pátek 29. července 2011

Sebevědomí a lehkost

Sebevědomí jednotlivců a potažmo celého týmu je velice důležitá věc. Někdo jej má stále,jiný nikdy neměl a někdo měl a postupem času ho ztratil. Asi víte na co narážím. Ano, patříme do třetí kategorie a já bych počínaje další příští sezonou opět rád nečerpal sebevědomí, kterým se tým pyšnil během první sezony.
Už si snad ani nepamatuji, kdy naposledy jsme odehráli pohodový víkend a odnesli si domů zaslouženě a dalo by se říci „lehce“ šest bodů. Takových víkendů v první sezoně bylo nespočet a od toho se samozřejmě odráželo ni naše sebevědomí. Je jasné, že ve třetí třídě jsou také o třídu slabší soupeři, než ve druhé a proto bych rád bral příští ročník jako takový malý odrazový můstek k nabytí ztraceného sebevědomí. Nedělám si iluze, že bychom sezonou prošli jako nůž máslem, tak jak tomu bylo v sezoně první, ale dá se předpokládat, že úměrně se snížením kvality soupeř povyroste kvalita naše a herně se zvedne i každý z nás.

Jako příklad uvádím Bebého. Teď ze mě nemluví jen kamarádství, ale můj skutečný pohled na věc. Může se zdát, že podle názorů blízkých lidí nad Bebém leckdo zlomil hůl. Především poslední sezona z pohledu sbírání bodíků se mu příliš nevyvedla. Přesto si stále myslím, že je to kvalitní hráč, který ještě všem ukáže zač je toho loket. Především pro Michalda vidím novou sezonu jako jeho nový začátek pro nabytí ztracené sebedůvěry. Bylo by pěkné sledovat, jak si vodí soupeře, tak jak to umí.. A on to umí.

Všeobecně věřím, že ubude hádek, zbytečných slovních tahanic a že si sezonu opět po dvou letech stoprocentně užijeme.

Nebudu se zde dlouze rozepisovat coby kdyby, ohledně našich šancí na umístění, prognózy si nechám na nějaký z dalších článku, který budu mít podložený seznamem soupeřů..

Pro příští sezonu dávám za cíl v prvé řadě uklidnit atmosféru v týmu, užívat si futsal, nabýt ztracené sebevědomí a futsalem se zkrátka bavit, jak jen to půjde. Doufám, že máte stejný názor jako já a k mým smělým, leč tak snadným cílům se přidáte..

Žádné komentáře: