pondělí 31. října 2011

Blamáž

Carpe Diem vs. Ethanol 1:5 (0:2)
branky: Pája (Vláďa)
.
Carpe Diem vs. Santa Morgana 2:8 (0:3)
branky: Sykec (Martin), Pája.

pátek 28. října 2011

POSILA: Ondra...hráč z jiné planety! + důležitá domluva

Dnes mám na srdci dvě důležité věci, začnu tou příjemnější.. Do klubu včerejším dnem vstupuje nová postava - Ondra Valehrach - a dá se říci, že je to skutečná posila v pravém slova smyslu.

Námluvy s tímto playerem probíhaly už před podzimní části, ale to ještě jednání ukončila velká pracovní vytíženost hráče. Situace se změnila a v tuto chvíli je Ondra připraven pravidelně nastupovat v oranžovočerném dresu. Ve středu se Ondra ukázal za nás na tréninku a dle sprostředkovaných slov přítomných byl jeho výkon zkrátka koncert. Rychlý a kvalitní obránce se zkušenostmi, vstřícné a kamarádské jednání, přesně to, co tým potřebuje.

Původní domluva, že jednání budou pokračovat v zimní pauze a že Ondra případně nastoupí až od jara se zvrhly k mnohem lepší variantě. Ve hře je totiž i to, že Ondra možná nastoupí už tuto neděli!! Od Ondrova příchodu si slibuji nutné posílení kádru a uklidnění rozháraného myšlení některých hráčů našeho kádru.

V cestě za již nedělní premiérou Ondry stojí jediná maličkost, připsání hráče na soupisku. Volal jsem Zdeňkovi Polákovi a jsme předběžně domluveni, že bych mu v neděli ráno zavolal a během dopoledne se sešli a připsání by mohlo proběhnout. Pokud to takto klapne, nic nebrání v cestě Ondry na zápas v plné polní..

Ondro, vítej v klubu!!

Druhá neméně důležitá věc je naše sestava, která úzce souvisí i s příchodem Ondry. Zřejmě se stane to, co by mě nenapadlo ani v těch nejdivočejších snech. Je totiž dost pravděpodobné, že se v neděli sejde úplně celý, kompletní tým, což je při soutěžním zápase neúnosné. Zatím není jedniná omluvenka.. Nekwish - Boris, Ríša, Sykec, Michaldo, Svára, Martin, Petr, Vláďa, Pája, Ondra. Pokud počítám správně, je nás v tuto chvíli 10!! do pole! Po zkušenosti ze sezony 2009/2010, kdy jsme se jednou sešli v 9ti (5 na střídání), kdy byl ve střídání neskutečný bordel, nikdo si moc nezahrál a chaos se tím přenášel i na hřiště, není možné situaci opakovat. Navíc nyní to vypadá na 6 lidí na střídání...

Řešení je tedy toto: V první i ve druhém utkání bude hrát 8 lidí do pole. To znamená dvě čtverky. Z toho logicky vyplývá, že v první i ve druhém utkání nebudou hrát dva hráči. V každém utkání samozřejmě jiní, ať si zahrajeme všichni.. Takže v prvním dva v druhém jiní dva. V této souvislosti Vám chci nabídnout, že pokud by někdo cítil, že hrát nechce, nebo mu v tom něco brání a sám se nabídl, že bude některý ze zápasů stát, rád to nyní uvítám.. Vyřeší se tím situace. Pokud se nikdo takový nenajde, nikdo se nanabídne, bude se situace řešit před zápasem, kde se dva zkrátka určí pro zápas první a dva pro zápas druhý. Svoje návrhy a postřehy piště na diskuzi.. do přítmnosti nééé!

úterý 25. října 2011

Preview - Ethanol, Santa Morgana

Už čtyři utkání po sobě se nám podařilo bodovat, což znamená, že jsme neokusili hořkost porážky. Před nedělí cítím velkou šanci. Šanci bodově se dotáhnout na vedoucí kvarteto Blue Flames B, All In, Žabinští Vlci C a Madrid B. Jak už bylo naznačeno v Tipovačce, všechny čtyři týmy hrají zápasy mezi sebou, což znamená, že si mezi sebou poberou drahocenné body. Naší šancí je to, že pokud bychom stoprocentně bodovali, náskok bychom značně stáhli a stále bychom měli kontakt se špicí soutěže. Je to mé velké přání, udržet se v elitní čtyřce po podzimu. Pojďme borci, udělejme pro to něco..

Soupeřem pro tuto neděli nám budou celky Ethanolu a Santy Morgany. Zahajujeme s Ethanolem, který je na 9.místě tabulky s jedinou výhrou, jednou remízou a čtyřmi prohrami. Jsme tedy mírnými favority i proto, že Ethanol ještě než nastoupí s námi čeká těžký souboj s All Inem. Dá se tedy očekávat, že by mohli být vyšťavení a nám pokud se podaří úvod, mohli bychom brzy rozhodnout. Uvidíme však, jak se věci budou mít v reálu.. Scénář, který jsem načrtl by byl z těch nejlepších..

Druhý zápas bude o hubu a to hned ze dvou důvodů. Hrajeme ho bez pauzy, tedy hned po ukončení s Ethanolem. Budeme tentokrát vyšťavení my a Santa Morgana čerstvá (jejich první zápas). Druhou podstatnou věcí je to, že se jedná o celek halekalů, neurotických bláznů a psychicky slabých jedinců. Bude to zápas na ostří nože, což potvrzují téměř všechny celky z naší skupiny, kteří mají zápas s Morganou už za sebou. Jakýkoliv strach však není na místě, hrdě se postavme soupeři s teleskopickým obuškem u pasu a hrrr… na ně! SM zaujímá místo těsně za námi, tedy to šesté. Mají stejně bodů, ale o zápas odehraný více. Mj. střetávají se dva nejtrestanější celky naší skupiny F.

Věřím, že se v neděli budeme opět moct opřít o dobrý výkon Nekwishe a rovněž naši silnou stránku, neústupnou obranu, která dle obdržených branek patří vůbec k top týmům mezi třetími třídami. Na tomto bychom měli stavět.. Nesmíme však hrát ustrašeně, jak to dovedeme. Pokud bude míč na našich kopačkách, hrajme ofenzivně a aktivně. Při ztrátě míče - vápno zalité betonem!

Sestava je zatím ve hvězdách.. V přítomnosti jsem napsán jen já, tak doufám, že se sejdeme v hojném počtu.

Sraz v promrzlém nedělním počasí bude v 11:45 přesně!

Zaútočme na elitní čtverku!!!

pondělí 24. října 2011

Středeční trénink - důležité informace

Ve středu bude tradiční trénink. Pro tentokrát se z něj musím omluvit i já, což se stává skutečně sporadicky, jak jistě uznáte. Míč a rozlišováky předám Michaldovi.


Druhou o mnoho důležitější zprávou je to, že na trénink příjde mimo klasik Carpe i naše dlouhodoběji vyhlédnutá posila pro jaro, Ondra Valehrach. Kámoš Nekwishe. I z tohoto důvodu mě mrzí, že na tréninku nebudu.. Doufám, že mi někdo podá náležitý report..


Třetí důležitou věcí je účast na tréninku.. Zatím se přihlásil: Sykec, Martin, Michaldo, Svára, Petr, Ondra. Odhlášeni jsou Ríša, Pája a Boris. Zatím se neozval: Vláďa, s nimiž doufám můžu počítat.. Při domluvě s Ondrou jsem se dozvěděl, že by snad mohl i Nekwish, ale je to zatím jen nepotvrzená domněnka. Moc si přeju, aby Vás došlo co nejvíce.. Zatím nás je tedy 6 a 2 nepotvrzení..


Sraz v 18:50 na místě!

Tipovačka

Tabulka našich tipérů se pekelně zamotává a ďábelsky vyrovnává. Tipující povětšinou od sebe dělí bod, maximálně dva, takže každé kolo může být na prvních příčkách někdo jiný. Dlouhodobě potvrzuje svůj dobrý odhad Vláďa, kterému se podařilo setřást Duba a osamostatnit se na čele tabulky. Nepříjemně začíná na Daníčka a mě dotírat Sykec, který moc kol neodehrál, ale svým vytříbeným odhadem se dokázal přiblížit na dohled vedoucí skupince.
Další díl Tipovačky brobrázdí vody evropských lig, ale z největší části bude zaměřena na naši futsalovou skupinu F, kde se začne lámat chleba a to doslova. Svoje síly konečně změří ve vzájemných zápasech hned čtyři nejsilnější celky a tím si pochopitelně poberou navzájem body, z čehož bychom mohli za příznivé konstelace profitovat my.

CHELSEA vs. ARSENAL
Arsenal se pomalu začíná zvedat a dotahovat se na vedoucí celky. Nyní je sedmý v tabulce a případná výhra nad Chelsea by Arsenal zřejmě katapultoval do elitní pětky. Chelsea v posledním kole nezvládl zápas s Queens Park Rangers a prohrál na tamní půdě 0:1. Důvodem toho bylo jistě i dvojí vyloučení. Londýnský celek si jistě bude chtít spravit chuť v domácím střetnutí. Derby, kde je mírným favoritem tým Petra Čecha.

INTER MILÁN vs. JUVENTUS
Inter je prozatím největším překvapením evropských lig. A to bohužel v záporném slova smyslu. Milánský celek zvyklý na evropské poháry, nedávný vítěz Ligy Mistrů se v letošním ročníku Serie A houpe nad propastí sestupu. Inter je až na 16.místě a vyhlídky na zlepšení se nejeví reálně ani v nadcházejícím kole. Soupeřem mu totiž bude slavný Juventus, kterému se letos daří a patří mu 2.místo. Výhoda domácího prostředí bude u milánských, přesto je mírnějším favoritem celek v černobílých zeber.

BLUE FLAMES B vs. MADRID B
Začneme zkraje. První zápas hracího víkendu na sebe narazí dosud první celek Blue Flames B a celek okupující 4.pozici - Madrid B. Plameny dosud nepoznali hořkost porážky, což se není může změnit, protože až dosud poráželi celky ze spodní poloviny tabulky. Bude to řežba.

ALL IN vs. ŽABINŠTÍ VLCI "C"
Zápas nadšených mladíků s vysloužilými Vlky. All In dosud neztratili ani bod a se šesti výhrami, žádnou prohrou, ani remízou jim patří 2.pozice. ŽV je zkušený celek a bude velmi zajímavé sledovat kontroverzi rozdílných pojetí hry. Za ŽV v minulém kole nastoupil "B tým", což je z potvrzených zdrojů jejich stránek. I to možná může hrát roli při Vašem tipu na vítěze. Vlci jsou v tabulce na 3.místě.

ŽABINŠTÍ VLCI "C" vs. BLUE FLAMES "B"
Asi nejzajímavější zápas tohoto víkendu. První BF proti třetím ŽV. Odhadnou vítěze je takřka nemožné.

SANTA MORGANA vs. CARPE DIEM
Prestižní utkání, co více k němu dodávat. Carpe Diem je na 5.místě, číhá na zaváhání vedoucích celků. Santa Morgana je se stejným bodovým ziskem na 6.místě.

BONUS!!!
BUDE UDĚLENA V ZÁPASE SANTA MORGANA vs. CARPE DIEM ČERVENÁ KARTA?
1: ANO
2: NE

Pro lepší orientaci přikládám tabulku naší skupiny:
http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=58&article=363
Tento týden se tedy tipuje hned na 7 zápasů. 6+bonus za který můžete získat rovněž jeden bod. Od příště už to bude opět klasicka - šest špílů..
Zarovnat do bloku

neděle 23. října 2011

Důležité! V pondělí je přátelák zrušen!

Tak konečně se to rozseklo, zítra se na Kamínkách přátelský zápas mezi Brno City a Carpe Diem neuskuteční!

Čekal jsem do teď na vyjádření předtsvenstva Brno City, a to mi nakonec oznámilo, že zítra chodit nemáme. Do budoucna je naplánovaná ještě jedna akce, která doufám klapne, budu Vás o ní informovat během tohoto týdne.

Ve středu je klasik trenál, tak piště přítomnost..

pátek 21. října 2011

Tak jak v pondělí? Potřebuji rychlou reakci!

V pondělí, jak jsem psal, je možný přátelák s Brno City na Kamínkách. Čas: 18:30 - 20:00. Prosím zbytek, kdo o sobě ještě nedal vědět, aby tak neprodleně učinil na "přítomnosti tréninků".
V tuto chvíli se rozhoduji, zda akci nadobro zrušit, nebo dále domlouvat.
Kdo by šel: Michaldo, Pája.
Kdo nejde: Sykec, Petr, Ríša a asi Nekwish.
Kdo neví: Boris.
Kdo o sobě nedal vědět: Martin, Svára, Vláďa.
Kdo má zájem jít: Olin, Mrazič.
.
V tuto chvíli je tedy sestava taková: Michaldo, Pája, Olin, Mrazič.
Potřebuji ještě nejméně dva lidi, kteří by se zaručili, že půjdou a potřebuji to vědět dnes!!! Na pc budu dnes do 16ti hodin, poté celý víkend budu pryč, takže potvrzení po 16 hodině posílejte jedině SMSkou. Vše chci mít rozhodlé dneska, takže se rozhodněte a dejte o sobě vědět!
Pokud nebude zájem, akci definitivně zruším.
.
Na Kamínkách je umělé osvětlení pro ty, koho by to zajímalo. Já si toho nikdy nevšiml, ale mám to potvrzené od Brno City.
.
Pokud se od nás již nikdo nepřihlásí, přichází v úvahu ještě Daníček a Lukáš, ale to už by podle mě přestalo být Carpe Diem, ale tým složený převážně z farmářů. Nebráním se tomu, jde přece jen o nahodilou akci, ale nevím, zda by se tomu nebránil soupeř, hrát proti někomu, s kým si přátelák vlastně nedohodl..
.
Takže pánové, věci se mají jasně.. Dnes večer Brnu City buď účast potvrdím, nebo akci zruším!

čtvrtek 20. října 2011

ŠOK! Rozhovor s Martinem M.

Dnes tu máme specialitu, rozhovor s bývalým hráčem Carpe Diem, který byl poslán na farmu, kde nyní také obléká dres Sloavnu B. Jak se nyní cítí po zdravotní stránce a té fotbalové? Nezůstala v něm zatrpklost vůči Carpe Diem? Čtěte a divte se!

Co Tě vedlo k odchodu z Carpe Diem do Slovanu?

  • No tak… (smích) Touha po změně..

Tak už seš nyní konečně spokojenej?

  • Po fotbalové stránce určitě.

Nestály za Tvým odchodem z klubu rozpory s vedením klubu?

  • Pokud vím, tak o žádných rozporech s vedením klubu nevím, takže ne.

Byl někdo kdo ti v Carpe vyloženě vadil?

  • Ne.Nikdo takový nebyl.

Jak se nyní cítíš po zdravotní stránce?

  • Můj zdravotní stav je určitě lepší, než minulou sezonu, ale stále od sebe čekám víc.

Stalo se upřímně někdy, že jsi se na zápas prostě vykašlal a nedošel jsi, aniž by Tě limitovalo nějaké zranění?

  • Kdybych měl vzpomínat… Nevzpomínám si, i když některé moje neúčasti byly velice podezřelé.

Nyní už tedy ke Slovanu, Tvému novému působišti. V zákulisí se rovněž špitalo, že jsi dost nelibě nesl příchod Dana do Slovanu. Co je na tom pravdy?

  • Určitě. Cítil jsem, že může ohrozit moji pozci v základní sestavě, ale po pár odehraných přátelských utkáních jsem pochopil, že se není čeho bát.

Jak bys popsal svoje pocity, když Tvoji první branku za Slovan připsali golmanovi Romanu Štrofovi?

  • Bral jsem to s úsměvem, ale v koutku duše jsem cítil velkou bolest.

Jak se cítíš v novém působišti? Jak bys popsal spolupráci se svými dlouholetými kamarády?

  • Po fotbalové stránce se cítím ve Slovanu spokojený.

Je ti třicet let, myslíš, že máš nejlepší léta už za sebou, nebo se teprve rozjíždíš a své kvality se naplno ukážou v následujících letech?

  • Myslím, že mám ještě co nabídnout, ale nechám spíše promluvit činy.

Není potřeba být k sobě kritický, jakou fotbalovou vlastnost bys na sebe práskl jako nejhorší a naopak nejlepší?

  • Nejhorší.. nejsem obětavý hráč, ani vůdce. Z těch lepších bych… kvalitní rozehrávka a tvůrce hry.

Máš ambice dostat se do Á týmu Slovanu? V jakém časovém horizontu bys toho chtěl dosáhnout?

  • Zatím o tom nepřemýšlím, chtěl bych hlavně podávat kvalitní výkony v Béčku. Zatím na působení v Áčku nemám.

Nevylučuješ, že by ses jedou mohl do Carpe vrátit? Za jakých předpokladů by to bylo?

  • Nikdy neříkej nikdy. A druhá otázka.. kdybych byl ze Slovanu vyhozen, uvažoval bych o tom.
Díky za rozhovor. Přeji mnoho zdaru ve Tvém staronovém klubu.

úterý 18. října 2011

Bylo jich pět

Máme za sebou úspěšný víkend. A když říkám úspěšný, tak úspěšný. Dnes začnu netradičně a s přiznáním. Jsem morous. Ale vždy jsem takový nebyl. Uvědomuju si, že poslední dobou se ani příliš neraduju ze vstřelené branky, nedokážu projevit radost po samotném vsítění a domů odcházím i přes výhru více psychicky, než fyzicky zdrchaný. Nedokážu si užít konečně výhry, které se na nás hrnou ze všech stran J . Čím to je? Jsem zdegenerovaném z minulých dvou sezon? Zapomněl jsem se umět radovat z toho, když se nám něco povede? Možná… A to chci do budoucna opět změnit. Naladit se na tu pravou notu a vysrat se na poznámky škarohlídů.. Je potřeba se radovat z toho, co je právě teď, co prožíváme, protože tyto lepší časy nemusí trvat věčně a záškodníci čekají za každým rohem. Proto tedy volám sláva! Výhra 5:0 je přes mírně řečeno odkvetlý výkon skvělým výsledkem!
.
Se sestavou si osud zahrál tentokrát nelítostně. Naše poslední tři posily – Sykec, Svára a Martin, zůstali sedět doma a zápas byli nuceni sledovat pouze u televize. Martin se Svárou dostali paralelně Sinobronchyální syndrom a Sykece začala den před zápasem trápit osmička vlevo dole. V den zápasu mě psal, že má v hubě čtyři stehy a vypadá jako Barry White. No uznejte, že s Berrym bychom na světové futsalové scéně neuspěli. Jsme tým krásných šampónků, atletických postav a modelingových tváří.
.
Sestava:
Nekwish s půl litrem rumu v žilách, Boris, Ríša, Michaldo – Petr, Vláďa, Pája.
.
Hlt Club – tým postarších mužů, otců od rodin a možná i otci otců od rodin. S určením věku jsem byl vždycky na štíru. Každopádně velezkušený tým, který ovšem po taktické a fyzické stránce kulhal jako stará šlapka. V týmu byl snad jeden, nebo dva schopní hráči, ostatní byli všehoschopní. Náš Expres Carpe Diem Transport se rozjížděl pomalu a hlučně. Rozjížděl se a rozjížděl, až se najednou zastavil. Na hřišti se nic nedělo snad celých prvních 10 minut. Carpe úvod zápasu odstál a na pilu tlačil spíše soupeř. Tlačil ale jen proto, že jsme ho svoji neaktivitou k tomu přímo donutili. Nudný první poločas občas zpestřila pouze vlaštovka, kterou vystřihl tu a tam soupeř po našem tvrdším zákroku. Nikdo se nemohl divit že poločas skončil bez branek. Při letmém pohledu do paneláků jsem si všiml, že i lidé bydlící okolo zavírají okna. Z výkonu obou týmů přecházel zrak. Nekwish se málem šel v poločasu vyblít, nevím zda z rumu, nebo našeho výkonu. V poločase jsme si nastínili další průběh, být aktivnější, hrozit více střelami a především pevně bránit. Bránění je prý základ řekl někdo z chytrých hlav v Carpe, kterými se to v klubu jen hemží. První slovo v druhé půli dostal soupeř a dvakrát nebezpečně střelami zahrozil. Nekwish nás bravurně podržel. Toto jsou ty okamžiky, kdy se zápas láme. Je úplně jasné, že kdyby ty střely skončili v naší sítě, z facky se nevzpamatujeme a zápas prohrajeme. Nakonec poprvé udeřilo na druhé straně, konečně. Po krátkém posunu ve středu pole jsem vyslal jedovku k tyči. Golman ještě stačil reagovat a Tarzaním skokem střelu zlikvidovat. Dobře postavený Petr míč vyražený do vzduchu vtipně posunul hlavou na Michalda a ten do prázdné už jen doklepl. Dá se říct, že to byla velká souhra náhod, která ovšem do sebe zapadla jako kolesa v Orloji. Střela, vyražení na Petra, výborná nahrávka hlavou, Michaldovo doklepnutí. Branka byla vysvobozením z trápení, které do té doby tým ovládalo a odstartovalo tak přehlídku famózních výkonů jednotlivců, kteří začali sypat branky jako na běžícím pásu. Druhá branka na sebe nedala dlouho čekat.. Ríša si na lavičce dal odvar z babského ucha a nechytatelnou pumelicí po rohovém rozehrání rozvlnil síť. Míč téměř nebyl vidět, byla to šlaha z dobrých deseti metrů. 2:0 nás poslalo do futsalového ráje. Nadobro, naše hra se změnila v symfonii Bedřicha Smetany Z českých luhů a hájů s tou změnou, že výkon nebyl na úrovni Čech a Moravy, ale přímo na úrovni světové. Třetí branka byla exkluzivita sama.Vláďa tentokrát milimetrově načasoval přihrávku na Borise, ta projela krásně za obránce. Zabiják Boris se v podobných situacích umí chovat, má instinkty aligátora. Naučili ho to na misi, ještě předtím, než se stal mistrem světa v Korfbalu. Třetí kousek v bráně potvrdil naši převahu v druhé půli a náším největším problém teď byla hodnota, kde se skóre zastaví. Do konce ještě chyběla zhruba osmiminutovka a nám se podařilo skóre navýšit ještě o dvě branky. První mám na svědomí já.No vlastně spíše Vláďa, který se jaksi obtočil kolem obránce, vystřelil a odražený míč si našel cestičku k El Fenomeno Pájovi. Já už jen doklepával šajtlí do odkryté klece. Poslední branka bylo opět jako ze slabikáře. Ema mele maso, mámo volá.. Akce na pár doteků z nich hlavní hrdinové byli Michaldo s Vláďou, po jejich výměně míče druhý jmenovaný skóroval a upravil tak výsledek na konečných 5:0. Dobrá práce.
.
Carpe Diem vs. Hlt Club 5:0 (0:0)

.
branky: Michaldo (Petr), Ríša (Pája), Boris (Vláďa), Pája (Vláďa), Vláďa (Michaldo)
.
S prvním poločasem být spokojeni nemůžeme, s druhým ano. Jako by se nám na úvod nechtělo vůbec nic a bylo potřeba trochu se rozehřát ve studeném počasí, jaké nám 6. říjen přichystal.
.
V tabulce jsme poskočili na 5.místo. Trio vedoucích týmů mají osmibodový náskok. Příští kolo to bude řežba právě mezi těmito týmy, vzájemně na sebe narazí a dá se konečně čekat bodová ztráta. V příštím kole narazíme na Santu Morganu a Ethanol.
.
Děkuji za vybojované tři body!

Tipovačka

Den se se dnem sešel a je tu další tipovací kolo. V tabulce se nám to zamotává a i takový tipérský nýman jako jsem já se stále drží čelní skupinky. V dalším víkendu nahlédneme do kuchyně Antabusu, navštívíme evropské soutěže a dokonce i jednu neevropskou, jako malý dáreček pro Vás.

MANCHESTER UNITED vs. MANCHESTER CITY
Tento zápas v nabídce chybtě prostě nemůže. Velké derby je tu. Zatím druhé United se bude snažit sesadit z čela zatím rozjeté City. Kdo vyhraje tento prestižní duel?

AJAX AMSTERDAM vs. FEYENOORD ROTTERDAM
Další z lahůdek kola. Tentokrát z holandské nebvyšší soutěže. Ajax, šestý tým tabulky v domácím prostředí přivítá čtvrtý celkek Feyenoord.

ANTABUS vs. ELIŠKA
Antabus má velice náročný týden. Už zítra - ve stedu, ho čeká první dohrávka a v neděli si střihne hned tři zápasy. První dva z rána a druhou dohrávku hraje jako poslední zápas téhož dne. Antabus zaujímá 7.pozici a to jen díky polovině odehraných utkání od soupeřů. Zatím hrál jen 3krát, ostatní už šestkrát. Eliška je leader soutěže a získat body s ní bude velike obtížné.

ANTABUS vs. WEST ŽAB B
Netradične dávám do tipovačky podruhé Antabus. Se zápasy je to tento víkend bída a tak proč nevyužít takové pěkné sešlosti zápasů Antabusu. Navíc, když hrají zápasy s celky z opačných pólů tabulky. Po první Elišce změří Antabus síly i s posledním celkem tabulky West Žab B. Jedná se o podvečerní dohrávku, tedy poslední ze série tří zápasů. Dá se očekávat, že čerstvost mužstva bude tatam, ovšem prohrát s posledním v tabulce by se přece nehodilo.. Jak zápas dopadne?

AVM METAL vs. UNITED
Netradičně silný je letos celke United. Pamětníci jistě rádi vzpomínají, jak jsme United v první sezoně v obou sezonních duelech smetli jako prach z podlahy. Letos je to jinak, United vévodí své třídě a do cesty se jim postaví Dubův AVM Metal, tedy druhý tým skupiny. Půjde tedy o přímou konfrontaci o čelo soutěže.

PIČÍN B vs. LÁZ B
V posledním tipování si můžete vsadit na vítěze důležitého zápasu Středočeského kraje, okres Příbram, IV.třídy skupiny A, mezi domácím rezervním celkem Pičína B (11. v tabulce) a o dvě příčky níže zevlujícího týmu Láz B, rovněž rezervního. V posledním kole Pičín dokázal remizovat na horké půdě Jincí B, kdežto Láz B v domácí přestřelce nakonec nestačil těsně 6:7 na zvedající se Rosovice B. Pičín hraje doma a tak je sand mírným favorizem, Láz naopak střílí více branek. Kdo tedy vyhraje?
http://nv.fotbal.cz/domaci-souteze/kao/stredocesky/pribram/souteze.asp?soutez=21BA3A

Tak to je vše přátelé, chtěli jste zápasy které v tipsportu nenajdete, tak tady to máte.. :-) Pampalá!

Zítra trénink není! V pondělí možná přátelák..

Připomínám všem, kdo by zapomněli, nebo to dosud neví, že zítřejší trénink je zrušen. Antabus místo tréninku odehraje svůj odložený zápas 3C skupiny.
V neděli také nehrajeme a tak by to v tuto chvíli mohlo vypadat, že se sejdeme až za týden ve středu, na dalším tréninku. Dostala se mi však nabídka k přátelskému utkání s týmem BRNO CITY - toho času 3.místo ve 3A třídě na přátelské utkání. Definitivně to však ještě potvrzeno není a proto bych Vás chtěl poprosit o předběžné zapsání docházky na tuto událost. Přátelák by byl nyní v pondělí 24.října, v 18:30 na našem soutěžním hřišti na KAMÍNKÁCH. Při rozhovoru nebyla vyloučena ani dlouhodobější spolupráce s tímto celkem, který trénuje na uvedeném místě každé pondělí a středu od půl sedmé. Středa je vyhrazena Anatbusu, ale pokud by byl zájem z obou stran, nějaké to pondělí by snad domluvit šlo.. Jde však zatím pouze o tlachání do větru, nic konkrétního.. Co bych od Vás však požadoval je potvrzení, či vyvrácení Vaší pondělní účasti. Podle toho, jak se k tomu docházkově postavíme se budou věci dále hýbat.. Pokud se přátelák neuskuteční, budu Vás informovat zde na stránkách.
Díky.

čtvrtek 13. října 2011

Preview před nedělním zápasem s Hlt Clubem

V neděli nás čeká celek Hlt Club. Tímto zápasem se přehoupneme do druhé poloviny podzimní soutěže a pomalu se začne formovat tabulka pro tuhé jarní postupové boje. Na každém bodu záleží tedy záleží a ani tato neděle nebude výjimkou.

Vrásky na čele mě dělá sestava. Už minule se omluvil tuším Ríša a včera před tréninkem volal Martin Petrovi, že je nemocný. Kdy se uzdraví je zatím ve hvězdách. Tímto bych chtěl všechny poprosit, aby se co nejdříve zapsali k příslušnému odkazu a potvrdili svoji účast, nebo neúčast.

Hlt Club je na 9.pozici naší soutěže, tedy třetí od konce. Podle informací celků, se kterými už síly změřili však nelze našeho nedělního soupeře podceňovat. Je nebezpečný a využívá maximum ze svých šancí. Mnoho dosud inkasovaných branek v síti HC by sice mohl svádět k mylné myšlence, že se zápas uhraje sám, ale vezmeme li v potaz naši dlouhodobou střeleckou potenci, může se klidně stát, že opět to bude přetahovaná o jednu, maximálně dvě branky.

Včera na tréninku jsme vedli rozhovor o tom, kdo se stane naším čtvrtým právoplatným obráncem. Na výběr bylo hned trio hráčů, přičemž ani jeden by se postu defendera nebránil. Petr, Michaldo a Vláďa. Z této trojice byl nakonec pro nedělní zápas vybrán Michaldo.

Ještě si dovolím něco málo o taktice. Boris včera správně naznačil, že jsme postupně upustili od naší zavedené taktiky, kdy jsme dostávali minimum branek. Nebrání se už jako dříve a Carpe Diem se prezentuje divokým fotbalem s neučesaným stylem. Měly by se opět stanovit jasná pravidla a podle nich hrát. Po tréninku jsme si pár věcí řekli a já jsem za to rád. Aktivní bránění od půlky a především důraznější a rychlejší přístup k soupeři v době přihrávky a jeho zpracování míče. Na tréninku byla jasně patrné, jak nám tato věc chybí. Hráče Antabusu jsme byť 5 metrů před bránou neaktakovali a nechali ho v klidu přebrat míč, zpracovat si ho, otočit se a dále jsme jen stínovali a čekali, co se bude dít dále. Takto se hrát nedá, jak jsme si včera mohli uvědomit. Požaduji od nás všech o dost více důrazu v osobních soubojích. Nejlépe samozřejmě bez faulu i když to někdy není možné. Důraz nám chybí jako praseti drbání. Je mi jasné, že všechno se odvíjí od fyzičky každého z nás. Pokud ta síla není, nemůžu jít do souboje s tím, že nemám šanci na úspěch. Přesto se o tvrdší hru pokusme a věřím, že užitek nám to dříve či později přinese. Opět Boris, mistr postřehů, správě podotkl, že Anatbus se za celý trénink snad jednou okřikl. U nás? V hutné atmosféře, jaká byla včera se hrát nedá. Každá přihrávka, každičká chyba obdržela svůj komentář. Pojďme se opět po čase zkusit povzbuzovat kladně. Nenadávat, i když je to občas těžké a tým motivovat spíše kladně, než záporně. Víme jak na tom kdo jsme, herně, fotbalovým myšlením, proto neustálé „házení perel sviním“ v podobě peskování za každou prkotinu tým pouze stáhne dolů. Mě tedy ano (tím nemyslím peskování mě osobně, ale všech) a podepsalo se to i na mém včerejším výkonu, kdy bych nejraději trénink v půlce utnul. Trošku jsem odbočil, ale snad chápete, co tím vším chci říct. Chovejme se jako tým, ne jako banda buzíků.

V neděli hrajeme pouze jedno utkání, proto by nebylo na místě se jakkoliv šetřit. Dejme do toho všechen svůj um, dodržujme to, co jsme si řekl a co jsem nyní napsal a fyzicky se vydejme.. jinak k úspěchu společně nedojdeme.

V neděli bude sraz v 14:15 na hřišti. Prosím včasné dojití, ať si klidně ještě zopakujeme vše, co bylo napsáno..

úterý 11. října 2011

Byt 2+1 k prodeji

Moje kolegyně v práci prodává byt 2+1 v Bystrci, ulice Štouračova. Cena je 1.700.000Kč. Prosím poptejte se kolegů a kamarádů, zda by neměli zájem o nabízený byt. Prohlídka je samozřejmností. Od příštího měsíce bude nabídky bytu stažena z realitky a je možnost jednání toe-to-toe. Jednání je samozřejmě možné i teď, jen je asi lepší a lacinější věc případně vyřizovat bez realitky, ale to už je na domluvě kupujícího s prodávajícím.
Zaručuji se za férové jednání ze strany prodávající.

Nabídka spěchá, tak prosím neváhejte a zkuste se prosím poptat.. Děkuji!!!

http://www.sreality.cz/detail/prodej/byt/2+1/brno-bystrc-stouracova/3472975196

Od pramene k ústí

Někdo to ví, někdo ne. Skládám texty a básničky. No básničky spíše dřív, teď už jsem zůstal jen u těch textů k písním. Dělám to, protože mě to baví a naplňuje. Dokáži se v textech najít a často v nich vyjadřuji své pocity, i když to není pravidlem. Hodně textů je o mých kámoších z okruhu střední školy, se kterými udržuji kontakt neustále a najde se zde i například text o Olinovi, známém to buřiči, či Lukášovi, člověku neustále se točící ve své mentální smyčce. Z díly Pája Production je samozřejmě i náš chorál Carpe Diem, který se na stránkcáh také objeví..

Takže kdo máte chuť na romantickou chvilku, chcete se kouknout, co splodila moje mozkovna, zde je odkaz.. ..OD PRAMENE K ÚSTÍ..


Textů už mám snad na 40, jen je ještě nemám dokanale zpracované k umístění na web. Časem se tak dozajista stane. Nyní jich na stránkcách najdete kolem 15ti tuším..

Kdyby jste úplnou náhodou věděli o někom, kdo by toužil po mých textech, nebo chtěl nějakej složit, sem s ním.. rád se dám do práce.. :-)

pondělí 10. října 2011

TIPOVAČKA - Carpe Diem, Olé !

Nadcházející tipovací víkend se bude točit především kolem zápasu Carpe Diem vs. Hlt Club. Hned tři tipy se budou zaobírat tímto zápasem. Opět hraje Slovan B, který už potřetí v řadě bude v mé nabídce. Je to díky velmi atraktivnímu soupeři, kterého si jistě všichni pamatujeme z loňska. V nabídce najdete i top zápas víkendového programu Premiér League.

LIVERPOOL vs. MANCHESTER UNITED
Přesto, že Liverpool hraje doma, favorit utkání je celkem jednoznačný. Jsou to rudí ďáblové. Rozjetý Manchester Liverpool jen těžko zastaví.

SLOVAN B vs. COMIX
Borci Slovanu B nastoupí o víkendu proti nám velice dobrým známým – Comixu v čele se střelcem Salomonem Kalouem. I v tomto utkání si troufnu říci, že favorit utkání je druhý jmenovaný. Slovan v minulém kole sice získal tři body proti posledním Hustopečím, ovšem prohrál s favorizovaným Tomsonem B, kdy nedokázali využít ani dvojnásobnou přesilovku 2 proti 4 (dojí vyloučení hráčů Tomsonu B). Je nad Slunce jasné, že ve Slovanu není něco v pořádku, něco v kabině zapáchá a nejsou to nohy Daníčka. Slovan je na 11. místě. Comix je na místě devátém.

KOHOUTI vs. PREDATORS
Souboj dvou týmů s nízkým počtem získaných bodů a současně našich soupeřů v minulém hracím víkendu. Proto můžete snadno porovnat šance obou klubů na bodový zisk. Vítězství se může překulit na kteroukoliv stranu.

CARPE DIEM vs. HLT CLUB
Jako první nabízím k tipování klasický zápas jako takový. Zkrátka tip na vítěze. Carpe Diem se pohybuje ve středu tabulky na 6.místě, Hlt Club je na místě 9.tém. Rád bych napsal, že jsme favority střetnutí, ale nenapíši to. Podle našeho výkonu v minulém kole se tak rozhodně cítit nemůžeme. Podcenění rovněž není na místě a důrazně před ním varuji. V článku Blue Flames B na jejich stránkách je jasně čitelná síla Hlt Clubu, kdy favorita dlouho trápili, přičemž jejich největší zbraň byla téměř dokonalá potence. 4 šance – 4branky. Favoritem se nazývat zkrátka nemůžeme, dokázali jsme remizovat s posledním týmem tabulky, proto body budou vyset stejně vysoko pro oba týmy.

KOLIK BRANEK PADNE V UTKÁNÍ CARPE DIEM vs. HLT CLUB?
Náš klub dosud nastřílel 17 branek, což je průměr lehce přes tři branky na zápas. Obdobnou bilancí se může „pyšnit“ i Hlt Club. Rozdíl je však v inkasovaných brankách, kdy my jsme jich dostali pouze 11 (2branky/zápas) a soupeř už 29 (caa 6branek/zápas). Pomůže Vám tato statistika?
1: V utkání padne 0-6 branek
2: V utkání padne 7 a více branek

KOLIK DÁ V ZÁPASE PÁJA BRANEK?
Ještě nikdy v historii jsem se v nabídce neobjevil já sám a nyní to napravím. Nebudu troškařit a právě vaše případná nedůvěra ve mně, mě bude motivovat k lepšímu výkonu. Otázka tedy zní.. Dokážu dát v utkání CD vs.Hlt Club dvě a více branek?
1: ANO, Pája dá dvě, nebo více branek.
2: NE, Pája buď branku nevstřelí, nebo rozvlní síť pouze jednou.

Tipovačka se nám pěkně zamotává. Vláďa si asi zapálil koudel u prdele, protože pádí tryskem z hloubi pole na čelo soutěže. Jako hovno košile se ho drží Dub. Novým přírůstkem v soutěži je Mrazič, který si na úvod připsal tři pěkné bodíky. Střed tabulky je vyrovnaný.

Nákup vybavení

Vedení klubu Carpe Diem uznalo za vhodné, že by bylo na čase nakoupit opět pár věcí pro zlepšení klubového zázemí.

Mám na mysli například druhý míč, alespoň další tři kusy rozlišováků a dále věci dle Vašeho uvážení..
Vyjádřete se prosím, co by klub po stránce vybavení potřeboval.. Vámi vybrané zboží se proberou a schválí na diskusi. Dále propočítám celkovou cenu, o kterou se podělíme rovným dílem. Klubové vybavení by tedy bylo financováno ze společného klubového fondu – podílely by se finančně všichni.

Dále se ozval Boris, že by potřeboval nové štulpny, což by si financoval sám. Máte ještě někdo s něčím problém a potřebovali by jste něco nového? Opět to napište prosím na diskuzi, ať to případně objednám zaráz.

Vše by bylo realizováno rychle podle toho, jaký rychle proběhne naše domluva na diskuzi.
Díky za návrhy.

čtvrtek 6. října 2011

Čtvrtý obránce

Je potřeba řešit pozici čtvrtého obránce. V současné době tým disponuje 3mi obránci a 6ti útočníky, což je nepoměr, který je nutno v co nejkratší době pořešit a určit pokud možno nastálo nějaké východisko. Minule jsme při soutěžním zápase řešení s vyloučením Nekwishe museli spíchnout horkou jehlou, když nám zbyl jediný obránce a s výsledkem jsem příliš spokojený nebyl. Na hřišti byl choas a zmatek.
Chtěl bych Vás, každého, poprosit o vyjádření..kdo by měl dlouhodoběji zastat úlohu obránce v týmu. Myslím, že nemá cenu jeden zápas hrát tak a druhej onak..protě trvalejší řešení je podle mě na místě.
Obránci: SYKEC, RÍŠA, BORIS.
Útočníci: PETR, SVÁRA, MARTIN, MICHALDO, VLÁĎA, PÁJA.
.
Zvažte to, prosím. Jsem na vážkách ještě v jedné věci. Bez jakéhokoliv poklepávání se po ramenou a slovního sebeukájení si reálně myslím, že pokud budu vybrán a půjdu do obrany - budu se skutečně věnovat této činnosti.. tým, potažmo hra týmu, střílení branek klubu tímto podle mého úsudku utrpí. Je to možná jen můj názor, vyjádřete svůj.. Jednoduše nemám fyzičku na to, abych se věnoval defenzívě a podporoval dlouhodobě i ofenzívu. Tímto se nikterak nechci distancovat od nové role obránce, to vůbec. Pokud si myslíte, že to bude dobré řešení, předložte návrh na stůl a můžeme se o tom bavit..
Co se týče Martina a Sváry, opět bez jakéhokoliv obalu řeknu svůj názor. Jejich postavení do obrany je v tuto chvíli nereálné. Se soutěžním futsalem si podali ruku teprve nedávno a je očividné, že zatím nemají zažité potřebné návyky, nutné k trvalému obsazování hráčů. V obraně je nutné stoprocentně vědět, jak se chovat a obsazování hráčů, jejich neustálé, důsledné pokrývání je prvním a hlavním předpokladem. Proto z důvodu „novátorství“ bych toho nové duo nedoporučoval..
Zbývá tedy Petr, Michaldo a Vláďa. Myslím, že všichni z nich už načerpali potřebné dovednosti a jsou futsalově vyzrálí, aby úlohu v obraně splnili v kvalitní formě.
.
Zkuste popřemýšlet a napsat na diskuzi nějaký svůj názor, jak by se situace dala řešit.. díky.

úterý 4. října 2011

Kanadské bodování po polovině podzimu

Naším pátým odehraným utkáním s Kohouty se láme i podzimní část naší soutěže. Zde je kanadské bodování týmu, aktuální k dnešnímu dni..

.
















Katapult Boris

Rozpolcený, se smíšenými pocity, velmi unavený, v takovém se nyní nacházím rozpoložení po nedělním hracím víkendu. Z pohledu zisku bodů jsem celkem spokojen, ke štěstí by mě scházely však ještě ty dva bodíky navrch. Z opačného pohledu herního projevu, je naše představení žalostné a mnozí diváci musí po zápasech navštívit svého očního lékaře.

Psal jsem o spokojenosti z hlediska zisku bodů. I toto má dva úhly pohledu. Jednak podle vývoje zápasu, kdy jsme v tom prvním prohrávali 1:3 a ke konci srovnali na 3:3, druhý špíl jsme doslova urvali v posledních minutách po úmorném boji na svoji stranu. Podle vývoje tedy můžeme být nadmíru spokojeni, že jsme hráli až do konce, vydali se ze všech svých sil a přineslo to sladké ovoce ve formě důležitých bodů. Co je ale dle mého názoru o něco důležitější je fakt, že takového soupeře (před včerejšími špíly oba za námi) musíme zkrátka s přehledem porážet a předvedená hra musí být mnohem, mnohem lepší.
Hrdinou dne byl v dresu Carpe Diem bezesporu Boris, který se stal první hvězdou obou utkání.
.
V našem předzápase předvedli během hry zřejmě nacvičenou humornou scénku hráči Santa Morgana. Je to celek tvoření převážně cikány a černochy. Běloch je v týmu vyjímka. A co tak může vzniknout touto oříškovou směsí nepřizpůsobivých kultur? Hádka! Mezi spoluhráči, jmenovitě mezi brankářem Morgany (dále jen Vinetou, jak ho nazývali spoluhráči) a jedním z hráčů (dále jen třeba Ferko) se strhla hysterická hádka, která pobavila snad všechny, kteří se v ten čas pohybovali v prostranství Old Školfordu. Oba protagonisté na sebe pištěly, řvali až jim hlasy přeskakovaly a kdybych nebyl svědkem, řekl bych, že to co z nich viditelně odskakovalo od tváří nebyl pot, ale nervy. Nakonec Ferko surové slovní výpady Vinetoua neunesl a na protest chytl dres u krku a začal ho na sobě nelítostně trhat. Látka praskla a z dresu byla v okamžiku bezcenná hadra.. Cár hadry.. Hráči se tímto projevem evidentně ulevilo, brankář byl chvíli trochu zaskočen. Dres byl Ferkem odhozen za sebe a následovalo hrdé odkráčení do kabiny. Vinetou se ze slabého šoku rychle oklepal a soustil opět tu svoji.. líbivě ho povzbuzoval po cestě slovy,“už jsi dohrál“, nebo „už nikdy nechoď“! Zkrátka paráda.. Show, jakou si třetí třída právem zaslouží.. Bylo to příjemné zpestření a především to všechny okolo dost pobavilo, což bylo pro uvolnění před zápasem to nejlepší..
.
Ale teď už k futsalu.. Sešli jsme se v tomto složení: Nekwish – Boris, Ríša, Pája, Vláďa, Petr B., Petr S. a Martin. Tedy sestava zaručující komfortní počet tří na střídání. Že o jednoho přijdeme záhy se nedalo čekat..
.
Do prvního utkání s Predators jsme vstupovali jako favorité. Klub soupeře dosud nezískal ani bod a až my jim k němu bohužel dopomohli. Soupeř, kterého by jme měli výrazně pokořit se stal neřešitelným problémem. Úmorné vedro na mě působilo asi stejně jako bych měl lepidlo na podrážkách. A nebyl jsem zdaleka sám. První zářez v naší síti na sebe nedal dlouho čekat, po křižné přihrávce z pravé strany jsme nebyli schopni uhlídat hráče na protilehlé tyči a ten už pohodlně zasunul Nekwishovi míč za záda – 0:1. Po pár pětiminutách minutách utkání se stala další nepříjemná věc, po uklouznutí Borise na půlce se řítil útočník Predátorů střemhlav na Nekwishe, který vyběhl před vápno kvůli zmenšení střeleckého úhlu a přízemní střelu zlikvidoval rukou. Následovala červená karta, plno ostrých slov a Borisovo znovuzrození mezi třemi tyčemi. Zhruba od poloviny první půle našeho úvodního špílu tak v bráně stanul Boris. Následnou dvouminutovou přesilovku jsme ubránili. Do konce první půle se nic zásadního nestalo, na obou stranách bylo pár šancí, které se nepovedlo využít. Zato ten druhý začal ve velkém stylu, bohužel ne na naší straně. Po úniku jednoho z Predátorů ne nepovedlo včas zareagovat a sólový únik byl vyřešen brilantním obstřelením zkoprnělého Borise, který si příliš nedělal hlavu z mého teatrálního jekotu „vyběhni!, vyběhni!“ Vedení soupeře 2:0 se zdálo být neřešitelné. Alespoň mě se zdálo, že pro všechny to je konec. Naše nebojovnost a nechuť se poprat ještě o nějaké to dobré skóre bylo viditelné až od mé mamky z balkónu na 500 metrů vzdáleném paneláku. Občas mi připadá, že mám asi rozdílný názor na to, jak bojovat o dobrý výsledek. Přece pokud chceme s výsledkem něco udělat a je už druhá půle, tak do soupeře musíme zajet naplno, ne? Aspoň tak si to představuju já.. Co ale bylo k vidění? Útočníci pouze stínovali rozehrávající hráče soupeře, bez aktivního pressingu a čas vesele běžel dál.. Takhle to nejde a nefunguje. Světlý okamžik přišel asi v polovině druhé půle, po lajně jsem se prosmýkl kolem obránce a poté jsem vystřelil rudkou ránu. Míč byl zastaven dalším obráncem ale odrazil se tak šikovně, že jsem dostal šanci na nápravu. Podruhé jsem už pálil ostrými a zavěsil z úhlu míč pod víko. Bylo sníženo na 1:2 a šance stále žila.. Ovšem jen chvilku.. Z nemastné neslané střely z notné vzdálenosti bylo opět skóre o dvě branky. I přes mnoho dobrých zákroků Borise, tento míč se možná chytat dal.. Nebo ne? Míč proletěl Borisovi nad ramenem a bylo zle, 1:3.. Do konce zbývalo snad 6 minut a my se odhodlali hrát v pěti v poli s tím, že Boris se z brány vždy vysune a doplní nás do pětky na polovině soupeře. Boris hrál takzvaný štít diamantového rozestavení, posledního na středu.. Pokusili jsme se tedy o tlak. První zastřelování Bordy bylo malinko vedle a asi i zbytečné. Pálil z první i když před ním nikdo nebyl a míč byl výborně rozehrán do slibné akce. Matýsek naládoval katapult až na druhý pokus. Po vtipně rozehraném autu, kdy Martin uviděl Borise číhat v ulici naproti, se druhý jmenovaný nerozpakoval a dělovkou nás přiblížil alespoň na kontaktní branku. Bylo tedy sníženo na 2:3. Asi nikdo nevěřil, že by se právě Boris, hrající v bráně, který dá branku jednou za uherskej rok trefí i podruhé a vybojuje tak bod pro náš tým. Stalo se. Po nahrávce Sváry se jakožto poslední podruhé opřel přesně do střely a nečekané vyrovnání bylo na světě. Bylo to úžasné. Ochozy šílely a dokonce jsem si všiml, že na Olinových teplákách se v rozkroku objevil malý mokrý flek. Udělal se. A Borda skutečně udělal zápas, jak psal v diskuzi před zápasem. Zbývaly necelé dvě minuty, ve kterých se už skóre neměnilo i přes naši závěrečnou velkou šanci..
Psal jsem v úvodu, že po stránce průběhu zápasu je remíza uspokojivá, ale pokud se kouknete na tabulku, jediný bod, který zatím Predátoři získali je právě proti nám, je smutné. Zápas se měl od začátku ubírat jiným směrem, zavařili jsme si to sami a ztrátu s tímto soupeřem považuji za zcela zbytečnou..
Carpe Diem vs. Predators 3:3 (0:1)
branky: Pája, Boris (Martin), Boris (Svára)
.
Zápas pauzy se nám šikl. Koukli jsme, jak si Kohouti povedou proti zatím suverénním All In. Nevedli si špatně, až na závěr, kdy zkolabovali a nakonec si odnesli drtivou porážku. Věřil jsem, že tím, že když Kohouti právě dohráli a my měli pauzu, budeme mít více sil a zápas ovládneme. Neovládli jsme. Trápili jsme se. První poločas bylo jedno velké trápení. Vypracovali jsme si dvě větší šance, naopak soupeř byl aktivnější a fyzicky zdecimovaný tým Carpe se po hřišti spíše popotahoval a smýkal, než že by běhal. Poločas nemohl skončit nijak jinak, než remízou 0:0. Tento zápas jsme museli vyhrát. Už z psychického hlediska. Kohouti nebyli nic moc a my máme v týmu pár zkušených hráčů, kteří by právě takového špíly měli rozhodovat. Dokonale zaskočit soupeře se nám povedlo hned po úvodním hvizdu do druhé půle. Rozehrávka na středu hřiště, lehce procházím mezi dvěma útočníky, obránci dělám stahovačku, čímž se ho zbavuju, pod nohy druhého obránce servíruju míč na Sváru a ten už tváří v tvář s fokošem Kohoutů nezaváhal. Po 10ti vteřinách druhé půle jsme se ujali vedení 1:0! Bomba! Konečně protržená blána herního zoufalství.. Dokonce i já jsem si po vydaření akci zakřičel, což nebývá zvykem.. Přesto, že jsme vedli, Kohouti neztratili svoji nečekanou vitalitu a dále byli aktivnější. Jak už to tak někdy bývá, člověk se občas může snažit sebevíc a nakonec udeří stejně na druhé straně. Nyní se to tak i stalo. Téměř po totožné akci jsme navýšili skóre na 2:0. Přecházím přes hráče, pod nohy obránce servíruju na Sváru, ten zakončuje tuším do prázdné.. 2:0, bude to stačit? …honilo se mě v hlavě… Co myslíte? Nestačilo.. Uspokojili jsme se vedením a stáhli se jak kůžičky z jahod. A to nás málem stálo krk. Po skrumáži před naší bránou, kdy Boris ležel na zemi a asi hledal suchohřiby se jaksi divně míč dokoulel za brankovou čáru. Snížení na 1:2 znamenal strach o výsledek. Boris nás celý zápas držel nad vodou, ovšem jeho nejlepší okamžiky přišly právě v tuto chvíli.. Předvedl pár Robinsonád a sejvů ala Hašek. Opravdu nás podržel. Jedna střela však mezi jeho tři tyče přece jen prošla.. Bohužel. Asi 6 minut před koncem jsme po tlaku Kokrháčů inkasovali na plachtivé skóre 2:2. Dále se utkání vyrovalo i herně, teda myslím.. Do šancí jsme se dostali párkrát i my. V okamžik, když už nikdo nedoufal a čekal se konečný hvizd se ujala nacvičená akce. Naše jediná nacvičená akce z rohu. Už při mém příchodu k rohu křičím „pičinka“, což je signál pro ostatní, co se bude dít.. Vláďa to naštěstí pochopil a výborně si naběhl před bránu. Akce jak z učebnice. Martin rozehrává z rohu na mě, já z první servíruju stříbrný tác před bránu a Vláďa zakončuje nad rameno brankáře. Suprová akce, která znamená vítězství našeho celku a nutné tři body! Kdybychom i v tomto utkání ztratili body, asi bych doma oprášil svoji legendární Winchestrovku. Díky bohu zůstane ve futrálu. Utkání skončilo naši upracovanou, umordovanou výhrou 3:2.
Carpe Diem vs. Kohouti 3:2 (0:0)
branky: Svára (Pája), Svára (Pája), Vláďa (Pája)
.
V neděli jsme předvedli těžkopádný výkon. Přirovnal bych nás k trubičkách, které nejsou naplněné lahodným sladkým sněhem, ale tuhým hovnem kokršpaněla. Ano, přesně tak si nás představuju. Zápas jistojistě ovlivnilo vyloučení Nekwishe, který druhý zápas stál svůj jednozápasový distanc, který po červené dostal. Ani nemyslím tak herně, jako v bordelu v rozestavení a pozicích. Po Borisově odchodu do brány nám v týmu zbyl jeden jediný čistokrevný obránce Ríša a 5!!! útočníků – Vláďa, Svára, Martin, Petr a Pája. Točili jsme naši útočnou pětici v obraně jak se dá, ale každopádně všichni asi cítili, že to ideální stav rozhodně nebyl. O tomto si ještě budeme muset pohovořit, o rozestavení, kdo kde bude pevně hrát a v případě nepředložeností (jako nyní vyloučení), jak situaci řešit. Z výkonu týmu nejsem nikterak nadšen, bohužel… ale v současných podmínkách a složení týmu asi víc čekat nemůžu.. To si přiznejme. Zisk 4 bodů je vzhledem k předvedené hře malý zázrak, který zahřeje u srdce..
.
V taulce držíme 6.pozici s dvoubodovou ztrátou na týmy před námi. Jsme v polovině podzimní části a troufám si tvrdit, že nyní začne ta pernější polovina. Příště nás čeká jen jeden zápas s Hlt Clubem, který bude záhodno porazit. Výkonnostně slabšího soupeře už totiž v rozpise do konce podzimu nenajdeme.
http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=58&article=363

Díky všem hráčům za účast na zápasech!
Zítra je trénink! Piště se do přítomností, díky.

pondělí 3. října 2011

Tipovačka Kvalifikačka

Kvalifikační boje základních skupin pro postup na ME ve fotbale se dostala do své poslední fáze. Tento týden se tedy bude tipování točit právě kolem těchto událostí. Evropské ligy mají pauzu. Doufám, že se Vám budou zápasy líbit..

Důležitou informací pro Vás je, že konec tipování je tentokrát už v pátek v 18:00. První kvalifikační zápas v nabídce začíná totiž v 18:15!

TURECKO vs NĚMECKO

Suverénní leader kvalifikačních bojů, co se týče všech skupin! Německo! Osm zápasů, osm výher. Statistiky mluví jasnou řečí. Jedinou překážkou jim může být druhé Turecko, které pošilhává z notné vzdálenosti. Favorit utkání je zcela jasný. Jediné co by mohlo s výsledkem pohnout je buď nasazení rezervního týmu Německa, jelikož vítěz skupiny je už dlouho znám..

SLOVENSKO vs. RUSKO

Slovensko hostí Rusko. Naši východní, slovenští bratři si slušně zavařili v posledním kavlifikačním boji, kdy potupně prohráli na domácí půdě s Arménií v poměru 0:4! Rusko skupinu vede a případný úspěch by je mohl posunout hodně blízko postupu. Situace je stále otevřená, v rozmezí tří bodů jsou hned čtyři týmy, které touží po postupu.

FINSKO vs. ŠVÉDSKO

Severské derby nemá nikdy jasného favorita. Někomu může zamrznout motor v autě a nedojet na špíl, jinému se může zlomit v zatáčce pes. Finsko je ve skupině čtvrté, Švédsko druhé, kdežto právě Švédsko bojuje na dálku s Maďarském, se kterým svádí tuhý boj o druhou pozici. %Švédsko i Maďarsko mají 18 bodů. V tomto utkání jde jistě o více "třem korunkám".

ČESKÁ REPUBLIKA vs. ŠPANĚLSKO

Tento zápas nemůže v nabídce chybět. I když je vítěz utkání už nyní jasný, přesto budu doufat v zázrak. V krátkém sledu, po Plzni s AC Milanem, druhé porovnání českého a světového fotbalu. I když bych se rád mýlil, naši chcípáci se v pátek ztrapní.

SLOVAN B vs. TOMSON B

Podruhé po sobě jsem byl donucen dát do nabídky Slovan B. Moc jiných alespoň nám trochu známých týmů totiž nehraje. Slovan B po dobrém startu nyní nepředvádí příliš dobrý futsal. Poslední dva zápasy prohráli se soupeři, kteří rozhodně hratelní byly. Nyní se jim postaví celek Tomson B, který v současnosti obývá 4. pozici v soutěži. Slovan je devátý.

STORKS vs. AMV METAL

Pro mnohé neznámá dvojice, pro zbytek jistě známá. Pokud si chcete tyto týmy přiblížit, koukněte na 3A třídu. Storks byli naši soupeři v naší první sezoně a podle nynějších střelců bych usoudil, že stále hrají v obdobné sestavě. Letos se jim zatím příliš nedařilo až tento víkend se jim znamenitě zadařilo, šest bodů je tomu důkazem. AMV METAL, dříve tým Prison s čele s Dubem, toho času leaderem naší Tipovačky. AMV naopak rozjeli soutěž báječně, a bodově zrcadlově se Storks se prohodili. V posledním víkendu nezískali ano bod. Kdo tedy vyhraje? Tým, co se zvedá a může prožívat euforii, nebo tým, který po sérii vítězství (ne)slaví neúspěch.

Takže nezapomeňte, do pátku 18:00! Dál ani ťuk!