pátek 30. ledna 2009

Tělocvična pro tuto neděli zrušena!

Pro nedostatek zájmu je tělocvična tuto neděli zrušena. Pro se vyjádřil Olin, Ríša, Michal(50procent) a já. Nevyjádřil se Lukáš, Boris, Martin M., Luboš a David. Nejde Martin H.

Tak snad příště.. :-/

středa 28. ledna 2009

Nabídka Slovanu

Na diskuzi se včera objevila nabídka Vládi (za Slovan), na možné společné tréninky a to 1x za 14 dní. Jednalo by se vždy o úterý v době od 20:00 do 21:00.
Trénink by byl na Okruhu v nafukovací hale, stejně jako nyní hrajeme Brno Open.

Tato věc je celkem důležitá a proto na diskuzi vyhlašuji referendum ohledně této nabídky. Napište prosím svůj názor a především svoje zřetelné ANO, nebo NE této nabídce.
Byl bych rád, kdyby se vyjádřilo co nejvíce lidí!
Jsem domluven, že o výsledku našeho rozhodování nyní v neděli obeznámím zástupce Slovanu, proto si vše rozmyslete, jestli budete moct chodit a napište nejpozději v sobotu večer Váš verdikt!

Děkuji, PíDžej

úterý 27. ledna 2009

Tělocvična možná !!!

S některými jsme na toto téma mluvil už tuto neděli, na některé jsme zapoměl.. A proto tak činím nyní..
Za dobu mého prezidentování v klubu jsem si dokázal vydobýt nespočet důležitých kontaktů na vlivné lidi, kteří se tak či onak motají kolem světového futsalu. Kromě chorvatského kouče jménem Zimaja Kopica, o kterém jsem se zmínil v jednom z minulých článků, se můžu pochlubit i jinými mocnými jmény ve světě futsalu.
Jen tak pro příklad, se mým dobrým přítelem stal arabský šejk Her Naabar, který investuje nemalé částky do veškerých sportovních klání v oblasti Persie. Dále například masér slovinských futsalistek Bran Kostroj, se kterým jsem se seznámil minulé léto v sauně. V neposlední řadě musí být zmíněn pro mne velice ceněný kontakt na neúplatného italského sudího Syse LaNorci, žádný zápas není prohraný předem.. :-) Nesmím zapomenout na můj poslední úlovek, a tím se stal maďarský scout Tom Faboli. Scout s nejširším spektrem působnosti (maďarsko, rumunsko, moldávie, slovinsko, slovensko, bulharsko) a s největším přehledem o hráčích všech kvalitativních skupin.
Nechal jsem se trochu unést, ale abychom se dostali k jádru pudla, proč píši tento článek...
Můj dobrý známý naturalizovaný srb Jarne Bopur (specialista přes výpočetní techniku a vážený tělocvikář) mě nedávno nabídl, že je možnost navštěvovat každý víkend tělocvičnu na středím odborném učilišti Charbulova (Černovice).
Podmínky, které si stanovil Jarne Bopur:
  1. 300 korun za hodinu (velice příznivé)
  2. možnost návštěvy tělocvičny - sobota, nebo neděle
  3. nutná předešlá telefonická domluva s Ja.Bo. (čti DžaBo)
  4. my si můžem namyslet nějakej čas, ale nakonec stejně JaBo koukne do lejster, jestli je tam volno

Moje podmínky:

  1. Dostačující účast, nemá cenu tam chodit ve 4 lidech, aby každej vyplázl 75 korun, čím víc nás bude, tím méně bude každej platiti a tím víc si zahrajeme
  2. chcu Vaši účast vědět dopředu ! (z důvodu uvedeném v bodě 4. podmínek JaBo)

Takže..

Jelikož tuto neděli nehrajeme, tak je možnost prvního tělocvičného klání.. Proto se ptám, kdo by šel? Závazně!!! Nepotřebuju slyšet - já Ti to řeknu v sobotu, nebo já teď nevím. Potřebuju závaznej počet, abych to mohl nahlásit..

Zatím se vyjádřil jen Olda, že by šel a já. Takže Vás prosím o Vaše co nejrychlejší vyjádření na diskuzi, nebo přímo mě formou sms.. Děkuji.

Finance

Na popud nedůvěřivce, mého kamaráda Olina budu nucen, ač nerad zde na stránkách založit odstavec nazvaný FINANCE. :-)) Myslím, že to není vůbec nutné :-))) , ale když to tak chce, tak budiž.. (ve skutečnosti si myslím, že je to výbornej nápad a moc se divím, že to napadlo zrovna Olina a ne mě)
Zde budu zapisovat veškeré Vaše platby a obdržené peníze, taktéž kdo mě ještě co dluží (a že toho není málo) a ostatní náležitosti týkající se finanční sféry klubu..

Culiš - možná posila

Už během minulého roku se ve futsalových zákulisích špitalo, že Culiš (Radim Kugler) by se mohl stát někdy v budoucnu posilou našeho klubu Carpe Diem. Víkend naznačil mnohé a dlouhotrvající zájem o přestup dostál náhle mnohem výraznějších a jasnějších obrysů, než kdykoliv předtím.
V přestávce před zápasem jsme se s Ríšou a Radimem v trojčlenném kruhu důvěry bavili o tom, jestli by případný přestup k nám do týmu byl někdy v budoucnu možný. Doufám, že se mi to nezdálo, ale ze slov Radima jsem usoudil, že by měl zájem za náš klub hrát a to snad i v tom nejbližším možném termínu. Co by to znamenalo? Že jarní část soutěže by mohla již nést název KuglerLiga..
Jsem jako Alenka v říši divů.. Do malého klubíčku založeného na prahu jara 2008 (16.března 2008) se náhle rozproudil tok velkých jmen brněnského futsalu. Je to nemožné, ale k počátku tohoto roku si troufám říci, že z klubíčku se začíná stávat velkoklub se vším všudy.

V dobu vzniku klubu bych nikdy ani nepomyslel na to, jak se náš tým rozroste.. A navíc o jaká jména..

Vše krásné ale s sebou nese i to negativní o čemž se chci nyní rozhovořit. Počet hráčů v týmu se stále rozšiřuje a já musím vyslovit obavu, že by mohlo dojít k nespokojenosti některých hráčů s působením na hřišti.

Když si to vezmeme popořadě..
V bráně je jasná jednička Martin H. - bez debat.
Do pole - Olin, Boris, Ríša, Luboš, Michal, David, Pája, Martin M., Lukáš a možná tedy Culiš. To máme 10 hráčů!!
I přesto, že jsme na podzim měli úplně opačné starosti (žalostná docházka), může se stát, že se někdy sejdeme na jaře k zápasu opravdu všichni a co se pak bude dít? V deseti lidech hrát zápas? Samozřejmě by to přineslo i menší časový prostor hráčů na hřišti pro všechny a následná nespokojenost..

Jak tomu čelit?
S Oldou jsme minulou neděli přemýšleli už trochu vážněji, že v případě postupu do 2.třídy, by možná nebylo marné pouvažovat o založení "B" klubu.. Z "Béčka" může nastoupit 5 hráčů za "Áčko" a opačně může nastoupit 3 hráči z "Áčka" v "Béčku". To by znamenalo, že by vybraní plodní jedinci hráli za oba mančafty.. To je jedna varianta.
Druhá varianta je, že ten největší propadák sezony půjde z kola ven - a to su já.. Že bych zůstal už jen managerem.. Tuto možnost však zatím kategoricky odmítám! :-) (věřím, že nezklamete a všichni jednohlasně budete pro tuto variantu) :-))
Další možnosti nejsou, teda prozatím.. Pokud někdo nějakou nenavrhne..
Každopádně jsme s hlavou pomazanou Oldřichem původně plánovali, že by k nám Culiš , v případě jeho zájmu, přešel až na příští sezónu, až budeme ve 2. třídě. Teď se situace změnila a Culiš by měl zřejmě zájem do klub vstoupit už pro toto jaro. Jaký na to máte názor?
Tímto bych Vás chtěl poprosit, abyste zvážili veškeré pro a proti a vyjádřili se k tomuto pekelně zapeklitému tématu na diskuzi..

Superstár Lukáš

Už delší čas se chystám napsat článek o Lukášovi Čejkovi. Naší hvězdě zářící široko daleko do noci..
Asi před měsícem, možná před měsícem a půl jsem se byl podívat několikrát na jeho počínání v druhé lize, kde hostuje u známého novolískoveckého mančaftu Nasan (nové fotky ve fotogalerii).Jeho rychlé nohy a pěkné přihrávky častokrát publikum ocenilo hlasitým potleskem. Co je ale nutné dodat, na vítězství v zápase to nikdy nestačilo. V Nasanu sice podává dobré výkony, ale jako celku se Nasanu v druhé lize nedaří. V současnosti okupuje poslední místo a vyhne li se sestupu, bude to spíše zázrak.
Proč o tomto hovořím?

S Lukášem jsme měl nedávno malý rozhovor, jak že to vidí s návratem na jarní část zpět k nám do Carpe Diem. Bylo mi sděleno, že stále váhá a čeká, jestli ho představenstvo Nasanu na počátku března osoví, aby u klubu setrval ještě na delší hostování.. To by pro nás znamenalo jediné, ztratili by jsme ho. Každopádně začátkem března by mělo být vše jasné..
I když se to mnohým bude zdát možná trochu přehnané, tak já osobně mám za to, že Lukáš je velice kvalitním hráčem a jeho ztráta by byla pro klub Carpe Diem opravdu velká. Ať si to chceme nebo nechceme přiznat, Lukáš hraje u nás v týmu od počátku klíčovou roli.
Pokud by jsme si nalili čistého vína, a to vám vřele doporučuji... tak je jedno jasné - když se nedaří Lukášovi, nedaří se celému týmu.
Pro příklad tomu poslouží poslední dva víkendy Brno Open, kde Lukáš dosti nadneseně vyhořel a s tím i náš celý tým.. Spasil nás jen kontumační zápas s Kampou.
Tímto samozřejmě nechci nějak snižovat kvality jednotlivců, ale s rukou na srdci si přiznejme, že Lukáš je tahoun, přes kterého jde většina akcí.
Na druhou stranu je až do nebe volající to, jak se stále vytahuje a prohlašuje se za hvězdu. Všeobecně se ví, že Lukáš je kvalitní hráč,ale kdyby byl ještě navíc skromný ( pro někoho rozumný ), jeho užitek by byl dvojnásobnější a pro tým by měl ještě daleko větší váhu.. Takto už z principu si z něj dělá každej prdel..

Co si myslíte vy o potřebnosti Lukáše u nás v týmu? Vyjádřit se můžete v diskuzi..

Moje vyjádření už znáte..
V závěru chci dát světu najevo touhu a přání v setrvání Lukáše u týmu.. Bohužel má svoji hlavu a nic mu nezabrání v jeho cestě za snem..

Připojuji píseň o Lukášovi pro Lukáše, která se zde na stránkách už minulý týden mihla.. :-)



Tabulka po třetím víkendu

Opět Vám přináším aktuální tabulku po třetím hracím víkendu , společně s odehranými zápasy..

RST - Červený drak 0:0
RST - Mitra 0:7 (0:3)
Červený drak - Mitra 0:14 (0:9)
Kampa - Carpe Diem 0:5 (k)
Kampa - Slovan C 0:5 (k)
Carpe Diem - Slovan C 0:3 (0:2)
Rewin - Toka 2:2 (0:0)
Rewin - SOŠ OOM 1:5 (1:2)
Toka - SOŠ OOM 3:1 (1:1)
___________________
TABULKA:

1. Slovan C 6 6 0 0 39:4 18
2. Mitra 6 5 1 0 44:6 16
3. SOŠ OOM 6 3 1 2 25:8 10
4. Carpe Diem 6 3 1 2 18:12 10
---------------------------
5. Toka 6 3 1 2 16:20 10
6. Rewin 6 1 3 2 10:19 6
7. Červený drak 6 1 1 4 7:35 4
8. Kampa 6 0 1 5 12:35 1
9. RST 6 0 1 5 3:35 1

V tabulce jsme uvedeni na čtvrtém místě, ve skutečnosti tomu tak však není, jelikož v konečném pořadí rozhoduje vzájemný zápas a poté skóre. Se SOŠ OOM máme lepší vzájemnej zápas a s Tokou jsme ještě nehráli, ale máme mnohem lepší skóre..
Tato tabulka je skopčená z BAF stránek, nevím podle čeho tabulku tvoří. S Olinem jsem se o tom bavil a ten říkal, že se to tak normálně píše do tabulky(kdo má lepší skore ten je výš) a až po posledním odehraném utkání skupiny se upraví dle vzájemných zápasů. Zdá se mě to zbytečný, prase se v tom pak nevyzná..
Každopádně jsme podle pravidel nyní na třetím místě.

Z boje o postup jsou vyřazeni už jistě týmy RST, Kampa, Červený Drak a zřejmě i Rewin. Ten by musel naplno bodovat a přesto by jejich postup byl stále pouze v rovině teorie. Muselo by dojít k mnoha zázrakům..

neděle 25. ledna 2009

Splněná povinnost

Jako již tradičně jsme se dnes odpoledne sešli k odehrání dalšího dílu seriálu s názvem Brno Open 2009. Zisku potřebných tří bodů sice pomohlo štěstí, ale i takový je futsal.

Naše sestava doznala od minule pár změn. Do sestavy se vrátil po krátkém zranění David a na hřišti párkrát pěkně zasmrděl. Všichni byli zvědaví na uvedení nové akvizice Culiše, který potvrdil svoje nepřeberné kvality. Svoji dobrou hrou podpořil tým a výrazně zkvalitnil obranné řady. Pro tento víkend jsme se museli vzdát potěšení, které přináší kouzla Martina Mrázka, ten za nás bohužel nemohl nastoupit.
Před vstupem do tohoto víkendu jsme měli jasně vytyčený cíl. A to zisk tří bodů, který by nás držel ve hře o postup i po tomto kole. Cíl byl bezezbytku splněn a já jsme za to rád.

Náš první soupeř se měl stát celek třetí třídy - Kampa Brno. Minulý týden všechny šokoval remízou 1:1 s kvalitativně nesrovnatelnou SOŠkou. Proto jsme nevěděli, jaký soupeř nás dnes přivítá. Snadno hratelný, nebo nebezpečný? Nakonec za nás tento proklatě těžký voříšek rozlouskla sama Kampa, když se neobtěžovala na zápas vůbec dorazit. My nažhaveni na lavičce, čekajíc ostrý špíl, jsme nemohli uvěřit. jak lehce jsme nabyly tolik potřebné tři bodíky. To bysme měli.. Kontumace zápasu v náš prospěch 5:0. Nutno říci, že v tomto utkání si odbyl kapitánskou premiéru Michal.. :-)

Po našem zápase měl ještě následovat zápas Slovanu s onou Kampou, který byl rovněž kontumován a tak se po několika málo minutách mohl začít souboj, na který všichni fandové a fanynky dlouho čekaly. Slovan versus Carpe Diem! V tomto důležitém zápase byla kapitánská páska vložena do rukou zkušeného obránce Ríši. Na jeho tváři však bylo znát, že je mu to celkem jedno.. Za tým Slovanu nakonec opravdu nastoupil Vláďa, je to kruté, ale je to tak. Výrazně v zápase zamíchal kartami, ale jemu se to jednou všechno vrátí, nebojte..
Náš druhý zápas odpoledne mohl začít.. Oboustranně opatrný začátek dal najevo vzájemný respekt obou týmů. Netrvalo však dlouho a opět, jak se již stalo tradicí, byl fík v naší síti. Po hrubé chybě Lukáše, který naservíroval přihrávku na soupeřovu nohu, jsme po následném přečíslení inkasovali. Opět naše blbost, prostě takové trapné chyby se nám stávat nesmí, zbytečně dostávají tým po tlak, a to i psychický už od úvodu zápasu. No co na plat, je to škoda a viník si musí sám uvědomit, kde se stala chyba.. Na vedení Slovanu se nám nepodařilo nijak výrazně odpovědět. Sice se hrál celkem vyrovnaný zápas, leč bez gólového efektu z naší strany. Bohužel do naší svatyně se dovezl druhý gól v zápase a to z kopačky Vládi. Opět došlo k přečíslení, někomu Vláďa utekl a ztráta dvou branek byla rázem na světě. Takto byl odpískán i první poločas, 0:2.
Do toho druhého jsme se pustili s vervou, předvedli jsme solidní akce, kterými se nám v pár okamžicích podařilo Slovan dostat pod tlak. Je škoda , že zůstaly nevyužity. Kontaktní gól by jistě tok zápasu ovlivnil. Slovanu jsme byli po celou druhou půli vyrovnaným soupeřem, naše hra se od první půle zkvalitnila. Tento sice neuspokojivý výsledek, nikoliv však nějak ostudný se nám dařilo držel až do poslední minuty zápasu, kdy Vláďa nesmyslně nafilmoval pád v malém vápně. Rozhodčí jeho herecký výstup spolkl jak čolka a bez váhání ukázal na pokutový kop. Míč si opět připravil Vláďa a neomylně skóroval. Po tomto nešťastném okamžiku byl zápas ukončen.
Skóre 0:3 není nijak tragický. S prohrou se Slovanem se tak nějak dopředu počítalo a kdyby jsme na nich uhráli nějaký ten bodík, musel bych tento zápas zařadit do kategorie mých nejdivočejších snů. Takto ho jen jako každý jiný zasunu do šuplíku.

K hráčům..
Shodli se na tom všichni, proto nechci, aby to co napíšu bylo bráno jako nějaká pomluva, nebo můj osobní názor. Lukáš dnes nepodal výkon, který by se od něj očekával. Bohužel, je to tak. Jsou na něj kladeny trochu vyšší cíle, než jaké předvedl a dnes se nesetkal s kloudnou přihrávkou, do předu byl impotent, míč se mu motal a ještě přihrál soupeři na gól. Asi byl přemotivován, jinak si to nedokážu vysvětlit.
Klasicky dobrý výkon podal Boris, který nemilosrdně kosil protivníky. Culiš dodával obraně potřebnou rozvahu a velice nám pomohl jeho přehled na hřišti. Ríša dnes byl dle mého názoru takový trochu nevýrazný, nic do předu nevymyslel, ale také nic v zadu neskazil, jediné, čeho jsem si všiml byl jeho tarzanský řev ze střídačky, když sem něco posral.. :-)) Myslím, že není nutné to tka hrotit.. Michal podal, jak se již pomalu stává tradicí, dobrý výkon. Možná by chtělo trochu rychlejší pohyb. Jinak musím potvrdit Michalovu námitku, že v mnoha případech byl na lajně sám, a říkal si o přihrávku a nedostal ji. Je to škoda nevyužívat Michalda. Olin podal také dobrý výkon. Sice v zápase měl pár zaváhání, když jako poslední ztratil míč, který musel hasit v bráně Martin, ale jinak míč rozdával obstojně. David podal ne dobrý, ale kvalitní výkon. V zápase byl vidět, svědomitě se vracel s hráči a byl platnám monočlánkem týmu. Martin dnes v bráně toho opět moc pochytal, občas vytáhl zákrok z kategorie nadpozemských, opět nezpařel to, s čím jsme ho na počátku startu klubu kupovali a to s vírou, že se stane velkou oporu týmu. Nezklamal. To nejlepší nakonec -. Vím o pár chybách které jsme udělal. Na druhou stranu si myslím, že jsme byl jedním z nejpilnějších střelců, a bez střel na bránu to prostě nejde. Myslím, že mám na víc, ale nějak to ze mě ne a ne a neleze. A ta ubohá rychlost, aúúúú.. Tak snad zase příště, nebo přespříště, nebo už opravdu nikdy..

Po tomto zápase jsme ještě zůstal sledovat s Davidem, Olinem a Lukášem důležité zápasy po nás hrajících Rewinu, Toky a SOŠky. Tento trojúhelník jsou našimi hlavními soupeři v boji o postup. Zápasy měli nervydrásající průběh, ale nakonec skončily přesně tak, jak jsme potřebovali.

Po tomto kole má Toka, SOŠ OOM i my stejný počet bodů a to 10. My a Toka máme však lepší vzájemný zápas se SOŠkou.

Jaký je teda klíč k postupu pro příští hrací víkend? Trocha kalkulací..
Našimi soupeři budou Červený Drak a Toka. Červeného Draka musíme bezpodmínečně porazit, abychom měli 13 bodů. Za předpokladu, že Toka porazí také Červeného Draka, bude mít rovněž 13. bodů. V posledním našem špíle s Tokou nám stačí remíza a postupujeme se 14 body, jelikož máme o mnoho lepší skore než Toka.

Druhá varianta je tato:
V případě, že porazíme Červený Drak a prohrajeme v druhém zápase s Tokou, jsme vehnání do rukou Slovanu a Mitry. Slovan a Mitra jsou totiž dalšími soupeři našeho rivala o postup SOŠky. Pokud SOŠka jeden, nebo druhý zápas prohraje, postupujeme. Máme lepší vzájemný zápas.

Bohužel los nám příliš nepřál a příští hrací víkend skupinu zahajujeme. Nemůžeme tedy nic brát na lehkou váhu a spoléhat se, že nám přápadná výhra Slovanu, nebo Mitry nad SOŠkou již s předstihem zajistí postup. Proto musíme jít do obou zápasů naplno..

Další a už poslední hrací víkend základních skupine je až za 14 dní a to 8. února!!

sraz ve 12:30
13:00 Carpe Diem vs. Červený Drak
(bez přestávky)
13:30 Carpe Diem vs. Toka Brno

Děkuji dnes všem za účast na tomto futsalovém odpoledni, byla radost s Vámi hrát..

středa 21. ledna 2009

Zklamání ze zrady vystřídalo nadšení z posily...

Brno Open dnešní nedělí načne svoji druhou polovinu zápasů základní části. Jaké jsou prognózy a okolnosti zápasů? Čtěte následující řádky..
Náš první zápas sehrajeme ve 14:30 proti, stejně jako my, třetitřídovému celku Kampa Brno. Už v minulých utkáních tým Kampa předvedl, že se nebude jednat o nějaký špatný béčkový tým. Ba naopak. Minulé kolo překvapivě ukrojila dva body favorizované SOŠ OOM, remízou 1:1.
Náš soupeř se nachází na předposledním 8. místě skupiny a proto jsme v souboji mírnými favority.
Pokud chceme pomýšlet na postup ze základní skupiny, výhra na těmito borci bude podmínkou. Martin H. v rozhovoru pro TV stanici CDN (Carpe Diem News) uvedl, že by z naší strany mohlo dojít k podcenění. Proto si prosím všeci vezměte tyto vážná slova k srdci a k zápasu přistupte jako k existenčnímu. Pokud v tomto utkání neuspějeme, tak prostě nepostupujeme..

Druhý zápas ve 15:30, ve kterém se představí Slovan "C" a my, byl do nedávné doby tím neočekávanějším, který měl být k vidění na Brno Open. Okolo zápasu se však v poslední době vyrojili nepříjemné okolnosti. Tou hlavní bych chtěl začít povídání. Vláďa Mrázek. Kontroverzní osoba brněnského futsalu. Již před samotným zahájením zimní ligy bylo dohodnuto, mezi Olinem a Vláďou, že za nás v tento víkend nastoupí. Především kvůli pomoci proti Slovanu. Vše směřovalo k tomu, že se tak i stane a všichni s tím samozřejmě počítali. Jaké ale bylo naše rozčarování, když nám Vláďa minulou sobotu sdělil, že o víkendu - v neděli - jde hrát za Slovan. Co to v celkovém kontextu znamená? Že prostě naši nabídku, nebo lépe řečeno úmluvu, nebo chcete li slib, prostě porušil, nebo na něj ze vteřiny na vteřinu zapoměl. Hodil nás prostě přes palubu! Zavolal mu manager Slovanu a on se na nás vysral jak na placatej kámen.. Ihned vysvětlím... V pravidlech je totiž jasně napsáno, že pokud hráč nastoupí v Brno Open 09 za jeden klub, za jiný už nastoupit nesmí. To znamená, že Vláďa může v Zimní lize pomoci již jen Slovanu. Ba co více, vypadá to, že i proti nám nastoupí. To je z mého pohledu vrvhol drzosti a nevychovanosti.. Veškeré omluvy jsou v tomto případě jen výsměchem.

Druhou zásadní ránou se pro nás stává absence Martina M.. Ten bohužel je nucen plnit si své služební povinnosti, proto ani on nezasáhne do dalo by se říci klíčového víkendu. Je to nehorázná smůla.
Musím jen ve skrytu duše doufat, že ostatní hráči dorazí. I když když to vezmu v tento den, co o kterém hráči vím, tak to bude zázrak, aby jsme se všichni sešli. Olin jede na hory si zlomit nohy, David má bolavé koleno, Ríša jede někam na rodinný výlet a stíhá to jen tak tak a Michal mě o své účasti sdělí info tradičně až v sobotu večer. Takže zatím nic není jisté..

Co je ale jisté a opravdu velmi velmi potěšující je to, že se scoutu Ríšovi podařilo na víkend sehnat posilu v plnohodnotné náhradě za Vláďu. Troufám si říci, že snad i lepšího plejera, než je Vladko, dezertujícího hráče Slovanu - Radima Kuglera ( čti Culiš ) Tento futsalový obr hraje klíčovou roli ve Slovanu již několik roků. Je to jak tvrdý obránce, tak i výborný zakončovatel, Jeho rána mnohdy vyráží soupeři dech. Do historie se u mne a Oldy však mimo krásné technické kousky zapsal svým neustálým kroucením hlavy po nevydařené akci. Teď si nedělám srandu, k Culišovi to už prostě patří, zápas bez jeho kroucení by byl jako třeba dekret bez pečeti, nebo pánev bez dna. Z jeho vyjádření lze usoudit, že se na víkend velice těší. A to já také, takže se máme na co těšit..

O Culišově angažování jsme s Olinem uvažovali již v neděli po zápasech, že by nebylo špatné ho na tento víkend zneužít. Ríša byl však rychlejší a tohoto brilantního futsálistu ulovil dříve, než mohlo dojít k nějakým jednáním. Tím chci říci, že příchod Culiše není jen tak náhodný, žádný výkřik do ticha. Tímto Ríšovi moc děkuji za jeho objetování se klubu. Projevilo se tvoje klubové cítění.. Mám radost.

Již dříve byl Culiš v hledáčku scoutů Carpe Diem Brno, poté však mediální povyk mírně utichl. To však neznamenalo, že by i náš zájem nějak utichl, naopak. Tímto tahem dávám Slovanu jasně najevo přetrvávající zájem o tuto hvězdu. Vyslovuji zde víru a přání, že Radim oblékne v budoucnu naše barvy nastálo..

Konečně se dostáváme k zápasu samotnému. Soupeř Slovan "C". Ze zhlédnutých zápasů Slovanu v zimní lize je patrné, že o žádné "Céčko", jak mají v názvu se rozhodně nejedná. Na turnaji mají velice kvalitní sestavu. Tím je i jasné, že se jedná o jednoho z nejtěžších soupeřů ve skupině. Tu naši vedou bez ztráty bodu, 4 zápasy - 4 výhry. Do souboje vstupujeme v roli trpaslíka proti obrovi. V tomto střetnutí můžeme jen a jen překvapit.. Bylo by však fantazií uhrát na Slovanu nějaké body. Věřím, že se všeci dokážeme na tento zápas hecnout a uhrajeme solidní výsledek. Takže, hrrrr na ně!!

Závěr: Co říci, vše už bylo psáno. Od tohoto hracího víkendu očekávám především zodpovědný výkon a zisk tří bodů na Kampou. Dobrý výsledek se Slovanem bude už jen případnou třešinkou..

pondělí 19. ledna 2009

Tabulka po druhém hracím víkendu

Zde jsou aktuální výsledky tohoto kola. Bez výraznějších překvapení. Snad jediné, co stojí za zmínku je remíza Kampy se SOŠ OOM. To by nám mohlo hrát do karet..

13:00 Rewin - Carpe Diem 1:1 (1:1)
13:30 Rewin - Mitra 0:0 (0:0)
14:00 Carpe Diem - Mitra 2:7 (1:2)
14:30 RST - Toka 0:2 (0:1)
15:00 RST - Slovan C 2:9 (2:2)
15:30 Toka - Slovan C 1:6 (0:2)
16:00 Kampa - Červený drak 3:7 (2:3)
16:30 Kampa - SOŠ OOM 1:1 (1:1)
17:00 Červený drak - SOŠ OOM 0:8 (0:5)

V tabulce stále držíme třetí postupové místo.

Tabulka skupiny D:

1. Slovan C 4 4 0 0 31:4 12
2. Mitra 4 3 1 0 23:6 10
3. Carpe Diem 4 2 1 1 13:9 7
4. SOŠ OOM 4 2 1 1 19:4 7
5. Toka 4 2 0 2 11:17 6
6. Rewin 4 1 2 1 7:12 5
7. Červený drak 4 1 0 3 7:21 3
8. Kampa 4 0 1 3 12:25 1
9. RST 4 0 0 4 3:28 0

Nenavázali jsme, provázek se přetrhl..

Poslední víkend se mi nebude lehce hodnotit. Mo je prognózy a přání zisku tří bodů z šesti možných nebyl naplněn, o to horší je, že jsme k tomu měli opravdu blízko.. Chybělo jen to pověstné štěstíčko..

V tuto neděli proti nám stanuli dva soupeři, kteří nás měli dle papírových předpokladů vysoce předčit. Rewin Brno a Mitra. Nestalo se tak, ba naopak málem došlo k dalšímu překvapení, stejně jako minulý víkend.. Bohužel pouze málem..
Sešli jsme se ve stejné sestavě, jako minulý týden. Jedinou změnou byla na poslední chvíli spíchnutá absence naší hrotové hvězdy Davida. Jeho nateklé koleno mu nedovolilo do zápasů zasáhnout.

Zahajovali jsme naši skupinu ve 13:00 zápasem proti prvotřídovému Rewin Brno. Od počátku zápasu jsme byli tomuto uplakánkovi vyrovnaným soupeřem, pod tlak jsme se dostávali pouze tím, že jejich brankář doplňoval hráče v útočných akcích, takže vlastně hráli v pěti v poli na úkor nebezpečí inkasování do prázdné brány.. To se nám však realizovat nepodařilo, bohužel. Nemyslím, že by sme měli málo příležitostí, spíše chyběla odvaha, či nápad... A hlavně rychlost. Nevím kolikáté je již toto utkání, kdy jsme opět inkasovali jako první, snad desáté z dvanácti. Jak již bylo zmíněno, Štěstěna si s náma krutě zažertovala. Štěstěna převtělená v hlavního rozhodčího. Při naší útočné akci se nám podařilo vybojovat roh. Rozhodčí ukazuje na rohový praporek a tak ho spěchám rozehrát, míč však stále drží hostující brankář. Čekám na jeho odevzdání ve vidině rychlého rozehrání. I Olda měl stejnou myšlenku a tak se z vlastní poloviny rozběhl, aby se pokusil po mém pozdějším rozehrání vsítit. Já stále stojíc u rohu, Olda nabíhal a v tom se to stalo.. Šokující rozhodnutí rozhodčího! Náhle z ničeho nic, bez jakéhokoliv upozornění, ukázal na rozehrání odkopu. My naprosto rozhození - já jsem byl připomínám u rohového praporku, Olda u brány - jsme se samozřejmě nedokázali včas vrátit, a bezbranná obrana, která čelila čtyřhlavému útoku už mohla jen pramálo dělat. Inkasovali jsme a prohrávali 0:1. I přes důrazné námitky u rozhodčího se nám nepodařilo nic vyhandrkovat. Tento gól byl neregulérní a je ostudou pro rozhodčí.. Naše houževnatost a touha po úspěchu nás však nenechala dlouho truchlit. K situaci v zápase jsme se postavili čelem a obratem Ríša po krásné individuální akci vystřelil nechytatelnou jedovku k tyči. Ríša je opravdový míčový mág, z obránců si udělal kužely, při průniku nezapomněl ani na diváky - míč si posunul ramínkem - a nato skóroval. Bombastický fotbalový okamžik a vyrovnání na 1:1. Takto skončil i poločas. Musím tu říci však jednu, nebo spíš více skutečností, ze kterých je mi teskno. Náš výkon v první půli nebyl kdovíjaký. Chyběl pohyb, chyběl nápad. Hráli jsme jako ponocní a s klidem by se výkon dal přirovnat s výkonem z předešlého týdne proti RST. Tam však proti nám stál soupeř nesoupeř a stačilo to, dnes to však nestačilo a každý by si měl sáhnout do svědomí a zeptat se sám sebe.. Předvedl jsme dnes kvalitní výkon? Mám na víc? Jasně že máme! Všeci co sme tam byli !
Druhý poločas začal ve stejném, duchu jako ten první. Nedařilo se nám nic vymýšlet, byli jsme bezzubí.. Stejně na tom byl díkybohu i soupeře a tak utkání skončilo výsledkem 1:1.

Postřehy z utkání..
Za remízu vděčíme Martinovi H., který podal fantastický výkon a snad jen on jediný nezůstal svému slavnému jménu nic dlužen. Mnohokrát nás podržel. Dosti kvalitní byla i obrana, jeden gól je toho výsledkem. Zodpovědné vracení neslo ovoce. Dále zápas ovlivnil výrok klíčový výrok rozhodčího. Nepochopitelné. Kdyby nebylo této smutné chvíle, jistě by se nám podařilo zvítězit. Branka Rewinu vlastně byla darována. Je mi z toho smutno i zle zárověň. Co se týče naší útočné síly, tak to bylo velké zklamání. Chyběl jakýkoliv plynulý přechod přes střední pásmo hřiště. Brankáře jsme zaměstnali o mnoho méně, než bylo v mých plánech..
Tak strašně ubrečenej tým jsem ještě neviděl, bylo to opravdu trapné. Každý náš obraný zákrok, nebo autové vhazování bylo okomentováno k rozhodčímu.. Připadal jsme si jako v mateřské školce, když chlapci vezmou hračku. Taky se hned rozkřičí a rozbrečí.. Tak přesně toto je styl hry Rewinu. Měli by se hošani stydět..

Závěrem chci říci, že i přes to, že jsme nezískali plný počet bodů, můžeme být s jedním bodem spokojeni, i tento může hrát v konečné tabulce rozhodující roli..

Zápas číslo dvě nás čekal po jedno zápasové pauze. Čekala nás našláplá Mitra. Utkání bylo zahájeno a my již z prvních okamžiků na hřišti naznali pocit, že Mitra je hratelný soupeř. Na lavičce se dokonce objevil i majitel klubu Mitra - šejk pan Mitrenga. Opět se ale stalo to, co se pomalu stalo tradicí. Jako první jsme inkasovali. Naše hra se však s utkáním předešlým jen těžce srovnávala. Dalo by se říci, že čím těžší soupeř, tím i roste náš výkon. Začali jsme makat a občas jsem pocítil i tu nabytou atmosféru minulého víkendu, kdy jsme poráželi SOŠku. Každý chtěl být všude a lítalo se bojovalo. Táhli jsme za lano vítězství, bohužel se nám však nakonec přetrhlo.. I přes kvalitní výkon a neustálé obléhání branky Mitry jsme bohužel opět inkasovali. Již podruhé. Výsledek 0:2 však ještě zdaleka nebyl ztracený. Po jednom z rychlých úprků se nám podařilo, jmenovitě Lukinovi, Oldovi a mě, dostat do přečíslení tři na dva a ukázkově Lukáš zavěsil. Kontaktní branka byla na světě. To nás ještě více nabudilo. Konečně jsme skórovali. Takto skončil i poločas, 1:2 pro soupeře. Nutno podotknout, že nás v první půli opět držel výborný Martin H. a obrané zákroky Borisa často připomínaly Jaapa Stama za dob největší slávy.
Začátek druhé půle se nám katastrofálně vymknul z rukou. Dva rychlé góly vlastně rozhodli utkání. Náhle jsme prohrávali 1:4 a vidina zisku bodu se začala ztrácet v mlze. Malý záblesk ještě vykouzli opět Ríša, který po Lukinově nahrávce korunoval svoje střelecké odpoledne. V tu chvíli mě blesklo hlavou, že by mohla být ještě malá, malinká jiskřička naděje. Mýlil jsme se, náš výkon z první části byl tatam a tentokrát lehce prostupná a odevzdaná obrana ještě do konce zápasu inkasovala třikrát. Konečný výsledek 2:7 se zdá být velmi krutý a krutý také je. Vyrovnanost soupeřů tento výsledek opravdu nereflektuje. Jen se prostě vypustil konec zápasu, kdy už bylo jasné, jak zápas dopadne..

Co z tohoto víkendu plyne za poučení?
Nikdy nechodit chlastat v předvečer zápasů. Olinovi, Lukášovi a mě se to tentokrát nepodařilo a na hřišti to bylo citelně znát..

Program příštího víkendu - neděle 25.1.

sraz ve 14:00
14:30 Carpe Diem vs. Kampa (3.tř.)
zápas volno
15:30 Carpe Diem vs. Slovan "C"

Ze zápasu se omluvil prozatím jen Martin M. - služební povinnosti. Tentokrát nebudu na diskuzi dávat příspěvek o tom, kdo půjde, ale takzvaný omluvenkový list. Počítám s tím, že všichni, kdo byli tento víkend půjdou i ten další. Pokud byste z jakéhokoliv důvodu nemohli, napište to na diskuzi - omluvenky.. Díky

Info o soupeřích a o jiných pikantnostech - třeba Vláďové "malé zradě"- se dočtete v článku během tohoto týdne..

Naprostý a totální závěr..
Dobrý výkon z minulého kola se nám bohužel nepodařilo potvrdit, ale jak jsme již psal, i zisk jednoho bodu může mít někdy cenu zlata. Proto nezoufejte, tabulka zatím vypadá dobře a myslím, že pokud příště porazíme Kampu, což je pokud chceme být dále ve hře povinnost, a uděláme výsledek (neříkám přímo výhru) i se Slovanem, je stále postup v našich rukách.

Na konec budu citovat jednoho známého chorvatského kouče.. Zimaja Kopica mě včera řekl " kdyby mě někdo tvrdil, že po čtyřech zápasech budete mít 7 bodů, budu si myslet že je blázen a já sám skočím do motoru letadla" Čest jeho památce.. Vzpomínáme..

středa 14. ledna 2009

Potvrdíme úspěch z prvního víkendu?

Tuto neděli se opět sejdeme k odehrání dalších dvou důležitých zápasů letošní Zimní Ligy. Naše tabulka, kterou jste si mohli prohlédnout v minulém příspěvku, nezaznamenala výraznějších překvapení, krom nás, favorité skupiny plní předpoklady, stejně tak outsideři..

Tuto neděli se střetneme s dvěma silnými soupeři. Jako první se nám do cesty postaví celek první třídy - REWIN Brno a to v zahajovacím zápase naší skupiny D ve 13:00. Poté máme opět zápas volno. Ve 14:00 bude následovat náš druhý zápas, soupeřem se nám stane mužstvo okresního přeboru - MITRA.

Sraz je opět 30 minut před zápasem v 12:30.

Prosím všechny, kdo půjdou, ať se napíší na diskuzi.. Děkuji

pondělí 12. ledna 2009

Průběžná tabulka skupiny D

Skupina D1.hrací den - neděle 11.1.2009 (rozh. Hrbáček, Marek J., Hřebíček):
13:00 Kampa - Toka 5:7 (3:4)
13:30 Kampa - Mitra 3:10 (1:5)
14:00 Toka - Mitra 1:6 (0:4)
14:30 Rewin - Červený drak 5:0 (1:0)
15:00 Rewin - Slovan C 1:11 (1:6)
15:30 Červený drak - Slovan C 0:5 (0:2)
16:00 RST - Carpe Diem 0:8 (0:2)
16:30 RST - SOŠ OOM 1:9 (0:5)
17:00 Carpe Diem - SOŠ OOM 2:1 (1:1)

Tabulka skupiny D:

1. Slovan C 2 2 0 0 16:1 6
2. Mitra 2 2 0 0 16:4 6
3. Carpe Diem 2 2 0 0 10:1 6
4. SOŠ OOM 2 1 0 1 10:3 3
5. Toka 2 1 0 1 8:11 3
6. Rewin 2 1 0 1 6:11 3
7. Kampa 2 0 0 2 8:17 0
8. Červený drak 2 0 0 2 0:10 0
9. RST 2 0 0 2 1:17 0

neděle 11. ledna 2009

Ten dělá to a ten zas tohle a všichni dohromady uděláme moc!!

Dlouho očekávaný start Zimní Ligy - Brno Open se dnešním dnem stal pro náš tým skutečností..
Byla tomu svědkem nafukovací hala na Okruhu a všichni přítomní, kteří neváhali dojít..

Nečekaně téměř celá nynější sestava se dostavila na první víkend tohoto zimního turnaje. Jmenovitě Martin H., Boris, David, Lukáš, Martin M., Ríša, Michal, Olin a já Pája. To znamenalo, že nás bylo osm do pole, nevídaný výsledek. Je velká škoda, že jsem zapomněl vzít foťák, jelikož v takto masivním počtu se sejdeme jednou, maximálně dvakrát za sezonu. Jediný, kdo neokusil start v Zimní Ligy byl dlouhodobě zraněný Luboš, který laboruje s utrženým rotátorem.

Náš první soupeř měl být malina, třetitřídový celek s nevalnou bilancí, RST. Náš hrot David se s mnohými ze soupeřů znal a proto nebylo těžké o soupeři zjistit pár podpultových informací, zda mají nějaké posily, či nikoliv. A odpověď byla nikoliv. V tu chvíli z nás spadla i ta poslední kapka stresu a v pevné víře ve vítězství jsme se mohli pustit vstříc brankostroj, který později následoval. Utkání se začalo v klidném a pomalém tempu. Soupeře jsme přehrávali, ale stále se nám nedařilo se výrazněji střelecky prosadit. Nikdo neběhal a všichni mysleli, že ta mičuda se do brány dostane nakonec sama. Velká chyba. Tým RST nakonec povolil otěže zápasu a konečně inkasoval z kopačky Michala. Hladoví po gólech se dále postupně trefovali Martin M. 3krát, Boris, Olin, Pája a Michal přidal ještě jeden výstavní gól. Konečné skóre 8:0 potvrzuje suverenitu na hřišti, ovšem nikoliv výkon. Výkon týmu byl z mého pohledu slabý. Při plném nasazení by vstřelené branky do sítě soupeře klidně mohli lízat číslo třeba 15. No nic, pár pěkných akcí jsme však předvedli a klidný zápas a zisk povinných tří bodů byl na světě. V duchu mě proběhla myšlenka, že pokud takovýto výkon předvedeme i s druhým soupeřem - okresním SOŠ OOM, je šance na úspěch pramalá.

Po tomto utkání následoval zápas mezi RST a SOŠ OOM, který nás velmi zajímal, chtěli jsme okouknout našeho příštího rivala. Z týmu SOŠ OOM šel ještě před utkání strach a to především díky vysokému postavení v tabulce okresního přeboru, proto byl v tomto víkendovém trojboji jasným favoritem, vždyť přece hráli proti dvěma třetitřídovým mančaftům.. Podle očekávání neměla SOŠka v utkání s RST větší problémy a vyhráli podobně jako my velkým rozdílem, nevím kolik přesně, ale myslím, že tak 9:1, nebo 10. Nevím jestli to pro nás byla výhoda mít jeden zápas volno, na jednu stranu jsme mohli využít mírné unavenosti SOŠky, na druhou byli rozjetí a my ztuhlí ze sezení na lavičce. Člověk si asi nevybere..

Zápas začal. To ještě nikdo však netušil, jaké drama bude utkání provázet. Tým Carpe Diem se vybičuje k jednomu ze svých vrcholných výkonů. Do utkání jsme vstoupili dosti smolně, po handrkování se se soupeřem před bránou jsme nešťastně inkasovali hned v úvodu. Velice si vážím toho, že jsme neupadli do letargie a dokázali se otřepat. Takto hraje opravdu dobrý a psychicky silný tým. Naše obrana se od této chvíly stala takřka neprostupná. Všichni se snažili, seč jim síly stačili. Objetavé vracení se s hráčem se náhle stalo samozřejmostí a já viděl na tvářích spoluhráčů opravdové úsilí a týmový duch, který si razí cestu vpřed přes všechny překážky. Naše hra se oproti prvnímu utkání zlepšila o 120procent a já se náhle koupal ve vaně plné euforie. Myslím, že se nechal strhnout celý tým, byla to nádhera. Dlouhodobé úsilí konečně přineslo kýžené ovoce. Prosadil se Lukáš a skóroval, konečně se nám podařilo vyrovnat. Třikrát sláva! Náš tým by se v tu chvíli s klidem mohl přirovnat k Pendolínu, který se bez ostychu řítí 120ti kilometrovou rychlostí a bez mrknutí oka pod nelítostnými koly drtí spícího bezdomovce, jenž nešťastně usnul opit na kolejích..

Tak velký tlak, jaký jsme vyprodukovali, by se mohl jen vysmát mým v porovnání bezvýznamným tlakům ve střevech, které mívám po třech krajáčích fazolové polévky. Co vám budu povídat, akce jako z fotbalové učebnice zakončená dnes kupodivu nad očekávání dobrým Olinem jen dokonal tu zkázu, která stihla nemohoucí favorizovaný celek SOŠ OOM. Otočili jsme výsledek proti okresnímu celku, toho si nesmírně vážím. Výsledek 2:1 pro nás jsme udrželi až do konce střetnutí. Poté vypukla nevýslovná radost, první víkend - 6 bodů. Nečekané, nevídané!

Dnes bych nerad vystrčil nad ostatní jednotlivé hráče týmu. V druhém zápase to byl především tým , kdo zvítězil. Můžeme si všichni jen poblahopřát a já tak nyní činím. Všichni jste vydali ze sebe maximum a já Vám za to děkuji. Tyto zápasy mě činí hrozně šťastným, protože stejně jako Štěpánek v Básníkách, tak si i já občas říkám.. " tito lidé dnes mohli klidně sedět doma a oni tu blbnou proto, že se dva blázni rozhodli založit futsalovej klub".. Určitě tu scénu znáte..
Takže všem moc moc moc děkuju, všichni jste nadsamci !!
PS:
Tak teď jsem zjistil hodně dobrou věcičku, víte koho jsme porazili??? Vítěze minulého ročníku, panečku!! SOŠ OOM loni vyhrál Zimní Ligu - Brno Open 2008!!

úterý 6. ledna 2009

Zimní Liga klepe na dveře..

Už tento víkend se rozběhnou první zápasy zimní ligy - BRNO OPEN 2009! A já si dovoluji vyjádřit přesvědčení, že budeme velkou ozdobou první hrací neděle. Po nad očekávání úspěšném turnaji Foremo Cup nás tedy čeká další výzva, tentokrát ne jednovíkendová, nýbrž dlouhodobá..

S Oldou jsem se o víkendu bavil, koho že to budeme mít první zápas, s km budeme zahajovat.. A já ho nevědomně mystifikoval. Náš soupeř nebude Kampa Brno, ale opravdu tým RST, který se drží dna jak hovno kalhot v 3.F tříde. Jen tak pro zajímavost.. deset zápasů, deset proher, skóre 14:82, což ve zkratce znamená, že průměrně za zápas dají 1 branku, když se zadaří tak dvě a naopak jich téměř vždy přes osm inkasují. No papírově to vypadá celkem jasně, ale varuji před podceněním. My jsme na Foremu také byli pasování do role outsidera a jak sme zaváleli.. Já však pevně věřím, že tohle budou jasné tři body!

Náš druhý soupeř je ovšem jiný soudek medu. Je to tým SOŠ OOM. Hrají okresní přebor a vedou si nebývale dobře. Druhé místo s dvanácti výhrami a jen třmi prohramy mluví samo za sebe. Doufám, že se v zápase ztopoříme k nevídanému výkonu a podaří se nám uhrát slušný výsledek. No nebudu předbíhat..

Náš první zápas s RST hrajeme "až" v 16:00!! DDále máme jeden zápas pauzu, kterou vyplní match mezi RST a našimi dalšími soupeři SOŠ OOM, takže je budeme moci zkouknout. V 17:00 bude zahájen boj našeho druhého zápasu - SOŠ OOM.

Sraz pro tuto neděli bude v 15:30 přímo na hřišti - OKRUH , Rybnická.

Zajímavosti..
V naší skupině se v neděli představí i náš rival nejrivalovatější Slovan Brno "C". Oba zápasy budou hrát po sobě a to přímo v časovém pásmu před námi, od 15:00 do 16:00. Kdo by měl zájem se jít kounout, je zván, já tam možná budu..
Dále bych vypíchl jeden zajímavý zápas a to nedělní od 10:00. Střetnou se v něm dva soupeři, které důvěrně známe. Antabus versus BB Press. Myslím, že se bude jedna o zajímavou bitvu..

NOVINKA!
Právě jsme zjistil, že nám změnili da soupeře ve skupině! Z naší skupiny vypadl tým KOBYLÁČ Brno - z kuloárů se proslýchalo že by se mohlo jenat o krajské Tornádo. Druhým soupeřem, vlastně už nesoupeřem nebudou Saňaři Sokolnice - 10.místo v 2.B třídě.

Novými přírustky se staly REWIN Brno - 6.místo v 1.B a TOKA Brno - 10.místo v 1.A třídě.
Tak nevím, jestli to je krok vpřed nebo vzad. Uvidíme.. Každopádně do plánu tohoto víkendu to nijak nezasahuje..

Poslední a asi nejvíce důležitou věc jsme nechal nakonec.. Zde uveřejňuji rozpis našich zápasů. Každej si ho prosím prohlédněte a Ti nejneschopnější dojít v čas, nebo vůbec si ho prosím i vytiskněte a vyvěste na viditelné místo!!!

pondělí 5. ledna 2009

Callvera opět nabil ostrými..

Michal "Callvera" Koláček, náš jediný střelec nedělního klání opět všem posměváčkům utřel nudli z nosa.. Svoji k dokonalosti vybroušenou kličkou, stejně jako v sobotu, šokoval veškeré osazenstvo na natřískaných tribunách a v přeplněných přilehlých uličkách.. Po této nádheře následovala parádní nechytatelná rána přímo k tyči. Srdce mi málem vyskočilo z hrudníku, jak počalo radostí plesat..

Ale vše popořadě..
Do nedělního příchodu na kolbiště nikdo z nás CarpeDiemáků nevěděl, jaký že nás to čeká soupeř v nedělní čtvrtfinálové skupině, do které jsme předchozího dne postoupili.. Složení čtvrtfinálových skupin se mělo dle předpokladů skládat především z klubů divizních a Krajských, a tak se i stalo. Můj úsudek byl správný, čekala nás nelítostná bitva s nabušeným domácím celkem DFC Brno a špičkovým divizním celkem Květnice Tišnov. Přesně s těmito soupeři jsem tak nějak dopředu v duchu počítal, netušil jsme však jak moc později dopadne kosa na kámen..

První zápas jsme vyfasovali domácí DFC, který jistě pomýšlel ve vlastním turnaji na mety nejvyšší. Bohužel, musím uznat, že jsme mu cestu k vítězství v tomto zápase značně usnadnili. Od začátku jsme byli pod ohromným tlakem. Tlak bych přirovnal k tomu, jak by se mohla cítit do mrtě převařená zelenina v dvacetihodinové vroucí lázni nově koupeného papiňáku. Ano, to byl obraz zápasu...bohužel. Pod neutuchajícím tlakem jsme začali vytvářet naprosto nevynucené chyby, které vedli v brankové hody. Nebudu dále popisovat tento zápas, jelikož nevidím přes slzy na obrazovku.. Na dostřel soupeřovy brány jsme se dostali jen sporadicky. Jednu takovou to nabídku ke skórování využil bezezbytku Michal a v průběhu zápasu snížil. (popsáno nahoře) Konečný výsledek 1:5 přesně vystihuje hru v celém zápase a to můžeme být ještě za tento výsledek rádi. Nechci tu říci, že bysme byli nějak špatní, nebo dokonce podprůměrní, to né! Jen jsme na soupeře prostě neměli.. Byl o třídu rychlejší, běhavější, energičtější, prostě lepší..
Po prvním špíle klesly naše šance na postup asi stejně, jako je šance že svetr vypraný v Pervollu splstnatí.. Takže nulová. :-/
Druhý zápas měl být papírově ještě těžší, než prvně zmíněný. Květnice Tišnov totiž okupuje třetí místo v divizi. Zápas začal. Prvních pět minut jsme hráli s Květnicí vyrovnanou partii, tedy alespoň, co se týče gólů, stačili jsme vždy celkem rychle zformovat obranu a zabránit nejhoršímu. Jedna mrška však stejně nakonec proklouzla a opět jsme byli v nevýhodné pozici ztrácejícího celku. Naše nebývale pevná obrana skákala jako pes přes oves a náš brankář lapal jako bůh. Díky tomu jsme dlouho, dlouho drželi stav 0:1 v náš neprospěch, až sme se z toho na hřišti posrali.. A k tomuto aktu jsem zavelel já, když jsme rozehrál zbrkle a nepromyšleně standartní situaci. Špatná rozehrávka byla okamžitě potrestána na druhé straně brejkovou brankou. Od té doby jsme se vezli a modlili se za konec zápasu. Akce střídala akci, a my jsme prostě nesíhali pokrývat soupeřovy hráče. Skóre nakonec utnul rozhodčí na číslicích 0:5. Konec, jedeme domů..
Tento výtah ze zápasu se někomu může jevit jako přespříliš přísný, ano je to tak. Je moc přísný a vyzdvihl jen ty špatné věci, proto se teď budu soustředit na věci milé..
Je radostné vidět, že jsme jako jediný celek ze třetích tříd dokázali postoupit do čtvrtfinálové nedělní skupiny. Nutno podotknout že naprosto zaslouženě! Nejsem si jist, ale myslím, že byste zde hledali marně i nějaký klub z třídy druhé. Takže v tomto ohledu na sebe můžeme být jen a jen pyšní. Myslím, že jsme na turnaji rozhodně ostudu neudělili a troufnu si říci, že naše renomé kvalitního celku opět o krůček povyrostl. Je jasné, že s celky z divize, se kterými jsme se střetli, se nemůžeme zatím příliš rovnat, ale co není teď může být za rok, za dva...
Nejlepšími klubovými střelci turnaje se stali Martin M. a Michal se čtyřmi brankami. Nejlepší klubový brankář se stal s mnohabodovým předstihem Martin H. Michal se ihned po turnaji nechal slyšet, jak krásně se mu s Martinem M. hrálo a že někdy v budoucnu by s tímto levonohým bohatýrem rád utvořil pár. Kde a jaký zůstalo všem zatajeno..
Co se týče předvedeného výkonu, každý asi ví, jak zahrál. Věřím, že všichni na turnaji ze sebe dali maximum a všem také děkuji za jejich výkony. Mě osobně velmi mile překvapil na turnaji Michal a Ríša. Tím nechci ochudit ostatní o nějaké zásluhy, všichni hráli výborně!

sobota 3. ledna 2009

Sedm statečných + jeden navíc

Střelnice jako na divokém západě, přesně tak to dnes vypadalo na halovém novoročním turnaji Foremo Cup v základní skupině C. Mohl se o tom přesvědčit každý, kdo neváhal vstanout od televize a dorazit do haly TJ TESLA na Lesné.

Všem nevěřícím Tomášům nás sedm (osm) statečných jsme zavřeli ústa jednoduchou kvalitní hrou, kterou jsme si již po druhém zápase zajistili pohodlný, leč naprosto zasloužený postup do další nedělní fáze.
Dle Olina byli skupiny losovány tzv. košově. První tým uvedený v propozicích turnaje byl pasován do role favorita skupiny. V naší skupině to byl celek BB Press "A". Jako druhý byl zapsán celek Beverly Kaplice, třetí jsme byli my, Carpe Diem a jako outsider skupiny měl být a později i byl celek Tropa de Elite.
Tím chci nastínit fakt, že celek třetí třídy, kterým jsme, nikdo jistě nemohl považovat za nějak nebezpečný z hlediska aspirantů na postup ze skupiny. Všem jsme však vytřeli zrak.. A jak?

Los skupiny k nám byl velmi milostiv, jelikož jsme na rozehrání dostali v první špíle neznámý klub Tropa de Elite. Tento zápas mohl už mnohé napovědět. Po urputném začátku, kdy z tlam obou týmu vycházela pouze výhružná pára, jsme se začali rozkoukávat a to se nemělo dít.. Tedy pro nás jo, pro soupeře ne. Oťukávání se soupeřem se změnilo ve zběsilou jízdu Brno - Praha a nazpět. Pak dirigent Lukáš vzal do své pravé ruky taktovku a pár kouzelnickými tahy nastartoval bleskové nohy napolo uzdraveného Michala, který si je snad musel půjčit od Bruce Leeho.. Taková akce to byla. Prostě co Vám budu vykládat, pohádka od Boženy Němcové je slabej vodvar. Vodili sme si soupeře jako důchodkyně svoje psíky a skóre naskákalo do obludných rozměrů. Za zmínku stojí, krom všech těch nádherných gólů, i moje bodlíčko, které skončilo na spojnici břevna a tyče. Od soupeřů (Kaplice) jsem po zápase potajmu vyslechl, že během zápasu musel manager Tropy volat ušní pohotovost, aby v pauze prohlédl zdecimovaného brankáře, jestli má v pořádku bubínky. Taková to byla ďaha.. O góly do sítě Tropy se postarali snad všichni hráči mužstva. Nevím kolik kdo přesně.. Konečný výsledek 8:2, nás katapultoval do role černého koně skupiny, všiml jsme si, jak jednomu borcovi z BB Pressu po shlédnutí našeho špílu naskákali pupínky.. a to nekecám.. Parádní výkon!
Druhý zápas už měl rozřešit mnohem více tajenku postupových míst. Našlápnuto jsme měli skvěle. BB Press "A", obávaný soupeř, celek držící se na špici 1. třídy, který si dlouhodobě drží dobrý standart a tak není divu, že jsme před zápase chytl ohromný třas. Utkání bylo zahájeno, ihned v úvodu se podařilo něco, na co se bude ještě hodně dlouho vzpomínat. Akce, která na veřejnosti nemá obdoby a zřejmě ani nikdy mít nebude. Účastnilo se jí více hráčů, nechci někomu ubírat zásluhy, já si pamatuju, že u toho byl Lukin a Olin, jestli ještě někdo více a nezmínil sem ho, omlouvám se. Klička, nahrávka, nahrávka, klička, umytí, nahrávka , góóól! Nádhera. BB Press jsme tímto beskovým gólem uvrhli do velkého útlumu. Na povrch haly panovalo opět jen jedno mužstvo. Rozdíl dvou tříd... a kde? Všiml si toho vůbec někdo? Shořeli jak papírový čerti.. Lítali jsme po place jako namydlení tučňáci, obětavost hráčů nebrala konce. Standardní situace, kterou Vám zde popíšu, byla jen potvrzením toho, v jaké pohodě náš tým hrál.. Před zápase na tribuně nám Lukin sdělil rozehrání, které by sme mohli v nějakém špílu aplikovat na soupeře.. A ve stejném znění, jaké nám vysvětlil na tribuně, bylo provedeno i v praxi. Nádhera, Michal stál u levé tyče, měl za úkol se při rozehrání přesunout k tyči pravé a tím zmást soupeře a navázat na sebe hráče. Lukáš se stal falešným rozehrávačem, bylo domluveno, že míč přeskočí a poběží k tyči, od které se odpoutal Michal. A na mne bylo správné načasování přihrávky na Lukáše, který měl nestíhající obranu pokořit do prázdné brány. Přesně na chlup se nám to povedlo. Michal zmátl protihráče svým přeběhnutím, Lukáš zmátl protihráče svým přeskočením míče a zběsilým úprkem vstříc levá tyč a já vše zakončil nezištnou přihrávkou Lukášovi, který doklepl do zívající klece. Skvostná podívaná. Opět jsme roztančili svůj balet a za nedlouho se skóre blížilo výsledku z minulého zápasu. Je nutno zmínit Martinovu krásnou střelu z voleje. Míč se odrazil do výšky asi 5ti metrů a pomalu se snášel k zemi. Martin, kterému již dlouho telky sliny v dychtivosti po krásném gólu, se konečně dočkal. Než míč usedl na jeho ostro střeleckou kopačku se stihl jít ještě zeptat gološe, kam že to chce, a poté nechytatelnou ranou po víko rozvlnil síť. Radost nebrala konce, brankář po této potupě zůstal v kleci ležet jako zmrzlý jelen, nemoha vstáti. Stud mu to nedovoloval.. Co říci na závěr, z BB Pressu jsme udělali maňásky a jasným´vítězstvím 6:2 je poslali domů, favorit skupiny balil kufry už po druhém špíle (první prohrál s Kaplicema).. A mě hřálo neskonale u srdce, že médii a vlastně všemi podceňovaný klub Carpe Diem se zapsal konečně zlatým písmem do análů Forema.. Dokázali jsme si, že máme i na celek z 1.třídy.. Supa!
Již s klidem, se zajištěným postupem, jsme nastoupili k třetímu zápasu, který už vlastně nic neřešil, jen pořadí ve skupině. Beverly Kaplice stanul v plné polní a vytáhl na Turka. Vtrhli na nás jako nenažraní tygři a my vstup do zápasu bohužel zaspali.. Po nastřelení soupeře u vlastní brány se míč jaksi dostal za záda Martina a bylo zle. Presing, do kterého nás Kaplice uvrhli byl v mnoha případech nad naše síly. Výborné napadání a souhra hochů nebývalých kvalit, dal častokrát, někdy až moc, vyniknout našemu brankáři. A jak už to tak bývá, každá hráz občas dostane nějakou tu trhlinu, tak i naše obrana nevydržela neustálý tlak a soupeři jsme věnovali druhou branku.. Obraz hry se nám podařilo celkem vyrovnat a občas jsme se vymanili z tlaku a nebezpečně zasmrděli u brány Kaplic. Příkladem toho byl i samostatný nájezd za stavu 0:1, který zahodil Lukin. Myslím, že kdyby se nám povedlo vyrovnat záhy po obdržené brance, určitě by se hrálo jinak.. No teď už je to jedno.. Jak sem naznačil, obraz hry se vyrovnal a tento fakt se projevil i ve skóre, na obou stranách padlo ještě po dvou brankách. Takže konečný výsledek 2:4 přesně reflektoval celý zápas špatný start a následná vyrovnanost soupeřů..
Zhodnocení sedmi (osmi) statečných..
Pája alias Chris - dnes jsem si připadal jako těžkotonážní lasička. Pod tričkem mě neustále obtěžoval třepotající se ovar opět nabraný přes vánoce a to mě dosti brzdilo ve výkonu. Svůj čich na góly jsem však nezapřel a opět dokázal, že moje pravačka, ve které uchovávám už delší čas kladivo, je navýsost nebezpečná.. Dvě branky jsou toho důkazem.

Lukin alias Chico - tahoun mužstva, kličkař mužstva, tzv. hvězda mužstva. Ve výsledcích zápasů se dnes objevilo jeho jméno pouze jedenkrát, zato však předvedl poctivý dříčský výkon, který dal vyniknout ostatním střelcům mužstva. Hrál výborně, skvostně, brilantně... jen trochu míň kliček, jo?
Boris alias Lee- dnes častokrát jistota v obraně, jen občas mírně zaváhal a to především v přenesení hry na spoluhráče. Do sítě soupeře se jako jediný netrefil, to však defenzivní obránce jeho kvalit nemá ani v popisu práce a tak předvedený výkon odpovídá všem dostupným normám. Byl to dnes takový jezevec, který vystrčí hlavu z nory vždy, když je to potřeba a v ten pravý čas.. Skvěle!

Ríša alias Harry Luck - nová akvizice předvedla nevídaný výkon. Tři branky, plno obětavých zákroků. Svoji roli nové tváře a tudíž i očekávání předvedeného výkonu splnil na výbornou a to troufám si říci i na 130 procent. Kdybych měl klobouk, smeknu..

Olin alias Vin - předvedl opět dobrý profesorský výkon. Jeho reputaci dobrého hráče však devastuje jeho prudší povaha. Každopádně ať se dobereme k nějakému výsledku, dnes po hřišti létal jako gazela po širých pláních. Rozdával přihrávky, tři branky vsítil, prostě tradičně dobrý výkon.. Musíme jen doufat, že mu to vše nestoupne do hlavy..

Martin M. alias Bernardo - původně jsem si myslel, že vím, jak dobrého útočníka do klubu beru, dnes mě však Martin naprosto vyvedl z omylu a moji tvář doteď zdobí ruměnec, jak se stydím za to, že jsem v duchu mohl vůbec pomyslet na to, že je to hráč "pouze" národní extratřídy. Dnes poučen tu stojím a všem do světa volám, že Martin Mrázek je hráč extratřídy světové! Dnešní příděl branej se zastavil na čísle čtyři a to jen proto, že jsme mu na lavičce špitl do ucha, že by to už asi stačilo, aby se ostatní necítili zahanbeni.. Je nutno něco dodávat?

Martin H. alias Britt - pro Tebe tento turnaj hrajeme. A troufnu si říci, že můžeš být spokojen. Velkou měrou si se zasloužil o to, že turnaj poctíme svojí návštěvou i zítra v neděli. Martin je velice obětavý brankář, který neuhne z žádného souboje. Mnoho krát nás nás zachránil ve chvíli, kdy už to ani nikdo nedoufal. Patří ti absolutorium. Pravá opora klubu..

Michal alias Callvera - ano, ano Calvera. Proč? Protože původně na turnaji měl být pouze jako divák, nestalo se tak a já jsme tomu neskonale rád. V nejbližší době bude muset jít na úřad, aby si nechal změnit jméno, protože nejvíce by mu slušelo, dle jeho brazilských fines, Michaldo!
Dnes vytřepal z rukávu tři bombastické góly a tím dal jasně najevo, kdo se popere na jaře o korunu střelců 3.brněnské soutěže. Dále nevyloučil účast i na Zimní Lize, takže fandové a fanynky, Michal je zpátky!

Co říci závěrem?
Musím všem poděkovat za jejich dnešní výkony, připravili jste nejen mě opravdu milé překvapení v podobě postupu. To, co se stane zítra v rukou božích, avšak musíme mít na paměti, že jakýkoliv další úspěch by byl už jen třešinkou na dortu.. Svůj úkol a cíl jsme bezezbytku splnili a můžeme být na sebe patřičně hrdí..
Držím nám palce a zítra v 10:30 bůh s námi!

čtvrtek 1. ledna 2009

Doladění posledních detailů Foremo Cupu

Jak ste si už mohli všimnout na diskusi, došlo k malé změně v sestavě, která se představí na blížícím se turnaji. Náš dres poprvé oblékne naše zimní posila Ríša, kdežto z turnaje se nakonec byl nucen odhlásit Michal (nemoc). To znamená, že finální sestava vypadá takto:

  • Martin H.
  • Lukáš
  • Olin
  • Pája
  • Boris
  • Martin M.
  • Ríša

Dvě důležité informace, které Vám mohli uniknout a považuji za důležité je zde ještě zdůraznit:

  • hrajeme v rozmezí od 13:00-15:30, proto Vás prosím o příchod na kolbiště něco kolem třičtvrtě na 1 - sraz. Já osobně budu na turnaji asi už o něco dříve, protože bych rád shlédlo i zápas Slovanu, který je ve sk. B - před námi.
  • turnaj je halový, proto není povolená obuv s černou podrážkou. S sebou tedy sálovky, nebo tenisky..

Víc mě zatím nenapadá, pokud by Vás něco napadlo, co by měli všeci vědět, napiště to na diskuzi..