náš klub se dokáže udržet do 5.místa ve skupině. To je můj cíl pro letošní podzimní část, pozice do pátéto místa. Z Carpe po sezoně odešel Kuba, Martin M. a Dan. Naopak přišel Martin V. a možná se uskuteční ještě jeden přestup. V tuto chvíli nedokážu odhadnout, jak moc dojde k nahrazení, nebo naopak převýšení výkonnosti ochozích novými hráči. Je to velká neznámá, která stoprocentně ovlivní výkony celého týmu buď k lepšímu, nebo horšímu. Zkrátka je to vo hviezdach, jak by řekl Paľo. Velkou roli bude hrát rovněž docházka, ve které jsme byli příkladně nezodpovědní. Jsem si jist, že jste si žalostné statistiky minulé sezony vzali k srdci a nebude se opakovat situace, která málem tým rozklížila nadobro. Spolehnout se v nadcházející sezoně jistě budeme moct opět na občas nevyzpytatelného Nekwishe a sázka na jistotu by mohla být i v případě Vládi, který minulou sezonu brankově přímo explodoval.. Jsem zvědav na mnoho věcí, které nás letos čekají..mám o nich jistý obrázek a čekám, jak se moje očekávaní naplní. Ať už se jedná o Michalda, či Sykec. O novém přírůstku v podobě Robinha nemluvě..

Situace dále ve skupině je plně otevřená. Sešlo se zde mnoho vyrovnaných celků. Z tohoto klubka může kdokoliv nenadále vylétnout, ale rovněž kdokoliv zahrabat na posledních pozicích skupiny. Pevně věřím, že do klubka se nepřimotáme i my a odehrajeme soutěž v klidném průměru, či nadprůměru skupiny.

Sestava pro ročník 2011 / 2012 tedy zní takto:

Nekwish, Boris, Ríša, Sykec, Michaldo, Vláďa, Petr, Martin, Pája.

Sestava snad bude rozšířena ještě o jedno nové jméno. Vše musí být dořešeno v tomto týdnu, tak se aktualitu ohledně příchodu dozvíte co nejdříve. Můžete si všimnout, že v současnosti máme 8 lidí do pole, není to moc, ale ani málo.. bude záležet na nás, jak budeme chodit..

Nerad bych zapomněl na jednu veledůležitou věc, o které jsem psal asi před měsícem. Největším úkolem, který je před nás položen je ten, abychom si začali futsal opět užívat. a hrát pro radost. Týmu se zhostila dobrá nálada, kamarádství vzkvétalo a na zápasy a tréninky se chodilo s chutí..

Žádné komentáře: