úterý 8. července 2008

KOZINA CUP 2008

Minulý víkend 5.-6.7.08 jsme se zúčastnili již 4.ročníku turnaje KOZINA CUP v Oleksovicích (okres Znojmo).
Ještě před samotným turnajem bylo celkem jasné, že na nějaké lepší umístění bohužel pomýšlet nemůžeme a to díky dosti početné marodce v týmu (Luboš, Boris) a také absenci kvůli pracovním záležitostem (David).

Na turnaj jsme tedy byli nuceni odcestovat ve velmi poslepované sestavě. Díky skvělé práci prezidenta Oldy jsme měli alespoň jednoho na střídání a to turnajovou posilu Ondru - kapitána Antabusu. Naše sestava tedy zněla takto: Martin H., Olin, Ondra, Lukáš, Michal a Pája. Podpořit nás jel náš věrný fanclub ve složení Lucka, Verča, Jana, zraněný Boris s Evou a Ondrova přítelkyně s mimčem. Boris prokázal velkého klubového ducha , když i zraněný neváhal podpořit svůj milovaný tým. Druhá verze je, že ho lákalo velké večerní peprmintové dobrodružství.

Odjezd na turnaj:
Sraz byl stanoven pevně na 8:30. Opět se našli experti, kteří čas bojkotovali a došli pozdě. Lukáš došel později z důvodu minulovečerní kalby, když došel domů o půl 3 a druhým opozdilcem byl Michal vinou těžkých zavazadel plných řízků. Z Kamínek jsme měli odcestovali ve dvou autech Pájovo - Lucka, Martina Verča, druhé o čtvrt hodiny opožděné Olin, Jana, Lukáš a Michal. Z Kamínek také odjížděl Ondra a přítelkyní a dítětem. Boris s Evou to vzali rovnou z domu, takže na srazu chyběli. Na turnaj jsme dorazili s půlhodinovým předstihem před našim prvním zápasem. Od pořadatele jsme ihned byli obdarováni balením perlivých vod a bílým vínem, což mě osobně dosti mile překvapilo. Olinovo auto dorazilo 10 minut před výkopem našeho prvního špílu. Rychle jsme se převlékli a šli jsme na věc.

Turnaj:
Našim prvním soupeřem ve skupině byli pozdější vítězové celého turnaje INDIANA PLUMLOV. Před zápasem jsme si určili teď už můžu říci, že výbornou taktiku. Beton a zase jenom beton. Hráli jsme na tři obránce a jediného mírně vysunutého útočníka. který doplňoval tzv. diamant. Velice nás překvapilo, musím říct že nemile, že turnaj se hrál s míčem č.5, což bylo naprosto na nic. Míč nám skákal od nohy a dělal si co chtěl. Jsme zvyklí na čtverkový míč se sníženým odskokem, tato skutečnost velkým způsobem ovlivnila pro nás celý turnaj a vývoj ve skupině. Dalším hodně nepříjemným faktorem byli naprosto tragičtí rozhodčí, kteří pouštěli skluzy do hráčů, rozehrávání rohů, nebo autů bylo možno téměř z jakéhokoliv místa a jiné obdobné prasárny. Pokusili jsme se s těmito nepříjemnými věcmi vyrovnat a odehrát důstojný zápas. Po dosti dobrém výkonu v první půli jsme drželi vyrovnaný stav 0:0. Po obratu stran se obraz hry příliš nezměnil, za polovinu jsme se dostávali jen sporadicky, ale pokud se tak stalo, byli jsme nebezpeční. Příkladem tomu byla krásná střela Michala, která skončila ne břevně. Ke konci náš neprostupný beton bohužel dostal malou prasklinu, z pravé stany po rychlé akci Indiany přilétl centr a útočník dobíhají Lukášem skóroval. Byla to velká škoda, celý zápas jsme velmi dobře bránili. Poté jsme inkasovali ještě jednou, po chybě rozhodčího, který předvedl dosti podprůměrný výkon. Smolná prohra 0:2. Obě branky padly před koncem druhého poločasu.
Na druhý zápas jsme byli opravdu nažhaveni. Hrál se na jiném hřišti proti týmu PŘÍMĚTIC. V tomto utkání jsme předvedli dalo by se říci profesorský výkon v obraně, neinkasovali jsme. Bohužel ani útočníkům se nepodařilo skórovat. Utkání skončilo remízou 0:0 a tím i ziskem prvního bodu. Utkání se vyznačovalo velkou agresivitou soupeře a celkovou hádavou a nepřátelskou atmosférou, kdy zůstaly nepotrestány od rozhodčího jasné fauly na naše osoby. Ve vypjatém utkání padlo mnoho ostrých slov. Nakonec jsme byli s bodem celkem spokojeni. Předvedli jsme dobrou hru a splnili jsme taktiku řecké defenzivy na jedničku. V tomto zápase jsme si bohužel hnul něčím v koleně a po zbytek turnaje jsme v něm měl nepříjemné pnutí a píchání.

Třetí utkání mělo rozhodnout, jakým směrem se budeme ve skupině ubírat, jestli směrem vzhůru, nebo opačně. Na tento zápas se nám konečně podařilo u sudího prosadit naš míč č.4. Poprvé na turnaji. Našim soupeřem byli domácí borci FK Spektrum Oleksovice. Začali jsme dobře, dali jsme první branku v utkání, a pro nás vlastně i na turnaji. Olin nebezpečně vystřelil levou nohou a těsně před brankářem míč tečoval do brány Ondra. Velká radost zavládla po tomto pěkném fotbalovém okamžiku. Rozhodčí si však opět vzal zápas pod svoji úděsnou nefotbalovou taktovku. V pár případech velice dopomohl domácím a to tak, že hodně. Pájovi neuznal jasnou branku (na obrázku), kdy byl míč celým svým objemem za brankovou čárou. Zápas byl opět velmi vypjatý, největším hádkařem se stal Olin. Nepamatuji se přesně na sled branek, ale 3 minuty před konce byl stav 2:2. Za nás dával naši druhou branku Michal, který osamocen před brankařem nezpanikařil a míč zavěsil krásně pod víko. Přenesme se tedy tři minuty před konec utkání. V tuto chvíli Olin, nevím jestli po hádce, nebo po faulu byl vyloučen na dvě minuty po žluté kartě (tamní pravidla). Hráli jsme tedy oslabení. Bránili jsme opravdu dobře , soupeř se téměř nedostal na dostřel k našemu brankaři. Dvě minuty uběhly rychle a to také díky Lukášovi, který si míč vzal do své moci a asi pětkrát stejnou kličkou umyl soupeře a tím nastřádal čas. Jeden z ostřejších beků soupeře tuto trapnou situaci nevydržel a do Lukáše zajel. Rozhodčí se snad poprvé v utkání postavil k situaci čelem a vykompenzoval síly na hřišti, Bek soupeře byl vyloučen také na 2 minuty. V tu chvíli však uběhl trest Olinovy, to znamenalo, že jsme měli náhle přesilovku my. Minutu před koncem. Předvedli jsme to, co bych nikdy asi nečekal, tuto přesilovku jsme zvládli s bravurou. Pár rychlých přihrávek a měli jsme Spektrum pod zámkem u jejich brány. Olin nakonec nezištnou kolmou přihrávkou našel volného Michala u levé tyče a ten do prázdné brány skóroval. Rozhodčí na to zápas ukončil. Byla to naše první výhra v turnaji, 3:2 pro Carpe Diem Brno!

Po třetím zápase jsme měli delší přestávku. Asi hodinovou. V následujícím zápase se již měly roztřídit celky na postupující a ty smutné. Byli jsme na zápas celkem nažhaveni, zpražil nás až rozhodčí, který opět na začátku nařídil míč č. 5. Čekal nás celek HOSTERLITZ (sousedská vesnice Hostěradice). Již nyní musím říci, že tento zápas ne nám nepodařil a bylo to naše asi nejsmolnější vystoupení na turnaji. Jediný úspěch za náš celek zaznamenal Olin, který po těsném průniku pěkně skóroval. V tomto ostrém souboji však opět poznal tvrdost tamních hošanů jeho ještě ne 100procentně doléčený kotník. Snad to bude v pohodě. My jsme inkasovali třikrát, první branku jsme inkasovali hned v úvodu a tím pádem jsme hráli celý zápas pod větším tlakem. Bohužel jsme tento zápas nezvládli tak, jak by sme si přáli a prohráli ho 1:3. Naše šance na postup spadly k nule. Stejně jsme ale na sobě cítili, že výkon nebyl zas tak špatný.

V posledním pátém zápase už z hlediska tabulky prakticky o nic nešlo. Šlo však o prestiž. Nastoupili jsme proti týmu BENFICA MIKULOV. Celý zápas od začátku už neměl takový náboj jako dřívější, přesto bylo vidět, že zápas se nebere na lehkou váhu. Poprvé v turnaji se nám podařilo dostat se do dvoubrankového vedení. Po gólech Oldy a pěkném samostatném průniku Michala. Byli jsme na koni, ze kterého jsme nás sesadil až já, utekl mě borec. :-) Bylo sníženo na 2:1, tento výsledek přetrval až do konce utkání a připsali jsme si další vítězství. Zápas byl bohatý na brankové příležitosti, i já jsem jich měl dost, štěstí mě nepřálo. Martin v bráně nejen v tomto utkání předvedl brilantní zákroky. Bylo rozhodnuto, z šesti celků ve skupině, kde postupovali tři první, jsme skončili čtvrtí. Postup nám unikl o jeden bod.

Tabulka po základní skupině "C"

  1. Indiana Plumlov ......... 12 b. , 14:3
  2. Hosterlitz ..................... 10 b. , 11:7
  3. Benfica Mikulov ............ 8 b. , 5:3
  4. Carpe Diem Brno .......... 7 b. , 6:8
  5. Fk Spektrum Ol. ........... 3 b. , 6:11
  6. Přímětice ....................... 2 b. , 1:11

Zhodnocení turnaje:

Chtěl bych poděkovat našemu fanclubu, který po všechny zápasy dávalo najevo, kdo je pro ně božstvo. Martin v bráně i přes malou nepřesnost v jednom utkání předvedl velmi dobrý výkon. Mnohokrát se vytasil.. :-) .. Vytasil se s pěknými, někdy i neuvěřitelnými zákroky, kdy mu tleskali i soupeři. Ondra, bez něj by sme musel odehrát celý turnaj ve čtyřech v poli. Ještě že tam byl, předvedl dobrý výkon, byl to tvrdý neprostupný obránce, který nebyl špatný ani co se týče kombinace. Byl každopádně přínosem, je škoda, že manager o možném přestupu z Antabusu do CDB08 nechce ani slyšet. Vstřelil důležitý gól. Olin předvedl kvalitní výkony co se týče obranné práce, stejně tak i do předu. Svoji útočnou snahu korunoval dvěma brankami.. Občas ztratil míč, ale nahradil to svojí houževnatostí a pílí dostat ho zpět. Hrál velmi dobře. Od Lukáše se očekávalo, že většina akcí půjde přes něj. Tak se i stalo, rozehrával a táhl drtivou většinu akcí. Za dobrý výsledek ve skupině můžeme poděkovat i jemu. Odehrál dobrý turnaj. Michal, stal se s třemi brankami našim nejlepším střelcem turnaje. Dal moc pěkné branky, doufám že mu střelecká forma vydrží a přeji mu hodně štěstí do příštích zápasů. Hodnotit sám sebe asi nebudu. Myslím, že jsme týmu v lecčem pomohl, chybělo mě střelecké štěstí, šance jsme měl. V jednom případě mě branku neuznali.

Myslím, že jsme předvedli velmi dobrý kvalitní týmový výkon. Za vším stála především dobře zvolená taktika, kterou se všichni snažili dodržovat. Takovýmto způsobem bychom měli hrát i blížící se soutěž, shodli jsme se s Olinem.
Naší nevýhodou bylo, že naše skupina jako jediná z turnaje měla 6 členů. Ostatní tři skupiny měli pouze 5 členů. Z každé skupiny postupovali první tři. Pokud by sme byli v pětičlenné skupině, věřím, že bychom postoupili.
Kdybych měl hodnotit rozhodčí na turnaji, musel bych být sprostý a to se na tak prestižní a navštěvovaný web nehodí. (Ne)pískali nás celkem tři rozhodčí. První ten malej černej zjizvenej byl asi největší debil, co tam byl. Nepískal téměř nic. Dal bych mu známku 0 z 5. Druhým, mírně lepším rozhodčím byl dlouhovlasý blondýn, tomu bych dal hodnocení 1 z 5. Občas něco pískl, sice pro soupeře, ale přece. Posledním rozhodčím byla domácí násoska. Vysoký plešoun s věčně červeným nosem a pivem v ruce. I přes tento handicap byl nejlepším z oné trojice. Hodnotil bych ho 2 z 5. Svoji reputaci si pokazil po zápase když nám vysvětloval, že míč č. 4 není futsalový míč. Odborník na slovo vzatý..

Celý turnaj byl pořádán pod záštitou FUTSALOVÉHO TURNAJE, o futsalový turnaj se ale opravdu nejednalo. Byl to klasický fotbalový turnaj s pětkou míčem a pravidly jaké si určili pořadatelé. Z tohoto jsme byli opravdu zklamáni.

Co říci závěrem k turnaji?
Olin ještě před turnajem pronesl pěknou větu, kterou bych chtěl zde napsat. Když si vzpomeneme na turnaj REMOS Cup, kde nás reprezentovala opravdová futsalová esa a měli bychom ho srovnat s turnajem KOZINA Cup, podali jsme zde o mnoho týmovější výkon. Byla zde zvolena dobrá defenzivní taktika a nikdo se od ní neodchyloval. Navíc nás bylo zde v Oleksovicích o poznání méně, než v Oslavanech. Proto věta "méně někdy může znamenat více" opravdu našla naplnění..
Celkovým vítězem turnaje se stal celek INDIANA PLUMLOV, které ve finále porazilo na penalty 2:1 domácí pořadatelský celek Fc KOZINA Oleksovice.(po norm.hrací době 0:0). Na třetím místě se umístil obávaný Dřevotvar Znojmo, čtvrté místo obsadil celek REBELS Okříšky.

Po turnaji:
Během posledního, nebo předposledního zápasu se k nám připojili kluboví kamarádi Hlodyš s přítelkyní, naopak po turnaji odjeli Ondra s přítelkyní a mimčem. Po zasloužené sprše jsme se dohodli, že se zajdeme na chvíli zrelaxovat k nedalekému rybníku ( pro Borisa k přehradě). Po dlouhé a úmorné cestě jsme byli konečně na místě. Rozložili sme deky a nasávali čerstvého vzduchu do zdrchaných plyc. Lucka nasávala tak mocně, až chytla alergii. Janě zas po těle štrádovalo klíště. Někdo tedy musel říct STOP, byl jsem to věčně hladový já! Asi po třičtvrtěhodince strávené u rybníka na dekách jsme se odebrali zpět do fotbalového areálu k autům. Někdo dostal výborný nápad, že by sme mohli zajet do 20kilometrů vzdáleného Znojma na jídlo. Tak se i stalo. Tři auta a jedna motorka (Hlodyš) se vydaly směr Znojmo. Po cestě jsme projížděli obcí Lechovice, ze které jsme dostali na úvod turnaje láhev vína. Spekulovalo se tedy s tím, že by sme se tam mohli cestou nazpět stavit. Ve Znojmě sme našli příjemnou italskou restauraci a každý si dal, co mu bylo po chuti. Bylo to tam fajn. Cestou nazpět ze Znojma sme se tedy chtěli stavit v Lechovicích, ale po dvojím projetí vesnicí jsme nic kloudného, jako třeba vinný sklípek nenašli. Proto jsme tedy jeli do Oleksovic na večerní zábavu konanou domácím celkem a naším soupeřem ve skupině FK Spektrum Oleksovice. V tuto chvíli se od nás odpojil Hlodyš s přítelkyní. Na zábavu jsme tedy šli ve složení Olin, Jana, Pája, Lucka, Martin, Verča, Boris, Eva, Michal a Lukáš, kterému od rána nebylo od žaludku zrovna hej.

Zábava se rozjížděla pomalu, hrála zde místní zábavová skupina, která mezi svoje největší pecky řadila polky a valčíky. V průběhu se však nakonec trochu osmělili a zahráli i něco rockovějšího. Od začátku jsme nenechali nic náhodě a vrhali do sebe panáky zelených jedna radost. Nálada rostla stejně jako hladina alkoholu v krvi. Lukáš byl 4x blít a asi v půlce večera se odebral odpočívat do auta. S přibývajícím večerem mě napadlo, že bych mohl nechat zahrát našemu klubu na přání.. Přání znělo doslova takto: "Přeji si zahrát píseň klubu Carpe Diem Brno, kteří smolně nepostoupili ze skupiny díky naprosto fatálním chybám rozhodčích. Těm také děkujeme. Dále bych chtěl pogratulovat domácím Fc Kozina Oleksovice ke krásnému druhému místu. Přeji si zahrát píseň od XIII.století. Děkuji." Píseň opravdu zazněla ale asi s tříhodinovým zpožděním, navíc celý text, který jsme napsal na papír, aby nedošlo při čtení k mýlce byl zpěvákem schválně zkomolen. Asi se zde rozhodčí těší velké úctě.. :-)

Zábava nakonec byla celkem dobrá a opravdu zábavná, vypili sme moře zelené, piva, vína, zatancovali a zaskákali na parketu, no prostě pohoda. Skončili jsme až s poslední písní večera. Po zábavě to směr Brno vzali rovnou Jana, Olin a Lukáš. Jana nepila a tak byla schopná jízdy. Ostatní šli spát na fotbalové hřiště. Dokonce se nám podařilo v noci postavit i stan - plátnový stan. Stan na spaní.. :-)

Ráno nebylo až tak krušné, jak sem očekával. Hlava nebolela a břicho bylo taky celkem v pohodě. Všichni zbylí (Boris, Eva, Martin, Verča, Lucka, Pája a Michal) byli v dobrém stavu. Po nutné hygieně jsme rozhodli, že by se mělo jet pro jídlo k nejbližší benzince. Nejbližší byla u Miroslavi. Pro jídlo jela Eva - řidička, Boris a Michal, ostatní vyčkávali hladoví jejich příjezdu. Přijeli asi za hodinu. Mezi tím dorazil pořadatel turnaje se slovy na rtech, jestli sme si už byli nakoupit, že za rohem je obchod, Myslili sme , že nás mrskne. Tak oni jeli hodinu někam do hajzlíku udělat kšeft drahé benzince a přitom sme měli obchod u nosu.. Navíc pohostinný pořadatel nás pohostil uzenýma cigárama z předešlého dne, takže jídla bylo habaděj.. Najedli sme se, chvíli odpočívali a pak se zavelelo k odjezdu. Odjíždělo se ve třičtvrtě na 12. Všem bylo hej a na cestu se cítili. Asi po 10 minutách jízdy se mě však za volantem udělalo tak blbě, zamotala se mě hlava a musel sem zastavit. Moje přestávka nutná k regeneraci trvala asi třičtvrtěhodinky. Cítil sem se slabý, možná z toho slunka, jako bych měl nízkej tlak. No noc, Borisův auťák už byl jistě doma a my sme se vydali opět na cestu. Nakonec sme dojeli asi o půl 2 odpoledne.

Chtěl bych všem zúčastněným poděkovat za účast, všichni ste byli platnými členy posádky. Byl to moc pěknej víkend! ( fotky dodám posléze)

CARPE DIEM BRNO 08!

Žádné komentáře: