pondělí 29. června 2009

Upřesnění sestavy a počtu lidí ka Kozinu..

Za pár dní vyrážíme na futsalový turnaj do Oleksovic. Pomalu se nám začíná krystalizovat sestava. Nové tváře, na které jsme mohli vsázet během jarní části sezony se bohužel omluvili z účasti, naopak se do týmu pro turnaj zřejmě vrátí naše pohasínající hvězda Lukáš, která vyjádřila touhu si zahrát opět na Kozina Cupu.
.
Vypadá to, že na Oleksovický turnaj pojedeme takřka ve stejné sestavě, jako vloni. V bráně Martin H., obrana - Olin, Boris a Lob, útok - Michal, Pája a Lukin. V záloze máme ještě Ríšu, který svoji účast doufám brzy také potvrdí..
.
Z turnaje se omluvil Martin M. a Culiš, do omluvenkového listu také nepřibyl žádný příspěvek od Honzy, ani Davida, takže předpokládám, že ani oni nejedou.. Každopádně rád bych se mýlil..
.
Co se týče dámského osazenstva je to takto.. 100procentní ženy: Lucka a Monča. Dále jsem se s Oldou bavil, že Jana by na turnaj mohla dojet až večer, na zábavu. Takže s Janou se počítá nyní tak na 50procent. Dále účast potvrdila i Borisova Eva, ale s přihlédnutím k Janiné možné neúčasti, nevím jak i tento článek řetězce dopadne. Ríša, Martin H. a Michal potvrdili účast na turnaji sólo..
.
Jak tak počítám, tak to máme celkem dost lidí..
Každopádně je nutné se nějak domluvit na auťákách.. Auto beru já, snad Olin, doufám, že Boris a myslím, že by vzal i Ríša, pokud pojede.. To sou 4 auta..
.
Ještě sou tu dvě věci, které musíme vzít v potaz - jestli Ríša opravdu pojede a jestli veme auto, a za druhé, jestli by vzal auto Olin, protože pokud by Jana večer dojela, asi by měla Oldovo auto, že?
Toto je velmi nutné dořešit na DISKUZI, proto prosím lidi, kterých se kauza týká, nechť se k problematice vyjádří v co nejzazším termínu..
.
A počet lidí, při nejvyšší možné účasti je: 11 lidí - to znamená, že bychom se bez problémů vešli i do 3 aut, takže takto.. Pořešmě to spolu na té diskuzi..
.
Sraz na turnaj bude stejně jako minule před hradem krále a královny.. Na Kamínkách a to před 7:00.. V 7:00 je odjezd směr Oleksovice. V 8:00 je prezentace týmů už přímo na hřišti a zahájení turnaje.. V 8:30 start samotných zápasů..
.
Doufám, že v brzké době budu srozuměn s rozlosováním turnaje, ihned jak se tak stane, srozumím i vás všechny..

středa 24. června 2009

Účast na KOZINA CUPU 2009

V OMLUVENKÁCH jsem vytvořil nový odstavec, kam se prosím všichni - do jednoho - vyjádřete, jestli se zúčastníte KOZINA Cupu 2009 v Oleksovicích (okr. Znojmo).
Ten se koná 4. - 5. července 2009, to znamená, že už příští víkend..

Napiště tam prosím i jestli berete svoji drahou druhou polovičku.. Doufám, že ano. Minule to bylo super..

Úspěšné a netradiční ukončení sezony..

Už téměř 14 dní uplynulo od úspěšného ukončení sezóny a následně od neméně úspěšné Garden Party. Považuji za svoji povinnost se k této pěkné události vrátit a pár větami osvěžit slunečné sobotní odpoledne..
.
Ještě před samotnou oslavou jsme pár dní, spolu s Lobem, řešil, jak dostat do místa konání akce elektřinu. Chtěl jsem, aby to byla pařba se vším všudy, tedy i s pořádnou hudbou. Lob v zahradním areálu mé vzdáleného kámoše, který má v chatce elektřinu zavedenou (borec tam bydlí), a tak nás napadlo, že od něj by to snad šlo natáhnout. Když jsme šli vše domluvit, tak jak na potvoru, borec nebyl doma. Druhý den také ne a jeho mobil byl hluchý. I přes tuto nepřízeň osudu jsme společnými silami sehnali asi 150 metrů kabelu tak, aby se nemohlo stát, že bychom elektřinu do místa konání nenatáhli.. Start akce se kvapem blížil a my byli stále bez elektřiny, jediné, co nám zbylo bylo už pouze vyčkávání, jestli se náhodou ten maník neukáže. Teď už můžu s klidem říct, že se neukázal. Byli jsme proto tehdy odkázáni na vlastní zdroje - monočlánky, které vydrželi ztěžka půl večera.. Bohužel, po této stránce se akci nepodařilo zvládnout tak, jak bych si přál..
.
Druhou věcí byly nákupy za vybrané peníze a samozřejmě zařízení bečky. Malou bečku jsem koupil ve středu v domnění, že ji dám doma do mrazáku a do soboty bude krásně vychlazená - jako ze sedmého schodu. Doma jsme se zděsil, bečka do mrazáku nešla narvat. Nikoliv však, že by mrazák byl malý, ale proto, že příčky, které rozdělují jednotlivé mrazící fochy tam byly přidělány napevno.. Nezbylo nic jiného, než bečku vrazit do lednice a tu pustit na plný kule. To v konečném důsledku znamenalo, že od středy večer až do soboty odpoledne měli bečku namísto potravin.. Pípu a pumpičku na bečku sehnal Lob, za což mu patří velký dík.
.
Garden Party začala kolem 17 hodiny, ještě předtím mě objetavý Michal pomohl s přípravou stolů a s dalšími nezbytnými věcmi.. Také Tobě díky. Po páté jsme se začali scházet a akce se začala rozjíždět. Celkem slušně vychlazené pivo, výborné špekáčky od Steinhausera, to byly základní kameny kvalitní slavnosti. Zakoupené monočlánky s vypětím všech sil drželi volume kazeťáku na plný pecky a čas běžel a běžel. Připíjelo se na Ríšovu čerstvě narozenou dcerku, vítězství v soutěži, na mě - na krále a už nevím na co všechno dalšího.. Málem bych zapomněl říct, kdo na akci vůbec byl a kdo chyběl. Chyběl Honzin, Martin H. a David. Naopak se na akci ukázal i Lukáš, který ztropil povyk kvůli mému zapomenutí ho napsat na vítězné tričko mistrů za Carpe Diem! Lukáš se zdržel asi hodinku a pak zase odešel, současně totiž slavil i jeho další postu s velkým fotbalem - Tatran St.Lískovec. Jinak na akci nechyběla moje milá žena Lucinka Boris s Evou, Olin s Janou, Lob s Mončou a sólo tam byl Michal, Martin M. Ríša a Culiš. Během pozdního odpoledne se v sudu s dešťovou vodou chladilo dva a půl litru zelené, nakonec neodolali a také tyto vzaly za své..
.
S odstupem času musím říct, že akce se opravdu povedla. Lze to jasně vyčíst z mnoha kladných reakcí. Během večera nás postupně začali opouštět Martin a Culiš s Ríšou. Se setměním se začala hrát dost good hra, která také všechny pobavila.. Prostě pohoda a zábava. Jako poslední, kdo to s náma netáhl až do konce se kolem 23 hodiny odpojil trojlístek - Lucinka (druhý den šla do práce) a Lob s Mončou. Do finále tedy dospěli tito kandidáti - Olin s Janou, Boris s Evou a Michal se mnou. Olin večer oživil darem z vánoc - svítícími brýlemi a náhrdelníkem.. Vrchol večera však byl stále před námi.. Dva a půl litru zelené se v nás ztratilo jako jehličí v koberci a zákonitě musel následovat odezva.
.
Olin po kamzičím skoku přes oheň málem uhořel.. Oheň sice přeskočil, ale dopadl na svah, neudržel rovnováhu a normálně se bez zábran kutálel do ohně. Už nevím, kdo tehdy zasáhl a Oldu zastavil, ale nebýt jeho, volila by se nová královna klubu. Po této události Olinovi zůstal na břichu šrám,když se totiž svalil na zem, na něco se napíchl.. Zajímavý okamžik. I já jsem neudržel rovnováhu a nestrefil se při usedání na špalek, proto i moje prdel poznala tvrdost hlíny.. A klíny přítomných vlhkost pivečka..
.
Když už jsme byli celkem našrot, tak trio Olin, Boris a Pája udělalo pod tíhou alkoholu hroznou věc. Jakožto pravý a nefalšovaný kapitán jsem zavelel k útoku. Cílem se stal už zmiňovaný sud s dešťovou vodou. Vysvlíkl jsem se do půl těla (spodek nahej) a skočil do sudu.. :-) Nechápu, jak jsme to mohl udělat, holt alkohol umí zázraky.. Navíc v přítomnosti dam Jany a Evky. A následně za přítomnosti fotoaparátu - fotil Michal. Olin a Boris mě však nenechali ve štychu a bez jakéhokoliv pobízení se vysvlíkli do naha úplně. Vršek i spodek - trumfly mě! Nazí hošani totiž bez ostychu do sudu vlezli společně.. A vděčně pózovaly Michalovi. Prostě úlet jak sviňa!! Nakonec jsme na všechny ukázali holou prdel a tím ukončili tuto brutus akci, na které jsme si dali do čumáku jak se sluší a patří na oslavu titulu. Prostě každej slaví po svém a myslím, že by neměl být odsouzen, když si odhodí pár dílů oblečení. My jsme to pojali takto..
.
Sice si s odstupem času vůbec nevzpomínám, co na to říkali přítomné dámy, ale při pohledu na tři nahé, statné a svalnaté nadsamce s nimi emoce a pokušení jistě lomcovaly až hrůza.. Nedivím se..
.
A tak skončila první Garden Párty. Úspěšně!
.
Kluci s holkama mě pomohli zahradu částečně uklidit a poté se odebrali do svých domovů. Já jsme zůstal na místě, protože jsme tam nemohl nechal gril a ostatní drahé věci. Přespal jsem proto v autě.. Sice byla trochu zima, ale když je člověk nametenej, snese moc..
.
Druhý den, jsem zahradu dočista uklidil a jel domů...
.
Slovo závěrem: Mám tyto akce strašně rád, ale nebudu lhát, když Vám řeknu, že jsem upřímně potěšen, že je už za mnou. Ač se to nezdá, tak je to celkem dost starostí a zařizování, ale následná pařba stojí za to.. Díky za účast a za rok, opět při postupové párty ČAU!

pondělí 22. června 2009

HRÁČEM SEZONY 2008 / 2009 se stal OLIN

Po delší pauze, kdy si můj mozek vzal na pár dnů dovolenou a vypnul, se opět hlásím s čerstvými zprávami kolem klubu. Je konec úspěšné sezony a tak nastává čas bilancování, velkých či malých transferů, nebo vyhodnocování třeba celosezonní soutěže - HRÁČ SEZONY 08/09..
.
V poslední době jsme měli hrací víkendy nezvykle směstnány hned tři do po sobě jdoucích tří víkendů. Proto nezbývalo moc času na vyhodnocování jednotlivých kol. Dlužím Vám tabulku po minulém - jedenáctém kole - hráče sezony, ale k té už se vracet nebudeme, přináším vám již konečnou a definitivní tabulku po všech odehraných víkendech. (tabulka je na konci článku)
.
Hráč sezony se pro ročník 2008 / 2009 stal - OLIN. V posledních dvou kolech se mu podařilo předskočit na jaře prozatím bezkonkurenčního Martina M. Tomu se v posledních kolech příliš nedařilo a notně toho využil Olin. Těžko soudit, jak je to možné. Jedno vysvětlení bych měl.. Na lavičce pro střídající hráče jsem během posledních špílů nemálo krát zaslechl Olinovy těžké výpady vůči Martinové hře a vlastně celé osobě. Snažil se to taktně svést na jeho neuspokojivou hru, ale ti bystřejší ho prokoukli a brzy poznali, že Olinova ohromná touha vyhrát soutěž Hráč Sezony mu přerůstá přes hlavu a snaží se zmanipulovat ostatní hráče a nevést je na cestu, která by mu přinesla titul v této soutěži. Prostě u všech ostatních hráčů během špílu slovně (někdy i vulgárně) podrýval výkony Martina tak, aby dosáhl toho, že Martin nedostane body. Olin je těžký psycholog s darem umět vnutit lidem svoje teze. Je to jen domněnka? Nevím, udělejte si obrázek sami.. Každopádně tento spor Olina s Martinem se zřejmě v budoucnu prudce vyhrotí.. Druhou stránkou věci je to, že Olin jakožto jediný hráč odehrál všech 12 víkendů.. Z tohoto hlediska si cenu pro vítěze zaslouží.. Třetí stranou věci jsou samotné Olinovy výkony. To však musíme všichni uznat, že Olin byl opravdu důležitým článkem týmu a jen těžko bychom dosáhli toho, čeho jsme dosáhli, bez něj. Mnohokrát tým podržel kvalitními výkony a jeho příděl 16ti branek za sezonu má jistě taky nemalou váhu. Asistence nepočítaje..
.
Druhým místem se může pyšnit naše jarní posila Martin M. Do druhé části sezony vtrhl jako velká voda za nedlouho se stal oporou útočných řad, u které jsme se mohli spolehnout na každovíkendový příděl branek do sítí soupeřů. Za jarní část sezony dokázal vstřelit 16 branek, což je úctyhodný počet. Druhé místo v soutěži tedy uchvátil zaslouženě.
.
Na třetím místě se pro mě dost nečekaně ocitl Boris, když největších bodových zisků zaznamenal především na jaře. Vysoko ho nejprve katapultoval skvělý výkon v bráně proti Bosonohám a vítězné bodové vlně se nechal nést až na krásné třetí místo.
.
Čtvrté místo patří. Je to sice pěkné místo, ale vy čuráci, proč pro mě nehlasujete?!!?!!?
.
Na pátém místě se umístil Martin H.. Dalo by se očekávat, že jakožto nejlepší brankář všech třetích tříd zaboduje i v této soutěži, jenže ouha.. Já osobně si myslím, že Martin by si zasloužil být výše, každopádně důvod malého počtu obdržených branek nese s hrdostí na svých bedrech také výtečná obrana, proto Martinovi body nemálo krát pobral především Olin s Ríšou.
.
Na šestém místě ukončil sezonu Michal. Kontroverzní postava týmu. Na jaře nastoupil ve všech utkáních a to je pro nás všechny největším překvapením. Je to důležitý článek řetězce, který celou sezonu kouzlil a hrál hlavně pro diváky. Je zajímavé, že jeho umění ocenili právě pouze oni diváci, a že v soutěži výraznějšího úspěchu nedosáhl. Každopádně jsme s Michalem opravdu velmi spokojen.
.
Posledním "aktivním neaktivním" soutěžícím v Hráči sezony je David. Tajemná postava z řad klubu. Nevíme, kde se ukrývá, co se s ním děje. Benzema platil vždy za perfektního zakončovatele akcí, nejen gólových. Je nám líto, že se na jaře nepřipojil k týmu. Snad můžeme doufat, že sezonu pouze zaspal a stále svoji formu piluje v zimní přípravě, kterou zužitkuje v nadcházejícím podzimu.
...
Hráčů, kteří nezasáhly do tabulky je pět. O každém si také něco povíme..
Lukáš odehrál velmi vydařenou půlku sezony, kde nastřílel 16 branek. Poté přestoupil do Nasanu a to mělo za následek, jako kdyby pro něj klub přestal existovat. Neukázal se snad ani na jenom zápase. Prostě nás pohřbil. Důvod vyřazení ze soutěže je nasnadě, nedostatečný počet odehraných víkendů. Odehrál jich pět z šesti potřebných.
Další pozice, které je neaktivní vůči tabulce patří našemu Argentinci, který v nedávné době založil dokonce i vlastní oděvní značku s názvem : S.E.R.Ú.! Stejskal Esteban Ríša Útočí !! Do sezony naskočil stejně jako Mrazič až na jaře. Také on velkou měrou pomohl k postupu svými vyrovnanými výkony. Častokrát v sezoně tvrdil muziku v obraně tak vehementně, až se jiskřilo pod kočárem. V jarní části se střelecky prosadil jen jednou.. Stejně jako Lukáš nedosáhl potřebný počet odehraných víkendů, v tomto případě to byly pouze čtyři.
Luboš, v sezoně nastoupil jen do tří zápasů, ale vždy mu to vyšlo tak, že se trefil do hracího víkendu s jedním zápasem, tudíž odehrál tři víkendy.. Když nastoupil, na hřišti ho bylo znát. V rozvinutí svého nepřeberného talentu však v této sezoně nedošlo z důvodu zranění, díky plánům jeho přítelkyně Monči, které musel za každou cenu dodržet (třeba houbaření), a nebo za nějakého dalšího důvodu..
Culiš, posila která přišla společně s Martinem M. Odehrál čtyři dobré víkendy. Mohl se stát štírkem soutěže, zabrzdila ho však v tom jeho neochota vyhledat si klubové stránky a zahlasovat do hráče sezony. Častokrát dostával velmi vysoké hodnocení, on sám však nehlasoval a tak o body přišel. V tomto případě je znatelná výrazná neznalost pravidel a jejich hrubé porušování, tak jak se stalo i v posledním víkendu, kdy Culiš nehrál a naopak zahlasoval.
Posledním na černé listině je Honzin. Je velkou škodou, že svůj um nemohl prezentovat na veřejnosti. Vinu na tom nesla dlouhodobá zranění. Tak snad v příští sezoně..
.
První ročník soutěže Hráč Sezony máme za sebou. Před námi jsou dvě zásadní otázky. První je dekorování vítěze Olina.. Už před sezonou jsem na to vybíral peníze - po 50ti koruně a sešlo se mě asi 200korun vč.mých 50ti korun. Ostatní členové klubu se nezapojili. Proto Olinovi bude buď slavnostně předána zarámovaná 200koruna, nebo zakoupen chlast v oné hodnotě.. Kdyby se sešlo víc peněz, bylo by i více možností..
.
Druhou otázkou je, zda pokračovat v této soutěži. Jelikož jsme se neumístil dle svých představ, zvažuji její definitivní ukončení. Rád bych se Vás proto zeptal na Váš názor, jestli chcete i v příští sezoně tuto výplň prázdných dnů mezi hracími víkendy. ( v příští sezoně by zřejmě došlo k mírné korekci pravidel, co se týče bodování, aby vše bylo ještě více objektivní)
GRATULUJEME VÍTĚZI - OLINOVI !!!

pondělí 15. června 2009

Dneska tlusto, zítra pusto..

..tak přesně takto by se dal charakterizovat výkon a výsledek týmu při srovnání minulé hrací neděle v nynější sobotu..
Čekalo nás totiž, na rozdíl od předposlední neděle, nemilé procitnutí v podobě výborně hrající Techniky.
Na sobotu 13.6. byl nachystán velkolepý program. Popolední špíly s ŽVK a Technikou a následná akce, ku příležitosti oslav postupu a ukončení sezony. Měli jsme se tedy na co těšit.
.
Páteční počasí nevěstilo vůbec nic dobrého, chvíli pršelo, chvíli svítilo sluníčko, takže zdaleka nedobré podmínky pro fotbal. Předpověď na sobotu však měla být lepší a tak jsme všeci doufali v obrat. Nakonec musím říct, že počasí se vyvedlo nádherně.. Už během týdne se nevědělo, jak bude vypadat konečná sestava pro závěrečné klání, nakonec se jedno nemilé překvapení našlo. Na lavičce zůstal jen jako divák mozek obrany Culiš (pohmoždění šourku), což mělo za následek neuspokojivý výkon celého týmu.
Zahájili jsme tedy takto: Martin H. - Olin, Boris, Ríša - Pája, Michal, Bobby.
Lob se omluvil, s Davidem nevím co je, Honza - zranění a už zmiňovaný Culiš, toť výčet těch, kteří nezasáhly do dějů..
.
Před samotným prvním zápasem proti ŽVK jsme všichni stáli u čáry a hypnotizovali jsme rozhodčího, ať už zápas Techniky s Bosonohama ukončí a my se můžeme jít rozcvičit a rozkopat. Stalo se a následné uspokojení na hřišti nebralo mezí.. Zchladil nás až pohled na druhou polovinu hřiště, která po odchodu hráčů z předchozího utkání osiřela.. Soupeř nedorazil, zklamání.. Čekalo se ještě asi 10 minut, ale marně. Z kontumovaného výsledku 5:0 v náš prospěch měl radost snad jen Martin H., nezkazil se mu totiž průměr obdržených branek na zápas. V této statistice je jasným králem všech třetích tříd. Vysvětlení, proč ŽVK nepřišli, je na snadě.. Hrál by poslední celek tabulky proti prvnímu, takže hra kočky s myší a především hráli ten den pouze jedno utkání. To jsou hned dva důvody, proč se nedostavit.. prostě bylo jasné, že by si nedělní odpoledne pouze znepříjemnili pořádným kuřecím nářezem.. ŽVK toto extempore bude stát 300 korun. To znamenalo, že jsme si bez boje připsali jednoduché tři body. S nelibostí nedostavení se soupeře nesl především Michal, který tak vlastně přišel absolutně o jakoukoliv šanci dovršit svůj vzestup střelecké formy a pokusit se nakonec opravdu vstřelit potřebné 4 branky, které by mu dopomohly k výhře v sázce. Zklamaní ale byli všeci..
CARPE DIEM vs. ŽVK - 5:0 (kont.)
.
Po dalších 10ti minutách jsme tedy mohli zahájit druhé utkání a to s nadupanou Technikou. Utkání to bylo vyrovnané už od samotného hvizdu, Po prvním se proběhnutí po place jsme ihned doznal názoru, že hvězdou dnešního utkání zřejmě nebudu. Byl jsme totiž v pátek v hospodě a to u mě nevěstí vůbec nic dobrého. Sobotní špíl jsem prostě neudejchal a nemohl jsme se dostat vůbec do tempa a do hry. Avšak při komplexním pohledu na zápas jsem nic nepokazil, ba naopak jsme nastřelil tyčku a v samém závěru nahrál Martinovi na branku, které bohužel nakonec neplatila. Slabou útěchu vidím v tom, že se nedařilo celému týmu. První branka do naší sítě padla po akci z křídla, přišel centr a nehlídaný hráč skóroval. Nevím koho to byla chyba, ale nepokrytý hráč před brankářem se ještě téměř mohl Martina zeptat, kam že to chce.. Technika tímto okamžikem začala hrát přesně to, co potřebovala. Necpala se do bezhlavého útočení a čekala na naše výpady. Ve většině případů tak dobře, že jsme se roztříštili už na první vlně odporu. Vyjímkou byla moje nastřelená tyčka. Nakonec se podařilo vyrovnat. Před bránou se ocitl nebráněný Michal a ten provedl s míček šalamounskou věc. Tak jak by všichni čekali, že vystřelí, tak on to neudělal a míč si odválel až téměř k rohovému praporku. Každý už myslel, že je akce v prdeli, když přišlo Michalovo osvícení z nebes, nádherným vysokým dloubáčkem přeloboval gološe a míč se pomalu snášel do branky. Tento okamžik se pro všechny stal nekonečným. Jako by se čas zastavil, nebo spíše tento okamžik připomínal desetinásobně zpomalený okamžik přehrávaný na čínském DVD značky Pornosonic. Míč klesal a klesal, otírá se o břevno a padá na brankovou čáru. Nakonec byl na pravém místě v pravý čas Boris, který už měl jednoduchou roli. Dotlačit míč do sítě, tedy posunout míč o 10 centimetrů.. Nezklamal a dokázal to.. Vyrovnání 1:1 znamenal velký impuls a nová chuť do hry. Ještě nutno dodat, že branka byla především Michlova záležitost, prostě Michal Kaká. Už už jsme mysleli, že udržíme do poločasu vyrovnané skore, ale v tom přišel druhý zářez na pažbách myslivců z Techniky. Umytí našeho obránce hráčem Techniky a nelítostné zakončení.. 1:2 v náš neprospěch nás opět přikrylo pomyslnou psychickou dekou.. Rozhodčí pískl poločas. I v druhém poločase se hrál vesměs vyrovnaný futsal, ale mám za to, že ten den jsme ohrozili soupeře jen sporadicky. Boj se odehrával spíše ve středu pole.. No během celého druhého poločasu se nic zvláštního nestalo, co by stálo za zmínku. Drama se rozhostilo až po time outu, který jsme si vzali zhruba 3 minuty před koncem. Zkusili jsme hrát hru bez brankáře s 5ti hráči v poli. Tato varianta se nám povedla a dokázali jsme soupeře dostat pod tlak. Povedla se nám krásná blesková akce, která je len lehce míjí soupeřovu kasu. Zakončující byl tuším Boris. V poslední minutě utkání přišel sporý okamžik, po kterém by jistě mohl nejden člen našeho klubu nabýt dojmu nedůstojného ukončení sezony. A asi právem, u mne je to nyní tak napůl. Akce rychlá jak blesk, míče se chopím já a společně s Martinem postupujeme k bráně soupeře v přečíslení 2 na 1 obránce. Servíruju Martinovi míč a ten krásnou střelou, jeho jedninou v utkání, posílá míč k tyči. Obrovská radost!! Vyrovnání na 2:2.. V tu chvíli jsme si nevšiml, že hráči Techniky rázně protestují. Propuká krutá taškařice.. Míč, který mi přilétl od Michala na nohu prý byl už dávno v zámezí a nemělo se hrát, hrálo se však... Rozhodčí byl na druhé straně a situaci neviděl a tak aut neodpískal.. Do hry se nakonec vložil i pořadatel utkání (ze St.Lískovce) a ten rozhodčímu potvrdil aut. V tu chvíli jsme se dostali do velice sporného sporu.. Byly jen dvě možnosti, buď uznat aut a prohrát 1:2, nebo mlčet s tím, že rozhodčí nepřerušil hru a tudíž nám ve vstřelení branky nestálo nic v cestě. Následně po 10ti vteřinách po vstřelení branky rozhodčí zápas ukončil. V hráčích Carpe se ozvalo svědomí a už i ti, co také viděli, že to byl aut promluvili ve prospěch Techniky. Byl jsme tedy "přinucen" hráči svého týmu, a po následné domluvě s kapitánem Techniky a samozřejmě rozhodčím upravit skore na férových 1:2 pro soupeře.. Věřím, že mnohé z nás by tato křivda, které by jsme se dopustili, kdybychom se nepřiznali, trápila i na smrtelné postely.. Konečný výsledek tedy zní 1:2 pro Techniku.. a nutno říci, že po zásluze. Náš výkon byl jalový..
CARPE DIEM vs. TECHNIKA - 1:2 (1:2), branka: Boris
.
Tak toto se odehrálo v sobotu..
Nyní je neděle a ruch kolem konce zápasu s Technikou stále doutná, ba co více, možná i plápolá. Dnes, v pondělí, mě volal předseda BAF pan Polák, a chtěl vysvětlení, nebo spíše popis oné inkriminované situace. Prostě závěru utkání a jakto, že to je teda 1:2. Proč se mě na to ptal? Protože hráči i-centeru v nemalém množství bombardují zprávami předsedu BAF s tím, že výsledek utkání má být 2:2..
Koukl jsme do tabulky, co by to znamenalo, kdyby to bylo 2:2 pro hráče i-centeru. Získali by tím něco? Odpověď zní jasně - nezískali. Měli by sice stejný počet bodů jako Technika, ale ve vzájemným zápasech zní skore jasně pro Techniku (0:1 a 6:0 - tedy celkem 6:1) a to je rozhodující.. V dalším kritériu, které by rozhodovalo je celkové skore, které hraje také nepoměrně lépe pro Techniku, takže nechápu, čeho chtějí i-center dosáhnout.. My máme svědomí čisté, zachovali jsme se férově a čestně a výsledek 1:2 je spravedlivým a jediným správným vyústěním zápasu..
.
Konečná tabulka sezony vypadá následovně.. Sezonu jsme ukončili na špici se sedmibodovým náskokem před druhou Technikou a devítibodým náskokem před i-centerem.
.
Chtěl bych ještě touto cestou všem hráčům klubu poděkovat za celou sezonu. Věřím, že ta malá kaňka na konci, kterou jsme vyzmizíkovali, nijak nesnížil prestiž klubu.
.
Co nás nyní čeká?
Nadále pokračují úterní tréninky se Slovanem, takže doufám, že se budeme vídat tam. Jinak za necelé tři týdny nás čeká oblíbený letní turnaj KOZINA CUP 2009.
.
(p.s.: nezapomeňte hlasovat do Hráče sezony, pátkem hlasování končí a tím i celý první ročník soutěže)

pátek 12. června 2009

Ríšovi se narodila Deniska!!

Dnes, ve třičtvrtě na 10 jsem obdržel radostnou smsku.. Manželka Blanka našeho řízného obránce Ríši porodila zdravou holčičku - Denisku!
Váží necelé 3 kilogramy (2820g) a měří 47cm.
.
GRATULUJEME a přejeme všechno nej... do života !!!!

čtvrtek 11. června 2009

Předzápasové mistrovské info CDB vs. ŽVK a Technika

V sobotu si odbudeme derniéru sezony 2008/2009. V dvojstřetnutí narazíme na oba póly tabulky, nejprve na beznadějně poslední celek ŽVK a následně na jediný celek, který nás v dosavadním ročníku dokázal porazit, druhou Techniku.
.
Už minulý víkend jsme si nejen že zajistili postup, ale také první místo v tabulce. Takže v případě neúspěchu v obou zápasech nám korunu vítěze 3.A třídy stejně nikdo nesmekne. To samozřejmě neříkám proto, abych sváděl k nějaké lehkomyslnosti, ba naopak, chci oba týmy porazit - uhájit si tak jarní neporazitelnost a potvrdit suverenitu klubu.
.
Postupové počty týmů za námi. Na postup z druhého místa si stále ještě brousí zuby tři kandidáti. Technika, i-center a Dynamit. Třetí zmíněný má šance na postup však jen teoretické. Vše se bude zřejmě rozhodovat mezi i-centerem a Technikou. Jelikož s Technikou hrajeme druhý zápas, můžeme i my s postupovými kartami dosti zamíchat..
Technika má v současné době 39 bodů ( hraje s Bosonahami a s námi)
i-center má v současnosti 37 bodů ( hraje rovněž s Bosonohami a s Dynamitem)
Postupová matematika je jasná, i-center pokud chce postupovat, musí oba své zápasy vyhrát a spoléhat na naši výhru nad Technikou. A nebo, že Technika ztratí body s Bosonohama.
.
Náš první soupeř dne bude tým ŽVK - oranžové vosy, ve 13:00. Ještě na podzim to byl celek KH, dnes s omlazením kádru a s pár starými mazáky je to ŽVK. Dá se předpokládat, že pokud se sejdeme, tak bychom měli tento celek přejet. Uvidíme, nechci nic plánovat dopředu s tím, že by to taky vůbec nemuselo vyjít. Na podzim jsme KH porazili "pouze" 4:2 a to díky tomu, že jsme neměli nikoho na střídání a odběhali jsme to ve čtyřech lidech. Doufá, že se situace nebude opakovat.. pokud ne, o výsledek zápasu se nebojím. V toto utkání také vkládá svoje velké naděje sázkař Michal, který potřebuje čtyři branky ke své výhře.. :-)
.
Druhý navazující zápas však bude jiné kafé. Nastoupí proti nám Technika. Podzimní zápas skončil výsledkem v náš neprospěch 1:2 a to opět díky tomu, že jsme hráli bez střídání a navíc jsem se během zápasu zranil (koleno). Strašně rád bych tomuto soupeři vrátil to, co mu patří, uvrhnout ho do věčné tmy. Technika odehrála jaro nad očekávání dobře a po zásluze jim patří druhá příčka. Jak jsem již napsal v úvodu, poslední kolo ještě svedou velký boj na dálku s konkurentem i-centerem o druhý postupový flek. Proto věřím, že do zápasu s námi půjdou na 110 procent a budou chtít bezpodmínečně bodovat. Doufám, že jim radost překazíme.. Půjde o velmi těžký zápas mezi dvěma nejlepšími týmy sezóny.. Zápas startuje ve 14:00.
.
Předpokládaná sestava: Ze sobotních zápasů se zatím nikdo neomluvil. V omluvenkách se objevil konečně i první záznam od Culiše, který svoji účast vidí na 50 procent. Moje koleno se od minula vůbec nezlepšilo, mám ho stále nateklé a občas více, občas méně, bolavé. S účastí nemocného Honzy a zdravého Davida se nepočítá. S Lobem budu mluvit dnes a posléze napíšu do omluvenek buď že jde, nebo ne.
Takže takhle to vidím zatím já: Martin H. - Boris, Olin, Ríša, (Culiš) - Martin M., Michal, Pája, (Lob)
.
Počasí: I když dnešní dny tomu moc nenasvědčují, meteoroložky slibují na víkend pařak jak sviňa! Takže doufám, že se jim předpověď povede a víkend se vydaří..
.
SRAZ na zápas ve 12:30 na OKruhu!
.
Fuckta o ŽVK:
výhry: 1
remízy: 1
prohry: 17
skore: 38:99 (myslím, že by byla zábavná provokace si vzít pod dres triko s číslem 100 a po vstřelení první branky slavit jak o závod) :-)
body: 4 body
střelci: Náhlík 10
poslední střetnutí: s ŽVK jsme ještě nehráli
.
Fuckta o Technice:
výhry: 12
remízy: 3
prohry: 3
skore: 65:29
body: 39 bodů
střelci: Braňo Jánoš 15, Míra Kadlec 9.
poslední střetnutí: Carpe Diem vs. Technika - 1:2 (0:1)
.
Fuckta o Carpe Diem:
výhry: 16
remízy: 1
prohry: 1
skore: 93 :18 (su zvědavej, jestli dosáhnem 100 branek)
body: 49
střelci: Pája 21, Olin 16, Mrazič 15
.
Jsem pro to, aby ten, kdo dá případně "100 branku do sítě soupeřů", aby musel dát nějaký zápisný, co myslíte?
.
Ale toto je hlavní cíl hracího víkendu: 6 bodů a nepokazit Martinovi H. jeho spanilou jízdu v brankové konstrukci.
.
Druhý zápas končí ve 3/4 na 3. Poté se rozejdeme do svých domovů a následně nás čeká OSLAVA TITULU - CARPE DIEM GARDEN PARTY 2009 - budu očekávat Váš příchod na místo konání akce od 16:30. Oficiální zahájení v 17:00! Budou následovat proslovy členů klubu, rozhovory atd..
.
A ta nejdůležitější zpráva nakonec - BEČKA UŽ SE CHLADÍ !!

Udavač měsíce Června

Po strašně dlouhé době se k Vám vrací Vaše oblíbená rubrika Udavač. Přesně je to od konce července roku 2008. Co se stalo nového v soukromí hvězd našeho týmu? To a mnoho dalších pikantností se dozvíte v následujícím článku..
  • Ríša - čeká druhého potomka. Sláva!!! Měl by se narodit zítra - v pátek 12.6.!! Gratulujeme! Bude to holka! Všechno vím, všude sem byl..
  • Michal - nedávno mě sdělil, že od začátku července bude bohužel bez práce. Důvod jeho propuštění je snižování nákladů za zaměstnance. Nebojím se však toho, že tento jediný vysokoškolák v týmu bude mít problém sehnat práci, Michal je totiž vysoce inteligentní. Dosud, tedy vlastně do konce června pracuje jako redaktor internetového webu zabývajícího se počítači.
  • Luboš - naopak Luboš asi po půl roce doma si konečně našel práci. Zůstal ve svém oboru a nyní tedy pracuje jako obchodní zástupce firmy zabývající se koupelnami atd.
  • Olin - stále se s Janou nenastěhovali do svého nového hnízdečka lásky v Líšni. Jedna strana tvrdí (Olin), že stavba ještě není hotova, druhá (Jana) zas, že si bydlení s Oldou ještě rozmýšlí..
  • Olin - k tomuto tématu se ještě váže jedna historka.. Nedávno při jejich návštěvě nového bytu se stala malá kurizitka.. Ruku v ruce s velkou pýchou Olda a Jana procházeli svůj zbrusu nový byt, s hříšnými myšlenkami, které části nábytku ihned po nastěhování "zkolaudují"… vůně novoty se linula ze všech koutů ...a v tom dorazili až k tolaletě. Ten hajzl byl posranej až hrůza! :-) To se povidlo, co?
  • Martin H. - tuším, že během minulého měsíce se definitivně přestěhoval z Brna do Přerova za svojí přítelkyní a také za prací. Martin totiž v Přerově pracuje. To částečně zkomplikovalo jeho docházku především na tréninky.
  • David - Fana nám na nedělní předoslavě na Okruhu prozradil, že David normálně chodí hrát fotbal do malé tělocvičny na Okruhu. Proto podezření o jeho zmizení se stává nepředmětné. Nevím, proč se tedy neozve. Adresu stránek zná, moje číslo také a e-mail myslím také.. Davide, Ty už nechceš hrát? Nebo chceš, ale ne za nás? Svěř se.. Hlavně se neukvapuj a nedělej unáhlené závěry.. Všechno se dá řešit, moje tísňová linka.. 774171784, popř. email thorshammer@centrum.cz
  • Ríša - zatkl mého bývalého spolužáka, recidivistu Michala Blažíčka
  • Lukáš - odcizuje se týmu. Sice už není na soupisce, ale má velké zásluhy na letošním postupu Carpe. Nejen že chyběl na našich rozhodujících zápasech sezony - jako divák, ale nezúčastní se ani posledních dvou zápasů sezony a poté ani oslavy titulu - Garden Párty.
  • Honza - zraněný Honza nezasáhl do sezony ani jednou minutou. Příčinou toho bylo, jeho dlouhodobé laborování s kotníkem, nyní nově s kolenem, které se mu pootočilo při jednom z tréninků.

To by bylo asi tak všecko, co mě tak z fleku napadlo. Přísahám, že nové zprávy ze soukromí budu nyní nosit pravidelněji.. :-)

středa 10. června 2009

KOZINA CUP 2009

Začátkem tohoto týdne jsem náš klub přihlásil na loňskoúspěšný turnaj v Oleksovicích (okr.ZNOJMO), nazývající se KOZINA CUP 2009.

O platbu turnaje se nemusíte starat, bude zaplacen z klubové kasy. Jinak kdyby Vás to zajímalo, stojí 800 korun.

Informace k turnaji:
místo konání: travnaté hřiště v Oleksovicích
termín: 4. července (sobota)
prezentace týmů v 8:00 - to tam musíme všichni být
začátek turnaje v 8:30
hrací doba: 2x10 minut
systém turnaje: 25 mužstev rozděleno do základních skupin, následuje play off
pravidla: hraje se 4+1, střídání hokejově, brankář smí házet míč přes půlku a rozehrává do 4 vteřin, dále se nesmí "malá domů", nejsou povoleny skluzy do hráče
o pořadí ve skupině rozhoduje: vzájemný zápas, skóre, vyšší počet vstřelených branek
systém bodování: výhra 3 body, remíza 1 bod, prohra 0 bodů
každé mužstvo by mělo s sebou mít míč č. 5, popřípadě č.4, tak mluví pozvánka.. :-(
po dobu turnaje občerstvení zajištěno pořadatelem
sprchy jsou v areálu fotbalového hřiště
po turnaji k večeru zábava ve vsi.. jupííí
každý hráč hraje na vlastní nebezpečí..
pro týmy 1.4. místa věcné ceny, stejně tak pro hráče a gološe turnaje
loňský vítěz: Indiana Plumlov (náš soupeř v loňské skupině)
.
Tak to bylo ve zkratce.. Prostě by to mělo být podobné, jako minulý rok. A minulý rok to bylo docela fajn! Hlavně ta večerní zábava, co kluci?

Zde si můžete prohlédnout týmy, které se prozatím do turnaje přihlásili - http://www.fckozinaoleksovice.estranky.cz/clanky/prihlasene-tymy-do-turnaje-----------kozina-cup-2009
.
Chtělo by to zjistit opět počty, kdo na turnaj pojede a kdo ne. Samozřejmě jsou na turnaj zvány i naše drahé polovičky, jako minulý rok, proto na diskuzi prosím napište, kdo pojede a jestli s sebou někoho berete.. A napište tam i ti, co nepojedou, ať se to ví..

Předpokládá se, že pro většinu z nás to bude opět dvoudenní výlet. Po sobotní zábavě se půjde spát do stanů na hřiště, jako loni..

Nejen pro nové tváře doporučuju přečíst si zajímavý report z loňského turnaje Kozina Cup 2008 - http://carpediembrno08.blogspot.com/2008/07/kozina-cup-2008.html .. a následné ještě zajímavější komentáře na diskuzi, kam se připojil i pořadatel KOZINA Cupu.. :-) http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?hid=racmu4ds0j3v3ahde3uv2ks2j5dkjt&id=0&strana=5

úterý 9. června 2009

Placení Garden Párty 09

Dnes je den, kdy jsem měl mít od všech účastníků sobotní Garden Párty, vybráno potřebých 60 korun k realizaci akce. Jak jsme na tom? Né příliš dobře..
.
K tomuto faktu jsem bohužel napomohl i já, tím že se nedostavím na dnešní trenál. Dnešní datum totiž bylo stanoveno jako mezní a konečné. Proto se konečené datum splatnosti odsouvá na samotnou sobotu..
.
Peníze zaplatili: Olin + Jana (120 korun), Michal (60 korun), Martin M. (60 korun) , Pája a Lucka (120 korun) - celkem: 360 korun
Vzhledem k nedělnímu pivnímu opojení si nejsu jist: Culišem (60 korun) a Ríšou (60 korun). - celkem: 120 korun
.
Dosud nezaplatili: Boris + Eva (120 korun), Lukáš (60 korun), Lob a Monča (120 korun) - celkem: 300 korun
.
Prosím ty, co ještě nezaplatili, aby tak učinili ještě do soboty (mě osobně), jinak na oslavu nebudou vpuštěni.. Normálně před bránou zahrady buď zaplatí vstupný, nebo na ně poštvu svoje hejno koček..
Je to jasný?

pondělí 8. června 2009

Otevíráme zlatou bránu...

Konečně! Nedělním víkendem jsme se staly definitivně dvěma výhrami mistry 3.A brněnské třídy, a tím si zajistili postup mezi kluby druhých tříd. Klub splnil předsezonní cíl bezezbytku a já můžu jen všem aktérům poděkovat a současně pogratulovat, jelikož každý jeden z týmu má na tomto úspěchu nemalou zásluhu.. Děkuji!
.
Postup z 3.A brněnské třídy stojí zatím nejvýše ze všech dosavadních úspěchů klubu. Co tomuto triumfu v neděli předcházelo, se dozvíte v následujících řádcích..

Nejistá sestava se vykrystalizovala až pár desítek minut před utkáním. Nevěděl jsem, jestli dorazí Ríša. Nakonec ke spokojenosti všech dorazil. Druhý otazník vysel nade mnou. Stále nateklé koleno nevěstilo nic dobrého, ale neuměl jsem si představit, že bych nebyl aktivní součástí týmu při oslavách historického postupu.. Nastoupil jsem a troufnu si říct, že nikdo z týmu nelitoval. Pro nedělní den tedy sestava zněla takto: Martin H. - Ríša, Olin, Culiš - Michal, Martin M., Pája. David se podle očekávání neozval, Boris se už dříve omluvil, Lob chytl na poslední chvílu angínu a Honza si léčí šrámy na nohách.
Špatná předpověď počasí se díkybohu nevyplnila a my jsme se tak za příjemného jarního počasí mohli vrhnout do víru boje o titul třídy.
.
Už po prvním zápase jsme mohly mít jistotu postupu v případě, že bychom 100procentně bodovali, tedy potřebovali jsme trojbod. V cestě nám stál tým Predators. Utkání nemohlo začít lépe, na rozehrávku se postavil Martin s Michalem, rozehráli, nahrávka Ríšovi, Ríša a jeho životní klika, mini sprint, kolmá nahrávka na Martina před bránou, Martin - střela - góóól! Asi po 10vteřinách jsme se dostali do vedení 1:0. Velkou zásluhu na tomto gólu nese především Ríša, který akci výtečně "zabalil". Poté nastalo mírně hluché místo, kdy každý hledal spíše svůj rytmus hry. Bylo celkem teplo a nikomu se nechtělo nijak zvlášť urputně běhat. Situace to ani příliš nevyžadovala, jelikož dobře postavená obrana a dostatečné pokrývání hráčů většinou stačilo na to, aby soupeř míč bez bez boje odevzdal. Po bezbarvé asi osmiminutovce jsem však opět udeřili, nepamatuji si přesně sled branek, ale zřejmě to byl nyní Michal, pak Pája, poté opět Michal a Martin - to jsou střelci slepených branek během druhé desetiminutovky prvního poločasu. Oslavy mohly vypuknout naplno. Predators nebyli schopni si kloudně přihrát, natož rozvinout nějakou akci, která by alespoň trochu prověřila schopnosti zívajícího Martina v bráně. První poločas jsme odehráli naprosto s nadhledem, hodným mistra třídy. Soupeře jsme mačkali jak citrón a místy nevěděl kde mu hlava stojí. Prostě paráda. Druhý poločas jsme odehrály podobně jak ten první, ale bohužel už bez tolikatibrankového efektu. I přes stálou převahu a neustálé nájezdy na soupeře jsme vsítili už jen dvě branky. Jednu jsme vstřelil já a druhou Ríša. Utkání skončilo jednoznačným výsledkem 7:0 v náš prospěch. Po zápase jsme se shodli, že šlo zřejmě o nejlehčí zápas jara, soupeř pokazil co mohl a výhru a tím i titul nám vlastně věnoval. Spadl nám do klína téměř sám.. V týmu zavládla pohoda a na tvářích spoluhráčů byla viditelná radost..
Carpe Diem vs. Predators 7:0 (5:0) - branky: Martin M. 2, Pája 2, Michal 2, Ríša.
.
Na oslavy titulu jsem se řádně připravil, kdo mě zná, mohl to i trochu očekávat. Svoji oddanost a lásku klubu, jsme předvedl už ke konci následujícího utkání, které však mělo být opakem toho předchozího. Očekávala se velká bitva vedoucího celku s třetími i-center, kterým šlo vlastně o hrozně moc. V případě, že by nás porazili, značně by si ulehčili cestu k postupu z druhého místa a druhý aspirant na postup - Technika - by musela uhrát rovněž výhru nad námi v posledním kole. A možná ani to by nestačilo. No ve zkratce, šlo o hodně důležité utkání především ze strany i-center. My už měli postup jistý! V základu se objevil i obávaný nejlepší střelec 3.a brněnské třídy - Wilfried Duda ( v té době 23 branek). Na druhé straně jsem proti němu stál já Pája s 18ti brankami na kontě. Tento duel byl tedy navíc okořeněn i soubojem dvou nejlepších střelců soutěže.
.
Zápas začal, oba týmy se pomalu oťukávají a oba střelci vysílají propagační střely. Pevné obrany prozatím nenechávají nikoho vyniknout. Do první šance s dostal Martin, ale tváří v tvář brankaři neuspěl. Občas se vyskytla malá škvírka v obraně, kterou však zlikvidoval Martin lačnící po další vychytané nule. Kdybych měl zhodnotit i držení míče, možná by měli o trochu navrch i-center, ale produktivita se nakonec projevila na druhé straně.Vyrovnaný poločas už pomalu spěl ke svému konci a v tom to přišlo, rohový kop mnou rozehraný nakrátko, Olin si s Culišem vyměňují míč a vrací ho opět mě. Udělal jsem zpětnou kličku k brankové čáře, tím si umyl obránce i-centeru a náhle se octnul před brankářem naprosto osamocen. U protější tyče čekal Michal a po moji nahrávce skóroval do prázdné sítě. Obrovská radost! Konečně se povedlo skórovat! Vedli jsme 1:0 a tím i lepší výchozí pozici pro druhý poločas..
V poločasové pauze přišel čas na přípravu oslav. Zaběhl jsem Luckou do kabiny a navlékl jsem si vítězné triko s velkým nápisem MISTŘI 08/09 na hrudi a na zádech s jmenovitým výpisem hráčů týmu CARPE DIEM BRNO 08. V úmyslu bylo, že až vstřelím branku, vysvleču si dres a dám všem na obdiv svoji velkou radost z postupu.. Druhá varianta byla, kdybych branku nedal, že si dres vysvlíknu až po utkání na závěrečné podávání rukou.. Osud mi byl ale nakloněn. Druhý poločas byl zahájen a netrvalo dlouho a rozvlnil jsme sít! Branka jako z anglické Premier League. Těsně nad zemí k tyči! Nechytatelná rána a především moje radost. Ten den sad vyšlo vše, co mohlo, postoupilo se, připsali jsme si 6 bodů, dal jsme branku přesně tehdy, kdy jsem potřeboval.. Ale vraťme se k zápasu.. Po vsítění nádherné branky jsem svlékl dres i za cenu hrozby žluté karty (která ale nepřišla) a s trikem MISTŘI obkroužil pár svých spoluhráčů. Pro mně úžasný moment.. Stav 2:0 už se zdál býti dostačující. Ovšem střelec Duda se v tuto chvíli vysunul na hrot a začal nemilosrdně zaměstnávat naši obranu. Častokrát měl hodně práce náš brousek Ríša, ale vždy se mu podařilo zatáhnout brzdu v pravý čas. Duda byl opravdu nebezpečný a jednoznačně nejlepší hráč i-centru. Tlak našeho futsalového oponenta nakonec vyvrcholil ve snižující branku na 1:2. V tom však nedlouho poté přišla opět rána z našeho arsenálu.. Míč jsme opět dostal já a přečíslení tři na dva jsem vyřešil nejlepším možným způsobem. Klika obránci, vrácení míče na Culiše běžícího z druhé vlny, Culiš - klička - střela - branka!! 3:1 v náš prospěch. Do konce zbývaly snad dvě minuty. Nebylo možné při našich zkušenostech ztratit vedení. I-center nakonec ještě korigoval výsledek na 2:3, ale okamžitě po tomto střeleckém úspěchu byl zápas ukončen. Vydřeli jsem vítězství 3:2 a připsali si tak další tři body do sbírky. Už né tolik důležité z hlediska tabulky, ale ze stránky psychické vítězství nad těžkým sokem vždy zahřeje.. Souboj nejlepších střelců soutěže Duda vs Jeřábek vyzněl tedy jasně pro mě. V utkání jsem si připsal branku a dvě krásné asistence. Duda vyšel naprázdno.
Carpe Diem vs. i-center: 3:2 (1:0) branky: Michal, Pája, Culiš.
.
Smolař dne se stal Olin, který velmi toužil po vstřelení branky, nakonec se mu to povedlo jen do vlastní sítě. Culiš opět odehrál standartě kvalitní utkání. Martin v bráně nás nejméně třikrát velmi podržel, ale co si budeme namlouvat, k brankáři takovéto extratřídy to prostě patří.. Martin M. opět vstřelil dvě branky a dosáhl na jaře už 15ti branek! Michal hodně zabojoval a třemi víkendovými brankami mocně zdramatizoval jeho osobní bitvu o láhev tvrdého. Navíc moc pomohl týmu. Ríša odehrál také velmi dobrá utkání, vstřelil branku, skvělou akcí rozjel první utkání, uhlídal Dudu, prostě výkon na jedničku. A nakonec já, jsem se svým výkonem spokojen. Týmu jsem pomohl v klíčových momentech a toho si cením nejvíce. Nastřílel jsem v probíhající sezoně už 21 branek! (Duda bohužel v druhé utkání nastřílel 4 branky a tak se mě opat vzdálil)
.
Po utkání.. Moc jsem se těšil, až po druhém utkání půjdeme do šatny. Na spoluhráče jsem totiž připravil malé postupové překvapení.. Pří jejich příchodu do šatny se již uličkou linul ta lahodná melodie velkolepého chorálu WE ARE THE CHAMPINOS os QUEENů.. Na plný pecky se rozezvučel po kabině a za hřmotu všech hráčů se otevřelo připravené šampaňské, které nemohlo na oslavě postupu chybět... Doufám, že se všem tato věc, se kterou jsme si dal práci, líbila. Nakonec jsem si na hlavu nasadil i nefalšovanou královskou korunu.. A tím nasadil korunu i celé oslavě.. Po vypité šampáňa a osprchování všech cíťů (pořádní chlapy se nemejou), se šlo pokračovat s oslovou do hospody OKRUH PUB. Na Okruhu jsme seděli od tři čtvrtě na 2 asi do půl 7, přece jenom byla neděle a druhý den se šlo do práce. Přesto jsme se nezalekli piveček ani zelené.. A já jen doufám, že v té pravé oslavě budeme pokračovat už tento týden, v sobotu na Lobově a Lucčiné zahradě u bečičky a ohně.
.
Příští týden hrajeme v sobotu závěrečná střetnutí této sezony. Prvním soupeřem nám bude poslední celkem ŽVK, druhým Technika, které zřejmě půjde úplně o vše. Takže uvidíme, třeba se dočkáme ještě hodně zajímavého střetnutí. Navíc Technika je jediný celek, který nás dokázal na podzim porazit, takže jim máme co vracet...

pátek 5. června 2009

Hráč sezony po 10. hracím víkendu..

Jistě se všichni těšíte na novou tabulku Hráče sezony po 10.hracím víkendu. Nebojte, váš hlad ihned utiším..
.
Tabulka od minule doznala pár změn. Nezanesl jsme do ní hráče, kteří už nemají šanci soutěž vyhrát. Udělal jsem to hlavně proto, abych se také já někdy posunul o nějakou tu příčku nahoru.. No a náhle su čtvrtej!! :-) No jo, zase vtipkuju,, ale vlastně nee.. :-) Co se týká posunů v tabulce, tak k výrazným změnám od minulého kola nedošlo. Svoje vedení si uhájil i přes nulový bodový zisk tohoto kola Martin M.. Jeho náskok se ale na špici povážlivě ztenčil a Olin už mu líže trenky. Třetí místo obsazuje díky vyřazení Lukáše Martin H., který si toto ohodnocení zasluhuje za kvalitní vyrovnané výkony. Na čtvrtou pozici jsme se katapultoval já. Pátý je Boris, bez změny koeficientu a na šesté místo se vydrápal brazilským výkonem Michaldo, který konečně zdolal stávkujícího Davida. Perličkou je, že Michal za toto kolo získal více bodů, než zatím za celé dosavadní účinkování v 3.A třídě. Na 7.místě se neochvějně usadil David. Lukáš, Ríša, Lob,Culiš a Honzin už na místa nejvyšší nedosáhnou. Důvod je prostý, hrubé porušení kázně a pravidel soutěže!
.
Tak ty bysme měli..
Jsem zvědav na nedělní show na ÓKáčku.. :-)


Předzápasové info CDB vs. Predators a i-center

Tento víkend pře námi stojí poslední krok k postupu. I když stačí tak málo, tak bývá nepsaným pravidlem, že udělat ten poslední krůček, byť milimetrový, bývá tím největším uměním a mnohdy největší překážkou. Já doufám, že tyto slova nepotvrdíme a postup do 2.třídy si užijeme se vší parádou.. K jistotě postupu a rovněž prvního místa ve skupině musíme získat 3 body!
.
V neděli v poledním čase se utkáme s dvojicí soupeřů u opačných pólů tabulky. Jako první přijde v 11:30 na řadu celek Predátors, který má ve svém středu pár zkušených a kvalitních hráčů, na vyšší umístění, než na průběžné 8. místo tabulky to nebylo. Upozorňuji, že ihned poté, bez zápasu pauzy , nás čeká druhý voříšek dne, tým bojující o postupovou šanci - i-center.
.
Asi před dvěma, třemi koly jsem na náš zápas dorazil asi o 2 hodinky dříve, abych shlédl hru našich dalších soupeřů ze skupiny. Měl sem to štěstí, že jsem mohl sledovat i hru našeho prvního soupeře, celek Predátors. Jak sem již napsal výše, ve svém nitru Predátoři uchovávají vskutku skvosty futsalových kolbišť. Nejméně dva hráči hrají opravdu velmi dobře technicky a dost motaj balón, na ty pozor! Ostatní spoluhráči, co sem pozoroval, by si mohli podat ruce s Patem a Matem. V tomto špíle tedy půjde hlavně o to, udržet na uzdičce ony fajnšmekry a do sítě soupeře vstřelit pár fíků. Pokud se nám tohle podaří, už po tomto zápase můžeme slavit triumf v 3.A třídě brněnského futsalu. Takovýto scénář bych si potajmu představoval, ale nebudu osudem smejkat po zemi jako had po mýtině a budu věřit ve skutečnost. Tento zápas začíná v 11:30. Co se týče jarní formy Predátors, tak na jaře naložili dokonce i Storks pěkných pár ran na záda, 8:3. Dále si připsali ještě jednu výhru a dále už jen 4 prohry.
.
Následuje zápas č.2 tohoto odpoledne. Ve 12:15 začíná o poznání zajímavější zápas. Střetnutí mezi prvním celkem tabulky a dotírajícím třetím celkem i-center, kterým by případný neúspěch mohl nadobro setnout hlavu v boji o špici. Druhá Technika totiž už nějaký čas vypadá opravdu slibně a jejich tah na postup se stále stupňuje. I-center dá do zápasu jistě úplně všechno, aby Technice jejich cestu co nejvíce opepřili. Co říci o i-center. Minulý zápas jsme proti tomuto soupeři nehrál, měl jsem totiž stopku za červenou kartu, ale z hodnocení samotných účastníků klání - Olina a spol. by se nemělo jedna i nijak zvláště výrazný celek. Prostě si hrají svoji hru a ta momentálně stačí na třetí místo tabulky. Kdybych zapátral v análech BAF zjistím, že minulou sezonu se i-center plahočil v třetitřídovém bahně. Tím chci říci, že pokud vyhrály, jednalo se o malý svátek. Dnes je to však asi jiný celek, ten dnešní má totiž dudy!! Wilfrieda Dudy. Nejlepší střelec 3.A třídy s 23 brankami. (následuji já s 18ti - chlubím se) Celá hra stojí na něm a když si vezmeme, že i-center dal za celou sezonu doposavad "jen" 48 branek, víme odkud ten smrad fičí, od Dudy.. Dal pře polovinu branek týmu a to o něčem vypovídá.. Abych to tedy shrnul, v tomto zápase půjde zřejmě především o to, abychom Dudu k ničemu nepustili a zahráli svoji hru.. Kdybychom předvedli výkon z minula, o výsledek se nebojím... V jarní čísti soutěže si i-center stojí takto: 4 výhry, 1 remíza a 1 prohra. Svoji prohru si odbyly právě proti druhé Technice, která i-center přejela propastným rozdílem 6ti branek.. 6:0.
.
Sestava: sestava tohoto kola je velkým otazníkem.. Svoji neúčast zatím sdělil pouze Boris, ale předpokládám, že nepůjde ani David a Honza vinou zranění. Nevím, jestli zrovna v dobu zápasu nebude Ríša rodit, takže i jeho jméno se možná neobjeví na soupisce, ale moc rád bych se mýlil.. Dále se s velkými problémy potýkám já, mám vepřové koleno. Asi mě prostě není souzeno hrát proti Predators a i-centeru, minule sem stál kvůli kartám, nyní su zraněnej. Každý den se modlím k bohu Thorovy, aby požehnal Lucčiny ruce a ty mě citlivě a především účinně vmasírovaly Heparinovou mast a následně, aby správně uvázala Priesnitzův zábal..
.

"Thore můj, jenž jsi na nebesích,
posvěť zas jméno mé,
a království Carpe,
ať Pája vždy vyhrává,
jak v nebi, tak i na zemi.
Góly krásnější dej tam dnes,
a odpusť nám naše fauly,
jakož i my odpouštíme našim soupeřům,
a neuveď nás ve zranění,
a chraň nás od herního stereotypu,
Neboť království Carpe Diem i moc i sláva navěky!
Amen! "

.

Tak takhle to nějak vypadá...
.
Konečně už ta sestava: Martin H. - Olin, Culiš, (Ríša) - Bobby, Michal, Lob, (Pája). Docela okleštěný, co? Každopádně Lob svoji účast potvrdil stoprocentně, Ríša a já jsme padesátiprocentní a nebo čtyřprocentní.. Ale Ríša asi ne, protože čeká dítko a jedno už má, tak to zbývá na mě..
.
Počasí: má chcát jak sviňa.. Zrovna na víkend zas hlásí neustálý déšť.. I když nechme se překvapit, minule morousové v týmu taky brblaly a jak to krásně dopadlo, takže hoďte za hlavu svoje špatné myšlenky a myslete na postup..

Fuckta o Predators:
výher: 6
proher: 0 (jediný tým, co ještě neremizoval)
remíz: 10
skore: 57:65 ( čtvrtý ve vstřelených brankách)
body: 18 bodů
střelci: Karel Podborský 16, Hladký 15, Rozsypal 10.
vzájemné utkání: CDB vs. Predators: 4:2 (2:2)
.
Fuckta o i-center:
výhry: 11
remízy: 1
prohry: 4
skore: 46 : 34
body: 34
střelci: Duda 23
vzájemné utkání: CDB vs. i-center: 3:1 (1:1)
.
Fuckta o Carpe Diem:
výhry: 14
remízy: 1
prohry: 1
skore: 83:16
body: 43
střelci: Pája 18, Olda 16, Bobby 13.
.
Tak pánové, to bylo malé summary toho, co nás v neděli čeká.. Půjde rozhodně o zlomový víkend jara, který nás doufám posune o třídu výše.. Tak se snažte, nebo smažte! SRAZ V 11:00 na OKRUHU!

středa 3. června 2009

Carpe Diem Garden Party 2009

Přináším Vám prozatím veškeré dostupné novinky ohledně plánované oslavy postupu Carpe Diem Brno 08, z třetí třídy do druhé, ke kterému už stačí opravdu malý krůček. Podaří se nám ho udělat už tuto neděli?

Carpe Diem Garden Party 09.. se bude konat v sobotu 13.6.2009 po skončení našich posledních zápasů 3.A brněnské třídy.
.
Ten den hrajeme s týmy ŽVK a Technika, ukončení druhého z našich zápasů je stanoveno na 14:45. Na kdy byste to tak viděli, že by oslava měla začít? Já s Luckou, jakožto pořadatelé, budeme na místě akce už zřejmě od 16:30, takže potom se můžete začít trousit. Zatím budem chystat dřevo a šišky.. Kdo neví, kde se zahrada nalézá, bude se držet sukně některého ze svých kamarádů, kteří už na zahradě měli tu čest být..
  • místo konání: Lobova a Lucčina zahrada u dálnic
  • čas konání: 16:15 - 0:00
  • zúčastní se: Pája + Lucka, Olin + Jana, Boris + Eva, Lob + Monča, Michal, Culiš, Lukáš, Bobby, a možná se příjde kouknout Ríša. Tak to máme 12 jistejch a 1 polojistej.
  • nezúčastní se: Martin H., Honzin.
  • neodpověděli: David.
  • kdyby si chtěl ještě někdo ze "zúčastní se" dovést partnerku, no problemo..

  • Program akce: Opékání špekáčků nad ohněm, malá bečka piva, příjemná gothic muzika, pálení plakátu s Olinovým portrétem, házení šipek do terče s Olinovým portrétem aj. Bude přítomen i gril pro ty, kdo by měli chuť si něco ugrilovat, třeba Olinův portrét..

    Rozpočet: Nyní se v kase Carpe Diem nachází 1500 korun, ať chceme, nebo ne.. Sice by tam mělo být asi o pár stovek víc, myslím o dvě, nebo tři, ale na to zapomeneme.. Takže 800 korun odkládám na startovné Kozina Cupu, který se koná v sobotu 4.července. Za zbylých 700 korun kupuji malou bečku piva.

    Na další potřebné věci kolem kvalitní akce pořádám sbírku, každého proto prosím o zaplacení 60ti korun na osobu.. Kdo bere svoji ženu, zaplatí 120 korun.. Při účasti plánovaných 12ti osob to vychází, že bych měl vybrat 720 korun.

    Při sestavování jídelníčku a pitelníčku sem bral ohled i na dámy, aby i ony měli co pít, proto je to sestaveno následovně..

    Limonáda 3ks (90korun), voda ( 30korun), špekáčky 30ks (120korun), chleba 3ks (60korun), hořčice (30 korun), víno 3l (180korun), kelímky-tácky-brikety na gril (120korun) : celkem 630 korun. Kdyby jste měli pocit, že je něčeho zbytečně moc, nebo naopak málo, vyjádřete se na diskuzi.. Já osobně nevím, jestli bude stačit 3l vína..
    .
    Máme tu tedy rozdíl 90ti korun mezi vybranou sumou a potřebnou.. Ty použiji buď na dokoupení ještě co mě napadne, nebo zůstanou v banku..
    .
    Každý si s sebou klidně něco vemte, pokud máte chuť grilovat, nebo se jen grilovat na slunci. Pro notory doporučuji svoji láhev tvrdého.. No prstě nejste blbý, bude tam jen to, co sem napsal, pokud má někdo zájem i o něco jiného, tak si to donese.. a nebo to donese ostatním..
    .
    Tak to by jsme měli.. A teď to nejdůležitější: Prosím všechny, kteří jsou na seznamu účastníků akce, aby mě nyní v neděli 7.3. na zápase zaplatili každý za sebe (nebo i za partnerku) určený obnos 60 korun (příp.120). Nejzazší termín zaplacení je úterý na tréninku 9.3. I ty, žgrde, však ty víš o kom mluvím.. :-)