sobota 31. května 2008

NEUVĚŘITELNÉ A SKANDÁLNÍ !

Jednání správce hřiště Okruh je neuvěřitelné a nepochopitelné! Před 5 minutama mě opět volal a potřetí zrušil termín, který byl už na 100 procent domluven. Asi si dnes něco šlehl..
NOVÝ TERMÍN, snad už konečný, i když člověk nikdy neví.. je NEDĚLE 8.6. - čas 19:30 - 20:30 !
Všem se omlouvám, ale sere mě to možná víc než vás, s tím volem sem se totiž střetl já !

Fotbalová prověrka příští neděli 8.6.

Dne 8.6. - neděle, si půjdeme zahrát na umělou trávu hřiště OKRUH v Novám Lískovci. A to v čase 17:00 - 18:00. Cena za 1 hodinu 300korun.

Musím se všem velmi omluvit za to, že jsem byl nucen několikrát změnit termín, vada nebyla na mém přijímači, ale na přijímači zajišťovatele hřiště Okruh. A jak to všecko vzniklo? Původní termín byl pátek od 17-18h. Tento čas mě potvrdil pan Pavloušek (správce hřiště). Asi po půl hodině mě volala paní Pavloušková (asi hlava rodiny), že v pátek mě to neprojde, jelikož se hrají dohrávky soutěží. Navrhla mě termíny sobotní a nedělní. Proto jsem svolil na nedělní termín od 18-19hodin. Bylo to už na tuty domluvený. Všecky sme obepsal, aby s tím počítali. Asi po další půl hodině mě paní Pavloušková volala s velkou omluvou na rtech, že se moc omlouvá, ale ani termín od 18 hodin není možný, přehlédla jiného zájemce o hřiště, který se přihlásil před námi. Proto jsme s konečnou platností vybrali termín NEDĚLE od 17 do 18 hodin.
Udělejte si, prosím v tomto termínu čas..

S Oldou jsme vymysleli, že bysme rádi, aby sme si konečně zahráli ve složení, jak to bude na turnaji. Tudíž náš celek Carpe Diem proti Zbytku Světa. Za tým Zbytku Světa by se měli představit fotbalová Esa jako třeba Vláďa Mrázek, Lukáš Čejka, Luboš Böhm Sen. a kámoši Luboše..

Cena hřiště za jednu hodinu je 300korun. Proto pokud nás bude 10, já počítám, že by nás mělo být více, tak si připravce cca 30 korun.
Svoji účast potvrďte v DISKUZI..

pátek 30. května 2008

Čtvrteční fotbalový podvečer

Vážení a milí,
ve čtvrtek v podvečer sme se sešli na umělém pažitu na Moldavské, aby sme opět prověřili naše schopnosti a dovednosti. Sešli sme se již v dříve avizovaném složení - Michal, Luboš, Boris, Martin a já. Dalšími protagonisty byli můj "táta" L.Bohm (Lubošův opravdový táta), a další tři Lubošovi kámoši.
První tým hrál ve složení Boris, Martin, Michal a , druhý tým ve složení Luboš jun., Luboš sen.,+3 kámoši. Hrálo se na polovině hřiště s malými brankami a to tři na tři se střídáním. Od začátku nás celek Luboše tlačil a tlačil, až se dotlačil na osmigólový náskok. Na to, že my jsme byli ve složení, ve kterém bychom měli hrát turnaj, a oni měli vlastně tři "nefotbalisty" , byl dosavadní výsledek ostudou. :-( Dalo by se říci, že více než polovinu střetnutí nás měli na lopatkách, nemohli jsme najít recept na neprostupnou obranu. Od začátku jsme zvolili naprosto špatnou taktiku bránění, která se nám také často vymstila. Lubošův celek bránil vlastní pásmo, kdežto my jsme nesmyslně napadali.. Také jsme dosti dopláceli na dosti nepřesné přihrávky a zbytečné ztráty balonu, následné přečíslení nás stálo branku. S ubýváním sil jsme se nakonec lépe poprali my, zvrátili sme nakonec nepříznivý stav a při vyrovnaném skóre jsme po dvou hodinkách nepřetržitého fotbálku ukončili klání..
A co jsme se dozvěděli? Dnes nebudu hodnotit jednotlivce, jen popíšu, co bychom měli z mého pohledu zlepšit..
Osobní bránění.. Vím, že tentokrát to aplikovat příliš nešlo, ani já sem se nesnažil moc chodit soupeři do těla, abych někoho nezranil. Co se týče obsazování hráčů, tak to se skutečně na takovém plácku při hře tři na tři nedalo hrát. Ovšem je něco jiného si jít zahrát takhle na plácek, a něco jiného je turnaj. Na turnaji toto důsledné bránění a obsazování bude muset být samozřejmostí.. ale otázkou zůstává, kde se to naučit. Mnoho lidí od nás hrálo velký fotbal, ale malej je opravdu o něčem jiném..
Fyzička... Kapitola sama o sobě. Každej ví, jak na tom sám je... A všichni víme, že to moc slavný není..
Zlepšit přesnost přihrávek... velké množství míčů ztrácíme díky nepřesným přihrávkám.
Kličky a parádičky.. stejný počet míčů, tedy velké množství, ztrácíme zbytečnýma patičkama, nepovedenýma kličkama atd. A pokud se klička nepodaří, bylo by nutné se také vrátit a pokusit se vybojovat míč zpět.. (a né křičet " ale vždyť já su útočník" a čekat na půlce) :-) Ve velkým fotbale by to snad možný bylo, ale v malým ani náhodou, tam se brání ve čtyřech lidech..
Zrychlení hry.. Když sem před časem sledoval konkurenční Antabus, tak s tímto aspektem mají velký problém. Umění hru zpomalit, či zrychlit ve správný čas.

Toto moje osobní hodnocení je myšleno a zaměřeno na celý tým, včetně mě. Znám i své nedostatky, které se včera opět naplno vyjevily. Pokusím se je vymýtit.

To je asi tak vše, co jsem chtěl říci. Myslím, že nám toto fotbalové odpoledne opět něco napovědělo. Určitě to bylo lepší, než sedět doma. Aspoň sme se opět trošku oťukli..
Děkuji všem za účast.

pondělí 26. května 2008

Fotbálek tento čtvrtek 29.5.

Lidi, tento čtvrtek 29.5. v 18:30 si půjdem kopnout fotbálek.
Ještě se neví přesně kam, ale předběžně zřejmě opět na veřejné hřiště s um.trávou na ul. Moldavská v Bohunicích. Byl tu ještě návrh na umělou trávu na Svážné, ale to bych kdyžtak upřesnil po dohodě s Olinem.
Účast zatím přislíbili... Martin, Michal, Luboš, Pája, Olin (ještě nutná domluva, není stopro).
Účast Tomáše a Erika v tuto chvíli zatím netušim, bude je domlouvat Michal, ale předpokládám že budou. Borisovy sem se nedovolal, ale na diskusi sdělím později jeho účast, či naopak.
Dále, aby nás bylo dost, Luboš se nabídl, že by mohl sehnat pár borců, se kterýma bysme se si mohli kopnout (cca 3-4 lidi), takže by nás mělo být dost na kvalitní fusec.
Zatim tedy je sraz v 18:30 na Moldavské..

Prosím všechny účastníky, aby s sebou donesly 120 korun na štulpny, které nebyly započteny do původní ceny. Děkuji. Nemusíte mít strach, účetnictví vedu, takže časem Vám to všecko spočítám a vyúčtuju. Nebojte se, neokrádám vás, jak by se na první pohled mohlo zdát... :-))

Prosím potvrďte kdyžtak účast , nebo neúčast na diskuzi !

sobota 24. května 2008

Rozhovor s Martinem, naším brankařem


Dnes sem měl možnost udělat obsáhlejší rozhovor s našim gološem Martinem Haluzou. Probrali sme aktuální temata kolem klubu..

Jak na tebe zapůsobilo oslovení prezidentů, aby si se stal golmanem Carpe Diemu?
No, takže když jsi mi jednou napsal, že plánujete založit klub a sháníte do něho gólmana, tak mě velice potěšilo, že jsi oslovil právě mě a s velikým nadšením a bez nějakýho dlouhýho rozmýšlení jsem souhlasil.

Co očekáváš od našeho klubu v první sezoně? Postup?
Moc bych si přál, aby se nám podařilo postoupit hned v první sezóně a myslím, že bychom na to i mohli mít. Pokud by se nám to ale náhodou z nějakýho nevysvětlitelnýho důvodu nepodařilo :-) , tak v druhé sezóně pak určitě jo :-)


Máš krásný nový golmanský dres. Myslíš, že ti dopomůže k lepším výkonům? Jsi s ním spokojen?
Určitě pomůže :-) Spokojen jsem s ním úplně maximálně, je parádní a bude pěkně ladit k dresům ostatních hráčů. Včera, poté co jsem si ho vyzvedl na poště, tak jsem se do něj doma oblíknul a asi dvě hodiny v něm chodil po pokoji a dělal ptákoviny.

Jak na tebe působí neustálá slova chvály při každém našem utkání, nebo když si jdem kopnout na plácek? Bereš je vážně? Těší tě to?
Tak, určitě je to příjemný slyšet tu chválu, koho by to taky netěšilo :-) Taky jsem rád, že ve mě máte tu důvěru. Ale na druhou stranu já sám jsem na sebe kritickej a dokážu si přiznat chyby a vím, že je i dělám. A hlavně taky vím, že přece jenom je to už nějaká chvíle, kdy jsem chytával a proto potřebuju trochu tréninku, abych se do toho zase pořádně dostal. A taky Vás všechny nechcu zklamat, takže se budu snažit o to víc :-)

Myslíš, že náš klub, podle toho jak je hráčsky postaven, má nějakou opravdovou slabinu?
To je těžko říct, vzhledem k tomu, že se ještě zas tak moc neznáme a neměli jsme zatím moc šancí se pořádně sehrát. Řekl bych, že hráče máme kvalitní, ale teprve se ukáže jak jsou schopni si rozumět při týmové spolupráci. Myslím, že tohle ukáže až čas.

Jaké máš cíle na blížících se turnajích, jaké by měli být cíle klubu na turnajích? Spíše se sehrát , poznat se, nebo máš rovnou cíle nejvyšší a to sen o poháru?
Samozřejmě bych měl jedno tajné přání a to vyhrát trofej pro nejlepšího brankáře :-DDD Ne teď vážně, cílem klubu by určitě mělo být více se poznat a hlavně se sehrát a přitom se pokusit o nějaký ten úspěch, hlavně teda na tom prvním turnaji. Na tom druhém už bychom pak mohli pomýšlet na větší úspěchy.

Co si myslíš o tom, co předcházelo výběru dresů? Myslím to neustálé dohadování a naprostý nesoulad atd?
Přece jenom byla to těžká otázka, výběr dresů, takže myslím, že to je úplně normální. Je to přece dáno tím, že každej má jinej názor a každýmu se líbí něco jiného. Ale v konečné fázi se stejně ukázalo, že jako tým se dokážeme rozumně dohodnout, bez nějakýho zbytečnýho hádání. A konečnou podobu dresů jsme odhlasovali téměř jednomyslně¨.

Jak na naši klubovou roztleskávačku Verču zapůsobilo, že se objevila na stránkách klubu? Uvítala to, nebo byla rozhořčená?
No normálně by tam chtěla mít raději nějakou normálnější fotku :-), ale nakonec se tomu zasmála. A hlavně teda se smála tomu popisu její kariéry.

Jak jsi spokojen s klubovými stránkami?
Stránky jsou v rámci možností parádní. Hlavně se vždycky pobavím nad těma Tvýma úžasnýma článkama (kam ty na ně vždycky chodíš :-) ). Ale řekl bych, že časem by to chtělo vymyslet trošku jiné řešení (a o jednom už trošku přemýšlím), jelikož sem tam je to trošičku nepřehledné... Což si samozřejmě neber osobně, ty za to nemůžeš, protože po obsahové stránce je to úžasné. Jde o to, že se na to dívám taky trošku z odbornějšího hlediska webdesignu a je to způsobeno omezenými možnostmi serveru blogspot.com

A poslední otázka úplně z jiného medového soudku. Jak si myslíš, že dopadnou naši fotbalisté na EURU? Co si myslíš o neúčasti Rosického?
Budu jim pořádně fandit a doufat, že budou bojovat jak lvi a dopadnou co nejlépe. To, že tam nebude Rosa, je velikánská škoda, ale zase na druhou stranu si myslím, že každý je nahraditelný (i když někdo hůře). Reprezentace se přece netvoří z jednoho extra hráče a dalších "Béček", ale všichni jsou tam kvalitní, se zkušenostma a proto to určitě zvládnou i bez něj. A já jim v tom věřím.

Děkuji za rozhovor.

pátek 23. května 2008

Setkání dlouholetých přátel a prezidentů klubů Carpe Diem Brno 08 a Chelsea FC. O čem se jednalo?

Dvě zvučná jména fotbalových velmocí, Fidell Olbramovič z Carpe Diem Brno 08 a Roman Abramovič z Chelsea Fc se včera před polednem setkali k projednání možné nové posily CDB08.
Jistě všechny zajímá, kdo že je onen nezámý?

Dříve jsem měl jen kusé informace, že se jedná o dlouholetého kamaráda Luboše, který taktéž hrával velký fotbal za starolískovecký klub Tatran.
Dnes, po setkání prezidentů klubů a křížovém výslechu Luboše, jsem konečně moudřejší. Dostal jsem se k více informacím, které vám s radostí sdělím.

Od Luboše vím, že hráč D.B. projevil velký zájem hrát za náš klub, což je velmi pozitivní. Také z jistých zdrojů jsem se dozvděl, že hráč již malý fotbal hraje, tudíž by se jednalo o zkušeného harcovníka nejen na poli velkého, ale i malého fotbalu. Skutečná posila. Zatím jediné negativum vidím v tom, že jeho práce ho často zavane až za hranice státu, proto by možná nemohl být úplně na každém našem špílu.

Na setkání dvou velmožů světového fotbalu se projednávaly detaily smlouvy, cena hráče a ostatní nezbytné věci kolem možného přestupu . Jak se nakonec prezidenti skutečně dohodly a zad-li dojde k podpisu smlouvy s hráčem se dozvíme v nejbližších dnech..

Luboše jsem požádal, že pokud zájem je opravdový, aby naši potenciální novou posilu pozval na náš první turnaj REMOS CUP v Oslavanech a Ivančicích.
A o koho se tedy jedá?

Jeho jméno je Dan Brázda !

Doufejmě, že kontrakt bude zdárně dokonán a my ho budeme moci přivítat v klubu krvavýma zádama!

středa 21. května 2008

Nové Beverly Hills 90210

Vážení a milí,
dočetl jsem se, že se v blízké době budou natáčet nové díly populárního amerického světoznámého seriálu Beverly Hills 90210. Z původního obsazení však zbude jen opravdu kostra. Ve vedlejších rolích by se měla představit Jennie Garth alias Kelly v roli školní poradkyně, možná Tori Spelling alias Donna a v hledáčku je snad i Shannen Doherty alias Brenda.

Proč vám o této žhavé novince píšu?

Myslím, že na takový kultovní seriál by neměl upadnout v zapomnění.. Vyrůstali jsme na něm určitě všichni, proto považuji za svoji morální povinnost vám oživit původní příběh hlavních postav seriálu, který nás doprvázel celých 10 let během našeho mládí a dospívání...

Rodina Walshových se přestěhuje z Minneapolisu na americkém Středozápadě do kalifornského Beverly Hills. Netradičně tři rodiče - Jim, Cindy a Angelo Walshovi jsou ztělesním staromódních představ a ideálů: otec Jim živí rodinu a pracuje jako klempíř, matka Cindy se pilně stará o domácnost a o vždy chutně upečené lasagne a matec Angelo je realitní makléř. Jejich děti, dvojčata Brenda a Boris, to ale mají těžší. Jsou vytrženi ze svého domácího, trochu provinčního prostředí a snaží se zapadnout mezi bohaté a světaznalé spolužáky na West Beverly High. Brenda se nejvíce spřátelí s krásnou, ale namyšlenou Kelly a s nejistou Donnou, která si na počátku třetí série pořídí malého psíčka Fidella, aby získala sebejistotu v osobním životě.. Kelly se postupem času v serálu zamilovává střídavě do Borise a Dylana. Dvojčata se seznamují i s dalšími spolužáky: Dylan je Kellyin arogantní a nabubřelý bývalý přítel, později i otec a adoptivní syn Borisovy a Brendiny matky Cindy - televizní hvězdy. Steve, Donnin pasák, je náladový surfař, do kterého se zamiluje Borisův schyzofrenní druhé já Doris. Andrea patrně nejchytřejší dívka ve škole se bezhlavě zamiluje do otce její kamarádky Brendy Jima a mají spolu malou hyperaktivní Grace. Cindy Jimův odchod od rodiny nenese příliš těžce, přece jen má stále ještě Angela. Nováček David, jen prostě chce, aby ho každý měl rád. Nakonec se mu podaří udržet si plnohodntný vztah s neodbytným Borisem, který psychicky i fyzicky terorizoval po tři série Kelly. David ještě však netuší, že Kelly terorizoval Doris a ne Boris. Společně prožívají v nelehkém období dospívání přátelství, lásky, rozchody, zklamání a další životní situace..

Doufám, že se brzy dočkáme nového pokračování.. nemůžu se dočkat.

Rubrika Udavač II.

Olin - neočekávaně se stal vítězem tenisového turnaje, dostal putovní pohár. Gratulujeme.

Luboš - už potřetí mu vzali papíry na auto. V sobotu ráno jel autem do práce a bohužel si na něj počíhali policajti. Nadýchal zbytkový alkohol z předešlé noci strávené u táborového ohně (byl jsem svědkem). Taky gratulujeme.

Pája - Dnes jsem se dozvěděl, že s konečnou platností končím u AČR. Moje odvolání se proti rozhodnutí o mém nesetrvání v armádě vzalo špatný směr. Od 15. června se již naplno budu vyskytovat pouze v Brně. Do třetice si gratuluju a věřím, že i ostatní mě gratulují.

The End.

úterý 20. května 2008

Objednání dresů

Dnes jsem objednal to, na čem jsme se dohodli v hospodě.. Dresy, trenky, štulpny a rozlišováky. Míč koupíme v Brně ve football shopu. Doufám, že budou ty dresy hezký, a když ne, tak s tím stejně nic neuděláme..
Jedinou změnu, kterou jsem si dovolil udělat bez souhlasu všech je to, že sem Oldovi nechal na záda udělat nápis " bezdéčko "..
Toť vše.

pondělí 19. května 2008

Sraz + konečné rozhodnutí o dresech

Jak sraz dopadl, k tomu už se nebudeme vracet, to probíráme na na diskuzi. Napíšu zde tedy to, nač všichni netrpělivě čekáme, konečné rozhodnutí o dresech..

Na sraz dorazil Martin, Boris , Luboš , Olin, já a náš skalní fanda Vláďa. Omluvil se Michal, Tomáš a Erik. Byla nás tam většina a tak mohlo konečně dojít k férovému a týmovému rozhodnutí, jak budou vypdat naše budoucí dresy. Olin se zpozdil, kvůli tenisovému turnaji a tak jsme začali bez něj. Vše se neslo v poklidnéma přátelském duchu a za chvíli jsme měli rozhodnuto, proto vám nyní představuji už snad konečnou verzi našich dresů...

Vybrali jsme kombinaci oranžové s černou. Černé trenky, kolem krku "lodička". Štulpny taktéž oranžovo-černé. Dále jsme vybrali ze vzorníku čísel čísla "C". Rozlišovací dresy žluté barvy. Velikosti dresů jsou ještě v řešení.. viz níže.

Štulpny nebyly započteny v celkové ceně, co jste platili, takže se asi stane to, že vás příště ještě zkasíruju o 90 korun.
Úpravy na kterých jsme se dohodli:
Dnes, ještě před objednáním, jsem napsal mejl výrobci dresů, aby mě zjistil jejich šířku a výšku, aby si každý vzal dres dle své postavy. Řeší se velikost XL a XXL. Dále jsem žádal o poslání kódu barvy oranžové, ze které budou dresy ušité. A nakonec ještě jsem chtěl vědět, jestli by šli udělat štulpny, které jsme si vybrali v opačné gardu, černé, nahoře s oranžovým pruhem.. ale toto už je jen takový nepodstatný kosmetický detail.

Takže doufám, že dresy jsou nyní ke spokojenosti všech.
Zde přikládám ještě tabulku s cenovým rozpisem všech položek. Dresy ještě nezaplatili Michal (zaplatil jen turnaje), Tomáš a Erik. Jelikož jak jsem psal už dříve, se blíží datum prvního turnaje, je nutné cenu dresů uhradit co nejdříve. Dresy se vyrábí 14-21 dní, takže fofrujte...

Kolik máte zaplatit najdete v tabulce !


Nyní v Brně asi nebudu trochu delší čas, takže očekávám příchod peněz na účet. Ten vám sdělím mobilně.

Díky

středa 14. května 2008

Sobotní sraz

Zdravím všechny příznivce dobrého pití a fotbalu.
Připomínám, že v sobotu 17.5. je naše první schůze. Rezervačka je dána v restauračním zařízení Varna a to na 19:00 !

Program schůze a úkoly s ním spjaty:
  • přivítání, představování, slavností přípitek
  • dresy - musíme se konečně dohodnout na těch blbejch dresech, rád bych vyhověl všem, nebo aspoň většině bez toho, abych byl za tyrana. Proto na schůzi donesu kompletní dokumentaci s návrhy dresů podloženou finančními fakty. Bude teda na nás , jakej dres konečně zvolíme. (jak sem tehdy napsal, že sem je objednal, sem kecal)
  • placení - s tím bude spojené i placení za dresy, vemte si proto s sebou aspoň litr na dresy a vše okolo, sice to tolik stát nebude, ale člověk nikdy neví..
  • turnaje - placení turnajů, kdo nezaplatil ( 212 kč )
  • od 21:00 MS v hokeji o 3. místo. Rezervačka by měla být s výhledem na velké plátno
  • během celé schůze bude docházet k tmelení kolektivu ve formě požívání žaludečních likérů
  • rozloučení
Budu se na vás těšit... Prezident Pája

úterý 13. května 2008

Sahulovi zahrály na pohřbu Tři sestry

Skupina Tři sestry s frontmanem Lou Fanánkem Hagenem zahrála 13. května v pražském krematoriu Strašnice na pohřbu hudebníka Františka Sahuly.
Přetisknuto z www.novinky.cz
Rodina, muzikanti i veřejnost se v úterý odpoledne rozloučili ve smuteční síni v pražských Strašnicích s Františkem Sahulou. Pětačtyřicetiletého hudebníka a zpěváka podle policie v noci na 2. května v osadě Skuheř zavraždili dva mladíci.
13. 5. 2008 15:24
Krátkou smuteční řeč pronesl zpěvák skupiny Tři sestry Lou Fanánek Hagen. Jeho kapela pak zahrála dvě Sahulovy skladby - Sovy v mazutu a Život je takovej. Poté zazněly síní písně, které Sahula natočil na svých albech. Mezi smutečními hosty byli vedle Sahulovy maminky, bratrů a skupiny Tři sestry také David Koller, právník a zpěvák Petr Pečený, kapela Divokej Bill a řada dalších hudebníků, kteří se zesnulému přišli naposledy poklonit a zatleskat.
Z vraždy jsou obviněni dva mladíci. Pětačtyřicetiletého kytaristu podle policie zavraždila v noci z 1. na 2. května dvojice mladíků, když se vracel z hospody do chatové oblasti Skuheř u Kamenice na Praze-západ. Z vraždy Františka Sahuly jsou obviněni dva mladíci - osmnáctiletý a dvacetiletý. Podle mluvčí středočeské policie Soni Budské jim hrozí trest ve výši dvanácti až patnáct let, popřípadě trest výjimečný. Mladíci jsou nyní ve vazbě.
Mladíci Sahulu podle policie ubili k smrti a pak okradli.Sahulův obličej byl podle Budské ranami tak znetvořen, že policie měla problémy s jeho identifikací.

neděle 11. května 2008

DRESY FINAL SOLUTION !

Lidi, mám pro Vás zprávu, která vás buď potěší, naštve, nebo vám bude jedno.. Nejraději bych byl, kdyby to byla ta první možnost..

Jde o dresy, s Oldou sme prezidentsky rozhodli o dresech, které budeme mít. Neva?
Dostala se nám totiž do rukou skvělá a hodně finančně výhodná nabídky firmy Legea. Jeden dres + trenky za 375 +50 korun číslo. To znamená, že za celý dres to činí 425 korun, což je senzace, hlavně pro Olina. Každopádně na tom ušetří všichni...

Dresy, které vám nyní předvedu značně připomínají dresy č. 33 - které jsem si odhlasovali, tak doufám, že to pro vás nebude zas takovej problém a změna.

Posuďte sami..
Doufám, že mě za to neukamenujete, že po vás chcu nějaký čísla psát a pak je to nakonec jinak. Ale holt si musíte říct, život je takovej a jinej nebude.. Jinou možnost nemáte.. :-)

Po výměně pár emailů s firmou Legea a dohodnutím naší vize dresů jsem v pátek 9.5. sadu o deseti kusech objednal. Velikost XL.
Uveřejňuji nový výpočet ceny, tentokrát již definitivní, který si s sebou vemte na sraz.


Cena dresu s číslem 425 kč.
Sedm lidí, sedm dresů. Zbývající tři volné se rozpočítají mezi všechny, i gološe. Na jednoho
částka výjde na 165 korun.
To znamená, že za dresy každý hráč do pole dá 425 + 165 = 590 korun. Gološ jen část za zbývající tři dresy - 165 korun.
Další položky zůstaly nezměněny. Míč 800 - každý dá 100 korun. Rozlišováky 450 - každý dá 56 korun. Za poštovné (za dresy) dá každý 15 korun.

Shrnutí:
Hráči v poli:
590 + 100 + 56 + 15 = 761 korun , zaokrouhleno 760 korun - tuto částku si vemte s sebou ! KONEĆNÁ ČÁSTKA !
Gološ:
165 + 100 + 56 + 15 = 336 korun.

Toť vše, těšim se na viděnou v sobotu 17.5. v 18:00 ve Varně!

středa 7. května 2008

VELKÁ OMLUVA VŠEM - ŠPATNĚ SEM SPOČÍITAL CENY DRESÚ

Zde dávám opravu ke zpočítání cen za dresy.. zblbl sem počet lídí a tím i ceny dresů..
Navíc jsem s Oldou včera o všem mluvil a tak sme vymysleli pár novejch vychytávek..

Takže..
Dresy - 540kč.
S Olinem jsem po zdravém uvážení rozhodli, že si každej (7 lidí) zaplatí 540 za dres + zbývající 3 dresy se rozdělí mezi všechny (7 lidí + gološ), to znamená..
Zbývající 3 dresy stojí 1620kč / 8 lidí to je 202 korun na jednoho.
Takže za dresy zaplatí každej 540+202 to je 742 korun celkem. Gološ zaplatí jen 202 kč.

Míč - 800kč.
Na každého 100 korun.

Rozlišováky - jeden 90 korun.
Koupíme jich 5. Cena za 5 rozlišováků je 450kč , na jednoho vychází 56 korun.

Poštovné za dresy bývá 100 korun.
Na každého to vychází 12 korun.

Celkem:
742 dresy + 100 míč + 56 rozlišovák + 12 poštovný , celkem 910 korun !

Velice se všem omlouvám za chybné zpočítání uveřejněné v minulém článku..
Cena 910 by měla být konečná cena pro všechny hráče do pole.

Pro gološe Martina by mělo platit následující: 202 kč - část za zbytek dresů, 100 míč, 56 rozlišovák, 12 poštovný - to je celkem 370korun.

Prosím Vás, aby jste si vzali částku 910 (gološ 370) kč do hospody 17.5. v 18:00, aby se ty dresy mohli konečně koupit... Kdo na sraz nemůže dorazit, prosím o zaslání peněz na účet..

P.s. : Včera sme s Oldou vymysleli ještě jeden návrh, kterej všek předneseme až na výkonné schůzi. Myslím, že není špatnej a všem by dost finančně ulevil. Stejně si ale vemte ty prachy co sem psal, domluvíme se na místě...

úterý 6. května 2008

OPRAVA !

Posral sem datum toho srazu, měl sem na mysli sobotu 17. května, ne pátek 16. Omlouvám se..
Takže OPRAVA - sraz je 17. května (sobota), a díky opět urejpanýmu Olinovi měním i čas na pozdější.. Takže stanovuju 18:00 ! Souhlas?
Ostatní věci, co se týče srazu sou nezměněny! (placení, výběr dresů atd..)
Nyní potvrďte účast na diskuzi...

Vše prozrazeno...

Dnes jsem zjistil, odkud má spoluprezinet Olin takové hvězdé manýry... Je totiž asi zvyklej na něco jinýho... Fotoaparát mých kolegů ze zahraničí ho zachytili v semifinále prestižní Champions League. Takže je vše jasné, je to Manchester United kdo ho naučil "vybranému chování".. :-)
Na obrázku Olin s kapitánskou páskou v souboji s portugalcem Decem (Barcelona)...
Zápas skončil vítězstvím Man Utd a tím i postupem do Moskevského finále..

TOP 5 dresů + sraz + trochu matematiky

Konečně jsme se k něčemu dopracovali. Po dlouhém a náročném porovnávání výsledků hlasování o dresech jsme konečně dospěli k nějakému výsledku... Z původních 51 návrhů dresů nám zbylo posledních pět. A to:
Pro dres č. 7 hlasovali 4 lidé.
Pro dres č. 8 hlasovalo 5 lidí.
Pro dres č. 14 hlasovalo 5 lidí.
Pro dres č. 33 hlasovali 4 lidé.
Pro dres č. 34 hlasovali 4 lidé.
Dalších pět dresů získalo po třech bodech...ale do užší TOP 5 se nedostali.
Co to znamená? že nyní už budeme vybírat jen z TOP 5 dresů, které můžete vidět výše.. Ták a jak teď dospět k rozhodnutí. Jak se ukázalo, je pro nás neuvěřitelným problémem se shodnout na jednom dresu, proto bych navrhoval, aby se konečný výber uskutečnil za osobní účasti všech členů a to 16. května 2008 v 16:00 v restauračním zařízení Varna (Solniční ul.) - kousek od Čáry. Já totiž jinou hospodu neznám a jak Boris říkal, je to aspoň ve městě. Co myslíte?
Pokud s tímto souhlasíte, můžeme s tím spojit i zaplacení za ty turnaje a nyní nově za dresy a ostatní serepetičky!
Vyúčtování dresů:
Jeden komplet dresu a trenek + číslo bude stát 540 korun.
Při zakoupení 10 dresů při současném počtu OSMI lídí do pole to vychází ... 540 x 10 je 5400, přičemž na jednoho hráče vychází suma 675 korun.
(nechu rejpat, ale Martin-gološ se sám nabídl, že i přes to, že není hráč do pole a bude mít svůj dres gološskej, že taky něco přispěje)
Dále jsem se díval na rozlišovací dresy, které jsou také potřeba, jeden stojí 90 korun a bylo by jich potřeba nejméně 5, jak nám sdělil předseda futsalu. 90x5 je 450kč. Na jednoho 56 korun.
Posledním atributem je míč, jak sme se na diskusi "shodli" nemá cenu kupovat lacinej šunt, proto bych cenu odhadl na kulatou částku 900korun, to znamená 100korun na hlavu.
No a abych nezapomněl, nevim jak je to tady s poštovným za dresy, to bude stát cca 100 celkem. Takže asi 15 na jednoho..
Konečné vyúčtování..
Takže na jednoho hráče to vychází: 675 dres + 56 rozlišovák + 100 míč + 15 poštovný za dresy, to celkem dává 846 korun,
zaokrouhleně 850 korun na hlavu se vším všudy !
Připravte si tuto částku přímo do hospody, je nutno ji vybrat, protože výroba dresů trvá dva až tři týdny, a první náš turnaj se blíží, aby se to všecko stihlo..
A pro ty, co neplatili ještě turnaje (zatim kromě Luboše a Michala všeci), si připravte navíc částku 212 korun!
Veškeré věci, co jsem tady napsal, řádně vyúčtuju a zdokumentuju, takže případné přeplatky samozřejmě vrátím...
Prosím Vás o vyjádření na DISKUZI ohledně srazu a vlastně všeho, co sem tady teď napsal..

pondělí 5. května 2008

Nová sestava jedné z našich roztleskávaček... :-)

Přináším Vám naprosto neuvěřitelné a excelentní videoshow naší roztleskávačky Monči se spoluúčastí roztleskávačky Lucky. Je to peklo ! Jedná se o nacvičení nové sestavy pro naše zápasy.. Omluvte prosím zhoršenou kvalitu videa, protože sem ho musel upravit do takového formátu, aby to tento blogger schramstl..

Zde máte text písně Lambada od skupiny Kaoma, aby ste si mohli zanotovat s Mončou.. :-)

  • Chorando se foi quem um dia so me fez chorar
  • Chorando se foi quem um dia so me fez chorar
  • Chorando estara ao lembrar de um amor
  • Que um dia nao soube cuidar
  • Chorando estara ao lembrar de um amor
  • Que um dia nao soube cuidar
  • A recordacao vai estar com ele aonde for
  • A recordacao vai estar pra sempre aonde for
  • Danca sol e mar guardarei no olhar
  • O amor faz perder encontrar
  • Lambando estarei ao lembrar que este amor
  • Por um dia um instante foi rei
  • A recordacao vai estar com ele aonde for
  • A recordacao vai estar pra sempre aonde for
  • Chorando estara ao lembrar de um amor
  • Que um dia nao soube cuidar
  • Cancao riso e dor melodia de amor
  • Um momento que fica no ar
  • Iá-Iá-Iá Dancando Lambada

sobota 3. května 2008

Z vraždy exkytaristy Tří sester Sahuly obvinili dva mladíky

Přepis z http://www.novinky.cz/


Dva mladíci, osmnáctiletý a dvacetiletý, byli v sobotu obviněni z vraždy bývalého kytaristy skupiny Tři sestry Františka Sahuly. Byl podán návrh na jejich vzetí do vazby. Hrozí jim trest ve výši dvanácti až patnáct let, popřípadě trest výjimečný, uvedla mluvčí středočeské policie Soňa Budská.
3. 5. 2008 17:25 - 3. 5. 2008 17:38 Aktualizováno - PRAHA
Dva obvinění jsou z okruhu tří podezřelých, které policie vyslýchala. „Po několikahodinovém výslechu měli policisté jasno, že dva z těch tří to udělali. Proto byli v sobotu odpoledne obviněni z trestného činu vraždy ve spolupachatelství, za což jim hrozí dvanáct až patnáct let až výjimečný trest,“ sdělila Novinkám Soňa Budská a dodala, že bude podán návrh na uvalení vazby.
„My jsme si je v noci na dnešek pozvali k podání vysvětlení. Výpovědi se trochu rozcházely. Po několikahodinovém výslechu měli policisté jasno, že dva z těch tří to udělali.
Mrtvého Sahulu ještě okradli
Sahulu přepadli, když se vracel v noci z hospody. Ubili ho k smrti a pak okradli. „Zjistili jsme, že Sahula noc před vraždou navštívil bar v Kamenici, kde mimo jiné přišel do kontaktu se třemi mladíky,“ uvedla Budská s tím, že mezi trojicí a Sahulou nedošlo k žádnému sporu.
“On odešel krátce po půlnoci a oni odešli chvilku po něm. Předešli ho a počkali si na něj v místech, kde byl později nalezen zavražděný. Dva z těch tří, osmnáctiletý a dvacetiletý, Sahulu kolem jedné v noci surově napadli a způsobili mu smrtelné zranění hlavy. Mrtvého pak okradli. Měl u sebe něco málo přes tisíc korun,“ dodala ještě mluvčí.
Sahulův obličej byl ranami tak znetvořen, že policie měla problémy s jeho identifikací, uvedla pro ČTK Budská: "Mrtvého jsme ztotožnili na základě písemností, které jsme u něho nalezli."
Třetí vyslýchaný obviněn nebyl. „Nebyl útoku přítomen,“ uvedla Budská.
Sahula byl znám jako úchyl Průša
František Sahula od konce osmdesátých let několikrát spolurpacoval se skupinou Tři sestry a jejich vedoucím Lou Fanánkem Hagenem. Vedl také vlastní skupinu Synové výčepu. Nejvíce ho proslavila postavička úchyla Průši z klipu Hagenovy skupiny Hagen Baden.
Sahula měl opakovaně problémy se zákonem, již v roce 1991 ho policie hledala, protože neplatil alimenty. Letos na jaře strávil dva měsíce ve vězení. Údajně tam napsal texty na novou desku.


Smrt za smrt!

Zemřel František Sahula

Dnes ráno jsem zůstal naprosto v šoku ...
Otiskuji zde článek z www.novinky.cz

Kytarista a zpěvák František Sahula, který se proslavil na počátku devadesátých let se skupinou Tři sestry a dopomohl jim k úspěchu, je po smrti. V pátek o tom informovaly webové stránky skupiny. Podle Blesku byl zavražděn.

3. 5. 2008

„S hlubokým zármutkem oznamujeme že náš kamarád a bývalý kytarista Tří sester František Sahula dnes v noci za tragických okolností zahynul. Přejeme mu žádné stíny na duši...,“ uvádí bez podrobností o příčině smrti v pátek web kapely.

Tělo pětačtyřicetiletého kytaristy bylo podle Blesku nalezeno v chatové oblasti Skuheř u Kamenice na Praze-západ. Podle všeho zemřel cizí rukou v noci ze čtvrtka na pátek. Středočeská policejní mluvčí Soňa Budská Blesku potvrdila nález mrtvoly, která měla zohavený obličej. Totožnost ani příčinu smrti nesdělila. Určí ji pitva.

Sahulova kariéra

Sahula se nejvíce proslavil jako úchyl Průša, kterého ztvárnil v klipu ke stejnojemnné písni skupiny Hagen Baden, postavičku později využily i Tři Sestry na albu Průša se vrací. Sahula na přelomu osmdesátých a devadesátých let významnou měrou přispěl k úspěchu Tří sester.

V roce 1991 se ale vydal na sólovou dráhu, když založil vlastní kapelu Synové výčepu. S tou natočil album V továrně je dobře, které vyšlo v roce 1992. Uspěla z něj píseň Lambáda, ke které byl natočen klip. Propagaci k desce však Sahula nedělal, protože se skrýval. Policie ho hledala, neboť neplatil alimenty. Kontaktovala i recenzenty, kteří o albu psali

V následujících letech se Sahula věnoval vlastní kapele a spolupracoval frontmanem Tří Sester Lou Fanánkem Hagenem na jeho projektu Hagen Baden. V polovině dekády se také načas vrátil do Tří sester. Opět se v nich objevil v letech 2003 a 2004. Současně ale pokračoval v rozvíjení vlastního projektu. Synové výčepu natočili čtyři řadové desky, poslední je Hurrá na měsíc z roku 1998, v novém tisíciletí ještě vyšel výběr největších hitů. BESTie OFF

Sahulova smrt není jedinou tragédií známé české kapely. Zahynul i její bubeník zvaný Hadr.

pátek 2. května 2008

Letní turnaje - final version !

Ták panáčkové, dnes jsem nás přihlásil (tudíž i zaplatil) na dříve avízované turnaje.
1. REMOS CUP X. - 21. červana 2008 - 600kč
2. Žraloci Hustopeče - 5. - 6. července 2008 - 1100kč

Organizační finanční záležitosti:
Předpokládá se, že by nás na turnaj mělo jít 8. To znamená, že na jednoho připadá část 212 kč.
Prosím vás o zaplacení MĚ příslušné částky, nejsem totiž sponzor ! :-)
Platit můžete buď osobně při nejbližší příležitosti, nebo převodem na můj účet. Čislo mého účtu vám sdělím smskou. Kdo se se mnou nesetkává osobně, ať prosím zanechá na DISKUZI svoje telefonní číslo, na které mu číslo účtu pošlu. Na diskuzi také prosím napiště, jak si přejete platit, díky.
Protože je to poprvé, co něco platím za všechny, určuju termín splatnosti 15 .května ! Myslím, že 200 korun není pro každého zas až tak velká částka, co by se do toho termínu neměla splašit a zaplatit.
Při placení převodem (pokladní složenkou v bance) napište do vzkazu svoje jméno, ať vím, kdo to platil.
Pokud se tento systém placení osvědčí a nebudou s placením žádné problémy, můžeme takto řešit i ostatní náležitosti, například dresy atd..

Děkuji za pozornost!

čtvrtek 1. května 2008

Klub Carpe Diem za hranicemi kontinetu !

Věhlas a popularita našeho klubu sahá již za hranice našeho státu, ba co více, i za hranice našeho kontinentu. Na nedávné cestě po Africe jsem měl možnost setkat se s kmenem zvaným Mursi, kteří se ke klubu Carpe Diem Brno 08 modlí každý den, uctívají jejich členy jako by šlo o božstvo. Zde si můžete přečíst o kmeni Mursiů něco blíže..

Kmen Mursi je jeden z nejznámějších kmenů žijících v povodí řeky Omo. To hned z několika důvodů. Muži jsou jedni z nejobávanějších válečníků a ženy se zdobí mohutnými talířky, které si vkládají do spodního rtu. Kmen Mursi žije na planinách národního parku Mago, kde se snaží ve vyšších místech ukrýt před všudy přítomnou mouchou tse-tse. A té je zde více než dost. Planina je zde nehostinná a tak se Mursiové věnují převážně pastevectví a malému fotbalu, poněvadž trávy na pastvu dobytka je tu celkem dost. Počet příslušníku kmene Mursi se odhaduje na 3000 lidí z toho přibližně 100 je zdatných fotbalistů. Se svými sousedy jsou v neustálém válečném stavu a tak není žádným překvapením, že každý muž vlastní samopal kalašnikov. Ten zde opravdu není na ozdobu a během kmenových konfliktů je prý hojně používán. Také při nerozhodných fotbalových utkáních mezi kmeny rozhoduje o konečném výsledku spíše zbraň, než rozum. Podle počtu zabitých nepřátel se muži různě zdobí, vyrývají si do kůže různé ornamenty, tetují se různými znaky svých oblíbených fotbalových klubů, či nosí na rukou kovové náramky - co náramek to jeden mrtvý. Mursiové chodí většinou úplně nazí, jen brankař má povoleny rukavice. Jediná dekorace jejich kůže je oblíbené malování bílou hlinkou, která je odliší od soupeřů. Takto vyzdobení válečníci vypadají opravdu zlověstně. Turisté jsou zde tolerování jako snadný přísun peněz, za které se nakupují další zbraně, náboje, suvenýry oblíbených klubů, či v poslední době i alkohol. Po příjezdu do vesnice se zde všichni srotí a turisty doslova atakují kopy, údery pěstí, nebo pažbou zbraně. Každý chce peníze, každý chce vyfotit, každý prostě něco nabízí a něco chce. Když turista nechce něco dát, tak si to Mursiové prostě vezmou a dají mu příslušnou sadu - není nic překvapivého, když vám prohledají kapsy a vše co najdou si nechají. Mursiové jsou už obchodu znalí a tak se zde za vše platí. Od vstupu do vesnice až po libovolnou fotografii. Nic není ponecháno náhodě.
Co ale u Mursiů na první pohled zaujme, tak to jsou ženy a jejich dekorace. Do spodního rtu si vkládají ohromné hliněné talířky (přesně řečeno z terakotové hlíny). Aby to bylo možné, musí si nechat proříznout spodní ret a vyrazit dolní 2 až 3 přední zuby. Tuto operaci dívky podstupují kolem 15 roku a ze začátku si ret vytahují pouze malým talířkem, který postupně zvětšují. V dospělosti, kdy už mají ret delší, jsou schopny si do něj zasadit až 12 centimetrové talířky. Talířky jsou hladké nebo s jednoduchým dekorem. Talířek nemají ve rtu "napevno", ženy ho umějí podle potřeby vyndat a zase nandat. Kromě talířků ve rtech mají některé ženy i plné kruhy v ušních boltcích - samozřejmě ne takové velikosti, ale jejich náušnice mohou mít klidně okolo 5 centimetrů. Důvod proč ženy tyto talířky nosí, není znám. Předpokládá se, že se jedná o dekoraci, nebo více pravděpodobnější je, že se jedná o nový trend, který ke Kmeni Mursi doputoval z Nového Lískovce v Brně. Tam se v nedávné době dva odvážní mladíci – Pavel J. a Oldřich B. rozhodli, že založí nový fotbalový klub s názvem Carpe Diem Brno 08. Klub se ze dne na den pro kmen Mursiů stal neodmyslitelnou součástí národní kultury. S hrdostí a pýchou nosí logo klubu na svých talířcích. I přes až přehnaný fanatismus a lásku ke klubu musím s radostí konstatovat, že značně přispívají ke zviditelnění a propagaci klubu v zahraničí, za což jim velmi děkujeme.
Kmen Mursi žije v oblastí národního parku Mago cca 400 jižně od hlavního města Addis Abeba.