úterý 25. ledna 2011

OKNOservis nás rozbil

Další rapaport z nedělních utkání je zde. Opět musím konstatovat, že můj osobní cíl stanovený před startem Brno Open byl splněn. Zatím se jede stoprocentně dle mého plánu a dosud nenastala ani malá odchylka.
V každém z víkendů nás čekal jeden slabší soupeř a jako druhý přišel na řadu futsalový velikán. Dosud jsme vždy první zápas zvládli, byť občas s obtížemi k našemu týmu patřící, ve druhém jsme vyhořeli. Lajna pro poslední víkend je jasná. Porazit do čtveřice slabšího soupeře König a v druhém zápase si to o postup rozdat v přímém souboji s Across.
.
I poslední neděle přinesla pár důležitých věcí, které je nutno zmínit. Poprvé se v dresu Carpe Diem objevil Sykec, naopak derniérou se stala pro dlouhonohého Jakuba.
Sestava se narýsovala až v neděli ráno. K dříve předeslané sestavě Nekwish – Ríša, Kuba, Pája, Sykec, Jakub, přibyli dva navrátilci k Mount Everestu – Dan a Vláďa. Zkušenost těchto dvou matadorů byla na hřišti znát a smrděli na každém kroku.
.
Boji o důstojné umístění ve skupině jsme započali soubojem s GS Transport. Tým třetí třídy, který neměl být výraznou překážkou. Opak byl pravdou, celek soupeře zahrál velmi dobrý zápas a ve spojení s naší střeleckou sterilitou bylo drama na světě. Troufám si tvrdit, že do začátku jsme tahali za delší konec lana. Byli jsme celkem aktivní, vytvářeli si šance, ale dobrý brankař a mnohdy slepé štěstí zabránilo ve skórování. Pro příklad uvedu svoji šanci, kdy po pěkném hruškoidním přistrknutí Vládi jsem míč napálil do tyče u horního růžku, dále kopíroval brankovou čáru, aby se odrazil od protější tyče ven. Biliár jako sviňa, leč bez gólového efektu. GS Transport ohrožoval naši bránu méně, ale když už, vyznamenal Nekwish, který létal vzduchem od tyče k tyči jako mladý makak. Šance byli tedy na obou stranách, ovšem ty naše byli stoprocentní. Sudí se na tu hrůzu nemohl koukat a tak pískl poločas. Bylo jasné, že vstřelení branky je jen otázkou času. Jsme zvyklí, že pokud se nám nedaří, dostaneme z ojedinělé akce soupeře branku jako trest. Tento masochismus se naštěstí tentokrát neudál. Po pěti minutách hry si míč po faulu staví Vláďa a nekompromisně umisťuje bodlíčkem mičudu k tyči. Nechytatelná řacha. Uklidnění přišlo v nejvhodnější dobu. Nervozita ze zpackaného utkání totiž každým okamžikem rostla. Uběhly snad tři čtyři minuty a vedení 2:0 spatřilo světlo světa. Individuálně jsem se prosadil já, neskromně. Míč jsem od kohosi převzal na půlící čáře, poté pár kroků tam, pár zpátky, stahovačka a jeba mezi nohy. Toť vše. Zabaletil jsem jako Harapes a bylo z toho finální vedení, které nemohlo být dostiženo. Zbytek utkání už proběhl v klidu. Soupeř byl zdrcen rozprášenou vidinou úspěchu nad slavným klubem. Kdyby byli na obou stranách proměněny všechny šance, skóre by bylo na konci asi tak 6:2. Díky Nekwishovi a pevné obraně jsme branku nedostali, díky „neschopnosti“ vstřelení branky jsme dali pouhé dva zářezy. Díky však i za ně, už byla i horší bída.
Carpe Diem vs. GS Transport 2:0 (0:0)
branky: Vláďa, Pája
.
Ve druhém střetnutí jsme měli změřit síly s vicemistrem loňského turnaje, Oknoservisem. A že to bylo měření sil nerovnoměrné, není potřeba dlouze popisovat. V tomto utkání jsem se nasral. Byl jsem znechucen hrou a totálním mrháním šancí. Vím, Oknoservis byl o mnoho lepším soupeřem, ale na druhou stranu s námi hrál otevřenou partii a my se až nečekaně často dostávali do brejku dva na jednoho a vyskytli se i šance být sám před gološem soupeře. Budu si stát za svým, že se tak stalo nejméně ve čtyřech případech. O nájezdech v přečíslení nemluvě. Výsledek? Ani jedna nevstřelená branka! Po promrhání kvanta šancí můj mozek rezignoval a nechal se unášet potokem splašků, která naše antihra hra představovala. Soupeř byl kvalitní a naše zahozené šance nemilosrdně trestal buď po nevrácení se, nepokrytí hráče, nebo po individuální chybě. Hlásím se nejméně ke dvěma obdrženým brankám (nevrácení se, sólování), to ovšem nemění nic na tom, že skóre v tu chvíli mělo být úplně jiné. Výsledné skóre je dosti kruté, ovšem asi zasloužené. Mlýnek Oknoservis nás jednoduše semlel, přičemž jsme od cesty obdrželi guláš se sedmi. Guláš v naší hře, sedm branek na kontě. Favorit skupiny potvrdil nejvyšší ambice v turnaji i pro tento rok.
Carpe Diem vs. Oknoservis 0:7 (0:2)
.
Co se týče hry, stále byl omílal ty samé věci. Ve druhém špíle nám vždy dojde šťáva a navíc hrajeme s o mnoho silnějším soupeře. Je to smrtelná kombinace, která je už předem předurčená k naší likvidaci. Co na plat, musíme tuto jistotu přijmout za svoji. Jak bylo v úvodu řečeno, zatím plníme plán na sto procent a porážíme slabší celky. Je však možné, nebo spíše téměř jisté, že ani případné čtyři výhry nám postup nepřinesou. Příště potřebujeme stoprocentní bodový zisk i se silným Acrossem.
Dění ve skupině a boj o čtvrté místo se má takto.. Across má 11 bodů, Carpe Diem 9 bodů. Oba soupeři hrají s Königem (toho času bez bodu) a dále hrají (Across a Carpe) proti sobě v přímém souboji o čtvrtý flek. Dá se předpokládat, že König oba sokové porazí. V souboji s Acrossem musíme jedině vyhrát, abychom postoupili. Jiné východisko není. Pouze zisk tří bodů nám zajistí poslední čtvrté postupové místo. Naopak Acrossu postačí remíza. Tento souboj bude jistě velmi zajímavý a doufám, že ke špílu všichni přistoupí s odhodláním porvat se o postup!
.
Personalistika, sestava na další neděli:
Jakub – po třech víkendech vedení Carpe Diem rozhodlo, že Jakub nebude nadále oblékat dres oranžovo-černý. Dnem 24.1. mu byla vypovězena předběžná smlouva. Hráč byl v týmu na zkoušku. Vedení Carpe Diem podalo o celé věci toto prohlášení: „Hráč Jakub Kosař, i přes své kouzelné jméno, kterým by do týmu s alkoholovým oparem nad hlavami hráčů zapadl, nebude nadále povoláván k zápasům klubu jak na rovině turnajové, tak sezonní. Hlavním důvodem se stala odlišná herní filosofie hráče, než jakou se klub prezentuje ve futsalovém světě. Svým herním projevem by Jakub v budoucnu zřejmě nezapadl do koncepce týmu a o další spolupráci klub neuvažuje. Děkujeme mu za dosavadní služby a za krásnou branku vstřelenou do sítě Antabusu.“ Tolik z oficiálního prohlášení předsednictva CDB08.
Sykec – odehrál své první zápasy. Je patrné, že i on, bajkař (ve smyslu kolař) měl co dělat s udýcháním celých dvou zápasů. Měl pár dobrých přihrávek. Do týmu víceméně zapadl. Uvidíme, co přinese čas.
.
Sestava pro příští kolo. Předesílám dopředu, že to bude divočina!
Omluvení hráči – Sykec, Ríša.
Sestava – Nekwish – Boris, Dan, Kuba, Pája, Vláďa, Michaldo.
Nováčci – Michaldo se nadále angažoval ve shánění talentů a na poslední víkend sehnal dva hráče na zkoušku. Nevím jejich jména, proto jim budeme říkat Ctirad a Ctibor.
I s novými tvářemi bychom měli mít rovnou čtyři hráče na střídání.

Žádné komentáře: