čtvrtek 13. října 2011

Preview před nedělním zápasem s Hlt Clubem

V neděli nás čeká celek Hlt Club. Tímto zápasem se přehoupneme do druhé poloviny podzimní soutěže a pomalu se začne formovat tabulka pro tuhé jarní postupové boje. Na každém bodu záleží tedy záleží a ani tato neděle nebude výjimkou.

Vrásky na čele mě dělá sestava. Už minule se omluvil tuším Ríša a včera před tréninkem volal Martin Petrovi, že je nemocný. Kdy se uzdraví je zatím ve hvězdách. Tímto bych chtěl všechny poprosit, aby se co nejdříve zapsali k příslušnému odkazu a potvrdili svoji účast, nebo neúčast.

Hlt Club je na 9.pozici naší soutěže, tedy třetí od konce. Podle informací celků, se kterými už síly změřili však nelze našeho nedělního soupeře podceňovat. Je nebezpečný a využívá maximum ze svých šancí. Mnoho dosud inkasovaných branek v síti HC by sice mohl svádět k mylné myšlence, že se zápas uhraje sám, ale vezmeme li v potaz naši dlouhodobou střeleckou potenci, může se klidně stát, že opět to bude přetahovaná o jednu, maximálně dvě branky.

Včera na tréninku jsme vedli rozhovor o tom, kdo se stane naším čtvrtým právoplatným obráncem. Na výběr bylo hned trio hráčů, přičemž ani jeden by se postu defendera nebránil. Petr, Michaldo a Vláďa. Z této trojice byl nakonec pro nedělní zápas vybrán Michaldo.

Ještě si dovolím něco málo o taktice. Boris včera správně naznačil, že jsme postupně upustili od naší zavedené taktiky, kdy jsme dostávali minimum branek. Nebrání se už jako dříve a Carpe Diem se prezentuje divokým fotbalem s neučesaným stylem. Měly by se opět stanovit jasná pravidla a podle nich hrát. Po tréninku jsme si pár věcí řekli a já jsem za to rád. Aktivní bránění od půlky a především důraznější a rychlejší přístup k soupeři v době přihrávky a jeho zpracování míče. Na tréninku byla jasně patrné, jak nám tato věc chybí. Hráče Antabusu jsme byť 5 metrů před bránou neaktakovali a nechali ho v klidu přebrat míč, zpracovat si ho, otočit se a dále jsme jen stínovali a čekali, co se bude dít dále. Takto se hrát nedá, jak jsme si včera mohli uvědomit. Požaduji od nás všech o dost více důrazu v osobních soubojích. Nejlépe samozřejmě bez faulu i když to někdy není možné. Důraz nám chybí jako praseti drbání. Je mi jasné, že všechno se odvíjí od fyzičky každého z nás. Pokud ta síla není, nemůžu jít do souboje s tím, že nemám šanci na úspěch. Přesto se o tvrdší hru pokusme a věřím, že užitek nám to dříve či později přinese. Opět Boris, mistr postřehů, správě podotkl, že Anatbus se za celý trénink snad jednou okřikl. U nás? V hutné atmosféře, jaká byla včera se hrát nedá. Každá přihrávka, každičká chyba obdržela svůj komentář. Pojďme se opět po čase zkusit povzbuzovat kladně. Nenadávat, i když je to občas těžké a tým motivovat spíše kladně, než záporně. Víme jak na tom kdo jsme, herně, fotbalovým myšlením, proto neustálé „házení perel sviním“ v podobě peskování za každou prkotinu tým pouze stáhne dolů. Mě tedy ano (tím nemyslím peskování mě osobně, ale všech) a podepsalo se to i na mém včerejším výkonu, kdy bych nejraději trénink v půlce utnul. Trošku jsem odbočil, ale snad chápete, co tím vším chci říct. Chovejme se jako tým, ne jako banda buzíků.

V neděli hrajeme pouze jedno utkání, proto by nebylo na místě se jakkoliv šetřit. Dejme do toho všechen svůj um, dodržujme to, co jsme si řekl a co jsem nyní napsal a fyzicky se vydejme.. jinak k úspěchu společně nedojdeme.

V neděli bude sraz v 14:15 na hřišti. Prosím včasné dojití, ať si klidně ještě zopakujeme vše, co bylo napsáno..

Žádné komentáře: