čtvrtek 7. července 2011

Odchody hráčů..

Dnešní článek bude mírně plačtivý. Je to z důvodu, že chci pohovořit o třech ikonách posledních let, které po nedávno skončené sezoně opustili naše barvy. Jsou to Martin Mrázek, Kuba Cibira a Luboš Böhm.

Martin Mrázek – poslední sezonu toho moc nenahrál. Do klubu vstoupil už při první sezoně klubu Carpe Diem ve třetí třídě a to v její polovině. S Martinem se znám od dětství a už jako malý byl neuvěřitelný technik. Jeho brilantní blesková klička, dokonalý přehled ve hře a především fotbalová chytrost je jen zlomkem jeho fotbalových schopností. Je mi líto, že odchází, ale nutit zůstat nikoho nemůžu. Jeho kariéru v Carpe Diem provázela různá zranění a v poslední sezoně se už jen víceméně trápil. Jediné pozitivum na jeho zranění v minulé sezoně vidím v tom, že jsme si jako tým mohli zkusit hru bez něj, jak to vypadá, když v týmu chybí fotbalový Bůh a zda na to tým má i bez něj. Sezona sice skončila sestupem, ale bohužel ani to nám neukázalo podstatu o které zde hovořím. Špatný týmový stav totiž umocnily i jiné, nepřehlédnutelné věci. Abych vše shrnul a ukončil, naše řady opouští historicky jeden z nejlepších střelců, což mluví za vše. Svoje setrvání v klubu podmínil sloučením CD se Slovanem, což je nereálné, proto vše dopadlo tak, jak dopadlo.

Kuba Cibira – Speedy Kuba opouští naše barvy po dvou letech. Bohužel. Je to pro tým velká ztráta. Přestože v úvodu svého účinkování v klubu musel být na hřišti často usměrňován, jeho herní projev byl občas příliš „rozlítaný“, poslední dobou se z něj stala opravdová opora zadních řad. Především jeho rychlost z něj udělala pitbulla, který dohoní a zneškodní téměř každou akci soupeře. V tomto nemá konkurenci a je nenahraditelný. V obsazování hráčů vidím snad největší pokrok. Kuba je po lidské stránce zodpovědný, rozumný a spolehlivý, což ho řadí v mém žebříčku velice vysoko a i proto si myslím, že jsme ztratili výborného kluka a jeho odchod brzy pocítíme. Změna je život a tak je potřeba to i brát, Kuba bude k vidění na větším hřišti a to na fotbalovém v Chrlicích, nebo Šlapanicích, teď nevím..

Luboš Böhm – Lob, ikona klubu, kterého dobrá polovina týmu – nově příchozích – ani jednou nespatřila. Je ho velká škoda, ale jeho dlouhodobé zranění kolena je neslučitelné s aktivním futsalem. Proto jsem se rozhodl, že již nebude dále figurovat na soupisce klubu. Jeho fotbalové kvality jsou neoddiskutovatelné, ale pro tým byl přínosem pouze v první sezoně, kdy odehrál většinu svých utkání za tým. Minulou sezonu tuším nastoupil jednou, letos ani jednou. Moje rozhodnutí je logické a očekávatelné.

Na závěr bych chtěl vše shrnout na jednu hromadu. Z týmu odchází dva aktivní kvalitní hráči a jeden kvalitní neaktivní, u kterého jeho herní ztrátu nepocítíme. Ztráta je to obrovská, ale pokud chceme pokračovat, musíme se s tím vyrovnat a pokusit se díru po nich vyplnit. Jednání ohledně posil probíhají a o jejich výsledcích Vás budu informovat hned, jak se mě ozvou příslušní scouti a agenti. Dále bych chtěl důrazně říct, že pokud by někdo změnil názor a z výše uvedených pánů se nakonec rozhodl za nás hrát dále, není problém, dveře jsou stále otevřené. V týmu vždy uvítám dobré borce a tito to nepochybně jsou.

Děkuji Vám za odvedenou práci pro klub. Jsem rád, že jste mohli působit v oranžovočerném dresu a doufám, že pocit je oboustranný. Váš odchod mě mrzí a jistě nejen mě.. Ať se Vám daří a mnoho štěstí nejen na poli sportovním, ale i osobním.

Žádné komentáře: