úterý 27. ledna 2009

Culiš - možná posila

Už během minulého roku se ve futsalových zákulisích špitalo, že Culiš (Radim Kugler) by se mohl stát někdy v budoucnu posilou našeho klubu Carpe Diem. Víkend naznačil mnohé a dlouhotrvající zájem o přestup dostál náhle mnohem výraznějších a jasnějších obrysů, než kdykoliv předtím.
V přestávce před zápasem jsme se s Ríšou a Radimem v trojčlenném kruhu důvěry bavili o tom, jestli by případný přestup k nám do týmu byl někdy v budoucnu možný. Doufám, že se mi to nezdálo, ale ze slov Radima jsem usoudil, že by měl zájem za náš klub hrát a to snad i v tom nejbližším možném termínu. Co by to znamenalo? Že jarní část soutěže by mohla již nést název KuglerLiga..
Jsem jako Alenka v říši divů.. Do malého klubíčku založeného na prahu jara 2008 (16.března 2008) se náhle rozproudil tok velkých jmen brněnského futsalu. Je to nemožné, ale k počátku tohoto roku si troufám říci, že z klubíčku se začíná stávat velkoklub se vším všudy.

V dobu vzniku klubu bych nikdy ani nepomyslel na to, jak se náš tým rozroste.. A navíc o jaká jména..

Vše krásné ale s sebou nese i to negativní o čemž se chci nyní rozhovořit. Počet hráčů v týmu se stále rozšiřuje a já musím vyslovit obavu, že by mohlo dojít k nespokojenosti některých hráčů s působením na hřišti.

Když si to vezmeme popořadě..
V bráně je jasná jednička Martin H. - bez debat.
Do pole - Olin, Boris, Ríša, Luboš, Michal, David, Pája, Martin M., Lukáš a možná tedy Culiš. To máme 10 hráčů!!
I přesto, že jsme na podzim měli úplně opačné starosti (žalostná docházka), může se stát, že se někdy sejdeme na jaře k zápasu opravdu všichni a co se pak bude dít? V deseti lidech hrát zápas? Samozřejmě by to přineslo i menší časový prostor hráčů na hřišti pro všechny a následná nespokojenost..

Jak tomu čelit?
S Oldou jsme minulou neděli přemýšleli už trochu vážněji, že v případě postupu do 2.třídy, by možná nebylo marné pouvažovat o založení "B" klubu.. Z "Béčka" může nastoupit 5 hráčů za "Áčko" a opačně může nastoupit 3 hráči z "Áčka" v "Béčku". To by znamenalo, že by vybraní plodní jedinci hráli za oba mančafty.. To je jedna varianta.
Druhá varianta je, že ten největší propadák sezony půjde z kola ven - a to su já.. Že bych zůstal už jen managerem.. Tuto možnost však zatím kategoricky odmítám! :-) (věřím, že nezklamete a všichni jednohlasně budete pro tuto variantu) :-))
Další možnosti nejsou, teda prozatím.. Pokud někdo nějakou nenavrhne..
Každopádně jsme s hlavou pomazanou Oldřichem původně plánovali, že by k nám Culiš , v případě jeho zájmu, přešel až na příští sezónu, až budeme ve 2. třídě. Teď se situace změnila a Culiš by měl zřejmě zájem do klub vstoupit už pro toto jaro. Jaký na to máte názor?
Tímto bych Vás chtěl poprosit, abyste zvážili veškeré pro a proti a vyjádřili se k tomuto pekelně zapeklitému tématu na diskuzi..

Žádné komentáře: