pátek 29. ledna 2010

Situace kolem brankářské jedničky vyřešena !

Necelé dvě hodinky po napsání článku o kritické situaci okolo brankářů pro příští kolo BO se náhle o 180 stupňů otočila. S radostí Vám oznamuji, že ve 4.turnaji základní skupiny náši bránu bude hájit anglický brankář, který se dokonce pyšní titulem Sir..
Dohodli jsme se před pár minutami po velmi příjemném rozhovoru, obě strany jsou s podmínkymi účasti velice spokojeny..
.
Kdo že to je? Jeho jméno Vám zůstane utajněno až do příští neděle. Malou nápovědu můžete nalézti pouze z tajemné fotografie.. :-)

Kritická situace okolo brankářů pro příští rozhodující kolo Brno Open

Doslova kritickou situaci prožívá náš celek ohledně brankáře pro příští dějství Brno Openu. Bude se jednat to rozhodující zápasy, ve kterých půjde o všechno. Bohužel v tuto chvíli nemáme brankáře, což je alarmující. Hned šestice možných adeptů je ze hry pryč!!
.
Jara, Žoček, Roman - brankáři Slovanu, kteří si rozdělili do této chvíle rovnoměrně po jednom víkendu. Od Oldy se ke mě dostala zpráva, že nikdo z nich by snad příští neděli neměl být k mání. Jelikož však potřebuji podložené, nikoliv kusé informace, napsal sem Jarovi. Ten mě bohužel potvrdil to, v říkal Olda. Žok jede na klubovou akci "Tři Studně", a Roman s Jarou nemůžou z důvodu velkého vytížení v daný víkend.
.
Martin H. - další možný gološ mohl být náš Martin. Říkali jsme si, že by mohl na jeden víkend dojet. Bohužel ani tento plán se nezdařil. Martin v inkriminovaný víkend už něco má a na naše zápasy nepřijede.
.
Ríša, Boris - již s předstihem se omluvili z posledního turnaje základní části naši hráči, kteří byly vždy zálohou do brány, Boris s Ríšou.
.
To máme... sečteno a podtrženo... pěknej průser!
Co teď? Napadá Vás někdo? Mám v záloze ještě jednoho dobrýho kámoše, a nyní čekám na jeho vyjádření.. Pokud ani on nevyjde, tak už su s nápady na mizině. Prosím Vás proto o radu..

Honza je UaK

Honza, futsalový bohatýr, na konci své štace. Nebojte se, neumřel!!!! Je mojí nemilou povinností Vám oznámit, že Honza Fiala bohužel nastálo opuští naše aktivní futsalové řady. Zkratka UaK znamená "ukončil aktivní kariéru" -alespoň takto hovoří hra Football Manager 2010 a takto zkratka už navždy bude viset u jeho jména.
Celé jeho působění u týmu Carpe Diem byla jedna velká nemoc.
.
Za klub odehrál 0 (slovy nula) utkání, byl však platným článkem řetězce při povzbuzování z tribun stadionů, nebo jako kamarád do nepohody. Byl to hráč, kterého v kolébce houpal fotbalový Bůh, jeho talent nikdy nemohl díky svým táhlým zdravotním patáliím rozvinut.
.
Tuto nemilou novinu o ukončení kariéry ze zdravotních důvodů, jsem se dozvěděl v úterý. V jeho prohlášení přímo znělo.. " Mám povolené vazy v kolenou, natahují se mě jako žvýkačky, na další futsal to není.. Je mi z toho vážně smutno.. " Nejen představenstvo klubu je zprávou zdrceno.
.
Aby toho smutku však nebylo mnoho, touto cestou Honzovi nabízím funkci kondičního trenéra.
Přeji za klub Carpe Diem Honzovi mnoho úspěchů v další, teď již nefutsalové kariéře a budu napnutě čekat na jeho vyjádření k nabídce.

Hvězda se zázračně uzdravuje

Jistě jste si všichni mysleli, že když napíšu "hvězda se zázračně uzdravuje", bude článek patřit buď té samozvané - Lukášovi, nebo dlouhodobě zraněnému Michalovi. Jste na omylu, článek je o mě! :-)
.
Nedávno jsem dostal zprávu od týmových lékařů, že můj zdravotní stav, moje koleno, se stihne dát do příští neděle do pořádku. Po pondělním otoku již téměř není známky, a bolestivost také ustoupila. Sice to ještě není stoprocentní, (to už nikdy nebude) ale na hraní se cítím. Můj osobní lékař Lucka mě sice doporučil Medical TimeOut (tento výraz řekla doslova, protože ho slyšela při sledování Australian Open) :-)), ale já se cítím již být připraven pomoci týmu za vysněným postupem..

Takže otvírejte šampaňský, hvězda se vrací..

středa 27. ledna 2010

Kuba "Speedy Gonzáles"

Poslední turnaj zimní soutěže dokázal, že jeden z nejčerstvějších hráčů našeho kádru, rychlonohý Kuba, je vlekým příslibem pro budoucnost klubu.
.
Už když sem ho poprvé uviděl, říkal sem si, to je on! Budoucí spása našeho mančaftu! Nyní po více než půl roce můžu říci, že jsem se nemýlil.. Kuba je hráč nepřeberných kvalit, který pokud má svůj den, svoji hrou posouvá tým do mnohem vyššího levelu.
.
Pokud má svůj den.. nad tím bych se chtěl na chvíli pozastavit. Co si budeme povídat, tato štika fotbalových vod disponuje neuvěřitelnou rychlostí, tvrdou střelou a kvalitní kličkou... o tom není pochyb. Na druhou stranu snad "vinou" jeho mládí občas dochází v zápasech ke zbrklému, nuváženému jedání, kterým dokáže své spoluhráče dostat pod tlak.

Mám za to, že kdyby Kuba stoporocentně rozbalil svůj herní potenciál a trochu ubral z roztěkanosti, všechny členy týmu by hravě strčil do kapsy.
.
Rychlost - Kuba ji má raketovou. Otázkou zůstává, jak je využitá, případně jak by se dala využít? Osobně si myslím, že Kubovi k překonání soupeře by postačilo si míč jednoduše pokopnou a utíkat, jako Forest Gamp. Je trochu škoda, že tuto devízu uplatňuje v útočném snažení poskrovnu. Nikdo by ho totiž neměl nárok zachytit, jen mít prostě na tento skutek dost odvahy a píle. Druhou věcí je Kubova obranná hra, nebo lépe řečeno doběhnutí soupeře a odebrání míče. To má zvládnuté naprosto bravůrně a nikdo v týmu se mu nemůže rovnat. Je s podivem, jak se dokáze tak "křehká" postava zapřít nohama takovou silou a soupeře o několik třeba i desítek kilogramů přetlačit. Obdivuhodné.
.
Střela - měl jsem několikrát možnost Kubu sledovat při jeho střeleckých pokusech. Možná to někdo neví, ale Kuba disponuje opravdu trvdou ránou. V kombinaci s jeho pekelnou rychlostí nám z toho vyplývá skutečně nebezpečná rozbuška. Sand jen jedna poznámka, více svoje dělo využívat by to chtělo..
.
Technika - Kubova technika je rovněž na kvalitní úrovni. Je schopen udělat kličku a kombinace mu také není cizí. Druhá zmíněná činnost je celkem silně ovlivněná již zmíněnou zbrklostí, a tím dochází ke zbytečným ztrátám míče. Chce to klídek a rozvahu. V pohodě míč podržet a rozehrát.
.
Na Kubovi sem si také všiml jedé zajímavé věci, která se potvrdila i tuto neděli. To však neplatí jen u něj, jsme takoví skoro všeci. Kubův výkon značně závisí na výkonu celého týmu. Pokud se Carpe Diem daří a hraje v pohodě, odrazí se to i na jeho výkonu a velým kusem koláče přispěje k úspěchu týmu právě on. Jestliže se však týmu příliš nedaří, zabředně do bahna s ním.
.
Kuba už několikrát vyjádřil přání hráti spíše v obraně, než v útoku. Několikrát se to už probíralo.. Pro a proti.. Jsou tu dvě proti, které prozatím převažují a rád bych s nimi seznámil i samotného Kubu, protože nevím, jestli už to od někoho slyšel.. Za prvé je to fakt, že v obraně je nutné stát stále u svého hráče, nehnout se od něj na krok. Kubova hra je snad až příliš agilní, od svého soupeře se velkým vtažením do hry často odpoutává, nechává ho samotného, a tím dostává pod tlak zbytek týmu. Druhou věcí je Kubova už potřetí zmíněná zbrklost, občasné ukvapené tahy rovněž obraně na klidu nedodají.
Pro hru v obraně je nutná trpělivost, přesnost a především taktická zručnost pro tuto pozici. Nechci říci, že by tímto Kuba neoplýval, ale spíš chybí odvaha Kubíka v obraně vyzkoušet. Každopádně já jsem pro, aby v sezoně si zkusil pozici obránce a poté sám zhodnotil (a my samozřejmě také), jak to cítil a jak to bude dál.
.
Na závěr bych rád shrnul vše, co jsme napsal. Jsem velmi rád, že Kubu v týmu máme. Je to kluk, kterej by mohl skromnost prodávat za Zelném trhu po tři životy, snad i tím si mě podmanil.
Slovenský Maradona, který by potřeboval krapet víc sebedůvěry!!!

pondělí 25. ledna 2010

Standing Ovation!

Ještě než začnu psát o nedělních špílech BO, chci se na chvíli pozastavit nad pátečním večerem, kde se u Oldy doma probralo pár věcí, které se v neděli ukázali jako naprosto přesné! U Oldy se z Carpe Diem sešeli Boris, Vláďa, Olda a já. Po dlouhém rozebírání a pomlouvání ostatních se došlo k závěru, který zní.. že tým ve složení v jakém hrajeme v BO má obrovský nevyužitý potenciál. Dokážeme s jakýmkoliv silným týmem, pokud nám zápas sedne, odehrát špičkový duel a na druhou stranu dokážeme také uhrát utrápené kopání brambor se slabšákem. Čím to však je? To je záhada.. Náš tým provází velmi kolísavé výkony. Každopádně veškerá slova se opět potvrdila hned za dva dny v neděli. Protrápený zápas s Antabusem a velkolepý špíl s FFT Vinohrady..
.
Nedělní sestava: Žok - Boris, Olin, Pája - Lukáš, Kuba, Martin M.
.
Dlouho očekávaný zápas proti Anatbusu přišel na řadu tuto neděli. Nikdo si nepřipouštěl nic jiného, než výhru. Kurzy sázkovek mluvili také jasně v náš prospěch. Měl to být pěkný odrazový můstek k lepším časům v týmu.. Co se však nestalo. Náš celek doslova a do písmene navázal na směšný výkon z minulého týdne. Od úvodu zápasu jsem na hřišti dominovali a vypracovali si kupu brankových příležitostí, však bez brankového efektu. A to musím podotknout, že s přehledem míjíme i prázdné branky jako na běžícím pásu. Festival našich zahozených šancí potrestal Antabus opravdu ojedinělou střelou, která byla navíc nechtěně tečována (nebo spíš byl nastřelen) dalším Antabusákem. Žočkovi v bráně zbyly jenom oči pro pláč. V poločasové přestávce jsem skočil k předsedovi BAF kouknout na kompl, kde se zaznamenávají veškeré údaje o zápase.. Jen tak letmo sem z poločasových statistik vyčetl:
držení míče: Carpe - Antabus 72/28
střely na bránu: Carpe - Antabus 6/1
střely mimo bránu: Carpe - Antabus 10/1
...ano, ano, takový to byla převaha, leč nezužitkovaná. Neuvěřitelné se stalo skutkem. Pod tlakem hrající Antabus se dostává k druhé střele na naši bránu, míč tečuje tentokrát Boris a je zle. Výsledek 0:2 v druhé půli si nikdo nepředstavoval ani v těch nejčernějších snech. Co se dalo dělat.. Naše převaha rostla s úbytkem sil soupeře. Dostávali jsme se do hry před Víťu (gološ Antabusu) čím dál častěji a nakonec byla snaha korunována snížením z kopaček Lukáše. Náš velký tlak nakonec slavil ještě jeden úspěch, vyrovnání na 2:2 přišlo snad pouhým 5 minut před koncem. Střelcem se stal .......... Posledních 5 minut, stejně jako celý špíl se odehrál pod naší taktovkou a ke konci jsme měli výborné šance na stržení výhry na naší stranu. Koncovka nám však opět selhala a tak Antabus i my jsme brali po bodu. Ovšem pro nás to byl bod s příchutí velké hořkosti..
Carpe Diem vs. Antabus 2:2 (0:1)
branky: Lukáš, Martin
.
V druhém zápase se nám postavil dosud neporažený, bez ztráty květinky hrající tým FFT Vinohrady. Troufám si říci, že nikdo na Vélodrome Okruh by si na nás nevsadil ani zlámanou grešly. Navíc jsme opět byly nuceni bojovat s nepříznivou náladou po prvním zápase. Jaké však bylo překvapení, když Boris vyndal z kufru starý zaprášený gramofon a rozehrál Osudovou symfonii od Ludvy Beethovena. My v jeho rytmu se po hřišti vznášeli jako Bílý Balet. Bylo to neuvěřitelné. Lehkost, jaká provázela naše kroky by nedokázalo vyjádřit ani brko toho nejexpresionističtějšího básníka. Zkrátka ten tým, který všem naháněl svými famózními výkony a celé naší hrací skupině strach, jsme z pole vymazali zmizíkem jako tvrdé Ý ve slově vÝtězství, v sešitu žáčka obecné školy.
.
Ale dost superlativů.. Jak to teda skutečně bylo?
.
Skutečnost je taková, že Žoček během zápasu vybafal tři doutníky, protože ze hřiště sledoval zápasy na velkoplošné televizi skrz prosklené okenice restaurace Okruh. Takové to bylo! Já si prostě nedám pokoj.. :-)) Boris si během zápasu přijel před nafouknutou kopuli autem a za druhý poločas si stačil seškrábat zamrzlá okna. Lukáš si odskočil domů pro Tetris, aby se na hřišti nenudil a soupeři ukázal, jak že to má ve správném týmu vše do sebe "zapadat" :-)) a Kuba se ve středovém kruhu, s nohami na turka, oddával Józe. Pája s Martinem odešli startovat auto přes kabely a promrzlý Olda se během druhé půle osprchoval, aby se po konečném hvizdu už nezdržoval..
A i tohle všechno stačilo na bravurní výkon týmu, který doslova přejel jak parní válec soupeře z Vinohrad jednoznačným výsledkem 4:0. Nesmím zapomenout dodat jednu důležitou nezvyklou věc, která se jen tak často nestává. Ten den to na Okruhu celkem dost klouzalo, umělý pažit byl celkem dost posolený. To však nebylo nic proti tomu, jak začal povrch jezdit po odchodu našeho týmu, respektive týmu FFT Vinohrad. Ptáte se proč? Během a po zápase skropilo už tak dost posolený povrch tolik litrů slz soupeře, že leckdo si musel po 11 dopoledne připadat v hale na Okruhu jako v Solné jeskyni.
Bezchybný obranný výkon, kolektivní pojetí hry spojené s proměněním šancí, které se nám naskytly namíchaly smrtící horoucí koktejl, který vyvřel v božský výsledek 4:0. Gratuluji a zároveň děkuji všem, co se na tomto vskutku moderním a nadčasovém týmovém výkonu podíleli. Odměnou za předvedený skvost nám bylo Standing Ovation natřískaného kolosea.
.
Carpe Diem vs. FFT Vinohrady 4:0 (1:0)
branky: Kuba 2, Pája, Boris
.
Koukáme li do budoucna, nabízejí se rovnou dvě roviny, ve kterých ji leze vidět. První je, že jak sem již psal v minulém článku, máme šanci a to celkem reálnou, na postup. Musíme vyhrát oba zápasy a bylo by uvařeno. Druhá strana mince je, kdo že by ten postup měl vykopat... Narážím na velmi, ale opravdu velmi mizernou účast, které se za 14 dní dočkáme. Jmenovitě na vyvrcholení BO budou nepřítomni: Michal, Boris, Vláďa, a konečné potvrzení se mě dostalo i od Ríši. Dalším otazníkem jsem bohužel já, nevím jak je to možné, ale i přes žádný viditelný, nebo citelný zásah mám v hajzlu koleno. S nikým jsem se nestřetl, ani špatně nedošlápl..přesto mám v tuto chvíli koleno nateklé s omezeným ohybem. Pro mně velké štěstí je, že se hraje nyní až za 14 dní, což by mohla být dostatečně dlouhá doba na rekonvalescenci. Kdyby se hrálo už nyní v neděli, moje naklusání by bylo na 95 procent nemožné.
Kdo nám tedy zbývá? brankář (snad zase někoho vyžebráme od Slovanu), Olin, Martin M., Kuba, Lukáš. To není moc, že? No pokud budu já, tak máme jednoho na střídání..
Je otázka, jestli to stačí.. Rád bych zde použil otřepanou frázi, která by nám mohla být průvodcem do posledních špílů... Musím věřit, že tentokrát bude opravdu znamenat MÉNĚ, ono potřebné VÍCE.

neděle 24. ledna 2010

Postup je reálný !!

Článek o průběhu dnešních utkání napíšu až během týdne. Velmi mile mě překvapila však tabulka, kde jsme stále ve hře o postup ze skupiny ze čtvrtého místa!!!
.
Karty jsou rozdány naprosto jasně. Pokud vyhrajeme oba příští zápasy, bez ohledu na ostatní hrané duely, postupujeme.. Za čtrnáct dní tedy bude k vidění střet tří mančaftů, kterým půjde o hodně. Kampa, Madrid a my jsme jediní možní uchazeči o čtvrtý flek. Půjde tedy o přímou konfrontaci tří týmů, kterým jde o všechno.
.
V tabulce máme nejhorší výchozí postavení. To však nic nemění na faktu, že při kladně zvládnutých obou zápasech nás nic kolem nemusí zajímat. V tabulce totiž rozhoduje vzájemný zápas a ten bychom u obou - Kampy, a především Madridu, měli kladný.
.
Matematika je tedy jednoduchá, doufejme, že na dnešní výborný výkon z druhého zápasu navážeme..
.
Dnešní zápasy:
Carpe Diem vs. Anatbus 2:2 (0:1)
Carpe Diem vs. FFT Vinohrady 4:0 (1:0)
.
Ještě jsem si všiml jedé zajímavé věci, se kterou by se dalo kalulovat. Ale na tu rozhodně spoléhat nemůžeme a nebudeme. FFT Vihohrady mají nyní 13 bodů a v posledním kole hrají s Tomsonem a Oknoservisem. S FFT máme lepší vzájemný zápas, ale nesměli by příště získat ani bodík.. :-!

čtvrtek 21. ledna 2010

Ach Bože, Bože..

Samotný fotbal občas pěkně bolí, tím jsme si určitě prošli všichni, bez vyjímky. Ale že bolestí budu skřípat zubama i když mě nikdo nezkřiví ani vlas, to sem nečekal. Myslel sem, že na hřišti vykrvácím z pohledu na žalostnou koncovku našeho slavného týmu..
.
Dokonce i já, kliďas, sem na lavičce několikrát vytekl. Stalo se tomu při možná klíčovém utkání skupiny C letošní BO v zápase s Gascarem. Už před zápasem bylo jasné, že půjde o dobrého soupeře. Snad nálepka třetí třídy byla propustkou k nesoustředěnému výkonu, který vyvrcholil několika 100procentními zahozenými šancemi ke skórování. Nebudu popisovat utkání minutu po minutě, jak to občas dělám, ale shrnu ho spíše obecně. Hrůza, hrůza, hrůza!!! Bylo to dost obecný? V týmu Gascar sice hrálo pár technicky kvalitně vybavených hráčů, ale určitě né na to, abychom se s tímto týmem protrápili až do konce, kdy jsme museli spolknout hořkou přehořkou pilulku prohry. V historii Carpe jsme snad za zápas nezahodili tolik brankových příležitostí, jako v tomto. Poločas mohl úplně s klidem skončit 3:0 pro nás a nikdo by se nehnul ani brvou, místo toho jsem si v poločase mohli rvát navzájem vlasy pouze ve stínu remízy. Druhý poločas se stal Labutí písní na naše další "loženky". Nejprve nás Gascar z ojedinělé akce překvapil a vstřelil vedoucí branku. Na náš klub jako by padla ještě větší psychická deka. Nejen že se nedařilo proměňovat šance, ale navíc inkasovaná branka. Přišlo mě, že se snad každej z této branky posral. Neumíme se v takové situaci chovat! Pánové, taková věc by měla tým nakopnout a né je jí poddat, tak jak se tomu stalo.. Slušně Vás prosím, když dostaneme branku, pokuste si udržet mysl nezachmuřenou a spíše tuto energii vložte do zápasu!!! Z tlaku, který jsme si vytvořili sice padla vyrovnávací branka, po střele Lukáše, ale téměř z protiútoku jsme opět inkasovali. Vše špatné nepramenilo z toho, že bychom byli horší a na soupeře nestačili, ale z toho, jaké je v týmu atmosféra! Jen se drbeme a drbeme! Nikdo není schopnej bouchnout do stolu a říct, že se o něco pokusíme. Asi nemáme v týmu typy hráčů, co by to dokázali a nebo spíše vůle hráčů je kdesi pod drnem.. Takže od příště, pokud se nebude dařit, nebude se řvát a poddávat se neutěšené situaci, ale bude se o to více dřít!!! Dřít, jasný!!!!
.
O druhém zápase se mě už ani nechce psát, protože su i teď, po čtyřech dnech nasranej! Nasranej na to, že potenciál týmu, navíc s Lukášem, neumíme prodat a papírově bezproblémové zápasy se stávají neřešitelným problémem..
Druhý zápas jsme projeli 0:5 s Tomsonem B. V zápase byly jasně patrné stopy z nezvládnutého zápasu proti Gascaru. Sice jsme uhráli dobrý vyrovnaný poločas, ale poté jsme se po pár chybkách opět posadili na zem, dopomohl nám k tomu i Roman. Druhý zápas už se nesl pouze v hnusném smradu zápasu prvního..
.
Tímto za minulým víkendem dělám tečku, nebo spíše tlustou čáru a začneme koukat do budoucnosti. Čekají nás ještě 4 utkání. Nebudu lhát, když mám na mysli 12 získaných bodů!!! Poslední víkend nám byl poučením, které se nebude opakovat! V neděli nás čeká Antabus, který přejedeme, ať se děje co se děje. V druhém zápase nás čekají FFT Vinohrady, leader skupiny. Jsem si jistý, že i takovýto soupeř není neporazitelný a já za sebe prohlašuji, že na hřišti nechám pro vítězství duši! Doufám, že se těch CarpeDiemáckejch duší na konci zápasů na pažitu objeví co nejvíce...
.
9:30 Antabus - Carpe Diem
10:00 Antabus - FFT Vinohrady
10:30 Carpe Diem - FFT Vinohrady
.
SRAZ V 9:10 !!!

čtvrtek 14. ledna 2010

V neděli s Romanem

V druhém díle série BO se za do naší brány postaví Roman Štrof. Dnes po ránu mě o tom informoval sekretariát předstvenstva klubu Carpe Diem Brno 08. Jsem skutečně potěšen touto dobrou zprávou. Nejen že v bráně bude golman s nepřebernými zkušenosti, ale také proto, že Ríša bude moci nastoupit v obraně, což je pro náš tým velmi důležité.
.
To, že v bráně bude skutečná top celebrita, držitel mnoha cen, se můžete přesvědčit z pravdivých referencí o Romanovi..
.

středa 13. ledna 2010

Očekávaný vstup do BO

V úvodním víkendu zimní soutěže Brno Open jsme splnili plán na 100 procent. Jen o vlásek, no možná spíš o trochu tlustší štětinu, se nám ho nepodařilo splnit na 150 procent.. Nechybělo moc.
.
Do letošní zimní ligy jsme vstupovali jako černý kůň skupiny. Kdo nás totiž zná z jakéhokoliv dřívějšího představení, nemůže si být vůbec jistý, jak právě na BO zahrajeme. Naše posily Lukáš a Jara posunuli klub o nějaký ten stupínek výše. Co jest ale pravdou, kterou mohli v neděli všichni pocítit je to, že mojí neúčastní se síla týmu nejen že vyrovnala (jako bychom Jaru a a Lukina neměli), ale dokonce i rapidně snížila. Je to holý fakt, který nelze popřít. Dalším nezúčastněným byl Michal, který se doléčuje a v druhém zápase jsme nemohli využít ani síly Lukáše, který měl něco naprosto neodkladného..
Sestava pro neděli tedy zněla takto: Jara - Boris, Ríša, Olin - Kuba, Vláďa, Martin M., Lukáš (pouze v prvním zápase).
.
Jako první na turnaji nás čekal outsider skupiny Anitals, se kterým jsme prostě a jasně bodovat museli. Od úvodního hvizdu jsme měli mírnou převahu ovšem po dlouhý čas se nám nedařilo překonat brankáře. Na Jaru létaly míče jen sporadicky a tak v jednu chvíli si dokonce na chvíli lehl za bránu. Ke konci poločasu si dokonce ve stylu Jense Lehmanna odskočil na malou.. Skoro v tutéž chvíli se nám dostalo pocty rozehrávat z příznivé vzdálenosti přímý kop. Nacvičený signál vyšel dokonale a Lukáš po Oldově rozehrání otevřel skóre. Bylo to velké štěstí, protože spíše než by Lukáš zavěsil, dá se situace popsat jako šťastní nastřelení Lukášovi holeně. Byl to však bezesporu rozhodující okamžik utkání. Z naší strany došlo k uklidnění a ze strany soupeře k psychickému nalomení. Po chvíli se Carpe podařilo došourat do sítě v konstrukci brány podruhé. Po pěkném samostatném uvolnění Vládi před bránou soupeře, míč naservíroval zmiňovaný Vláďa na zalatém podnose Ríšovi, který si s dobře rozjetou akcí poradil lišácky. Nejprve se mu podařilo oklamat golmána Anitalsu falešným skluzem, poté se chvíli na zemi tetelil jako kapr v kádi a nakonec výsměšně doťukl mičudu do brány. Je zajímavé pozorovat Ríšu, jak si podobné situace užívá. Snaží se soupeře ztrapnit všemi možnými a dostupnými způsoby. Poločas skončil s vítězným stavem 2:0 pro Carpe.

Druhý poločas, přes důrazný apel mě a Oldy, se neodehrál tak, jak bychom si představovali. K trestu nedošlo pouze pro nedostačující kvalitu hráčů Anitals. Řekli jsme si, že se budeme již pouze soustředit na obranu, pevnou zeď, do které by soupeř bušil a tím více a více pootevíral vrátka k rychlému brejku do rozhozené obrany. Nevím čím to je, asi mluvíme svahilsky, ale místo klidné a pohodové druhé půle, kdy jsme měli stav pouze kontrolovat a kdyby Bůh dal tak i nějakou tu branku přihodit, jsme se museli strachovat o výsledek. Soupeř díky našim taktickým chybám se dostával do zápasu a my jen se štěstím odolávali jejich nájezdům. Nakonec po dalo by se říci celkem vyrovnané druhé půli zápasu byl odpískán konec. Stav z poločasu se nezměnil a my tak splnili plán, povinné tři body byly v suchu..
Carpe Diem vs. Anitals : 2-0, branky: Lukáš, Ríša.
.
Celé toto utkání natáčela česká verze Eurosportu, a tak se můžeme těšit, že naše kousky budou vysílány v poločasech blížícího se MS ve fotbale v Jižní Africe.
.
Do druhého o poznání těžšího zápasu s Oknoservisem jsme nastupovali už bez Lukáše. Zato Jara si před utkáním jistě smočil ruce v kbelíku se zlatým prachem. A nebo pouze smočil.. Nijak jinak nelze vysvětlit jeho vysoce nadprůměrný výkon v tomto zápase. Sázkové kanceláře po celém světě našemu týmu nevěřili..což se ukázalo býti jako oprávněné. Od začátku zápasu jsme byly mírně horším týmem. Díky skvěle lapajícímu Jarovi neinkasovalo Carpe hned v úvodu pár branek, ke kterým se nevyhnutelně schylovalo. Nakonec Oknoservis smůlu protrhl šťastnou brankou, když Boris srazil nešťastně míč za Jarova záda.. Byla to velká škoda, že právě tento šťastný okamžik dopomohl soupeři k uklidnění se. Druhou branku jsme dostali po vlastní chybě v obraném pásmu s nabídnutím soupeři ke skórování. Pro tak silný a zkušený celek jako OS jsou nebyl problém nabídnutou příležitost využít. Do poločasu jsme se dokázali ještě zmátořit a vytvořit si pár šancí. Jednu rychlou využil Kuba, když po kohosi přihrávce, se ocitl tváří v tvář gološovi OS. Nezaváhal a střelou k tyčce snížil. Takto skončil i poločas, záporným, leč hratelným skórem 1:2.

Už v úvodu psaní o druhém poločase si dovolím říci, že jsme byly protivníkovi více než vyrovnaným soupeřem. Jednak OS docházeli síly, což se projevovalo v pohybu, nebo spíše nepohybu jejich hráčů, a za druhé jsme se dostali do více šancí, než jsme sami doufali. Že zůstaly neproměněny není třeba dlouze hovořit. Druhý poločas shrnu ve zkratce, Jara zachytal skvěle, zlikvidoval mnoho gólovek a jeho výkon byl špičkový. Na druhou stranu jsme udělali opět hrubku v obraně a po doslova odevzdání míče na kopačky soupeře jsme inkasovali. Další branku jsme dostali po nepokrytí jednoho z rychlíků OS. Z naší strany i přes mnoho příležitostí se ujala pouze jedna, když Boris ze strany překvapil brankáře soupeře a přízemní střelou k tyči zasunul. Konečný výsledek 2:4 v náš neprospěch je spravedlivým vyvrcholením zápasu.
Carpe Diem vs. Oknoservis: 2-4, branky: Kuba, Boris.
.
Polemizovat, zda by se nám podařilo uhrát lepší výsledek ve druhém střetnutí i s Lukášem, je na místě. Jelikož soupeři docházeli síly, do šancí jsme se rovněž dostávali, gološ zachytal, dá se předpokládat, že obraz hry mohl být o něco odlišný. Nestalo se tak, a my se se musíme spokojit s víkendovými třemi body.
.
Tabulka a odehrané zápasy prvního ze čtyř víkendů:
.
V neděli 17.1. hrajeme již v 8:00, takže sraz někdy během 7:30-7:40, prosím. Soupeřem nám bude Gascar a Tomson B. I z tohoto víkendu bych si chtěl odnést nejméně tři body. Pokud chceme pomýšlet na postup, nezbude nám nic jiného, než Gascar porazit (víme jak to bude těžké) a s Tomsonem B uhrát slušný zápas. Je škoda, že Jara tentokrát nemůže jít, proto dnes oslovím Romana Štrofa. Pokud ani on nebude moct, je nachystán Ríša.

sobota 9. ledna 2010

Zítra nenastoupím, bohužel..

Bohužel, stalo se to, v co jsem nejméně doufal. Nejsem schopen zítra nastoupit k prvním dvěma utkáním Brno Open. Cítím se špatně, a když se projdu byť 10 minut po venku, tak pak půl hodiny kašlu na celej svět. Jakožto špičkový zodpovědný sportovec nechci, aby na můj poloviční výkon doplatil celý tým..
Chtěl jsem jít dokonce i k doktorovi, ale nakonec jsem nešel, nedalo mě totiž příliš potíží poznat, že to co sem chytl, je Moribundus.
.
Zítra se samozřejmě přijdu na obě utkání podívat, přemýšlím o sáčku a kravatě..
.
Vím, že to bude pro tým ohromná rána a ztráta, ale ne, prosím nepřemlouvejte mě.. Opravdu to nejde.. Nepřemlouvejte.. Sakra!
.
Ještě nevím, jak na tom je Lukáš, který se také potýká se zdravotními problémy. Měl mě dát dneska vědět, ale zatím můj mobil mlčí.. Doufejme, že půjde..
.
Závěrem chci vyjádřit lítost, že zítra Vás nemůžu podpořit přímo v poli. Budu se však snažit o maximální nasazení z lavičky šílenými podpůrnými výkřiky..

pátek 8. ledna 2010

Manuál k balení dívek

Včera sme si s Oldou psali po ICQ a nějak jsme narazili i na televizní megahit našich pubertální let, seriál Helena a jejích chlapci.. :-)
Hned jsem zabrousil na youtube.com a shlédl kus úvodního dílu tohoto skvostného francouzského díla. Vřele doporučuji shlédnout především "zhýralcům", kteří pokaždé ve Varně nesměle okukují dívky, ovšem konečný efekt je vždy veškerý žádný.. (nehledě na to, že je doma čekají nebohé partnerky) Zde máte stoprocentní návod, jak "sbalit" holku za pár minut.. No možná ani to ne..
.
.
Tak co? Poučeni? Krikri s dabingem Suchoša je sladkej! :-)

úterý 5. ledna 2010

Zimní liga tluče na vrata

PO vánočních svátcích Vás vítám zpět na stránkách našeho klubu. Začíná se opět pomalu roztáčet kolotoč zápasů, ve kterých máme tu čest figurovat i my.
.
Dny úvodních klání na letošní Brno Open se nezadržitelně přiblížili. Do startu této tradiční soutěže zbývá posledních pár dnů..
V neděli svoje první dvě utkání sehraje i náš klub Carpe Diem, soupeřem nám bude mírný outsider celek Anitals a vysoce favorizovaný Oknoservis.
.
Jaké jsou naše šance tento víkend a s čím by bylo vedení klubu spokojeno? Je to jednoduché.. S týmem třetí třídy Anitals počítám pouze s vítězstvím, nic jiného nepřichází v úvahu. Pokud by se nám nepodařilo hned na úvod soutěže ukořistit tyto tři body, s ohledem na ostatní obry, které nám přosoudilo osudí, horko těžko bychom je naháněli někde jinde. Je to prostě základ, který musíme dát a na kterém se může dál stavět.
Náš první zápas začíná v neděli v 11:00.
.
Ve druhém střetnutí dne nás čeká po jednozápasové pauze, kterou vyplní Anitals s Oknoservisem, druhý jmenovaný - Oknoservis. Kdo nečetl dřívější články, tak chci připomenout, že se jedná o favorita skupiny, a jde o divizní Bosonohy navíc s pár posilamy. Proto zde bude naprosto na místě zahrát naši beton taktiku, kdy budeme po velkou část zápasu pouze zalezlí na své polovině a důsledně bránit "malý čtverec". Pokud bychom dokázali i z tohoto utkání ukořistit nějaký bodík, byl bych nad míru spokojen. Bereme-li však věc reálně, bude to velmi velmi těžké s týmem tak vysokých kvalit sehrát vyrovnanější utkání. Kdyby byl bod, tak každému políbím po zápase kopačku. Kdyby byly tři, tak se uvidíme ve sprše..
Start zápasu ve 12:00.
.
Sestava pro BO je posílená o dvě velice zvučná jména, naopak zdravotní potíže stále nedovolují nastoupit neprobuzené střelecké hvězdě, Michalovi. Těmi posilami jsem myslel Lukáše a v prvním (tomto) a ve třetím víkendu do brány si stoupnuvšího Jaru - brankáře Slovanu. Ostatními články řetězu jsou tradiční celebrity Carpe Diem. Boris, Ríša, Olin, Martin M., Kuba, Pája a Vláďa. Pokud dobře počítám, mělo by nás tedy být 8+1, čili celkem ideální počet. Pokud by se někdo na neděli necítil, a nemohl z jakéhokoliv důvodu přijít, napiště to prosím co nejdříve do omluvenek.. BO se neúčastní Lob.
.
Kdo by nemohl vzrušením, či nervozitou dospat nedělního dopoledne, zajímavý program nabízí zimní liga už od rána, od 8 hodin.
Zde je kompletní přehled kola:
.
8:00 Antabus - Madrid
8:30 Antabus - Tomson B
9:00 Madrid - Tomson B
9:30 Gascar - Kampa
10:00 Gascar - FFT Vinohrady
10:30 Kampa - FFT Vinohrady
11:00 Anitals - Carpe Diem
11:30 Anitals - Oknoservis
12:00 Carpe Diem - Oknoservis
.
SRAZ v neděli je v 10:30, později ani ťuk!