středa 26. ledna 2011

Výzva k boji

V neděli nás čeká zajímavý dvojzápas. Zase po nějakém čase jsme na čáře, která dělí úspěch klubu od šedého průměru. V začátcích letošního Brno Open bylo nastíněno, že se tentokrát zaměříme především na sbírání talentů, než na samotný výsledek turnaje. V tuto chvíli jsme však před branou, kterou když projdeme, překročíme svůj stín.
.
I v posledním víkendu do našich řad vpluje zřejmě několik nováčků. Ctibor a Ctirad jsou velkou neznámou a kartami můžou zamíchat v náš prospěch, stejně tak v náš neprospěch. Po dlouhé době však máme zase na čem stavět z vlastních řad. V neděli se sejdeme vyjma Ríši kompletní. (Martin a Lob nepřihlášeni na turnaj) Už několikrát v minulosti tým dokázal, že umí hrát i velké zápasy. Ano, tato situace nastává jen sporadicky, ale o to je vzácnější a uspokojivější, když se daří v jeden moment celé grupě bojovat za společný cíl. Zkusme to i v neděli. Já vím, snadno se to řekne, hůře vykoná. Spojme síly, vyhrabme v sobě poslední zbytky sil po pátečních chlastačkách a vložme ji do nedělního dvojzápasu.
.
V případě nepostupu si turnaj stoupne do řady „tradičních“ Carpe Diemáckých, kdy mezi úspěchem a neúspěchem bylo jen pár centimetrů. A vždy nám to nějak o chlup uniklo.
Postup by znamenal úspěch. V mých očích stoprocentně. I když další fáze soutěže by byla velmi těžká, i případné následujících proher s o mnoho silnějšími soupeři by nic nezměnila na faktu, že jsme odvedli kvalitní výkon, za který se nemusíme stydět.
.
Prvním důležitým krokem bude zdolat König. Je to tým třetí třídy, který v dosavadním průběhu nezískal ani bod. Z tohoto hlediska by to měl být papírově slabý soupeř. Pravda může být i jinde. Tým vede veleschopný kapitán jménem Mauglí a za sebou má početnou tlupu loupežníků, kteří nás budouchtít jistě obrat o poslední body možné k získání. I k tomuto zápasu je nutné přistoupit s vervou a nepodcenit jej. Jen zisk tří bodů nás nechává dále ve hře.
.
Druhý zápas můžeme označit za špíl turnaje. V přímém souboji o postup se nám postaví prvotřídový Across. Jen tříbodový zisk na naší straně nás posune dále do soutěže. V případě jakéhokoliv jiného výsledku naše účinkování skončí v základní skupině, jeden stupínek pod čarou. Nyní je bodový rozdíl mezi oběma soupeři 2 body ve prospěch Acrossu. Dá se předpokládat, že s Königem oba týmy zvítězí a rozhodne se tedy až v tomto utkání. Zkusmesoupeře překvapit aktivitou. Dejme do hry srdce. Nic více, nic méně po vás nežádám.
.
Jistě všichni cítíme, že úspěch by náš tým potřeboval jako prase drbání. Snad každému by se do žil vlila nová butela krve, která by působila blahodárně. Zkusme se v neděli na hřišti nechovat alibisticky, zakřiknutě, ale opačně – aktivně, bojovně, neústupně, tvrdě. Prostě tak, jak to vidíme u ostatních soupeřů. Obligátní rčení – že zápas začíná od nuly je tentokrát více než na místě. Pokud na soupeře vlétneme, bez jakéhokoliv sraní, úspěch se dostaví.. Dokážeme to v neděli?
Sraz v 7:40 přesně!
8:00 – König
8:30 - Across
.. Carpe Deim, ve světě pojem, má sílu hromu, já mám ten dojem .. Pojďme borci!

Žádné komentáře: