neděle 25. ledna 2009

Splněná povinnost

Jako již tradičně jsme se dnes odpoledne sešli k odehrání dalšího dílu seriálu s názvem Brno Open 2009. Zisku potřebných tří bodů sice pomohlo štěstí, ale i takový je futsal.

Naše sestava doznala od minule pár změn. Do sestavy se vrátil po krátkém zranění David a na hřišti párkrát pěkně zasmrděl. Všichni byli zvědaví na uvedení nové akvizice Culiše, který potvrdil svoje nepřeberné kvality. Svoji dobrou hrou podpořil tým a výrazně zkvalitnil obranné řady. Pro tento víkend jsme se museli vzdát potěšení, které přináší kouzla Martina Mrázka, ten za nás bohužel nemohl nastoupit.
Před vstupem do tohoto víkendu jsme měli jasně vytyčený cíl. A to zisk tří bodů, který by nás držel ve hře o postup i po tomto kole. Cíl byl bezezbytku splněn a já jsme za to rád.

Náš první soupeř se měl stát celek třetí třídy - Kampa Brno. Minulý týden všechny šokoval remízou 1:1 s kvalitativně nesrovnatelnou SOŠkou. Proto jsme nevěděli, jaký soupeř nás dnes přivítá. Snadno hratelný, nebo nebezpečný? Nakonec za nás tento proklatě těžký voříšek rozlouskla sama Kampa, když se neobtěžovala na zápas vůbec dorazit. My nažhaveni na lavičce, čekajíc ostrý špíl, jsme nemohli uvěřit. jak lehce jsme nabyly tolik potřebné tři bodíky. To bysme měli.. Kontumace zápasu v náš prospěch 5:0. Nutno říci, že v tomto utkání si odbyl kapitánskou premiéru Michal.. :-)

Po našem zápase měl ještě následovat zápas Slovanu s onou Kampou, který byl rovněž kontumován a tak se po několika málo minutách mohl začít souboj, na který všichni fandové a fanynky dlouho čekaly. Slovan versus Carpe Diem! V tomto důležitém zápase byla kapitánská páska vložena do rukou zkušeného obránce Ríši. Na jeho tváři však bylo znát, že je mu to celkem jedno.. Za tým Slovanu nakonec opravdu nastoupil Vláďa, je to kruté, ale je to tak. Výrazně v zápase zamíchal kartami, ale jemu se to jednou všechno vrátí, nebojte..
Náš druhý zápas odpoledne mohl začít.. Oboustranně opatrný začátek dal najevo vzájemný respekt obou týmů. Netrvalo však dlouho a opět, jak se již stalo tradicí, byl fík v naší síti. Po hrubé chybě Lukáše, který naservíroval přihrávku na soupeřovu nohu, jsme po následném přečíslení inkasovali. Opět naše blbost, prostě takové trapné chyby se nám stávat nesmí, zbytečně dostávají tým po tlak, a to i psychický už od úvodu zápasu. No co na plat, je to škoda a viník si musí sám uvědomit, kde se stala chyba.. Na vedení Slovanu se nám nepodařilo nijak výrazně odpovědět. Sice se hrál celkem vyrovnaný zápas, leč bez gólového efektu z naší strany. Bohužel do naší svatyně se dovezl druhý gól v zápase a to z kopačky Vládi. Opět došlo k přečíslení, někomu Vláďa utekl a ztráta dvou branek byla rázem na světě. Takto byl odpískán i první poločas, 0:2.
Do toho druhého jsme se pustili s vervou, předvedli jsme solidní akce, kterými se nám v pár okamžicích podařilo Slovan dostat pod tlak. Je škoda , že zůstaly nevyužity. Kontaktní gól by jistě tok zápasu ovlivnil. Slovanu jsme byli po celou druhou půli vyrovnaným soupeřem, naše hra se od první půle zkvalitnila. Tento sice neuspokojivý výsledek, nikoliv však nějak ostudný se nám dařilo držel až do poslední minuty zápasu, kdy Vláďa nesmyslně nafilmoval pád v malém vápně. Rozhodčí jeho herecký výstup spolkl jak čolka a bez váhání ukázal na pokutový kop. Míč si opět připravil Vláďa a neomylně skóroval. Po tomto nešťastném okamžiku byl zápas ukončen.
Skóre 0:3 není nijak tragický. S prohrou se Slovanem se tak nějak dopředu počítalo a kdyby jsme na nich uhráli nějaký ten bodík, musel bych tento zápas zařadit do kategorie mých nejdivočejších snů. Takto ho jen jako každý jiný zasunu do šuplíku.

K hráčům..
Shodli se na tom všichni, proto nechci, aby to co napíšu bylo bráno jako nějaká pomluva, nebo můj osobní názor. Lukáš dnes nepodal výkon, který by se od něj očekával. Bohužel, je to tak. Jsou na něj kladeny trochu vyšší cíle, než jaké předvedl a dnes se nesetkal s kloudnou přihrávkou, do předu byl impotent, míč se mu motal a ještě přihrál soupeři na gól. Asi byl přemotivován, jinak si to nedokážu vysvětlit.
Klasicky dobrý výkon podal Boris, který nemilosrdně kosil protivníky. Culiš dodával obraně potřebnou rozvahu a velice nám pomohl jeho přehled na hřišti. Ríša dnes byl dle mého názoru takový trochu nevýrazný, nic do předu nevymyslel, ale také nic v zadu neskazil, jediné, čeho jsem si všiml byl jeho tarzanský řev ze střídačky, když sem něco posral.. :-)) Myslím, že není nutné to tka hrotit.. Michal podal, jak se již pomalu stává tradicí, dobrý výkon. Možná by chtělo trochu rychlejší pohyb. Jinak musím potvrdit Michalovu námitku, že v mnoha případech byl na lajně sám, a říkal si o přihrávku a nedostal ji. Je to škoda nevyužívat Michalda. Olin podal také dobrý výkon. Sice v zápase měl pár zaváhání, když jako poslední ztratil míč, který musel hasit v bráně Martin, ale jinak míč rozdával obstojně. David podal ne dobrý, ale kvalitní výkon. V zápase byl vidět, svědomitě se vracel s hráči a byl platnám monočlánkem týmu. Martin dnes v bráně toho opět moc pochytal, občas vytáhl zákrok z kategorie nadpozemských, opět nezpařel to, s čím jsme ho na počátku startu klubu kupovali a to s vírou, že se stane velkou oporu týmu. Nezklamal. To nejlepší nakonec -. Vím o pár chybách které jsme udělal. Na druhou stranu si myslím, že jsme byl jedním z nejpilnějších střelců, a bez střel na bránu to prostě nejde. Myslím, že mám na víc, ale nějak to ze mě ne a ne a neleze. A ta ubohá rychlost, aúúúú.. Tak snad zase příště, nebo přespříště, nebo už opravdu nikdy..

Po tomto zápase jsme ještě zůstal sledovat s Davidem, Olinem a Lukášem důležité zápasy po nás hrajících Rewinu, Toky a SOŠky. Tento trojúhelník jsou našimi hlavními soupeři v boji o postup. Zápasy měli nervydrásající průběh, ale nakonec skončily přesně tak, jak jsme potřebovali.

Po tomto kole má Toka, SOŠ OOM i my stejný počet bodů a to 10. My a Toka máme však lepší vzájemný zápas se SOŠkou.

Jaký je teda klíč k postupu pro příští hrací víkend? Trocha kalkulací..
Našimi soupeři budou Červený Drak a Toka. Červeného Draka musíme bezpodmínečně porazit, abychom měli 13 bodů. Za předpokladu, že Toka porazí také Červeného Draka, bude mít rovněž 13. bodů. V posledním našem špíle s Tokou nám stačí remíza a postupujeme se 14 body, jelikož máme o mnoho lepší skore než Toka.

Druhá varianta je tato:
V případě, že porazíme Červený Drak a prohrajeme v druhém zápase s Tokou, jsme vehnání do rukou Slovanu a Mitry. Slovan a Mitra jsou totiž dalšími soupeři našeho rivala o postup SOŠky. Pokud SOŠka jeden, nebo druhý zápas prohraje, postupujeme. Máme lepší vzájemný zápas.

Bohužel los nám příliš nepřál a příští hrací víkend skupinu zahajujeme. Nemůžeme tedy nic brát na lehkou váhu a spoléhat se, že nám přápadná výhra Slovanu, nebo Mitry nad SOŠkou již s předstihem zajistí postup. Proto musíme jít do obou zápasů naplno..

Další a už poslední hrací víkend základních skupine je až za 14 dní a to 8. února!!

sraz ve 12:30
13:00 Carpe Diem vs. Červený Drak
(bez přestávky)
13:30 Carpe Diem vs. Toka Brno

Děkuji dnes všem za účast na tomto futsalovém odpoledni, byla radost s Vámi hrát..

Žádné komentáře: