sobota 3. ledna 2009

Sedm statečných + jeden navíc

Střelnice jako na divokém západě, přesně tak to dnes vypadalo na halovém novoročním turnaji Foremo Cup v základní skupině C. Mohl se o tom přesvědčit každý, kdo neváhal vstanout od televize a dorazit do haly TJ TESLA na Lesné.

Všem nevěřícím Tomášům nás sedm (osm) statečných jsme zavřeli ústa jednoduchou kvalitní hrou, kterou jsme si již po druhém zápase zajistili pohodlný, leč naprosto zasloužený postup do další nedělní fáze.
Dle Olina byli skupiny losovány tzv. košově. První tým uvedený v propozicích turnaje byl pasován do role favorita skupiny. V naší skupině to byl celek BB Press "A". Jako druhý byl zapsán celek Beverly Kaplice, třetí jsme byli my, Carpe Diem a jako outsider skupiny měl být a později i byl celek Tropa de Elite.
Tím chci nastínit fakt, že celek třetí třídy, kterým jsme, nikdo jistě nemohl považovat za nějak nebezpečný z hlediska aspirantů na postup ze skupiny. Všem jsme však vytřeli zrak.. A jak?

Los skupiny k nám byl velmi milostiv, jelikož jsme na rozehrání dostali v první špíle neznámý klub Tropa de Elite. Tento zápas mohl už mnohé napovědět. Po urputném začátku, kdy z tlam obou týmu vycházela pouze výhružná pára, jsme se začali rozkoukávat a to se nemělo dít.. Tedy pro nás jo, pro soupeře ne. Oťukávání se soupeřem se změnilo ve zběsilou jízdu Brno - Praha a nazpět. Pak dirigent Lukáš vzal do své pravé ruky taktovku a pár kouzelnickými tahy nastartoval bleskové nohy napolo uzdraveného Michala, který si je snad musel půjčit od Bruce Leeho.. Taková akce to byla. Prostě co Vám budu vykládat, pohádka od Boženy Němcové je slabej vodvar. Vodili sme si soupeře jako důchodkyně svoje psíky a skóre naskákalo do obludných rozměrů. Za zmínku stojí, krom všech těch nádherných gólů, i moje bodlíčko, které skončilo na spojnici břevna a tyče. Od soupeřů (Kaplice) jsem po zápase potajmu vyslechl, že během zápasu musel manager Tropy volat ušní pohotovost, aby v pauze prohlédl zdecimovaného brankáře, jestli má v pořádku bubínky. Taková to byla ďaha.. O góly do sítě Tropy se postarali snad všichni hráči mužstva. Nevím kolik kdo přesně.. Konečný výsledek 8:2, nás katapultoval do role černého koně skupiny, všiml jsme si, jak jednomu borcovi z BB Pressu po shlédnutí našeho špílu naskákali pupínky.. a to nekecám.. Parádní výkon!
Druhý zápas už měl rozřešit mnohem více tajenku postupových míst. Našlápnuto jsme měli skvěle. BB Press "A", obávaný soupeř, celek držící se na špici 1. třídy, který si dlouhodobě drží dobrý standart a tak není divu, že jsme před zápase chytl ohromný třas. Utkání bylo zahájeno, ihned v úvodu se podařilo něco, na co se bude ještě hodně dlouho vzpomínat. Akce, která na veřejnosti nemá obdoby a zřejmě ani nikdy mít nebude. Účastnilo se jí více hráčů, nechci někomu ubírat zásluhy, já si pamatuju, že u toho byl Lukin a Olin, jestli ještě někdo více a nezmínil sem ho, omlouvám se. Klička, nahrávka, nahrávka, klička, umytí, nahrávka , góóól! Nádhera. BB Press jsme tímto beskovým gólem uvrhli do velkého útlumu. Na povrch haly panovalo opět jen jedno mužstvo. Rozdíl dvou tříd... a kde? Všiml si toho vůbec někdo? Shořeli jak papírový čerti.. Lítali jsme po place jako namydlení tučňáci, obětavost hráčů nebrala konce. Standardní situace, kterou Vám zde popíšu, byla jen potvrzením toho, v jaké pohodě náš tým hrál.. Před zápase na tribuně nám Lukin sdělil rozehrání, které by sme mohli v nějakém špílu aplikovat na soupeře.. A ve stejném znění, jaké nám vysvětlil na tribuně, bylo provedeno i v praxi. Nádhera, Michal stál u levé tyče, měl za úkol se při rozehrání přesunout k tyči pravé a tím zmást soupeře a navázat na sebe hráče. Lukáš se stal falešným rozehrávačem, bylo domluveno, že míč přeskočí a poběží k tyči, od které se odpoutal Michal. A na mne bylo správné načasování přihrávky na Lukáše, který měl nestíhající obranu pokořit do prázdné brány. Přesně na chlup se nám to povedlo. Michal zmátl protihráče svým přeběhnutím, Lukáš zmátl protihráče svým přeskočením míče a zběsilým úprkem vstříc levá tyč a já vše zakončil nezištnou přihrávkou Lukášovi, který doklepl do zívající klece. Skvostná podívaná. Opět jsme roztančili svůj balet a za nedlouho se skóre blížilo výsledku z minulého zápasu. Je nutno zmínit Martinovu krásnou střelu z voleje. Míč se odrazil do výšky asi 5ti metrů a pomalu se snášel k zemi. Martin, kterému již dlouho telky sliny v dychtivosti po krásném gólu, se konečně dočkal. Než míč usedl na jeho ostro střeleckou kopačku se stihl jít ještě zeptat gološe, kam že to chce, a poté nechytatelnou ranou po víko rozvlnil síť. Radost nebrala konce, brankář po této potupě zůstal v kleci ležet jako zmrzlý jelen, nemoha vstáti. Stud mu to nedovoloval.. Co říci na závěr, z BB Pressu jsme udělali maňásky a jasným´vítězstvím 6:2 je poslali domů, favorit skupiny balil kufry už po druhém špíle (první prohrál s Kaplicema).. A mě hřálo neskonale u srdce, že médii a vlastně všemi podceňovaný klub Carpe Diem se zapsal konečně zlatým písmem do análů Forema.. Dokázali jsme si, že máme i na celek z 1.třídy.. Supa!
Již s klidem, se zajištěným postupem, jsme nastoupili k třetímu zápasu, který už vlastně nic neřešil, jen pořadí ve skupině. Beverly Kaplice stanul v plné polní a vytáhl na Turka. Vtrhli na nás jako nenažraní tygři a my vstup do zápasu bohužel zaspali.. Po nastřelení soupeře u vlastní brány se míč jaksi dostal za záda Martina a bylo zle. Presing, do kterého nás Kaplice uvrhli byl v mnoha případech nad naše síly. Výborné napadání a souhra hochů nebývalých kvalit, dal častokrát, někdy až moc, vyniknout našemu brankáři. A jak už to tak bývá, každá hráz občas dostane nějakou tu trhlinu, tak i naše obrana nevydržela neustálý tlak a soupeři jsme věnovali druhou branku.. Obraz hry se nám podařilo celkem vyrovnat a občas jsme se vymanili z tlaku a nebezpečně zasmrděli u brány Kaplic. Příkladem toho byl i samostatný nájezd za stavu 0:1, který zahodil Lukin. Myslím, že kdyby se nám povedlo vyrovnat záhy po obdržené brance, určitě by se hrálo jinak.. No teď už je to jedno.. Jak sem naznačil, obraz hry se vyrovnal a tento fakt se projevil i ve skóre, na obou stranách padlo ještě po dvou brankách. Takže konečný výsledek 2:4 přesně reflektoval celý zápas špatný start a následná vyrovnanost soupeřů..
Zhodnocení sedmi (osmi) statečných..
Pája alias Chris - dnes jsem si připadal jako těžkotonážní lasička. Pod tričkem mě neustále obtěžoval třepotající se ovar opět nabraný přes vánoce a to mě dosti brzdilo ve výkonu. Svůj čich na góly jsem však nezapřel a opět dokázal, že moje pravačka, ve které uchovávám už delší čas kladivo, je navýsost nebezpečná.. Dvě branky jsou toho důkazem.

Lukin alias Chico - tahoun mužstva, kličkař mužstva, tzv. hvězda mužstva. Ve výsledcích zápasů se dnes objevilo jeho jméno pouze jedenkrát, zato však předvedl poctivý dříčský výkon, který dal vyniknout ostatním střelcům mužstva. Hrál výborně, skvostně, brilantně... jen trochu míň kliček, jo?
Boris alias Lee- dnes častokrát jistota v obraně, jen občas mírně zaváhal a to především v přenesení hry na spoluhráče. Do sítě soupeře se jako jediný netrefil, to však defenzivní obránce jeho kvalit nemá ani v popisu práce a tak předvedený výkon odpovídá všem dostupným normám. Byl to dnes takový jezevec, který vystrčí hlavu z nory vždy, když je to potřeba a v ten pravý čas.. Skvěle!

Ríša alias Harry Luck - nová akvizice předvedla nevídaný výkon. Tři branky, plno obětavých zákroků. Svoji roli nové tváře a tudíž i očekávání předvedeného výkonu splnil na výbornou a to troufám si říci i na 130 procent. Kdybych měl klobouk, smeknu..

Olin alias Vin - předvedl opět dobrý profesorský výkon. Jeho reputaci dobrého hráče však devastuje jeho prudší povaha. Každopádně ať se dobereme k nějakému výsledku, dnes po hřišti létal jako gazela po širých pláních. Rozdával přihrávky, tři branky vsítil, prostě tradičně dobrý výkon.. Musíme jen doufat, že mu to vše nestoupne do hlavy..

Martin M. alias Bernardo - původně jsem si myslel, že vím, jak dobrého útočníka do klubu beru, dnes mě však Martin naprosto vyvedl z omylu a moji tvář doteď zdobí ruměnec, jak se stydím za to, že jsem v duchu mohl vůbec pomyslet na to, že je to hráč "pouze" národní extratřídy. Dnes poučen tu stojím a všem do světa volám, že Martin Mrázek je hráč extratřídy světové! Dnešní příděl branej se zastavil na čísle čtyři a to jen proto, že jsme mu na lavičce špitl do ucha, že by to už asi stačilo, aby se ostatní necítili zahanbeni.. Je nutno něco dodávat?

Martin H. alias Britt - pro Tebe tento turnaj hrajeme. A troufnu si říci, že můžeš být spokojen. Velkou měrou si se zasloužil o to, že turnaj poctíme svojí návštěvou i zítra v neděli. Martin je velice obětavý brankář, který neuhne z žádného souboje. Mnoho krát nás nás zachránil ve chvíli, kdy už to ani nikdo nedoufal. Patří ti absolutorium. Pravá opora klubu..

Michal alias Callvera - ano, ano Calvera. Proč? Protože původně na turnaji měl být pouze jako divák, nestalo se tak a já jsme tomu neskonale rád. V nejbližší době bude muset jít na úřad, aby si nechal změnit jméno, protože nejvíce by mu slušelo, dle jeho brazilských fines, Michaldo!
Dnes vytřepal z rukávu tři bombastické góly a tím dal jasně najevo, kdo se popere na jaře o korunu střelců 3.brněnské soutěže. Dále nevyloučil účast i na Zimní Lize, takže fandové a fanynky, Michal je zpátky!

Co říci závěrem?
Musím všem poděkovat za jejich dnešní výkony, připravili jste nejen mě opravdu milé překvapení v podobě postupu. To, co se stane zítra v rukou božích, avšak musíme mít na paměti, že jakýkoliv další úspěch by byl už jen třešinkou na dortu.. Svůj úkol a cíl jsme bezezbytku splnili a můžeme být na sebe patřičně hrdí..
Držím nám palce a zítra v 10:30 bůh s námi!

Žádné komentáře: