čtvrtek 3. února 2011

Looser team

V tomto týdnu se mě ani nechce popisovat, co se vlastně stalo. Nemám k tomu energii a zklamání z výkonu ve mě stále ještě odeznívá. I přesto, že nám osud tentokrát pod nohy házel klacky hojně a více než jindy, nelze se na něj a tím finální katastrofální výsledek odvolávat.
.
Sestava - Nekwish - Dan, Kuba, Pája, Michaldo, Vláďa a Petr (čti Ctirad)
Sešli jsme se v sestavě, která dle mého soudu není nejhorší. Má ambice sbírat body a porážet soupeře. V neděli tomu bylo jinak..
.
Úvod prvního klání s Königem značně ovlivnila událost, která celý tým zaskočila. Rozhodčími jsme byli upozorněni, že bez chráničů nesmíme nastoupit. Tak to mě teda poser záda! Do teď se hrálo bez chráničů, od začátku turnaje a najednou se někdo probudil a zakokrhal v ten nejméně vhodný okamžik. Kuba a já jsme chrániče neměli a tak začal boj s časem, kde a od koho chrániče sehnat. Utkání už začalo a já sháněl a sháněl. Nakonec mě napadla spásná myšlenka poprosit správce hřiště Fanu, zda by ze své kouzelné skříně nevyškrábl nějaké staré omšelé. Povedlo se. Za chvíli jsem klusal i s dvěma páry chráničů do haly. Prvních 5 minut se tedy odehrálo bez střídání. Daň ze shánění chráničů byla ta, že nováčkovi Petrovi nikdo neřekl, kde má hrát, co hraje, jakýkoliv taktiku. Chtěl sem tak učinit před špílem, ale jak jsem psal, byli nenadálé jiné starosti.. No.. První braku jsem dostali my. Všemi podceňovaný König hrál nad poměry slušně. Nebo alespoň se to zdálo mě.. Střela z dálky prosvištěla k tyči Nekwishovi brány. Vyrovnání přišlo po několika minutách. V hlavě se mi stále honilo, že s Königem nesmíme prohrát.. Vzal sem situaci tedy do svých rukou a téměř po totožném díle jako minulý týden, jsem po stahovačce obránci a prudké ráně umístil míč k tyči. Poločas skončil tímto výsledkem. Do druhé půle jsme šli s vervou strhnout vedení na naši stranu. Ještě jsem zapomněl zmínit dvě důležité věci, které zásadně ovlivnili zápas. Po snad 10ti minutách hry se zranil Dan. Dlouhodobé pohmoždění řitního svěrače na sebe opět upozornilo a odrovnalo nám tak hráče už na celý den. Od té chvíli jsme hráli jen s jedním na střídání. Druhou věcí byl fakt, že nás König překvapil hrou s pěti hráči v poli. Jejich brankář se často zapojoval do útoku a doplňoval tak útočné manévry. Ve hře s jedním na střídání nám to činilo velké potíže, protože lítat mezi 5ti je vyčerpávající.
Druhou půli jsme začali pěknou brankou. K míči jsem se dostal "opět" já, umyl obránce a prudce bodlem vystřelil, míč brankáři vypadl z hrudi a Michaldo donesl mičudu takřka na hrudi za čáru. Vedení 2:1 mělo předznamenávat náš triumf. Nakonec to bylo zavelení k našemu ústupu a kapitulaci. Od té doby jsme na hřišti neexistovali. Taktovku jsme se zlatou mašlí předali Königu a šli se asi vyvenčit. Po chybách, které jsme udělali bylo rychle po nadějích. Dvěma rychlými brankami se skóre otočilo na 2:3 a v nikom z nás už nebyla síla na jakýkoliv vzdor, natož obrat. V závěru jsme dostali branku 4 a smutně koukali, jak se tohle jen mohlo stát.
Faktorů bylo mnoho..z nichž žádný nesmí být brán jako výmluva, protože skóre, jaké nakonec svítilo na ukazateli bylo jediné správné a spravedlivé. Utkání velmi ovlivnilo zranění Dana, všichni v týmu hekali, že nemůžou a že se v 5ti prostě hrát nedá a měli pravdu. Dokonce hráči z ostatních táborů nám to sdělili.. Neproměňování šancí.. i když šancí se snad ani nedá říct. Spíše smůla se nám lepila na paty, protože v první půli jsme nastřelili hned třikrát tyčku. V neposlední řadě bych opět zdůraznil individuální chyby. Vím, že vždy se nějaká urodí a hrát na dvě vstřelené branky se nedá (někdy jo), ale i tyto chyby nakonec ovlivnili celkové skóre 2:4. Celkové resumé zní: hráli jsme špatně, borci..
Carpe Diem vs. König 2:4 (1:1)
branky: Pája, Michaldo
.
Druhý zápas už byl jen labutí písní. Across mohl hrát v klidu. Z naší strany už žádné nebezpečí, co se týče postupu nehrozilo a tak vypadalo i utkání. Across se přes malé vyjímky spokojilo s naším loudavým herním projevem a přizpůsobilo se. V tomto utkání už prakticky o nic nešlo. Na hřišti jsme se vyšťaveni ploužili jako mátohy. Paradoxem je, že ze strany obecenstva vzešel názor, že s Acrossem jsme hráli lépe, než s Königem. Nevím, čím to je.. Snad prvozápasovou přemotivovaností. Za nás dal čestný úspěch Petr, který tuším bodlíčkem využil chumle před bránou. Na druhé straně se míč do naší sítě dostal 4krát. Výsledný result tedy zní 1:4, s poločasovým výsledkem 1:2.
Carpe Diem vs. Across 1:4 (1:2)
branka: Petr
.
Co k utkání říct více. Chybí nám herní kvalita, proměňování vyložených příležitostí a fyzička. Tentokrát i více lidí na střídačce..
.
Co nás čeká dále?
Za čtrnáct dní, nebo tři týdny (ještě není zveřejněno) se ještě zúčastníme boje o konečné umístění. Veškeré týmy končící na 5.místě změří své síly. O datumu střetu vás budu informovat záhy.
.
Malé zhodnocení turnaje:
Máme za sebou takřka celý turnaj Brno Open 2011. Z hlediska úspěšnosti se dá zařadit do průměrného, až mírně podprůměrného CarpeDiemáckého análu. Bylo mnou počítáno s 12ti body, nakonec jich máme na kontě 9. Dosáhli jsme 3 vítězství s papírově slabšími soupeři, a 5 proher se čtyřmi soupeři silnými. Zápas s Königem byl Matrix. V turnaji jsme vyzkoušeli pár nováčků, o kterých se zřejmě rozepíšu v příštím článku, proto bych toto téma nechal nyní smrdět.

Žádné komentáře: