pátek 29. července 2011

Sebevědomí a lehkost

Sebevědomí jednotlivců a potažmo celého týmu je velice důležitá věc. Někdo jej má stále,jiný nikdy neměl a někdo měl a postupem času ho ztratil. Asi víte na co narážím. Ano, patříme do třetí kategorie a já bych počínaje další příští sezonou opět rád nečerpal sebevědomí, kterým se tým pyšnil během první sezony.
Už si snad ani nepamatuji, kdy naposledy jsme odehráli pohodový víkend a odnesli si domů zaslouženě a dalo by se říci „lehce“ šest bodů. Takových víkendů v první sezoně bylo nespočet a od toho se samozřejmě odráželo ni naše sebevědomí. Je jasné, že ve třetí třídě jsou také o třídu slabší soupeři, než ve druhé a proto bych rád bral příští ročník jako takový malý odrazový můstek k nabytí ztraceného sebevědomí. Nedělám si iluze, že bychom sezonou prošli jako nůž máslem, tak jak tomu bylo v sezoně první, ale dá se předpokládat, že úměrně se snížením kvality soupeř povyroste kvalita naše a herně se zvedne i každý z nás.

Jako příklad uvádím Bebého. Teď ze mě nemluví jen kamarádství, ale můj skutečný pohled na věc. Může se zdát, že podle názorů blízkých lidí nad Bebém leckdo zlomil hůl. Především poslední sezona z pohledu sbírání bodíků se mu příliš nevyvedla. Přesto si stále myslím, že je to kvalitní hráč, který ještě všem ukáže zač je toho loket. Především pro Michalda vidím novou sezonu jako jeho nový začátek pro nabytí ztracené sebedůvěry. Bylo by pěkné sledovat, jak si vodí soupeře, tak jak to umí.. A on to umí.

Všeobecně věřím, že ubude hádek, zbytečných slovních tahanic a že si sezonu opět po dvou letech stoprocentně užijeme.

Nebudu se zde dlouze rozepisovat coby kdyby, ohledně našich šancí na umístění, prognózy si nechám na nějaký z dalších článku, který budu mít podložený seznamem soupeřů..

Pro příští sezonu dávám za cíl v prvé řadě uklidnit atmosféru v týmu, užívat si futsal, nabýt ztracené sebevědomí a futsalem se zkrátka bavit, jak jen to půjde. Doufám, že máte stejný názor jako já a k mým smělým, leč tak snadným cílům se přidáte..

Netrpělivec netrpělivý

S netrpělivostí očekávám první srpnové dny. To se zřejmě dozvíme něco více o soupeřích, kteří nás čekají v příštím ročníku soutěže. Poslední aktualizace přihlášených týmů do jednotlivých skupin je k 20.červenci a prozatím máme ve skupině přihlášený jediný celek a to Predators. Ostatní skupiny jsou na tom o poznání lépe a myslím že skupina B, nebo C už je snad známá celá.
Přihlášky týmu mají uzávěrku právě v neděli, 31.srpna a tak snad během prvního týdne dalšího měsíce budeme moudřejší i my a aktualizace u naší skupiny se objeví.

Rád bych se rozepsal o různých věcech, které nás v příštím ročníku čekají. Prognózy, cíle, strategie, úvahy.. V tom všem mě brzdí jediné, znát složení skupiny. Takže snad za pár dnů..

středa 27. července 2011

Přesup : Carpe Diem ztrácí Dana

Je tomu bohužel tak. Carpe Diem pro příští sezonu příchází o nejproduktivnějšího beka minulé sezony Dana, známého spíše pod jeho občanským jmémem Dani Alvés. Dan se nechal zvábit Oldovým řehotem jelena v říji a rozhodl se po jeho boku v sezoně 2011 / 2012 oblékat dres Slovanu.
Dá se mluvit o překvapení? O spekulaci přestupu, která se dnes stala realitou jsem věděl od této soboty. Čekal jsem s napětím na Danovo rozhodnutí, jenž mě měl sdělit co nejdříve. Dan už nějakou dobu chodí trénovat se Slovanem (což je mi také novinkou) a tak možná bylo jen otázkou času, kdy ho Olda, či někdo jiný zlanaří. Včerejší trénink Slovanu rozhodl. 
.
Dan svůj odchod z klubu zdůvodňuje svojí nezabydleností v týmu (pouze rok hraní v klubu) a  především si chce dle svých slov zkusit i něco jiného, něž Carpe Diem. Chce si dokázat, že i ročník 1971 má na to hrát vyšší soutěž. :-) 
.
Z pohledu mě, Krále klubu se jedná o politováníhodný okamžik. Mrzí mě Danův odchod, protože ho mám za dobrého hráče, chodiče (ve smyslu docházky, ne na hřišti) a člověka se srdcem na prvém místě. Jeho rozletu však nemůžu bránit a tak mi nezbývá nic jiného, než mu popřát mnoho úspěchu v novém klubu. Děkuji za služby vykonané pro klub. 

pátek 22. července 2011

Na Kopýtko se nejde!

Pro značný nezájem se letos futsalového turnaje O Lamí Kopýtko nezúčastníme. Pro se vyslovili jen tři hráči - Pája, Nekwish a Sykec. Proti z různých důvodů bvylo hned osm hlav - Bebé, Petr, Kuba, Olin, Vláďa, Dan, Boris a Martin V..
Prozatím další společná akce naplánovaná není. Sledujte nadále stránky, možná mě rupne v bedně a opět něco vymyslím a vy to následně zatrhnete.. Hlavně že se něco děje, ne? :-)

středa 20. července 2011

Usvědčení: Olin je fabuloid! Mám důkaz!

Dnes Vám přináším unikátní usvědčení z Oldovy těžké, až hanebné fabulace. Nedávno jsme se na diskusi přeli, jestli si Olin řekl o peníze za dres. Já tvrdil, že ano, Olin řekl, že to je nehorázná lež. Po mnoha dohadech a slovních tahanicích mám důkaz!! Nevyvratitelný důkaz o Olinově lži! O peníze si skutečně řekl!!
Požádal jsem svého laskavého mobilního operátora, kterého mimojité srdečně zdravím, jestli by mi mohl zaslat kopii telefonátu ze dne 4.března 2011 , který jasně dokumentuje a uvádí na pravou míru pravdu a lež. Hovor není sice kdovíjaké kvality, proto jsem ho opatřil i textem, aby všichni čtenáři věděli, co se během rozhovoru odehrálo..

Slabá kvalita hovoru je zapříčiněná tím, že v době, kdy jsem s Oldou mluvil, byl zrovna s Danem, Vláďou a nakonec i Borisem ve Varně a jak se zdá z jeho slov, byl už v pokročilém stádiu rozevlátí mozku vinou alkoholu. Jeho alkoholové výjevy odpovědí tedy občas nesou známky podráždění, občas jsou k lehkému pousmání. Bohužel, ani fakt pivního zatmění Oldu neomlouvá. Nelze se na chlast vymlouvat, Oline, a pak prostě říct, že se nic nestalo.. Nebo spíše, že sis o ty prachy neřekl.. Je to fabulárně nemorální..

V telefonátu je jasné doznání, že Olda si o peníze řekl a následně nechce i přes moje prosby slevit..



O Oldové žalobě, tak jak mu radil Killer Martin nemůže být ani řeč, snad jen že bych ji podal já, za křivé obvinění.. A komu se to nelíbí, tak je možné, že ve své hluboké kapse najdu i nějaký hovor s ním! :--))

pondělí 18. července 2011

Přestup: Štírek Robinho v barvách Carpe Diem

Den se se dnem sešel a já mám tu čest Vám představit naši novou posilu klubu. Dochází k výraznému omlazení týmu a naše oranžovočerné barvy v příští sezoně nově obleče 22.letý borec z Komárova, Martin Vonšák.

Největší podíl na uskutečněném transferu má bezesporu jeho pracovní kolega Petr, který Martina do týmu doporučil. Petr pro média uvedl, že Martin je přesně typ hráče, který by tým mohl potřebovat. Doslova cituji „Má nesporné herní kvality, kterými by mohl klub obohatit. Svým pojetím hry, ukázkovým přístupem a nekonečnou zarputilostí by mohl vnést do řad Carpe Diem onen potřebný nový svěží vánek a uklidnit kvalitou hry a silnou osobností rozháranou vichřici, která poslední půlrok v týmu panovala. Martin bude dobrá posila a vřele ji doporučuji.“

Nedalo se s těmito slovy nic jiného, než se ztotožnit a vsadit tak sice na oko neznámou, ale přece tak známou tvář.

Malý postavou, velký výkony.. i tak by se dal charakterizovat Martin. Při své výšce 170 cm a váze pod 60 kg se dá proporcemi směle přirovnat k brazilci Robinhovi, který právě včera dořádil na Copa América v Argentině, když si kanárci nedokázali poradit na penalty s Paraguayí.

Samotný Martin uvedl, jakou má radost ze vstupu do klubu. Jeho obavy z nedostatečné fyzické připravenosti jsou neopodstatněné, jelikož jsme banda chcípáků na entou a tak mezi nás dobře zapadne.

Zkušenostmi z velkého fotbalu i ze školního futsalu Martin oplývá a tak věřím, že jeho začlenění se do herního procesu proběhne bez problémů. Martin rovněž uvedl svoji zálibu v pivu, což v našem týmu také není na škodu.. Ze zajímavostí bych vyzdvihnul snad to, že Martin byl často viděn na české verzi Eurosportu ve vysílání Poker Tour 2010. Poker je jeho vášní.

Tímto Martina v klubu vítám a věřím v bezproblémovou spolupráci.

pátek 15. července 2011

Startovné pro příští sezonu 2011/2012

S dostatečným předstihem - jednoho měsíce, Vás chci seznámit s částkou za startovné pro příští sezonu. Pro nadcházející ročník částka činí 7950 korun na náš tým. Je to mírná finanční úleva oproti dvěma předcházejícím ročníkům. Snížení částky logicky plyne z našeho sestupu, ve trojce se platí méně, než ve dvojce. Mimo startovného každý z Vás musí zaplatit tradiční stokorunový poplatek za zapsání hráče na soupisku.

Platiči: Nekwish, Boris, Ríša, Dan, Sykec, Petr, Michaldo, Vláďa, Pája. - tj. 9 hráčů

Nové akvizice: rozjednáni 2 hráči.

Udělal bych to následovně.. Jelikož stále probíhají jednání ohledně dvou nových posil, startovné bych nyní definitivně rozpočítal na nás - staré tváře a v případě příchodu nováčků, (budou zkasírováni o stejnou částku) si jejich peníze buď rozpočítáme mezi sebe, nebo koupíme něco do klubu. Myslím, že vzhledem k nynější nepřehledné situaci ohledně jejich příchodu je to dobré řešení. Berte ho tedy prosím za své a startovné, které nyní spočítám za definitivní.

7950 – startovné / 9 hráčů

884, zaokrouhleno na 890 korun / osoba + 100 korun poplatek za zapsání na soupisku

celkem částka, kterou po Vás budu chtít činí 990 korun !

Startovné se bude odevzdávat klasicky na zahajovacích schůzkách k příštímu ročníku a to někdy kolem 20.srpna. Do té doby tedy musím mít od Vás peníze vybrané. Prosím Vás, aby jste mě peníze předali už nejpozději o týden dříve a to do 15.srpna, ať tam je několikadenní rezerva, pokud by někoho skolil třeba medvěd..

Shrnutí:

Startovné celkem: 7950 Kč

Startovné na osobu: 890 Kč / osoba

Poplatek za soupisku: 100 Kč / osoba

Celkem k úhraje na osobu: 990 Kč

Termín zaplacení: do 15.srpna 2011

Předem děkuji za vstřícnost a bezproblémovost při placení. Jakékoliv dotazy směřujte na moje mluvčí.

středa 13. července 2011

Návrh jedné Lamy

Pánové, přicházím s návrhem, který nevím, jestli u Vás projde. I letos se koná v Bystrci na pažitu ZŠ Vejrostova tradiční turnaj ve futsalu O LA KOPÝTKO, konaný týmem FC Lamy.

Minulý ročník jsme se turnaje zúčastnili a nebylo to zrovna vončo. Proč? Hraje se sice na umělé trávě, ale hřiště jsou skutečně malá. Hraje se na malém prostoru. Prostoj mezi základní skupinou a play off byl nepříjemně dlouhý v rámci několika hodin. To jsou tak hlavní nepříjemnosti z loňska.

Letos nečekám o moc lepší organizaci, ale přesto se Vás zeptám, zdali na turnaj nemáte chuť zavítat. I přes veškeré negativa si myslím, že je lepší si jít zaběhat a zahrát si, než sedět celé léto doma na prdeli v mém případě kynout. Já jsem tedy pro..

Turnaj se koná v sobotu 30.července v Bystrci - ZŠ Vejrostova. Zájemci z řad CD se prosím napište DO KOLONKY PRO OMLUVENKY TRÉNINKÚ, kdo by měl někoho nového, připište koho, bude vítán. Pokud by měl zájem si zahrát i někdo z bývalých členů, či kamarádů, má také zelenou a nechť se i on zapíše, že má zájem hrát. Konečné znění sestavy vykrystalizuje až z počtu přihlášených.

Pokud bude zájemců málo, na turnaj kašleme.

Pokud jich bude naopak moc, je možné složit dva týmy. Myslím, že ideálka by byla dva na střídání pro jeden tým, jelikož se hraje na malém hřišťátku a o běhání to tam až tak příliš není.

Prtosím tedy všechny zájemce, aby se co nejdříve napsali do OMLUVENKOVÉHO LISTU svoji účas.. Na diskusi je pak klasický odstavec pro povídání okolo turnaje, do omluvenek mě žvásty nepište!

sobota 9. července 2011

Videa z Koziny - bomba!

Michaldo mě dodal videa, které natočil na Kozině. Jedná se o dva penaltové rozstřely a unikátní tanec sólisty ze zábyvy v Boroticích.

V prvním zažíváme euforii po vítězném rozstřelu proti Rebelům z Okříšek. Bohužel na něm chybí Nekwishova první branka, přesto se jedná o parídní dílo..
Druhý záznam dokumentuje naši penaltovou prohru s Amamtéry Hostěradice.

Třetí kus nepotřebuje komentář, pan StarDance v plném záběru.. :-)

U videí si můžete nastavit rozlišení dle libosti..












Až mě další videa dodá Boris, samozřejmě je zveřejním..

pátek 8. července 2011

NOVÁ SEZONA - důležité!

Jak již jsem psal v předešlém článku, sloučení s Anatbusem se pro tuto sezonu konat nebude. Je tedy na místě řešit, kam se bude budoucnost klubu dále ubírat. Včera jsem obtelefonoval většinu z Vás a ptal jsem se, jak to vidíte dál.. Stejná otázka padla i na moji hlavu a já si musel zodpovědět, jestli to takto půjde dál, nebo ne.

Dal jsem si vedle sebe plusy a mínusy a hodnotil co se od minulé sezony změnilo a co případně očekávám od té další.

Změna je jistě to, že naše řady opouští Martin a Kuba. K jisté obměně kádru tedy došlo a dle mého názoru bohužel právě na místech, kde to až tak nebyla potřeba. Kuba chodil, byl na něj spoleh. Martin laboroval dlouho se zraněním a kdoví jak by se probudil střelec jeho kvalit ve třetí třídě, kde by měl mnohem více prostoru. Na jejich místa jsou v jednání dvě potenciální náhrady, ale o nich později. Na schůzi se notoričtí nechodiči zapřísáhly, že svoji docházku zlepší a že vlastně novou sezonou začínají i nový futsalový život. Věřme a doufejme tedy ve změnu k lepšímu.. I přesto, že jsme sestoupili, má tento fakt svůj klad. Konečně si doufám zahrajeme futsal s radostí a nadšením. Soupeři budou o něco slabší, než v minulých sezonách a tak očekávám, že se do týmu v sezoně vrátí klid a mír, dobrá nálada a vítězná utkání nám přinesou pěkné okamžiky namísto zdrchanosti v minulé sezoně.

Výsledky hovorů:

Nekwish – chce hrát. Byl pro nesloučení. Utkání chce hrát v neděli.

Ríša – chce hrát. Byl sice pro sloučení se s Anatbusem, ale i tak v nové sezoně rád nastoupí.. Utkání chce hrát v neděli.

Sykec – chce hrát. Byl pro nesloučení. Utkání chce hrát v neděli.

Michaldo – chce hrát. Byl pro nesloučení. Utkání chce hrát v neděli.

Dan – chce hrát. Byl pro sloučení, ale popřemýšlel a rozhodl se pokračovat i navzdory variantně nesloučení. Vyjádřil se, že nechce stav, jaký byl během minulé sezony, což plně chápu.Utkání chce hrát v neděli.

Vláďa – chce hrát. Byl pro sloučení. Svoji účast na zápasech a vlastně v klubu podmínil dostatečným množstvím hráčů. Utkání chce hrát v neděli.

Pája – chce hrát. Byl jsem pro sloučení. Pokud se nebude chodit vyseru se na Vás. Je mi jedno kdy hrajem, s nedělí jsem spokojenej.

Boris – nedovolal jsem se mu, ale podle schůze chce hrát. Byl pro nesloučení se a také toto dosáhl. Neděli se bude muset podřídit, ale snad to nebude problém, pokračujeme totiž v zaběhlém trendu posledních tří let.

Petr – nedovolal jsem se mu, ale podle schůze chce hrát. Byl pro nesloučení se a také toto dosáhl. Neděli se bude muset podřídit.

Aktuální sestava tedy zní takto: Nekwish – Ríša, Sykec, Boris, Dan – Michaldo, Pája, Vláďa, Petr.

Posily: Jak už bylo nakousnuto, tým se dvě rány vzniklé po odchodu Kuby a Martina bude snažit zacelit. Do klubu by měl podle předpokladů přijít nový člověk (zatím pan X), známý Nekwishe, který má dlouhodoběji zájem hrát za naše barvy a s kulatým nesmyslem má mít zkušenosti. Mohlo by se tedy jednat o vydařený přestupový tah tak, jak tomu bylo nemálokrát v minulosti. Nekwish by měl v rukávu ještě jeden fotbalový trumf (pan Y) ,o kterém však zatím pochybuji. Je to totiž člověk, který přes týden pracuje v Praze a do Brna jezdí jen na víkendy. Tato skutečnost mě už nyní od transakce odrazuje. Nejlepší nakonec. Je možné, že naše barvy obleče i Dub. Situace u něj v krimu není prozatím růžová, což hraje do karet nám. Morgoši se bouří, kriminál vydává stále více peněz na pořádek, uklidnění situace a po nákupu nových obušků náhle nemají na zaplacení svých borců – startovného v soutěži. Pokud se situace neuklidní, je dosti možné, že v září Dub přestoupí z celku Prison do Carpe Diem. Šance jsou v současnosti 50 na 50. Tato transakce by byla bezesporu přestupem posledních let, bez urážky ostatních. Jeho získáním by se klub posunul opět o krok vpřed. S Dubem jsem mluvil a má mě dát vědět během srpna, to už bude chytřejší, jak na tom věznice je..

Jedna posila je tedy před podpisem smlouvy, druhá nejistá i z mé strany a Dub se uvidí v srpnu.

Pod „tíhou“ získaných informací a dojmů, jsem se rozhodl, že ve funkci vedoucího budu pokračovat i následující sezoně, kterou jsem včerejším dnem PŘIHLÁSIL! Nyní čekám na potvrzení z BAF, zda naše přihláška vchází v platnost a tímto bychom byli oficiálně přihlášeni do nového ročníku. O potvrzení Vás budu informovat.

Jsme předběžně přihlášení do skupiny 3.F třídy, hrané v NEDĚLI na nově zbudovaném hřišti Základní Školy Kamínky 5 v Novém Lískovci. Je to kousek od místa, kde hráváme zimní ligu Brno Open, od Okruhu.

Svoje pokračování ve vedení však rovněž podmiňuji vzorným přístupem Vás, hráčů. Pokud náš klub dospěje jen náznakem do fáze jakou jsme prošli minulou sezonu, končím.A stejně tak se zachovají i někteří ostatní, co jsem zaslechl. Proto se prosím snažte k tomu přistupovat tak nějak po svazácku.

„Tak já vám tam teda chodit budu, ale běda vám, běda vám, jestli chodit nebudete.. Běda Vám!"

Informace o nové soutěži, posilách a všem okolo budou následovat ve dnech a týdnech příštích..

Dresy - vyúčtování

Už delší dobu přemýšlím, jak je to s dresy a jejich vlastníky. Kdo si jaký zaplatil a kdo ne. Řešit tuto situaci mě nakonec donutil fakt, že naše řady opouští tři hráči a pokud by jim klub něco dlužil, bylo by na místě to s nimi vyrovnat.. V této záležitosti bych poprosil o pomoc i Olina, někdejší Královnu klubu a hlavu otevřenou, protože si toho jak vidno pamatuje o krapet více, než já.. (a tentokrát bych prosil bez Jahůdky, chcu se k něčemu dobrat a ne se hádat)

Našel jsem tabulku, kde jsem v květnu roku 2008 udělal vyúčtování za nákup dresů jednotlivcům. Je z ní jasně patrné, kdo si dres zaplatil.. Jmenovitě: Olin, Boris, Michaldo, Lob, Pája a nakonec i David, který tehdy ještě v týmu nebyl. Zbytek se koupil jako týmové dresy, je tomu tak? Erika a Tomáš v tabulce k týmu vůbec nepřišli a Lukáš, který za nás hrál první polovinu soutěže 3.A třídy měl dres stopro zapůjčen.
V polovině první sezony došel Ríša a Martin. Mám za to, že i jim byl dres pouze zapůjčen. Je tomu tak? Prosím případně i samotné aktéry, aby se k záležitosti vyjádřili, pokud si na platbu vzpomínají..
A dále, podle mě jsem už po nikom nikdy peníze za dres nechtěl. Vždy byl pouze zapůjčen. Pokud se mýlím, vyveďte mě někdo z omylu.
.
Situace je tedy podle mě následující:
Dres zaplacený má nyní: Boris 2, Michaldo 9 a Pája 20.
Vrácené peníze za dres: David 10, Olin 8 a Lob 3
Zbytek jsou klubové zápůjční: Martin 6, Vláďa 7, Kuba 13, Ríša 16 + zděděné dresy Dan 10, Sykec 8, Petr 3.
.
Jsem tedy v tuto chvíli přesvědčen, že Kuba, ani Martin by neměli dostat peníze za dres, jelikož si jej nezaplatili..

čtvrtek 7. července 2011

Carpe Diem se s Antabusem neslučuje

Je to oficiální.. Carpe Diem se pro příští sezonu s Antabusem nesloučí. Dohodli se na tom hráči Anatbusu na své pondělní posezonní rozlučce. Padla tak první varianta se kterou bylo možno předběžně počítat..
Je tedy na čase řešit, co bude dál.. Během dneška už proběhlo obtelefonování mnohých z Vás s otázkou, jak to vidíte.. Ne všem jsem se zatím dovolal a tak je těžké dělat jakýkoliv finální závěr..
Sledujte stránky, veškeré dostupné informace o dění se dozvíte právě zde..

Odchody hráčů..

Dnešní článek bude mírně plačtivý. Je to z důvodu, že chci pohovořit o třech ikonách posledních let, které po nedávno skončené sezoně opustili naše barvy. Jsou to Martin Mrázek, Kuba Cibira a Luboš Böhm.

Martin Mrázek – poslední sezonu toho moc nenahrál. Do klubu vstoupil už při první sezoně klubu Carpe Diem ve třetí třídě a to v její polovině. S Martinem se znám od dětství a už jako malý byl neuvěřitelný technik. Jeho brilantní blesková klička, dokonalý přehled ve hře a především fotbalová chytrost je jen zlomkem jeho fotbalových schopností. Je mi líto, že odchází, ale nutit zůstat nikoho nemůžu. Jeho kariéru v Carpe Diem provázela různá zranění a v poslední sezoně se už jen víceméně trápil. Jediné pozitivum na jeho zranění v minulé sezoně vidím v tom, že jsme si jako tým mohli zkusit hru bez něj, jak to vypadá, když v týmu chybí fotbalový Bůh a zda na to tým má i bez něj. Sezona sice skončila sestupem, ale bohužel ani to nám neukázalo podstatu o které zde hovořím. Špatný týmový stav totiž umocnily i jiné, nepřehlédnutelné věci. Abych vše shrnul a ukončil, naše řady opouští historicky jeden z nejlepších střelců, což mluví za vše. Svoje setrvání v klubu podmínil sloučením CD se Slovanem, což je nereálné, proto vše dopadlo tak, jak dopadlo.

Kuba Cibira – Speedy Kuba opouští naše barvy po dvou letech. Bohužel. Je to pro tým velká ztráta. Přestože v úvodu svého účinkování v klubu musel být na hřišti často usměrňován, jeho herní projev byl občas příliš „rozlítaný“, poslední dobou se z něj stala opravdová opora zadních řad. Především jeho rychlost z něj udělala pitbulla, který dohoní a zneškodní téměř každou akci soupeře. V tomto nemá konkurenci a je nenahraditelný. V obsazování hráčů vidím snad největší pokrok. Kuba je po lidské stránce zodpovědný, rozumný a spolehlivý, což ho řadí v mém žebříčku velice vysoko a i proto si myslím, že jsme ztratili výborného kluka a jeho odchod brzy pocítíme. Změna je život a tak je potřeba to i brát, Kuba bude k vidění na větším hřišti a to na fotbalovém v Chrlicích, nebo Šlapanicích, teď nevím..

Luboš Böhm – Lob, ikona klubu, kterého dobrá polovina týmu – nově příchozích – ani jednou nespatřila. Je ho velká škoda, ale jeho dlouhodobé zranění kolena je neslučitelné s aktivním futsalem. Proto jsem se rozhodl, že již nebude dále figurovat na soupisce klubu. Jeho fotbalové kvality jsou neoddiskutovatelné, ale pro tým byl přínosem pouze v první sezoně, kdy odehrál většinu svých utkání za tým. Minulou sezonu tuším nastoupil jednou, letos ani jednou. Moje rozhodnutí je logické a očekávatelné.

Na závěr bych chtěl vše shrnout na jednu hromadu. Z týmu odchází dva aktivní kvalitní hráči a jeden kvalitní neaktivní, u kterého jeho herní ztrátu nepocítíme. Ztráta je to obrovská, ale pokud chceme pokračovat, musíme se s tím vyrovnat a pokusit se díru po nich vyplnit. Jednání ohledně posil probíhají a o jejich výsledcích Vás budu informovat hned, jak se mě ozvou příslušní scouti a agenti. Dále bych chtěl důrazně říct, že pokud by někdo změnil názor a z výše uvedených pánů se nakonec rozhodl za nás hrát dále, není problém, dveře jsou stále otevřené. V týmu vždy uvítám dobré borce a tito to nepochybně jsou.

Děkuji Vám za odvedenou práci pro klub. Jsem rád, že jste mohli působit v oranžovočerném dresu a doufám, že pocit je oboustranný. Váš odchod mě mrzí a jistě nejen mě.. Ať se Vám daří a mnoho štěstí nejen na poli sportovním, ale i osobním.

středa 6. července 2011

Je to někdy šichta, bezbranková plichta..

Ták pánové. Máme za sebou další ročník prestižního turnaje konaný Koziňáky z Oleksovic - Kozina Oleksovice 2011. Sice se nám nepodařilo obhájit výborné třetí místo z minulého roku, ale svým houževnatým antifotbalem jsme se ovšem rozhodně neztratili. V konkurenci 20. týmů jsme pronikli mezi 8 nejlepších na turnaji, kde nás od postupu do semifinále dělil opravdový vlas. Turnaj se i dá tedy hodnotit jako zdařilý.
Turnaj se odehrál v následující sestavě: Nekwish - Dan, Dub, Olin - Vláďa, Lukáš, Pája.
Podpořit nás přijel novopečený kustod týmu Boris, sklaní fanynka Lucka a na vyřazovací kola i syn legendárního brazilského útočníka Bebéta, Bebé. Dá se předpokládat, že Bebého potomek bude už jen Bé. :-) Základnu fanouškovskou i hráčskou jsme tedy měli širokou.

Byli jsme nalosování do skupiny D a jako první se nám stal soupeř z místních Oleksovic a to Spektrum. Před zápasem jsme si řekli, že remíza s nadupaným, agilním a snad patnácti členným komandem ze Spektrumu, by byla úspěchem. Utkání se však začalo nečekaně dobře vyvíjet hned od začátku v náš prospěch. Bylo to asi naše nejlepší vystoupení na turnaji a po profesorském výkonu v obranné fázi a třemi trefami do sítě soupeřovy branky slavili zaslouženě první a současně poslední výhru v základní hrací době zápasu. Spektrum se po celý zápas snažil co mohl, ale Nekwishe v bráně ohrozil jen v pár případech. Obranný val téměř nic nepropustil.
Carpe Diem vs. Spektrum Oleksovice 3:0
branky: Olin, Vláďa, Lukáš.

Jako druhý nás čekal pozdější finalista turnaje - Weigel VelMez. I tento zápas jsme chtěli odehrát ve stejném duchu, jako ten první, ze zajištěné obrany. Bohužel jsme brzy pocítili, že se bude jednat o mnoho tvrdší oříšek. Nutno říct, že jsme první dvě branky soupeři vnutili a rázem bylo po zápase. Do konce jsme ještě dvakrát inkasovali a výsledek 0:4 se možná zdá až příliš krutý oproti realitě. Nemyslím, že bychom hráli nějak výrazně špatně, ale tým se během zápasu rozhádal a tento zkažený rozhádaný duch v týmu bohužel přebýval i následující dva zápasy. Podle toho také skončili i další utkání. Sportovně však uznejme, že borci z Meziříčí byli lepším týmem.
Carpe Diem vs. Weigel VelMez 0:4

Třetí utkání ve skupině patřil duelu nás s Alkáči už nevím odkud. Zprvu se zdálo,. že by se mohlo jednat o relativně slabšího soupeře, protože v prvním utkání dostal latu 0:8 s Weiglem, ale realita byla jiná. Z žádného na střídání, jak turnaj začínali se najednou do modrého rozlišováku přišly obléct snad i místní babky a nás tedy čekal důležitý zápas, který mohl rozhodnout o bytí a nebytí dále na turnaji. Tento soud se nakonec ukázal jako velmi předčasný. Neodpustím si opět připomenout, že zápas ovlivnilo neustálé kárání za něco nepodařeného, které se přenášelo i na ostatní. Zkrátka to už nemohl být výkon jako v prvním utkání, něco se v týmu změnilo po morální stránce a nikdo do zápasu nešel naplno tak, jako v úvodu turnaje. V zápase jsme třikrát prohrávali o branku, srovnat krok se nám podařilo však jen ve dvou případech. Výsledek je tedy 2:3 v náš neprospěch. Nepodali jsme dobrý výkon, utkání bylo rozhádané, neplnila se obranná taktika a zbytečně jsme umožňovali soupeři hrát jeho hru.
Carpe Diem vs. Alkáči 2:3
branky: Vláďa, Lukáš.

V posledním zápase, který se započítával do tabulky byl zápas s Hradbami Valtice, zápas s týmem do kříže z vedlejší skupiny. Dvě prohry po sobě nám mohli být odpuštěny touto výhrou a tím i postupem do osmifinále. Pokud bychom opět prohráli, naše šance na postup by byli opravdu jen v mezích teorie. No a nepodařilo se. Utkání jsme nezvládli a prohráli ho 1:3. Nezvládli jsme ho opět po všech stránkách. Neviděl jsem tam tu chuť se o to poprat a tak jsme ve skupině vyhráli jediný zápas a utrpěli tři porážky. No uznejte, že s takovým výsledkem se do osmifinálové skupiny dá postoupit jen opravdu stěží.
Carpe Diem vs. Valtice 1:3
branka: Olin

Perličky ze základní skupiny: V Oleksovicích byla vidět i šarvátka mezi Valticemi a tuším že píseckými Wanasťáky. Vše se nakonec obešlo bez krve, ale lidé tam občas po sobě skákali jako kočkodani po stromech. No k tomuto mám jen jedinou věc, zápas nezvládl rozhodčí. Zápasy pískali tři rozhodčí a jen tento, kudrnatý švihák v bílém triku pouštěl skluzy jako film v kině. Zápas se mu vymkl z rukou a oheň byl na střeše, bohužel. Musím říct, že jsem citlivý člověk a po shlédnutí tohoto drzého divadla sem se musel na 10 minut ztratit ve křoví, zvracel jsem. :-) Dalším úsměvným momentem bylo moje půjčení nových kopaček Olinovi, po kterém budu dodatečně požadovat 1490 korun. Mám od nich ještě účtenku.. :-) Moje nádherné Mitre kopačky si nazul na své obludné lodě a ony se rozpadly. Po prvním proběhnutí se nich Olda ucítil že něco není v pořádku. Chyběla půlka podrážky. Další části následovali chvíli po. Z jedné kopačky mě proto udělal jarmilku - bez podrážky. To mě vede k nápadu, jestli se nedám na balet, nebo gymnastiku. Miluju cvičení s obručí.. Velký obdiv sklidili moje oranžové gumotextilky. Je to limitované série jednoho páru, která byla vyrobena přímo pro mě na zakázku. V nejednom případě se staly objektem hladových čoček fotoaparátů. Humornou vložkou bylo také to, že Dan vydal varování, že jestli se mu zkřivý křivým slovem, byť jeden jediný vlas, z jeho bujné lví hřívy, turnaj opustí a půjde do Brna pěšky. Buřič Olda si vzal konečně jeho slova k srdci a svojí turnajové oběti povolil škrtící obojek z první dírky na druhou. Dan tedy mohl volněji dýchat. Posledním sdělením v odstavci perliček, a tím vlně navážu na další turnajové dění, uvedu, že po oněch třech prohrách jsem se šel už osprchovat s tím, že na turnaji končíme. Stejně se choval i Nekwish, kterému už chrmlal motor v očekávání odjezdu směr Brno. Jaké bylo naše překvapení, když jsme zjistili, že jsme postoupili...

A tím se dostáváme k osmifinále. Ano, skutečně jsme postoupili a to jako nejhorší postupující tým. Měli jsme ohromné štěstí. O posledním postupujícím se rozhodlo jen díky vzájemnému zápasu, které jsme měli v souboji se Spetrumem Oleksovice lepší. No a i celkové skóre hrálo v náš prospěch. V tuto chvíli bylo jasné, že na turnaji sice pokračujeme, ale náš příští soupeř bude někdo z favoritů turnaje, který vyhrál jinou skupinu. Nekwish tedy chcípl motor, já se převlékl z civilu opět do šortek a trika a očekávali jsme na vypsání soupeř pro osmifinále. Dostali jsme nejméně chtěného soupeře, na kterého máme hororové vzpomínky. Rebels Okříšky, loňský vítěz, který před rokem nedostal ani branku byl tím nejhorším, co nás vůbec mohlo potkat. I letos byl tým zatím bez ztráty bodu. Pozdravili jsme se s leadrem Rebelů Ivošem a prohodili pár slov o zápasu. Favorit byl jasný a my měli být lehkým soustem, tak to snad každý bral. I když jsem tomu do včerejška nevěřil, tak zázraky se dějí. Věřte nebo ne, jako nejhorší postupující celek jsme vyřadili postrach všech týmů, dlouhodobě jeden z nejúspěšnějších týmů každoročních turnajů v Oleksovicích. Jak se tomu stalo? Ultrabeton, nic jiného se nedalo hrát a my to věděli, aplikovali a operaci zvládli. Od začátku jsme hráli na 0:0 s tím, že penaltová loterie rozhodne. Celý zápas byl z naší strany absolutním antifotbalem k nekoukání. Účel však světil prostředky jak se říká a my dosáhli svého. Po takticky bezchybném utkání, kdy především Ivoš občas smrděl před naší bránou jako rozpáraný skunk, jsme slavili ohromný úspěch. Bezbranková remíza nás dovedla k pokutovým kopům. A na ty je Nekwish expert. Máme nejlepšího brankáře na pokutové kopy ve střední Evropě, oceněný mnoha věnci ze špekáčků. Bylo to drama jako z Titaniku. Penalty jsme začínali.. Prví si míč staví sám Nekwish a pološajtlí nás posílá do vedení. Kop doprostřed brány sice byl riskem, ale vyšel náramně. Soupeř vyrovnává. Míč si staví Lukáš a s přehledem uklízí míč do sítě. Soupeř vyrovnává. K balonu se staví Olin, posílá brankáře na opačnou stranu a vlní síťku. Soupeř vyrovnává. Míč si bere Vláďa a bohužel, golman vykrývá jeho střeli k tyči. Pokud soupeř dá, končíme. Vše je v rukou Nekwishe. Soupeř se rozbíhá a Nekwish mamutím skokem míč vyráží. Neskutečné, strhující! Jsme stále ve hře, díky Nekwishovi. Míče jsem se chopil já. Příliš jsem si nevěřil, ale s přehledem jsem udělal díru do sítě, ale i do kalhot. Malé extempore s hnědými trenkami řešil i náš kustod, který celé penaltové představená točil na kameru. Soupeř vyrovnává. Míč si bere Daníček a s chladnou hlavou nás posílá do vedení. A pak se to stalo. Soupeře neproměnil. Nekwish brilantně lapil rozhodující penaltu. My, chycení kolem ramen jako v Naganu, jsme se rozeběhli v euforii k Nekwishovi a zahrnuli ho děkovnými polibky a nekonečným plácáním po prcce. Bylo to neuvěřitelné, porazili jsme šampióna!! A dá se hovořit i o určité satisfakci za potupné poražení nás, tehdy alkoholově podroušeného týmu, na turnaji v Okříškách. Celé Oleksovice byli v tu chvíli na nohou a sledovali bandu buzíků, jak slaví nečekaný postup mezi 8 nejlepších. Okříšky byly právem zklamáni, byli o sto procent lepším a fotbalovějším týmem, ale my jsme ukázali v tu chvíli to nejdůležitější, srdce!
Carpe Diem vs. Rebels Okříšky 0:0 (5:4 pk)
rozhodující penalta: Dan
.
Bomba! Euforie na šestou! Fotbalový orgasmus! Jiná slova pro následující minuty neexistují.. Třesoucí se ruce po bouři emocí jsme uklidnili opět u škopku a čekali na dalšího, tentokrát čtvrfinálového soupeř. Mohly to být Vožralý Ludry z Rebešovic, nebo Amatéři z Hostěradic. Čtvrtfinále jsme nakonec sehráli s druhým jmenovaným týmem. Amatéři však nenaplňovali to, co mají v názvu. Hráli výborně. Sice to nebyl soupeř tak zdatný, jako Okříšky, ale do čtvrtfinále se dostali naprosto právem. My jsme do utkání vstoupili se stejnou taktikou a záměrem, poprat se o vítězství na pokutové kopy. Podařilo se, po kvalitním až brutálně defenzivním výkonu se nám podařilo docílit předsevzetí, dohrát utkání na 0:0. Opět tu byli penalty. Los jsme zase prohráli a tak jsme začínali kopat jako první. Míč si staví Nekwish, ale tentokrát mu záměr nevyšel. Nabušený Tarzan v bráně, kterému ještě z koutku kapal jahodový koktejl na zvětšení objemu svalstva zůstal stát na místě a snad právě jeho lýtkové svaly zamezily míči cestu mezi nohama do sítě. Byli jsme tedy v nevýhodě už od první série. Soupeř totiž proměnil. Lukáš bezpečně také proměňuje. Soupeř dává. Olin musí dát, jinak končíme. Se stresem se vyrovnal dobře a i on proměnil. Je tu rozhodující penalta, pokud soupeř dá, balíme kufry a karimatky. Michal v bráně se vyznamanává, chytá!!! Odčinil tak své malé zaváhání v úvodu série a posunuje náš tým do dalších kopů. Už podruhé jsme vyseli nad propastí, ze které nás Nekwish vytáhl svým mohutným provazem. Daníček si urval míč pro sebe a má před sebou životní penaltu. Dává!! Se štěstím, ale je tam! Soupeř však záhy vyrovnává. Míč si beru já a modlím se, abych trefil bránu. Golman si sice na míč sáhl, ale střela byla natolik prudká, že ji nevyrazil. Vedeme.. áááá soupeř vyrovnává. K míči se staví Dub, jediný kdo se penalt obával a nechtěl na ně jít. Dub se rozbíhá, střílí a Tarzan vyráží. Bohužel! Máme tedy pod krkem kudlu a pokud soupeř promění, zařízne se prudce do masa a my fotbalově vykrvácíme. Stalo se tak. Zkušeně proměněná penalta nás poslal domů. Je to velká škoda, ale penalty jsou vždy loterie a vítěz může být jen jeden.. Tentokrát to byli Amatéři!
Carpe Diem vs. Amatéři Hostěradice 0:0 (4:5 pk)
.
A takto pro nás skončil turnaj, kde jsme obhajovali třetí flek. Dá se říci, že celý turnaj byl pohřebištěm favoritů. V osmifinále vypadl díky nám loňský vítěz z Okřížek i domácí Kozina, ve čtvrtfinále my - třetí celek z minula. Roli favorita turnaje po vyřazení jiných velikánů převzal jednoznačně celek Izolace Stehlík (dříve Dřevotvar), který každoročně okupuje mety nejvyšší. To i potvrdil a po vítězství ve finále s Weigelem VelMez, naší skupinovým protivníkem, mohl slavit titul. Jak jsem napsal v úvodu, turnaj hodnotím jako zdařilý, dosáhli jsme čtvrtfinále, což rozhodně není ostuda a když připočteme vyřazení Okřížek, můžeme si pískat. Po stránce připravenosti a zázemí turnaje byl jako každoročně připraven výborně, za což domácí Kozině děkujeme. Byl to dobrý turnaj!
.
Snad jedinou kaňkou na kráse byla letošní zábava. Mnozí do Oleksovic nejezdí jen kvůli futsalu, ale kvůli výborné tamní večerní poturnajové zábavě. Ta se tentokrát scvrkla na nevinnou zábavičku bez živé hudby na hřišti, místo tradiční, kolosální s živou hudbou v nedalekém prostranství hospody. Je to škoda, turnaj bomba, zábava zklamání po letech bujaré hojnosti.. Tuto nepříjemnost jsme vyřešili po svém. Na pozdním obědě jsme si dozvěděli, že v nedalekých Boroticích je místní zábava s rockovou živou kapelou. Proto naše kroky a kola aut vedla nakonec právě tam. Jediný Nekwish po turnaji odjel. Zbytek - 9 kousků - se vypravilo tam. Zábava v Boroticích rozhodně nezklamala, borců z kapely Kristovy léta to šlapalo náramně, a my se bavili, seč nám síly stačili. Chlastalo se o sto šest, hopsalo se na rockové melodie a zábava byla jak má být. Nesmím opomenout na místního umělce, který byl najat, aby zábavu rozproudil. Na parketu vytáčel neuvěřitelná sólová čísla, jako by spolkl hada a ten ho teď v těle lechtal. Jamoval, stepoval, kroutil se jak paragraf, zkrátka správně uložené peníze pořadatelů zábavy.
Někteří z nás po zbavě, nebo v jejím průběhu odcestovali domů, trojce Dub, Boris a Olin tam zůstali a přenocovali ve stanu. Tímto skončil vydařený den v kruhu přátel z Carpe Diem.
.
Děkuji všem za odvedené výkony na hřišti, tak i mimo něj. Za podporu Bordovi, Lucce a Michaldovi! Byl to super den!
.
* pokud jsem někde ve výsledcích, nebo někde udělal chybu, nakamenujte mě, ale v klidu sdělte na diskuzi. opravím to. Fotky a videa jsou v rukou Borise a Michalda, až se ke mě dostanou, ukážu

pondělí 4. července 2011

Kozina Oleksovice klepe na pupek

Zítra se někteří z nás zúčastní letošního turnaje nedaleko Znojma - Kozina Oleksovice. Na začátek bych si dovolil malé upozornění, že se nakonec turnaje zúčatním i já. Z turistického výletu jsme se vrátili díky sibiřskému počasí dříve, a přesto že jsem zbičován trvalými průtržemi mračen, nakonec jsme se s Luckou rozhodli, že se na Kozinu vypravíme. Je mi jasné, že o reperezentaci na tomto turnaji by mohl být zájem i od více lidí, ale o tomto "problému" jsem už informoval v jednom z minulých článků. Situace v klubu není nejrůžovější a tak nebudu věc lámat přes koleno a nominací nových členů dělat jakékoliv rozbroje.


Takže zítra je Kozina v této sestavě: Nekwish - Dan, Dub, Olin -Lukáš, Pája, Vláďa. Asi jako divák se zúčastní Boris a Lucka.


Ještě mě napadá jedna věc, je možné že po dobu mé nepřítomnosti došlo ke změněn v sestavě, někoho jsme nominovali nového, neb někdo nemůže.. napište to prosím na diskuzi, kdo o tom má nějaké povědomí.


Na stránkách se objevil rozpis zápasů, nebo lépe řečeno čaqs prvního zápasu a také samozřejmě jména soupeřů, které nám byly do včerejška zastřeny. Skupiína D tedy vypadá následovně:


Carpe Diem Brno - nasazený celek

Wiegel V.Meziříčí

FK Spektrum

Alkáči Znojmo


Díky umístění z minula jsem se dostali na prvního koše - nasazený týmů. Splníme roli favorita? Ještě by bylo na místě upozornit, že tři skupiny před námi (A,B,C) mají 5 členů, přičemž postupují první tři, skupiny D a E jsou po 4 týmech, a postupují první dva. Je to ostřejší klíč, ale ne nezvladatelý. Nakonec postupují ještě nějaké tři týmy, ale nad klíčem jejich postupu se mě nechtělo přemýšlet.. Tak musíme doufat, že postoupíme..


Zítra začínáme zápasem s domácími - sice ne s pořadately - ale domácím Spektrumem Oleksovice a to v 8:55!! Další rozpis zatím není znám..


Tak teda zítra pánové, nejpozději v 8:30 na hřišti, nebo lépe dříve.. vstříc obhajobě třetího fleku! A nezapúomnte vzít pohár z minula, chci si ho odnést a vystavit! Díky:-)