pondělí 28. února 2011

Carpe Diem v televizi !!!

Dámy a pánové, dnešním superobjevem se začíná psát nová kapitola klubu Carpe Diem. Mezník, který dnes krátce po 17 hodině objevila Lucka se zapisuje zlatým písmem do bezedného análu oranžovočerného týmu.. Oč se jedná? Carpe Diem je v televizi !!
.
Ano, nedělám si legraci.. Lucka dnes kouká na brněnskou TV a náhle co na obrazovce nevidí.. Olinův zkřivený obličej bolestí, kterak se válí po zemi v smrtelné křeči po likvidačním faulu... v dalším prostřihu je vidět obligátní rozehrání našeho signálu při přímém kopu. Rozehrává Olin, zakončuje úspěšně Lukáš.. V záběru se mihne tuším i Vláďa, jak slaví vstřelenou branku..
.
Pletu pátý přes devátý, co? Ano, je to z toho důvodu, že jsem tak silně vzrušen.. Rozuzlím Vám tedy konečně v klidu předešlé řádky..
.
Minulý rok při Brno Open 2010, pokud si pamatujete, naše dva zápsy kamerovala brněnská TV. Záběry z našich zápasů byly použity jakožto spot a současně vábenka pro letošní PLES FUTSALU, který se uskuteční 5.března. Tento spot vysílá pravidelně zmíněná brněská TV na svém televizním kanálu a zřejmě bude ještě vysílat několik dní, asi do onoho 5.tého. Máte-li tedy zájem shlédnout poprvé v historii (a jistě ne naposled) náš klub v televizi, máte nyní nejlepší možnost..
(jen pro info, já viděl dnes spot 2x - dávali ho v 17 i v 19.. tzn. že ho dávají asi celkem často ((nevím zda i po hodině)).. před spotem s Carpe jdou jakýsi blbosti o kosmetice a odstraňování chloupků) :-)
.
Odkaz na stránky brněnské TV, kde najdete frekvenci, či kanál pro nalazení:
.
Věřím, že kanál naleznete ve svých televizích a pokocháte se stejně jako já.. Hvězdou přenosu je jednoznačně Olda.. :-)

sobota 26. února 2011

Turnaj Nadějí 2011 nepřihlášen

Na stránkách brněnského futsalu (BAF) se před nedávnem objevila přihláška na tradiční turnaj Nadějí 2011. Dva předchozí ročníky jsme byli jejím účastníkem, letošek bude vyjímkou.
Moje osobní důvody jsou nasnadě. Velké psychické vypětí posledních víkendů spojená s dojmem, že potřebuji delší duševní dovolenou před sezonou. Sand se na mě nezlobíte a sami před sebou si zodpovíte, proč hrajete jak kokoti.. Howg! :-)

Rozhodli jste

V předešlých dnech Vám, všem zainteresovaným, dorazili smsky od Krále klubu, nechť se vyjádříte, jaký postoj zaujímáte k jednotlivým posilám klubu. Na Bo se představila hned čtveřice a tak jsem se ptal na Váš názor, zda je chcete do týmu a dokázete si představit sdílet s nimi lože téměř společné..
.Vaše vyjádření proběhlo formou tajného hlasování a výsledky Vám nyní můžu s hrdostí představit. V případě Petra jsem smsmku poslal všem, kteří s ním v BO přišli v kontakt. U Sykeca byla situace obtížnější a smsku stem tedy poslal logicky jen těm, kteří ho viděli hrát. (hrál pouze jednou)
.
PETR
počet obesemeskovaných - 8
ANO - 5
NE - 3
.
SYKEC
počet obesemeskovaných - 6
ANO - 4
NE - 2
.
Hlasování rozhodlo, že většina týmu v obou případech hráče chce a vidí v nich budoucnost. V případě, že jste napsali kokotiny a nedrželi se instrukcí, vypisovali jste romány, že nevíte, nebo že by do týmu "pouze" herně zapadli, ale posilou by nebyli, jsem bral automaticky za NE! I přesto výsledky dopadli tak, jak dopadli a oba hráči budou v nejbližších hodinách osloveni.

Náš klub tím vyjádří zájem. Zájem však musí být samozřejmě oboustranný a tak budu čekat na odpověď. Se vstupem do klubu je totiž spojeno samozřejmě několik povinností a to i finančních.

Ruka v rukávě je tedy zatím jen napolo. Až dostanu vyjádření od obou hráčů, ihned Vám je sdělím.
.
Kapitolou samou o sobě je Alex. Alexe jsem hlasovat nedával, protože při jeho angažování do klubu by byla neoddiskutovatelná posila. Jeho přijetí bych si případně zodpovídal sám. Oslovil jsem Alexe prostřednictvím sms zprávy ve čtvrtek, do teď se mi nedostalo odpovědi, ani nijaké reakce. V tuto chvíli jsme tedy ve fázi vyčkáváná na jedné straně, ve fázi mrtvého brouka na druhé. Uvidíme, jak se situace vyvrbí. Nechci být skeptik, ale znáte to, když někdo dělá mrtvýho brouka. Už se málokdy brouk probere a otočí se zpět z krunýře na nožičky.
.
Abych zmínil i poslední dvě posily, tak Jakub byl z naše týmu odvolán už dříve z důvodu, jaký si přečtěte v dřívějších článcích. Roman nebyl angažován za svoji neviditelnost na hřišti i mimo něj.

Killer zůstává u týmu

Po nevydařeném účinkování týmu v turnaji Brno Open klub stihla také konečně dobrá zpráva. Dlouhodobě marodící hráč Martin Mrázek ohlásil svůj návrat na pažity. Stane se tak v dubnu, kdy začíná jarní část sezony 2010/2011.
.
Jsem tomu velmi rád, protože vedle našich budoucích posil to může být právě Martin, který pozvedne klubovou kvalitu, počet vstřelenýc branek a herní lehkost na vyšší stupeň. Na podzim tento střelec od pána Boha odehrál pouhé dvě utkání, ve kterých marně hledal formu a tudíž jeho gólový účet zůstal prozatím prázdný. Do dalších podzimních bojů nadále nezasáhl, jelikož jeho tělo schvátil nepříjemný únavový syndrom, ze kterého se dlouhé měsíce nemohl vylízat.

Podařilo se a tak doufejme, že vytříbený technik Martin dokáže svoji formu a znovuobnovený zdravotní stav načasovat právě na začátek jarní části a bude týmu ku prospěchu. Jsem tomu plně přesvědčen. Těším se na kvalitní nejen futsalovou spolupráci.

Boj o umístění bez překvapení

Boj o umístění se nesl v duchu, jakým jsme propluli celý letošní turnaj. Nadále pokračujeme v nevýrazných až podprůměrných výkonech korunovaných zápornými výsledky. Neděle nebyla vyjímkou, ale fotbalovou jímkou, kterou se prezentujeme už delší čas.
.
Sestava: Nekwish - Ríša, Dan, Boris - Pája, Vláďa, Petr, Lukáš.
Nechci tentokrát chodit kolem horká kaše, kdo byl na hřišti viděl, že jsme na soupeře ve většině neměli. Jediným světlým bodem víkendu bylo účinkování Lukáše Čejky, který se velkou měrou podílel na výsledcích jaké byli, a to v tom smyslu, že bez něj bychom odešli zřejmě s šunkovým nářezem v tašce. Jeho přínos mužstvu byl nesporný a já mu za vynaložené úsilí děkuji.
.
Carpe Diem vs. Attack 1:3 (0:1)
branka: Vláďa
.
Carpe Diem vs. Odpadlíci 6:7 (3:3)
branky: Lukáš 3, Dan 2, Vláďa
.
Carpe Diem vs. FPO Blansko 1:1 (1:0)
branka: Pája
.
V turnaji jsme tedy obsadili celkové 20. místo. Turnaje se zúčastnilo 36 celků. Z celkem 11ti utkání se nám podařilo vstřelit 19 branek. To znamená, že jsme zůstali u starého zavedeného systému nevstřelit více než 2 branky na zápas, v průměru. Kolik jsme obdrželi branek jsem ani nepočítal.
.
Tabulka střelců týmu letošního BO:
4 -Pája
3 - Vláďa, Lukáš
2 - Dan, Ríša, Michaldo
1 - Alex, Jakub, Petr
.
Jak jsem měl z tohoto turnaje celkem dobrý pocit během jeho průběhu, nyní jsem na rozpacích, jak turnaj hodnotit. Závěrem jsme ho dokázali celkem pokazit a tak moje stanovisko bude spíše negativní. Máme na víc, ale jsme vocaci, pánové. Je nutno si tento fakt přiznat a smířit se s ním.
Na závěr uvádím tabulku o umístění:
.
17. FPO Blansko.......... 7:1........ 7 bodů
18. Attack..................... 9:7....... 6 bodů
19. Odpadlíci.............. 10:15..... 3 body
20. Carpe Diem........... 8:11...... 1 bod

čtvrtek 17. února 2011

V neděli o umístění

Už za 3 dny změříme své síly se soupeři, kterým se podařilo v základních skupinách Brno Open se umístit na pátých místech. Jedná se o boj o příčky 20.-.23. místa.
Našimi soupeři budou Odpadlíci, Attack a FPO Blansko.
Sestava od avízované asi před 14ti dny doznala jistých změn.. Turnaje se nezúčastní Kuba a od Ríši nemám zprávy o jeho kámošovi.. Alex rovněž nedojde.
Sestava tedy v tuto chvíli zní takto:
Nekwish - Boris, Ríša - Vláďa, Pája, Petr. (dnes zjistím Sykeca a Ríšovýho kámoše a dám vědět na diskuzi). V případě, že by ani jeden z oslovených nemohl, bude sáhnuto do rezerv z bývalých členů CDB. Nemám v úmyslu hrát tři zápasy v pěti..
.
Rozpis zápasů:
9:00 Odpadlíci - FPO Blansko
9:40 Attack - Carpe Diem
10:20 Odpadlíci - Carpe Diem
11:00 Attack - FPO Blansko
11:40 Carpe Diem - FPO Blansko
12:20 Odpadlíci - Attack
.
Sraz v neděli stanoven na 9:15!! Nezapomeňte si chrániče!!

úterý 15. února 2011

El Fenomeno ukončil kariéru

Dne 14.února 2011 oznámil svůj konec veleúspěšné fotbalové kariéry jeden z nejlepších fotbalistů vůbec, kteří kdy vkročili na fotbalové trávníky. Brazilec Ronaldo Luis Nazario de Lima platil na počátku nového tisíciletí za nejlepšího hráče planety. Jeho neuveřitelný talent často bohužel brzdila různá zranění a tak štafetu nelepšího fotbalisty planety od roku 2003 převzal jiný brazilec, Ceasar Sempája. Ten v roce 2005 následně získal i titul nejlepšího fotbalisty galaxie. Po Ronaldovi převzal Ceasar rovněž i jeho všeříkající přezdívku El Fenomeno..
.
Ronaldo se s kariérou loučil se slzami v očích.
.
Tento hráč patřil k mým nejoblíbenějším fotbalistům díky svému kreativnímu pojetí hry, neuvěřitelnou kličkou a umem oklamat soupeře v obrovské rychlosti, proto i já smutním z tého nemilé zprávy. Fotbalový svět přišel o legendu, kterou nelze nahradit. Díky, Ronaldo.

pátek 11. února 2011

Zásek jako prase! :-))

Ty brďo, chlámu se jako prase. Možná jste to už viděli, ale vyvěsím sem video fotbalistů Mulhouse, kterak rozehrávají přímý kop. Nebylo by od věci také něco podobného nacvičit.. :-))) I když od toho mnohdy nemáme taky daleko.. :-))
.

Finančnictví

Hledám hráče z našich řad, který by se dobrovolně chopil funkce vedoucího finančního úseku. Mám už dost svých zpronevěr Vašich peněz! Vždycky nějaké na něčem vyberu a pak je obratem prohýřím. No ale ve finále je stejně musím někde vzít a pak mě schází jinde.. Chápeme? Určitě jo! Z tohoto důvodu bych chtěl toto žezlo předat někomu zodpovědnému. Mě se oddechne, ubude mě práce, ale především starostí.. Kdo se hlásí, pánové?
.
Současný stav pokladny: 1000Kč (skutečně 0Kč) :-)))

500 (Sykec startovné BO)
300 (Jakub startovné BO)
100 (Alex startovné BO)
100 (Petr startovné BO)

Před turnajem jsem slíbil borcům z hor (Dan,Vláďa,Boris), že jim peníze budou vráceny podle toho, jak budou přítomni na BO. Je to vyjímečný stav, protože zaplatili plnou palbu a svůj statut nepřítomnosti řekli hodně dopředu. Proto by mělo dojít k vrácení peněz, pokud se toho kluci nezřeknou ve prospěch klubu. Vratky by tedy měly vypadat následovně:

100 Dan
100 Vláďa
200 Boris
Tak to bylo domluveno. Dále visí otazník nad účastí neúčastí Sykeca. Zaplatil 500 korun na zatím byl jen na jednom turnaji – ostatní byl služebně vzdálen. Jak by jste řešili tuto situaci vy? Na ničem sem se s ním nedomlouval, ale přijde mě blbý ho skásnout o celej obnos, aby pak dostal od Oknoservisu sedmičku a šel domů s prázdnou kapsou..
.
Na ostatní omluvenky nemůže být brán zřetel. Že se někomu nechtělo, onemocněl, nebo se vožral, či jel na vožíračku nejsou důvody k vrácení peněz.
.
Každopádně chci nekompromisně říct, že toto je naposled, kdy se z turnaje budou jakkoliv vracet peníze. Je s tím jenom sraní a každý, kdo nebude odškodněn za svoji neúčast se může cítit poškozen. Někdy právem, někdy neprávem.
Z mého pohledu by tedy měli dostat odškodnění zmínění zimníci a Sykec.
.
Abych se však vrátil na začátek tohoto článku… hledám finančníka, který tento nelehký úkol a břemeno do budoucna převezme a bude svědomitě plnit tuto funkci.

Tělárna u Vystaviště

Borci, Kuba přišel s návrhem využívání tělocvičny, která se nachází nedaleko Výstaviště ze strany ul.Hlinky. Jsou tam sice menší branky, ale na vyblbnutí se by to nebylo špatný.. Taky bychom zde mohli nabrat nikdy nezískanou fyzičku (aspoň trochu) a nebylo by na škodu se naučit přihrát si na metr..
Vyjádřete se na diskuzi, kdo by měl zájem a kdo ne. Návrh bude postoupen Antabusu k vyjádření..
http://fsps.muni.cz/pronajmy/mistnost_default.php?id_tel=52&dat=1297341448#vypis_rez

čtvrtek 10. února 2011

Draft 2011

Je čas na malé zhodnocení hráčů, kteří na letošní Brno Open oblékly dres Carpe Diem vůbec poprvé. Brno Open byl letos brán jako takový test nových futsalistů, zda by některý nebyl vhodný kandidát na doplnění současného kádru.
Pro náš tým by bylo podle mého názoru ideální sehnat dva hráče pro dlouhodobou spolupráci, kteří by se stali stabilními články řetězce našeho klubu. Podaří se nám to? Podaří se alespoň jeden?
.
Alex – z mého pohledu jasná jednička draftu. Hrál v BO sice pouhé 2 zápasy, ale i to stačilo na prokázání velkých kvalit tohoto borce. Rychlý, pohotový, s dělem v obou nohách a nebojí jít do kliky. Malý výčet Alexových futsalových vlastností, které náš tým potřebuje jako sůl. Alex bude osloven i pro poslední turnájek o umístění. Zatím je v řešení, zda dorazí.. (řeší Kuba). Každopádně příští neděli vedení klubu Alexe osloví, zda by chtěl u nás hrát natrvalo.
.
Sykec – Stejně jako Alex, i Sykec odehrál na turnaji prozatím jen 2 zápasy. Jaké to bylo? Z dalšího Michala v týmu mám smíšené pocity. Ale když to beru kolem a kolem, převažují spíše ty kladné. Avízovaná tygří fyzička se sice nekonala, ale Michal naopak prokázal přesnou a rychlou nahrávku. Přece jen se nedá soudit ze dvou špílů, v němž jeden z nich byl s Oknoservisem (0:7). Každopádně Sykec by dle slov Nekwishe o dlouhodobější účinkování v klubu zájem měl a to se cení. Na co by nám byl sebelepší hráč, kdyby na své klubové povinnosti kašlal a hrát nechodil rád.
.
Petr (Ctirad) – dle kohosi v týmu (Vládi, nebo Dana…teď nevím) jasná volba. I Petr odehrál zatím jen dva zápasy. A nutno říci že se ctí. Tento gigant v pravém slova smyslu (210cm) se v odehraných zápasech jistojistě neztratil a předvedl solidní výkon. Má kombinačního ducha, což nám v týmu celkem chybí. Petr má podporu od ostatních hráčů klubu a pokud se jim s ním opravdu dobře hrálo, nevidím žádný problém, proč Petra neoslovit.
.
Jakub – Jardel si zahrál na letošní BO rovnou 6 zápasů. Nechci být tvrdý, ale nejen dle mého mínění byl tento tah krokem do hovna. Jakubovi se zápasy příliš nepovedly a týmu by byl spíše do počtu, nežli jako posila, po které prahneme. Jak již bylo řečeno v oficiálním prohlášení, Jakub má jinou herní filozofii a futsalové cítění, které je v rozporu s tím týmovým. Jakubovi bylo v týmu ukončeno angažmá po 6.zápase dne 23.ledna 2011.
.
Máme tedy z čeho vybírat. Jsou tu tři hráči, tři rozdílné herní styly, tři rozdílné osobnosti. Samozřejmě důležitou otázkou je, zda oslovení hráči budou mít zájem hrát za nás, tedy opačný směr. Aby byl zájem oboustranný. Každopádně celé bych to chtěl finálně rozlousknout příští neděli po špílech. Do konce přestupového termínu už přece jen zbývá něco málo přes měsíc, přesně do konce března. Do té doby musí být nové jméno, nebo jména doplněna na soupisce a já ve své evidenci založený registrační průkaz každého nováčka.
.
Jaký názor máte na nováčky, kteří se představili na BO? Pro koho by jste byli, aby v týmu zakotvil natrvalo. A koho naopak nechcete? Jaký na vás udělali dojem? Vyjádřete se na diskuzi..

úterý 8. února 2011

Turnaj o umístění

Už přiští neděli 20.2. se uskuteční boj ve skupině o umístění. Carpe Deim tedy v tomto ročníku skončí mezi 17. až 20. místem z 36.týmů v turnaji.
Máme opět dopolední skupinu a tentokrát odehrajeme rovnou tři střetnutí. Našimi soupeři budou ostatní týmy na pátých místech, které zůstali jediný stupínek pod čarou znamenající postup, jako my.
.
Přesný rozpis zápasů zatím nevím, ale hrubý čas, kdy odehrajeme svá utkání je od 9:00 do 13:00. Našimi protivníky bude FPO Blansko, Odpadlíci a Attack. Až se dozvím přesnáý rozpis zápasů, dám Vám zde vědět.

pátek 4. února 2011

Překvapení

Myslím, že už tu dlouho nepadlo jméno Olin. Proto bych následujících pár řádků věnoval právě jemu.
Olda se mě nedávno (cca půl rok) svěřil, že má přehršle volného času a že neví, jak s ním naložit. Futsal ho už přestal naplňovat tak, jak ho naplňoval v mládí a zdraví tu a tam udělí samozřejmě také nějakou tu stopku. Přišel ke mě pro radu, jak se nenudit a s prosbou o doporučení nějaké jiné odlišné aktivity, která by ho zcela pohltila.
.
Zavzpomínal jsem, co se Oldovi v mládí líbilo a jakým směrem bych jeho další kroky nasměrovat. Olinova záliba v alkoholu se mě nezdála jako ideální řešení. Podpora v tomto směru by byla spíše vstupenkou do pekla, než rada kamaráda. Olda rád hrával tenis, nebo snad i stále hraje. Po zvážení všech pro a proti jsem se rozhodl, že ani tato aktivita nebude právě ta pravá ořechová. Už od mala nedosahoval ani zdaleka mojí výkonnosti a tak prohlubování Oldovi tenisové krize, která by jistě nastala, neměla cenu. Vzhledem k jeho cholerické povaze mě napadl kickbox, ve kterém by se mohl vyřádit, co proto. Oldova polystyrenová postava by takovýto nápor jen ztěžka vydržela a tak ani tento nápad nepadl na úrodnou půdu, což musíte uznat.
.
V tuto chvíli mě už nic jiného nenapadalo. Byl jsem v koncích. Moc mě mrzelo, že nedokážu pomoci kamarádovi v jeho těžkých chvílích. Měsíce bezmoci se táhly jako smrad z ledničky, když v ní polehávají olomoucké tvarůžky..
.
Až jednou večer jsem seděl s Luckou u televize a koukal na Karla Voříška, kterak hovoří cosi o Brazílii. Nejednalo se však o fotbal, jak by se na první pohled mohlo zdát. Nevěnoval jsem zprávě příliš pozornosti.. Náhle přišel šok nejšokovatější! Při letmém pohledu na obrazovku jsem v ní uviděl něco, co mě bezpečně zasadilo do sedačky a moje oči vypadly z důlku na stolek mezi ovladače..
.
Po vstřebání slabého infarktu mě nakonec spadl i kámen ze srdce, Olin si našel konečně aktivitu podle svých představ..
.

Harmonogram pitek

Rozhodl jsem se vytvořit harmonogram akcí klubu mimo futsal. Prostě takovej chlastací kalendář. Z mnoha stran se ke mě dostávají informace a výtky typu.. "už sme dlouho nebyli zakalit, nebo mě ten chlast tak chybí.. apod."
Chlastání v hospodě není přece jen o lití lihu do těla, ale také o ztmelení lidí, vyříkání si věcí co nás serou, či porady ohledně budoucnosti..
Rád bych tedy uveřejnil seznam pitek, které by se měli dostat do povědomí všech hráčů klubu jako odmyslitelnou součást klubu.. Tyto akce budou 4x do roka, z nichž se už několik skutečně konalo, jen to nebylo napsáno černé na bílém..
  • povina března - oslavy vzniku klubu Márčfest, porada před začátkem jara
  • polovina června - ***
  • polovina záží - porada před začátekm podzimu
  • polovina prosince - vánoční večírek

Jak jste si mohly všimnout, kolonka u oslav v červnu je prázdná. Aby se neřeklo, že náš klub nefunguje jako rozvojový subjekt, dávám prostor Vaší fantazii k vyjevení názoru, jak by se oslava měla jmenovat a co by se vlastně mělo slavit. Dám blbý příklad: Sweatshit Párty (na počest oslav Borisovy krásné mikiny) .. ale nechám to na Vás.. (pokud by jsme to udělali ke konci června, tak by to mohla být rovněž posezonní schůze a se zhodnocením sezony)

Určitě Vám neušlo, že kalby jsou rovnoměrně rozvrstveny po třech měsících, co je žůžo, nemyslíte?

Oslavy vzniku klubu - Marchfest

Hola hola, kalba volá.. Je na čase opět utužit kolektiv. Když už nám to nejde na hřišti, zákonitě nám to musí jít jinde. Proto bych rád svolal večírek "Marchfest" (podle Octoberfest) ku příležitosti oslav založení klubu. Dne 16. března tým Carpe Diem oslaví své třetí narozeniny!
Proto navrhuji udělat kalbu v pátek 18.března!
.
Je dosti možné, že se do oslav datumově vmísí tradiční košt slivovice na Okruhu v Novém Lískovci, na kterém je značná část naší klubové základny pečená a snad i vařená.. Proto pokud se košt bude konat ve stejný den, je možnost buď obě akce spojit v jednu, nebo večírkovou oslavu odložit o týden.. Každopádně nynější pevné datum stanovuji na pátek 18.března! Restaurační zařízení bude vybráno posléze..
Souhlasíte?

Tělárna zatím v nedohlednu

Z rozhovoru s Víťou (brankář Antabusu) jsem se bohužel v neděli dozvěděl, že plánovaná tělocvična v Komárově padla. Žádný oficiální dopis ze strany managera klubu jsem nedobdržel, ale slovo výtečného brankáře Víti je dostatečnou zárukou pravdivosti zprávy.
Je to politováníhodná skutečnost, se kterou se někteří nadšenci v našem týmu musí smířit a vyrovnat. Z rozhovoru vyplynulo, že Polda (extraclass manager) se snaží sehnat náhradu v lokalitě Líšeň. Až se tak stane a pokud budeme přizváni jako sparingpartner, budu Vás ihned informovat.

čtvrtek 3. února 2011

Looser team

V tomto týdnu se mě ani nechce popisovat, co se vlastně stalo. Nemám k tomu energii a zklamání z výkonu ve mě stále ještě odeznívá. I přesto, že nám osud tentokrát pod nohy házel klacky hojně a více než jindy, nelze se na něj a tím finální katastrofální výsledek odvolávat.
.
Sestava - Nekwish - Dan, Kuba, Pája, Michaldo, Vláďa a Petr (čti Ctirad)
Sešli jsme se v sestavě, která dle mého soudu není nejhorší. Má ambice sbírat body a porážet soupeře. V neděli tomu bylo jinak..
.
Úvod prvního klání s Königem značně ovlivnila událost, která celý tým zaskočila. Rozhodčími jsme byli upozorněni, že bez chráničů nesmíme nastoupit. Tak to mě teda poser záda! Do teď se hrálo bez chráničů, od začátku turnaje a najednou se někdo probudil a zakokrhal v ten nejméně vhodný okamžik. Kuba a já jsme chrániče neměli a tak začal boj s časem, kde a od koho chrániče sehnat. Utkání už začalo a já sháněl a sháněl. Nakonec mě napadla spásná myšlenka poprosit správce hřiště Fanu, zda by ze své kouzelné skříně nevyškrábl nějaké staré omšelé. Povedlo se. Za chvíli jsem klusal i s dvěma páry chráničů do haly. Prvních 5 minut se tedy odehrálo bez střídání. Daň ze shánění chráničů byla ta, že nováčkovi Petrovi nikdo neřekl, kde má hrát, co hraje, jakýkoliv taktiku. Chtěl sem tak učinit před špílem, ale jak jsem psal, byli nenadálé jiné starosti.. No.. První braku jsem dostali my. Všemi podceňovaný König hrál nad poměry slušně. Nebo alespoň se to zdálo mě.. Střela z dálky prosvištěla k tyči Nekwishovi brány. Vyrovnání přišlo po několika minutách. V hlavě se mi stále honilo, že s Königem nesmíme prohrát.. Vzal sem situaci tedy do svých rukou a téměř po totožném díle jako minulý týden, jsem po stahovačce obránci a prudké ráně umístil míč k tyči. Poločas skončil tímto výsledkem. Do druhé půle jsme šli s vervou strhnout vedení na naši stranu. Ještě jsem zapomněl zmínit dvě důležité věci, které zásadně ovlivnili zápas. Po snad 10ti minutách hry se zranil Dan. Dlouhodobé pohmoždění řitního svěrače na sebe opět upozornilo a odrovnalo nám tak hráče už na celý den. Od té chvíli jsme hráli jen s jedním na střídání. Druhou věcí byl fakt, že nás König překvapil hrou s pěti hráči v poli. Jejich brankář se často zapojoval do útoku a doplňoval tak útočné manévry. Ve hře s jedním na střídání nám to činilo velké potíže, protože lítat mezi 5ti je vyčerpávající.
Druhou půli jsme začali pěknou brankou. K míči jsem se dostal "opět" já, umyl obránce a prudce bodlem vystřelil, míč brankáři vypadl z hrudi a Michaldo donesl mičudu takřka na hrudi za čáru. Vedení 2:1 mělo předznamenávat náš triumf. Nakonec to bylo zavelení k našemu ústupu a kapitulaci. Od té doby jsme na hřišti neexistovali. Taktovku jsme se zlatou mašlí předali Königu a šli se asi vyvenčit. Po chybách, které jsme udělali bylo rychle po nadějích. Dvěma rychlými brankami se skóre otočilo na 2:3 a v nikom z nás už nebyla síla na jakýkoliv vzdor, natož obrat. V závěru jsme dostali branku 4 a smutně koukali, jak se tohle jen mohlo stát.
Faktorů bylo mnoho..z nichž žádný nesmí být brán jako výmluva, protože skóre, jaké nakonec svítilo na ukazateli bylo jediné správné a spravedlivé. Utkání velmi ovlivnilo zranění Dana, všichni v týmu hekali, že nemůžou a že se v 5ti prostě hrát nedá a měli pravdu. Dokonce hráči z ostatních táborů nám to sdělili.. Neproměňování šancí.. i když šancí se snad ani nedá říct. Spíše smůla se nám lepila na paty, protože v první půli jsme nastřelili hned třikrát tyčku. V neposlední řadě bych opět zdůraznil individuální chyby. Vím, že vždy se nějaká urodí a hrát na dvě vstřelené branky se nedá (někdy jo), ale i tyto chyby nakonec ovlivnili celkové skóre 2:4. Celkové resumé zní: hráli jsme špatně, borci..
Carpe Diem vs. König 2:4 (1:1)
branky: Pája, Michaldo
.
Druhý zápas už byl jen labutí písní. Across mohl hrát v klidu. Z naší strany už žádné nebezpečí, co se týče postupu nehrozilo a tak vypadalo i utkání. Across se přes malé vyjímky spokojilo s naším loudavým herním projevem a přizpůsobilo se. V tomto utkání už prakticky o nic nešlo. Na hřišti jsme se vyšťaveni ploužili jako mátohy. Paradoxem je, že ze strany obecenstva vzešel názor, že s Acrossem jsme hráli lépe, než s Königem. Nevím, čím to je.. Snad prvozápasovou přemotivovaností. Za nás dal čestný úspěch Petr, který tuším bodlíčkem využil chumle před bránou. Na druhé straně se míč do naší sítě dostal 4krát. Výsledný result tedy zní 1:4, s poločasovým výsledkem 1:2.
Carpe Diem vs. Across 1:4 (1:2)
branka: Petr
.
Co k utkání říct více. Chybí nám herní kvalita, proměňování vyložených příležitostí a fyzička. Tentokrát i více lidí na střídačce..
.
Co nás čeká dále?
Za čtrnáct dní, nebo tři týdny (ještě není zveřejněno) se ještě zúčastníme boje o konečné umístění. Veškeré týmy končící na 5.místě změří své síly. O datumu střetu vás budu informovat záhy.
.
Malé zhodnocení turnaje:
Máme za sebou takřka celý turnaj Brno Open 2011. Z hlediska úspěšnosti se dá zařadit do průměrného, až mírně podprůměrného CarpeDiemáckého análu. Bylo mnou počítáno s 12ti body, nakonec jich máme na kontě 9. Dosáhli jsme 3 vítězství s papírově slabšími soupeři, a 5 proher se čtyřmi soupeři silnými. Zápas s Königem byl Matrix. V turnaji jsme vyzkoušeli pár nováčků, o kterých se zřejmě rozepíšu v příštím článku, proto bych toto téma nechal nyní smrdět.