pondělí 22. června 2009

HRÁČEM SEZONY 2008 / 2009 se stal OLIN

Po delší pauze, kdy si můj mozek vzal na pár dnů dovolenou a vypnul, se opět hlásím s čerstvými zprávami kolem klubu. Je konec úspěšné sezony a tak nastává čas bilancování, velkých či malých transferů, nebo vyhodnocování třeba celosezonní soutěže - HRÁČ SEZONY 08/09..
.
V poslední době jsme měli hrací víkendy nezvykle směstnány hned tři do po sobě jdoucích tří víkendů. Proto nezbývalo moc času na vyhodnocování jednotlivých kol. Dlužím Vám tabulku po minulém - jedenáctém kole - hráče sezony, ale k té už se vracet nebudeme, přináším vám již konečnou a definitivní tabulku po všech odehraných víkendech. (tabulka je na konci článku)
.
Hráč sezony se pro ročník 2008 / 2009 stal - OLIN. V posledních dvou kolech se mu podařilo předskočit na jaře prozatím bezkonkurenčního Martina M. Tomu se v posledních kolech příliš nedařilo a notně toho využil Olin. Těžko soudit, jak je to možné. Jedno vysvětlení bych měl.. Na lavičce pro střídající hráče jsem během posledních špílů nemálo krát zaslechl Olinovy těžké výpady vůči Martinové hře a vlastně celé osobě. Snažil se to taktně svést na jeho neuspokojivou hru, ale ti bystřejší ho prokoukli a brzy poznali, že Olinova ohromná touha vyhrát soutěž Hráč Sezony mu přerůstá přes hlavu a snaží se zmanipulovat ostatní hráče a nevést je na cestu, která by mu přinesla titul v této soutěži. Prostě u všech ostatních hráčů během špílu slovně (někdy i vulgárně) podrýval výkony Martina tak, aby dosáhl toho, že Martin nedostane body. Olin je těžký psycholog s darem umět vnutit lidem svoje teze. Je to jen domněnka? Nevím, udělejte si obrázek sami.. Každopádně tento spor Olina s Martinem se zřejmě v budoucnu prudce vyhrotí.. Druhou stránkou věci je to, že Olin jakožto jediný hráč odehrál všech 12 víkendů.. Z tohoto hlediska si cenu pro vítěze zaslouží.. Třetí stranou věci jsou samotné Olinovy výkony. To však musíme všichni uznat, že Olin byl opravdu důležitým článkem týmu a jen těžko bychom dosáhli toho, čeho jsme dosáhli, bez něj. Mnohokrát tým podržel kvalitními výkony a jeho příděl 16ti branek za sezonu má jistě taky nemalou váhu. Asistence nepočítaje..
.
Druhým místem se může pyšnit naše jarní posila Martin M. Do druhé části sezony vtrhl jako velká voda za nedlouho se stal oporou útočných řad, u které jsme se mohli spolehnout na každovíkendový příděl branek do sítí soupeřů. Za jarní část sezony dokázal vstřelit 16 branek, což je úctyhodný počet. Druhé místo v soutěži tedy uchvátil zaslouženě.
.
Na třetím místě se pro mě dost nečekaně ocitl Boris, když největších bodových zisků zaznamenal především na jaře. Vysoko ho nejprve katapultoval skvělý výkon v bráně proti Bosonohám a vítězné bodové vlně se nechal nést až na krásné třetí místo.
.
Čtvrté místo patří. Je to sice pěkné místo, ale vy čuráci, proč pro mě nehlasujete?!!?!!?
.
Na pátém místě se umístil Martin H.. Dalo by se očekávat, že jakožto nejlepší brankář všech třetích tříd zaboduje i v této soutěži, jenže ouha.. Já osobně si myslím, že Martin by si zasloužil být výše, každopádně důvod malého počtu obdržených branek nese s hrdostí na svých bedrech také výtečná obrana, proto Martinovi body nemálo krát pobral především Olin s Ríšou.
.
Na šestém místě ukončil sezonu Michal. Kontroverzní postava týmu. Na jaře nastoupil ve všech utkáních a to je pro nás všechny největším překvapením. Je to důležitý článek řetězce, který celou sezonu kouzlil a hrál hlavně pro diváky. Je zajímavé, že jeho umění ocenili právě pouze oni diváci, a že v soutěži výraznějšího úspěchu nedosáhl. Každopádně jsme s Michalem opravdu velmi spokojen.
.
Posledním "aktivním neaktivním" soutěžícím v Hráči sezony je David. Tajemná postava z řad klubu. Nevíme, kde se ukrývá, co se s ním děje. Benzema platil vždy za perfektního zakončovatele akcí, nejen gólových. Je nám líto, že se na jaře nepřipojil k týmu. Snad můžeme doufat, že sezonu pouze zaspal a stále svoji formu piluje v zimní přípravě, kterou zužitkuje v nadcházejícím podzimu.
...
Hráčů, kteří nezasáhly do tabulky je pět. O každém si také něco povíme..
Lukáš odehrál velmi vydařenou půlku sezony, kde nastřílel 16 branek. Poté přestoupil do Nasanu a to mělo za následek, jako kdyby pro něj klub přestal existovat. Neukázal se snad ani na jenom zápase. Prostě nás pohřbil. Důvod vyřazení ze soutěže je nasnadě, nedostatečný počet odehraných víkendů. Odehrál jich pět z šesti potřebných.
Další pozice, které je neaktivní vůči tabulce patří našemu Argentinci, který v nedávné době založil dokonce i vlastní oděvní značku s názvem : S.E.R.Ú.! Stejskal Esteban Ríša Útočí !! Do sezony naskočil stejně jako Mrazič až na jaře. Také on velkou měrou pomohl k postupu svými vyrovnanými výkony. Častokrát v sezoně tvrdil muziku v obraně tak vehementně, až se jiskřilo pod kočárem. V jarní části se střelecky prosadil jen jednou.. Stejně jako Lukáš nedosáhl potřebný počet odehraných víkendů, v tomto případě to byly pouze čtyři.
Luboš, v sezoně nastoupil jen do tří zápasů, ale vždy mu to vyšlo tak, že se trefil do hracího víkendu s jedním zápasem, tudíž odehrál tři víkendy.. Když nastoupil, na hřišti ho bylo znát. V rozvinutí svého nepřeberného talentu však v této sezoně nedošlo z důvodu zranění, díky plánům jeho přítelkyně Monči, které musel za každou cenu dodržet (třeba houbaření), a nebo za nějakého dalšího důvodu..
Culiš, posila která přišla společně s Martinem M. Odehrál čtyři dobré víkendy. Mohl se stát štírkem soutěže, zabrzdila ho však v tom jeho neochota vyhledat si klubové stránky a zahlasovat do hráče sezony. Častokrát dostával velmi vysoké hodnocení, on sám však nehlasoval a tak o body přišel. V tomto případě je znatelná výrazná neznalost pravidel a jejich hrubé porušování, tak jak se stalo i v posledním víkendu, kdy Culiš nehrál a naopak zahlasoval.
Posledním na černé listině je Honzin. Je velkou škodou, že svůj um nemohl prezentovat na veřejnosti. Vinu na tom nesla dlouhodobá zranění. Tak snad v příští sezoně..
.
První ročník soutěže Hráč Sezony máme za sebou. Před námi jsou dvě zásadní otázky. První je dekorování vítěze Olina.. Už před sezonou jsem na to vybíral peníze - po 50ti koruně a sešlo se mě asi 200korun vč.mých 50ti korun. Ostatní členové klubu se nezapojili. Proto Olinovi bude buď slavnostně předána zarámovaná 200koruna, nebo zakoupen chlast v oné hodnotě.. Kdyby se sešlo víc peněz, bylo by i více možností..
.
Druhou otázkou je, zda pokračovat v této soutěži. Jelikož jsme se neumístil dle svých představ, zvažuji její definitivní ukončení. Rád bych se Vás proto zeptal na Váš názor, jestli chcete i v příští sezoně tuto výplň prázdných dnů mezi hracími víkendy. ( v příští sezoně by zřejmě došlo k mírné korekci pravidel, co se týče bodování, aby vše bylo ještě více objektivní)
GRATULUJEME VÍTĚZI - OLINOVI !!!

Žádné komentáře: