neděle 11. ledna 2009

Ten dělá to a ten zas tohle a všichni dohromady uděláme moc!!

Dlouho očekávaný start Zimní Ligy - Brno Open se dnešním dnem stal pro náš tým skutečností..
Byla tomu svědkem nafukovací hala na Okruhu a všichni přítomní, kteří neváhali dojít..

Nečekaně téměř celá nynější sestava se dostavila na první víkend tohoto zimního turnaje. Jmenovitě Martin H., Boris, David, Lukáš, Martin M., Ríša, Michal, Olin a já Pája. To znamenalo, že nás bylo osm do pole, nevídaný výsledek. Je velká škoda, že jsem zapomněl vzít foťák, jelikož v takto masivním počtu se sejdeme jednou, maximálně dvakrát za sezonu. Jediný, kdo neokusil start v Zimní Ligy byl dlouhodobě zraněný Luboš, který laboruje s utrženým rotátorem.

Náš první soupeř měl být malina, třetitřídový celek s nevalnou bilancí, RST. Náš hrot David se s mnohými ze soupeřů znal a proto nebylo těžké o soupeři zjistit pár podpultových informací, zda mají nějaké posily, či nikoliv. A odpověď byla nikoliv. V tu chvíli z nás spadla i ta poslední kapka stresu a v pevné víře ve vítězství jsme se mohli pustit vstříc brankostroj, který později následoval. Utkání se začalo v klidném a pomalém tempu. Soupeře jsme přehrávali, ale stále se nám nedařilo se výrazněji střelecky prosadit. Nikdo neběhal a všichni mysleli, že ta mičuda se do brány dostane nakonec sama. Velká chyba. Tým RST nakonec povolil otěže zápasu a konečně inkasoval z kopačky Michala. Hladoví po gólech se dále postupně trefovali Martin M. 3krát, Boris, Olin, Pája a Michal přidal ještě jeden výstavní gól. Konečné skóre 8:0 potvrzuje suverenitu na hřišti, ovšem nikoliv výkon. Výkon týmu byl z mého pohledu slabý. Při plném nasazení by vstřelené branky do sítě soupeře klidně mohli lízat číslo třeba 15. No nic, pár pěkných akcí jsme však předvedli a klidný zápas a zisk povinných tří bodů byl na světě. V duchu mě proběhla myšlenka, že pokud takovýto výkon předvedeme i s druhým soupeřem - okresním SOŠ OOM, je šance na úspěch pramalá.

Po tomto utkání následoval zápas mezi RST a SOŠ OOM, který nás velmi zajímal, chtěli jsme okouknout našeho příštího rivala. Z týmu SOŠ OOM šel ještě před utkání strach a to především díky vysokému postavení v tabulce okresního přeboru, proto byl v tomto víkendovém trojboji jasným favoritem, vždyť přece hráli proti dvěma třetitřídovým mančaftům.. Podle očekávání neměla SOŠka v utkání s RST větší problémy a vyhráli podobně jako my velkým rozdílem, nevím kolik přesně, ale myslím, že tak 9:1, nebo 10. Nevím jestli to pro nás byla výhoda mít jeden zápas volno, na jednu stranu jsme mohli využít mírné unavenosti SOŠky, na druhou byli rozjetí a my ztuhlí ze sezení na lavičce. Člověk si asi nevybere..

Zápas začal. To ještě nikdo však netušil, jaké drama bude utkání provázet. Tým Carpe Diem se vybičuje k jednomu ze svých vrcholných výkonů. Do utkání jsme vstoupili dosti smolně, po handrkování se se soupeřem před bránou jsme nešťastně inkasovali hned v úvodu. Velice si vážím toho, že jsme neupadli do letargie a dokázali se otřepat. Takto hraje opravdu dobrý a psychicky silný tým. Naše obrana se od této chvíly stala takřka neprostupná. Všichni se snažili, seč jim síly stačili. Objetavé vracení se s hráčem se náhle stalo samozřejmostí a já viděl na tvářích spoluhráčů opravdové úsilí a týmový duch, který si razí cestu vpřed přes všechny překážky. Naše hra se oproti prvnímu utkání zlepšila o 120procent a já se náhle koupal ve vaně plné euforie. Myslím, že se nechal strhnout celý tým, byla to nádhera. Dlouhodobé úsilí konečně přineslo kýžené ovoce. Prosadil se Lukáš a skóroval, konečně se nám podařilo vyrovnat. Třikrát sláva! Náš tým by se v tu chvíli s klidem mohl přirovnat k Pendolínu, který se bez ostychu řítí 120ti kilometrovou rychlostí a bez mrknutí oka pod nelítostnými koly drtí spícího bezdomovce, jenž nešťastně usnul opit na kolejích..

Tak velký tlak, jaký jsme vyprodukovali, by se mohl jen vysmát mým v porovnání bezvýznamným tlakům ve střevech, které mívám po třech krajáčích fazolové polévky. Co vám budu povídat, akce jako z fotbalové učebnice zakončená dnes kupodivu nad očekávání dobrým Olinem jen dokonal tu zkázu, která stihla nemohoucí favorizovaný celek SOŠ OOM. Otočili jsme výsledek proti okresnímu celku, toho si nesmírně vážím. Výsledek 2:1 pro nás jsme udrželi až do konce střetnutí. Poté vypukla nevýslovná radost, první víkend - 6 bodů. Nečekané, nevídané!

Dnes bych nerad vystrčil nad ostatní jednotlivé hráče týmu. V druhém zápase to byl především tým , kdo zvítězil. Můžeme si všichni jen poblahopřát a já tak nyní činím. Všichni jste vydali ze sebe maximum a já Vám za to děkuji. Tyto zápasy mě činí hrozně šťastným, protože stejně jako Štěpánek v Básníkách, tak si i já občas říkám.. " tito lidé dnes mohli klidně sedět doma a oni tu blbnou proto, že se dva blázni rozhodli založit futsalovej klub".. Určitě tu scénu znáte..
Takže všem moc moc moc děkuju, všichni jste nadsamci !!
PS:
Tak teď jsem zjistil hodně dobrou věcičku, víte koho jsme porazili??? Vítěze minulého ročníku, panečku!! SOŠ OOM loni vyhrál Zimní Ligu - Brno Open 2008!!

Žádné komentáře: