středa 21. ledna 2009

Zklamání ze zrady vystřídalo nadšení z posily...

Brno Open dnešní nedělí načne svoji druhou polovinu zápasů základní části. Jaké jsou prognózy a okolnosti zápasů? Čtěte následující řádky..
Náš první zápas sehrajeme ve 14:30 proti, stejně jako my, třetitřídovému celku Kampa Brno. Už v minulých utkáních tým Kampa předvedl, že se nebude jednat o nějaký špatný béčkový tým. Ba naopak. Minulé kolo překvapivě ukrojila dva body favorizované SOŠ OOM, remízou 1:1.
Náš soupeř se nachází na předposledním 8. místě skupiny a proto jsme v souboji mírnými favority.
Pokud chceme pomýšlet na postup ze základní skupiny, výhra na těmito borci bude podmínkou. Martin H. v rozhovoru pro TV stanici CDN (Carpe Diem News) uvedl, že by z naší strany mohlo dojít k podcenění. Proto si prosím všeci vezměte tyto vážná slova k srdci a k zápasu přistupte jako k existenčnímu. Pokud v tomto utkání neuspějeme, tak prostě nepostupujeme..

Druhý zápas ve 15:30, ve kterém se představí Slovan "C" a my, byl do nedávné doby tím neočekávanějším, který měl být k vidění na Brno Open. Okolo zápasu se však v poslední době vyrojili nepříjemné okolnosti. Tou hlavní bych chtěl začít povídání. Vláďa Mrázek. Kontroverzní osoba brněnského futsalu. Již před samotným zahájením zimní ligy bylo dohodnuto, mezi Olinem a Vláďou, že za nás v tento víkend nastoupí. Především kvůli pomoci proti Slovanu. Vše směřovalo k tomu, že se tak i stane a všichni s tím samozřejmě počítali. Jaké ale bylo naše rozčarování, když nám Vláďa minulou sobotu sdělil, že o víkendu - v neděli - jde hrát za Slovan. Co to v celkovém kontextu znamená? Že prostě naši nabídku, nebo lépe řečeno úmluvu, nebo chcete li slib, prostě porušil, nebo na něj ze vteřiny na vteřinu zapoměl. Hodil nás prostě přes palubu! Zavolal mu manager Slovanu a on se na nás vysral jak na placatej kámen.. Ihned vysvětlím... V pravidlech je totiž jasně napsáno, že pokud hráč nastoupí v Brno Open 09 za jeden klub, za jiný už nastoupit nesmí. To znamená, že Vláďa může v Zimní lize pomoci již jen Slovanu. Ba co více, vypadá to, že i proti nám nastoupí. To je z mého pohledu vrvhol drzosti a nevychovanosti.. Veškeré omluvy jsou v tomto případě jen výsměchem.

Druhou zásadní ránou se pro nás stává absence Martina M.. Ten bohužel je nucen plnit si své služební povinnosti, proto ani on nezasáhne do dalo by se říci klíčového víkendu. Je to nehorázná smůla.
Musím jen ve skrytu duše doufat, že ostatní hráči dorazí. I když když to vezmu v tento den, co o kterém hráči vím, tak to bude zázrak, aby jsme se všichni sešli. Olin jede na hory si zlomit nohy, David má bolavé koleno, Ríša jede někam na rodinný výlet a stíhá to jen tak tak a Michal mě o své účasti sdělí info tradičně až v sobotu večer. Takže zatím nic není jisté..

Co je ale jisté a opravdu velmi velmi potěšující je to, že se scoutu Ríšovi podařilo na víkend sehnat posilu v plnohodnotné náhradě za Vláďu. Troufám si říci, že snad i lepšího plejera, než je Vladko, dezertujícího hráče Slovanu - Radima Kuglera ( čti Culiš ) Tento futsalový obr hraje klíčovou roli ve Slovanu již několik roků. Je to jak tvrdý obránce, tak i výborný zakončovatel, Jeho rána mnohdy vyráží soupeři dech. Do historie se u mne a Oldy však mimo krásné technické kousky zapsal svým neustálým kroucením hlavy po nevydařené akci. Teď si nedělám srandu, k Culišovi to už prostě patří, zápas bez jeho kroucení by byl jako třeba dekret bez pečeti, nebo pánev bez dna. Z jeho vyjádření lze usoudit, že se na víkend velice těší. A to já také, takže se máme na co těšit..

O Culišově angažování jsme s Olinem uvažovali již v neděli po zápasech, že by nebylo špatné ho na tento víkend zneužít. Ríša byl však rychlejší a tohoto brilantního futsálistu ulovil dříve, než mohlo dojít k nějakým jednáním. Tím chci říci, že příchod Culiše není jen tak náhodný, žádný výkřik do ticha. Tímto Ríšovi moc děkuji za jeho objetování se klubu. Projevilo se tvoje klubové cítění.. Mám radost.

Již dříve byl Culiš v hledáčku scoutů Carpe Diem Brno, poté však mediální povyk mírně utichl. To však neznamenalo, že by i náš zájem nějak utichl, naopak. Tímto tahem dávám Slovanu jasně najevo přetrvávající zájem o tuto hvězdu. Vyslovuji zde víru a přání, že Radim oblékne v budoucnu naše barvy nastálo..

Konečně se dostáváme k zápasu samotnému. Soupeř Slovan "C". Ze zhlédnutých zápasů Slovanu v zimní lize je patrné, že o žádné "Céčko", jak mají v názvu se rozhodně nejedná. Na turnaji mají velice kvalitní sestavu. Tím je i jasné, že se jedná o jednoho z nejtěžších soupeřů ve skupině. Tu naši vedou bez ztráty bodu, 4 zápasy - 4 výhry. Do souboje vstupujeme v roli trpaslíka proti obrovi. V tomto střetnutí můžeme jen a jen překvapit.. Bylo by však fantazií uhrát na Slovanu nějaké body. Věřím, že se všeci dokážeme na tento zápas hecnout a uhrajeme solidní výsledek. Takže, hrrrr na ně!!

Závěr: Co říci, vše už bylo psáno. Od tohoto hracího víkendu očekávám především zodpovědný výkon a zisk tří bodů na Kampou. Dobrý výsledek se Slovanem bude už jen případnou třešinkou..

Žádné komentáře: