čtvrtek 25. srpna 2011

První trénink proběhl

Včera jsem šli poprvé trénovat. Trénink se konal na hřišti střediska mládeže Salesko, na ulici Kotlanova v Líšni.

Antabus se sešel snad v plné síle, v takovém počtu jsem je ještě nikdy neviděl. No možná viděl, kdysi v Řečkovicích, ale tato vzpomínka je už hodně fousatá. My jsme se sešli v počtu 5ti lidí - Petr B., Michaldo, Boris, Pája a nový hráč Martin. Nakonec se z tréninku omluvil jak Ríša, tak už v pondělí náš druhý nový mohykán, Petr S.. Na první trénink dorazila kouknout i Cita, dovedla si na vodítku Martina M., který neváhal a zahrál si s námi. Bylo nás tedy 6.

Včerejší večer panovaly dusné podmínky, Slunko už sice zapadlo, ale hutný vzduch by se dal krájet a mazat na chleba. Druhou poznámkou kterou si neodpustím byly rozměry hřiště. Tímto nechci říct, že hřiště bylo špatné, to nikoliv. Chci jen říct, že se hrálo na hřišti s opoznáním menšími rozměry, než klasickými. V tento parný den to bylo jen k užitku, nemuseli jsme se tolik hnát a všechno bylo jak na dlani, tedy kdyby byla fyzička.. Jinak zázemí hřiště a hřiště samotné bylo v perfektním stavu.

Průběh trenálu.. Naše tréninková výkonnost upadala v přímé souměře s úbytkem sil. Troufnu si říct, že prvních dvacet minut z šedesáti minutového tréninku jsme byli lepším týmem, což se odrazilo i ve vstřelených brankách v síti Víti. Zhruba od 20 minuty jsme iniciativu nechtěně, ale nuceně předali Antabusu a ten ji až do konce tréninku pevně držel v rukou. Naprosto jsme odešli fyzicky, mnohdy se nám nedařilo pokrýt hráče soupeře, který působil, jak by shltal před tréninkem koš baterií Energizer. Hýřili aktivitou až do posledních minut a my povětšinou plandali nohama a měli z nich spečenou vánočku. Co se týče skóre, přestal jsem ho počítat,a le bezesporu vyhrál Anatbus, který skóre v druhé polovině trenálu otočil.
Každopádně to byl první trénink, nemůžeme čekat zázraky. Počasí sice působilo na oba týmy stejně, ale na nás se podle mého o trochu odrazilo víc. Nevím, jestli to bylo tím, že Anatbus měl o jednoho hráče víc než my, ale je to tak.

Jsem moc rád, že první trénink už proběhl.. Možná, někdo mohl nabýt falešného dojmu, že když teď hrajeme tu třetí třídu, budeme moc zápasy odchodit, nebo jakkoliv zlehčovat a myslet si, že se to nějak zvládne. Pokud ale budeme na tom fyzicky stejně, jak ukázal první trénink, na první pětku ve skupině můžeme směle zapomenout.

Musím se zmínit o Martinovi, který nehrál vůbec špatně. Myslím, že fotbalově na tom je dobře, fyzicky stejně jako my všichni ostatní :-), dovolil si i pár parádiček a jeho přihrávky měli hlavu a někdy i patu. Je těžké soudit po prvním tréninku, navíc na "neregulérním" zmenšeném hřišti. Co se týče ostatních věcí, nezbytných k hraní futsalu, na nich se bude muset zapracovat stejně jako u všech, kdo okusí poprvé soutěžní futsal. Z rad otce Furatha vím, že futsal je především o kvalitním bránění nejen obránců, ale i útočníků a tak se k tomu musí i přistupovat. Stále si hlídat svého hráče.. Naučili se to jiní, tehdy nezanabohové soutěžního futsalu, jako legendární Speedy Kuba, či Petr.

Příští trénink by už měl být konečně v areálu Boby, podle plánu. Kdyby se ale opět vyskytl nějaký nečekanec, je možné domluvit stejné hřiště, kde jsme hráli včera. Každopádně první volba je Boby, pokud by mělo dojít ke změně, budu Vás informovat.. Trénink ale stoprocentně bude, buď Boby, nebo Líšeň.

Žádné komentáře: